Sony Ericssons

Sunday, 05 July, 09:54

Nyheter om Sony Ericssons

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 10 feb 20 kl. 12:55

Även Sony drar sig ur årets mobilmässa efter virusutbrottet

Sony följer Ericssons exempel - prioriterar säkerhet för anställda och kunder..

Helsingborgs Dagblad - 10 feb 20 kl. 12:55

Även Sony drar sig ur årets mobilmässa efter virusutbrottet

Sony följer Ericssons exempel - prioriterar säkerhet för anställda och kunder..

DI - 10 feb 20 kl. 13:01

Sony gör som Ericsson – drar sig ur mobilmässa efter virusutbrottet

Sony följer Ericssons exempel och drar sig ur deltagandet i årets upplaga av den världsledande mobilmässan, Mobile World Congress i….

Dagens PS - 29 mar 18 kl. 10:04

Svanbergs miljardtabbe – ”ett svart hål”

Det skriver Dagens Industris Richard Bråse i en analys och konstaterar att köpet ”fortsätter att sluka miljarder” för den svenska telekomjätten. I september 2006 bildade Ericssons dåvarande vd Carl-Henric Svanberg affärsområdet Multimedia. Det var tänkt som en tillväxtsatsning men allt blev ”helt fel för Ericsson”, skriver Di:s Richard Bråse och syftar då på Ericssons förvärv – efter en budstrid – av norska Tandberg Television.

Dagens PS - 29 mar 18 kl. 10:04

Svanbergs miljardtabbe – ”ett svart hål”

Det skriver Dagens Industris Richard Bråse i en analys och konstaterar att köpet ”fortsätter att sluka miljarder” för den svenska telekomjätten. I september 2006 bildade Ericssons dåvarande vd Carl-Henric Svanberg affärsområdet Multimedia. Det var tänkt som en tillväxtsatsning men allt blev ”helt fel för Ericsson”, skriver Di:s Richard Bråse och syftar då på Ericssons förvärv – efter en budstrid – av norska Tandberg Television.

Kristianstadsbladet - 13 okt 17 kl. 00:01

Fiskevakten som blev Skånes it-chef

Mats Ekstrand från Vinslöv började karriären när han var 13 år och fiskevakt. Som vuxen startade han Sony Ericssons anläggning i Silicon Valley och drev senare Mobile Heights i Lund. Nu ska han se till att du kan få vård med hjälp av mobilen eller datorn..

HBL - 11 mar 15 kl. 10:55

2200 kan tvingas gå från Ericsson

Ericsson vill säga upp över tvåtusen anställda. Det är det andra varslet inom telekombranschen på bara några dagar, i måndags blev det klart att tuen får gå från Sonys mobiltelefonenhet i Lund.Telekombolaget Ericsson varslar 2 200 anställda i Sverige.

Västerbottens Folkblad - 09 mar 15 kl. 10:43

Tusen jobb hotas

Sony Mobile i Lund varslar omkring 1000 personer i Lund, uppger SVT. Redan för e månad sedan meddelade Sony Mobile att 2100 tjänster ska bort världen över. I Lund arbetar 2200 personer, 1800 anställda och 400 konsulter.

Cornucopia - 22 okt 14 kl. 10:30

RIP Nokia mobiltelefoner

Så var det över. Nokia kommer inte finnas som mobiltelefonmärke längre. IDG meddelar att Microsoft byter namn på varumärket från Nokia till Microsoft Lumia.

Sydsvenskan - 19 sep 14 kl. 05:30

Glaset är trots allt mer än halvfullt

Det är inte varje dag 690 jobb försvinner – och 500 nya samtidigt skapas. Och definitivt inte att det sker i både samma bolag och samma stad.Så hur ska vi tolka nyheten om strukturförvandlingarna inom Ericsson i Lund?

BT - 18 sep 14 kl. 22:51

Ericsson stänger ner modemen i Lund

Ericsson lägger ner sin modemtillverkning i Lund och 700 anställda berörs. - Det är en besvikelse och framför allt lite av ett svek mot de anställda, säger Kar-Fat Poon, klubbordförande för Ledarna på Ericsson.Dessutom kan Sonys planerade neddragning bli ytterligare ett dråpslag mot Lund.

TA - 18 sep 14 kl. 10:46

Ericsson ställer om och säger upp

Ericsson ska sluta utveckla modem, och flyttar i stället delar av resurserna till forskning och utveckling inom radionät. Beslutet kommer att leda till uppsägningar, enligt vd Hans Vestberg.
Ericsson räknar med att kostnaden för forskning och utveckling av modem i år kommer att uppgå till 2,6 miljarder kronor.

