Sparar

Wednesday, 26 September, 00:58

Nyheter om Sparar

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 04 sep 18 kl. 13:31

Regeringen tillsätter vattenarbetsgrupp

”Sommarens torka ger orsak till att jobba med bevattningsfrågor på ett mera samordnat sätt.” Det konstaterar landskapsregeringen som nu tillsätter en arbetsgrupp som ska arbeta fram en strategi.
Olika arbeten i vattnets namn pågår på landskapsregeringens byråer.

DN - 04 sep 18 kl. 14:48

Expressen sparar – 20 tjänster försvinner

Expressen tar bort 20 tjänster i sitt nya sparpaket. Det drabbar främst bemanningsanställda och vikarier. .

GöteborgsPosten - 26 aug 18 kl. 08:00

Gentester ska minska trycket på sjukvården

Fler genetiska tester gör att friska människor kan upptäcka risk för allvarliga sjukdomar och därmed få förebyggande vård i tid. Gendoktorn erbjuder det som offentlig vård inte har råd med, samtidigt som man avlastar och Sparar pengar..

Dagens PS - 03 sep 18 kl. 10:06

”Skär i hjärtat när man betalar för mycket”

Uppstickaren och mobiloperatören hallon fortsätter ta marknaden med storm, mycket tack vare sina bindningsfria företagsabonnemang till låga priser.
”Att det inte är någon bindningstid är nog det bästa med hallon. Då stannar man så länge man tycker det är bra”, säger Alexander Åquist, co-founder på företaget Yta.

Trelleborgs Allehanda - 28 aug 18 kl. 20:00

Tekniska nämnden sparar på gatu- och parkavdelningarna

Anställningsstopp och allmän återhållsamhet inom gatu- och parkavdelningarna. Så planerar tekniska nämnden att minska sitt underskott i år. Men det räcker ändå inte för att nå fullmäktiges direktiv om ett nollresultat..

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 18 kl. 10:53

Min mening: ”Varför sparar socialnämnden på en svag grupp?”

Ifrågasätter neddragningar på träffpunkt för personer med psykisk ohälsa..

Dagens PS - 31 aug 18 kl. 09:58

Sparekonom: Det kan bli nästa folkaktie

Varnar dock för att priset på aktien kan bli högt. Som Dagens PS berättat i flera artiklar rycker en börsnotering allt närmare för Geely-ägda Volvo Cars vars vd Håkan Samuelsson enligt uppgift avgår 2020. Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet, tror att Volvo Cars har vad som krävs för att bli en folkaktie vid en notering på Stockholmsbörsen.

Barometern - 29 aug 18 kl. 13:50

SD: ”Omoraliskt att politiker inte sparar på arvoden”

SD la ner sina röster när kommunfullmäktige i Mörbylånga röstade igenom nya arvoden för politikerna..

Sydöstran - 17 aug 18 kl. 16:25

Här sparar inte landstinget: 15 politiker och 5 direktörer

Medan det lilla landstinget i Blekinge - ett av landets minsta - genomför den ena besparingen efter den andra i sjukvården, stoltserar det med icke mindre än femton politiker på lönelistan: tre heltidsanställda landstingsråd och tolv politiska sekreterare, varav tre är heltidsanställda med löner, som alla överstiger exempelvis en specialistsjuksköterskas..

Skånskan - 22 aug 18 kl. 05:00

L vill avskaffa ena kommunalrådsposten

ESLÖV Liberalerna vill avskaffa den ena av de båda kommunalrådsposterna i Eslöv. I dag är det bara majoriteten som har arvoderade heltidspolitiker. L vill istället att gruppledarna för oppositionspartierna ska få ekonomisk ersättning så att de bättre kan sätta sig in i frågorna – samtidigt Sparar man pengar som kan användas till en byasatsning.

BT - 24 aug 18 kl. 06:34

Gäsene Mejeri får ännu grönare profil

Gäsene Mejeri rustar för ökad efterfrågan, utökar och satsar på miljön. –Nya pelletspannan Sparar 900 ton koldioxid om året, säger vd Claes Persson..

Skånskan - 22 aug 18 kl. 11:10

Eslövsmodellen inget för riksdagen

ESLÖV Moderaternas gruppledare i riksdagen Tobias Billström gästade på torsdagsförmiddagen Eslöv. Ett besök på SFI-undervisningen vid Salliusgymnasiet och snack med allmänheten på Stora Torg stod på programmet.Hur Sverige ska styras efter valet är en fråga som engagerar många så här i valtider.

Sydsvenskan - 11 aug 18 kl. 09:00

Hon sparar för ekonomisk frihet efter femtio

24-åriga Sofie Orlov lägger en fjärdedel av sin inkomst på sparande..

