Snap

Friday, 21 September, 22:17

Nyheter om Snap

Sortering: Relevans | Senaste
Mobil - 06 sep 18 kl. 15:11

Snap släpper nya versioner av senaste Spectacles-modellen

Mycket kan man säga om Snaps märkliga kameraglasögon Spectacles, men man kan knappast påstå att de är diskreta. Men den saken råder nu Snap i viss mån bot på med två nya varianter på Spectacles..

Dagens PS - 15 aug 18 kl. 09:54

Spotifys fullträff en jackpot för finansnestorn

Miljardären George Soros har genom sin investeringsfirma Soros Fund Management köpt techaktier som Apple, Facebook och Spotify under det andra kvartalet. Det visar inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen, SEC. I Apple, som nyligen blev första företag att nå en biljon dollar i marknadsvärde, köpte Soros 54.

DI - 08 aug 18 kl. 16:39

USA-börser: Snap faller efter rapport

De ledande börserna i New York handlades vid oförändrade nivåer i onsdagens tidiga handel. USA bekräftade på tisdagskvällen införandet av 25-procentiga tullar till ett värde om 16 miljarder dollar den 23 augusti. Kina svarade under onsdagen med motåtgärder om samma värde och datum..

DI - 08 aug 18 kl. 09:56

Saudiske miljardären går in stort i Snap

Den saudiske miljardären Prins Alwaleed bin Talal har investerat 250 miljoner dollar, motsvarande cirka 2,2 miljarder kronor, i den sociala medie-plattformen Snapchat. Det skriver CNN Tech..

Skånskan - 28 jul 18 kl. 15:00

Queens of Pop

Recension Det brukar klagas på mansdominansen på musikfestivaler av alla de slag. Med rätta, får man väl säga. Därför kommer Queens of Pop som en fräsch motvikt till övriga festivaler jag bevistat i år – Sweden Rock, Melodic Rock Fest och Warped Tour – och varudeklarationen kunde inte vara mer med sanningen överensstämmande.

Dagensanalys.se - 16 jul 18 kl. 07:23

Lady Gaga skänker sitt namn till sminkförsäljning online

Musikartisten Lady Gaga satsar sitt namn bakom en ny startup som går under namnet Haus Beauty. En fortsatt trend för kändisar att sälja produkter online med sitt egna namn som varumärke. Trots att bolaget ännu inte sålt ett läppstift har man fått in 90 miljoner kronor i startup-investering av bland andra Lightspeed Venture Partners, som var tidigt inne i Snap, Stitch Fix och Jessica Ablas företag Honest Company.

Dagens PS - 13 jul 18 kl. 10:54

Lady Gaga på gång med egen startup

Lady Gagas nya startup, Haus Beauty, har fått finansering från riskkapitalbolaget Lightspeed, som investerade tidigt i bland annat Snap, har flera källor uppgett till Recode. Den exakta summan av investeringen är oklar men liknande investeringar brukar ligga i spannet 5-10 miljoner dollar, skriver Recode. Enligt källor är Ben Jones vd på Haus Beauty, han var tidigare chef på Jessica Albas startup “Honest Company”.

Dagensanalys.se - 02 jul 18 kl. 12:13

Svenska Nepa är senaste mätpartner till Snapchat

Svenska mätbolaget Nepa har nytt samarbetsavtal med Snap, bolaget bakom Snapchat. Detta innebär att Nepa kan använda data från Snapchat för att mäta effektiviteten av marknadsföringen för olika varumärken. Snap kommer att ge Nepa insikter i hur det går att marknadsföra på plattformen (Snap Ads) genom att dela med sig av sin data.

Dagens PS - 09 aug 18 kl. 13:45

Saudisk prins investerar 250 miljoner dollar i Snap

Den saudiska prinsen Al-Waleed Talal investerar 250 miljoner dollar i Snap, motsvarande en aktiepost om 2,3 procent. Det rapporterar Techcrunch. Investeringen reflekterar ett totalt marknadsvärde på 10,8 miljarder dollar på företaget, en betydande rabatt mot marknadsvärdet på börsen om 17 miljarder dollar.

