Smaka

Saturday, 20 October, 10:20

Nyheter om Smaka

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 27 sep 18 kl. 12:04

Festligt med pumpor och äppelmust

Pumpor, konst, brända mandlar, egentillverkad marmelad och äppelmust trängdes på utställningsborden på Äppelvägen. Äldreboendet firade sin egen skördefest och alla lät sig väl Smaka av pumpapajen..

Expressen - 19 aug 18 kl. 15:00

Nya detaljen på Arlas paket: ”Vi vill hjälpa folk att förstå”

Nu inför Arla den nya detaljen på mjölkpaketen som de hoppas ska minska matsvinn och därmed också klimatpåverkan.En stämpel ska hjälpa folk inse att de kan lukta, Smaka och titta på produkterna för att avgöra om de är ätbara – i stället för att bara lita blint på bäst föredatum..

Nya Wermlands Tidningen - 26 sep 18 kl. 17:00

Nu väntar matfesten på Gustafsvik

Smaka på Värmland arrangeras i helgen.

Sydsvenskan - 21 sep 18 kl. 11:00

Soi 29: Thaimat som smakar som thaimat ska smaka

Men Bong saknar det plottriga och färgglada..

Nya Wermlands Tidningen - 26 sep 18 kl. 06:00

Bagare tolkar Nordic Paper

Smaka PÅ VÄRMLAND: Ska göra en "showpiece".

Skånskan - 22 sep 18 kl. 19:41

Lång kö till ölprovning på bryggeriet

MALMÖ Det var lång kö till öltapparna när husbryggeriet i Sibbarp ordnade öppet hus med bland annat visning av mikrobryggeriet som på två år har slagit igenom.– Intresset för mat och dryck som passar ihop bara ökat för varje år. Nu är det också många som vill Smaka och lära sig mer om den ädla drycken, säger bryggarmästaren Rolf Nilsson.

Barometern - 18 sep 18 kl. 22:12

Christian Gustafsson: Jag hoppas få höra Hans Andersen sjunga igen

SM-final. Smaka på ordet. Det är något skimrande över det.

Länstidningen i Jämtland - 21 sep 18 kl. 23:07

Shonganya efter succépremiären: "Det här känns som en familj, både laget och publiken"

Evariste Shonganya. Smaka på det namnet. Vi lovar, det är ett namn som klingar extremt högt i....

SVT - 18 sep 18 kl. 20:55

Inter avgjorde på övertid – vände underläge mot Tottenham

Inter är tillbaka i Champions League – det med besked. Tottenham blev laget som fick Smaka på italienarnas revanschlusta. Inter avgjorde på tilläggstid och vann med 2-1..

YLE - 19 sep 18 kl. 20:00

Total urladdning i Kouvola – KooKoo satte punkt för 13 matcher lång förlustsvit

KooKoo från Kouvola fick igen Smaka på segerns sötma i en ishockeymatch på onsdagen. Efter en 13 matcher lång förlustsvit som sträckte sig över två säsonger var det äntligen dags att vinna igen. Segersiffrorna för KooKoo över Tappara skrevs hela 8–3..

Kristianstadsbladet - 16 sep 18 kl. 13:30

Ölprovning på museet var en annorlunda upplevelse

I ett samarbete mellan Smaka på Skåne och Pilot dryck erbjöds ölprovning på Regionmuseet. Tillsammans med utställningen om att Odla drickbart fick besökare lära sig mer om ölet och dess karaktär..

YLE - 14 sep 18 kl. 09:53

Kranvattnet i östra Borgå kan smaka och lukta klor en tid framöver

Borgå vatten desinficerar och klorerar vattnet vid Sannäs vattentag sedan torsdagen. Orsaken är att man har hittat förhöjda mikrobhalter i råvattnet..

Jönköpingsnytt - 15 sep 18 kl. 14:09

En dag med klimatet i fokus

Klimatveckan pågår för fullt i Jönköping och en av alla 50 aktiviteter som anordnas är klimatdagen i city. I år stod klimatsmart mat i fokus där man kunde Smaka på olika maträtter som är bra för klimatet.
.

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 22:15

Han älskar sin druva – och pinot noir

Sandro Boscaini, snart 80 år gammal, är en världskänd vinproducent från Italien och ägare av Masi. Under fredagen kunde Uddevallas vin- och matfantaster samlas på Riverside för att lyssna på Boscaini och Smaka på hans viner..

