Skolans

Wednesday, 23 January, 10:09

Nyheter om Skolans

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 01 jan 19 kl. 09:08

Folkhälsan vill se skolcoacher

Landskapsregeringen har mottagit en skrivelse av Folkhälsan på Åland gällande behovet av skolcoacher i grundskolan. I skrivelsen lyfts det ökande behovet av att trygga elevers skolmiljö genom att tillsätta en resurs i form av skolcoach på varje grundskola. – Landskapsregeringen har behandlat och diskuterat skrivelsen och frågan har lyfts under revideringsprocessen av grundskolelagen, skriver regeringen i ett protokoll.

UNT - 30 dec 18 kl. 02:39

Bilbrand vid Thunmanskolan

Räddningstjänsten larmades till en brand på Skolans parkering..

SVT - 06 nov 18 kl. 09:16

Livsmedelsverket uppdaterar råd för skolmåltider: Mer grönt och mindre kött och socker

Minska på köttet, ta bort socker och läsk inom Skolans miljö och använd skolmåltiden för att främja lärande och hälsosam livsstil. Så ser Livsmedelsverkets uppdaterade råd till skolorna för skolmåltiden ut..

GöteborgsPosten - 13 dec 18 kl. 05:05

Låt oss räkna antalet lärare i stället för satsade miljoner

Vi måste bli fler lärare för att kunna minska den totala arbetsbördan och öka måluppfyllelsen för både Skolans personal och elever, skriver Tina Kenttä, utvecklingsledare på Ryaskolan..

Skånskan - 28 dec 18 kl. 11:11

Raket avfyrad på gymnasiet

ESLÖV Någon kastade under torsdagen en sten genom ett fönster på Bergagymnasiet och avfyrade sedan en nyårsraket genom det.
Det fanns, enligt Skolans polisanmälan, spår av sot på väggar, golv och tak inne i lokalen. Man hittade även en sten och resterna av raketen.

SmålandsPosten - 28 dec 18 kl. 08:18

Skolans elevhälsa ska HBTQ-diplomeras

Älmhults elevhälsa ska bli bättre på att bemöta och hjälpa HBTQ-elever. – Vi tänker alldeles för mycket enligt heteronormen, säger Lotta Lind, chef för centrala barn- och elevhälsan..

Kristianstadsbladet - 28 dec 18 kl. 04:00

Lusten att lära måste vara skolans ledstjärna

Årsskiftet innebär mandatperiodens slut och vi har under de här fyra åren båda två haft förmånen att leda barn- och utbildningsnämnden (BUN). Skolan nämns alltför ofta i negativa ordalag i samhällsdebatten. Vi vill inte på något sätt förringa de utmaningar skolan står inför, men vi har mötts av så oerhört mycket engagemang och många positiva intryck under de här åren.

BT - 27 dec 18 kl. 10:57

Grovt språkbruk kostar Borås stad 200 000

Erikslundskolan har dömts till sitt andra vitesbelopp i år. Straffavgiften på 200 000 kronor innebär att Skolans brister har kostat kommunen 1,2 miljoner – så här långt..

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 18 kl. 18:53

Nytt hot om skolskjutning i Åstorp – ”mycket låg hotbild” enligt polisen

”Det är klottrat på Skolans vägg med tuschpenna.”.

Ekonomistas - 21 dec 18 kl. 08:06

Att mäta skolframgång

Hur ska man avgöra hur bra en skola egentligen är? Ett naivt svar är att det bara är att se hur skolorna presterar, men efter lite eftertanke inser de flesta att skolor har olika förutsättningar. Att bedöma en skola vars samtliga elever är studiebegåvade, studiemotiverade och har starkt föräldrastöd efter samma mall som en skola vars elever kännetecknas av motsatsen är både missvisande och orättvist.

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 18 kl. 20:00

Studiebesökare på Drottninghögsskolan betalar tusen kronor per person – till privat företag

Ett sätt att förbättra Skolans rykte, enligt verksamhetschefen..

Skånskan - 25 dec 18 kl. 15:00

Elever filmades när de stal datorer

Kävlinge När en elev gick på toaletten och lämnade sin dator utanför passade två flickor på att stjäla den.
Stölden fångades dock av Skolans övervakningskameror, och eleverna kunde identifieras.Stölden skedde på Korsbackaskolan i våras.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 08:29

Ingen skolavslutning – elever erbjuds krisstöd

Hässleholm Efter torsdagens händelse på Hässleholms tekniska skola har kommunen i samråd med polisen bestämt att det inte blir någon skolavslutning under fredagen. Skolans personal kommer dock finnas på plats vid Norra Station för att erbjuda krisstöd för elever i behov. Redan under torsdagseftermiddagens presskonferens i Norra Stations aula flaggade chefen för barn- och utbildningsförvaltningen i Hässleholm, Eva Andersson, att fredagens tänkta skolavslutning på Hässleholms tekniska skola skulle bli inställt efter händelsen som skakade Hässleholm: – Vi följer polisens instruktioner och väntar på deras beslut angående avslutningen.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 05:00

Skolbibliotek lånar ut våldsserier till barn

Kävlinge När Kävlingebon Mattias Frids då sexårige son kom hem med en lånebok från skolbiblioteket med en serie där en person får halsen avskuren påtalade han det olämpliga för skolpersonal.
Då gick sonen i förskoleklass. Året efter fick en klasskamrat låna samma bok.

