Snödrivor

Friday, 19 April, 10:42

Nyheter om Snödrivor

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 13 mar 19 kl. 14:37

Snöovädret drar vidare – varning för drivbildning

Se upp i trafiken om du ska ut och köra längs Norrlandskusten i eftermiddag.SMHI klass 1-varnar för snöfall samtidigt som det blåser upp.Flera trafikolyckor inträffade när snöovädret drog fram över södra Sverige på förmiddagen.

YLE - 27 feb 19 kl. 09:25

Saimenvikaren har klarat vintern trots det varma vädret

Saimenvikarnas bon har klarat sig trots att vädret blivit varmare och fuktigare. Saimenvikaren bygger bo i Snödrivor på isen..

SmålandsPosten - 15 feb 19 kl. 15:01

Våren är på gång i länet – även meteorologiskt

Våren är på gång med stora steg. Solen värmer och snön som låg i drivor för en dryg vecka sedan är spårlöst försvunnen. Efter den 15 februari kan våren också inträffa meteorologiskt..

YLE - 03 feb 19 kl. 05:54

Väglaget är mycket dåligt i södra och mellersta Finland på grund av snöyra

Meteorologiska institutet varnar för mycket dåligt väglag i södra och mellersta Finland. I södra Finland ger den hårda vinden upphov till drivor på vägarna..

UT - 27 jan 19 kl. 16:54

Johan Falk pustar efter nya succén: ”Då börjar det rycka i tårkanalerna”

Ulricehamns-vd:n Johan Falk fick reda ut en tvist om reklamskyltar. Och ta emot drivor av beröm från världsstjärnorna. Om 45 000 besökare säger han: ”Vi är mycket nöjda”.

DN - 07 jan 19 kl. 11:44

Varning för kraftig drivbildning i öster

Det väntas mycket besvärligt vinterväder i delar av östra Svealand och sydöstra Norrland från och med måndagskvällen. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för norra Uppland och Gävleborg, där det kan komma två tre decimeter snö och bildas drivor över vägarna..

YLE - 06 jan 19 kl. 16:09

Alla hushåll har el igen - 90 montörer har jobbat i svår terräng och snödrivor

Alla fast bosatta hushåll på Vasa elnäts område har fått tillbaka elen. - Det har varit ett maraton. Vår bokförare körde ut smörgåsar till montörerna.

SR - 07 jan 19 kl. 10:39

Kraftigt snöfall – SMHI klass 2-varnar

Det ymniga snöfallet kan bilda kraftiga drivor, varnar SMHI. Klass 2-varningen gäller Gävleborgs, Uppsalas och Stockholms län..

BT - 26 dec 18 kl. 20:27

Stämningsfull konsert fyllde kyrkan i Rångedala

Julesnön låg inte precis i drivor. Men lite vitt och frostigt var det trots allt. Och framförallt var det mycket ljus, och varmt på julkonserten i Rångedala kyrka som byborna fyllde till sista plats..

GöteborgsPosten - 25 dec 18 kl. 15:44

Extra förstärkning för att klara av allt julpapper

Julklappspapper, presentsnören och diverse förpackningar. Årets julklappsutdelning är förbi och drivor av återvinning fyller skrymslen, vrår och containrar..

GT - 11 dec 18 kl. 21:43

Sopkaos i kommunen – Gösta kritisk: ”Skandal”

Återvinningscentralerna i Kungälv har i flera veckors tid dränkts i drivor av sopor efter att skräpbehållarna bytts ut.Något som fått boende i kommunen att reagera starkt.– Detta är skandal, det ser ut som en soptipp, säger besökaren Gösta Lundén till Kungälvs-Posten.

Cornucopia - 02 dec 18 kl. 14:16

Vänsterpartist förespråkar global diktatur

Vänsterpartisten och professorn i etik Torbjörn Tännsjö förespråkar i en debattartikel hos Dagens Nyheter att en global diktatur ska införas, som ska stoppa klimatförändringarna. Tännsjö har tidigare bland annat förespråkat att det kan vara rätt att döda människor, om konsekvenserna av det blir positiva.
Vårt mål - kommunism.

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 14:58

Årets jullista – soft och svängig

GP:s Jan Andersson har skyfflat sig igenom drivor av julskivor. Resultatet är en lista med världens 100 bästa jullåtar. Här finns allt du behöver lyssna på i jul..