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 21:46

Mr Amarone på besök i Uddevalla

Sandro Boscaini, snart 80 år gammal, är en världskänd vinproducent från Italien och ägare av Masi. Under fredagen kunde Uddevallas vin- och matfantaster samlas på Riverside för att lyssna på Boscaini och Smaka på hans viner..

Sydöstran - 09 sep 18 kl. 21:09

Låg valtemp hos sossarna

Den riktiga valtemperaturen har inte infunnit sig hos Socialdemokraterna i Folkets hus ännu. Pizzan som stod på menyn lät sig dock väl Smaka..

Sydöstran - 12 sep 18 kl. 09:24

Dags att rulla hatt på höstens krogrunda

Har du koll på Karlskronas krogutbud? Den 22 september ges ett utmärkt tillfälle för den som vill Smaka sig genom stans mat och dryck..

Expressen - 04 sep 18 kl. 06:30

Bolunds MP-krav: Slopa bäst-före-datum på mat

Miljöpartiet vill skrota den nuvarande bäst-före-datummärkningen på mat.Allt för mycket mat slängs på grund av att konsumenterna går strikt efter datumet och slänger fullt ätbar mat.– Lukta och Smaka på maten, uppmanar, säger konsumentminister Per Bolund (MP)..

Skånskan - 01 sep 18 kl. 18:38

Stort intresse för Genarpsdagarna

GENARP. Lions Club och Genarps Byalag arrangerade i dagarna två Genarpsdagarna för 15:e året i följd. Årets tema var ”Motionärens Paradis” som märkes av under de båda dagarna.

Blekinge Läns tidning - 07 sep 18 kl. 17:10

TV: Funkar veganburgaren på köttälskaren Samuel?

Att vara journalist innebär ofta att man inte vet vad som blir ens nästa jobb. Som i fredags när jag som köttälskare fick testa på en helt vegansk burgare som skulle Smaka kött. Med en extremt skeptisk inställning kan jag berätta att jag blev positivt överraskad..

Skånskan - 27 aug 18 kl. 19:40

Eslöv – Sveriges senapsstad nummer ett

ESLÖV Bara ett stenkast från centrum finns fabriken som ser till att Sverige inte ska stå utan en gulaktig kryddsås. Inne på Kavlis Eslövsfabrik tillverkas 80 procent av all senap som görs i Sverige.Några gula fläckar på den annars vita tröjan skvallrar om var Annelie Christensen jobbar.

UNT - 01 sep 18 kl. 11:38

Tusentals vill Smaka på Enköping

Det strömmade mycket folk längs Åpromenaden under lördagsförmiddagen..

UT - 01 sep 18 kl. 00:00

Insändare/NU: Vi är inte ett enfrågeparti

Ibland när jag är bortbjuden, handlar på Ica eller som senast, när jag stod i en kö under Smaka på Ulricehamn, händer det att jag hör människor prata om Nya Ulricehamn som ett enfrågeparti, ett parti som enbart driver skolfrågor..

UT - 31 aug 18 kl. 18:37

Höstens höjdpunkter i Ulricehamnstrakten

Känns det jobbigt att vardagen och höstrusket rycker närmare? Saknar du Uport, Smaka på och baden i Åsunden? Misströsta inte.

UT - 25 aug 18 kl. 18:05

Årlig matfest på Storgatan ger mersmak

Återigen fylls Storgatan av hungriga besökare som är redo för att Smaka på Ulricehamns godsaker. Smaka på Ulricehamn har blivit en popularitet och Storgatan är sällan så fylld med folk som den är under den här höstlördagen..

GöteborgsPosten - 27 aug 18 kl. 05:00

Stor brist på lastbilsförare

Behovet av nya lastbilsförare beräknas till 7 000 på ett år. Det är dubbelt så många som antalet utbildningsplatser. En majoritet i lastbilsbranschen får Smaka på det påtagliga underskottet.

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 14:18

HP sände live från Smaka på Halmstad

Klara, färdiga - ät! Hallandsposten var med och sände live från Stora torg när Smaka på Halmstad startar på fredagseftermiddagen. Se reprisen av sändningen här!.

