Sofia

Thursday, 25 April, 23:47

Nyheter om Sofia

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens Media - 05 apr 19 kl. 14:57

Christer El-Mochantaf ny chefredaktör på GT

Christer El-Mochantaf tar över som chefredaktörskapet när Sofia Dahlström byter till SVT..

BT - 20 mar 19 kl. 11:22

Boråsare ny chef på betaljätten Swish

Boråsaren Sofia Norén började nyligen som kommunikationschef och tillväxtansvarig på betaltjänstbolaget Swish..

DI - 05 apr 19 kl. 10:00

Life science-företag tar hem miljonbelopp – ska skapa ny produkt

Life science-företaget Inficure Bio har beviljats miljonbelopp från Vinnova, som stöd till företagets produktutveckling. – Det är värdefulla pengar för oss att få. Tack vare stödet kan vi färdigställa en ny produkt, säger Sofia Mayans, vd på Inficure Bio.

Västerbottens Folkblad - 05 apr 19 kl. 07:00

”Dags för M med nytt kostymbyte?”

Moderaterna skautforma ett nytt ideprogram. Partiet har under 1900-talet motsatt sig varje förbättring för arbetarklassen. När dagens ”Nya Moderater” påminns om det är det som att hälla vatten på en gås.

Expressen - 02 apr 19 kl. 15:47

UR ska bli en ännu bättre arbetsgivare

Ett stort antal visstidsanställda knutna till public service-bolaget UR gick på måndagen samman i ett upprop för bättre villkor.
UR:s vd Sofia Wadensjö Karén svarar nu på kritiken..

SmålandsPosten - 03 apr 19 kl. 06:00

Hemvändande körsångare

Radiokörens Sofia Niklasson kommer hem till Växjö söndag för att återförenas med sin far i en konsert i domkyrkan. Båda har sjunget i den store Eric Ericsons körer. – Eric brukade säga att jag är en jäkel på att ge ton, säger sångerskan skrattande..

SVT - 02 apr 19 kl. 20:44

IKSU till semifinal – utan att imponera

Dalen har spelat färdigt för i år. IKSU är i semifinal – men utan att imponera i slaget om Umeå. Laget fick kämpa för segern – som tidigare kvartsfinaler.

Expressen - 13 apr 19 kl. 11:11

Carl Philips kärleksgest till Sofia: ”Jättegulligt”

Prins Carl Philip hyllar sin hustru Sofia med en unik kläddetalj. Under ett besök i Tyskland bar prinsen manschettknappar med hustrun Sofias namn på. – Åh vad gulligt, jättegulligt, man ser det alldeles tydligt, säger Expressens kungliga expert Karin Lennmor.

YA - 01 apr 19 kl. 22:00

Kommunen beskär inte lindarna för hotellbygget: ”Återfår aldrig en vacker naturlig form”

PMJ fastigheter vädjade till kommunen om att beskära de tre omstridda lindarna för att göra arbetet med hotellbygget säkrare. Men det blev nej. – Vi anser inte att vi kan beskära lindarna utan att skada dem.

SR - 30 mar 19 kl. 16:55

Erdoğan: Hagia Sophia borde bli moské

I Turkiet har president Recep Tayyip Erdoğan öppnat för att göra om den världsarvsskyddade helgedomen Hagia Sophia till en moské. Beskedet rör upp känslor i den kristna ortodoxa världen, där Hagia Sofia har en viktig religiös betydelse..

Blekinge Läns tidning - 30 mar 19 kl. 13:30

Rekordstort intresse för att byta kläder

Under lördagen anordnades en klädbytardag av Mariedalskyrkans Unga. Och det var rekordstort intresse där närmare 300 klädesplagg kom in. – Väldigt kul att så många lämnade in kläder, säger Sofia Tatidis..

Barometern - 19 mar 19 kl. 15:06

Här är matbrödet som gav SM-guldet

Jenny Nyström-skolan har i flera år lyckats hålla sig högt på prispallen i skol-SM i bakning. I år tog Sofia Fransson och Alona Grenmyr skolan till tredje plats i tävlingen och vann i kategorin bästa matbröd..

Kristianstadsbladet - 12 apr 19 kl. 00:01

Sofia Nilsson nöjd med vårproppen

Vårändringsbudgeten innehåller förslag som tar Sverige framåt. Detta säger Sofia Nilsson, riksdagsledamot för Centern och hemmahörande i Östra Göinge..

