Skattesats

Sunday, 23 October, 09:47

Nyheter om Skattesats

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 26 aug 16 kl. 18:51

Utredaren öppnar för att dela Svenska Spel

Regeringens spelutredare Håkan Hallstedt, som även är chef för Lotteriinspektionen, kämpar mot klockan.Han indikerar att branschen bör räkna med en Skattesats omkring 20 procent och ett licenssystem likt det danska. Svenska Spel kan också komma att delas..

YLE - 26 aug 16 kl. 16:41

Konsulter: Åland kunde bli en enda kommun

Åland kunde vara en enda kommun i stället för att bestå av 16 kommuner som i dag. Det är ett förslag från konsulter som landskapsregeringen har bett presentera förslag för Ålands framtid. Representanter för åländska kommuner fick ta del av förslaget på fredagen.

YLE - 14 jul 16 kl. 08:45

Flasksamlare borde betala skatt

De som samlar flaskor och burkar från gatorna för att sedan panta dem är skyldiga att betala inkomstskatt, menar skattemyndigheterna. Skatteförvaltningens överinspektör Petri Manninen säger att alla inkomster från flaskinsamling är en helt normal skattepliktig inkomst som bör redovisas, annars kan det bli fråga om restskatt. – Man måste deklarera alla flaskor, det är en skattepliktig förvärvsinkomst.

YLE - 13 aug 16 kl. 14:12

Behöver vi en plattare skatt?

Finlands skattesystem är dyrt och komplicerat. Ett enklare skattesystem skulle bli billigare och eventuellt sporra ekonomin, men det skulle sannolikt bli mindre jämställt. Välfärdssamhället är tänkt att vara en slags Robin Hoodstat.

YLE - 30 jun 16 kl. 10:11

Strand: Vårdreformen är brutal och för partipolitisk

Det är en brutal reform men det finns ändå möjlighet för att bygga upp egna modeller. Så kommenterar riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) det lagpaket regeringen presenterade för social- och hälsovårdsreformen på onsdagen. På onsdagen presenterade regeringen lagförslag för social- och hälsovårdsreformen.

YLE - 08 jul 16 kl. 10:10

Inte realistiskt med autonomi

En lyssnare ställde frågan om Österbotten kunde få samma självstyre som Åland, i serien Dina hemknutar. Nästa år tar Kaj Suomela över rodret som landskapsdirektör för Österbotten. Även om landskapet inte är på väg mot en autonomi tror Suomela att vi kommer att få mer att bestämma över i framtiden.

Nyan - 30 jun 16 kl. 10:00

Kommunerna kan bli av med 60 miljoner

Går riksregeringens lagförslag om en höjd statsskatt igenom kan de kommunala skatteintäkterna i de åländska kommunerna minska med 60 miljoner euro.

– Självstyrelsemässigt är det oerhört problematiskt, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.
Nytt förslag från riksregeringen

Kommunerna kan
bli av med 60 miljoner

Går riksregeringens lagförslag om en höjd statsskatt igenom kan de kommunala skatteintäkterna i de åländska kommunerna minska med 60 miljoner euro.

Skånskan - 21 jun 16 kl. 11:01

Budgetbeslut skjuts fram efter politikhån

skurup M och SD ville besluta om nästa kommunbudget del för del – vilket ordföranden Lena Axelsson (S) vägrade gå med på.
Efter en skarp konflikt med uttalanden som ”ynkedomsbevis” och ”trams” och krav på kommunalrådets avgång skjuts nu beslutet på framtiden.På måndagen skulle Skurups framtida Skattesats bestämmas – skulle de styrande partierna till vänster få igenom en skattehöjning på 40 öre eller inte?

Skånskan - 16 jun 16 kl. 23:06

Många nöjda med debattklimatet

Lund Under avslutningen av budgetfullmäktige tog talare efter talare upp det förbättrade debattklimatet och den goda stämningen.– Vi har haft en trevlig ton inriktad på konstruktiva lösningar, sade kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S). Mia Honeth (L) såg det som inspirerande och vitaliserande att det funnits så många olika förslag att debattera medan Ulf Nymark (MP) pekade på att det nåtts lösningar över blockgränserna.

