Skattesats

Thursday, 30 March, 14:30

Nyheter om Skattesats

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 05 mar 17 kl. 06:23

Sipiläs regering halvvägs – redan nu klart att målen inte nås

I april kommer regeringen att se över läget i ekonomin och den ekonomiska politiken. Många av de mål som ställdes upp i regeringsprogrammet kommer inte att uppfyllas under valperioden. Det gäller i synnerhet sysselsättningen.

Expressen - 28 nov 16 kl. 15:18

Rune Andersson: "Det är helt galet"

Det nya spelbolaget Legolas är allt närmare lansering. Nu kommenterar delägaren Rune Andersson projektet – och riktar återigen skarp kritik mot ATG:s nuvarande Skattesats. – Det är helt galet att staten tar 35 procent av spelnettot, säger Rune Andersson till Dagens Industri..

LV - 13 jan 17 kl. 14:40

Kindaborna är inte uppskattade

Kindaborna uppskattas inte. Tvärtom är Kinda den enda kommun i hela Östergötland, som har sänkt sin kommunala Skattesats. Ja, förutom storstadskommunen Linköping förstås..

Dagens PS - 29 dec 16 kl. 16:26

Kommunen med högst skatt

DagensPS.se har tidigare berättat om skattehöjningarna nästa år, kommun för kommun i linje med regeringens förslag på höjd inkomstskatt. Dorotea i Västerbotten utmärker sig från och med nästa år med landets högsta Skattesats: 35,15 procent.

Nya Wermlands Tidningen - 27 dec 16 kl. 06:00

Föreslår samma skattesats

Kristdemokraterna har alltid värnat alla människors lika värde, oavsett ålder..

Skånskan - 30 nov 16 kl. 21:59

”Det här är en återhållsam budget”

höör Onsdagskvällens fullmäktige bekräftade en första spricka i Höörmodellen. Frågan är vad oenigheten kring budgeten betyder för det fortsatta samarbetet. ERWP.

YLE - 26 okt 16 kl. 16:53

Reformpessimism i kommunerna

Kommun- och reformminister Anu Vehviläinen (C) anser att det måste informeras bättre om de stora reformerna som berör kommunfältet. Över hälften av de som besvarade Yles enkät till kommunala beslutsfattare tror att den egna kommunens service försämras, då vård- och förvaltningsreformen träder i kraft. Det var inget hoppingivande svar Yle fick av de 450 kommunala makthavare som svarade på enkäten.

Västerbottens Folkblad - 28 nov 16 kl. 16:28

Dorotea kommun sänker skatten

På fullmäktige i Dorotea i dag beslutades att kommunen sänker skatten. Det var vid punkten Skattesats för 2017 som kommunalråd MatsErik Westerlund (DKL) föreslog en skattesänkning med 10 öre till 23,85 kronor. – Vi måste försöka bli en attraktivare kommun, sade Westerlund.

DI - 24 nov 16 kl. 21:00

Tobias Wikström: Dags att förbereda sig för ett skattevärldskrig

LEDARE. Storbritanniens premiärminister Theresa May vill sänka bolagsskatten. Häromdagen sa hon sig till och med vilja ha lägst Skattesats bland OECD-länderna..

Sydsvenskan - 24 nov 16 kl. 20:16

Votering om skatten avslutade budgetdebatten i Malmö

S-MP-styret fick stöd av L för oförändrad Skattesats..

Barometern - 23 nov 16 kl. 14:42

Stor majoritet för oförändrad kommunalskatt år 2017

Det blev oväntat stor majoritet för oförändrad Skattesats i kommunen..

GöteborgsPosten - 21 nov 16 kl. 16:24

Brittisk bolagsskatt på väg ned

Det kan bli rejäla sänkningar av bolagsskatten i Storbritannien i kölvattnet på det brittiska EU-utträdet. Premiärminister Theresa May siktar på lägst Skattesats bland OECD-länderna, för att få med sig näringslivet på brexit..

YLE - 02 nov 16 kl. 08:22

Skatten lägst i Larsmo, högst i Kaskö

I Larsmo undrades det i kommunstyrelsen om man rentav kunde sänka Skattesatsen, men någon större diskussion blev det inte, utan man beslöt köra på som tidigare med 19,5 procent. I Kaskö är läget ett annat. Stadsdirektör Marlene Svens föreslog en höjning till 22,25 procent, men stadsstyrelsen nöjde sig med en Skattesats på 22 procent.

YLE - 09 nov 16 kl. 16:17

Ingå satsar på gator och kommunalteknik

Gator, vatten och avlopp är de enskilt största posterna i Ingå kommuns budgetförslag för år 2017. Budgeten kännetecknas i övrigt av strama tyglar. - Vi lever i en tid med många öppna frågor.

Nerikes Allehanda - 07 sep 16 kl. 05:15

Staten och kapitalet sitter inte i samma båt

Det är hög tid för EU att en gång för alla sätta stopp för multinationella bolags aggressiva skatteplanering. Vi måste också se till att otillåtna statsstöd till enskilda företag upphör. Därför fortsätter jag nu det viktiga arbetet med att vinster inom EU ska beskattas i de länder där de genereras genom så kallad country-by-country reporting.

