Skattesats

Thursday, 19 October, 13:01

Nyheter om Skattesats

Sortering: Relevans | Senaste
Ekonomistas - 12 sep 17 kl. 09:27

Den konstiga debatten om ISK

Regeringens meddelade om att den beskattningsbara schablonavkastningen på sk investeringssparkonton, ISK, ska höjas (med 0,25%-enheter) har väckt kritik. Men oavsett kritikens bärkraft så är det besynnerligt att så få uppmärksammar det faktum att ISK är en sparform som skapar oreda i svensk kapitalbeskattning och därför borde avskaffas helt. För fem år sedan infördes den nya sparformen, ISK, vilket regeringens budgetproposition motiverade så här: “Dagens regler för beskattning av kapitalvinster är komplicerade.

YLE - 15 sep 17 kl. 11:25

Timo Haapaniemi tillbaka på toppost i Kyrkslätt: "Det har sagts att jag är omutbar"

Timo Haapaniemi (Saml) låter sig inte påverkas av historien kring det misstänkta mutbrottet - som han friades från - och han är igen ordförande för kommunstyrelsen i Kyrkslätt. Polisen misstänkte Haapaniemi för grovt tagande av muta och grovt missbruk av tjänsteställning. Åklagaren beslöt i november 2015 att inte väcka åtal eftersom det inte fanns sannolika skäl till att Haapaniemi är skyldig.

Sydöstran - 08 aug 17 kl. 16:59

Besvikelse över besked om avveckling

Flera Kyrkhultsbor reagerar med besvikelse över att seniormottaggningen lämnar orten. – Allting försämras, trots att vi har samma Skattesats, säger Sven-Gunnar Månsson..

Dagens PS - 18 apr 17 kl. 08:38

Vårbudgeten: Nu får du betala hennes kalas

Nu på morgonen presenterade regeringen vårbudgeten, som privatekonomerna beskriver som klassisk fördelningspolitik. Pensionärer – även förtidspensionärer – och låginkomsttagare är vinnare och får sänkta skatter medan de som tjänar bra är förlorare och drabbas av skattehöjningar. ”Det är tredje året i rad som regeringen tar till den åtgärden för att finansiera utgiftsökningar”, rapporterar TT.

SvD - 09 apr 17 kl. 07:15

Esbjörn Nordesjö: Finansministern ”glömmer” effekter av politiken

Regeringen fick backa från sitt första förslag till nya så kallade 3:12-regler. Reglerna tillhör de mest tekniskt komplicerade. Nu kallas den tidigare versionen för ”utredarens förslag” och det nya heter ”regeringens förslag”.

Dagens PS - 03 apr 17 kl. 10:32

Finansmannen är rasande: ”Helt vrickat”

I morse berättade DagensPS.se med hänvisning till SvD Näringsliv om den långdragna process som Skatteverket driver mot riskkapitalister, och som kan bli en dyr affär personligen för landets tyngsta aktörer i branschen om Kammarrätten gör som Förvaltningsrätten och ger skattemyndigheten rätt. För delägarna på Nordic Capital kan skattesmällen bli högre än för de andra riskkapitalisterna om Skatteverket går segrande ur striden, uppger nu Svenska Dagbladet.

DN - 31 mar 17 kl. 11:13

Ministern om spellicenser: Reformerna borde genomförts för länge sedan

Det svenska spelmonopolet är snart ett minne blott. Redan nästa år räknar regeringen med att lägga fram ny lagstiftning kring ett licenssystem, som framför allt syftar till att öka konsumentsäkerheten. En uppdelning av Svenska Spel och en 18-procentig Skattesats på licensbolagens överskott är några av förslagen..

Skånskan - 23 mar 17 kl. 06:00

Nej till både MUF och skattesänkning

SJÖBO En av de viktigaste uppgifterna för en moderat är att sänka skatten.
Det påpekar Moderata ungdomsförbundet som nu kallat bland andra Sjöbos kommunstyrelseordförande Magnus Weberg till ett möte med krav på skattesänkningar. ERWP.

SmålandsPosten - 21 mar 17 kl. 07:45

Principer till historien

För tredje året i rad ökar beskattningen av arbete. Principen om hälften kvar vid en inkomstökning har nu definitivt gått till S-historien Skattehöjningarna sker enligt ett bekant mönster. De är tekniskt komplicerade och svåra att konkret förstå.

YLE - 17 mar 17 kl. 20:46

Hårdare skattekonkurrens kan sänka företagsskatten i framtiden

Brexit och Donald Trumps politik kan på sikt öka pressen att sänka företagsbeskattningen i Finland. Speciellt Storbritannien har hotat med ökad skattekonkurrens. Om företagen beskattas lindrigare kommer löntagarna sannolikt att tvingas betala mera skatt.

YLE - 05 mar 17 kl. 06:23

Sipiläs regering halvvägs – redan nu klart att målen inte nås

I april kommer regeringen att se över läget i ekonomin och den ekonomiska politiken. Många av de mål som ställdes upp i regeringsprogrammet kommer inte att uppfyllas under valperioden. Det gäller i synnerhet sysselsättningen.