DN - 06 dec 18 kl. 09:00

Picklade gulbetor med ingefära

Koka en lag som är söt och sur, sen ska den svalna i temperatur. Betorna hyvlas i tunna skivor, låt dem falla i burken i drivor. Fatta sedan en god apelsin hyvla en remsa av skal som är fin.

Kristianstadsbladet - 01 nov 18 kl. 13:47

Så ska de bortspolade Åhusstränderna räddas

Med drivor av ny sand ska erosionen av utsatta stränder i Åhus räddas, men en sådan lösning kräver mycket underhåll och det är oklart vem som ska betala. Det framgår av den rapport som DHI nu har lämnat till Kristianstads kommun..

Expressen - 29 sep 18 kl. 21:05

Annelie, 55, är mamma och mormor till 25 barn

HANASKOG. Annelie Dahlberg Svensson har brutit fotleden och hoppar på kryckor bland Snödrivor och is på hennes pappas begravning mitt i vintern.  Plötsligt känner hon hur det hoppar till i magen.

GöteborgsPosten - 30 okt 18 kl. 20:49

Tre enkla rätter som tar vara på svampen

Njut dem i drivor medan tiden är inne. I dag bjuder vi på enkla svamprätter med smak av skog..

Cornucopia - 22 okt 18 kl. 16:06

MÖP-måndag: Värnpliktsmedaljen återinförd

Dags för MÖP-måndag igen. Med återupptagen värnplikt är nu Försvarsmaktens grundutbildningsmedalj, även känd som värnpliktsmedaljen åter aktiv och inte vilande. Det betyder att du som gammal värnpliktsromantiker kan skaffa medaljen och drömma dig tillbaka till köttmurens dagar.

GöteborgsPosten - 13 okt 18 kl. 05:00

Schenström: Väljarna belönar principfasthet

Väljarna gick i drivor från Miljöpartiet till Vänsterpariet. Sannolikt är det ännu ett tecken på att polariseringen inom politiken ökar i takt med att väljarna letar efter principfasta politiska alternativ, skriver gästkolumnisten Ulrica Schenström..

Dagensanalys.se - 24 sep 18 kl. 16:11

LinkedIn ska nu integreras med Office och jag får rysningar

Sedan Microsoft köpte LinkedIn tänkte jag ”nu är det kört för linkan! eftersom det mesta som jätten rör vid blir på något sätt förstört. Se bara på Skype.

Sydöstran - 19 sep 18 kl. 08:00

”Ett knepigt äppelår i år”

Mängder med äpplen som det är svårt att ta hand om och frukt som faller i drivor till marken. Så ser det ut i många trädgårdar i år. – Sommarens väder har varit bra för kvantiteten, men inte kvaliteten, konstaterar äppelodlaren Märta Johansson utanför Ramdala..

DN - 18 sep 18 kl. 16:03

”Drivor av plast skräpar ned efter valaffischerna”

Platsbanden som höll uppe valaffischerna finns kvar på många håll. Det är arrogant och ansvarslöst att detta hanteras så illa av partierna, skriver läsaren Charlotte Fürst..

BT - 07 aug 18 kl. 06:09

Läget på sopstationerna efter övertagandet av skötseln: ”Det kunde ligga drivor”

Den första maj övertog det Boråsgrundade företaget Infinitum hanteringen av soporna på återvinningsstationerna i staden. I samband med överlämningen utlovades städning och skötsel under helgerna. – Vi har ökat antal städningar, säger Alexander Dia, platschef på Infinitum..

SVT Debatt - 09 mar 18 kl. 13:53

Författaren Lisa Bjurwald: ”Låt den nya prinsessan bli den sista!”

”BB-kris råder i landet och svenska kvinnor fraktas runt som boskap bland fullbokade sjukhus i jakt på en säng – eller tvingas föda i Snödrivor vid vägkanten. Mitt i denna för “välfärdsstaten” Sverige skamliga situation har en ny prinsessa sett dagens ljus. Inte i baksätet på en taxi eller på en kaotisk BB-avdelning, utan i en köpt sal med eget läkarteam”, skriver Lisa Bjurwald..

Skånskan - 18 maj 18 kl. 10:59

”Hagel stora som spelkulor”

Hörby Familjen hade precis satt sig för att äta middag när väderomslaget kom.
– Jag har aldrig sett något liknande, säger Lina Hanborn.En kraftig hagelskur drabbade Råby Hörby under torsdagskvällen och dränkte Lina Hanborns gård i hagel och vattenmassor.

