Sociala

Monday, 18 December, 19:41

Nyheter om Sociala

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 23 nov 17 kl. 12:04

Farliga lekar sprids i skolorna

Elever ”stryper” och bestraffar varandra. Just nu sprids den farliga svimningsleken via Sociala medier till skolor överallt i landet..

DalaDemokraten - 28 nov 17 kl. 18:00

Trots sociala kostnadsökningar på 10,8 miljoner: "Gagnefs budget håller"

Socialförvaltningens kostnader har skjutit i höjden. På helårsbasis beräknas budgetunderskottet uppgå till 10,8 miljoner kronor. – Effektiviseringsgruppen ska se över om och var vi kan hämta hem pengar, säger kommunalrådet Irene Homman (S) och tillägger att budgeten ändå verkar hålla..

Dalarnas tidningar - 28 nov 17 kl. 18:00

Trots sociala kostnadsökningar på 10,8 miljoner: "Gagnefs budget håller"

Socialförvaltningens kostnader har skjutit i höjden. På helårsbasis beräknas budgetunderskottet uppgå till 10,8 miljoner kronor. – Effektiviseringsgruppen ska se över om och var vi kan hämta hem pengar, säger kommunalrådet Irene Homman (S) och tillägger att budgeten ändå verkar hålla..

Dagensanalys.se - 22 nov 17 kl. 09:37

Podden: ”Vi behöver alltid vara i förändring”

I den här podden pratar vi med Tobias Franzen som är VD för The Amazing Society (TAS) om hans syn på Sociala medier, köpt annonsering och framtiden. Ett mycket intressant samtal mellan vår egna Jesper Petterson och Tobias Franzen om hur man ska tackla Sociala medier och vad man ser för utveckling i Sverige. Om du jobbar med digital marknadsföring är det här poddavsnittet guld värt.

Helsingborgs Dagblad - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. – I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter, säger socialminister Annika Strandhäll (S). Föränd.

Norrtelje Tidning - 28 nov 17 kl. 06:02

Slag på snoppen, neddragna byxor och könsord på snapchat – så har eleverna sextrakasserats

Det är inte bara vuxna kvinnor som utsätts för kränkningar med sexuella undertoner: Nerdragna byxor inför kompisarna, stulna underkläder i omklädningsrummet, att bli kallad "feministisk fitta" eller bli uthängd i Sociala medier. Sådant händer barn och ungdomar i skolan i Norrtälje kommun, ända från sex års ålder..

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 17 kl. 11:12

Världen, var god dröj!

Om mobiler och Sociala medier i förlossningssalen..

SVT - 17 okt 17 kl. 11:59

Svante Tidholm: ”Män ska lyssna”

Hundratusentals kvinnor uppmärksammar att de utsatts för övergrepp genom att dela hashtaggen #Metoo. Svante Tidholm, som jobbat med mansrollsprojektet Fatta man, menar att män på Sociala medier ska vara tysta och lyssna när kvinnor delar med sig..

SVT Debatt - 15 nov 17 kl. 07:00

”Den sociala pelaren — ett välbehövligt komplement i EU-politiken”

”Svenskt Näringsliv varnar för att EU:s försök att enas kring hur Europa ska bli mer rättvist kan begränsa medlemsländernas beslutanderätt. Men en sådan alarmistisk retorik är onödig”, skriver Therese Guovelin och Monika Arvidsson..

SmålandsPosten - 24 nov 17 kl. 16:28

Växjö: 21-åring misstänkt för pizzamisshandel släppt

En grov misshandel inne på Pizzeria Napoli fångades på film och spreds på Sociala medier. Det ledde fram till att en 21-åring kunde gripas under torsdagen och anhållas men nu är han släppt..

SmålandsPosten - 27 nov 17 kl. 12:46

Växjöskola: Killar uppmanas tafsa på tjejer

På Kronoberg Skola i Växjö uppmanas killarna att tafsa på tjejerna. Uppmaningen har spritts på Sociala medier. Rektor går nu ut med en varning till elever och föräldrar..

