Skydda

Saturday, 15 December, 16:54

Nyheter om Skydda

Sortering: Relevans | Senaste
Hela Gotland - 20 nov 18 kl. 11:35

Föräldrar och lärare vill skydda A7-barnen

En namninsamling har lämnats till regionen, gällande trafiksituationen på A7-området..

Skånskan - 24 nov 18 kl. 06:00

Höstdeckare med häxor och seriemördare

Deckarspalten På söndag presenterar Svensk Deckarakademin årets deckarpriser – bästa svenska kriminalroman och bästa översatta kriminalroman.
I väntan på det blir det en utökad deckarspalt med recensioner av några av höstens många deckarhöjdpunkter.Förra året blev Camilla Grebes Husdjuret välförtjänt årets bästa svenska kriminalroman.

Computer Sweden - 04 dec 18 kl. 06:02

AWS expert om Cloud Act: "Tekniken för att skydda känsliga data finns"


Tekniken och krypteringslösningarna för att Skydda sekretessbelagda och hemliga data från regelverk som Cloud Act finns där redan i dag – nu handlar det om att utveckla och få ut de här lösningarna brett. Det säger Mark Ryland, säkerhetsexpert på molnjätten AWS..

IDG - 04 dec 18 kl. 06:02

AWS expert om Cloud Act: "Tekniken för att skydda känsliga data finns"


Tekniken och krypteringslösningarna för att Skydda sekretessbelagda och hemliga data från regelverk som Cloud Act finns där redan i dag – nu handlar det om att utveckla och få ut de här lösningarna brett. Det säger Mark Ryland, säkerhetsexpert på molnjätten AWS..

Länstidningen i Jämtland - 23 nov 18 kl. 09:30

Örndalen överklagar till Högsta domstolen – negativa effekter måste påvisas: "Vi har hela tiden gjort vårt yttersta för att skydda örnparet"

Mark- och miljööverdomstolen avslog i oktober en begäran att bevilja prövningstillstånd för....

GöteborgsPosten - 23 nov 18 kl. 14:50

FN erbjuder sig att skydda jemenitisk hamn

Trycket på att få till en vapenvila i Jemen – där 14 miljoner människor hotas av svält – ökar. FN erbjuder sig att ta över driften av den viktiga hamnen i krigshärjade al-Hudaydah..

UNT - 23 nov 18 kl. 14:50

FN erbjuder sig att skydda jemenitisk hamn

Trycket på att få till en vapenvila i Jemen – där 14 miljoner människor hotas av svält – ökar..

Expressen - 01 nov 18 kl. 21:44

Biancas uppgörelse med kanalen – för att skydda hemligheten

Bianca Ingrosso lanserar ett eget sminkmärke, och i torsdagens "Wahlgrens värld" får tittarna följa med henne under skapandet av produkterna.Men beslutet att släppa den stora nyheten bara dagen innan programmet tog Bianca Ingrosso med produktionen och Kanal 5 – för att försäkra sig om att få berätta det själv."Det var Biancas önskan att gå ut med själva sminknyheten om till sina följare i går, innan det visades i programmet" skriver Therese Lindström, pressansvarig på Kanal 5, i ett sms..

YLE - 13 nov 18 kl. 04:23

En oktobernatt slog tjuvarna till i Carl-Eriks sommarstuga – stal till och med bild på sonen

Stuginbrotten har minskat i antal i Österbotten, men det kan ändå vara skäl att Skydda sin sommarstuga mot tjuvar. Carl-Erik Ellfolk har drabbats av två stuginbrott och idag har han kameraövervakning på området..

Kristianstadsbladet - 21 nov 18 kl. 23:00

Black Friday: Så kan skåningarna skydda sig mot nätbedrägerier

Fredag den 23 november börjar den stora höstrean Black Friday. Förra året slog näthandeln rekord i Sverige under shoppinghelgen, som nu kan räknas som årets största köpfest..

Expressen - 27 okt 18 kl. 14:25

Bank-ID-bedragarnas fula knep – precis när du fått lön

Bank-ID-bedragarna blir listigare och under löning är många extra sårbara.Men enligt experterna finns det knep för att Skydda sig.– Man ska aldrig, aldrig, aldrig dela med sig av sin kod till någon, säger Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Internetstiftelsen i Sverige..

Expressen - 22 okt 18 kl. 12:31

Sverige tar inte sin miljöroll på allvar

Utan levande hav kommer vi aldrig kunna möta klimatförändringarna. Nu kräver vi att Sverige och UD tar sitt ansvar för att Skydda det viktiga Weddellhavet, skriver Lena Endre och Frode Pleym från Greenpeace..

