Sociala

Friday, 23 March, 00:22

Nyheter om Sociala

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 02 mar 18 kl. 20:19

SD-riks riktar kritik mot Boulwéns ton

Sverigedemokraternas riksorganisation tycker att gruppledaren i Kungsbacka går över gränsen på Sociala medier – men att det i första hand är distriktets sak att hantera..

Jönköpingsnytt - 02 mar 18 kl. 16:57

Succétränaren lämnar Jönköping

Niklas Pålsson har fört upp och hållit kvar Jönköpings IK i SSL-innebandyn. Men nu står det parterna går skilda vägar efter säsongen.
– Huvudsakligen handlar det om Sociala bitar utanför idrotten, säger han.

Länstidningen i Jämtland - 12 mar 18 kl. 09:59

Möt polischefen som gör succé på sociala medier: "Ville förmedla att vi också är människor"

För 2,5 år sedan visste polisen Andreas Zehlander knappt någonting om Sociala medier. Nu har han ett konto på Linkedin som är dubbelt så stort som polismyndighetens egen och är en eftertraktad föreläsare. – Det är helt sjukt, det var ju inte meningen att jag skulle hamna här, säger han..

DN - 24 feb 18 kl. 05:00

”Konspirationsteorierna har blivit mainstream”

Efter skolmassakern i Parkland, Florida har konspirationsteorier snabbt spridits i Sociala medier och på högerextrema sajter. Några av de överlevande eleverna pekas ut som ”krisskådespelare” och händelsen som en ”false flag”-operation.  Men vad betyder begreppen, varför sprids de här teorierna och var kommer de ifrån?

Regeringen - 01 mar 18 kl. 15:22

Regeringen utökar Totalförsvarets forskningsinstituts uppdrag att kartlägga och analysera våldbejakande extremistisk propaganda på nätet

Internet och Sociala medier är viktiga verktyg för våldbejakande extremistgruppers verksamhet i Sverige och utomlands. Det är därför angeläget att öka kunskapen om vilken roll de budskap som sprids via nätet kan spela i radikaliseringsprocesser. Regeringen har därför beslutat att utöka det uppdrag som Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) har att kartlägga och analysera våldsbejakande extremistisk propaganda som sprids via internet och Sociala medier..

SmålandsPosten - 02 mar 18 kl. 13:01

Handarbeta för hemmet och hälsan

För Stina Lodén har handarbetet varit en livslång följeslagare. Tack vare Sociala medier och hantverkstrender har stickning och virkning också ökat i popularitet igen..

Posh24 - 02 mar 18 kl. 08:32

Stormi Webster fyller en månad!

Kylie Jenner och Travis Scott välkomnade Stormi till världen för en månad sedan, 1 februari, och nu väljer Kylie att gratta sin dotter via Sociala medier.
.

Helsingborgs Dagblad - 02 mar 18 kl. 06:07

Bilbomb i Kabul – minst en död

Minst en person har dödats och fyra skadats av en bilbomb i Qabil Bay i de östra delarna av Afghanistans huvudstad Kabul, enligt inrikesdepartementet. Dess talesperson Najib Danish säger att attacken riktades mot utländska trupper. Bilder i Sociala medi.

Sydsvenskan - 02 mar 18 kl. 06:07

Bilbomb i Kabul – minst en död

Minst en person har dödats och fyra skadats av en bilbomb i Qabil Bay i de östra delarna av Afghanistans huvudstad Kabul, enligt inrikesdepartementet. Dess talesperson Najib Danish säger att attacken riktades mot utländska trupper. Bilder i Sociala medi.

News55 - 19 feb 18 kl. 13:08

Hälften av landstingen saknar resurser för äldres självmord

I en undersökning gjord av SVT:s Agenda frågades samtliga landsting om de har äldrepsykiatri med inriktning mot psykisk ohälsa bland äldre. På frågan svarade 11 ja och 10 nej, skriver SVT. Ingmar Skoog, professor i psykiatri uttalar sig för SVT: – Depression är den vanligaste orsaken till självmord bland äldre och därför är de så viktigt att det finns specialistmottagningar för äldrepsykiatri, säger han.

Kristianstadsbladet - 02 mar 18 kl. 00:01

Trots kritik och snökaos – Pan-Kristianstad genomför tävling

Efter beslutet att köra Sverigepremiären i orientering har arrangörsklubben OK Pan-Kristianstad fått massiv kritik på Sociala medier. Men beslutet står fast – det blir tävlingar. – Det finns ingen större skaderisk, säger Johan Modig, sportchef i Pan-Kristianstad och pressvärd för Sverigepremiären..

Världen Idag - 02 mar 18 kl. 00:00

Kyrkan ger ingen vägledning

Från de högsta kretsarna inom katolska kyrkan får de italienska väljarna denna gång ingen vägledning om hur de ska rösta i söndagens parlamentsval den 4 mars. För fem år sedan överskuggades valet av påven Benedikt XVI:s besked om sin förestående abdikering den 28 februari 2013. Efterträdaren Franciskus har inte på samma sätt som Benedikt XIV och Johannes Paulus II lyft fram den ”hierarki av värden” som fått många aktiva italienska kristna att särskilt studera partiernas hållning till kristendomen, kyrkornas liv och andligt-Sociala insatser, religionsfriheten, förföljda kristna i världen, familjen samt livets okränkbarhet i såväl dess sköra början som i dess slutskede – och då oftast landat i mer eller mindre kristdemokratiska höger-mittenpartier.

