Skolans

Monday, 20 August, 08:46

Nyheter om Skolans

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 29 jul 18 kl. 00:01

Nya skolan blir skofri

Nya Skolans inomhusmiljö börjar ta form. Gröna, gula och turkosa färger dominerar. Skolan ska också bli skofri..

GT - 19 jul 18 kl. 05:30

Ta bort kurser i feministiskt självförsvar

Även om andelen nior med godkända betyg ökade något under vårterminen 2018är det färre än hälften av eleverna i Östra Göteborg och Angered som klarar grundskolan. Moderaterna och alliansen vill ta bort kunskapslös signalpolitik som har svag koppling till Skolans kärnuppdrag, skriver skolpolitikern Kristina Tharing (M)..

Expressen - 14 jul 18 kl. 06:02

Interna konflikter skakar elitskolan Campus Manilla

I höst börjar prinsessan Estelle på Campus Manilla – en av Sveriges mest exklusiva friskolor.Här går barn till näringslivstoppar, direktörer, kulturpersonligheter och kungafamiljens vänner.Nu riskerar interna konflikter att kasta en mörk skugga över Skolans perfekta fasad..

Skånskan - 27 jul 18 kl. 17:13

Bränderna många i Svedala just nu

SVEDALA/KLÅGERUP En slänt i centrala Svedala började brinna och okända har eldat i papperskorgarna på Klågerupsskolan.
– Det är extra känsligt nu och elden kan snabbt sprida sig på ett sätt som man inte kan föreställa sig, konstaterar yttre befäl på räddningstjänsten i Svedala.Vad som fick en grässlänt vid järnvägstunneln på Tegelbruksområdet i Svedala på torsdagens eftermiddag att antända är oklart.

SVT - 18 jul 18 kl. 06:26

Plantskola för unga politiker lockar unga med utländsk bakgrund

Unga sviker ungdomsförbunden, men det finns initiativ för att öka engagemanget för partipolitiken. På den politiska plantskolan Höj Rösten har man märkt ett särskilt intresse hos unga med utländsk bakgrund, som utgör mer än hälften av eleverna på skolan. – De hittade inte in via de vanliga kanalerna som ungdomsförbund, men många som söker till oss har känt utanförskap vilket präglar deras vilja till engagemang, säger Skolans rektor Minéa Frykman..

Skånskan - 26 jul 18 kl. 14:00

Grundskola på gång till Sjöbo väst

Sjöbo Internationella engelska skolan kan komma att etablera en grundskola för F-9 på Sjöbo väst.
Ännu är dock projektet på ett väldigt tidigt stadium.Internationella engelska skolan startade 1993 och upptill hälften av undervisningen är på engelska.

Skånskan - 26 jul 18 kl. 09:02

Skola åter utsatt för skadegörelse

KLÅGERUP Åtskilliga fönster har krossats och okända har eldat i papperskorgarna på Klågerupsskolan.Totalt sju fönster ska någon gång mellan tisdag och onsdag ha krossats eller skadats på skolan, vilket nu polisanmälts.
En vaktmästare på skolan upptäckte även i måndags när han skulle tömma Skolans papperskorgar att det eldats i två av dem.

GöteborgsPosten - 24 jul 18 kl. 12:00

Tjockisens skamliga revansch

Ett mobboffer som tar revansch. Det är så Netflix beskriver sin nya storsatsning Insatiable – Omättlig – där överviktiga Patty går från att vara Skolans tjockis till skönhetsdrottning. Nana Håkansson kallar det i stället för fatshaming..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 14:00

De guidar bland krukor och fat

PARHÄSTAR. Alice Bindby och Anna Gunnert upptäckte att de jobbar bra tillsammans. En sak de gör ihop är att de tar hand om besökarna på Elfstrands krukmakeri i Sjöbo.

GöteborgsPosten - 24 jul 18 kl. 05:00

Högt söktryck till vårdstudier

Yrkeshögskolan i Vänersborg fick i år över 250 ansökningar till medicinsk sekreterare. Utbildningen toppar Skolans lista över mest populära utbildningar – igen..

Blekinge Läns tidning - 18 jul 18 kl. 13:48

Skolans besked: ”Alla barn kommer att få plats”

Det har löst sig med utrymmesbristen inför skolstarten i höst. - Alla som börjar förskoleklassen i höst kommer att få plats, säger förvaltningschef Ingegerd Carlsson..

Expressen - 29 jun 18 kl. 12:02

Kris på Estelles blivande skola – föräldrar i uppror

Det blåser snålt kring prinsessan Estelles blivande skola Campus Manilla.En konflikt mellan ledning, styrelse och inflytelserika familjer har eskalerat efter att Skolans rektor sparkats, skriver Dagens Nyheter.Föräldrar kräver nu att styrelsen avgår och att rektorn återinsätts.