SVT Debatt - 22 nov 18 kl. 06:00

”Regeringen bör snarast skärpa lagstiftningen mot cum-cum-upplägg”

”Den dränering av det svenska beskattningsunderlaget som pågått under de senaste 20 åren kan inte fortsätta i längden. Sverige är dömt att i slutändan förfalla i politisk extremism om inte samtliga parter i samhället börjar ta samhällsansvar och gemensamt börjar verka för införandet av långsiktigt hållbara regler som syftar till att Skydda vår gemensamma skattebas”, skriver Torsten Fensby och Leif Rosenfeld..

Supermiljöbloggen - 02 nov 18 kl. 11:30

Efter 25 år – Kina lyfter förbud mot noshörningshorn och tigerben

Den kinesiska regeringen förklarade i måndags att den återigen ska legalisera bruk av de två kontroversiella djurdelarna i traditionell medicin. ”En dödsdom”, säger företrädare för djurskyddsorganisationer. Handel med noshörningshorn och tigerben har varit förbjudet i Kina sedan 1993 och beslutet är ett stort bakslag för de senaste decenniernas arbete med att Skydda de två arterna från utrotning.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 15:37

Får bygga villa på jordbruksmark

LÖBERÖD Tjänstemännen sade nej, men politikerna i Eslövs miljö- och samhällsbyggnadsnämnd ger positivt förhandsbesked till en Löberödsbo som vill bygga ett nytt enbostadshus på sin tomt utanför Löberöd.Fastigheten Löberöd 1:4 ligger utmed väg 1122 och väg 1133 utanför detaljplan.
Det står en byggnad på den triangelformade markplätten som avstyckades i mitten av 1800-talet, men det liknar mer ett maskinhus, även om avstyckningen skedde så att ett hem skulle kunna byggas för en familj med husdjur.

SR - 21 nov 18 kl. 14:42

Många områden på Västkusten behöver skydd

I Kosterhavet finns Sveriges enda marina nationalpark som bildades 2009, bland annat för att Skydda korallrev och havsdjur som inte finns någon annanstans i Sverige..

SR - 20 nov 18 kl. 21:47

Trump fortsätter skydda saudiske kronprinsen

Donald Trump håller fast vid sin övertygelse om att det inte är klarlagt att Saudiarabiens kronprins ligger bakom mordet på Jamal Khashoggi..

DN - 29 okt 18 kl. 21:02

Judiska centralrådet efterlyser statligt ansvar: ”Skydda oss”

En attack liknande den som drabbat judar i en synagoga i Pittsburgh i USA får inte ske i Sverige. Våra svenska politiker måste ta sitt ansvar, skriver Judiska centralrådet i en debattartikel på DN Debatt..

Hela Gotland - 20 nov 18 kl. 16:45

Länsstyrelsen vill skydda innerstan ytterligare

Länsstyrelsen kommer nu att överpröva samtliga rivningslov som regionen beslutar om i innerstan..

UNT - 20 nov 18 kl. 11:30

IFU tvingas till nya åtgärder

Försöken med att Skydda planen med trägolv lyckades inte fullt ut i helgen i IFU Arena utan nya gropar uppstod..

GT - 14 okt 18 kl. 18:28

Rolf, 77, larmade polisen – hade inte tid att komma

Båtmotorer till ett värde av hundratusentals kronor har stulits från en småbåtshamn i Steninge. Men när Rolf Bergkvist, 77, larmade polisen om stölden, hade de inte tid att komma.– Det fanns bara en bil i hela kommunen.

Realtid - 20 nov 18 kl. 06:43

Skyddad data essentiellt för mediers affärsmodeller

Programmatiska videoannonsköp fortsätter att öka snabbt, trots att det finns flera utmaningar. En av utmaningarna är dataintegriteten, vilken är ett problem för såväl köpare som säljare. I takt med att medieföretag och annonsköpare använder mer förstaparts- och tredjepartsdata för att förbättra träffsäkerheten krävs ytterligare säkerhetsåtgärder för att Skydda proprietär data, skriver Jonas Rundgren, MD SpotX Smartclip..