UNT - 07 maj 18 kl. 16:42

"Har slängt sopor utan vår tillåtelse"

På måndagsmorgonen tömdes alla sopor i det gårdshuset på Bandstolsvägen där sopor legat i drivor och luktat..

NSD - 05 apr 18 kl. 17:50

Snödrivorna skyddar stugorna

Snö som plogats upp i stora drivor mot kyrkstugornas väggar har fått besökare i Kyrkbyn, Gammelstad, att frukta för skador på stugorna i världsarvet..

Barometern - 05 apr 18 kl. 08:41

Vårvandring bland snödrivor

Det låg dimma i luften och ute i skogen låg snön delvis kvar när fritidshemmen genomförde sin årliga vårvandring på onsdagen..

Hela Gotland - 28 feb 18 kl. 15:00

"Flera kollegor som suttit fast i snön"

Brevbärare Carli Andersson håller tiden ganska bra, men han har flera kollegor som fastnat i Snödrivor på vägen..

Vimmerby Tidning - 28 feb 18 kl. 09:23

Bildspel från snökaoset i centrala Vimmerby

Snökanonen fortsätter att beskjuta Kalmar län. Decimetervisa drivor täcker Vimmerbytrakten och det rapporteras om kaos på vägarna även i Hultsfreds kommun och Mariannelund..

Skånskan - 26 feb 18 kl. 19:50

Skånska förare fick slita i vintervädret

MOTORSPORT Tre skånska förare tog chansen att köra vinterrallyt Skogsrundan i Ludvika.
– Vi tvingades visserligen att bryta, men det hela var ett kul äventyr, summerar Ted Malm upplevelsen. ERWP.

Dalarnas tidningar - 02 mar 18 kl. 10:00

20.00: Stor uppesittarkväll med Indianerna – Sporten sänder live

Visserligen ligger snön fortfarande i drivor och det är ett par månader kvar till elitseriepremiären i speedway. Men redan i kväll kör Sporten en stor uppesittarkväll med Indianerna i en direktsändning från Kumla Hotell..

Dalarnas tidningar - 02 mar 18 kl. 10:00

Stor uppesittarkväll med Indianerna – nya ordföranden: "Tillräckligt med pengar för att slippa oroa oss"

Visserligen ligger snön fortfarande i drivor och det är ett par månader kvar till elitseriepremiären i speedway. Men redan i kväll kör Sporten en stor uppesittarkväll med Indianerna i en direktsändning från Kumla Hotell..

Dalarnas tidningar - 02 mar 18 kl. 10:00

Se reprisen från uppesittarkvällen med Indianerna – skönt speedwaysnack med förare och ledare

Visserligen ligger snön fortfarande i drivor och det är ett par månader kvar till elitseriepremiären i speedway. Men redan i kväll kör Sporten en stor uppesittarkväll med Indianerna i en direktsändning från Kumla Hotell..

Sydsvenskan - 06 feb 18 kl. 16:30

Efter semesterresan hade havsutsikten bytts mot ett hav av sopor

”Vi städar trädgårdarna på drivor av skräp varje dag.”.

DI - 14 feb 18 kl. 15:11

Här är Sveriges hemliga jättehotell – har bara en kund

  SLAGNÄS. På en höjd, mellan snötyngda tallar och gigantiska Snödrivor, dyker det plötsligt upp – Sveriges hemligaste hotell. Dagens industri har som första tidning besökt jättehotellet i Norrbottens inland som bara har en kund..

Expressen - 15 jan 18 kl. 14:56

"Spelar ingen roll – får bara massa skit"

Han ska vara det stora ansiktet utåt i Discoverys OS-sändningar.Men många tv-tittare förknippar nog fortfarande Jonas Karlsson, 40, med SVT.Han själv?

BT - 09 jan 18 kl. 09:27

Nya sopkaoset i Borås: ”Så här brukar det se ut”

Drivor av skräp upprör boråsare. ”Det är tyvärr så här det brukar se ut”, säger Göran Glans områdeschef vid Borås energi och miljö..

Nya Wermlands Tidningen - 16 jan 18 kl. 11:12

Snö och hårda vindar

Snön vräkte ner under natten till tisdagen och i kombination med den hårda vinden så skapades det stora drivor, vilket gjorde vägarna svårframkomliga..

Sydsvenskan - 16 dec 17 kl. 12:38

Önskelistor i drivor på Stortorget

Sista helgen för den som vill lämna sina önskningar till Tomtemor och Tomtefar..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.