Skattesats

Saturday, 07 May, 02:23

Nyheter om Skattesats

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 13 apr 16 kl. 16:40

Brevet från Spotifys grundare: ”Svensk politik tvingar startups att flytta utomlands”

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon skickade idag ut ett brev som vänder sig till svenska politiker, läs hela brevet här… ”Sverige har just nu ett momentum. Etablerade startups som Spotify, Skype, King, Mojang och Klarna utgör tillsammans med mängder av andra nystartade företag och tillgången till kapital ett kluster med högt förädlade tjänster som leder till sysselsättning, skatteintäkter, innovationsförmåga och lockar talanger från hela världen. I detta kluster får unga människor tidigt möjlighet att bygga internationella nätverk och viktiga erfarenheter.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 14:00

Nytt parti ska vara klart redan i vår

Skurup Det finns ett tilltänkt namn på det nya partiet vars kärnfråga är kvalitet i välfärden – till låg Skattesats.– Det ska vara ett icke-socialistiskt parti, betonar Anders Christiansen.
Fokus kommer att ligga på hög kvalitet i kärnverksamheterna i kommunen, skola och omsorg, en konkurrenskraftig Skattesats och ett idogt arbete för att få inflyttning till kommunen.

DI - 01 mar 16 kl. 10:23

Konjunkturinstitutet varnar för underskott

De offentliga utgifterna inte kan finansieras av de nuvarande skatteintäkterna. Problemet kan åtgärdas genom antingen minskade kostnader i den offentliga sektorn, som lägre personaltäthet i vården, eller höjd Skattesats. Det skriver Konjunkturinstitutet i sin hållbarhetsrapport på tisdagen..

YLE - 03 mar 16 kl. 09:40

Anders Karlsson: Regeringens pina fortsätter, fördrag till trots

Stora utmaningar väntar regeringen också om det blir ett samhällsfördrag. Besluten om vårdreformen ska pressas fram och ramförhandlingarna blir svåra, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson. Fick vi ett tillräckligt besked av regeringen för att kunna sätta namnet på pappret?

SmålandsPosten - 23 feb 16 kl. 08:22

Sanning - ett svårt begrepp för S

Vad är sant och vad är osant om pensionerna? Eneroths svar, Smålandsposten den 12 februari, på vår insändare bidrar inte till att besvara frågan. Sant är att det inte finns någon särskilt högre Skattesats för pensionärer..

YLE - 17 dec 15 kl. 07:29

Slå fast Karlebys skatteprocent för två år framåt!

Precis som i Vasa anser stadsstyrelsens ordförande i Karleby, Veikko Laitila (C), att det behövs en översyn av budgetarbetet. Skattenivån borde slås fast för en längre tid, säger Laitila. Stadsstyrelsens ordförande Veikko Laitila i Karleby ger flankstöd åt sin kollega i Vasa, Seppo Rapo (Saml).

Skånskan - 02 dec 15 kl. 14:00

Skulder, vård och skolor trätoämnen

ESLÖV Den styrande majoriteten, bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna, fick efter fyra timmars debatt i kommunfullmäktige på måndagen igenom sin budget och att det ska vara oförändrad Skattesats i Eslöv kommande år. Både Centerpartiet och Sverigedemokraterna uttryckte tveksamhet om det planerade bygget av en ny gymnasieskola.Samtliga partier utom Sverigedemokraterna yrkade bifall till S-M-budgeten, även om Centerpartiet, Liberalerna och Nya Kommunpartiet Eslöv hade egna förslag som de försökte få igenom.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 15 kl. 20:23

Oförändrad skattesats

Fullmäktige inleddes med allmänhetens frågestund vilket var snabbt avklarat eftersom det inte fanns någon fråga. En halvtimme senare var hela fullmäktige slut utan någon större debatt..

Supermiljöbloggen - 09 nov 15 kl. 19:24

Folkpartiet föreslår grön skatteväxling

På Dagens Nyheters debattsida presenterar Folkpartiet (FP) idag ett förslag till grön skatteväxling. Genom att sänka skatten på arbete och företagande och höja moms och miljöskatter, så vill partiet skapa jobb och social rörlighet, samtidigt som man begränsar miljöskadlig konsumtion.  
Folkpartiets förslag går ut på SÄNKA följande skatter: Marginalskatten.

Dalarnas tidningar - 24 nov 15 kl. 10:56

Oförändrad skatt i Säter

På måndag den 30 november är det kommunfullmäktige i Säter med budgetdebatt och beslut om Skattesats. Förslaget till politikerna är oförändrad Skattesats på 22 kronor 79 öre per beskattningsbar hundralapp..

YLE - 18 nov 15 kl. 13:06

Få kommuner höjer skattesatsen 2016

Ovanligt få kommuner höjer sin Skattesats nästa år. Enligt Kommunförbundet höjer 45 kommuner Skattesatsen, jämfört med 98 i fjol. Man får gå tillbaka till 2001 för att hitta ett liknande läge.

