Småsparare

Thursday, 22 August, 09:05

Nyheter om Småsparare

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 30 jul 19 kl. 16:07

Spararna rusade till solbolaget – nu har kursen halverats: ”Väldigt riskabelt”

Småspararna har rusat till det hajpade solenergibolaget Soltech. Men sedan toppen i början av juli har aktiekursen mer än halverats – och nu hissar experterna varningsflagg. ”Det här är typiskt sådant man inte ska ägna sig åt som Småsparare”, säger Patrick Siegbahn på Småspararguiden.

DI - 22 jul 19 kl. 12:40

Strategen: Därför ska du rata världens största marknad

Genom handelsplattformar på nätet har det blivit möjligt för privatpersoner att börja spekulera på världens största finansmarknad – valutamarknaden. Men trots möjligheten till stora vinster anser SEB:s valutastrateg Richard Falkenhäll att Småsparare gör bäst i att hålla sig borta. ”Det är komplicerat och man förvånas ganska ofta”, säger han.

PrivataAffärer - 18 jul 19 kl. 12:55

Så får du 10 procents sparränta – men risken är skyhög

Det handlar alltså om så kallade inlåningsföretag som erbjuder sparare skyhöga räntor. Hos Upplands Spar får du till exempel hela 6,50 procents ränta utan att ens behöva binda upp dig. Hos 4Spar är den rörliga räntan 5,50 medan Via Spar ger 4,50 procent.

DI - 15 jul 19 kl. 10:11

Förvaltaren: Sex köpvärda aktier utanför Sverige – “har höjt utdelningen i 35 år”

Svenska Småsparare bör investera även utanför Norden för att maximera sin avkastning, anser Knut Gezelius, förvaltare av fonden Skagen Global. För Di berättar han vilka utländska aktier som är köpvärda just nu, och vilka sektorer han undviker. ”Man ska blicka bredare om man vill ha en bra avkastning på sina pensionspengar under lång tid.

PrivataAffärer - 15 jul 19 kl. 04:00

Här är miljardärernas favoritaktier

10 miljarder kr i aktieförmögenheten. En ofattbar summa för en vanlig sparare. Men det finns 13 personer och/eller familjer som har så mycket.

PrivataAffärer - 11 jul 19 kl. 13:03

Mats Lagerqvist: Sluta skräm spararna

Vi vet att att det är viktigt att träna. När du aktiverar kroppen medför det både fördelar på kort och lång sikt. Vad vi däremot inte har nått konsensus kring är vilken träningsform som är bäst.

DI - 31 jul 19 kl. 16:38

Småsparare trotsar hoten – här tankas det tungt i sommarhettan

Trots utdelningssänkning och hot om böter fortsätter sparare att tanka Swedbank, som är den mest köpta aktien hos både Avanzas och Nordnets kunder under juli. Och flera andra bolag som bjudit på rapportbesvikelser har seglat upp i köptoppen bland Småsparare. .

DI - 11 jul 19 kl. 11:38

Lista: Gigantiska skillnader – fonderna som maxar din pension

Det skiljer 100 procentenheter i avkastning mellan den bästa och sämsta Sverigefonden i premiepensionen på fem års sikt. Och bara 12.000 sparare har hittat fonden som gått allra bäst.

PrivataAffärer - 10 jul 19 kl. 09:52

Spararna satsar på aktiefonder

Nysparandet i fonder i juni var 3,9 miljarder kr. Nettoinsättningarna gjordes i aktiefonder och långa räntefonder. En stor del av omfördelningen mellan olika fondtyper förklarar Fondbolagens Förening med att det främst handlar om sparare som byter PPM-fonder.

DI - 07 jul 19 kl. 21:48

Lista: Här är svenskarnas favoritaktier i USA – ”Ökar bland yngre”

Allt fler sparare väljer att sätta blicken över Atlanten, då det blivit allt vanligare att köpa amerikanska aktier. Svenskarna verkar ha en förkärlek till tech och teknikbolag. ”Intresset har ökat, framför allt bland yngre aktieägare som vill plocka in utländska bolag i sin portfölj”, säger Johanna Kull, sparekonom på Nätbanken Avanza.

DI - 02 jul 19 kl. 09:53

Utdelningsessets nya köptips: Högutdelarna för en guldkantad pension

Flera bolag har seglat upp som köpvärda högutdelare under våren, enligt Marcus Hernhag, utdelningsexpert och författare. För Di berättar han vilka aktier som nu har tagit sig in på hans favoritlista för sparare som vill kunna leva på utdelningar lagom till pensionen..