DI - 10 aug 18 kl. 20:01

Arbetsförmedlingens pengar snart slut – slår mot leverantörer

Arbetsförmedlingens pengar håller på att ta slut, larmar myndigheten. Regeringens jobbsatsning på "extratjänsterna" kostar mer än väntat. Det slår hårt mot privata leverantörer till Arbetsförmedlingen när myndigheten Sparar på annat håll..

Kristianstadsbladet - 20 aug 18 kl. 23:01

KFC flyttar och sparar en halv miljon kronor: ”Fanns ingen anledning att vara kvar”

Kristianstad FC har inte pengar till att betala hyran för klubblokalerna på Kristianstads IP. Nu flyttar klubben till Björkvallen – och uppges spara runt 500 000 kronor. – Vi äger ju fastigheten på Björkvallen och har ingen hyra där, säger tf ordförande Andreas Andersson..

DN - 19 aug 18 kl. 09:47

Välj bästa sparandet för barnens framtid

Många vill spara till barn men är osäkra på hur ska placera pengarna. Sandra Nilsson testade fondsparande. Nu ser hon det som ett nöje och Sparar regelbundet till sonen Max.

Nyteknik - 20 aug 18 kl. 07:58

Flexibla ventilramper sparar pengar hos många sågverk

För cirka fem år sedan kom Festos ventilramper av typ VTSA ut på den svenska sågverksmarknaden. Sedan dess har många företag inom industrin sparat pengar och arbetskraft genom att sätta in nya eller byta ut sina gamla system..

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 18 kl. 09:00

Hon sparar för ekonomisk frihet efter femtio

24-åriga Sofie Orlov lägger en fjärdedel av sin inkomst på sparande..

Dagens Media - 14 aug 18 kl. 08:10

Google sparar uppgifter – trots att du sagt stopp

Platsdata sparas ned trots att användarna har sagt nej, visar en granskning av Associated Press..

DI - 18 aug 18 kl. 14:32

Elpriset skjuter i höjden - så sparar du tusenlappar

Den torra sommaren har gjort att elpriset skjutit i höjden.  Trots att regnet gjort comeback har det rörliga priset gått upp 25 procent de senaste dagarna. Och skulle hösten bli torr får vi räkna med nya rekordnivåer.

Sydsvenskan - 11 aug 18 kl. 16:00

Fermentera mera – så sparar du smaken av sommar på burk

Förhöj smaken och förläng hållbarheten på säsongens grönsaker..

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 18 kl. 16:00

Fermentera mera – så sparar du smaken av sommar på burk

Förhöj smaken och förläng hållbarheten på säsongens grönsaker..

Skånskan - 14 aug 18 kl. 16:35

Abbekåsamatör nära vinna proffstävling

GOLF Blott 18-åriga amatören Maja Stark från Abbekås slog till med en andraplats på den svenska proffstouren.
– Det är ett av de bästa resultaten som jag hittills har gjort, säger hon.Framgången kom den gångna helgen i Västerås Open, som är en helt ny tävling på spelschemat.

Skånskan - 14 aug 18 kl. 14:00

Bank-id:s ställning hotad av bedrägerier

Både anmälningarna och de lyckade bedrägeriförsöken kring inloggningssystemet BankID ökar. Polisen menar att det dessutom finns ett stort mörkertal som inte anmäler. Det innebär att omfattningen på bedrägerierna är mycket stort.

SmålandsPosten - 12 aug 18 kl. 16:22

Kommunen sparar miljoner

Att spara fem och en halv miljon kronor på att vara lite mer effektiv är något som de flesta önskar att de hade kunnat göra. Kommunchefen Roland Eiman har nu i uppdrag att göra just det till kommunen..

Skånskan - 03 aug 18 kl. 14:00

Social samvaro på recept

Den brittiska regeringen satsar 24,5 miljoner pund på att komma tillrätta med den ofrivilliga ensamheten, som den betraktar som ett hälsoproblem. Ofrivillig ensamhet motsvarar enligt en beräkning att röka 15 cigaretter om dagen i belastning på hälsan.
Vårdcentraler i Storbritannien skriver redan ut social samvaro på recept.

YA - 10 aug 18 kl. 00:01

Liv Akne: Doften av farfar sparar jag i mitt hjärta

Denna svettens sommar ligger minnena ytligt på huden..

YA - 10 aug 18 kl. 00:01

Hamnchefen tackar allmänheten för hjälpen

Allmänhetens hjälpsamhet Sparar pengar åt kommunen. Det menar hamnchef Fredrik von Segebaden som i en insändare tackar alla sina hjälpare..

