Skolan

Saturday, 16 February, 12:09

Nyheter om Skolan

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 05 jan 19 kl. 09:48

Stressen tvingade Agnes, 23, att pausa: ”Var rädd att jag hade blivit dement”

Efter ett halvår på universitetet började Agnes Emborg, 23, bli stressad. Kraven på att prestera i Skolan och i det sociala livet blev för mycket, och till slut var hon tvungen att ta en paus. – Jag kände inte igen mig själv.

Skånskan - 22 jan 19 kl. 16:41

Lugnande besked om Oskarskolan

Lund Efter oro för nedläggning har föräldrar till barn på OskarSkolan startat en namninsamling, men de får lugnande besked från politikerna.– Det är inte aktuellt med några förändringar, säger barn- och skolnämndens ordförande Mia Honeth (L), som nästa vecka ska träffa föräldragruppen.
Det var efter att ha läst om kommunens lokalplan för skolorna som föräldrarna reagerade.

Skånskan - 25 jan 19 kl. 16:00

Utredning startar om byskolorna

ÖSTRABY/VÄSTERSTAD Trots vallöftena från politikerna om att landsbygdsskolorna ska vara kvar, har kommunstyrelsen nu beslutat att en förstudie om framtiden för byskolorna i Östraby och Västerstad ska genomföras.  Frågan om vad som ska hända med skolorna och förskolorna kom upp på kommunstyrelsens senaste sammanträde. Det finns ett gammalt beslut om att skolorganisationen i Östraby och Västerstad ska utredas, men detta har inte kunnat verkställas på grund av den arbetsbelastning som flytten av Trollbäckens förskola och satsningen på Lågehallarna har lett till.

Skånskan - 27 jan 19 kl. 17:15

Moa yngsta SM-vinnaren någonsin

SQUASH 15-åriga Moa Bönnemark från Malmö slog till med en riktig skräll när hon vann squashens senior-SM som den yngsta vinnaren någonsin.– Extremt kul. Jag har nog inte hunnit smälta det riktigt ännu, berättade The Club Malmö-spelaren för Skånskan på vägen till flygplatsen efter tävlingen.

Trelleborgs Allehanda - 05 feb 19 kl. 00:01

Det finns fler yrkesgrupper än lärare inom skolan

Vi i Kommunal Trelleborg-Vellinge har full förståelse för det Ronnie Johansson, Lärarnas Riksförbund, skriver i sin debattartikel (den 29 december), och står fullt ut bakom det. Men, det finns fler yrkesgrupper än lärare inom Skolan..

Skånskan - 25 jan 19 kl. 19:00

Nu slår även lärarna larm om sparkraven

Sjöbo Det är inte bara rektorer som signalerar om att sparkraven som väntar inom kommunens förskolor och skolor är för tuffa. Nu slår även lärarna larm.
– Smärtgränsen är snart nådd, säger Peter Nilsson, ordförande för Lärarnas riksförbund i Sjöbo och även lärare på EmanuelSkolan.

GöteborgsPosten - 27 jan 19 kl. 05:00

Friskola överklagade skolpeng – kommunen river upp beslutet

En kalldusch. Så beskriver Järbo friskola skolpengen som antogs av kommunstyrelsen i november. Föreningen som driver Skolan bestämde sig för att överklaga och nu river kommunstyrelsen upp beslutet..

Skånskan - 05 feb 19 kl. 14:42

10-åring polisanmäld för dödshot i skolan

SVEDALA En tioåring på en skola i Svedala kommun har polisanmälts efter att eleven upptäckts med en kniv på Skolan som hen uppges ha hotat två andra elever med.
Efter att personal på Skolan tagit kniven ska eleven ha uttalat hot att döda alla klasskamraterna.
Nu är händelsen polisanmäld och utreds som olaga hot..

