South China Morning Post

Saturday, 04 July, 07:17

Nyheter om South China Morning Post

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 10 jun 20 kl. 00:37

Kinesiska coronahoppet: Akut-vaccin klart i höst

Ett akutvaccin mot covid-19 – klart redan i höst.Det hoppas forskarna i Kina på. Just nu testar man fem olika vaccin på människor, skriver South China Morning Post.

SVT - 21 maj 20 kl. 16:12

Hårdare Pekingstyre hotar Hongkong

Kina planerar att stärka greppet om Hongkong genom en ny nationell säkerhetslagstiftning. Den skulle bland annat förbjuda självständighetssträvanden, utländsk inblandning och terrorism, enligt South China Morning Post. Även statliga nyhetsbyrån Nya Kina rapporterar om Pekings planer..

Helsingborgs Dagblad - 21 maj 20 kl. 13:27

Källor: Kina tvingar fram ny Hongkonglag

Kina stärker greppet om Hongkong genom en ny nationell säkerhetslagstiftning som bland annat förbjuder självständighetssträvanden, utländsk inblandning och terrorism. Det rapporterar South China Morning Post (SCMP) med hänvisning till icke namngivna käl.

Realtid - 24 apr 20 kl. 09:56

McDonalds och Starbucks ska testa Kinas digitala valuta

McDonalds, Starbucks och Subway är några aktörer som ska delta i ett försök med en digital valuta i ett område utanför Peking, rapporterar South China Morning Post..

SVT - 02 apr 20 kl. 16:41

K-pop-stjärna riskerar fängelse för aprilskämt

Kim Jae-joong påstod i ett instagraminlägg att han hade smittats av det nya coronaviruset och låg på sjukhus. Något som senare vsade sig vara ett aprilskämt. Nu riskerar K-pop-stjärnan ett femårigt fängelsestraff för att ha spridit falsk information om coronaviruset, det rapporterar South China morning post..

Skånskan - 01 mar 20 kl. 19:36

Inga uppgifter att barn sprider corona

Världen Symptomfria barn förefaller inte ha smittat andra med coronavirus. Det finns i alla fall inga kända fall av att så skulle ha hänt, uppger Folkhälsomyndigheten.
Samtidigt har ökningen av antal nya fall i Kina återigen blivit större och i Italien fruktar man en ”tsunami av smittade”.

Expressen - 15 feb 20 kl. 02:36

Över 1 500 döda i viruset – rädsla efter forskarlarmet

Coronaviruset kostade ytterligare 143 personer livet under fredagen och den totala dödssiffran för smittan i Kina är nu uppe i 1 523 enligt South Morning China Post.Forskare varnar för att 400 000 personer kan dö i viruset bara i Storbritannien – och personal slår larm om att sjukvården inte är i närheten av att kunna hantera en epidemi, skriver Mirror..

Helsingborgs Dagblad - 09 feb 20 kl. 10:46

Viruslarmet avblåst på lyxfartyg i Hongkong

3 600 personer som suttit virusisolerade på kryssningsfartyget World Dream i Hongkong får nu gå i land, rapporterar The South China Morning Post. Klartecknet kommer sedan besättningen, som tidigare varit i kontakt med åtta gäster som visade sig vara smi.

UNT - 09 feb 20 kl. 10:46

Viruslarmet avblåst på lyxfartyg i Hongkong

3 600 personer som suttit virusisolerade på kryssningsfartyget World Dream i Hongkong får nu gå i land, rapporterar The South China Morning Post..

PrivataAffärer - 06 feb 20 kl. 14:36

Corona: Akuta ekonomiska problem i Kina

Omkring två tredjedelar av Kinas småföretag väntas gå i konkurs om de inte har några intäkter på två månader, enligt en undersökning som refereras av tidningen South China Morning Post. Uppgifter om ekonomisk misär bland kinesiska arbetare och småföretag på grund av virusutbrottet sprider sig snabbt på kinesiska sociala medier och lyfter frågor om utsikter som ingen kan svara på. Medan många kan klara sig ett tag utan inkomster eller intäkter genom att ta av sina besparingar så kommer deras problem bli ohanterliga om några få månader om inte virusutbrottet bringas under kontroll och ekonomiska förhållanden återvänder till nära normala, skriver tidningen.