DI - 15 maj 18 kl. 14:15

Engelska skolan: "Får vara slut på kommunistväldet nu"

Engelska Skolans grundare Barbara Bergström och hennes man Hans, som hon driver bolaget tillsammans med, ser fram emot valet om mindre än fyra månader. "Då får det vara slut på det här kommunistväldet. Det måste komma en ny regering som är mer pragmatisk", säger Hans Bergström i Di TV..

Expressen - 09 jun 18 kl. 06:00

Skolan dignar under systemfel och fusk

Sveriges politiker har trasat sönder Skolans betygssystem. Kasta allt på sophögen och återinför 1-5-betygen. .

Dagens PS - 16 jul 18 kl. 09:18

Ledarkollen: Finns det rättvis sjukvård?

Idag handlar ledarkollen om Trump och Putin, om ordning i skolan, om personalen i förskolan och om det finns rättvis sjukvård. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Putin och Trump har kvinnohatet gemensamt DN anser att världens två största ledare driver en politik som innebär att de har “kvinnohatet gemensamt”: “Både Trump och Putin har anklagats för att bedriva ett slags”war on women”.

GöteborgsPosten - 16 jul 18 kl. 18:00

Staten ska inte sabba kommuners skolplanering

Gustav Juntti: "Skolans långsiktiga planering och utveckling har fått stå tillbaka när nya elever dyker upp med kort varsel.".

Skånskan - 16 jul 18 kl. 14:00

Måste böta för mögel i skolkök

Billeberga. Svalövs kommun får betala 25 000 kronor i vite. Anledningen är att man för ett år sedan upptäckte mögel i köket på Billeshögsskolan i Billeberga.

GöteborgsPosten - 16 jul 18 kl. 10:02

När samtiden löper utvecklingsamok påverkas skolan

För att förstå vad som händer i skolan och vad som orsakar de problem som så ofta diskuteras måste vi titta på samtiden, den finns i hög grad inom Skolans väggar..

Expressen - 14 jul 18 kl. 18:55

Elitskolans styrelse: Bristerna allvarigare än vad vi insåg

Inre konflikter har skakat om skolan Campus Manilla. Skolans styrelse skriver nu i ett internt meddelande att skolan har problem med värdegrund och intagningen av elever. ”Vissa brister är till och med allvarligare än vi insåg”, skriver Dagens Nyheter.

DI - 15 jun 18 kl. 19:30

Debatt: Därför har Åsa Moberg fel

DEBATT. Författaren Åsa Moberg skrev på Di Debatt i måndags om varför vinst behövs i välfärden. Efter decennier av obegränsade möjligheter att göra vinster på Skolans område kan vi nu konstatera resultatet, skriver civilminister Ardalan Shekarabi (S)..

Skånskan - 11 jul 18 kl. 13:31

Brand i skolmodul misstänks anlagd

Lund En modul som nyttjas av Stenröseskolan brann under onsdagsmorgonen.
Polisen misstänker att branden var anlagd.Vid tiotiden på onsdagen håller personal från serviceförvaltningen på att rensa upp i och utanför den brandhärjade modulen.

Skånskan - 12 jul 18 kl. 16:00

Han fortsätter så länge rösten vill

Leffe Carlsson, kanske mer känd under namnet Rockprinsen, har spelat rock’n’roll i ett helt liv. På torsdag kommer han till Åparken andra sommaren i rad.
– Det var Carina Jaarnek som fick mig att komma till Tyringe från första början, berättar han.

Expressen - 02 jul 18 kl. 18:22

Rohit får inte stanna – efter skolans slarv

Rohit Singh, som är student från Nordindien, kom till Sverige för att studera på Jönköping International Business School.Men när studierna var avslutade och han skulle söka uppehåll för att stanna i Sverige, fick han avslag från Migrationsverket.Detta på grund av att skolan misslyckats med att bevisa hans poäng.

Skånskan - 11 jul 18 kl. 05:00

Elever gjorde rasistisk barnprogram

LUND En privat gymnasieskola i Lund har blivit anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Enligt anmälan, som gjorts av en elev, har det under elevens tre år på skolan skett flera kränkningar utan att ledningen vidtagit åtgärder.Eleven beskriver i sin anmälan bland annat hur några av hens klasskamrater under ett grupparbete, där uppgiften var att granska massmedier, gjorde ett barnprogram med rasistiska och nazistiska inslag.

YLE - 07 jul 18 kl. 13:06

Pojkar brottades först på skoj – rastbråk i skolans korridor blev rättssak

Två unga pojkar kivades på rasten i en Ekenässkola i höstas med åtal för misshandel som följd. Misshandelsoffret kände smärta och fick ett blåmärke på halsen till följd av misshandeln..