Sydsvenskan - 29 jun 19 kl. 14:56

Rätt till ersättning när bostadskö försvann

Tusentals sparare i Handelsbankens bosparfond förlorade sin chans till en lägenhet när fonden lades ner. Nu har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) kommit med ett nytt avgörande som kan ge spararna rätt till ersättning för den förlorade kötiden, skriver.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 19 kl. 14:56

Rätt till ersättning när bostadskö försvann

Tusentals sparare i Handelsbankens bosparfond förlorade sin chans till en lägenhet när fonden lades ner. Nu har Allmänna reklamationsnämnden (ARN) kommit med ett nytt avgörande som kan ge spararna rätt till ersättning för den förlorade kötiden, skriver.

GöteborgsPosten - 29 jun 19 kl. 14:56

Rätt till ersättning när bostadskö försvann

Tusentals sparare i Handelsbankens bosparfond förlorade sin chans till en lägenhet när fonden lades ner..

DI - 28 jun 19 kl. 15:18

Förvaltaren: Så blir du börsvinnare på ödesmötet – oavsett utgång

G20-mötet inleddes på fredagen och kan sätta kraftig prägel på börsen framöver. Som sparare finns det många bolag att satsa på vare sig man räknar med positiva eller negativa besked rörande handelskonflikten, anser förvaltaren Johan Thorén på Strand kapitalförvaltning. ”Det är där vi kommer se den största återstudsen”, säger han om två sektorer..

PrivataAffärer - 28 jun 19 kl. 11:20

Aktiesparare köpte helst Swedbank

Privatspararna hos Avanza gjorde färre aktieaffärer i juni än i maj. Nedgången var nio procent. –Efter en orolig maj har aktiemarknaden återhämtat sig ordentligt i juni och nu vänds världens blickar mot Osaka och G20-mötet.

PrivataAffärer - 26 jun 19 kl. 12:07

Här är Spiltans nya fond

Fördelningen ligger på 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder och avgiften ligger på 0,77 procent.  Enligt Spiltan ger det spararen en mix av aktivt förvaltade Sverigefonder och Företagsobligationsfonder samt smarta passivt förvaltade Investmentbolagsfonder. Förvaltarna sköter om fördelningen mellan fonderna och ser till att sparande håller de tänkta målvikterna.

DI - 26 jun 19 kl. 07:30

Byråkrati och skitsnack hotar – håll dig borta

För en vanlig sparare finns det ingen anledning att teckna Tratons aktie inför noteringen på fredagen. Volkswagen har en historik av att som ägare av lastbilsbolag lova brett men leverera lite, samt behandla minoritetsägare illa. .

DI - 25 jun 19 kl. 15:28

Förvaltaren: Fynda fyra aktier som alla hatar

Sparare som är öppna för att gå mot strömmen bör köpa in sig i fyra svenska bolag i nuläget, anser Georg Norberg, fondförvaltare på Case kapitalförvaltning. ”Det sticker ut väldigt mycket, för det är ju en hatad aktie. Jag gillar att vara ’contrarian’”, säger han om sitt första köptips..

DI - 24 jun 19 kl. 15:28

Spiltan tar upp kampen med robotarna

Med en nystartad fond tar fondbolaget Spiltan upp kampen med robotförvaltare och rådgivare. En annorlunda mix av investmentbolag, småländska börsbolag och företagsobligationer ska locka sparare som söker enkla sparlösningar..

PrivataAffärer - 17 jun 19 kl. 06:34

AMF blir ankarinvesterare i Traton

AMF har åtagit sig att förvärva aktier för minst 200 miljoner euro. ”Vi tror att investeringen i Traton är en bra långsiktig investering för våra sparare, som kommer att bidra positivt till deras pensioner, och att noteringen är bra för Traton såväl som för branschen i stort”, säger Tomas Floden, kapitalförvaltningschef AMF.  .

DI - 15 jun 19 kl. 18:32

Spararna rusar efter guld – så gör du en gyllene investering

I takt med ökad börsoro har guldpriset tagit ny fart, och svenska Småsparare hakar på. Intresset för guld hos nätmäklaren Nordnet slår alla tidigare rekord. Sparekonomen Frida Bratt tipsar om bästa sättet att köpa in sig – och fällorna att se upp för.