YA - 08 dec 18 kl. 00:01

Svarteskolan stoppar matsvinnet - drastisk åtgärd

För att minska matsvinnet har Svarteskolan infört en drastisk åtgärd. De har plockat bort sopkärlen i matsalen. Och det fungerar!

Skånskan - 22 dec 18 kl. 11:49

21-åringen ville bli tagen av polisen

Hässleholm 21-åringen som är begärd häktad för bombdådet på Tekniska skolan ville bli gripen av polisen. Det berättar hans försvarsadvokat Torgny Dahlberg.– Jag har suttit med vid ett förhör med honom.

Skånskan - 11 dec 18 kl. 19:59

Unga engagerade i Musikhjälpen

Rydsgård Med hjälp av en ny basar på Hallenborgsskolan vill elever hjälpa andra barn.Hela gymnastiksalen är full av bord med barn både framför och bakom. De bakom säljer sina hantverk och de framför beundrar och handlar ibland.

Blekinge Läns tidning - 14 dec 18 kl. 15:52

Skolans livesändning fyllde bibblan

Snäckebacksskolan i Ronneby vill bidra med klirr i Musikhjälpens kassa. Under fredagen intogs bibliotekets glasbur för fem timmars livesändning. – Det har inte varit en lugn stund, säger musikläraren Johan Svedberg..

GöteborgsPosten - 21 dec 18 kl. 13:42

Kan lägga ner Backa skolans styrelse

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott förslår att styrelsen läggs ned i januari..

Skånskan - 20 dec 18 kl. 11:45

Elever och personal förhörs på Qpoolen

Hässleholm De elever och personal som evakuerades från Hässleholms tekniska skola har slussats vidare till Qpoolen. Polisen håller förhör med de elever som hört smällen för att bilda sig en bättre uppfattning. Hela anläggningen har stängts ner i väntan på att elever ska förhöras av polis för att kunna bilda en större uppfattning av händelsen där polisen just nu har gripit en man i 20-årsåldern misstänkt för terrorbrott.

Barometern - 20 dec 18 kl. 09:47

Fartfylld dansuppvisning av Vallhallaelever

VallhallaSkolans niondeklassare bjöd nu på torsdagsmorgonen på en fartfylld dansuppvisning i Skolans sporthall. På programmet stod allt från klassisk dans till modernare varianter som hiphop och linedance..

Alingsås tidning - 10 dec 18 kl. 05:30

Fest när elevernas bok släpptes

Flaggan i topp, tända ljus, finklädda lärare, hedersgäster från kommunen och sedan en festlig Nobellunch.
Så var det när elevernas bok om Stora Mellby släpptes i fredags.
Hela skolan har varit engagerade i bokprojektet som pågått sedan tidigt i våras.

Länstidningen i Jämtland - 19 dec 18 kl. 15:29

Ansvarsnämnden ser inte skäl nog att säga upp Miun-professorn – nu anmäls skolans ledning

Sedan september har en professor vid Mittuniversitetet varit avstängd. Skolan begärde att mannen....

Västerbottens Folkblad - 18 dec 18 kl. 19:00

[PLUS] Inga fel i skolans hantering enligt rektorn

Umeå. Rektorn anser inte att skolan har brustit i hanteringen av de sexuella trakasserierna som....

Expressen - 05 dec 18 kl. 07:43

Skolinspektionens krav på Campus Manilla

I ett nytt beslut kräver nu Skolinspektionen att Prinsessan Estelles skola Campus Manilla ska förbättra sitt arbete mot kränkningar, skriver Aftonbladet.I beslutet påtalas en rad brister som ska vara åtgärdade senast den 1 april 2019.– Jag kommer aldrig tillåta kränkande behandling på en skola som jag är rektor för, säger Skolans nya rektor Carina Hagström-Bergh till Aftonbladet..

Barometern - 19 dec 18 kl. 10:29

Elevernas resultat på väg upp

Fyra av fem nior når kunskapskraven i alla ämnen. I Skolans öppna jämförelser finns en hel del att glädjas åt för Oskarshamns del..

