Sparare

Tuesday, 18 December, 13:48

Nyheter om Sparare

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 15 nov 18 kl. 23:03

Konkursförvaltaren i Northlandhärvan talar ut: "Det var på håret"

Gruvbolaget Northlands konkurs innebar stora ekonomiska förluster för både företag och småSparare.  Men konkursförvaltaren Hans Andersson är nöjd med utgången. .

Sydsvenskan - 22 nov 18 kl. 10:29

Mer pengar betalas ut från skandalfond

PensionsSparare som hade premiepensionspengar investerade i den avregistrerade fonden GFG global medium risk fund får totalt nästan 279 miljoner kronor utbetalt, skriver Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande. Totalt har Sparare i Global financial gr.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 18 kl. 10:29

Mer pengar betalas ut från skandalfond

PensionsSparare som hade premiepensionspengar investerade i den avregistrerade fonden GFG global medium risk fund får totalt nästan 279 miljoner kronor utbetalt, skriver Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande. Totalt har Sparare i Global financial gr.

DI - 21 nov 18 kl. 11:27

Förvaltaren ser ny rasrisk: ”Den sämsta av världar”

Det är risk för ytterligare börsras för flera storbolag inom verkstadssektorn – och Sparare bör därför avstå från att försöka fyndköpa. Det menar fondförvaltaren Mattias Eriksson.  ”Om bolagen ser att de får ett svagt november och ett svagt december finns risk för vinstvarningar om det vill sig illa”..

DI - 18 nov 18 kl. 22:33

Nordkoreafond lockar sparare att investera i återförening

SEOUL. Kan Nordkorea bli en ny tillväxtraket likt Kina eller Vietnam?  Lee Gun-min, som nyligen lanserat en Nordkoreafond, tror att tajmningen för att investera i norr är perfekt..

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 21:46

Dagens Industri uppmuntrar aktieköp - när lågkonjunkturen står för dörren

Dagens Industri verkar uppmuntra aktieköp för de som behöver media som hjälp för sina investeringar. I två rubriker på DI.se idag sades det att man skulle köpa aktier, men vad som står i artiklarna går ju inte att läsa om man inte betalar rätt stora pengar.

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 11:23

Så övertygar tillväxtbolagen småspararna

750 småSparare och investerare samt ett drygt 60-tal bolag möttes i går under Stora aktiedagen på Svenska mässan. Investeringsråden och företagsvisionerna stod som spön i backen..

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 11:23

Småspararnas bästa aktieråd

På måndagen arrangerades Stora aktiedagen på Svenska Mässan. Vi frågade fem småSparare och investerare: Vilket är ditt bästa aktieråd?.

PrivataAffärer - 12 nov 18 kl. 09:07

Massflykt från aktiefonder

Enligt Fondbolagens förening var nettoutflödet från fonder hela 9 miljarder kr under oktober. Ser man bara på aktiefonder var utflödet så mycket som 21,4 miljarder. När det gäller aktiefonder visade nästan alla kategorier uttag.

DI - 02 nov 18 kl. 11:22

Daytradern: ”Volatila perioder är vår skördetid”

Skakig börshandel och uppskrämda småSparare är en guldgruva för daytraders. ”Volatila perioder är vår skördetid", säger Twitterprofilen Erik “Ekka” Lundin. Han berättar för Di om sin strategi och misstagen du absolut inte får göra om du ska bli rik på snabba affärer..

PrivataAffärer - 30 okt 18 kl. 06:32

Börsoron sänker populära premiepensionsfonder

Ickevalsalternativet AP7 Såfan är med sin åldersanpassade uppbyggnad något svår att beräkna avkastning på. Men fram till 55 års ålder består Såfan till 100 procent av AP7 Aktiefond. Den fonden har på en månad fallit 6,2 procent vilket ändå är helt okej med tanke på att jämförelseindexet MSCI World Index fallit över 9 procent i oktober.

DI - 24 okt 18 kl. 12:03

Utdelningsexperten: Här är de hetaste högutdelarna just nu

Långsiktiga Sparare bör söka sig till starka högutdelare, enligt experten och författaren Marcus Hernhag, som har skrivit en av sina aktieböcker tillsammans med Twitterprofilen Arne “Kavastu” Talving. För Di berättar han vilka utdelningsaktier som är köpvärda just nu..

Dagens PS - 01 nov 18 kl. 12:28

Spotifys rapport överraskar stort

Det svenska musikundrets rörelseförluster minskar kraftigt och nu kan bolaget gå med lönsamhet redan i år. Det skriver Di Digital, som uppger att Spotifys siffror för det tredje kvartalet är klart med starkare än väntat. Intäkterna landade på 1,35 miljarder euro under perioden, vilket var något bättre än väntat.