PrivataAffärer - 07 aug 18 kl. 12:45

Så blir din privatekonomi i framtiden

  Privata Affärer fyller 40 år: Vi firar genom att gräva djupt i arkiven, jämföra då och nu och se in i kristallkulan. Och vi har hittat flera guldkorn. Bland annat de aktier som gått bäst under vår livstid.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 16:01

L slopar affischer i Svalöv

Svalöv. Inför årets valrörelse väljer Liberalerna i Svalöv att inte använda sig av affischer får att få ut sitt budskap. Istället kommer partiet fokusera på digitala alternativ.

Dagensanalys.se - 09 aug 18 kl. 14:14

Anticimex satsade på IoT – Dubblade försäljningen

IoT är i tankarna när man tänker på framtiden, när allt ska vara uppkopplat. Här är ett intressant case från Anticimex som använder IoT för att effektivisera sin verksamhet. Anticimex är som du redan vet ledande inom skadedjurssanering och relaterade tjänster med verksamhet i 17 länder och runt 5 500 anställda.

Expressen - 30 jul 18 kl. 19:19

Så mycket sparar SAS på sin låglönesatsning

Lägre löner på SAS dotterbolag på Irland pekas ut som en orsak till flygbolagets svåra problem och personalbrist.– På en marknad där andra anställer till bättre villkor får man svårt att rekrytera, säger Martin Lindgren, Svensk pilotförening.Men inom SAS ledning håller man inte med.

Dagensanalys.se - 06 aug 18 kl. 14:56

Chef Ipsos Public Affairs

Ipsos söker en chef för att leda och utveckla Ipsos verksamhet och erbjudande inom opinion- och samhällsfrågor (Public Affairs). Som ansvarig chef är du både en del av företagsledningen i Sverige och en nyckelperson inom Ipsos globala team av experter inom området Public Affairs där Ipsos är ett av de ledande företagen i världen. Våra kunder, ofta chefer i företag och organisationer, har ett ökande behov av datadriven omvärldsanalys och förståelse för att fatta kloka beslut inför framtiden.

Skånskan - 05 aug 18 kl. 17:30

”En kaloririk ljushow med laser”

Recension Justin Timberlake tillbaka i Köpenham. Fyra år efter senaste besöket i ett knökfullt Parken äntrade han alltjämt någorlunda nya paradarenan Royal Arena första utsålda kvällen av två i lördags. Allt går fortfarande som smort för den forne pojkbanssångaren, således.

Cornucopia - 03 aug 18 kl. 11:10

Elpriset nu 73 öre per kWh

Elpriset är i skrivande stund på timbasis 73 öre per kWh exklusive moms och de som sedan tidigare har bundet elpris Sparar en hel del. Skillnaden mot den kommande nattens lästa pris är 29 öre och natten som gått hade ett pris på 51 öre. Detta visar hur sparsamt det är att ladda elbilar nattetid i sådana här lägen.

Barometern - 30 jul 18 kl. 06:00

Här är professorns tips om hur man sparar vatten hemma

William Hogland är professor i miljöteknik och forskar kring hur vattnet används och hur det kan användas annorlunda än idag. Som ett eget experiment försöker han spara så mycket vatten som möjligt hemma i Rälla på Öland..

Helsingborgs Dagblad - 29 jul 18 kl. 21:33

Rasmus Jönsson: ”Jag sparar mig till torsdag”

Hemvändaren om segern, samspelet i offensiven och längtan efter första målet..

SmålandsPosten - 25 jul 18 kl. 14:36

De tar emot butikens förgångna matvaror

För två veckor sedan började flera butiker ge djurägare i nöd en hjälpande hand. Rinkaby är en gård som Sparar på vinterfodret och tar emot matsvinn från ICA i Teleborg. ”Grisarna blir nästan misstänksamma av allt det goda som de bjuds på”..

Blekinge Läns tidning - 01 aug 18 kl. 19:36

Sjöström vilas för att klara tuffa starten

Sarah Sjöströms mardrömsprogram i EM har blivit en aning mindre tufft. Super-Sarah får stå över försöken på 4x100 meter fritt på fredag för att klara allt. - Vi Sparar henne då, bekräftar tränaren Johan Wallberg.

Sydsvenskan - 01 aug 18 kl. 19:36

Sjöström vilas för att klara tuffa starten

Sarah Sjöströms mardrömsprogram i EM har blivit en aning mindre tufft. Super-Sarah får stå över försöken på 4x100 meter fritt på fredag för att klara allt. – Vi Sparar henne då, bekräftar tränaren Johan Wallberg.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.