Skolan

Tuesday, 11 December, 16:30

Nyheter om Skolan

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 08 nov 18 kl. 11:44

Allvarsamtal inom 48 timmar för barn som begår brott

Alla unga i Stockholms stad som begår sitt första brott ska ha ett allvarssamtal med socialtjänst och polis inom 48 timmar. Det lovar de liberala skol- och socialborgarråden i en budgetsatsning på samverkan mellan Skolan och socialtjänsten..

UNT - 20 nov 18 kl. 11:30

Stillastående debatt om skjutningar

Skolan är och förblir nyckeln till att hejda utanförskapet..

Blekinge Läns tidning - 20 nov 18 kl. 06:00

Skäms Ronnebyalliansen!

Blir otroligt arg, besviken och ledsen över Ronnebyalliansens svek mot Skolan och Ronnebys unga. Varför inte satsa mer pengar på Skolan i budgeten? Skolan blöder!.

Västerbottens Folkblad - 21 nov 18 kl. 15:00

[PLUS] Minervaskolan omhändertog mobiltelefon – gjorde både rätt och fel

MinervaSkolan hade rätt att omhänderta elevens mobiltelefon, men Skolan skulle ha lämnat tillbaka....

Västerbottens Folkblad - 21 nov 18 kl. 13:27

Skolbarn hittade stöldgods – polisen söker tips

Sent under tisdagskvällen utsattes en skola i Skellefteå för en omfattande stöld. Värdet på godset uppgår till cirka en halv miljon kronor. Under onsdagsförmiddagen hittade ett skolbarn en väska på skolgården, som polisen nu har tagit i beslag.

DN - 21 nov 18 kl. 10:11

”Svenska språket och svensk kultur självklart i skolan”

Internationella Engelska Skolans högsta chef undviker att svara på obekväma frågor. Det finns anledning för friskolekoncernen att ge tydligt besked om varför anglosaxisk kultur sätts framför den svenska, skriver läsaren Lars Fredriksson..

PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 09:49

Här är onsdagens färska analyser

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Hemfosa till köp från behåll. Riktkursen är 80 kr. Det framgår av Bloomberg.

BT - 21 nov 18 kl. 07:47

Ögonblick i Borås - Då Norrbyskolan invigdes

Vid middagstid fredagen den 15 september 1905 invigdes det nya skolhuset på Norrby. Från flaggstången på Skolans tak och från för tillfället resta stänger runt Skolan vajade dagen till ära den svensk-norska unionsflaggan enligt Borås Tidning. Ännu ägde unionen bestånd, även om hårda skilsmässoförhandlingar pågick i Karlstad..

Expressen - 12 nov 18 kl. 16:17

Anklagad skola tystar ned granskning – men erbjuder lärarna krisstöd

Flera lärare på en friskola i Stockholm har anklagats för övergrepp på eleverna, avslöjade Expressen på torsdagen.FriSkolan fortsätter att tysta ned händelserna och ger  ingen information till föräldrar. I stället satsar Skolan på krisstöd till Skolans lärare, för att  de ska "känna sig trygga" på Skolan, enligt uppgift till Expressen.

Skånskan - 17 nov 18 kl. 15:00

Spelet som uppfyller 17 mål

MALMÖ Amanda Kramer och Juan Samper tog hem vinsten med sitt spel med det passande namnet 17.
FN:s globala hållbarhetsmål stod i centrum när Open Innovation day arrangerades på fredagen.I september utlystes tävlingen Open innovation call av Malmö stad med flera.

Barometern - 21 nov 18 kl. 05:30

Teckenspråk blir modersmål i Kalmars skolor

Barn med nedsatt hörsel ska få bättre hjälp i Skolan. Nu ska Kalmars skolor börja med modersmålsundervisning på teckenspråk. – Man rundar språkbarriären, säger barn- och utbildningschef Mats Linde..

Trelleborgs Allehanda - 19 nov 18 kl. 14:10

Rektorn efter fuckgirl-domen: ”Det finns bara förlorare”

Söderslättsgymnasiets rektor Anders Wramnell anser att fjorårets studentkommitté svek både den utsatta kvinnan och Skolan. ”Det känns så himla himla tråkigt”, säger han..