UT - 24 aug 18 kl. 14:00

Nervöst men roligt inför matfestival

I veckan har många matentreprenörer haft fullt upp inför matfestivalen Smaka på som arrangeras under lördagen. En av dem är Evas sportcafé i simhallen..

Nya Wermlands Tidningen - 23 aug 18 kl. 17:15

Grön mat lockar kockar

Matmässan Smaka på Värmland flyttade till Kristinehamn och fick ett gott mottagande.Inför det andra året på Gustafsvik vill arrangörerna höja ribban, och bjuder nu också in till en matlagningstävling för barn och unga..

DN - 23 aug 18 kl. 09:00

Hummus på olika vis

Denna kikärtsröra har blivit så vanlig här i landet. Här vill jag med ett öppet recept visa hur man kan variera smakerna efter eget tycke. Välj hur mycket tahini och citron ni gillar.

BT - 23 aug 18 kl. 09:08

Skolmat serveras på matfesten

Är du nyfiken på hur maten Smakar i kommunens förskolor, skolor och äldreboenden? Då har du chansen att få svar på lördagens Smaka på Ulricehamn..

Nya Wermlands Tidningen - 19 aug 18 kl. 15:15

För alla smaker

En food court och ett så kallat tap room. Alltså flera restauranger respektive bryggerier under ett och samma tak. Det kan besökarna njuta av under matfestivalen Smaka på Värmland i Kristinehamn den sista helgen i september..

Nya Wermlands Tidningen - 17 aug 18 kl. 13:36

FBK:s nya Formel 1-kedja

Joakim Nygård och nyförvärvet Jesper Olofsson var snabbast i Färjestads sprinttester. Två av ligans snabbaste. Nu blir de kedjekompisar.

GöteborgsPosten - 17 aug 18 kl. 09:39

Bra äppelår efter värmen - digitalkarta ska rädda fallfrukten

Det ser ut som att årets äppelskörd blir betydligt bättre än föregående års. För den som vill Smaka och samtidigt rädda fallfrukten kan en fruktkarta vara lösningen..

Nya Wermlands Tidningen - 17 sep 18 kl. 16:29

Carl Jan Granqvist till Smaka på Värmland

Nu är det klart att krögaren, professorn och vinkännaren Carl Jan Granqvist kommer vara med under matmässan Smaka på Värmland.Han kommer ha ett scenframträdande där han belyser olika aspekter av måltiden..

Skånskan - 14 aug 18 kl. 05:00

”Vi vill ha mer av det goda”

Under året har de släppt ett nytt album, Made of music, både i Sverige och internationellt. De har korats till ”Årets artist” på folk- och världsmusikgalan och de har turnerat intensivt.
Nu vill Sousou och Maher Cissoko ta nästa steg i karriären.

Skånskan - 14 aug 18 kl. 14:13

Krokig väg till världens topp

Å ena sidan har Pontus Holmströms bana varit något krokig. Å andra sidan löper en tydlig röd tråd från uppväxtens idrottsintresse till hans nuvarande doktorandstudier med sport- och hälsotema, studier som fört honom ända till Himalaya.Profilen
Namn: Pontus Holmström
Ålder: 34
Bor: Östersund
Gör: Har en masterexamen i idrottsvetenskap från universitet i Portsmouth, England.

Skånskan - 04 aug 18 kl. 20:11

Många trampade Vombsjön runt

Veberöd Sedan 1971 har Vombsjön runt arrangerats. Entusiasterna återkommer. Många trampar runt för första gången.

Nyan - 25 jul 18 kl. 19:55

Les lånar soptunna till stan

Mariehamnaren Les Husell tröttnade på att se massor av skräp på marken i Östra hamnen. Så han ställde den här soptunnan modell större till stadens förfogande.
– Det kan inte finnas någon annan plats i världen där man gör det så besvärligt för folk att göra sig av med sopor, säger han.

Skånskan - 08 aug 18 kl. 21:37

Kinesisk kultur i Södra Sandby

Södra Sandby Flygande drakar i origami, äkta kinesisk husmanskost och traditionell kinesisk stridskonst. Det var några av de inslag som Kinesiska kulturföreningen i Lund tog med till friluftsbadet i Södra Sandby under onsdagen.– Vi kom hit just för att vi visste att det skulle bli aktiviteter här i dag, sade sommarlovslediga Molly Persson Jonebrant och Julia Gustafsson.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.