Expressen - 02 feb 20 kl. 05:56

Första dödsfallet utanför Kina – 44-åring död

En coronasmittad man i Filippinerna har avlidit. Det är det första dödsfallet utanför Kina.Samtidigt har totalt nu över 300 personer dött, rapporterar South China Morning Post.

SVT - 25 jan 20 kl. 14:28

Fler än 1 200 läkare skickas till Wuhan

Invånarna i staden Wuhan i Kina, där coronaviruset först upptäcktes, börjar känna av konsekvenserna av karantänen. Bristen på mat börjar bli påtaglig och staden är så tom att det ”är som Tjernobyl”, säger en av dem till South China Morning Post..

Expressen - 25 jan 20 kl. 01:20

I dag infaller Råttans år i det kinesiska nyåret

Det har blivit dags att fira Råttans år i det kinesiska nyåret. Tanken var att firandet skulle dra i gång 25 januari – men på grund av Coronaviruset har kinesiska myndigheter ställt in nyårsfirandet i flera städer. I kinesisk kultur symboliserar råttan rikedom och överskott, skriver South China morning post.

Affärsvärlden - 13 jan 20 kl. 10:24

Kina: Handelskriget inte över än

Handelskriget med USA är inte över än enligt Kina som inför fas 1-undertecknandet säger att det bara är ”första rundan i spelet”. Det står på sociala mediakontot för Taoran Notes som har kopplingar till statsägda tidningen Economic Daily, rapporterar South China Morning Post..

Dagens PS - 22 nov 19 kl. 07:26

Övervägande glatt på Asiens börser

Här är nyheten som kan vara bakgrunden till att börsindexen ryckt upp sig efter tre dagars kräftgång. Enligt en källa till South China Morning Post, som Omni hänvisar till, talar mycket för att USA skjuter upp den planerade tullhöjningen i december mot Kina, trots att ingen handelsavtal är på plats, och det kan vara orsaken till att Asiens börser i dag stiger. Vid tidpunkten för börsrapporten, strax efter klockan 5, svensk tid, hade japanska Nikkei gått upp 0,4 procent och Hongkong med 0,3 procent.

Expressen - 20 nov 19 kl. 07:30

Hongkongs polis drar automatvapen mot demonstranter

Kravallpolis i Hongkong har beväpnats med automatvapen och maskingevär, skriver South China Morning Post.Detta efter att våldet under sammandrabbningarna med demonstranter i den kinesiska stadsstaten eskalerat ytterligare.Den fyra dagar långa ockupationen av stadens polytekniska universitet tros nu lida mot sitt slut, med antalet demonstranter på campus nu decimerat till några dussin..

Affärsvärlden - 15 nov 19 kl. 11:09

UBS: Här får investerare räkna med ett svagt 2020

Investerare bör förbereda sig på låg avkastning under 2020, då handelskriget mellan USA och Kina väntas dra ned tillväxten. Tillväxten kommer dock sannolikt att hämta sig under andra hälften av 2020, säger UBS Asienstrateg Niall MacLeod till South China Morning Post..

UNT - 12 nov 19 kl. 16:33

Svåra sammandrabbningar i Hongkong

Hongkongs kollektivtrafik drabbades av stora störningar i samband med nya protester, rapporterar tidningen South China Morning Post..

SVT - 03 nov 19 kl. 15:55

Blodiga scener i Hongkong – man fick öra avbitet

Blodiga scener skakar Hongkong. I samband med protester i ett köpcenter utbröt tumult och en knivbeväpnad man gick till attack. Minst sex personer har skadats i våldsamheterna – en av dem fick en del av sitt öra avbitet, rapporterar South China Morning Post..

