Sparare

Thursday, 18 October, 23:59

Nyheter om Sparare

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 26 sep 18 kl. 21:24

Efter skandalerna: Så ska PPM-systemet räddas

Ett helt nytt PPM-system är tänkt att stoppa de skandaler som kostat småSparare hundratals miljoner kronor. ”Men att helt garantera att det aldrig förekommer oegentligheter, det låter sig inte göras”, säger Mikael Westberg, regeringens specialutsedda arkitekt, i en exklusiv intervju..

PrivataAffärer - 25 sep 18 kl. 11:58

Trendbrott: Nu stiger sparräntorna

Enligt statistik från Compricer som Privata Affärer tagit del av har till exempel Aros Kapital höjt den rörliga sparräntan. Höjningen skedde så sent som i går och var från 0,70 till 0,80 procent. Men Aros är bara en i raden av aktörer som nyligen höjt obundna sparräntor.

PrivataAffärer - 24 sep 18 kl. 10:44

Skandia: Så ska du placera i höst

– Olika faktorer har bidragit till den ökade nervositet på världens börser i år. Det handlar om handelskonflikten mellan USA och Kina, ökad oro kring tillväxtländer, nedtrappade penningpolitiska stimulanser och avmattning i konjunkturen. Sammantaget har det skapat förhöjd osäkerhet och satt tydliga avtryck på börser och andra marknader, säger Skandias makroekonom Johan Lundqvist i Skandias senaste upplaga av Placeringsutsikter.

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 11:34

Hernhag: Här är mitt största innehav

Köp Marcus bok här: Du har väl inte missat Marcus Hernhags populära aktieböcker? Den senaste heter "Bli rik och fri med aktier" och är skriven tillsammans med Arne "Kavastu" Talving. Köp den här.

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 10:34

Fondsparare varnas: Byt strategi!

Valutaeffekter gör att det nu kan löna sig att satsa på svenska aktier igen, enligt proffsen. Bakom rådet står Skandia, enligt Di.se, som berättar att fondspararna nu bör tänka om och dra ner på exponeringen mot Nordamerika och i stället rikta blicken mot hemmaplan.

DI - 18 sep 18 kl. 16:50

Analytikerkårens favoritaktier på storbolagslistan

Analytikerkåren ger högsta betyg åt en nedpressad spelbolagsaktie som enligt den genomsnittliga riktkursen ska upp över 80 procent det närmaste året. Men för mer försiktiga Sparare finns också en nischbank och ett välkänt råvarubolag bland storbolagen som analytikerna gillar mest..

DI - 21 sep 18 kl. 07:42

Experterna: Så hanterar du årets kursraketer och katastrofaktier

Börsåret har hittills bjudit på flera enorma kurslyft – men även tunga kollapser. Di listar Stockholmsbörsens extremiteter, och låter två börsexperter ge sin syn på hur småSparare ska hantera aktierna i såväl topp- som bottenskiktet. .

DI - 20 sep 18 kl. 10:09

Guide: Så fondsparar du hållbart

Många vill spara hållbart. Men det är inte enkelt att hitta rätt i djungeln av fonder och olika märkningar. Di guidar till hur du som enskild Sparare kan lyckas..

Realtid - 17 sep 18 kl. 09:23

Nordea Markets ETF lanserar börshandlad fond

Nordea Markets ETF lanserar sin första börshandlade fond. Den följer ett index som baseras på en historiskt framgångsrik strategi och riktar sig till både privata Sparare och professionella investerare med en tydlig hållbarhetsprofil. .

DI - 12 sep 18 kl. 17:59

Rallyt som småspararna missade

Priserna på världens mest handlade råvara har lyft från bottennivåerna under de senaste åren. Men svenska Sparare har i stort sett missat att dra nytta av uppgången. ”Det är väldigt liten handel bland privatpersoner”, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza..

PrivataAffärer - 10 sep 18 kl. 07:57

Rejäla inflöden till aktiefonder

I augusti noterade fonder ett totalt nysparande på 4,5 miljarder kronor. Aktiefonder, blandfonder och långa räntefonder hade nettoinsättningar, medan uttag gjordes från korta räntefonder samt hedgefonder. – Fondförmögenheten ökade kraftigt under augusti månad, delvis på grund av fortsatta inflöden men framförallt på grund av bra utveckling på aktiemarknaderna där svenska Sparare också fick hjälp av en stigande dollar, säger Gustav Sjöholm, sparekonom på Fondbolagens förening.