Cornucopia - 18 jul 14 kl. 08:57

Microsoft sparkar 18 000 och 25% av Nokias fd anställda i Finland

Igår tillkännagav den feta katten Microsoft (NASDAQ:MSFT) sin största personalnedskärning någonsin, där 18 000 personer. Det ser därmed också ut som att ca 25% av Nokias fd anställda i Finland, numera anställda av Microsoft sedan köpet av den forna mobiltelefongigantens mobiltelefoni, kommer bli av med jobben.

Enligt Wall Street Journal handlar det om ca 1 100 finnar som blir av med jobben.

DI - 04 sep 13 kl. 09:35

Debatt: Finnkampen kan börja

I början av 2014 avslutas en era inom nordisk mobiltelefoni, när Microsofts köp av Nokias mobiltelefonverksamhet blir klart. I Sverige har man redan erfarenhet av att skala ner mobil-telefonutvecklingen genom Sonys köp av Ericssons andel i Sony Ericsson 2011. Nu är det alltså dags att göra mer eller mindre samma sak i Finland.

Sydsvenskan - 22 maj 13 kl. 16:32

Nordberg åter i hetluften

Sony Ericssons tidigare vd Bert Nordberg gör comeback i den skånska telekomindustrin.
Tillsammans med kompisen och Malmöföretagaren Dan Olofsson köper han loss Sony Mobiles konsultverksamhet i Lund.
.

Helsingborgs Dagblad - 24 apr 13 kl. 08:18

Vestberg: Positiv utveckling

Ericssons vinst och rörelseresultat nådde inte upp till förväntningarna under första kvartalet och siffrorna ligger rejält under motsvarande period i fjol. Vd Hans Vestberg pekar på att Sony Ericsson-affären stör ? och på positiv försäljning..

Nyteknik - 07 feb 13 kl. 16:00

Bert Nordberg går till konkurrent

Sony Ericssons förre vd Bert Nordberg har valts in som styrelsemedlem hos en annan mobiltillverkare..

SvD - 07 feb 13 kl. 16:13

Sony Ericssons ex-vd går till Blackberry

Bert Nordberg tar plats i Blackberrys styrelse..

Opinionen.se - 31 jan 13 kl. 09:12

Miljardförlust bättre än väntat

Ericssonaktien rusar när handeln öppnar på Stockholmsbörsen, trots att Ericsson redovisar en förlust före skatt på 3,9 miljarder kronor för fjärde kvartalet 2012. Analytiker hade räknat med en förlust på 4,3 miljarder kronor. Någon minut efter att Stockholmsbörsen öppnat hade aktien stigit med åtta procent.

IT24 - 17 jan 13 kl. 16:35

Toppnamn går till svenskt teknikbolag


Svenska teknikbolaget Zenterio lockar till sig två riktiga tungviktare - då Nokias förre vd Olli-Pekka Kallasvuo och Sony Ericssons förra teknikchef Mats Lindoff går in i bolaget..

Sydsvenskan - 05 dec 12 kl. 06:30

Utförsäljning av tunga företag oroar

Utförsäljningen av Gambro, ett av de allra mest urlundensiska bolag som finns, väcker många oroliga minnen. Det har inte precis gått lysande för tidigare Lundaverksamheter som hamnat i utländsk ägo:Astra Zeneca stängde häromåret ner hela sin forskningsanläggning i Lund med närmare tusen anställda.Sedan Sony tog över hela ägandet i Sony Ericsson i början av året har de redan hunnit banta verksamheten på flera områden.

Realtid - 27 nov 12 kl. 13:07

Lindahl kniper Sonys chefsjurist

Lindahl i Helsingborg har rekryterat Sony Ericssons tidigare chefsjurist Magnus Steen..

DI - 25 apr 12 kl. 07:32

Ericsson visar musklerna

Ericssons rörelseresultat, exklusive samriskbolagen och avyttringen av Sony Ericsson, uppgick till 10,5 miljarder kronor för det första kvartalet 2012 (6,3)..

Sydsvenskan - 03 mar 12 kl. 10:42

Han avgör Lunds framtid

Foto: Niklas Holm
Kazuo Hirai är mannen som med ett pennstreck kan avgöra vad som ska hända med Sony Mobile. Sydsvenskan har som enda svenska ­tidning fått en intervju med Sonys nye koncernchef under mobilmässan i Barcelona, dit skånska bolag åkt för att sälja in sig själva och regionen.
Det är söndagskväll i Barcelona och den stora salen i Palau Sant Jordi är sprängfylld av mediefolk.

PrivataAffärer - 02 maj 16 kl. 08:18

Han kan bli Ericssons nya vd

Anders Runevad, nu vd för danska Vestas Wind och tidigare chef för Sony Ericsson, är en kandidat till vd-posten i Ericsson när Hans Vestberg lämnar....