BT - 01 nov 18 kl. 07:26

Ekonomi: Spotify tappar – ändå köper allt fler aktien

Trots raset har Spotify fortfarande ett högt förtroende hos svenska småSparare. Bolaget som presenterar sina kvartalssiffror i dag har gått ned med nästan 15 procent på börsen sedan noteringen i april – ändå fortsätter tillströmningen av nya ägare..

DN - 23 nov 18 kl. 14:47

Så påverkar jättarnas kris svenska sparare

De amerikanska teknikbolagen har fått se sina aktiekurserna rasa under hösten. Det påverkar också svenska Sparare. .

PrivataAffärer - 30 okt 18 kl. 09:06

Fondsparare söker säkra hamnar

– Högre räntor i USA, svalare global konjunktur, en handelskonflikt mellan världens två största ekonomier och budgetdramatik i Italien, är alla ingredienser i den cocktail som lett till att oktober ser ut att bli den sämsta börsmånaden sedan finanskrisen. Privatspararna har svarat på turbulensen genom att minska risken och sälja aktiefonder, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. Köplistan toppas av företagsobligationsfonder.

Dagens PS - 30 okt 18 kl. 09:13

Kräftgång skrämmer inte småsparare

Nordnets kunder har ökat i aktiefonder under oktober trots börsnedgång. Det framgår av ett pressmeddelande. Globalfonder stod för tre listplaceringar bland de tio mest köpta fonderna under månaden.

Dagens PS - 30 okt 18 kl. 09:13

Kräftgång skrämmer inte småsparare

Nordnets kunder har ökat i aktiefonder under oktober trots börsnedgång. Det framgår av ett pressmeddelande. Globalfonder stod för tre listplaceringar bland de tio mest köpta fonderna under månaden.

Realtid - 29 okt 18 kl. 14:41

Nordnet slimmar verksamheten

Nordnet ser nu över sina kostnader. Satsningar som inte lyft läggs ned och man utesluter inte att personal kan få gå. Aktieutlåning för småSparare kommer att bli en ny intäktskälla..

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 18 kl. 12:16

Ekonomer manar småsparare till lugn

Tipsen om du känner dig orolig..

PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 06:22

”Ständiga omval riskerar att trötta ut spararna”

Läs också: Så många struntade i tjänstepensionsvalet Omkring två miljoner privatanställda tjänstemän omfattas av tjänstepension ITP som administreras av valcentralen Collectum. För fjärde gången har nu Collectum upphandlat vilka bolag som ska få vara med att erbjuda tjänstepensionslösningar. Resultatet av den nya upphandlingen blev sänkta avgifter över hela linjen.

PrivataAffärer - 24 okt 18 kl. 06:14

Så många struntade i tjänstepensionsvalet

Det är fjärde gången som valcentralen Collectum, på uppdrag av Svenskt Näringsliv och PTK, upphandlat tjänstepensionslösningar för privatanställda tjänstemän som omfattas av tjänstepension ITP. Resultatet denna gång blev att den genomsnittliga avgiften för traditionell försäkring sänktes från 0,18 procent till 0,13 procent. För fondförsäkringsalternativen sänktes snittavgifterna för entrélösningarna från 0,23 till 0,14 procent.

Dagens PS - 25 okt 18 kl. 10:38

Insiderguru: Då ska du köpa aktier

Avslöjar vilken förlösande signal som småSparare ska hålla koll på. Bäddat för klipp! ”Det kan ge spännande köpmöjligheter, framför allt om toppskikten i bolagen köper större poster, då är det någonting att ta fasta på.

DI - 15 nov 18 kl. 16:02

Tusentals sparare i kläm – experten varnar för onoterat: ”Det är väldigt riskfyllt”

Många drömmer om att tjäna storkovan på nästa supersuccé. Men investeringar i onoterade bolag slutar ofta med en ekonomisk käftsmäll. Ett färskt exempel visar på riskerna.

DI - 15 okt 18 kl. 10:51

AMF stärker tryggheten för sparare under utbetalning – avsätter 11,2 miljarder kronor till stärkta garantier

Det kapital som förvaltas av AMF har under de senaste åren givit en god avkastning, och många kunder har därigenom sett sitt sparande öka. Mot bakgrund av detta och AMFs starka finansiella ställning finns utrymme att ytterligare stärka garantierna för en stor del av AMFs kunder med traditionell försäkring och pågående utbetalning..

Dagens PS - 05 okt 18 kl. 22:00

Avanzas nya stjärna fick en aha-upplevelse

Där och då började hennes karriär som auktoritet för miljontals svenska Sparare. Dagens PS intervjuar Johanna Kull, som efterträtt Claes Hemberg som sparekonom på Avanza. ”Det är fantastiskt roligt, ett drömjobb”, säger hon.

PrivataAffärer - 09 okt 18 kl. 13:06

Öresund: Stor potential i Catena Media

Catena Media finns i spelsektorn på börsen, men tillhör nischen affiliatebolag vars verksamhet är att styra trafik till speloperatörerna. De marknadsför alltså spelbolagen för kunderna och får därefter del av vinsten som varje spelare genererar. Bolaget börsintroducerades 2014 där Öresund var en av ankarinvesterarna och investmentbolaget har sedan successivt ökat sin position.

