Snitt

Thursday, 29 October, 00:15

Nyheter om Snitt

Sortering: Relevans | Senaste
News55 - 15 sep 20 kl. 15:20

USA: Produktionen ökar mindre än väntat

Industriproduktionen i USA ökade med 0,4 procent i augusti, enligt statistik från USA:s centralbank Federal Reserve. Ökningen var oväntat liten. Analytiker hade i Snitt räknat med att USA:s industriproduktion skulle öka med 1,0 procent i augusti, enligt….

Cornucopia - 15 sep 20 kl. 12:32

Statliga Swedavia vill stänga Bromma i förtid - "inte längre affärsmässigt motiverat" - men finns "bredare samhällsperspektiv"

Det statliga flygplatsbolaget Swedavia vill stänga ner Bromma Stockholm Airport i förtid, då det inte längre är affärsmässigt motiverat att driva Bromma vidare på grund av coronakrisen. Istället vill man styra om all trafik till Stockholm Arlanda flygplats. Arrendet för Bromma från markägaren Stockholms kommun sträcker sig annars till 2038.

News55 - 15 sep 20 kl. 11:08

Stämningsläget stiger i tysk ekonomi

Stämningsläget bland tyska investerare stiger oväntat mycket, enligt ett månatligt index från det ekonomiska institutet Zew. Zew-index för september har lyft till 77,4. Det kan jämföras med 71,5 i augusti.

PrivataAffärer - 15 sep 20 kl. 11:16

Kraftigt ökade taxeringsvärden

Taxeringsvärden för fastigheter väntas öka med i Snitt 17 procent, men med stora variationer i landet. Mest ökar de i Dalarnas län, med 25 procent, och minst i Stockholms län, med 3 procent, enligt Skatteverket. – Det är försäljningspriserna på fastighetsmarknaden åren 2017-2019 som avgör nivån på taxeringsvärdena.

Expressen Dina Pengar - 14 sep 20 kl. 15:41

Miljoner hushåll får nytt taxeringsvärde

Miljoner svenska bostäder kan upptaxeras.Nu skickas förslag om nya taxeringsvärden ut till 2,4 miljoner småhusägare.Och värdena väntas öka med i Snitt 17 procent..

GöteborgsPosten - 14 sep 20 kl. 04:59

Västtrafik: Få reste med förstärkningsbussen

Efter sommaren såg vi över våra resurser för att säkerställa att de används på bästa möjliga sätt, och väldigt få reste med bussen – i Snitt tre resenärer per tur. Därför beslutades att lägga ner linjen, skriver Västtrafik i en replik..

GöteborgsPosten - 11 sep 20 kl. 16:20

"Sommarlov" slog rekord – firar med ny skugga

"Sommarlov" slog i somras nytt tittarrekord. Trots att programmet spelades in utan publik slog det dagligen rekord jämfört med förra året, skriver SVT i ett pressmeddelande. I somras startades "Sommarlov" över 23 miljoner gånger på SVT Play, och varje avSnitt hade i Snitt 122 400 tittare online, vilket gjorde "Sommarlov" till sommarens mest sedda program på SVT Play..

Supermiljöbloggen - 11 sep 20 kl. 11:26

Akut nödläge: de vilda ryggradsdjuren har minskat med 68 procent sedan 1970

SOS:: Den biologiska mångfalden befinner sig i kris. På mindre än 46 år har bestånden av ryggradsdjur i världen i Snitt gått ned med 68 procent. Det visar Världsnaturfondens WWF Living Planet Report 2020 som granskar tillståndet på planeten mellan 1970 och 2016..

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 11:32

Hernhag: Tre köpvärda aktier just nu

Maria: Hej! Cloetta har Inte återhämtat sig som många andra. Vad tror du om denna aktie framöver?

Jönköpingsnytt - 10 sep 20 kl. 19:00

Stefans självmord kom oväntat för familjen – sonen Petter berättar om sorgen och Missing Peoples insats: ”De är riktiga hjältar”

I Snitt tar fyra personer livet av sig varje dag. Trots att det är en av de vanligaste....