DI - 23 feb 18 kl. 13:18

Arbetsförmedlingens nya grepp – influencers ska rädda ryktet

Arbetsförmedlingen vill putsa upp ryktet genom att anlita unga makthavare i Sociala medier, så kallade influencers, erfar Di..

Dagensanalys.se - 01 mar 18 kl. 19:44

Metro lanserar e-handel

Metro Media House lanserar e-handelssajten InMyCorner.se. I samarbete med 15 skandinaviska designers och återförsäljare har sajten fokus på inredning.

Barometern - 01 mar 18 kl. 20:16

Helomvändningen: alkohol får serveras på arenan

Kalmar FF-fantasten Måns Linge (M) twittrade på torsdagskvällen ut att arenan får servera alkohol efter nytt beslut. Väldans bra, twittrar Johan Persson (S). Va?

Dagensanalys.se - 01 mar 18 kl. 18:30

Nyheter24 värvar Bloggbevakning.se

Camilla Gervide, som är skribenten bakom bloggen Bloggbevakning.se, flyttar nu över sin blogg från Nöjesguiden.se till Nyheter24.

Regeringen - 01 mar 18 kl. 15:26

Utökat uppdrag till Totalförsvarets forskningsinstitut om våldsbejakande extremistisk propaganda

Regeringen utökar uppdraget till Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) att göra kartläggningar och analyser av våldsbejakande extremistisk propaganda som sprids via internet och Sociala medier (Ku2016/01373/D)..

VA - 15 feb 18 kl. 09:16

Glöm Tinder – därför blir du lyckligare som singel, enligt forskning

Större Sociala nätverk, bättre fysisk form och mer personlig utveckling. Det är några av faktorerna som gör att singlar är lyckligare människor än personer som lever i relationer, hävdar psykologen Bella DePaulo från University of California..

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:03

Sluggern Heimersons råsop på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

YLE - 22 feb 18 kl. 13:51

Problem med Facebook och Instagram i stora delar av världen

De Sociala nätverken Facebook och Instagram har legat nere i flera repriser i stora delar av världen under torsdagen..

Barometern - 27 feb 18 kl. 18:01

Kalmarkrogen överlevde – kommer undan med varning

Krogen Legends tilldelas en varning av Sociala utskottet. Oeniga politiker beslutade att den skuldtyngda krogen får fortsätta servera alkohol..

Nyan - 27 feb 18 kl. 06:00

Struligt värre med skärgårdstrafiken

Ejdern och Viggen är på dock och Odin har tekniska problem. Trafiksituationen sätter både skärgårdens och landskapsregeringens tålamod på prov.
Inte nog med att Ejderns trasiga gråvattentank kräver att fartyget dockas samtidigt som den planerade dockningen av Viggen ska utföras, i går på eftermiddagen fick också Odin tekniska bekymmer vilket ledde till att 16.

Dalarnas tidningar - 28 feb 18 kl. 23:05

Efter förlusten mot LHC – nu är Moras slutspelhjärna aktiverad: "Man kanske inte är så sociala dessa dagar"

Johan Roséns uppgift – att säkra SHL–kontraktet genom antingen kval eller placering – fortsätter vara ett levande projekt, då bottenstriden ihärdigt sprätter som en trotsig treåring. Med 15 poäng kvar tänker han ännu inte blåsa i någon kvaltuta men knappen till slutspelshjärnan medger han nu är aktiverad..

Dalarnas tidningar - 28 feb 18 kl. 23:05

Efter LHC-förlusten – nu är slutspelshjärnan aktiverad: "Man kanske inte är så sociala dessa dagar"

Johan Roséns uppgift – att säkra SHL–kontraktet genom antingen kval eller placering – fortsätter vara ett levande projekt, då bottenstriden ihärdigt sprätter som en trotsig treåring. Med 15 poäng kvar tänker han ännu inte blåsa i någon kvaltuta men knappen till slutspelshjärnan medger han nu är aktiverad..

Vimmerby Tidning - 28 feb 18 kl. 14:46

Kvinna publicera beslut på nätet

En kvinna publicerade ett beslut som gällde kontaktförbud på Sociala medier. Nu åtalas hon för brott mot personuppgiftslagen..

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 11:03

Sluggern Heimersons hämnd på Aftonbladet

DAGENS PS RECENSERAR PUNKT. SLUT? Plötsligt ringer telefonen.

GöteborgsPosten - 25 feb 18 kl. 20:40

Zlatans hemliga konto avslöjat

Zlatan Ibrahimovic har ett hemligt konto på Instagram. I programmet Breaking News med Filip och Fredrik berättar programledarduon att superstjärnan gömmer sig bakom namnet Leif Kihl på det Sociala mediet. – Bland alla kända spelare som följer varandras konton dyker ett okänt namn upp gång på gång, säger Fredrik Wikingsson i sändningen..