DI - 10 jun 16 kl. 10:46

Equators vd: Vill kunna spara till värdefull utveckling

Den heta byggkonjunkturen lyfter arkitektfirman Equator som har flera projekt i centrala Stockholm.Men vd Annica Carlsson vill kunna sätta av en större del av vinsten för utvecklingsarbete och ta ut pengarna med en lägre Skattesats. "Det kan komma både verksamheten och hela samhället till nytta", säger hon..

Skånskan - 25 maj 16 kl. 14:00

Borgerlig budget ger 21 miljoner till skola

Skurup Skurup ska aldrig ha en högre Skattesats än vad som krävs för att erbjuda en god kommunal service, hävdar Moderaterna och Centern.
Nu presenterar de sitt budgetförslag: Skatten stannar på 20,02 kronor samtidigt som man storsatsar på skolan.Skolan är i fokus.

UT - 02 maj 16 kl. 11:39

Stor jämförelse av åtta Sjuhäradskommuner

Endast en kommun av de omkringliggande Sjuhäradskommunerna har lägre Skattesats än Ulricehamn. Nivån på skatten och ett antal övriga faktorer har jämförts mellan åtta kommuner..

Världen Idag - 13 apr 16 kl. 00:01

Efterlysning: Kristen etik och ekonomisk moralkompass

Kristen tro förespråkar inga politiska system och inte heller någon Skattesats. Jesus uppmanar oss att använda vårt samvete, vårt omdöme och vårt förnuft, skriver teol dr Annika Borg apropå den senaste tidens ekonomiska skandaler och etiska kollaps..

Skånskan - 13 apr 16 kl. 21:15

Gigantiskt underskott kan tvinga fram skattehöjning

SVALÖV Svalövs räkenskaper går inte ihop.
När 2016 är till ända lär det saknas 15,7 miljoner kronor i kistan och då kan politikerna tvingas till drastiska åtgärder:– Kan vi inte spara tillräckligt mycket kan det bli aktuellt med en skattehöjning.
– Det kan vara ett sätt att få rätt på ekonomin, erkänner kommunalrådet Torbjörn Ekelund (L).

Dagensanalys.se - 13 apr 16 kl. 16:40

Brevet från Spotifys grundare: ”Svensk politik tvingar startups att flytta utomlands”

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon skickade idag ut ett brev som vänder sig till svenska politiker, läs hela brevet här… ”Sverige har just nu ett momentum. Etablerade startups som Spotify, Skype, King, Mojang och Klarna utgör tillsammans med mängder av andra nystartade företag och tillgången till kapital ett kluster med högt förädlade tjänster som leder till sysselsättning, skatteintäkter, innovationsförmåga och lockar talanger från hela världen. I detta kluster får unga människor tidigt möjlighet att bygga internationella nätverk och viktiga erfarenheter.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 14:00

Nytt parti ska vara klart redan i vår

Skurup Det finns ett tilltänkt namn på det nya partiet vars kärnfråga är kvalitet i välfärden – till låg Skattesats.– Det ska vara ett icke-socialistiskt parti, betonar Anders Christiansen.
Fokus kommer att ligga på hög kvalitet i kärnverksamheterna i kommunen, skola och omsorg, en konkurrenskraftig Skattesats och ett idogt arbete för att få inflyttning till kommunen.

DI - 01 mar 16 kl. 10:23

Konjunkturinstitutet varnar för underskott

De offentliga utgifterna inte kan finansieras av de nuvarande skatteintäkterna. Problemet kan åtgärdas genom antingen minskade kostnader i den offentliga sektorn, som lägre personaltäthet i vården, eller höjd Skattesats. Det skriver Konjunkturinstitutet i sin hållbarhetsrapport på tisdagen..

YLE - 03 mar 16 kl. 09:40

Anders Karlsson: Regeringens pina fortsätter, fördrag till trots

Stora utmaningar väntar regeringen också om det blir ett samhällsfördrag. Besluten om vårdreformen ska pressas fram och ramförhandlingarna blir svåra, skriver Yle Nyheters politiska reporter AG Karlsson. Fick vi ett tillräckligt besked av regeringen för att kunna sätta namnet på pappret?