Skånskan - 17 nov 18 kl. 01:00

Agera mot utro­tning av vilda djur

Världs­na­tur­fon­den WWFs Liv­ing Planet Report visar att be­stånden av vilda rygg­rads­djur, det vill säga dägg­djur, fiskar få­glar, grod­djur och kräl­djur, har minskat med i snitt 60 pro­cent på mind­re än 50 år. Trots glo­bala av­tal som ska Skydda na­turen ser vi en dra­ma­tisk ned­gång av rygg­rads­djuren i världen mel­lan 1970 och 2014.
I slutet av no­vem­ber ar­ran­gerar FN en glo­bal kon­fe­rens i Egyp­ten om bio­lo­gisk mång­fald.

Sydöstran - 12 nov 18 kl. 06:00

Test för att skydda gående upprör

Kommunen testar en ny trafiklösning för att få ner hastigheten på Mejerivägen. Det har rört upp känslorna hos många trafikanter..

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 18 kl. 18:51

Ny kylmetod kan rädda liv vid hjärtstopp

Många som drabbas av hjärtstopp avlider på grund av skador de får när hjärnan utsätts för syrebrist. Nu har svensk forskning upptäckt en ny metod som kan Skydda hjärnan – och öka överlevnaden – trots att patienten inte hunnit in till sjukhus än. – Det ä.

Länstidningen i Jämtland - 12 nov 18 kl. 15:00

Lillsjön snart klart som kommunalt naturreservat

Det är bara ett beslut från att bli verklighet. Sedan är ett mångårigt arbete med att Skydda....

Sydsvenskan - 04 nov 18 kl. 17:00

”Att vilja skydda sitt land handlar inte om kön”

Könsneutral värnplikt har lett till att fler kvinnor söker försvarets utbildningar..

DN - 08 nov 18 kl. 14:46

”Chockerande brist på kontroller på Nationalmuseum”

Det nyligen återinvigda Nationalmuseum i Stockholm saknar inpasseringskontroller och vakter för att kunna Skydda kulturarvet. Den slapphet som visas är chockerande, skriver besökaren Kristina Gehrmann..

Supermiljöbloggen - 15 okt 18 kl. 12:44

Avtalet påskrivet – Arktis skyddas från kommersiellt fiske

Stora delar av Arktis kommer Skyddas i minst 16 år framöver. Ett flertal länder har enats om att utforska området vetenskapligt innan man släpper in fiske- och oljeföretag. Förra året rapporterade Supermiljöbloggen att nio länder beslutat att att förbjuda kommersiellt fiske i vissa delar av Arktis.

Dagens PS - 15 nov 18 kl. 11:43

Ledarkollen: Så vad händer nu?

Dagens ledarkoll handlar mest om det politiska spelet i Sverige. Men också om att bygga stängsel runt sitt bostadskvarter, vilket skett i Kviberg i Göteborg… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt. Hur ger man ett parti inflytande?

Dagens PS - 16 nov 18 kl. 07:21

Nordkorea testar nytt vapen

Nordkoreas ledare Kim Jong-un har övervakat tester med ett nytt högteknologiskt vapen som är under utveckling, enligt nordkoreansk media. Det rapporterar Yonhap News. Det nya vapnet började utvecklas under tidigare ledaren Kim Jong-il och uppges erbjuda försvar över hela landet.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 05:00

Ordningsvakter ska skydda kommunhuset

Kävlinge De senaste åren har personal på kommunhuset utsatts får både våld och hot. Även politiker har hotats.
Som extra säkerhet inför valet ansökte kommunen om tillstånd att sätta in ordningsvakter för att säkerställa tryggheten.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 18 kl. 20:46

Bedrägerier mot äldre har nästan fördubblats

Så kan du Skydda dig..

Länstidningen i Jämtland - 14 nov 18 kl. 10:13

Matildas mål är att rädda miljontals skogsplantor med ny sorkspray: "Spraya plant kan bli det nya sommarjobbet"

Ta från en generation träd för att Skydda nästa. Det är tanken med Matilda Lindmarks forskning på....

SmålandsPosten - 13 nov 18 kl. 12:14

De bygger stängsel som håller rovdjuren borta

Redan sällsynta angrepp från rovdjur ska bli ännu färre. Nu sätter familjen Johansson i Hultet upp rovdjursavvisande stängsel för att Skydda sina får..

Barometern - 07 nov 18 kl. 20:31

Klara röster jagade bort höstkänslorna

Kalmar slott skulle en gång Skydda Sverige från inkräktare. När Högalids folkskola intog Gröna Salen släpptes hela världen in..

NT - 13 nov 18 kl. 19:00

Kan bli hälften av tomterna kvar i Kälebo

Länsstyrelsen vill att delar av detaljplanen för Kälebo undantas för att Skydda de höga naturvärdena i området..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.