Expressen - 31 okt 19 kl. 07:55

Här slukar lågorna det 600 år gamla slottet

En brand har nästintill totalförstört ett 600 år gammalt slott i Japan.Shuri-slottet i Naha, på Okinawa byggdes på 1400-talet och återfinns på UNESCO:s världsarvslista.Det är ännu inte klart vad som orsakat branden.

Dagens PS - 22 okt 19 kl. 09:47

Är du en av Netflix ”tittare” eller ”avslutare”?

Tim Cooks nya roll i Kina, Kik Messenger som återuppstår samt en titt bakom kulisserna på Netflix tittarsiffror – allt det och mer i dagens techbrief. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tim Cook ny styrelseordförande på kinesisk handelshögskola Apples toppchef tar ny position i Kina efter kritiken mot bolaget, skriver South China Morning Post.

DI - 08 okt 19 kl. 12:52

Kinesisk media: Kina tonar ned förväntningar och kan åka hem i förtid

Enligt South China Morning Post (SCMP) kan den kinesiska delegationen korta av sitt besök i Washington och resa hem en….

Helsingborgs Dagblad - 03 okt 19 kl. 10:07

Sköts av Hongkongpolis – ställs inför rätta

En 18-årig man som sköts i bröstet av polisen i Hongkong kommer att ställas inför rätta för upplopp och våld mot tjänsteman, skriver South China Morning Post. Mannen sköts i samband med en demonstration tidigare i veckan. Utöver 18-åringen anklagas ytte.

Sydsvenskan - 03 okt 19 kl. 10:07

Sköts av Hongkongpolis – ställs inför rätta

En 18-årig man som sköts i bröstet av polisen i Hongkong kommer att ställas inför rätta för upplopp och våld mot tjänsteman, skriver South China Morning Post. Mannen sköts i samband med en demonstration tidigare i veckan. Utöver 18-åringen anklagas ytte.

UNT - 03 okt 19 kl. 10:07

Sköts av Hongkongpolis – ställs inför rätta

En 18-årig man som sköts i bröstet av polisen i Hongkong kommer att ställas inför rätta för upplopp och våld mot tjänsteman, skriver South China Morning Post..

SVT - 01 okt 19 kl. 11:28

Demonstrant skjuten i bröstet under Hongkongprotester

En demonstrant har skjutits i bröstet av polisen under tisdagens oroligheter i Hongkong, enligt tidningen South China Morning Post. Våldsamheterna i staden har blossat upp på nytt under dagen som en protest mot Kina som firar 70 år sedan kommunistpartiet tog makten i landet..

Dagens PS - 19 sep 19 kl. 10:53

Kinesisk chefsekonom tror på handelsavtal

USA och Kina kommer förmodligen att nå ett temporärt handelsavtal när parterna möts i Washington nästa månad. Det uppger Chen Wenling, chefekonom vid tankesmedjan China Centre for International Economic Exchanges, till South China Morning Post. Enligt chefekonomen vid tankesmedjan, som av Telegraph beskrivs ha nära kopplingar till den kinesiska regeringen, behöver USA skjuta upp implementeringen av importtullarna och inte införa några nya för att ett avtal ska kunna bli av.

Realtid - 04 sep 19 kl. 08:40

Kritiserat lagförslag dras tillbaka

Förslaget om en ny lag som ska tillåta utlämningar till Kina kommer formellt dras tillbaka av Hong Kongs ledare Carrie Lam, enligt uppgifter till South China Morning Post. Hang Seng-index rusar på nyheten..

Expressen - 27 jul 19 kl. 21:21

Storslagsmål på norsk färja: ”Blod överallt”

Ett stort slagsmål bröt natten mot fredagen ut vid buffén på ett kryssningsfartyg i Norge, rapporterar South China Morning Post. Orsaken ska ha varit en brittisk semesterfirare utklädd till clown.Totalt sex personer misshandlades – och två har gripits.

SVT - 24 jul 19 kl. 12:34

Kina öppnar för militärt ingripande i Hongkong

Efter de massiva protesterna i Hongkong, som eskalerade senast i helgen, kom så beskedet från Kina. På begäran från Hongkongs regering kan de skicka trupper till staden – för att hålla ordning bland demonstranterna, skriver South China Morning Post..