E24 - 22 feb 12 kl. 19:21

Sca: louise julian, bert nordberg fÖreslÅs till styrelsen

Språkföretaget EF:s före detta styrelseordförande och vd Louise Julian och Sony Ericssons vd Bert Nordberg föreslås till SCA:s styrelse..

Sydsvenskan - 17 feb 12 kl. 06:30

Vd vill ta surfplattorna till Lund

Sony är nu ensamägare av gamla Sony Ericsson. Ericssons för­säljning av andelen i bolaget slutfördes i ­dagarna. Bert Nordberg, vd för Sony Mobile hoppas kunna övertyga Sonys ledning om att placera utvecklingen av företagets surfplattor i Lund.

Sydsvenskan - 18 jan 12 kl. 10:47

Styrkan ligger i bredden

Foto: Thomas Frostberg
Det var nödvändigt för Sony Ericsson att komma närmare Sony för att klara den allt hårdare konkurrensen på mobilmarknaden. Det konstaterar Sony Ericssons teknikchef Jan Uddenfeldt i en intervju med Sydsvenskan.
Inom kort tar Sony över hela ägandet i Sony Ericsson.

Affärsvärlden - 19 jan 12 kl. 10:19

Analytiker: Verkligen mycket som gick fel i bolaget

Sony Ericssons sista kvartal som halvsvenskt bolag innehöll en oväntad förlust. Den enda ljuspunkten är att Ericsson nu säljer sin andel till Sony, anser en analytiker som Nyhetsbyrån Direkt pratat med..

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 12 kl. 09:49

Ericsson upp trots miljardsmäll

Folkaktien framför andra, Ericsson, steg med 1,4 procent under den inledande handeln trots miljardsmällen till följd av ännu hälftenägda Sony Ericssons förlust. Även Stockholmsbörsen som helhet gick uppåt. Klockan 9.

DI - 19 jan 12 kl. 09:46

Analytiker: Därför stiger Ericsson

Sony Ericssons sista kvartal som halvsvenskt bolag innehöll en oväntad förlust. Den enda ljuspunkten är att Ericsson nu säljer sin andel till Sony..

IT24 - 19 jan 12 kl. 09:20

Tvingar Ericsson till vinstvarning

Ericsson går ut med en vinstvarning i dag på grund av samägda Sony Ericssons storförlust..

Sydsvenskan - 11 jan 12 kl. 06:30

Första telefonen utan Ericsson

Sonys köp av Ericssons del i det ­tidigare samägda Sony Ericsson börjar visa sig i praktiken.
När bolaget vid elektronikmässan CES i Las Vegas i går svensk tid presenterade sin senaste nyhet på mobilfronten ? Xperia S ?

DI - 10 jan 12 kl. 13:02

Här är Sonys första mobiler på tio år

Köpet av Ericssons aktier i Sony Ericsson är ännu inte klart. Men det hindrar inte Sony från att lansera sina första mobiltelefoner under eget namn på tio år..

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 12 kl. 08:43

Ericsson borta från mobilerna

För första gången på över 130 år finns namnet Ericsson inte längre med när nya telefoner kommer ut på marknaden. På tisdagen presenterades Xperia S under CES-mässan i Las Vegas och den lanseras som Sonys första smartphone. Mobilen har bland annat en 4,3 tums HD-skärm och en 12 megapixel-kamera.

Sydsvenskan - 29 nov 11 kl. 06:30

Ny vd ska lyfta försäljningen

Efter flera kvartal i rad med brakförluster får ST-Ericssons vd Gilles Delfassy lämna sin post. Didier Lamouche från hälftenägaren ST Microelectronics tar nu över det krisdrabbade plattformsbolaget.
LUND.

Sydsvenskan - 12 nov 11 kl. 06:30

Kriget i mobilbranschen

Jenny Leyman
Ett globalt patentkrig har brutit ut i mobilbranschen. Möt tidigare Sony Ericsson-profilen Mats Lindoff.
?

Sydsvenskan - 28 okt 11 kl. 06:30

Framtidsbesked dröjer

Lund. Det tioåriga äktenskapet mellan Sony och Ericsson spricker. Ericsson säljer sin hälftenandel i mobiltelefontillverkaren till japanska Sony för 9,5 miljarder kronor.

YA - 28 okt 11 kl. 06:30

Varning för svag mobiltäckning

Ericsson trycker av. Ryktena var sanna. Med försäljningen av sin halva andel av mobiltelefontillverkaren Sony Ericsson till Sony för 9,5 miljarder kronor går en industriepok i graven.

Sydsvenskan - 28 okt 11 kl. 06:30

Experter oeniga om effekterna

Skilsmässan mellan Sony och Ericsson kan vara en lättnad för båda parter. Men den kan också leda till ett ras i försäljningen.
Ekonomer och varumärkesexperter är oeniga.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.