Aftonbladet - 09 sep 20 kl. 11:10

Färre covid-sjuka i regionen trots fler tester

▸ I Snitt 27 nya fall per dag ✓ Regionens smittskyddsläkare: ”Glädjande”.

PrivataAffärer - 09 sep 20 kl. 07:17

Clas Ohlsons resultat strax över förväntan

Clas Ohlsons rörelseresultat under det första kvartalet (maj-juli) i det brutna räkenskapsåret 2020/2021 uppgick till 166 miljoner kronor (79). Analytiker hade i Snitt räknat med ett rörelseresultat på 161 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av fem estimat. Bruttomarginalen blev 38,7 procent (38,1).

SVT - 08 sep 20 kl. 16:11

I snitt en avliden om dagen senaste tio dagarna

Folkhälsomyndighetens generaldirektör var försiktigt optimistisk då han presenterade smittoläget i Sverige på tisdagens presskonferens. Bland annat pekade han på hur antalet avlidna drastiskt har minskat sedan i våras. – Sedan midsommartiden har vi haft en påtagligt minskad smittspridning i vårt land, säger Johan Carlson..

Sydsvenskan - 08 sep 20 kl. 08:20

Bromsen i för norsk ekonomi

BNP-tillväxten i Norge, exkluderat olje- och gasproduktionen, växte med 1,1 procent i juli jämfört med föregående månad enligt ny statistik från Norges statistikbyrå (SSB). Siffran var betydligt sämre än väntat, analytiker hade i Snitt förutspått att BN.

GöteborgsPosten - 08 sep 20 kl. 08:50

Bromsen i för norsk ekonomi

Norges bruttonationalprodukt (BNP), exkluderat olje- och gasproduktionen, växte med 1,1 procent i juli jämfört med föregående månad enligt ny statistik från Norges statistikbyrå (SSB). Siffran var betydligt sämre än väntat, analytiker hade i Snitt förutspått att BNP-tillväxten i stället skulle uppgå till 2,1 procent enligt Reuters beräkningar..

Nerikes Allehanda - 08 sep 20 kl. 07:04

Efter problemen – Indianernas stjärna på plats i Kumla för eget test: ”Lär möta några innan man vet om man hittat rätt”

Sexa av svenskarna i elitseriens Snittliga, 63+4 poäng på 31 heat och karriärens bästa Snitt.....

PrivataAffärer - 07 sep 20 kl. 07:55

Softbank har drivit på techrallyt

Softbanks strategi ska ha genomdrivits av grundaren Masayoshi Son och den har hittills fungerat väl, med stora men orealiserade vinster. Totalt ska Softbank ha fått en exponering på cirka 30 miljarder dollar genom handeln med köpoptioner. En nedgång på den amerikanska aktiemarknaden skulle dock kunna bli kostsam för bolaget och handeln har enligt FT:s källor också varit kontroversiell inom bolaget.

YLE - 06 sep 20 kl. 11:05

Sommaren då Borgåborna började springa i trappor: “Vi hejar på och uppmuntrar varandra”

I Snitt sker 8 000 uppstigningar i veckan..

SVT - 05 sep 20 kl. 07:37

Dubbelt så hög risk för svarta att dödas av polis i USA

Tre människor om dagen dödas i Snitt av polis i USA. Det visar statistik från de senaste åren. För svarta är risken att dödas av ordningsmakten mer än dubbelt så hög, jämfört med vita.

Cornucopia - 04 sep 20 kl. 12:04

Här bor bloggens läsare - Härryda, Lomma, Knivsta, Karlsborg, Arvidsjaur och Linköping

Resultaten från den stora läsarunderesökningen om i vilka kommuner bloggens läsare bor är nu klar, och naturligtvis hittas de flesta i de folkrikaste kommunerna, men det finns undantag. Olika sätt att se på datat följer nedan.Per capita-fördelningen över mitten av södra Sverige.