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 17 kl. 06:06

Beredskap för hot och hat mot Ängelholms politiker under valåret

Kommunens säkerhetschef uppmanar: "Var försiktiga på Sociala medier.".

Blekinge Läns tidning - 20 nov 17 kl. 14:00

Därför mår många ungdomar dåligt

Har du någonsin känt att du ogillar hur du ser ut? Att du är ful, tjock, för smal, och alltid velat se ut som de perfekta tjejerna i de Sociala medierna?.

GöteborgsPosten - 27 nov 17 kl. 15:01

Magne, 75, jobbar inte för pengarna

Många seniorer tröttnar efter ett tag på det fria livet. Ett jobb på egna villkor kan vara ett sätt att skaffa nya Sociala kontakter, få känna sig behövd och dryga ut pensionen..

DN - 27 nov 17 kl. 12:07

Fem rysare med internet som skådeplats

I den nya generationen skräckfilmer är Sociala medier det mest skrämmande som finns. Kristofer Ahlström klickar sig igenom ett urval rysare med internet som skådeplats..

DN - 27 nov 17 kl. 12:20

Starka reaktioner på Staffan Heimerssons krönika om #metoo

Staffan Heimerssons krönika i Aftonbladet, som publicerades under måndagen, har rört upp starka reaktioner i Sociala medier..

Expressen - 21 nov 17 kl. 12:46

Har vunnit 25 miljoner – måste ändå jobba

Efter dubbelsuccén i WTA-slutspelet siktar Sverigeettan Johanna Larsson på en ny högstaranking i singel 2018.Nu berättar hon om rollen som svenskt affischnamn, varför hon inte syns mer i Sociala medier och varför hennes 25 miljoner kronor i prispengar inte tryggar framtiden efter karriären.– Om jag skulle sluta i dag kommer jag absolut få jobba efter tennisen, säger Johanna Larsson..

Dagensanalys.se - 27 nov 17 kl. 10:50

Bli Bonnier News nya digitala stjärna

Bonnier News söker en strategisk/operativ marknadsförare som brinner för digital marknadsföring, kommunikation, försäljning och håller sig uppdaterad på digitala trender. Du kommer att arbeta med varumärket Aktuell Hållbarhet och samtidigt ingå i affärsområdet Business inom Bonnier News som bland annat gör konferenser för Dagens industri, Dagens Nyheter, Veckans affärer och Aktuell Hållbarhet. Du ingår i ett glatt och engagerat team bestående av marknadsförare, formgivare, säljare och projektledare.

Dagens PS - 27 nov 17 kl. 09:04

Nya krav på filtrering av ”olämpligt” material

Joakim Jardenberg om ett förhållningssätt som Yandex – Rysslands Google – och Snapchat på många sätt har gemensamt med en insändarskribent från Varberg. Och om omöjligheten i att vara överens om vad som är ”olämpligt”, inte minst i ett mångkulturellt och diversifierat samhälle. Om att försöka ”algoritmifiera” och kollektivisera det som rimligtvis måste vara en mänsklig process hos varje enskild individ.

Dagensanalys.se - 27 nov 17 kl. 09:31

Twitter testar nytt sätt att mäta social räckvidd för tweets

Undrar du ibland hur många som faktiskt medvetet interagerar med det du skriver på Sociala medier? Att lämna en ”tumme upp” kan göras ganska enkelt, men att skriva eller dela ett inlägg tyder på en högre grad av interaktion. Precis det visar Twitter upp för enskilda tweets i ett nytt experiment.

SVT - 25 nov 17 kl. 05:24

Fler turistbyråer slår igen

Allt fler turistbyråer stänger. I stället satsar kommuner på närvaro på nätet och i Sociala medier, och på tillfälliga informatörer vid högsäsong, rapporterar SR Ekot..