YLE - 01 nov 16 kl. 19:13

Skatten lägst i Larsmo, högst i Kaskö

I Larsmo undrades det i kommunstyrelsen om man rentav kunde sänka Skattesatsen, men någon större diskussion blev det inte, utan man beslöt köra på som tidigare med 19,5 procent. I Kaskö är läget ett annat. Stadsdirektör Marlene Svens föreslog en höjning till 22,25 procent, men stadsstyrelsen nöjde sig med en Skattesats på 22 procent.

YLE - 27 okt 16 kl. 18:52

Kyrkan kan sälja bostadshus i Karis

Kyrkan överväger att sälja största delen av sina bostäder i Karis. Det handlar om ett stort flervåningshus i Tallmo och ett tvåvåningshus vid Lärkkullavägen. De två husen vid Tallmogatan 4 och Lärkkullavägen 8 bildar numera tillsammans Fastighetsaktiebolaget Katarina.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

YLE - 23 okt 16 kl. 16:05

Kommundirektörens beredning väcker frågor i Ingå

En dyrare investeringsplan som inte har behandlats av nämnderna får en styrelsemedlem att ryta till i Ingå. Samlingspartisten Marko Rautakoura, förste viceordförande i kommunstyrelsen, kritiserar beslutsgången och resurseringen i kommunen. Kritiken riktar sig främst mot kommundirektör Jarl Boström.

YLE - 12 okt 16 kl. 19:13

Det här händer inte ofta: Grankulla vill höja skattesatsen

Finlands lägsta Skattesats ser ut att höjas. Grankullapolitikerna diskuterar nu en höjning av kommunalskatten från 16,5 procent till 16,75. Orsaken är bland annat att antalet pensionärer ökar.

YLE - 20 okt 16 kl. 08:13

Höj skatten ännu mer, säger Grankullapolitikerna till stadsdirektören

Stadsdirektörens förslag var att höja kommunalskatten med 0,25 procentenheter. SFP föreslog att skatten höjs med 0,5 procentenheter. På onsdag kväll beslutade stadsstyrelsen om att föreslå för fullmäktige att kommunalskatten i Grankulla ska höjas till 17 procent.

Skånskan - 12 okt 16 kl. 16:00

Maxar skatteintäkter utan skattehöjning

Skåne Om inte de skenande kostnaderna pressas i Region Skåne, så hjälper det inte hur mycket skatten höjs. Det menar alliansen och lägger ett budgetalternativ med mer pengar till sjukvård och kollektivtrafik. Utan skattehöjning.

UT - 03 okt 16 kl. 11:28

Nytt beslut om kommunalskatt

Det blir oförändrad Skattesats för Ulricehamns kommun nästa år..

DI - 26 aug 16 kl. 18:51

Utredaren öppnar för att dela Svenska Spel

Regeringens spelutredare Håkan Hallstedt, som även är chef för Lotteriinspektionen, kämpar mot klockan.Han indikerar att branschen bör räkna med en Skattesats omkring 20 procent och ett licenssystem likt det danska. Svenska Spel kan också komma att delas..

YLE - 26 aug 16 kl. 16:41

Konsulter: Åland kunde bli en enda kommun

Åland kunde vara en enda kommun i stället för att bestå av 16 kommuner som i dag. Det är ett förslag från konsulter som landskapsregeringen har bett presentera förslag för Ålands framtid. Representanter för åländska kommuner fick ta del av förslaget på fredagen.

YLE - 14 jul 16 kl. 08:45

Flasksamlare borde betala skatt

De som samlar flaskor och burkar från gatorna för att sedan panta dem är skyldiga att betala inkomstskatt, menar skattemyndigheterna. Skatteförvaltningens överinspektör Petri Manninen säger att alla inkomster från flaskinsamling är en helt normal skattepliktig inkomst som bör redovisas, annars kan det bli fråga om restskatt. – Man måste deklarera alla flaskor, det är en skattepliktig förvärvsinkomst.

YLE - 13 aug 16 kl. 14:12

Behöver vi en plattare skatt?

Finlands skattesystem är dyrt och komplicerat. Ett enklare skattesystem skulle bli billigare och eventuellt sporra ekonomin, men det skulle sannolikt bli mindre jämställt. Välfärdssamhället är tänkt att vara en slags Robin Hoodstat.

YLE - 30 jun 16 kl. 10:11

Strand: Vårdreformen är brutal och för partipolitisk

Det är en brutal reform men det finns ändå möjlighet för att bygga upp egna modeller. Så kommenterar riksdagsledamot Joakim Strand (SFP) det lagpaket regeringen presenterade för social- och hälsovårdsreformen på onsdagen. På onsdagen presenterade regeringen lagförslag för social- och hälsovårdsreformen.

YLE - 08 jul 16 kl. 10:10

Inte realistiskt med autonomi

En lyssnare ställde frågan om Österbotten kunde få samma självstyre som Åland, i serien Dina hemknutar. Nästa år tar Kaj Suomela över rodret som landskapsdirektör för Österbotten. Även om landskapet inte är på väg mot en autonomi tror Suomela att vi kommer att få mer att bestämma över i framtiden.