Skånskan - 26 jan 19 kl. 14:53

Krismöte hölls med lärarna på Färsinga

Sjöbo Nya beräkningar visar att det inte behöv Nu hoppas familjeförvaltningen att rektorn som sagt upp sig ska stanna kvar.På fredagseftermiddagen hölls ett krismöte för personalen på FärsingaSkolan.
– Det var viktigt att träffa personalen i och med den uppkomna situationen.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 23:01

Har du koll på veckan som gått?

Skåne I vanlig ordning har den skånska nyhetsveckan bjudit på en hel del lokala "snackisar".
Att Zlatans gamla Merca är till salu i Eslöv har de flesta inte missat. En annan välklickad artikel har nyheten om att samtliga livsmedelsanläggningar i Malmö kommer att kontrolleras under de kommande två åren.

Skånskan - 11 jan 19 kl. 14:45

Skolstarten präglades av sorg efter dödsbud

STEHAG Sorg och förstämning har präglat terminsstarten på StehagSkolan efter ett tragiskt dödsbud. När en av Skolans lärare var på väg till terminens första arbetsdag omkom hon i en trafikolycka.
Eleverna på Skolan har fyllt den 66-åriga kvinnans arbetsrum med kort och hälsningar för att hedra hennes minne.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Ökat missnöje med skolmaten

ystad Eleverna är i stort sett fortsatt nöjda med den verksamhet som bedrivs på Ystad gymnasium – bortsett från skolrestaurangens mat.
Det visar en nöjdhetsenkät från kommunen.Enkäten innehåller 14 frågor som handlar bland annat om undervisning, digitala förutsättning, betyg, inflytande, studiero och trygghet och trivsel mellan åren 2015 och 2018.

Expressen - 25 jan 19 kl. 14:24

Gymnasieskola utrymd efter larm om detonation

Enligt Sydsvenskan har en gymnasieskola i Malmö utrymts efter larm om detonationer.– Tydligen har det avfyrats fyrverkeripjäser, både i och utanför Skolan, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral i region syd, till tidningen..

GöteborgsPosten - 26 jan 19 kl. 08:21

På spaning efter framtida jobb

Ett 20-tal olika yrkeskategorier visade upp sig på FuxernaSkolans yrkesmässa. Eleverna uppskattade initiativet och ställde många frågor på den första mässan som ordnats på Skolan..

GöteborgsPosten - 22 dec 18 kl. 05:00

Zafar: Skolan kan förmedla det svenska kulturarvet

När inte ens de mest ideologiskt mest inkluderande och solidariska svenskarna finns i förorten lämnas mötet med svenska traditioner och kulturarvet till Skolan, skriver gästkolumnisten Hamid Zafar..

Skånskan - 09 jan 19 kl. 16:20

Vill dra in alternativ till fläskkött i skolan

STAFFANSTORP De styrande politikerna i Staffanstorp vill ta bort den alternativa kötträtten för skolbarn som inte äter griskött.
Motiveringen är att det sker av ekonomiska skäl men kritiker menar att det handlar om signalpolitik och att man åtgärdar ett ”problem” som inte finns.Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) skriver på sociala medier att ”kommunen kan inte, med skattepengar, ta hänsyn till olika religiösa kostkrav”.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 20:00

Gjorde för lite mot kränkning

Lund En av kommunens grundskolor uppfyller inte skollagens bestämmelser om kränkande behandling. Detta enligt Skolinspektionen som nu kräver åtgärder.Senast den 18 mars ska kommunen utreda uppgifter om att en elev upplevt sig utsatt för kränkande behandling och se till att Skolans rektor anmäler uppgifter om kränkande behandling vidare till huvudmannen.

Trelleborgs Allehanda - 26 jan 19 kl. 00:01

En farlig normlöshet har skapat hårdare klimat i skolan

I ett samhälle där allt fler avstår från att uttrycka sin åsikt så känns det som samhällsklimatet har hårdnat..

YA - 24 jan 19 kl. 15:12

Skola och äldreomsorg: Måltidspriserna höjs

Måltidspriserna för personalen inom Skolan och äldreomsorgen höjs. Nu ska det göras en översyn för att se om det kan införas en gemensam taxa..