LV - 13 jan 17 kl. 14:40

Kindaborna är inte uppskattade

Kindaborna uppskattas inte. Tvärtom är Kinda den enda kommun i hela Östergötland, som har sänkt sin kommunala Skattesats. Ja, förutom storstadskommunen Linköping förstås..

Dagens PS - 29 dec 16 kl. 16:26

Kommunen med högst skatt

DagensPS.se har tidigare berättat om skattehöjningarna nästa år, kommun för kommun i linje med regeringens förslag på höjd inkomstskatt. Dorotea i Västerbotten utmärker sig från och med nästa år med landets högsta Skattesats: 35,15 procent.

Nya Wermlands Tidningen - 27 dec 16 kl. 06:00

Föreslår samma skattesats

Kristdemokraterna har alltid värnat alla människors lika värde, oavsett ålder..

Skånskan - 30 nov 16 kl. 21:59

”Det här är en återhållsam budget”

höör Onsdagskvällens fullmäktige bekräftade en första spricka i Höörmodellen. Frågan är vad oenigheten kring budgeten betyder för det fortsatta samarbetet. ERWP.

YLE - 26 okt 16 kl. 16:53

Reformpessimism i kommunerna

Kommun- och reformminister Anu Vehviläinen (C) anser att det måste informeras bättre om de stora reformerna som berör kommunfältet. Över hälften av de som besvarade Yles enkät till kommunala beslutsfattare tror att den egna kommunens service försämras, då vård- och förvaltningsreformen träder i kraft. Det var inget hoppingivande svar Yle fick av de 450 kommunala makthavare som svarade på enkäten.

Expressen - 28 nov 16 kl. 15:18

Rune Andersson: "Det är helt galet"

Det nya spelbolaget Legolas är allt närmare lansering. Nu kommenterar delägaren Rune Andersson projektet – och riktar återigen skarp kritik mot ATG:s nuvarande Skattesats. – Det är helt galet att staten tar 35 procent av spelnettot, säger Rune Andersson till Dagens Industri..

Västerbottens Folkblad - 28 nov 16 kl. 16:28

Dorotea kommun sänker skatten

På fullmäktige i Dorotea i dag beslutades att kommunen sänker skatten. Det var vid punkten Skattesats för 2017 som kommunalråd MatsErik Westerlund (DKL) föreslog en skattesänkning med 10 öre till 23,85 kronor. – Vi måste försöka bli en attraktivare kommun, sade Westerlund.

DI - 24 nov 16 kl. 21:00

Tobias Wikström: Dags att förbereda sig för ett skattevärldskrig

LEDARE. Storbritanniens premiärminister Theresa May vill sänka bolagsskatten. Häromdagen sa hon sig till och med vilja ha lägst Skattesats bland OECD-länderna..

Sydsvenskan - 24 nov 16 kl. 20:16

Votering om skatten avslutade budgetdebatten i Malmö

S-MP-styret fick stöd av L för oförändrad Skattesats..

Barometern - 23 nov 16 kl. 14:42

Stor majoritet för oförändrad kommunalskatt år 2017

Det blev oväntat stor majoritet för oförändrad Skattesats i kommunen..

GöteborgsPosten - 21 nov 16 kl. 16:24

Brittisk bolagsskatt på väg ned

Det kan bli rejäla sänkningar av bolagsskatten i Storbritannien i kölvattnet på det brittiska EU-utträdet. Premiärminister Theresa May siktar på lägst Skattesats bland OECD-länderna, för att få med sig näringslivet på brexit..

YLE - 02 nov 16 kl. 08:22

Skatten lägst i Larsmo, högst i Kaskö

I Larsmo undrades det i kommunstyrelsen om man rentav kunde sänka Skattesatsen, men någon större diskussion blev det inte, utan man beslöt köra på som tidigare med 19,5 procent. I Kaskö är läget ett annat. Stadsdirektör Marlene Svens föreslog en höjning till 22,25 procent, men stadsstyrelsen nöjde sig med en Skattesats på 22 procent.

YLE - 09 nov 16 kl. 16:17

Ingå satsar på gator och kommunalteknik

Gator, vatten och avlopp är de enskilt största posterna i Ingå kommuns budgetförslag för år 2017. Budgeten kännetecknas i övrigt av strama tyglar. - Vi lever i en tid med många öppna frågor.

YLE - 01 nov 16 kl. 19:13

Skatten lägst i Larsmo, högst i Kaskö

I Larsmo undrades det i kommunstyrelsen om man rentav kunde sänka Skattesatsen, men någon större diskussion blev det inte, utan man beslöt köra på som tidigare med 19,5 procent. I Kaskö är läget ett annat. Stadsdirektör Marlene Svens föreslog en höjning till 22,25 procent, men stadsstyrelsen nöjde sig med en Skattesats på 22 procent.