Dagensanalys.se - 28 jun 18 kl. 12:01

Snapchat ska lansera spel inne i appen

Snap, bolaget som äger Snapchat, försöker med alla medel komma på sätt att vara steget före ärkerivalen Instagram. Senaste draget är att lansera spel inne i appen. Enligt källor är det redan flera spelföretag som hoppat på idén.

Dagensanalys.se - 14 jun 18 kl. 16:01

Snapchat tänker bevisa att de kan driva försäljning

Snapchat tänker vidareutveckla mätningar i sin app så att annonsörer får bevis på att deras satsning var väl investerade pengar. Även svenska Nepa är med på ett hörn och samarbetar med Snap. För att göra detta har de bland annat utvecklat vidare på sitt samarbete med LiveRamp, ett mätföretag som kan ta fram hur mycket annonser på Snapchat faktiskt ledde till ”offline sales impact (OSI)”.

Dagens PS - 05 jun 18 kl. 12:07

WWDC 2018: Apples största nyheter i år

Apples utvecklingskonferens första dag har kickat i gång i San Jose. Dagens PS ger dig de hetaste nyheterna. Apple har precis slagit upp portarna för IT-jättens årliga konferens Worldwide Developers Conference som traditionsenligt främst innehåller nyheter kring tillverkarens mjukvaror, jämfört med det som hålls till hösten då Apples stora Iphone- och Ipad-släpp ligger i fokus.

DI - 22 maj 18 kl. 22:10

Tesla värvar från Snap

Elbilstillverkaren Tesla har anställt Snaps Stuart Bowers som ny teknikchef (VP och engineering).  Detta meddelar Reuters. .

Dagens PS - 08 maj 18 kl. 07:20

Aktien faller i botten – finanschef hoppar av

Snaps finanschef Drew Vollero ska stiga åt sidan för att ta sig an nya möjligheter utanför bolaget. Det har en talesperson för Snap uppgett, rapporterar Wall Street Journal. Förlusten av Drew Vollero, som formellt slutar den 15 maj, kommer efter att Snaps aktier fallit till en bottennivå sedan noteringen förra året.

DI - 02 maj 18 kl. 16:31

New York-börser: Snap rasar

USA-börserna visade en blandad utveckling på onsdagen inför kvällens räntebesked från Federal Reserve. Apple handlades upp efter sin kvartalsrapport, vilket bidrog till att lyfta tekniksektorn..

Dagensanalys.se - 03 apr 18 kl. 14:05

Snapchat skapar tv-reklam för att nå ut till en bredare målgrupp

Snapchat är oerhörd populär bland de yngre men företaget har svårt att nå ut till de som är över 25 års åldern. Därför drar man nu igång en tv-kampanj. Se Snapchats reklamfilm här: Majoriteten av ”äldre” personer har svårt att greppa varför och hur de ska använda appen, något Snaphat hoppas ändra på.

Dagensanalys.se - 30 mar 18 kl. 08:55

Snap sparkar ytterligare – nu ryker 100 personer på annonsavdelningen

Snapchat som ändå har hela 3.000 anställda runt om i världen tänker nu dra ned på sin personalstyrka ytterligare. Fast man kan ju faktiskt undra vad 3.

Dagensanalys.se - 29 mar 18 kl. 10:30

Snapchat aktiverar kontroller för tredjepartsappar

Snap hakar på integritetstänkandet och erbjuder nu alla användare kontroll över vilka tredjepartsappar som får tillgång till alla uppgifter. Det kommer snart att dyka upp en ny flik som heter ”Connected Apps” där kan du se vilka tredjepartsappar som är uppkopplade mot ditt och konto och då också tar ut information. “These apps are connected to your Snapchat account.

Dagens PS - 26 mar 18 kl. 06:30

Succéstart: Kursrally i Dropbox meganotering

Molnlagringstjänsten Dropbox stängde 35 procent upp under fredagen i den största börsnoteringen inom techsegmentet sedan Snap. Det rapporterar Reuters. Aktien öppnade på 29 dollar från noteringspriset 21 dollar.