Nyan - 30 jun 16 kl. 10:00

Kommunerna kan bli av med 60 miljoner

Går riksregeringens lagförslag om en höjd statsskatt igenom kan de kommunala skatteintäkterna i de åländska kommunerna minska med 60 miljoner euro.

– Självstyrelsemässigt är det oerhört problematiskt, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström.
Nytt förslag från riksregeringen

Kommunerna kan
bli av med 60 miljoner

Går riksregeringens lagförslag om en höjd statsskatt igenom kan de kommunala skatteintäkterna i de åländska kommunerna minska med 60 miljoner euro.

Skånskan - 21 jun 16 kl. 11:01

Budgetbeslut skjuts fram efter politikhån

skurup M och SD ville besluta om nästa kommunbudget del för del – vilket ordföranden Lena Axelsson (S) vägrade gå med på.
Efter en skarp konflikt med uttalanden som ”ynkedomsbevis” och ”trams” och krav på kommunalrådets avgång skjuts nu beslutet på framtiden.På måndagen skulle Skurups framtida Skattesats bestämmas – skulle de styrande partierna till vänster få igenom en skattehöjning på 40 öre eller inte?

Skånskan - 16 jun 16 kl. 23:06

Många nöjda med debattklimatet

Lund Under avslutningen av budgetfullmäktige tog talare efter talare upp det förbättrade debattklimatet och den goda stämningen.– Vi har haft en trevlig ton inriktad på konstruktiva lösningar, sade kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S). Mia Honeth (L) såg det som inspirerande och vitaliserande att det funnits så många olika förslag att debattera medan Ulf Nymark (MP) pekade på att det nåtts lösningar över blockgränserna.

DI - 10 jun 16 kl. 10:46

Equators vd: Vill kunna spara till värdefull utveckling

Den heta byggkonjunkturen lyfter arkitektfirman Equator som har flera projekt i centrala Stockholm.Men vd Annica Carlsson vill kunna sätta av en större del av vinsten för utvecklingsarbete och ta ut pengarna med en lägre Skattesats. "Det kan komma både verksamheten och hela samhället till nytta", säger hon..

Skånskan - 25 maj 16 kl. 14:00

Borgerlig budget ger 21 miljoner till skola

Skurup Skurup ska aldrig ha en högre Skattesats än vad som krävs för att erbjuda en god kommunal service, hävdar Moderaterna och Centern.
Nu presenterar de sitt budgetförslag: Skatten stannar på 20,02 kronor samtidigt som man storsatsar på skolan.Skolan är i fokus.

UT - 02 maj 16 kl. 11:39

Stor jämförelse av åtta Sjuhäradskommuner

Endast en kommun av de omkringliggande Sjuhäradskommunerna har lägre Skattesats än Ulricehamn. Nivån på skatten och ett antal övriga faktorer har jämförts mellan åtta kommuner..

Världen Idag - 13 apr 16 kl. 00:01

Efterlysning: Kristen etik och ekonomisk moralkompass

Kristen tro förespråkar inga politiska system och inte heller någon Skattesats. Jesus uppmanar oss att använda vårt samvete, vårt omdöme och vårt förnuft, skriver teol dr Annika Borg apropå den senaste tidens ekonomiska skandaler och etiska kollaps..

Skånskan - 13 apr 16 kl. 21:15

Gigantiskt underskott kan tvinga fram skattehöjning

SVALÖV Svalövs räkenskaper går inte ihop.
När 2016 är till ända lär det saknas 15,7 miljoner kronor i kistan och då kan politikerna tvingas till drastiska åtgärder:– Kan vi inte spara tillräckligt mycket kan det bli aktuellt med en skattehöjning.
– Det kan vara ett sätt att få rätt på ekonomin, erkänner kommunalrådet Torbjörn Ekelund (L).

Dagensanalys.se - 13 apr 16 kl. 16:40

Brevet från Spotifys grundare: ”Svensk politik tvingar startups att flytta utomlands”

Spotifys grundare Daniel Ek och Martin Lorentzon skickade idag ut ett brev som vänder sig till svenska politiker, läs hela brevet här… ”Sverige har just nu ett momentum. Etablerade startups som Spotify, Skype, King, Mojang och Klarna utgör tillsammans med mängder av andra nystartade företag och tillgången till kapital ett kluster med högt förädlade tjänster som leder till sysselsättning, skatteintäkter, innovationsförmåga och lockar talanger från hela världen. I detta kluster får unga människor tidigt möjlighet att bygga internationella nätverk och viktiga erfarenheter.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 14:00

Nytt parti ska vara klart redan i vår

Skurup Det finns ett tilltänkt namn på det nya partiet vars kärnfråga är kvalitet i välfärden – till låg Skattesats.– Det ska vara ett icke-socialistiskt parti, betonar Anders Christiansen.
Fokus kommer att ligga på hög kvalitet i kärnverksamheterna i kommunen, skola och omsorg, en konkurrenskraftig Skattesats och ett idogt arbete för att få inflyttning till kommunen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.