PrivataAffärer - 27 jun 19 kl. 06:32

Uppgifter: USA och Kina överens om vapenvila

Det rapporterar Reuters med hänvisning till South China Morning Post som citerar källor. Detaljer i avtalet kommer att presenteras i koordinerade pressmeddelanden, inte ett gemensamt uttalande. Trump sade på onsdagen att ett avtal mellan länderna är möjligt, men att han är beredd att införa tullar på i princip alla kvarvarande kinesiska importer om länderna inte är överens.

SVT - 21 jun 19 kl. 10:47

Vildsvin gick loss på tunnelbanestation i Hongkong

Ett vildsvin skadade en kvinna och sig själv när det vandrade ner i tunnelbanan i Hongkong under onsdagen. Det var det andra vildsvinet som omhändertogs under dagen, rapporterar South China Morning Post..

DI - 17 jun 19 kl. 10:18

Ericsson har tagit en tredjedel av 5G-kontrakten från kinesisk operatörsjätte

Kinas största teleoperatör, China Mobile, har tilldelat omkring hälften av sina 5G-kontrakt hittills till inhemska Huawei. Ericsson har tagit omkring en tredjedel av operatörens 5G-order, skriver South China Morning Post..

Expressen - 23 apr 19 kl. 12:55

Flygbolaget slår till mot tjuvaktig kabinpersonal

Flygbolagets ledning fick nog av stölder ombord.Allt från vinglas till champagneflaskor och glassbägare av märket Häagen-Dazs försvann i rasande takt.Nu visiteras kabinpersonalen slumpvis när de lämnar planen bos bolaget Cathay Pacific.

DN - 20 apr 19 kl. 22:24

Kina till nytt angrepp mot svensk aktivist

Kina gick i helgen åter till angrepp mot den svenske människorättsaktivisten Peter Dahlin som 2016 deporterades från Kina efter ett framtvingat ”erkännande” i tv. Enligt Hongkongtidningen South China Morning Post är angreppet ett led i en kampanj mot ”utländsk infiltration”..

Expressen - 15 apr 19 kl. 14:42

Tio döda efter olycka på läkemedelsföretag

Tio personer har dött efter att ha inandats rök på ett läkemedelsföretag i Kina, uppger South China Morning Post. .

DI - 08 apr 19 kl. 13:34

Boeing faller i förhandeln efter nya bakslag

Det kinesiska flygleasingbolaget China Aircraft Leasing Group har pausat sin order på upp till 100 stycken Boeing 737 Max i väntan på att flygplanets flygsäkerhet ska bekräftas, rapporterar South China Morning Post. Boeing har samtidigt fått en sänkt rekommendation som bidrar till att tynga aktien i förhandeln..

BT - 02 apr 19 kl. 16:09

Barn omkom när hoppborg blåste iväg

Två barn omkom och ett 20-tal personer skadades när en hoppborg fångades av vinden i Henanprovinsen i Kina, rapporterar kinesiska medier, däribland Hongkongbaserade South China Morning Post. Olyckan inträffade i söndags i kommunen Yucheng.(TT).

Sydsvenskan - 02 apr 19 kl. 16:09

Barn omkom när hoppborg blåste iväg

Två barn omkom och ett 20-tal personer skadades när en hoppborg fångades av vinden i Henanprovinsen i Kina, rapporterar kinesiska medier, däribland Hongkongbaserade South China Morning Post. Olyckan inträffade i söndags i kommunen Yucheng. Videoklipp vi.

Blekinge Läns tidning - 02 apr 19 kl. 16:09

Barn omkom när hoppborg blåste iväg

Två barn omkom och ett 20-tal personer skadades när en hoppborg fångades av vinden i Henanprovinsen i Kina, rapporterar kinesiska medier, däribland Hongkongbaserade South China Morning Post. Olyckan inträffade i söndags i kommunen Yucheng.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.