Skulpturbiennalen

Thursday, 25 April, 00:15

Nyheter om Skulpturbiennalen

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 23 sep 18 kl. 05:05

Fjättrade skulpturer befrias i dansen

En Indienresa utmynnade i sex skulpturer och en kort solodansperformance under Skulpturbiennalen. Nu utvecklas dansen till en fullängdsföreställning med tre dansare på Regionteatern Väst i Borås..

SR - 30 maj 18 kl. 06:37

Medveten satsning byggde kulturstaden Borås

I lördags invigdes Borås internationella skulpturbiennal, den femte i ordningen sedan starten 2008. Skulpturbiennalen har under de här tio åren gjort ett stort avtryck på Borås som kulturstad och bidragit till att bygga skulpturstaden Borås. Mycket tack vare donationer till ett värde av 35 till 40 miljoner..

BT - 28 maj 18 kl. 20:37

Skulpturbiennalen utmanar hur vi ser på verkligheten

Årets skulpturbiennal A Grin Without a Cat och utställningen A Cat’s Tail dissekerar verkligheten, utmanar våra associationer och förändrar vår perception. Agnes Brusk Jahn har gått på konstvandring i Borås..

BT - 26 maj 18 kl. 19:08

Konstvandrarnas upptäckt: Skulptur vandaliserad – första dagen

Den sjätte Skulpturbiennalen invigdes i gassande sol. Men ett moln fanns ändå på himlen. En av skulpturerna vandaliserades innan biennalen ens hade varit öppen i 24 timmar..

BT - 26 maj 18 kl. 17:29

Vad gör du på årets biennal?

Premiär för Skulpturbiennalen. Många ville vara med på den allra första visningen..

BT - 25 mar 18 kl. 13:10

Förslaget: Gratis inträde på konstmuseet

Det kan bli gratis inträde på Borås Konstmuseum under Skulpturbiennalen i sommar..

BT - 23 sep 17 kl. 03:00

Skulpturbiennalen växer

Förutom Borås ska ytterligare tre kommuner ingå i nästa års upplaga av Borås Internationella skulpturbiennal..

BT - 26 maj 18 kl. 13:28

JUST NU: Följ invigningen av skulpturbiennalen

BT: kulturredaktion med Lena Kvist och Elin Thornberg rapporterar på plats löpande från invigningen av Skulpturbiennalen och efterföljande och skulpturvandringar..

BT - 15 jun 17 kl. 13:49

Därför plockas skulptur bort från Stora torget

I höstas köpte Borås Konstmuseum in Åsa Maria Bengtssons skulptur Spoon – som var en del av Skulpturbiennalen – och redan då flaggade museichefen Pontus Hammarén för att den skulle flyttas från Stora torget..

BT - 18 aug 16 kl. 14:42

Ny vandalisering i centrum: "Eskalerat"

Återigen har en av verken på Skulpturbiennalen utsatts för skadegörelse. Det handlar om Elias Björns verk "Män asså..." som står på på Stora torget..

BT - 19 jul 16 kl. 12:50

Herculine tillbaka på skulpturbiennalen

Skulpturen Herculine är tillbaka på biennalen. Men nu på en säkrare plats..

BT - 30 maj 16 kl. 09:42

Herculine stulen från skulpturbiennalen

Förra veckan stal någon skulpturen Herculines svärd. I helgen stals hela skulpturen. – Riktigt riktigt tråkigt, säger konstmuseets chef Pontus Hammarén..

BT - 19 maj 16 kl. 14:13

Dags för invigning av Skulpturbiennalen 2016 på Stora Torget

På fredag invigs Borås internationella skulpturbiennal 2016 med en rad olika aktiviteter..

BT - 23 maj 16 kl. 01:00

Borås nu och då i Skulpturbiennalen

Årets skulpturbiennal har genusprägel och vill knyta ihop stans särprägel då och nu. Rolf Haglund uppskattar öppenheten och nytänkandet..

UT - 18 maj 16 kl. 19:00

Invigning av skulpturbiennal

Skulpturvandring och ett utbyte med Borås står på programmet då Skulpturbiennalen invigs vid Sjöträdgården i Ulricehamn på fredag..

BT - 27 apr 16 kl. 14:55

Spirande liv och Tonåring först ut i biennalen

Två verk av kvinnliga konstnärer flyttas in till centrum under Skulpturbiennalen. Under onsdagen kom de på plats, mitt på Stora Brogatan/gågatan..

BT - 10 jan 15 kl. 13:50

No Limits: "Vändningen har börjat"

Mural revolution. Att förändra stadsbilden kan ändra bilden av en hel stad. Möt No limits projektledare Stina Hallhagen.

BT - 10 sep 14 kl. 18:02

Borås senaste skupltur på plats

Redan 2008 ville konstnären Sven-Erik Johansson skänka sin skulptur Ryttaren till staden Borås. Nu, sex år senare är den på plats och invigs på fredag. Och på konstmuseet öppnar en utställning kring själva verket.

BT - 04 sep 14 kl. 09:12

Vill ha gratis kulturskola

Det är inte långt kvar till valet och det har blivit dags att ta partiernas kulturpolitik på pulsen i Borås. Först ut är Ida Legnemark från Vänsterpartiet. Vänsterpartiet har fem mandat i kommunfullmäktige och ingår i den röd-gröna koalition som har styrt Borås under den senaste mandatperioden.

