Sommarens

Sunday, 19 August, 21:08

Nyheter om Sommarens

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 19 jul 18 kl. 18:04

Dansk turist-ö stänger helt efter svåra torkan

Sommarens torka får konsekvenser på många håll.Nu tvingas en dansk turistö att stänga.– Det låter förnuftigt, säger Jacob P.

Dagens PS - 30 jul 18 kl. 09:04

Ledarkollen: Hyrläkare är inte tecken på kris

Idag handlar ledarkollen om sjukvården, om polisens uppgift i samband med valet i september, snedfördelningen på landets högskolor och valets vikigaste fråga… PS Ledarkollen – varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Annan vinkling på krisen inom vården DI skriver om bristen på personal inom vården: “Dessutom är det viktigt att inse att vårdens problem i stor utsträckning är just personalbristen. Det är exempelvis givet att sommarekvationen inte går ihop.

YLE - 30 jul 18 kl. 05:41

Sommarhettan får svamparna att lysa med sin frånvaro – svampplockare: ”Jag har aldrig upplevt en så här dålig svampsommar”

Vöråbon Kurt Söderberg, som har varit en aktiv svampplockare i närmare 50 år, beskriver Sommarens svampsituation som mycket, mycket besvärlig. För att svamparna ska dyka upp krävs det nu rikligt med regn..

DI - 26 jul 18 kl. 21:00

Politikerna har nyckeln till framtiden

Har du känt Sommarens brandrök sticka i näsan? Har du tvingats lämna hus och hem, företag, allt du äger? Eller är du mest sur för att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har utfärdat grillningsförbud?

Länstidningen i Jämtland - 30 jul 18 kl. 08:16

Läsartext: Våt men lyckad rullskidpremiär

Sommarens enda regn kom samma dag som rullskidtävlingen Vaajmaratons premiär. Det bekom dock inte....

Helsingborgs Dagblad - 28 jul 18 kl. 16:00

Merkels celler kan lösa gåtan med klåda

Ny forskning förklarar Sommarens plågoris..

Expressen - 09 jul 18 kl. 22:19

Semestern förstörd – varnar för bolaget

Efter förra Sommarens stora flygförseningar utlovades flera passagerare ersättning från flygbolaget Primera Air. Men snart ett år har passerat – och inga pengar har ännu synts till bankkontot. – Det känns som att det är en taktik från deras sida, säger Ronnie Chressman, 38, som är en av de drabbade resenärerna.

GöteborgsPosten - 16 jul 18 kl. 10:45

Sol, vin och vatten

Kroatien är ett av Sommarens hetaste resmål. Vi beger oss till ön Brač i Dalmatien och hittar mysiga byar, vinodlingar och en av Medelhavets mest kända stränder..

Nya Wermlands Tidningen - 23 jul 18 kl. 15:48

Skruvad upptäcktsfärd för många sinnen

Ett 60-tal konstnärer fyller Sommarens Blå lagård.

BT - 27 jul 18 kl. 10:23

Värmeböljans baksida: ”Många är trötta och känner sig uttorkade”

Sommarens värmebölja slår hårt mot de äldre. – De mår inte så bra. Värmen påverkar de äldre mer än andra, säger Annika Bengtsson, samordnare på Österlånggatans vård- och omsorgsboende..

Nya Wermlands Tidningen - 26 jul 18 kl. 12:00

Storslagen final för Bellman på Smedbyn

Sommarens Bellmankonsert på von Echstedtska gården.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 21:12

Feelgood och rekord på Mölleplatsen

MALMÖ Publikrekordet slogs när Glenmark, Orup och Strömstedt gjorde ett nerslag i Malmö på sin sommarturné på torsdagskvällen.Folk strömmade till Mölleplatsen på Sommarens enda konsert på den stora gulbrända gräsmattan framför Slottsmöllan. Många samlades i mat- och dryckzonen innan konserten och redan före Eric Gadd började spela tog maten slut.

Corren - 24 jul 18 kl. 17:00

"Man måste vara väldigt försiktig"

Länsstyrelsen rekommenderar att allt arbete i skog och mark ska upphöra under Sommarens torka..