PrivataAffärer - 04 sep 20 kl. 10:58

Kull: Här är årets bästa fonder

Att teknikbolagen är årets vinnare har nog inte undgått många, vilket i sin tur självfallet resulterat i att teknikfonderna gått starkt. Hela åtta av de 20 bäst presterande fonderna kategoriseras som teknikfonder, men även global- och USA-fonder tar sig in bland vinnarna (som även de främst investerar i teknikbolag). Källa: Avanza Årets hittills bästa fond är en USA-fond, MS INVF US Growth, som gett en avkastning på 66 procent i svenska kronor och som har sin största exponering mot just tekniksektorn.

News55 - 04 sep 20 kl. 08:10

Oväntat svag orderingång till tysk industri

Orderingången till industrin i Tyskland ökade med 2,8 procent i juli jämfört med månaden före, enligt säsongs- och kalenderjusterade siffror från den tyska statistikbyrån. Ökningen var mindre än väntat. Analytiker hade i Snitt räknat med en ökning på 5….

ÖstersundsPosten - 02 sep 20 kl. 15:00

Mjölkgård väljer att gasa: ”Antingen ska man sluta eller så ska man satsa”

Mjölkkorna på Hålltålln utanför Stugun kommer snart att bo i en ladugård av senaste Snitt.....

GöteborgsPosten - 02 sep 20 kl. 08:33

Oväntat fall för tysk detaljhandel

Detaljhandeln i Tyskland sjönk oväntat med 0,9 procent i juli jämfört med månaden före. Analytiker hade i Snitt räknat med en ökning på 0,5 procent, enligt en Reutersenkät..

Dagens Medicin - 02 sep 20 kl. 06:00

Få snitt för framtida kirurger

Färre ST-läkare i kirurgi kommer att få ut sin specialistexamen som planerat. Förskjutningen beror främst på att många ST-läkare fått rycka in under pandemin, men också på att färre operationer utförts och delar av utbildningen inte har kunnat genomföras..

Cornucopia - 31 aug 20 kl. 11:14

Superseniorer - underhållande och balanserat om den allt friskare ålderdomen

"Det finns de som tror att världens första 200-åring redan är född" - Marcus Priftis, SuperseniorerMarcus Priftis populärvetenskapliga bok Superseniorer (recensionsex Southside Stories, 2020; Adlibris e-bok 149:- inbunden 252:-) är en underhållande och balanserad introduktion och översikt till den allt friskare ålderdomen för allt fler i västvärldens välbeställda medelklass. Det är en bok med föredömligt hög bandbredd, som utgår från tesen att medellivslängden framöver kommer vara 120 år - eller mer - och diskuterar rönen bakom och konsekvenserna av detta. Rekommenderad läsning för varje åldersnojande 40+ bland bloggläsarna.

GöteborgsPosten - 01 sep 20 kl. 14:25

Oväntat stort BNP-ras för Brasilien

Brasiliens ekonomi krympte med 9,7 procent under andra kvartalet jämfört med kvartalet före, enligt landets statistikbyrå IBGE. Nedgången var något djupare än väntat. Analytiker hade i Snitt räknat med ett BNP-ras på 9,4 procent, enligt en Reutersenkät..

News55 - 01 sep 20 kl. 14:24

Oväntat stort BNP-ras för Brasilien

Brasiliens ekonomi krympte med 9,7 procent under andra kvartalet jämfört med kvartalet före, enligt landets statistikbyrå IBGE. Nedgången var något djupare än väntat. Analytiker hade i Snitt räknat med ett BNP-ras på 9,4 procent, enligt en Reutersenkät..

Sydsvenskan - 01 sep 20 kl. 06:00

Fortsatt rusning efter bostäder

Svenskarna dissar coronakrisen och köper bostäder som aldrig förr, och till fortsatt stigande priser. Busfärsk statistik från Danske Bank visar att bostadsrätterna i Snitt blev två procent dyrare i Stockholm i augusti jämfört med juli. Priserna brukar s.

Cornucopia - 30 aug 20 kl. 12:11

Uppföljning Beirut - 181 döda, 30 saknade över 6000 skadade - näst största konventionella explosionen på 2.3 kiloton

Katastrofen i Beirut har bleknat från svenska medier, men kvarstår. 181 personer har än så länge dött, 30 saknas och över 6000 skadades. 300 000 har blivit hemlösa.