Dagens PS - 20 nov 18 kl. 06:31

20 november: Här är dagens kalender

Dagens PS uppdaterar dig som vanligt med som står på affärsagendan. Missa inte det! Börs Rapporter 08:00 Engelska Skolan, Adcity Media, Exalt, Frontoffice, Imint, Jays, Nickel Mountain Resources, Prolight Diagnostics, Redsense Medical, Rootfruit, Simris Alg, Smoltek, Spiffbet, UTG Utländska rapporter 12:45 TJX, 22:15 Gap, NTR Holding, United International Enterprises Stämmor 10:00 Anoto (extra), 10:00 SBB (extra), 13:00 Bibb Instruments (extra), 13:00 Taurus Energy, 15:00 Kentima Holding, 16:00 Engelska Skolan, 17:00 CTT Systems (extra) Investerarmöte 08:00-17:00 Sverige investerarmöte Redeye Tech Day 09:30-13:00 ÅF kapitalmarknadsdag 10:00 Imint webcast 12:30-16:00 Catena Media kapitalmarknadsdag Stockholm 20 nov, London 21 nov 13:00-18:00 Pandox investerarm

Kristianstadsbladet - 21 nov 18 kl. 05:00

Integration: Nyanlända har liten påverkan på verksamheter

Nyanlända har måttlig påverkan på Skolan och ges goda förutsättningar för etablering. Det anser kommunen i en lägesbild över integrationen..

BT - 21 nov 18 kl. 04:00

Företagandet i skolan gör det möjligt för fler att välja

Svar till Boel Vallgårda, Johan Enfeldt och Helena Weiss Larsson, BT 16/11..

Sydsvenskan - 14 nov 18 kl. 17:03

Klottrade ner skolan med könsord

Den omfattande skadegörelsen upptäcktes efter helgen..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 15:55

Klostergården får kameror

lund Kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L) har fått nog av stöket på Klostergården. På tisdagen meddelade han att kommunledningen vill se kameraövervakning av KlostergårdsSkolan och Klostergårdens centrum.– I helgen har det krossats rutor på Skolan och stenar har kastats mot förbipasserande bilar.

DN - 13 nov 18 kl. 09:35

Luckor inom socialtjänsten fylls av studenter

Det råder brist på socionomer i landet. För att råda bot på personalbristen tar Västerås stad hjälp av studentmedarbetare. Både Ida Lundh och Caroline El-Natour blev direkt inkastade i arbetet.

Dagens PS - 19 nov 18 kl. 14:15

Ledarkollen: Fortsatt SD-fixering

Dagens ledarkoll handlar om att även oppositionen har makt, om läkare i mobilen, om SD och om sexism i Skolan. Och om en grym lagkapten i fotboll. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Sydsvenskan - 20 nov 18 kl. 13:55

Mårtenskolan kan komma att strykas – igen

Skolan saknas i det underlag som skolpolitikerna ska diskutera på onsdagen..

PrivataAffärer - 20 nov 18 kl. 12:14

Trading direkt: ta & rapportsammanfattning i maratonsÄndning

Som vanligt hade vi makrochef Mikael Sandbladh i studion som kommenterade veckans makrohändelser med fokus på fortsatta Brexit-förhandlingar och konjunkturindikationer.   Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google, Starbreeze, SSAB, Boliden, Internationella Engelska Skolan Tobbe Roséns tekniska analyser: INDEX: OMXS30, DAX, S&P500 AKTIER: Saab, Tele2, Astra Zeneca, Ericsson, Sandvik VALUTOR: USD/SEK, EUR/SEK RÅVAROR: Koppar, guld, råolja (Brent) TITTARÖNSKEMÅL: Hansa Medical, Catena Media, Biotage, WNT Research, PEAB, CombiGene, Initiator Pharma, Matra Petroleum, Ubisoft, H&M, Cherry, Coor Service Management, Secits Holding, Mycronic, Hexagon, Novo Nordisk, Nickel Mountain Resources, Boston Pizza Royalties Income Fund  .