Nerikes Allehanda - 21 nov 17 kl. 15:11

Kommunen söker lösningar på epa problemen

Buskörning med epatraktorer i Fjugesta satte fart på diskussionerna på Sociala medier. Flera förslag till lösningar finns nu. Efter NA:s artikel i måndags om epatraktorer och problem med buskörnin....

SR - 24 nov 17 kl. 05:24

Omstridda australiska flyktinglägret tömt

Polisen i Papua Nya Guinea har tömt det omstridda australiska flyktinglägret på ön Manus. Bilder på Sociala medier visar hur personer släpas i väg av polis..

Nyan - 26 nov 17 kl. 11:27

Stefan Simonsen erbjuder kulturtjänster

Stefan Simonsen erbjuder kulturtjänster i allt från allsångskvällar till projektledning med sin nya firma KulturKuriren. Han riktar i synnerhet in sig på den åländska skärgården.
– Jag arbetar som musiklärare i Övernäs skola, men mina egna barn har blivit äldre och jag har tid att göra lite annat också, berättar Stefan Simonsen.

GöteborgsPosten - 07 nov 17 kl. 05:00

Skapar kortfilm som väcker igenkänning

Många har säkert kollat på Sociala medier och tänkt att han eller hon verkar ha det så bra. Men vad vet vi egentligen om andras liv? Frågeställningen är central i novellfilmen "Den gula jackan"..

Länstidningen i Jämtland - 17 nov 17 kl. 12:12

Stortalangen Carl Regnér gör sig redo för möten med skideliten

Bilden av framgångsrika freerideåkare kan kanske lätt präglas av Sociala medier, där de framstår som sköna snubbar som slänger sig utför berg. Men bakom allt som är image döljer sig ofta extrema atleter. Kolla bara in Carl Regnér, 24, från Östersund – som i vinter gör premiär på världstouren..

SVT - 18 okt 17 kl. 11:19

Wallström efterlyser politisk aktion efter #MeToo-uppropet

Utrikesminister Margot Wallström (S) hyllar initiativet med Metoo-kampanjen. Samtidigt vill hon se att detta inte bara stannar vid ett upprop i Sociala nätverk. – Vi måste fundera på hur vår lagstiftning ser ut..

DI - 26 nov 17 kl. 14:04

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. "I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter", säger socialminister Annika Strandhäll (S)..

Kristianstadsbladet - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. - I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

SmålandsPosten - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. - I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

GöteborgsPosten - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor..

Barometern - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. - I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

Sydöstran - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. - I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

Blekinge Läns tidning - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. - I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

BT - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. - I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

YA - 26 nov 17 kl. 14:00

Skärpta krav ska ge schysstare vin

Regeringen förtydligar kraven på Systembolaget när det gäller vilken hänsyn bolaget ska ta till miljö och Sociala frågor. - I grund och botten handlar det om att Systembolaget ska ha schyssta produkter, säger socialminister Annika Strandhäll (S).(TT).

DI - 30 okt 17 kl. 11:03

Johan Rockström: Därför är dieseln dödsdömd

Det är bara att inse: dieseln är dödsdömd. Och det är bråttom för alla aktörer i Sverige, från näringsliv till politik, att skala upp omställningen från diesel och andra fossila bränslen, för vår Sociala och ekonomiska framtids skull..

Expressen - 25 okt 17 kl. 18:02

Hyllningarna efter bilden på Lindelöf

Här är Marcus Rashfords fina gest till Victor Nilsson Lindelöf.Efter veckans kritik stöttades den svenska landslagsmannen under tisdagens seger mot Swansea. Nu hyllas Rashford i Sociala medier för sin handling.

Expressen - 12 nov 17 kl. 18:25

Norskan om hatet: ”Sånt skitsnack…”

Maiken Caspersen Falla är Stina Nilssons värsta rival i skidspåret.Nu berättar den norska sprintstjärnan att hon fått en rad hatiska meddelanden på Sociala medier – från Sverige.– Svenskarna hatar mig, säger Falla till Nettavisen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.