DI - 09 sep 18 kl. 21:10

Mårder: Börsen kommer ta valresultatet med en gäspning

Det jämna resultatet i vallokalsundersökningen pekar på ett mycket osäkert parlamentariskt läge. Men aktieprofilen Günther Mårder, vd på Företagarna, manar till lugn. Både företagare och småSparare kan vara trygga på kort sikt.

DN - 27 aug 18 kl. 09:19

Tre unga aktiesparare om hur de gör för att känna sig trygga

Intresset för aktiemarknaden har ökat samtidigt som börsen stigit. Flera nya aktieägare är unga. DN pratade placeringar och nya finanskriser med tre Sparare som lägger allt mer tid på att följa börsen..

Expressen - 23 aug 18 kl. 09:21

Glöm inte – ”kapitalägare” är vanliga pensionssparare

Socialdemokraterna vill höja skatten för banker och kapitalägare.Problemet är det är vanliga Sparare som riskerar att träffas. Det är vad som hänt under regeringens mandatperiod.

DI - 29 aug 18 kl. 14:00

Efter succén: Aktiemiljardären ratar Stockholmsbörsen – här placerar han nu

Efter att ha byggt en förmögenhet på aktieplaceringar har finansmannen Sven Norfeldt lämnat vd-stolen på sitt investeringsbolag Dunross. Aktiemiljardären ratar Stockholmsbörsen och placerar istället i flera mer oväntade länder, så kallade "Breakout nations", där få svenska Sparare håller till.  .

YLE - 29 aug 18 kl. 15:21

Bor det en börshaj i dig? Regeringen vill få vanligt folk att placera i aktier med nytt konto

Regeringens budgetförslag innehåller som väntat ett aktiesparkonto för småSparare. På kontot kan en småSparare deponera eller spara pengar som sedan placeras i börslistade bolag..

PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 09:05

Spararna bottenfiskar på börsen

– Glödhet konjunktur, en stark rapportperiod och börsrekord efter börsrekord har fått privatspararna att växla upp antalet aktieaffärer till historiskt höga nivåer. Köpen är försiktiga och trots tecken på en brittsommar för börsen väljer många att dra ned något på risken och nettosälja aktier, säger Avanzas sparekonom Johanna Kull. Enligt Avanza har spararna passat på att bottenfiska i senaste månadens börsförlorare och sju av de tio mest köpta aktierna har utvecklats sämre än index senaste månaden.

DI - 31 aug 18 kl. 14:44

Småsparare lämnar Investor - tar hem vinsterna

Efter att spararna stadigt fyllt på sina innehav under det senaste året toppar Investor säljlistan hos nätmäklaren Avanza i augusti. "Bolaget har stigit över åtta procent på en månad och att balansera om sparandet efter en kraftig uppgång är helt rimligt", säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza. Nu är det istället en industribjässe som lockar.

Expressen - 31 aug 18 kl. 08:56

Volvo Cars kan bli ny folkaktie: "Urstarkt varumärke"

Noteras Volvo Cars på Stockholmsbörsen har bolaget alla förutsättningar att bli en folkaktie. Knäckfrågan för småSparare blir priset.– Risken är att det blir högt, säger Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet.

Dagens PS - 31 aug 18 kl. 09:58

Sparekonom: Det kan bli nästa folkaktie

Varnar dock för att priset på aktien kan bli högt. Som Dagens PS berättat i flera artiklar rycker en börsnotering allt närmare för Geely-ägda Volvo Cars vars vd Håkan Samuelsson enligt uppgift avgår 2020. Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, tror att Volvo Cars har vad som krävs för att bli en folkaktie vid en notering på Stockholmsbörsen.

PrivataAffärer - 30 aug 18 kl. 13:00

Rally i marijuana-bolag

Sedan Kanada fattade beslut om legalisering av marijuana för privat bruk har marknaden fått ögonen på marijuana. Nyligen har två av de stora spritbolagen i USA närmat sig tre stora kanadensiska marijuanaproducenter för att köpa in sig, eller åtminstone åstadkomma ett samarbete. Vodka, whiskey och marijuana Spritjätten Diageo som bland annat tillverkar vodka och whiskey med varumärkena Smirnoff och Johnny Walker är ett av bolagen som försöker åstadkomma ett samarbete med cannabisbolagen.