Dagensanalys.se - 16 mar 18 kl. 09:01

Twitter vill utmana Snapchat med ny videofunktion

Twitter är på gång med en ny funktion som ska härma Snap Collections. Genom att kombinera Moments och geotaggade bilder och videoklipp ska Twitter skapa en kopia av Snap Collections som finns under fliken Discovery. För Twitter handlar det om att skapa annonsytor.

Dagens PS - 16 mar 18 kl. 07:29

Världsartisten sänkte Snapchats aktie

Snapchat tappade rejält på börsen under torsdagen efter att ha utstått en massiv kritik från popstjärnan Rihanna, skriver Reuters. Rihannas frustration kom efter att Snap lagt upp en reklam för ett onlinespel. I reklamen för spelet vars namn är ”Would You Rather!

The Local - 12 feb 18 kl. 14:48

Be like a Swede: How to dress for the cold

The weather experts are telling us to dress warm for the cold Snap... but how can we do it like the Swedes do? Fear not, here's our handy guide..

Dagensanalys.se - 15 jun 18 kl. 12:01

Snapchat vill att alla ersätter Facebook med deras Snap Kit

Facebook är idag en del av många sajter som exempelvis inloggningsfunktioner. Nu vill Snapchat göra samma sak med sin Snap Kit. Snap Kit är alltså ett utvecklarpaket som tredjepartsutvecklare kan använda för att exempelvis få in Snaps Bitmoji i sina egna tjänster.

Computer Sweden - 08 mar 18 kl. 14:35

Jätteneddragning att vänta hos stekheta teknikbolaget


Snap, företaget bakom den populära meddelandetjänsten Snapchat, sparkar 100 ingenjörer – vilket motsvarar 10 procent av den avdelningen..

IDG - 08 mar 18 kl. 14:35

Jätteneddragning att vänta hos stekheta teknikbolaget


Snap, företaget bakom den populära meddelandetjänsten Snapchat, sparkar 100 ingenjörer – vilket motsvarar 10 procent av den avdelningen..

Dagensanalys.se - 23 feb 18 kl. 15:07

Snapchat svarar på revolten om den nya designen

När Snap ändrade sin design krävde över 1 miljon missnöjda användare att företaget skulle ta tillbaka den gamla designen. Nu kommer äntligen Snap med ett svar. Tyvärr är deras svar kanske inte riktigt vad användarna hoppats på.

DI - 26 feb 18 kl. 08:55

Datalagringsbolaget Dropbox ansöker om notering på Nasdaq

Datalagringsbolaget Dropbox registrerade i fredags en ansökan om notering på Nasdaq i New York. Det väntas bli den största tech-noteringen sedan Snap för omkring ett år sedan. Det rapporterar Financial Times.

Affärsvärlden - 26 feb 18 kl. 08:58

Dropbox ansöker om notering

Datalagringsbolaget Dropbox registrerade i fredags en ansökan om notering på Nasdaq i New York. Det väntas bli den största tech-noteringen sedan Snap för omkring ett år sedan..

DI - 25 feb 18 kl. 09:47

Kylie Jenners tweet fick Snapchat att rasa

Snap, bolaget bakom den populära appen Snapchat, sjunker 6 procent efter negativt uttalande av realitystjärnan Kylie Jenner. Ett glatt besked för blankarna som tjänade 163 miljoner dollar..

Dagensanalys.se - 22 feb 18 kl. 10:31

Spotify åter bland de tio mest innovativa företagen enligt Fast Company

Nyligen släppte Fast Company sin lista över 2018 års mest innovativa företag. Som förväntat återfinns bland annat Netflix, Amazon och Apple på listan, och på nionde plats finns det svenska företaget Spotify, som uppmärksammas för sitt innovativa sätt att hjälpa människor att konsumera musik och upptäcka nya artister. Fast Company ger varje år ut sin lista som blivit en indikator på vilka företag man ska hålla ett extra öga på under det kommande året.

Dagensanalys.se - 20 feb 18 kl. 09:56

Uppror mot Snapchats nya utseende

Appen Snapchat har det senaste året fått stor uppmärksamhet. De börsnoterades i våras, och överträffade i slutet av året alla förväntningar på tillväxt och omsättning. Men nu rasar användarna mot den nya designen som håller på att rullas ut, och snart har 1,5 miljon användare skrivit under upproret.