UT - 05 feb 19 kl. 00:00

Insändare: Eleverna är förlorarna när skolan ska spara

Vad betyder politikers floskler om Skolan i verkligheten? Tingsholmsgymnasiet ska nu dra ned på verksamheten med 3,4 miljoner kronor. Elevantalet har ökat kraftigt, men kommunledningen har underlåtit att kompensera Skolan för detta..

Skånskan - 24 jan 19 kl. 20:27

Kapten Hellström ute efter revansch

Handboll Serieledande IK Lågan ska försöka förlänga segerraden i division 2 södra. För motståndet i helgen står HK Hök, som vann första mötet i höstas med uddamålet. Lågans lagkapten Jonathan Hellström är revanschsugen och vet vad som gäller.

Barometern - 25 jan 19 kl. 16:21

Före detta elev åtalas för intrång på skola

En före detta elev på Lars KaggSkolan åtalas misstänkt för olaga intrång sedan han befunnit sig på Skolan utan att ha rätt till det..

DN - 25 jan 19 kl. 15:36

Elev stängs av efter hot på Snapchat

En fejd på en skola i södra Stockholm resulterade i att två elever skickade hot med vapenliknande föremål till varandra på Snapchat. Skolan har gjort en polisanmälan och en av eleverna har stängts av..

BT - 16 jan 19 kl. 06:57

Dalstorpskolan gör debut i Vi i femman

På torsdag åker DalstorpSkolan femteklassare till Borås för att tävla i Sveriges Radios frågesportprogram ”Vi i femman”. Eleverna har förberett sig under vintern och det är första gången en klass från Skolan är med i tävlingen..

Skånskan - 18 jan 19 kl. 15:00

Tvistar om nytt gymnasienamn

ESLÖV Det gnisslar om försöken att ge Eslövs nybyggda gymnasium ett namn. Förslaget att döpa det till ”Eslöfs Läroverk” låg redo för att antas men nu ska politikerna ta en ny vända.
Vänsterpolitikern Elise Rosberg tycker att det aktuella namnförslaget klingar gammalmodigt och är bakåtsträvande.

SmålandsPosten - 24 jan 19 kl. 06:30

Tvist efter skolbrand kan avgöras i domstol

Drygt två år efter den våldsamma branden på Sandsbro skola är försäkringsfrågan ännu inte löst. Nu börjar tålamodet ta slut hos försäkringsbolaget Protector där Skolan var försäkrad. Bolaget har tvingats betala omkring 30 miljoner kronor i ersättning..

Blekinge Läns tidning - 23 jan 19 kl. 21:44

Både glädje och oro för miljonsatsningen av nya skolan

41 miljoner kronor ska satsas på att bygga ut JändelSkolan i Jämjö. Men hur bygget ska bli eller när det kan genomföras är ännu oklart. Styrgruppen som jobbar för en ny skola vet vad dem vill.

Sydsvenskan - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10.20 var Skolan utrymd.

Blekinge Läns tidning - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10. 20 var Skolan utrymd.

YA - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10. 20 var Skolan utrymd.

DN - 25 jan 19 kl. 10:52

Hot mot gymnasieskola i Gislaved

En skola i Gislaved har utsatts för hot. Enligt Aftonbladet har Skolan utrymts..

BT - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10. 20 var Skolan utrymd.

Skånskan - 25 jan 19 kl. 11:00

Spännande sommar som statisst i systrar

UPPLEVELSE. – Extremt kul. Jag skulle gärna göra om det.

Kristianstadsbladet - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10. 20 var Skolan utrymd.

Sydöstran - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10. 20 var Skolan utrymd.

Barometern - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10. 20 var Skolan utrymd.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10.20 var Skolan utrymd.

SmålandsPosten - 25 jan 19 kl. 10:48

Skola i Gislaved utrymd efter hot

Gislaveds gymnasium har utrymts efter ett bombhot, rapporterar Aftonbladet. Hotet kom via mejl och vid 10. 20 var Skolan utrymd.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.