Västerbottens Folkblad - 27 jul 18 kl. 18:19

Lisa Gemmel: Klimatarbete kräver solidaritet, inte naivitet

Solidariteten som uppvisas i Sverige just nu är fantastisk. Frivilliga ställer upp för dem som bekämpar bränderna och de som tvingas lämna sina hem när elden hotar deras hus. En annan form av solidaritet, den gemensamma krishantering inom EU, är även den ett föredöme.

Helsingborgs Dagblad - 28 jul 18 kl. 08:00

Tågsemester är sommarens grej

Men Sverige riskerar att missa avgången..

Nyan - 24 jul 18 kl. 06:00

Finström erbjuder betesmarker

Foder och bete är i stor efterfrågan bland djurägare på grund av Sommarens torka. Finströms kommun utlyser därför fyra naturbetesområden för dem som är i behov av tilläggsbeten.
Sommarhettan har redan tvingat flera jordbrukare att nödslakta och många grönsaker vissnar eftersom det inte finns vatten att tillgå.

NT - 27 jul 18 kl. 13:27

Hur min dotter blev en nakenfis

Före Sommarens avresa till Sverige pratar jag med en lyrisk granne..

Expressen - 20 jul 18 kl. 06:00

Olle, 57, om extremtorkan: ”Värsta jag varit med om”

Sommarens torka har lett till stora problem för Sveriges lantbrukare.För bröderna Kent, Göte och Olle Jakobsson på gården i Långserud i Värmland har läget aldrig varit värre.– Det är det värsta jag har varit med om, säger Olle Jakobsson, 57..

Länstidningen i Jämtland - 28 jul 18 kl. 22:19

Recension: Ziggy Marley – Svalkande reggae med känsla för pop

Att Ziggy Marley stod på Stortorgets scen, under en av Sommarens mest ljuvliga kvällar, var....

GöteborgsPosten - 28 jul 18 kl. 13:45

Vädret gynnar glassförsäljningen

Glass har en strykande åtgång under Sommarens varma dagar. Riccardo Boggian, som driver Riccardos glassfabrik på Fredsgatan, kan intyga det..

Sydöstran - 28 jul 18 kl. 09:00

Allsång på Greven med sjungande ståuppare

Sommarens allsångskvällar på Greven har nu nått mer än halvtid. Frågan är vad som kommer att hända på söndag?.

SmålandsPosten - 24 jul 18 kl. 06:34

Torkan ställer till det för 4H-Gården

Det är många som drabbas hårt av Sommarens torka. Näst på tur är Växjös 4H-gård som startat en insamling för att få råd att mata sina djur. – Priset på hö är ungefär femdubbelt mot vad det brukar, om vi ens får tag i något, säger Sofia Abrahamsson som är ordförande för gården..

BT - 26 jul 18 kl. 22:30

”Innerlighet och urballning” – Så var Linnea Henriksson på Stora torget

Efter en av Sommarens allra varmaste dagar kliver Linnea Henriksson upp på scenen och levererar en ljummare spelning än väntat. Som tur är med ett par stekheta toppar..

UT - 28 jul 18 kl. 01:00

Samtalsstöd för bönder som drabbats av torkan

Sommarens torka och skogsbränder har slagit hårt mot svenska bönder. Därför har Länsförsäkringar nu öppnat en krislinje med samtalsstöd för oroliga skogs- och lantbrukare..

BT - 26 jul 18 kl. 13:10

Elfsborg stöttar distriktets bojkott: ”Västgöta gör helt rätt”

Västergötlands fotbollförbund bojkottade Sommarens utvecklingsläger i Halmstad och när de första 03-landslagen presenterades i veckan fanns inga spelare från distriktet med. – Jag tycker att Västgöta gör helt rätt, säger Tony Lundqvist, sportchef ungdom i Elfsborg..

SVT - 17 jun 18 kl. 09:15

Louise känner sig ensam på sommaren: ”Folk ska vara så jäkla lyckade på sommaren”

Sommaren är tid för sol, bad och grillkvällar med vännerna. Men inte för alla. För Louise Flinck, 45, är midsommarafton Sommarens första stressmoment.

