Slottstr��dg��rdens

Sunday, 24 February, 06:37

Nyheter om Slottstr��dg��rdens

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 15 sep 18 kl. 10:00

Davidhall får nytt take-away

MALMÖ De boende och företag runt Davidhalls torg har fått en ny take-away-restaurang.
På fredagen öppnade nämligen restaurangparet Andrew Eves och Johanna Haak sitt eget ställe.– Det är roligt att vi nu får chansen att starta vår egen restaurang där vi kan få användning för alla våra idéer, säger Andrew Eves.

Skånskan - 01 jun 18 kl. 09:02

Miniträdgårdar nyhet på Malmö Garden show

MALMÖ Pocket garden är det senaste när Malmö Garden show nu hålls i helgen i Slottsträdgården för åttonde gången.
Oavsett om du har en stor trädgård eller en miniträdgård är det möjligt att skapa en personlig oas med hjälp av ett 80-tal utställare– Här finns alla möjligheter för den trädgårdsintresserade att inspireras av och få tips om hur man skapar egen trådgård i sin egen stil.
Vi visar upp sju större trädgårdar, sex balkonger och fem Pocket Gardens som har skapats både av proffs och amatörer, säger Petra Elmquist, projektledare för Malmö Garden Show.

Sydsvenskan - 21 feb 18 kl. 14:00

Hon vill göra det klassiska Malmökaféet till en magisk plats

Verona Arkliden tog förra året över Slottsträdgårdens kafé..

Trelleborgs Allehanda - 21 nov 17 kl. 20:00

TV-stjärna till Parken

Från kockutbildning till Slottsträdgårdens kafé och tv-stjärna. Tareq Taylor har mycket att berätta..

Sydsvenskan - 06 mar 17 kl. 11:20

Klart vilka som tar över Slottsträdgårdens Kafé

Tareq Taylor har avslöjat vilka som blir de nya ägarna av det välkända Malmökaféet..

Alingsås tidning - 30 maj 16 kl. 16:23

Nygrens utsett till Årets fikaställe

White Guide Café har utsett Alingsåskaféet Nygrens café till Årets fikaställe 2016.
I dag lanserades White Guide Café 2016 på Skeppsholmen i Stockholm, och det var i samband med det som man även prisade de bästa kaféerna i åtta olika kategorier. Nygrens café var nominerat till Årets fikaställe bredvid Fotografiska i Stockholm, Slottsträdgårdens Kafé i Malmö, Stålboms konditori i Falkenberg och Konditori Valand i Stockholm.

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 18:46

Rhododendron i tidig blom på Sofiero

Läsaren Malin Lövdell kommer med ett vårtecken till redaktionen.I fredags tog hon en promenad i Sofiero slottsträdgård. Döm om hennes förvåning när en blommande rhododendron i rött och rosa uppenbarade sig.

Skånskan - 25 jan 17 kl. 18:08

Taylor säljer kaféet i Slottsträdgården

MALMÖ Slottsträdgårdens kafé är till salu. Krögaren och tv-kocken Tareq Taylor har bestämt sig för att sälja.
– Jag har drivit kaféet sedan 2009.

YA - 24 jun 14 kl. 09:42

En sista viloplats värd ett besök

Foto: Martina Eriksson
Två sibiriska korkträd, rosenrabatterna, avenboksfamnarna och kuberna av idegran står precis som han skissade för 86 år sedan. Hammenhögs nya kyrkogård är ett av de bäst be- varade alstren signerade länsträdgårdsmästare Carl Ekenstam. För att sprida kunskap om Österlens stora trädgårdsmästare har en rad skyltar monterats.

YA - 03 maj 14 kl. 12:32

Trädgårdstema på slottet

Foto: Tom Wall
Sedan Österlens museum utsett året till trädgårdarnas, har inte ekoparken varit sena att haka på. Inför fotoutställningen Trädgårdens natur bjöd man in Gunnel Carlsson att prata om den svenska trädgården förr och nu.
Samlingsutställningen bygger på tio fotografers sätt att betrakta en trädgård och tio av landets främsta trädgårdsfotografer, alla med stark anknytning till Österlen, visar fram till den 26 oktober sina bilder i Christinehofs slottsstall.

Expressen - 14 apr 14 kl. 09:48

Fladdermöss hot mot kunglig miljonträdgård

75 miljoner kronor - så mycket har danska drottning Margrethe spenderat på att återskapa trädgårdens glans på Fredensborgs slott. Sedan 2011 har en storstilad renovering pågått. Men hela projektet höll på att gå i putten på grund av ett litet djur med vingar och skarpa tänder.

Sydsvenskan - 05 jul 13 kl. 10:34

Säsongen sätter menyn

Det är alltid en glädjens dag när Slottsträdgårdens kafé öppnar för säsongen, för det betyder att sommaren är nära..

Sydsvenskan - 13 jul 12 kl. 10:02

Föda med finess

Än en gång har Slottsträdgårdens kafé öppnat upp sin somriga uteservering för turister och lediga stadsbor. Inringade av blommande rabatter och rastlösa barn sitter små sällskap och äter lunch eller maffiga bakverk, precis som vanligt. En välkommen skillnad är dock att de stora, svarta fåglarna är mindre påträngande och hetsiga i år, så nu slipper man ha dem på sin tallrik medan man äter.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.