DI - 16 jul 19 kl. 17:17

Ekholm ger nytt hopp – småsparare rusar till Ericsson

De två senaste månaderna har antalet sparare i Nordnet som äger Ericssonaktier ökat med 35 procent.  ”Det är en anmärkningsvärd ökning”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt. Nu sitter både småspararna och analytikerna med högt uppskruvade förväntningar inför onsdagens rapport..

Dagens PS - 07 jun 19 kl. 15:27

Hård kritik mot Tesla och OS-pampen i blåsväder

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Svenska OS-bossen kopplas till skatteparadis
Richard Brisius, vd för Sveriges satsning att få vinter-OS 2026, ska ha slussat ”hundratals miljoner” till skatteparadis när han drev kappseglingar för Ericsson, SCA och Assa Aboly, uppger Svenska Dagbladet. Schweiz bötfäller banker för valutariggning
Schweiziska tillsynsmyndigheter har bötfällt fem banker för valutariggning genom olika karteller.

Dagens PS - 07 jun 19 kl. 15:27

Kritik mot Silicon Valley och OS-pamp i blåsväder

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Svenska OS-bossen kopplas till skatteparadis
Richard Brisius, vd för Sveriges satsning att få vinter-OS 2026, ska ha slussat ”hundratals miljoner” till skatteparadis när han drev kappseglingar för Ericsson, SCA och Assa Aboly, uppger Svenska Dagbladet. Schweiz bötfäller banker för valutariggning
Schweiziska tillsynsmyndigheter har bötfällt fem banker för valutariggning genom olika karteller.

DI - 07 jun 19 kl. 10:21

Dopad avkastning – dubbelrisk i dina fonder: Välj rätt framtidsstrategi

Svenska fondsparares tillgångar är valutadopade av den svaga kronan. Stärks kronan kommer fonderna högst sannolikt att tappa i värde. Tror man att kronan har bottnat kan en viss kategori sparare överväga att vikta om, råder fondexperten..

Dagens PS - 07 jun 19 kl. 07:34

Billiga fonder mest populära

Experter tycker att det är en bra trend då fonder med höga avgifter inte presterar bättre. ”Dyrare fonder är främst dyra”, säger Per Wiklund, vice vd på pensionsbolaget AMF, till SVT Nyheter. De billiga indexfonderna uppges i dag stå för 17 procent av det kapital som svenska sparare har i aktiefonder.

DI - 04 jun 19 kl. 14:07

Förvaltaren: Fyra aktier du ska äga i sommar – ”ett uppköpscase som handlas till 30 procents rabatt”

Sparare bör vara mer försiktiga på börsen inför hösten, men det finns flera lockande sommaraktier att köpa, enligt Jonas Olavi, nordisk allokeringsansvarig på Alfred Berg. ”Ett uppköpscase som handlas till 30 procents rabatt. Den är billig på alla multiplar”, säger han om en av sina rekommendationer..

DI - 04 jun 19 kl. 12:10

”En urusel börsindikator” – sparekonomen sågar ”skräcksignalen”

En makroindikator misstolkas i nuläget som en stark börssignal av såväl Småsparare som proffs, enligt Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners. ”Det är en urusel börsindikator. Det är bara brus, men väldigt högt brus som dyker upp överallt nu”, säger han till Di..

DI - 12 jul 19 kl. 05:28

Småsparare får rätt i Högsta domstolen efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

DN - 12 jul 19 kl. 00:05

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

GöteborgsPosten - 12 jul 19 kl. 00:01

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan..

SmålandsPosten - 11 jul 19 kl. 23:31

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

Sydöstran - 11 jul 19 kl. 23:31

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

Blekinge Läns tidning - 11 jul 19 kl. 23:31

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

YA - 11 jul 19 kl. 23:31

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

Barometern - 11 jul 19 kl. 23:31

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

BT - 11 jul 19 kl. 23:31

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

Kristianstadsbladet - 11 jul 19 kl. 23:31

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen..

Helsingborgs Dagblad - 11 jul 19 kl. 23:31

Småsparare får rätt efter svindelhärva

Småsparare får tillbaka 41 miljoner kronor efter dom i Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. De blev av med sina besparingar i samband i en svindelhärva – och får nu tillbaka pengarna på försäkringen. Svindelhärvan uppdagades 2010 när Finansinspektione.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.