Blekinge Läns tidning - 20 mar 19 kl. 14:32

Barnen välkomnade våren med färgglad karneval

Det var ingen vanlig onsdag på förskolan i Kättilsmåla i dag. För både barn och vuxna hade klätt ut sig när man anordnade en karneval för att lära sig mer om europeisk kultur och högtider. – Barnen hade sett framemot det här väldigt länge, säger Sofia Ringholm, pedagog på skolan..

Skånskan - 29 mar 19 kl. 17:18

Sveriges ”fulaste” hus invigt

Malmö Det utsågs nyligen till Sveriges fulaste nybygge. Men det var MKB:s i särklass mest eftertraktade nyproduktion under fjolåret.
På fredagen invigdes ”Rosthuset” i Rörsjöstaden – med en speciell hedersgäst.

Trelleborgs Allehanda - 28 mar 19 kl. 10:51

Nya sekreteraren om jobbet, lönen och Trelleborg

Sofia Bennet, Moderaternas och Kristdemokraternas nyanställda politiska sekreterare, lockades till Trelleborg av kommunens utvecklingspotential. Och av kommunalrådet Mikael Rubin (M). ”Han verkar vara en väldigt bra person”, säger Sofia Bennet..

SVT - 29 mar 19 kl. 06:00

Filmrecension: Finsk socialrealism i Stupid young heart

”De finska kidsens försvarare är tillbaka!”. Det utropar Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson, som sett Selma Vilhunens film om tonårsgraviditet och högerextremism..

Expressen - 27 mar 19 kl. 19:50

Helin om att inte namnge: ”Branschen har andats ut”

Chefer inom film- och teatervärlden bör ta större ansvar menar skådespelaren Sofia Helin – en av initiativtagarna till #tystnadtagning.Skådespelaren är starkt kritisk till hur personer i maktposition agerat inom teatervärlden efter metoo.– Vi har inte velat namnge och peka finger på personer.

Barometern - 28 mar 19 kl. 11:11

Årets Ölänning 1997: Jim Rudolfsson

Borgholms mäktiga slottsruin bildade bakgrund till det vita sommarslottet Solliden. Skönsjungande Sofia Källgren, ackompanjerad av Anders Neglin, gav en musikalisk inramning och slottschefen i Kalmar, Odd Zschiedrich hade tagit sig över sundet med ett välformulerat högtidstal denna fredag den 11 juli år 1997, vid pass 14.00..

DI - 27 mar 19 kl. 21:03

Hon går från riksdagen till att bli årets kvinnliga ekonom

Den 27-årige ekonomen Sofia Fölster har redan hunnit med fyra år som riksdagsledamot. Som vinnare av Handelshögskolans årliga pris till framstående kvinnliga ekonomer laddar hon nu för ett år inom bilindustrin..

NT - 27 mar 19 kl. 09:19

Hjerns räddningar räckte inte

Det var en förlust som sved mot Spanien, 0–1 (0–1) även om Sofia Hjern stod för många räddningar..

Skånskan - 26 mar 19 kl. 17:49

Målshow av Mässing inför SM-slutspelet

HANDBOLL Mikaela Mässing bombade i helgen in 18 mål i dubbla landskamper mot Ryssland.
– Helt klart var det över förväntan, säger skyttedrottningen, som på på onsdagen inleder SM-slutspelet med sitt H65 Höör.24-åringen gjorde mästerskapsdebut i EM-slutspelet i Frankrike i vintras, och nu börjar hon ta för sig rejält i landslagströjan.

Affärsvärlden - 26 mar 19 kl. 14:09

"Jag var mentalt förberedd"

"Att verka för verksamhetens och min egen nedmontering är ganska speciella omständigheter att arbeta under", säger Sofia Berg, som är nominerad till Årets bolagsjurist..

Blekinge Läns tidning - 26 mar 19 kl. 11:41

Rockfestivalens whisky jubilerar med kaffesmak

För femte året i rad släpper Sweden Rock en whisky. Detta året med smak av nyrostade espressobönor. – Årets smak är väldigt spännande, säger Sofia Lindqvist Lacinai, pressansvarig..

YA - 26 mar 19 kl. 07:55

Trafikverket tonar ner besked om förseningar

Ett signalfel vid Stockholms Central kan påverka tågtrafiken. - Vi har reparatörer på plats. Vi har lyckats styra om trafiken, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket.