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 13:00

Sluta att gulla, dalta och mjäka

Jag har länge tyckt att nu får det vara nog med ursäkter om varför ungdomar bränner bilar plus annat otyg. Det skylls på pojkstreck, Skolan har slutat, Skolan har börjat, inget att göra med mera..

SmålandsPosten - 20 nov 18 kl. 11:08

Skolbarn vill att hastigheten sänks vid sin skola

Klass 2A på FurutåSkolan i Växjö vill se bättre trafiksäkerhet vid sin skola. Det har de framfört i en skrivelse till Växjö kommun..

Dagen - 20 nov 18 kl. 09:43

Ny vision för skolan behövs

Låt idéburen sektor ta över skolor i utsatta områden, skriver Joakim Hagerius..

Dagens PS - 20 nov 18 kl. 07:53

Dagens industri: Här finns det potential

Dagens industri ser potential i skolbolagen Academedia och Internationella Engelska Skolan, men bedömer att det kan vara lite väl tidigt att gå in med tanke på den rådande resultatutvecklingen samt det politiska läget. Det framgår av en analys på tisdagen. Den fina vinstökningstrenden som rådde före börsintroduktionerna har brutits, av två anledningar.

Blekinge Läns tidning - 07 nov 18 kl. 15:04

Bröllopspar sökes för trerättersmiddag

Eleverna på ÖstersjöSkolan letar efter ett bröllopspar. Som en del av deras examinering ska de förbereda en bröllopsmiddag i maj 2019. Eleverna känner sig redo..

DI - 20 nov 18 kl. 05:54

Börsen är skoltrött – ger siffrorna underkänt

Skolbolagen Academedia och Internationella Engelska Skolan handlas kring de lägsta kursnivåerna någonsin sedan börsnoteringarna för drygt två år sedan. Nedgången beror mer på magra vinster än på den politiska debatten. .

DI - 20 nov 18 kl. 05:00

Detta händer tisdag 20 november

På tisdagen är det bland annat dags för Engelska Skolan att presentera sina senaste kvartalssiffror. Dessutom arrangerar både ÅF och Catena Media kapitalmarknadsdag. .

GöteborgsPosten - 20 nov 18 kl. 04:00

Stor utmaning för skolan väntar

Hur kan framtidens centrumskolor se ut? Den frågan ska en ny utredning ge svar på.
– Jag tycker att det här jobbet är jättespännande, säger skolchefen Stigert Pettersson..

GT - 24 okt 18 kl. 18:36

Kaoset på skolan – alla lärare har sagt upp sig

Alla lärare på Varola skola i Skövde har sagt upp sig i protest.Kaoset, otryggheten och ovissheten slår nu hårt mot barnen på Skolan och deras föräldrar.– Vi är alla ledsna och upprörda.

SVT Debatt - 09 nov 18 kl. 06:00

”Låt bönder, hästar och drottningar bli en del av undervisningen”

”I en tid då smarta telefoner och andra tekniska hjälpmedel gör att vi använder hjärnan allt mindre behöver vi hitta nya bra sätt att träna barnens förmåga att tänka. Vi vet att schack är bra för barn och mer schack i Skolan är inte till för att Sverige ska få en egen Magnus Carlsen, utan för att träna hjärnorna hos alla barn och ge dem förutsättningar att använda hela sin förmåga”, skriver Carl Fredrik Johansson..

SVT - 10 okt 18 kl. 22:50

Skolor vill minska ”önskekosten”

Kräsna barn och föräldrar? Eller motiverade krav för medicinska behov? Fler kräver specialkost i Skolan, men skolköken tvingas nu dra i handbromsen för att minska mängden.

Dagen - 19 nov 18 kl. 17:27

Ny vision för skolan behövs

Låt idéburen sektor ta över skolor i utsatta områden..

Dagen - 19 nov 18 kl. 17:00

Het debatt om religiösa friskolor på kyrkomötet

Prästen Anna-Karin Hammar (S): Låt vanliga Skolan ge konfessionell undervisning..

Kristianstadsbladet - 19 nov 18 kl. 12:30

Brott: Kille rånades på väg hem från skolan

En ung man i 18-årsåldern rånades på sin mobiltelefon i förra veckan..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.