Affärsvärlden - 28 aug 18 kl. 06:50

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed tappar Handelsbankens bosparfond en hel del av sitt värde när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor i avgift..

DI - 27 aug 18 kl. 15:48

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet..

BT - 27 aug 18 kl. 15:44

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet.(TT).

Blekinge Läns tidning - 27 aug 18 kl. 15:44

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet.(TT).

Kristianstadsbladet - 27 aug 18 kl. 15:44

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet.(TT).

Barometern - 27 aug 18 kl. 15:44

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet.(TT).

YA - 27 aug 18 kl. 15:44

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet.(TT).

SmålandsPosten - 27 aug 18 kl. 15:44

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet.(TT).

Sydöstran - 27 aug 18 kl. 15:44

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svenska Dagbladet.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 18 kl. 15:44

Sparare blåsta på köplats

Organisationen Bostadsrätterna lägger ner sitt bosparande. Därmed blir Handelsbankens bosparfond i praktiken värdelös när köplatsen till nya bostadsrätter försvinner, något som kostat de tusentals spararna sammanlagt flera miljoner kronor, skriver Svens.

Expressen - 15 aug 18 kl. 12:27

Valuta i fritt fall – så slår krisen i Turkiet mot dig

Riskerna med krisen i Turkiet är värda att tas på allvar, och det är inte bara Sparare i Turkiet-fonder som drabbas av tumultet. Den som är ressugen kan dock dra fördel av en lira i fritt fall. .

DI - 03 sep 18 kl. 16:41

Grafnestorn: Kraftiga börsrörelser väntar – så ska sparare agera

Börsen befinner sig i ett ovanligt läge, och framöver väntar sannolikt mycket kraftiga rörelser sett till historiska trender, säger Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie. För Di berättar han hur Sparare ska hantera situationen..

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 18 kl. 13:32

Ännu ett PPM-bolag granskas

Pensionsmyndigheten har inlett en granskning av fondbolaget Independent Investment Group, där 5 000 Sparare har sina pensionspengar, skriver Expressen/Dina pengar. Vari granskningen består har inte offentliggjorts. – Jag kan inte gå in exakt på vilken g.

Kristianstadsbladet - 17 aug 18 kl. 13:32

Ännu ett PPM-bolag granskas

Pensionsmyndigheten har inlett en granskning av fondbolaget Independent Investment Group, där 5 000 Sparare har sina pensionspengar, skriver Expressen/Dina pengar. Vari granskningen består har inte offentliggjorts. - Jag kan inte gå in exakt på vilken granskning vi gör för tillfället.

DI - 17 aug 18 kl. 13:35

Ännu ett PPM-bolag granskas

Pensionsmyndigheten har inlett en granskning av fondbolaget Independent Investment Group, där 5 000 Sparare har sina pensionspengar, skriver Expressen/Dina pengar. Vari granskningen består har inte offentliggjorts..

SmålandsPosten - 17 aug 18 kl. 13:32

Ännu ett PPM-bolag granskas

Pensionsmyndigheten har inlett en granskning av fondbolaget Independent Investment Group, där 5 000 Sparare har sina pensionspengar, skriver Expressen/Dina pengar. Vari granskningen består har inte offentliggjorts. - Jag kan inte gå in exakt på vilken granskning vi gör för tillfället.

BT - 17 aug 18 kl. 13:32

Ännu ett PPM-bolag granskas

Pensionsmyndigheten har inlett en granskning av fondbolaget Independent Investment Group, där 5 000 Sparare har sina pensionspengar, skriver Expressen/Dina pengar. Vari granskningen består har inte offentliggjorts. - Jag kan inte gå in exakt på vilken granskning vi gör för tillfället.

Blekinge Läns tidning - 17 aug 18 kl. 13:32

Ännu ett PPM-bolag granskas

Pensionsmyndigheten har inlett en granskning av fondbolaget Independent Investment Group, där 5 000 Sparare har sina pensionspengar, skriver Expressen/Dina pengar. Vari granskningen består har inte offentliggjorts. - Jag kan inte gå in exakt på vilken granskning vi gör för tillfället.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.