YLE - 16 nov 15 kl. 08:28

Live: Vasapolitiker behandlar de stora sparkraven

Hur ska Vasa tackla de stora sparkraven på 20 miljoner euro? Blir det en höjd Skattesats? Där råder det oenighet.

YLE - 13 nov 15 kl. 15:15

Larsmo satsar på barnfamiljerna

Trots sänkt skatt har Larsmo råd med investeringar för fem miljoner euro år 2016. Mest satsar kommunen på barnfamiljerna. Skattesatsen sjunker med 0,5 procentenheter till 19,5 procent.

YLE - 09 nov 15 kl. 20:10

Raseborg godkände skattesatserna efter diskussion

Fullmäktigesamlingen var enig om att inte höja skatterna för Raseborgarna. En diskussion om huruvida en höjd fastighetsskatt kunde ge önskat klirr i kassan fördes ändå på måndagen (9.11).

DalaDemokraten - 12 nov 15 kl. 07:55

Skattesatsen oförändrad nästa år

Frågan om Hedemoras Skattesats 2016 togs upp vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde. Beslutet blev att lämna Skattesatsen oförändrad, vilket även var förslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott, ekonomichefen och kommunstyrelsen..

Dalarnas tidningar - 12 nov 15 kl. 07:55

Skattesatsen oförändrad nästa år

Frågan om Hedemoras Skattesats 2016 togs upp vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde. Beslutet blev att lämna Skattesatsen oförändrad, vilket även var förslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott, ekonomichefen och kommunstyrelsen..

Corren - 11 nov 15 kl. 09:10

Skatten ligger still nästa år

Budgetförslaget för 2016 rymmer en budget i balans och oförändrad Skattesats..

YLE - 10 nov 15 kl. 05:47

Skattesatsen förblir 20,5 procent i Pedersöre

Pedersöre håller Skattesatsen på 20,5 procent också nästa år. Beslutet togs av ett enhälligt fullmäktige. Det finns ett tryck att höja Skattesatsen i Pedersöre men fullmäktige valde ändå att behålla Skattesatsen oförändrad.

YLE - 05 nov 15 kl. 15:08

Larsmo kan bli enda kommunen som sänker skatten

Vasa är snart inte ensam om att ha den lägsta Skattesatsen i Österbotten. Larsmo kan troligen snart skryta med att ha sänkt skatten när andra höjer eller håller den oförändrad. Enligt uppgifter till Yle Österbotten diskuterades det här på ett budgetseminarium på torsdagen.

YLE - 05 nov 15 kl. 14:28

Livlig debatt om skatten väntas i Nykarleby

Det väntas en livlig debatt och omröstning om Skattesatsen i Nykarleby i kväll. Stadsstyrelsen föreslår en höjning på en procentenhet, men det lobbas för fullt för en halv procentenhet. I stadsstyrelsen föreslog stadsdirektör Gösta Willman en höjning med en halv procentenhet, men förslaget röstades ner till förmån för en rejäl höjning på en procentenhet.

YLE - 02 nov 15 kl. 19:49

Vörå och Jakobstad behåller skattesatsen

I Vörå vill kommunstyrelsen behålla Skattesatsen på 21 procent. Man väntar sig ett underskott 2016 men siktar på att balansera upp det hela på längre sikt. I fjol beslöt man höja inkomstSkattesatsen med en procentenhet.

YLE - 27 okt 15 kl. 12:42

Inga stora hopp om bättre ekonomi i Karleby

Nästa års budget ger inga stora hopp om bättre ekonomi. Liksom årets budget väntas den sluta på minus. - Det är samma svårigheter som tidigare och de växer ännu mer på grund av nedskärningar i statsandelarna.

YLE - 27 okt 15 kl. 12:42

Inget hopp om bättre ekonomi i Karleby

Nästa års budget ger inget större hopp om bättre ekonomi. Liksom årets budget väntas den sluta på minus. - Det är samma svårigheter som tidigare och de växer ännu mer på grund av nedskärningar i statsandelarna.

Dalarnas tidningar - 28 okt 15 kl. 13:54

Små marginaler i ansträngd budget

Det budgetförslag som kommunens borgerliga majoritet på torsdagskvällen lägger fram för Rättviks kommunfullmäktige utgår från en Skattesats – oförändrad jämfört med i år – på 22 kronor och 29 öre..

DalaDemokraten - 28 okt 15 kl. 13:54

Små marginaler i ansträngd budget

Det budgetförslag som kommunens borgerliga majoritet på torsdagskvällen lägger fram för Rättviks kommunfullmäktige utgår från en Skattesats – oförändrad jämfört med i år – på 22 kronor och 29 öre..

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.

Magazin24 - 15 okt 15 kl. 16:44

Ingen skatteförändring i Kungsör

Förslag i kommunstyrelsen. Klubbas före november.Det är den 26 oktober som kommunstyrelsen i Kungsörs kommun ska behandla ärendet om Skattesatsen för 2016.

Sydsvenskan - 10 okt 15 kl. 04:00

Budgetspelet – en fråga om förtroende

Det är kris i sjukvården. Vårdköerna ökar. Underskotten skenar.

