Sparbanken Finn

Sunday, 17 November, 00:39

Nyheter om Sparbanken Finn

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 19 sep 19 kl. 10:30

Barn får lära sig om natur

lund Ett stort skolprojekt för att få unga att vara ute mer i naturen har startat.
Alla tredjeklassare i de fyra kommunerna Eslöv, Kävlinge, Lund och Staffanstorp bjuds in till Botaniska trädgården i Lund för några timmars inspiration och lärdom.– Vi samarbetar med Botan.

Skånskan - 31 aug 19 kl. 16:00

Märklig kritik mot vd-utnämning

Börskrönika Flera missriktade kommentarer följde på utnämningen av tidigare Lundabon Jens Henriksson till ny koncernchef i Swedbank. Att det skulle vara svågerpolitik socialdemokrater emellan när bankens nye ordförande Göran Persson utsåg en tidigare medarbetare, att Henriksson inte hade agerat tillräckligt hårt mot bankens penningtvätt i Estland samt att Swedbank nu får ett tandempar i toppen utan större erfarenhet av bank. Aktiemarknaden reagerade inte särskilt negativt på utnämningen.

Skånskan - 26 aug 19 kl. 18:30

Vendeltidsdagarna slog besöksrekord

UPPÅKRA Uppåkra slår besöksrekord igen. Närmare 7 000 besökte helgens Vendeltidsdagar.Veckan före träffade krigare och författaren Martin Widmark dessutom nämrare 1 000 personer.

Skånskan - 24 maj 19 kl. 10:34

Skulptur i rostfritt stål ska pryda torget

eslöv Nu är det klart vem som ska skapa det konstverk som ska pryda Stora torg i Eslöv efter ombyggnaden.
Det blir Stockholmsbaserade konstnären Liva Isakson Lundin som får uppdraget.Verket heter ”Omväg” och ska placeras i det sydvästra hörnet av torget.

Skånskan - 18 feb 19 kl. 16:55

Tre konstnärer skissar på torgkonst

Eslöv Maria Miesenberger, Alicja Kwade och Liva Isakson Lundin – det är namnen på de tre konstnärer som fått i uppdrag att skissa på ett nytt konstverk till Stora torg.För ett år sedan blev det känt att Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn donerat fem miljoner kronor till Eslövs kommun. Pengarna ska gå till ett nytt konstverk på Stora torg, som ska byggas om med start i höst.

Skånskan - 21 apr 18 kl. 14:00

Esarp öppnar för konstutställning

ESARP I helgen slår Theodor Jönssons Stiftelse upp dörrarna i Esarp till en unik utställning med tre konstnärer som verkar och har verkat i Staffanstorps kommun.Perspektiv Esarp är namnet på utställningen där verk av Theodor Jönsson, Anna-Lisa Menander, Anders Emgård och Knut Lindberg visas. Även Lukasgillet medverkar med ett antal planscher i sitt Lukasrum i Esarps gamla skola.

Skånskan - 24 feb 17 kl. 14:00

Han lyckades inte gå i pension

ARBETSAM. För tio år sedan slutade Lennart Haglund som vice vd på Swedbank och planen var att gå i pension, bara jobba lite grann.
Det gick som det gick med den föresatsen – han har fortfarande fullt upp.

Skånskan - 05 dec 16 kl. 17:12

Tre miljoner till föreningar

Lund Ett 60-tal föreningar och andra verksamheter i Lunds kommun får dela på över tre miljoner kronor när Sparbanken Skåne och dess tre ägarstiftelser nu delar ut projektstöd. ERWP.fif(0)Pengarna kommer från avkastningen på stiftelsernas förmögenheter och det är i linje med gammal sparbankstradition att ge stöd till lokalsamhället.

Skånskan - 11 mar 16 kl. 17:18

Välkänt konstverk har hängts upp igen

lund Ett av de mest omtyckta konstverken i Lund, gobelängen Sägen och legend av Hilding Linnqvist, har donerats till kommunen av Sparbanken Skåne.Den stora väven har i många år hängt i sparbankens lokal på Mårtenstorget och de flesta i staden ha sett den många gånger.
Nu har den fått ett nytt hem i ett sammanträdesrum i kommunhuset Kristallen.

YA - 15 feb 14 kl. 03:55

Försämrad konkurrens

Uppdelningen av Sparbanken Öresund innebär en aktör mindre på bankmarknaden.
På fredagen kom nyheten som ritar om den skånska bankmarknaden. En ny skånsk storbank bildas genom att Sparbanken Öresund delas upp i två delar, en del tar Swedbank över, den andra nybildade Sparbanken Skåne vilken sedan tidigare känt ska bestå av Färs & Frosta sparbank och Sparbanken 1826.

Kristianstadsbladet - 10 sep 13 kl. 08:00

Huvudmän sa nej emot

2010 ville sparbanks- ledningen i Ystad gå ihop med Sparbankerna Finn och Gripen. Då sa huvudmännen nej.
Sparbanken Syd i Ystad ville gå ihop med konkurrenterna i Finn och Gripen och bilda en sydsvensk storbank och lägga huvudkontoret i Malmö.