Dagens PS - 23 feb 18 kl. 10:57

Pojken med guldbyxorna fick 638 miljoner i bonus

Snaps vd Evan Spiegel tilldelades förra året en ersättning på 638 miljoner dollar, varav den överväldigande majoriteten var kopplad till RSU-aktier. I inskickade dokument till finansinspektionen, SEC, står det att Evan Spiegel fick 37,4 miljoner RSU-aktier tilldelade. Deras värde uppskattas till 636,6 miljoner dollar.

Dagens PS - 19 feb 18 kl. 08:33

Han dumpar aktier för 50 miljoner dollar

Snaps vd Evan Spiegel har sålt sina första aktier i bolaget sedan börsnoteringen. Det skriver Recode. I inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen, SEC, uppges försäljningen ha omfattat cirka 2,7 miljoner aktier som såldes i förra veckan.

Dagensanalys.se - 21 feb 18 kl. 12:26

Nike blir första företag att sälja via Snapchat i exklusiv kampanj

I samband med 30-års jubileet av Michael Jordans slam-dunk 1988 hölls festen ”Jumpman All-Star”, där skotillverkaren Nike passade på att göra reklam för sin nya sko Air Jordan III ‘Tinker’. Festdeltagarna kunde scanna en exklusiv kod som tog dem till Snapchat där de genomförde köpet, och skorna levererades senare samma kväll. Det är många som börjat marknadsföra sig via Snapchat, men än så länge är det ingen förutom Snapchat själva som sålt några produkter direkt via plattformen.

Dagensanalys.se - 14 feb 18 kl. 12:01

Snapchat öppnar upp sin API för alla annonsörer

Snapchats egna API för att köpa och rikta annonser på tjänsten är numera öppen för alla som vill nå ut och rikta budskap till alla användare med Snap Ads. Nu kan vem som helst använda Snaps API (Marketing API) som gör det möjligt att automatisera köp av annonser. Med Snaps API kan varumärken utveckla egna program för att köpa och rikta vertikala videoannonser och sponsrade filter utan att behöva använda godkända företag eller tredjepartsverktyg.

Dagensanalys.se - 08 feb 18 kl. 10:01

Snap har betalat ut nära en miljard kronor till publicister förra året

Om du är publicist och vill tjäna pengar så kan du göra en deal med Snapchat och ta del av annonsintäkterna. Snapchat har idag flertalet publicister som partners. De fyller appen med innehåll och får ta del av Snapchats annonsintäkter.

Dagensanalys.se - 30 maj 18 kl. 13:04

VDn för Snap vill att Facebook ska kopiera deras dataskydd

Det är väl känt att Facebook kopierar gladeligen alla uppfinningar som Snap skapar. Bolaget står bakom den för ungdomarna kända appen Snapchat. Nu vill Evan Spiegel som är grundare och vd för Snap att Facebook ska kopiera deras dataskydd också.

DI - 06 feb 18 kl. 23:01

Rapporter efter börsstängning i USA – snapchat rusar i efterhandeln

En uppsjö av kvartalsrapporter redovisades efter tisdagens stängning i New York.  Bland dessa var Snap, som äger meddelandetjänsten Snapchat. Bolaget rapporterade en försäljning om 285,7 miljoner dollar mot väntade 252,8 miljoner dollar.

Dagens Media - 01 feb 18 kl. 22:30

Här är alla vinnare i The Media Award

Amanda Oxell, Wavemaker, Nike Carlstoft, Carat och Emma Lundgren, Snap Inc, är några av vinnarna i The Media Award..

Dagensanalys.se - 02 feb 18 kl. 10:32

Här är alla vinnare i The Media Award

Nu står det klart vilka som kammar hem priser i TheMediaAward 2018. Syftet med TheMediaAward är att premiera och lyfta hjältar inom mediebyråbranschen och bakom initiativet står MediaMecca och Sveriges Mediebyråer. TheMediaAward består av sex kategorier; Årets Eldsjäl, Årets Rising Star, Årets Medierådgivare, Årets Mediebyråledare, Årets Mediesäljare samt Årets Front desk-team.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.