Dagens PS - 10 okt 18 kl. 10:41

Sparare minskade Asien-horisont

Under september månad noterade samtliga fonder ett nettouttag på totalt 3,0 miljarder kronor. Aktiefonder stod för 2,7 miljarder kronor av dessa. Hittills i år uppgår det totala nysparandet i fonder till 39 miljarder kronor.

DI - 10 nov 18 kl. 14:54

Svenska sparare mest optimistiska

Svenska Sparare hör till de mest optimistiska i världen när det gäller avkastningen på sparkapitalet. Samtidigt har de ett större aktiefokus än andra privata investerare. Det framgår av en stor undersökning från kapitalförvaltaren Legg Mason..

Dagens PS - 02 okt 18 kl. 13:59

Di varnar placerare för bettingbolag

Spelbettingbolaget Leovegas största marknad hackar betänkligt och det snurrar friskt i koncernledningen. Frågan är om placerare och analytiker riktigt tagit till sig informationen, för trots kursraset är förväntningarna på bolaget fortfarande höga. Det skriver Dagens industri i en analys i dag där de varnar för risken för en besvikelse vad gäller aktien.

Dagens PS - 02 okt 18 kl. 13:59

Placerare varnas för bettingbolag

Spelbettingbolaget Leovegas största marknad hackar betänkligt och det snurrar friskt i koncernledningen. Frågan är om placerare och analytiker riktigt tagit till sig informationen, för trots kursraset är förväntningarna på bolaget fortfarande höga. Det skriver Dagens industri i en analys i dag där de varnar för risken för en besvikelse vad gäller aktien.

DI - 23 sep 18 kl. 07:55

Så tar du skydd mot börsstormen – utan att tappa avkastning

Med en långvarig börsuppgång i ryggen, stökiga regeringsförhandlingar och hot om handelskrig vill många Sparare dra ned på risken. Här går Di igenom de bästa alternativen för riskskygga..

DI - 01 okt 18 kl. 14:51

Skandia investerar 1,5 miljarder kronor i hållbarhetsobligation

Pensionsjätten Skandia har investerat 1,5 miljarder kronor i Världsbankens nya hållbarhetsobligation. Obligationen ska stötta FN:s globala hållbarhetsmål samtidigt som den ger avkastning till Skandias Sparare, enligt ett pressmeddelande.   .

DI - 08 nov 18 kl. 05:56

Kampen om klimatsmarta sparare trappas upp

Kampen om klimatsmarta Sparare trappas upp. Nu lanserar nätbanken Avanza, tillsammans med Morningstar, ett nytt mått för fonders koldioxidpåverkan..

Expressen - 24 sep 18 kl. 06:00

”Hållbarhetsfonder är huvudsakligen en bluff”

Det är fortfarande mycket svårt för Sparare i hållbarhetsfonder att veta vad de får. – Hållbarhetsfonderna är huvudsakligen en bluff som försöker dölja att fonden har en hög avgift, anser fondexperten Jonas Lindmark.Så här kan du försöka syna din hållbarhetsfond i sömmarna.

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 11:58

Trendbrott: Nu stiger sparräntorna

Enligt statistik från Compricer som Privata Affärer tagit del av har till exempel Aros Kapital höjt den rörliga sparräntan. Höjningen skedde så sent som i går och var från 0,70 till 0,80 procent. Men Aros är bara en i raden av aktörer som nyligen höjt obundna sparräntor.

DI - 26 sep 18 kl. 21:24

Efter skandalerna: Så ska PPM-systemet räddas

Ett helt nytt PPM-system är tänkt att stoppa de skandaler som kostat småSparare hundratals miljoner kronor. ”Men att helt garantera att det aldrig förekommer oegentligheter, det låter sig inte göras”, säger Mikael Westberg, regeringens specialutsedda arkitekt, i en exklusiv intervju..

PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 10:44

Skandia: Så ska du placera i höst

– Olika faktorer har bidragit till den ökade nervositet på världens börser i år. Det handlar om handelskonflikten mellan USA och Kina, ökad oro kring tillväxtländer, nedtrappade penningpolitiska stimulanser och avmattning i konjunkturen. Sammantaget har det skapat förhöjd osäkerhet och satt tydliga avtryck på börser och andra marknader, säger Skandias makroekonom Johan Lundqvist i Skandias senaste upplaga av Placeringsutsikter.

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 11:34

Hernhag: Här är mitt största innehav

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 10:34

Fondsparare varnas: Byt strategi!

Valutaeffekter gör att det nu kan löna sig att satsa på svenska aktier igen, enligt proffsen. Bakom rådet står Skandia, enligt Di.se, som berättar att fondspararna nu bör tänka om och dra ner på exponeringen mot Nordamerika och i stället rikta blicken mot hemmaplan.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.