Skånskan - 08 okt 15 kl. 14:00

Opposition säger nej till höjning

höör Om frågan om ny Skattesats skulle hamna i oppositionens knä tycks budskapet vara tydligt. Både Sverigedemokraterna och Folkpartiet säger nej till en skattehöjning.
– Att höja skatten vore fel väg att vandra, säger Magnus Marvéus.

Sydsvenskan - 29 sep 15 kl. 17:20

Budgetstriden står mellan två synsätt

Historien upprepar sig.Också i år lär Skånes regionpolitiker få tre budgetförslag att välja mellan.När regionstyrelse och regionfullmäktige går till omröstning i oktober står valet mellan en rödgrön budget, en alliansbudget och en SD-budget.

Helsingborgs Dagblad - 29 sep 15 kl. 17:20

Budgetstriden står mellan två synsätt

Historien upprepar sig.Också i år lär Skånes regionpolitiker få tre budgetförslag att välja mellan.När regionstyrelse och regionfullmäktige går till omröstning i oktober står valet mellan en rödgrön budget, en alliansbudget och en SD-budget.

Dalarnas tidningar - 10 jul 15 kl. 14:39

Redovisade 145 000 kronor felaktigt - nu stäms han

En enskild näringsidkare i norra Dalarna innehar inte någon F-skattesedel. Ändå har mannen på sju olika fakturor inom loppet av knappt en månad krävt uppdragsgivaren på en felaktig Skattesats. Totalt uppstiger den felaktivt redovisade summan till 145 267 kronor..

Ekonomistas - 11 jun 15 kl. 06:55

Regressiva skatter på ”syndiga” varor

Med undantag för förespråkare av en platt Skattesats vill de flesta att skatter ska vara progressiva, dvs att de som tjänar mer ska betala en högre andel i skatt. Att höra någon argumentera för regressiva skatter, alltså skatter som huvudsakligen betalas av dem med låga inkomster, hör inte till vanligheterna. Men i en ny uppsats visar och Ben Lockwood och Dmitry Taubinsky att regressiva skatter är vanligare än vad vi kanske tror.

YLE - 12 nov 15 kl. 05:56

Hangö, Ingå och Lojo beslöt hålla samma skattesats

Tre västnylandska kommuner har nyss fattat beslut om kommunalskatten för nästa år och alla tre är rörande eniga. Skattesatsen höjs inte. Ingå väljer däremot att öka fastighetsskatten en aning.

YLE - 12 nov 15 kl. 05:56

Hangö, Ingå och Lojo har oförändrad skattesats

Tre västnyländska kommuner har nyss fattat beslut om kommunalskatten för nästa år och alla tre är rörande eniga. Skattesatsen höjs inte. Ingå väljer däremot att höja fastighetsskatten en aning.

DalaDemokraten - 20 maj 15 kl. 09:33

Oförändrad skatt i Mora

Kommunstyrelsen föreslår efter tisdagens sammanträde en oförändrad Skattesats för 2016, det vill säga 22,81 kronor per beskattningsbar hundralapp..

Dalarnas tidningar - 20 maj 15 kl. 09:33

Oförändrad skatt i Mora

Kommunstyrelsen föreslår efter tisdagens sammanträde en oförändrad Skattesats för 2016, det vill säga 22,81 kronor per beskattningsbar hundralapp..

Helsingborgs Dagblad - 13 apr 15 kl. 16:57

Fattiga pensionärer ska ha råd med tandvård

Rent statistiskt så är var femte kvinna över 65 år fattigpensionär. Att det är så många kvinnor beror på att kvinnor i större utsträckning än män har arbetat deltid eller stannat hemma under några år för att ta hand om familjens barn. Enligt statistiken är också ungefär var tionde man över 65 år fattigpensionär.

YLE - 28 feb 15 kl. 17:37

Vårdreformen ökar skattetrycket i Västnyland

Trots att Hangö och Raseborg fortfarande hör till dem som ekonomiskt vinner på vårdreformen betyder ändå alla statens reformer tillsammans att kommunerna måste höja sina skatter för att ha lika mycket pengar som förr att röra sig med. Också i Ingå, Lojo och Sjundeå måste skatterna höjas. Finansministeriet har räknat ut hur kommunernas ekonomi påverkas av det senaste förslaget till social- och hälsovårdsreform.

Helsingborgs Dagblad - 26 feb 15 kl. 19:54

”Rapporten väcker en del frågor”

Regionrådet Carl Johan Sonessons (M) inlägg om hur bra sjukvården är i Region Skåne (Aktuella frågor 24/2) och att man lyckats få ihop ett överskott det gångna året på 643 miljoner kronor är inte i överensstämmelse med alla rapporter i medierna om människor som dör eller får svåra komplikationer för att de inte får vård inom rimlig tid.Exempelvis har det rapporterats om att personer med cancer som kan få ökade möjligheter till ett gott liv och överlevnad genom tidigt påbörjad behandling har fått vänta alltför länge på sjukvård – framför allt relaterat till brist på vårdplatser. Inte minst bristen på platser på förlossningsavdelningar har upplevts som anmärkningsvärd.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.