GöteborgsPosten - 11 jul 18 kl. 05:00

Kan vi verkligen lita på Skolverkets tjänstemän?

Kajsa Dovstad: Mer faktakunskap i Skolans läroplaner har aktivt förhindrats av experterna på Skolverket..

GöteborgsPosten - 26 jun 18 kl. 14:33

Ny skolmodell ett lyft för Angeredsskola

Genom att hela Skolans personal har fokus på trygghet och studiero har vi lyckats skapa en positiv skolmiljö där eleverna presterar på samma nivå som rikets, skriver bland andra Ingrid Falkevi, specialpedagog på Bergsgårdsskolan i Hjällbo..

Expressen - 14 jun 18 kl. 18:00

Skolans kaxiga pik till alla glada studenter i Sundsvall: ”Jasså...”

Hundratals glada studenter firar i dag på Sundsvalls gator. I förmiddags gick Marlene Jonsson, ansvarig för studentrekrytering ut på stan och satte upp ett kaxigt meddelande.– Med glimten i ögat vill vi säga att de är varmt välkomna till oss när de har firat klart, säger hon.

Corren - 06 jul 18 kl. 20:50

Flitiga händers verk i ny utställning

Det hänger en bild på väggen i Skolans enda klassrum: det är syslöjd i Kvarntorp..

SVT - 06 jul 18 kl. 20:24

Södertörns högskola anklagas för att mörka våldtäktsanmälan mot kulturprofilen

Södertörns högskola skrev i ett pressmeddelande att ingen av Skolans medarbetare har utsatts för kränkningar av den så kallade kulturprofilen. Men en granskning av Dagens Nyheter visar att det inte stämmer, och skolan backar från det ursprungliga uttalandet. – Vi ska tillsätta en oberoende extern granskning, säger Södertörns rektor till SVT..

Nyan - 08 jul 18 kl. 10:45

Nytt kulturprojekt för barn

Landskapsregeringen har godkänt projektet ”Kreativa barn” som kommer att erbjuda unga möjlighet att ta del av skapande verksamhet under professionell ledning.
Redan under hösten inleds projektet ”Kreativa barn” i Geta, Rangsby och en tredje ännu obestämd skola. Projektet riktar sig till årskurs 1 till 6 och barn mellan 7 och 12 år.

Expressen - 18 jun 18 kl. 20:00

Ing-Britt, 65, har tagit studenten – efter 44 år

När Skolans rektor Ing-Britt skulle gå i pension bestämde sig personalen för att överraska henne rejält.– Det var helt fantastiskt, säger Ing-Britt. .

GöteborgsPosten - 01 jul 18 kl. 05:00

Skolans sexualundervisning ska uppdateras

Sex- och samlevnadsundervisningen behöver större fokus på samtycke, hederskultur, hbtq och porrkritik, enligt utbildningsminister Gustav Fridolin (MP). Regeringen har gett Skolverket i uppdrag att utreda hur sexualundervisningen ska bli bättre..

Jönköpingsnytt - 13 jun 18 kl. 09:25

Efter tältande elever - såg ut som ett slagfält

Under natten mellan tisdag och onsdag har elever på Bäckadalsgymnasiet tältat utanför skolan. Och det var rejält nedskräpat både på och utanför Skolans område.
- Det här är absolut inte acceptabelt, säger Åke Andersson, administrationschef på skolan.

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 18 kl. 11:37

4 frågor till: Christer Olsson, Socialdemokraterna Örkelljunga

Han oroas över Skolans tillstånd och unga tjejers mentala hälsa..

Expressen - 12 jun 18 kl. 08:00

Så förstördes skolan av den pedagogiska eliten

Konstruktivism har kännetecknat idéerna inom det pedagogiska etablissemanget under årtionden.Isak Skogstad förklarar hur Skolans krav kunde bli så abstrakta att inte ens akademiker förstår dem..

Sydöstran - 05 jul 18 kl. 11:46

Ronneby skola granskas

Mamma anmäler Ronnebyskola för kränkande behandling av hennes son. Skolinspektionen granskar nu Skolans agerande..

Skånskan - 04 jul 18 kl. 16:49

15-åring brände rektor med cigg

Sjöbo 15-åringen blev provocerad när hon hindrades från att gå in i skolan och tryckte en brinnande cigarett i kinden på rektorn.
Flickan åtalas nu för våld mot tjänsteman vid Ystad tingsrätt.Händelsen ägde rum i april i år.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 18:27

Nu är skolan över

SVEDALA I går sparkade Nils Fredriksson utbildning i Svedala ut sina studenter.
– Det är lite av en både och känsla att sluta skolan. Jag vet inte om det är skönt, jag har ju alltid gått i skolan, sa Nicole Tengqvist, en av Skolans femtio elever.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.