Kristianstadsbladet - 24 aug 13 kl. 08:00

Finns stötestenar i bankfusionen


Den föreslagna fusionen mellan två jämnstora sparbanker är lyckad i ett avseende ? bankkontoren ligger på olika orter. Det lär knappast bli bråk om smärtsamma nedläggningar.

Sydsvenskan - 06 dec 12 kl. 22:48

Fyra åtalas för miljonbedrägeri

Den 17 och 18 juni 2009 tog fyra skåningar ut drygt två miljoner från sina konton på Sparbanken Finn. Nu åtalas de för grovt penninghäleri..

Sydsvenskan - 08 mar 12 kl. 06:30

Fusion drar ner resultat för ny bank

Samgåendet mellan Sparbanken Finn och Sparbanken Gripen drar ner resultatet för 2011 för nybildade Sparbanken Öresund med 100 miljoner kronor.
Det visar rapporten för bankens första hela bokslutsår som kom på onsdagen.Bankens resultat efter engångskostnaderna för samgåendet slutar på 110 miljoner kronor för 2011, att jämföra med motsvarande siffra på 80 miljoner året före.

Sydsvenskan - 08 okt 11 kl. 06:30

Maktskifte i Skånes sparbanker

Susanne Kallur är ny vd för Sparbanken Syd och inom ett halvår tar Lars Ljungälv över som vd på Spar­banken Öresund. Men de nyblivna konkurrenterna tycker att Skåne är tillräckligt stort för minst två stora sparbanker.
?

Magazin24 - 10 sep 11 kl. 20:36

Allstarspelare bjöd på show

Gamla och nya IFK-stjärnor möttes på lördagen i en Allstarmatch. Livefoto Ett hundratal hade sökt sig till Sparbanken Arena i Arboga för att se gamla idoler, pucktrollare och ishjältar. Stjärnorna hade delat upp sig i två lag, blått och vitt.

Magazin24 - 31 aug 11 kl. 17:58

All Star-match i Arbogas ishall

I dag presenterades vilka 41 spelare som ställer upp den 10 september. Det kommer att vara en blandning av aktiva spelare och spelare som har slutat spela, som kommer att tampas i Sparbanken Arena. Ett av de största namnen som IFK Arboga presenterar är Anders Bastiansen, som tog SM-guld med Färjestad i våras.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 11 kl. 09:09

Öresund tar vd från Swedbank

Sparbanken Öresund hämtar sin vd från en konkurrent. Lars Ljungälv, 42 år, lämnar jobbet som regionchef för Swedbank i södra Sverige för vd-posten på Sparbanken Öresund.Han tar över efter Lars-Erik Skjutare i samband med bolagsstämman i april 2012.

Sydsvenskan - 06 maj 11 kl. 08:09

Nacking får medhåll i Malmö

Arkiv: Julia Lindemalm
"Tänk om en konstnär har en performance och häller 200 liter blod över sig" säger Malmös konsthallschef.
I veckan nobbade Lunds kommun en donation från konstnären Yoshio Nakajima vilket Sydsvenskan berättade om igår. Konsthallschefen i Malmö, Jacob Fabricius, har förståelse för Åsa Nackings beslut.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 11 kl. 15:39

Sparbanks-vd slutar nästa sommar

Efter nära 20 år som vd för Sparbanken Finn/Sparbanken Öresund lämnar Lars-Erik Skjutare sitt uppdrag vid bolagsstämman i april 2012. Det kom banken och Lars-Erik Skjutare överens om vid fredagens styrelsemöte.? Jag kom till Sparbanken Finn 1992 och mina närmare två decennier i banken har varit en fantastisk period i mitt liv, men någon gång måste man sluta, säger Lars-Erik Skjutare i ett pressmeddelande..

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 11 kl. 14:28

Vd för Öresundsbanken slutar

Sparbanken Öresunds vd Lars-Erik Skjutare avgår i samband med bolagsstämman nästa år. Han har arbetat i Sparbanken Finn och därefter i Sparbanken Öresund i nära 20 år. Den nyligen bildade Sparbanken Öresund har 34 bankkontor i västra Skåne och en affärsvolym på cirka 91,4 miljarder kronor.

Realtid - 25 mar 11 kl. 14:36

Bankveteran hoppar av

Efter nära 20 år som vd för Sparbanken Finn och sedermera Sparbanken Öresund lämnar Lars-Erik Skjutare sitt uppdrag..

Sydsvenskan - 11 feb 11 kl. 06:30

Danske Bank skrotar sina lokala varumärken

Skånes Provinsbank försvinner som varumärke i vår när Danske Bank skrotar sina lokala varumärken runt om i Sverige. Samtidigt pressas den danska bankjätten av skärpta krav på sin kapitalbas och planerar en nyemission på 20 miljarder danska kronor.
MALMÖ.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.