SmålandsPosten - 23 feb 16 kl. 08:22

Sanning - ett svårt begrepp för S

Vad är sant och vad är osant om pensionerna? Eneroths svar, Smålandsposten den 12 februari, på vår insändare bidrar inte till att besvara frågan. Sant är att det inte finns någon särskilt högre Skattesats för pensionärer..

YLE - 17 dec 15 kl. 07:29

Slå fast Karlebys skatteprocent för två år framåt!

Precis som i Vasa anser stadsstyrelsens ordförande i Karleby, Veikko Laitila (C), att det behövs en översyn av budgetarbetet. Skattenivån borde slås fast för en längre tid, säger Laitila. Stadsstyrelsens ordförande Veikko Laitila i Karleby ger flankstöd åt sin kollega i Vasa, Seppo Rapo (Saml).

Skånskan - 02 dec 15 kl. 14:00

Skulder, vård och skolor trätoämnen

ESLÖV Den styrande majoriteten, bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna, fick efter fyra timmars debatt i kommunfullmäktige på måndagen igenom sin budget och att det ska vara oförändrad Skattesats i Eslöv kommande år. Både Centerpartiet och Sverigedemokraterna uttryckte tveksamhet om det planerade bygget av en ny gymnasieskola.Samtliga partier utom Sverigedemokraterna yrkade bifall till S-M-budgeten, även om Centerpartiet, Liberalerna och Nya Kommunpartiet Eslöv hade egna förslag som de försökte få igenom.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 15 kl. 20:23

Oförändrad skattesats

Fullmäktige inleddes med allmänhetens frågestund vilket var snabbt avklarat eftersom det inte fanns någon fråga. En halvtimme senare var hela fullmäktige slut utan någon större debatt..

Supermiljöbloggen - 09 nov 15 kl. 19:24

Folkpartiet föreslår grön skatteväxling

På Dagens Nyheters debattsida presenterar Folkpartiet (FP) idag ett förslag till grön skatteväxling. Genom att sänka skatten på arbete och företagande och höja moms och miljöskatter, så vill partiet skapa jobb och social rörlighet, samtidigt som man begränsar miljöskadlig konsumtion.  
Folkpartiets förslag går ut på SÄNKA följande skatter: Marginalskatten.

Dalarnas tidningar - 24 nov 15 kl. 10:56

Oförändrad skatt i Säter

På måndag den 30 november är det kommunfullmäktige i Säter med budgetdebatt och beslut om Skattesats. Förslaget till politikerna är oförändrad Skattesats på 22 kronor 79 öre per beskattningsbar hundralapp..

YLE - 18 nov 15 kl. 13:06

Få kommuner höjer skattesatsen 2016

Ovanligt få kommuner höjer sin Skattesats nästa år. Enligt Kommunförbundet höjer 45 kommuner Skattesatsen, jämfört med 98 i fjol. Man får gå tillbaka till 2001 för att hitta ett liknande läge.

YLE - 16 nov 15 kl. 08:28

Live: Vasapolitiker behandlar de stora sparkraven

Hur ska Vasa tackla de stora sparkraven på 20 miljoner euro? Blir det en höjd Skattesats? Där råder det oenighet.

YLE - 13 nov 15 kl. 15:15

Larsmo satsar på barnfamiljerna

Trots sänkt skatt har Larsmo råd med investeringar för fem miljoner euro år 2016. Mest satsar kommunen på barnfamiljerna. Skattesatsen sjunker med 0,5 procentenheter till 19,5 procent.

YLE - 09 nov 15 kl. 20:10

Raseborg godkände skattesatserna efter diskussion

Fullmäktigesamlingen var enig om att inte höja skatterna för Raseborgarna. En diskussion om huruvida en höjd fastighetsskatt kunde ge önskat klirr i kassan fördes ändå på måndagen (9.11).