YLE - 27 okt 16 kl. 18:52

Kyrkan kan sälja bostadshus i Karis

Kyrkan överväger att sälja största delen av sina bostäder i Karis. Det handlar om ett stort flervåningshus i Tallmo och ett tvåvåningshus vid Lärkkullavägen. De två husen vid Tallmogatan 4 och Lärkkullavägen 8 bildar numera tillsammans Fastighetsaktiebolaget Katarina.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

YLE - 23 okt 16 kl. 16:05

Kommundirektörens beredning väcker frågor i Ingå

En dyrare investeringsplan som inte har behandlats av nämnderna får en styrelsemedlem att ryta till i Ingå. Samlingspartisten Marko Rautakoura, förste viceordförande i kommunstyrelsen, kritiserar beslutsgången och resurseringen i kommunen. Kritiken riktar sig främst mot kommundirektör Jarl Boström.

YLE - 12 okt 16 kl. 19:13

Det här händer inte ofta: Grankulla vill höja skattesatsen

Finlands lägsta Skattesats ser ut att höjas. Grankullapolitikerna diskuterar nu en höjning av kommunalskatten från 16,5 procent till 16,75. Orsaken är bland annat att antalet pensionärer ökar.

YLE - 20 okt 16 kl. 08:13

Höj skatten ännu mer, säger Grankullapolitikerna till stadsdirektören

Stadsdirektörens förslag var att höja kommunalskatten med 0,25 procentenheter. SFP föreslog att skatten höjs med 0,5 procentenheter. På onsdag kväll beslutade stadsstyrelsen om att föreslå för fullmäktige att kommunalskatten i Grankulla ska höjas till 17 procent.

Skånskan - 12 okt 16 kl. 16:00

Maxar skatteintäkter utan skattehöjning

Skåne Om inte de skenande kostnaderna pressas i Region Skåne, så hjälper det inte hur mycket skatten höjs. Det menar alliansen och lägger ett budgetalternativ med mer pengar till sjukvård och kollektivtrafik. Utan skattehöjning.

UT - 03 okt 16 kl. 11:28

Nytt beslut om kommunalskatt

Det blir oförändrad Skattesats för Ulricehamns kommun nästa år..

Nerikes Allehanda - 07 sep 16 kl. 05:15

Staten och kapitalet sitter inte i samma båt

Det är hög tid för EU att en gång för alla sätta stopp för multinationella bolags aggressiva skatteplanering. Vi måste också se till att otillåtna statsstöd till enskilda företag upphör. Därför fortsätter jag nu det viktiga arbetet med att vinster inom EU ska beskattas i de länder där de genereras genom så kallad country-by-country reporting.

DI - 26 aug 16 kl. 18:51

Utredaren öppnar för att dela Svenska Spel

Regeringens spelutredare Håkan Hallstedt, som även är chef för Lotteriinspektionen, kämpar mot klockan.Han indikerar att branschen bör räkna med en Skattesats omkring 20 procent och ett licenssystem likt det danska. Svenska Spel kan också komma att delas..

YLE - 26 aug 16 kl. 16:41

Konsulter: Åland kunde bli en enda kommun

Åland kunde vara en enda kommun i stället för att bestå av 16 kommuner som i dag. Det är ett förslag från konsulter som landskapsregeringen har bett presentera förslag för Ålands framtid. Representanter för åländska kommuner fick ta del av förslaget på fredagen.

YLE - 14 jul 16 kl. 08:45

Flasksamlare borde betala skatt

De som samlar flaskor och burkar från gatorna för att sedan panta dem är skyldiga att betala inkomstskatt, menar skattemyndigheterna. Skatteförvaltningens överinspektör Petri Manninen säger att alla inkomster från flaskinsamling är en helt normal skattepliktig inkomst som bör redovisas, annars kan det bli fråga om restskatt. – Man måste deklarera alla flaskor, det är en skattepliktig förvärvsinkomst.

YLE - 13 aug 16 kl. 14:12

Behöver vi en plattare skatt?

Finlands skattesystem är dyrt och komplicerat. Ett enklare skattesystem skulle bli billigare och eventuellt sporra ekonomin, men det skulle sannolikt bli mindre jämställt. Välfärdssamhället är tänkt att vara en slags Robin Hoodstat.

YLE - 30 jun 16 kl. 10:11

Strand: Vårdreformen är brutal och för partipolitisk

Det är en brutal reform men det finns ändå möjlighet för att bygga upp egna modeller. Så kommenterar riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) det lagpaket regeringen presenterade för social- och hälsovårdsreformen på onsdagen. På onsdagen presenterade regeringen lagförslag för social- och hälsovårdsreformen.

YLE - 08 jul 16 kl. 10:10

Inte realistiskt med autonomi

En lyssnare ställde frågan om Österbotten kunde få samma självstyre som Åland, i serien Dina hemknutar. Nästa år tar Kaj Suomela över rodret som landskapsdirektör för Österbotten. Även om landskapet inte är på väg mot en autonomi tror Suomela att vi kommer att få mer att bestämma över i framtiden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.