SmålandsPosten - 26 mar 19 kl. 05:30

Gårdsförsäljning viktig satsning för landsbygden

Debatten om gårdsförsäljning av öl och vin går vidare. Nu replikerar Sofia Stynsberg (M) på IOGT-NTO:s inlägg, där föreningen skrev att gårdsförsäljning och monopolet inte går ihop..

Cornucopia - 25 mar 19 kl. 09:25

Förbifart Stockholm försenas och fördyras - och rulltrapporna sönder igen på pendeltågscentralen

Stockholmstrafiken fortsätter gå från klarhet till klarhet. Världens Dyraste Västräcka (TM), även känd som Förbifart Stockholm försenas och fördyras. Absolut ingen är överraskad.

Barometern - 23 mar 19 kl. 18:22

Delad glädje och dubbla medaljer

Ett silver och två brons. Kalmar Fäktningsklubb håller vad man lovar när USM avgörs på hemmaplan. – Jag är jättenöjd och stolt, säger silvermedaljören Sofia Hansson..

SmålandsPosten - 22 mar 19 kl. 06:00

Vill leva av egna gården

År 2012 flyttade Sofia Kostetskaya och maken Artem från Moskva till Älmhult. Sedan ett par år bor de på en gård i Göteryd, väster om Älmhult där de odlar grönsaker och frukt för husbehov. Sofia och Artem brinner för att leva hälsosamt och ekologiskt..

Länstidningen i Jämtland - 23 mar 19 kl. 07:00

Kata Nilsson: Saker svensk höger inte gjort

Hösten 2011 riktades kritik mot Moderaternas dåvarande partisekreterare, Sofia Arkelsten (M).....

Skånskan - 22 mar 19 kl. 20:14

H65 besegrade U19-landslaget

HANDBOLL H65-damerna värmde upp inför kommande SM-slutspel med att besegra U19-landslaget med hela 38-22 i en träningsmatch på fredagen.H65 matchade utan sina landslagsaktuella spelare Sofia Hvenfelt, Emma Lindqvist och Mikaela Mässing, men hade inga problem som helst ändå.
– Det var väl inte lagprestationen som var det viktigaste utan att att vi fick med oss lite positiva upplevelser och bra individuella insatser efter förlusten mot Skuru resonerade H65 Höörs tränare Ola Månsson.

NSD - 22 mar 19 kl. 16:48

Talangen vann JVM-guld

I19 IF:s jättetalang Sofia Westin tog guld när sprinten avgjorde under junior-VM i Piteå..

SVT - 22 mar 19 kl. 06:00

Filmrecension: Hård blick på Sverige i Till drömmarnas land

”Jag blir inte riktigt klok på den här filmen. Den är tråkig, vacker, mystisk, klumpig, drabbande och rolig”. Kulturnyheternas filmkritiker Sofia Olsson har sett Victor Lindgrens långfilmsdebut..

Skånskan - 21 mar 19 kl. 20:18

Splittrad allians i fokus i stadionbeslut

MALMÖ Den splittrade Malmöalliansen kom i fokus när ett ärende om ny idrottsgrundskola på stadionområdet diskuterades i kommunfullmäktige.– Hur involverade var C i framtagandet av visionen? Mig veterligen fick vi ett klart och klappat förslag på bordet och det var bara att acceptera den, konstaterade Roko Kursar (L) efter att partiet anklagats för att ha blivit en släpvagn åt Socialdemokraterna.

Västerbottens Folkblad - 20 mar 19 kl. 14:57

Hon blir ny chefsommelier på Umeåkrogen

En Umeårestaurang har utsett en ny chefsommelier. Sofia Johansson tar över vinprogrammet och blir chefsommelier på Köksbaren i Umeå. Hon utbildade sig till sommelier för två år sedan och har sedan dess arbetat som sommelier i restaurangen med Hanna Eriksson, tidigare sommelier och front of house.

UT - 21 mar 19 kl. 17:44

Cellprovsbussen stannade till i stan: ”Superbra att möjligheten finns”

Utanför Ica Tornet stod Västra Götalandsregionens mobila cellprovsmottagning parkerad under torsdagen. Där krävdes ingen tidsbokning för provtagning eller för att allmänt tala om sexuell och reproduktiv hälsa. – Det ska vara en låg tröskel att ta sig hit för att få hjälp, säger barnmorskan Sofia Wickstrand Linhem..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.