Expressen - 13 feb 18 kl. 17:15

Sagas, 15, försvunna julklapp kom fram – i februari

15-åriga Sagas julklapp försvann spårlöst.När ett mystiskt kuvert dök upp på Sociala medier var det som att hela Umeå engagerade sig. – Det blev värsta stora grejen som att det hade varit en miljon kronor i kuvertet, säger hennes mamma Lina Samuelsson..

Dagensanalys.se - 28 feb 18 kl. 12:53

5 viktiga digitala trender som du bör ha koll på under 2018

Alla har idag en strategi för sin digitala marknadsföring och man jobbar med sin digitala transformation. Men det är oerhört mycket man skall ha koll på för att lyckas, vi bjuder på fem heta trender. Här kommer mina 5 heta trender 1.

Länstidningen i Jämtland - 18 feb 18 kl. 14:57

Efter hoten – här blir Tom Pettersson kärleksbombad av läsarna: "Stort att få så mycket värme och kärlek"

Tom Pettersson fick utstå både hat och hot via Sociala medier efter straffmissen mot Arsenal. Nu har Pettersson kärleksbombats med över 400 hälsningar som kommit in till sportredaktionen under helgen. – Man blir varm så klart.

DI - 11 feb 18 kl. 10:22

Gyllene tider för bröllopsfixarna

Bröllop håller på att växa till en industri med allt fler nischade och exklusiva kreatörer som gör allt från tårtor till trycksaker. I Sociala medier delas inspirationsbilder som ska locka brudparen, men inte särskilt mycket information om vad det faktiskt kostar..

Dagensanalys.se - 28 feb 18 kl. 12:39

6 viktiga digitala trender som du bör ha koll på under 2018

Alla har idag en strategi för sin digitala marknadsföring och man jobbar med sin digitala transformation. Men det är oerhört mycket man skall ha koll på för att lyckas, vi bjuder på sex heta trender. Här kommer mina 6 heta trender 1.

YLE - 11 mar 18 kl. 07:38

Savon Sanomat: Alla poliser ska få utbildning i sociala medier

Polisens personal ska genomgå en utbildningshelhet i bruket av Sociala medier och diskutera värdefrågor under utvecklingssamtalet med chefen, skriver Savon Sanomat..

SR - 25 feb 18 kl. 06:15

Hatpropaganda och fascism präglar valrörelsen i Italien

Efter en valrörelse med mycket hatpropaganda i Sociala medier och sammandrabbningar på gatorna, så går Italien till val om en vecka. I Milano var läget spänt i går när antifascister protesterade mot att fascister höll möte i Milano. I Rom arrangerades en demonstration mot rasism och fascism..

Sydöstran - 27 feb 18 kl. 17:51

Hon har en plan mot hatet

Beredskapen har länge varit dålig för att möta hat och hot mot politiker. Det har inte minst unga kvinnliga politiker fått erfara. Men nu höjer det stora styrande socialdemokratiska partiet garden mot allt det hat och alla de hot som syns framför allt på Sociala medier..

Barometern - 27 feb 18 kl. 10:54

”Nu når vi hela vänkretsen med våra drömmar och våra polerade fasader”

För ett tag sedan skrev skådespelaren Johan Rheborg ett inlägg på instagram, där han ärligt och öppet beskrev hur han i vardagen försöker hantera sin depression. Jag fastnade för vad han skrev om hur folk, till och med hans egna vänner, beter sig på Sociala medier. Hur de lägger upp bilder och inlägg som känns påhittade och ytliga.

Cornucopia - 24 feb 18 kl. 15:41

Infokalypsen - det stora hotet från avancerad fake news

Det stora hotet från fake news är att vi kan var på väg mot infokalypsen - tidpunkten där allmänheten helt enkelt ger upp och slutar tro på någonting alls, verklighetsapati. Problemet är att vi redan inom något år kan få uppleva enkla verktyg där vem som helst kan fås att se ut att säga vad som helst på rörlig bild. Därmed kommer det endast gå att lita på faktiska möten ansikte mot ansikte och allmänheten kommer helt resignera och inte tro på något.

Sydöstran - 27 feb 18 kl. 17:00

Hon har en plan mot hatet

Beredskapen har länge varit dålig för att möta hat och hot mot politiker. Det har inte minst unga kvinnliga politiker fått erfara. Men nu höjer det stora styrande socialdemokratiska partiet garden mot allt det hat och alla de hot som syns framför allt på Sociala medier..

GöteborgsPosten - 27 feb 18 kl. 12:05

Här är råden för att lyckas som influencer

Här är Siranee Halonen och Johanna Bergsros råd kring hur du lyckas påverka genom Sociala medier..

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 18 kl. 13:08

Kina tystar kritik mot presidentförslag

Efter förslaget att Kinas president ska kunna väljas på obestämd tid växer kritiken mot Xi Jinping och Kommunistpartiet i Sociala medier. Statliga medier har svarat med att blockera kommentarer och publicera propaganda. Arga användare av det Sociala nät.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.