Skånskan - 19 dec 18 kl. 07:33

Mopedbrand spred sig till skola

Vid halv tolv-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till en skolbrand på Västra Varvsgatan i Malmö.När polisen kom till platsen kunde man konstatera att det brann i en moped och att branden spridit sig till skolbyggnaden där det brann med öppna lågor. Mopeden blev helt utbränd och polisen kunde dokumentera skador på Skolans fönserrutor, fönsterkarmar.

DN - 06 dec 18 kl. 19:00

Franska skolans rektor kände till sexkonto – dröjde två år med att polisanmäla

Flickor hängdes ut på Instagram i en tävling bland pojkar på Franska skolan. Ett poängsystem användes där sexhandlingar med flickorna gav olika rankning.  När uthängda elever senare larmade skolledningen fick de dåligt gehör, tyckte de.

Skånskan - 18 dec 18 kl. 17:00

Vipan riskerar en miljon kronor i vite

LUND Om inte gymnasieskolan Vipan lyckas skapa en trygg skolmiljö som präglas av studiero till april nästa vår tvingas skolan att betala 1 miljon kronor i vite.Det skriver Skolinspektionen i ett beslut efter att ha gjort en uppföljning av tillsynen från i våras.
– Skolan ska se till att eleverna kan bedriva sina studier i en lugn miljö där de inte störs, hotas eller känner sig otrygga med andra elever.

Skånskan - 18 dec 18 kl. 11:14

Såsattack mot friskola

TRYDE Tryde friskola hade i helgen besök av ovälkomna gäster.
Besökarna välte omkull och slog sönder tre större blomkrukor, men nöjde sig inte med det. Förövarna hade med sig en påse bearnaisesås vars innehåll de av okänd anledning smetade ut på Skolans fönster..

Blekinge Läns tidning - 18 dec 18 kl. 10:56

Så blir skolan efter ombyggnationen

De nya ritningarna för Snäckebacksskolan har godkänts av Ronnebys skolpolitiker. Skolans nordöstra del får en torgliknande yta som blir det nya ”ansiktet utåt” mot centrum..

SmålandsPosten - 17 dec 18 kl. 15:30

Skola stänger efter bombhot

En skola i Filipstads kommun stänger sin verksamhet onsdag den 19 december efter att ett bombhot hittats på en av Skolans toaletter. På spegeln stod onsdagens datum klottrat tillsammans med ordet "bomb".(TT).

Sydsvenskan - 17 dec 18 kl. 15:30

Skola stänger efter bombhot

En skola i Filipstads kommun stänger sin verksamhet onsdag den 19 december efter att ett bombhot hittats på en av Skolans toaletter. På spegeln stod onsdagens datum klottrat tillsammans med ordet "bomb". Polisen bedömer hotet som ringa, men skolledninge.

YA - 17 dec 18 kl. 15:30

Skola stänger efter bombhot

En skola i Filipstads kommun stänger sin verksamhet onsdag den 19 december efter att ett bombhot hittats på en av Skolans toaletter. På spegeln stod onsdagens datum klottrat tillsammans med ordet "bomb".(TT).

Blekinge Läns tidning - 17 dec 18 kl. 15:30

Skola stänger efter bombhot

En skola i Filipstads kommun stänger sin verksamhet onsdag den 19 december efter att ett bombhot hittats på en av Skolans toaletter. På spegeln stod onsdagens datum klottrat tillsammans med ordet "bomb".(TT).

UNT - 17 dec 18 kl. 15:30

Skola stänger efter bombhot

En skola i Filipstads kommun stänger sin verksamhet onsdag den 19 december efter att ett bombhot hittats på en av Skolans toaletter..

BT - 17 dec 18 kl. 15:30

Skola stänger efter bombhot

En skola i Filipstads kommun stänger sin verksamhet onsdag den 19 december efter att ett bombhot hittats på en av Skolans toaletter. På spegeln stod onsdagens datum klottrat tillsammans med ordet "bomb".(TT).

Skånskan - 17 dec 18 kl. 15:49

Inspektion stänger Kilowattskolan

Malmö Skolinspektionen har beslutat att återkalla godkännandet för Kilowattskolan på grund av flera brister.
Skolan kommer att överklaga beslutet.Skolinspektionens beslut innebär att huvudmannen Kilowatt AB inte får driva skolan vidare.

Barometern - 17 dec 18 kl. 15:30

Skola stänger efter bombhot

En skola i Filipstads kommun stänger sin verksamhet onsdag den 19 december efter att ett bombhot hittats på en av Skolans toaletter. På spegeln stod onsdagens datum klottrat tillsammans med ordet "bomb".(TT).

Sydöstran - 17 dec 18 kl. 15:30

Skola stänger efter bombhot

En skola i Filipstads kommun stänger sin verksamhet onsdag den 19 december efter att ett bombhot hittats på en av Skolans toaletter. På spegeln stod onsdagens datum klottrat tillsammans med ordet "bomb".(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.