Skånskan - 07 aug 18 kl. 14:00

Ta med sommarens vanor

Sommaren har varit skrämmande, med värmerekord, extrem torka, våldsamma skogsbränder, missväxt och nödslakt. Det har fått oss att inse klimatförändringarnas allvar. Som en del av lösningen kan vi ta med oss Sommarens klimatsmarta vanor in i vardagen: 1 Kombinera färdslagen.

DI - 27 jul 18 kl. 20:12

Risk för virkesbrist efter skogsbränderna

Skogsbränderna och Sommarens långvariga torka kan påverka virkesförsörjningen till den svenska skogsindustrin. ”Det här kommer väldigt olägligt utifrån rådande marknadsläge”, säger Erik Karlsson, vd Rundvirke Skog..

GöteborgsPosten - 27 jul 18 kl. 12:48

Äldre hittar känslor i skrivandet

Sommarens höga värme ger inte bara tid för bad och sol. Detta vet Zaiga Holm och Birgit Ahlander som deltar i en skrivarkurs anordnad av Livslust i Backa..

SR - 07 aug 18 kl. 16:22

Gratiskonsert till stöd för de som drabbats av sommarens skogsbränder

Den svenska artisten, och Hälsinglandsättlingen, Tomas Andersson Wij har tagit initiativ till en gratiskonsert i Hälsingland med anledning av Sommarens omfattande bränder..

SmålandsPosten - 27 jul 18 kl. 11:00

Syltade tomater med vanilj och kanel

Till 2–3 burkar, 15 minuter + 3–4 timmar. Ett perfekt sätt att ta tillvara på Sommarens ljuvliga tomater. Passa på när de är som godast och billigast.

SmålandsPosten - 27 jul 18 kl. 11:00

Inlagt sommargrönt

Till 2–3 burkar, 30 minuter + 24 timmar. En vacker inläggning som bevarar Sommarens spirande grönska långt in på höstkanten. Använd helst så små exemplar av grönsakerna som möjligt, det blir både godare och ser finare ut..

Barometern - 27 jul 18 kl. 06:00

Dukar upp för sommarens kakfrossa i Ishult

Nu på söndag dukar Tuna hembygdsförening upp till kafferep i skolmuseet i Ishult..

Computer Sweden - 27 jul 18 kl. 06:03

Efter Orange-affären: Nu laddar Basefarm för Europasatsning


För Basefarm innebär Sommarens storaffär med Orange att företaget kan dra igång en europeisk expansion. ”Vi får en helt annan möjlighet att investera i att utveckla nya tjänster än tidigare”, säger vd Fredrik Ohlsén..

IDG - 27 jul 18 kl. 06:03

Efter Orange-affären: Nu laddar Basefarm för Europasatsning


För Basefarm innebär Sommarens storaffär med Orange att företaget kan dra igång en europeisk expansion. ”Vi får en helt annan möjlighet att investera i att utveckla nya tjänster än tidigare”, säger vd Fredrik Ohlsén..

SmålandsPosten - 27 jul 18 kl. 06:41

Han målar i ett stekhett Växjö

Väderprognoserna går ut med varningar om Sommarens höga temperaturer men för många kallar jobbet på samma arbetskraft som tidigare. – Jobbigast är det när det är nyasfalterat. Då blir det riktigt varmt, säger Fabian Stridsberg..

Nyan - 25 jul 18 kl. 09:20

Åland Gallup om hettan

Nu är det dags att rösta i månadens Åland Gallup. Med tanke på Sommarens hetta undersöks nu vad man är mest oroad över på grund av den.
Åland Gallup är en digital enkät som Nya Åland står bakom tillsammans med den samhällsintresserade dataanalytikern Mats Adamczak.

Kristianstadsbladet - 26 jul 18 kl. 00:01

Långgrund strand är badparadis för barn

När turen har kommit till Strandängen i Sommarens badplatsserie är den slående frågan, ”var har vattnet blivit av?” Sommarens torka har gjort den långgrunda badplatsen rekordgrund..

Barometern - 26 jul 18 kl. 19:00

Hoppar på trenden - startar loppis till helgen

I höstas när Norrgrändens Bygdeförening satt med planerna inför Sommarens evenemang föddes idén om att anordna loppis. Nu i helgen är det dags för planerna att bli verklighet ute vid Skolmuseet i Skälsbäck..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.