Nerikes Allehanda - 30 aug 20 kl. 10:03

BILDSPECIAL: 31 års kötid till populäraste boendet i Örebro: ”Alla bryr sig om alla”

Öbos hyresradhus på Grönsångaregatan har länge varit populära. Till de 137 radhusen krävs i Snitt....

Nerikes Allehanda - 30 aug 20 kl. 06:23

LISTA: Så lång är vänt-tiden i Örebro där du vill bo: ”Hårt att man ska behöva köa så länge”

Kötiderna för en lägenhet via Öbo är ganska konstanta. Över åtta år behövs i Snitt för att kamma....

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 11:59

SHB: Lundbergs fastighetsvärden ”borta med covid-vinden”

Banken anser att investmentbolagets nuvarande premievärdering inte går att motivera. ”Efter att ha granskat portföljen och tagit hänsyn till den stora osäkerheten i spåren av covid-19, särskilt för fastighetssektorn, gör vi avsteg från den premie som etablerats de senaste åren och baserar vår riktkurs på en 10-procentig rabatt på det beräknade framtida substansvärdet om 100 miljarder kronor, och det resulterar i en riktkurs på 264 kr (400)”, skriver Handelsbanken i analysen. Banken menar att de dolda värden som tidigare fanns i Lundbergs fastighetsportfölj, som inkluderar ett innehav i Hufvudstaden, nu är ”borta med covid-vinden”.

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 08:19

Academedia slog förväntningarna

Rörelseresultatet, rensat för jämförelsestörande poster och IFRS 16, blev 279 miljoner kr, jämfört med ett analytikerSnitt på 252 miljoner kr. Motsvarande rörelsemarginal var 8,6 procent, mot ett analytikerSnitt på 7,6 procent. Nettoomsättningen uppgick till 3.

Vestmanlands Läns Tidning - 28 aug 20 kl. 06:00

VLT LISTAR: Här löper du störst risk att drabbas av inbrott i Västerås: ”De vet precis vad de gör”

I Snitt anmäls tio inbrott i månaden i Västerås. Det visar statistik som VLT tagit del av. De....

PrivataAffärer - 27 aug 20 kl. 15:52

Powell: Fed inför nytt inflationsmål

Förändringen är ett led i Federal Reserves översyn av sin strategi. Denna nya form av inflationsmål blir en ”flexibel form av prisnivåmål” (average inflation targeting). Fed-chefen avstod samtidigt från att ge någon exakt formel för hur man ska definiera vad som är 2 procents inflation i genomSnitt, de ska inte försöka att ”knyta sig vid en särskilt matematisk formula som definierar vad som är Snittet”.

SR - 26 aug 20 kl. 12:17

Smittfallen ökar i region Skåne

I Skåne har antalet konstaterade fall av personer smittade med coronaviruset ökat de senaste veckorna. Nu upptäcks i Snitt 45 nya fall per dag, och det är framför allt yngre vuxna som drabbas..

Aftonbladet - 26 aug 20 kl. 06:08

Svenskar kör mindre bil

▸ I Snitt minskade svenskarna sitt bilkörande med 19 i mil i fjol enligt statistik från länsstyrelsernas samarbetsorgan….

Sydsvenskan - 24 aug 20 kl. 20:53

Rapport: 60 ton skräp på marken – på en vecka

Minst 60 ton skräp slängdes på marken under en sommarvecka i Sverige, visar en ny undersökning. – I Snitt innebär det att varje person slänger fem skräp på marken – i veckan, säger Pontus Tengby, kommunikationschef på Håll Sverige rent (HSR). Organisati.

UNT - 24 aug 20 kl. 20:55

Rapport: 60 ton skräp på marken – på en vecka

Minst 60 ton skräp slängdes på marken under en sommarvecka i Sverige, visar en ny undersökning. –I Snitt innebär det att varje person slänger fem skräp på marken – i veckan, säger Pontus Tengby, kommunikationschef på Håll Sverige rent (HSR)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.