BT - 16 aug 14 kl. 10:56

Ny skulptur till Borås

Borås kan lägga ännu en skulptur till stadsbilden. I september tar Ryttaren plats utanför Stadsbiblioteket. En drygt fyra meter hög skulptur av Sven-Erik Johansson.

BT - 22 jul 14 kl. 10:43

Stulen skulptur återuppstår

I fredags stals Pathfinder från Skulpturbiennalen och försvann spårlöst. Men ägaren, Paul Frankenius, vill inte ge upp. – För mig står skulpturen för det jag upplevt hos Borås ungdom, säger han.

BT - 26 maj 14 kl. 09:47

Framtiden på riktigt

Det ligger en tung doft av ”på riktigt”i luften vid Simonsland den här dagen. Det är här det händer. Jag tror jag delar den känslan med de många modeintresserade besökare med mig som trotsat bombhot och avspärrat centrum och tagit sig hit.

BT - 20 maj 14 kl. 08:09

Konstnären Momus till Borås som opålitlig guide

Konstnären och musikern Momus kommer att vara i Borås under en månad för att delta i Skulpturbiennalen. Momus, eller Nick Currie, som den skotske konstnären egentligen heter har bjudits in av Borås konstmuseum. Han kommer att delta i Skulpturbiennalen med projektet "Falskkiosk".

BT - 09 apr 14 kl. 18:10

Adams Ray uppträder på Simonsland

Arbetet med invigningen av Textile Fashion Center i Simonsland har pågått under en längre tid. Nu är allt i stort sett klart och den 23 maj slår portarna upp för allmänheten. – Vi håller precis på att spika det sista och vi har jobbat hårt för att få till så många programpunkter, säger Annica Berg, ?

BT - 28 okt 13 kl. 08:59

Höstsalong som är konsthistoria

Vissa proffstyckare ser ned på amatörer. De gör fel. Där möter vi i stället framtiden, allvaret, leken i uttrycket och mycket av det nya.

BT - 27 okt 13 kl. 14:24

Möter framtiden på Borås Konstmuseum

Vissa proffstyckare ser ned på amatörer. De gör fel. Där möter vi i stället framtiden, allvaret, leken i uttrycket och mycket av det nya.

BT - 17 okt 13 kl. 13:27

Jämställd offentlig konst i Borås

Mycket finns att göra i vårt samhälle för att nå full jämställdhet mellan kvinnor och män, inte minst ekonomiskt. Inom den offentliga konstens område i Borås har vi ändå nått ganska långt, skriver Bengt Wahlgren (FP). Katarina Jönsson Norling, ordförande i Konstnärernas riksorganisation i Sverige, KRO, har i debattartikeln ?

BT - 02 okt 13 kl. 17:17

Kulturnatten ställs in

Tre frågor till kulturchefen Eva-Lotta Franzén med anledning av att det inte blir någon Kulturnatt i maj nästa år. Varför inte? ?

BT - 06 maj 16 kl. 01:00

När tiden går under jord på skulpturbiennalen

Konstnärsteamet Gideonsson/Londré har redan varit i Borås och installerat sitt bidrag till Skulpturbiennalen. Häromdagen hade de – soundcheck (!).

BT - 04 jun 13 kl. 10:12

Shai Dahan vill måla hela staden

Skulpturbiennalen i Borås kan få en styvbror nästa år: ett event som kan bli fröet till Sveriges första street-art-festival. ? Borås har redan gjort sig ett namn som skulpturstad.

BT - 04 jun 13 kl. 09:30

Något annat än sprayburksbomber

Dagens nya konstnärer kan mycket väl måla på en husvägg, med en sprayburk i handen.
En gatukonstfestival i Borås är en lysande idé. Låt väggarna tala.

BT - 04 jun 13 kl. 09:30

Lena Kvist: Något annat än sprayburksbomber

Dagens nya konstnärer kan mycket väl måla på en husvägg, med en sprayburk i handen.
En gatukonstfestival i Borås är en lysande idé. Låt väggarna tala.

BT - 09 mar 16 kl. 01:00

Skulpturbiennalen ska hålla sig på plats

Skulpturbiennalen i år håller sig till tre platser: Stora Torget, bland bostäderna på Norrby och en obebyggd ödetomt bakom Textile Fashion Center. Och den knyter an till platsen..

BT - 20 mar 12 kl. 09:10

Hammarén om Perssons kritik: "Jag är oerhört överraskad"

Pontus Hammarén är mycket förvånad över kritiken mot honom från företrädaren Hasse Persson i lördagens BT. ? Jag är mycket överraskad över att jag och Bengt Wahlgren har befunnits skyldiga till Hasse Perssons utsvävningar.

BT - 16 mar 12 kl. 08:31

Budgeten för konstinköp dränerad

Året har knappt börjat och redan är Borås stads pengar för konstinköp nästan förbrukade. Förklaring: Kontona övertrasserades under Hasse Perssons tid som chef för konstmuseet. I budgeten för konstinköp finns 800 000 kronor för hela år 2012, men det är bara på pappret.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.