DalaDemokraten - 12 nov 15 kl. 07:55

Skattesatsen oförändrad nästa år

Frågan om Hedemoras Skattesats 2016 togs upp vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde. Beslutet blev att lämna Skattesatsen oförändrad, vilket även var förslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott, ekonomichefen och kommunstyrelsen..

Dalarnas tidningar - 12 nov 15 kl. 07:55

Skattesatsen oförändrad nästa år

Frågan om Hedemoras Skattesats 2016 togs upp vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde. Beslutet blev att lämna Skattesatsen oförändrad, vilket även var förslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott, ekonomichefen och kommunstyrelsen..

Corren - 11 nov 15 kl. 09:10

Skatten ligger still nästa år

Budgetförslaget för 2016 rymmer en budget i balans och oförändrad Skattesats..

YLE - 10 nov 15 kl. 05:47

Skattesatsen förblir 20,5 procent i Pedersöre

Pedersöre håller Skattesatsen på 20,5 procent också nästa år. Beslutet togs av ett enhälligt fullmäktige. Det finns ett tryck att höja Skattesatsen i Pedersöre men fullmäktige valde ändå att behålla Skattesatsen oförändrad.

YLE - 05 nov 15 kl. 15:08

Larsmo kan bli enda kommunen som sänker skatten

Vasa är snart inte ensam om att ha den lägsta Skattesatsen i Österbotten. Larsmo kan troligen snart skryta med att ha sänkt skatten när andra höjer eller håller den oförändrad. Enligt uppgifter till Yle Österbotten diskuterades det här på ett budgetseminarium på torsdagen.

YLE - 05 nov 15 kl. 14:28

Livlig debatt om skatten väntas i Nykarleby

Det väntas en livlig debatt och omröstning om Skattesatsen i Nykarleby i kväll. Stadsstyrelsen föreslår en höjning på en procentenhet, men det lobbas för fullt för en halv procentenhet. I stadsstyrelsen föreslog stadsdirektör Gösta Willman en höjning med en halv procentenhet, men förslaget röstades ner till förmån för en rejäl höjning på en procentenhet.

YLE - 02 nov 15 kl. 19:49

Vörå och Jakobstad behåller skattesatsen

I Vörå vill kommunstyrelsen behålla Skattesatsen på 21 procent. Man väntar sig ett underskott 2016 men siktar på att balansera upp det hela på längre sikt. I fjol beslöt man höja inkomstSkattesatsen med en procentenhet.

YLE - 27 okt 15 kl. 12:42

Inga stora hopp om bättre ekonomi i Karleby

Nästa års budget ger inga stora hopp om bättre ekonomi. Liksom årets budget väntas den sluta på minus. - Det är samma svårigheter som tidigare och de växer ännu mer på grund av nedskärningar i statsandelarna.

YLE - 27 okt 15 kl. 12:42

Inget hopp om bättre ekonomi i Karleby

Nästa års budget ger inget större hopp om bättre ekonomi. Liksom årets budget väntas den sluta på minus. - Det är samma svårigheter som tidigare och de växer ännu mer på grund av nedskärningar i statsandelarna.

Dalarnas tidningar - 28 okt 15 kl. 13:54

Små marginaler i ansträngd budget

Det budgetförslag som kommunens borgerliga majoritet på torsdagskvällen lägger fram för Rättviks kommunfullmäktige utgår från en Skattesats – oförändrad jämfört med i år – på 22 kronor och 29 öre..

DalaDemokraten - 28 okt 15 kl. 13:54

Små marginaler i ansträngd budget

Det budgetförslag som kommunens borgerliga majoritet på torsdagskvällen lägger fram för Rättviks kommunfullmäktige utgår från en Skattesats – oförändrad jämfört med i år – på 22 kronor och 29 öre..

YLE - 16 okt 15 kl. 05:43

Österbottniska kommuner på bantningskur

En gång hade Kaskö hur mycket pengar som helst, nu har staden 15 procent arbetslösa. Kronoby i sin tur överväger att stänga fyra skolor. Snart sagt alla österbottniska kommuner söker sparobjekt.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.