Skattesats

Tuesday, 12 December, 09:13

Nyheter om Skattesats

Sortering: Relevans | Senaste
Nyan - 17 nov 17 kl. 08:00

Jomalas skattesats blir 16,5 procent

Fullmäktige godkänner kommunstyrelsens förslag om att behålla inkomstSkattesatsen på 16,5 procent. Det beräknas ge drygt 15,8 miljoner i kommunalskatt nästa år. Styrelsen föreslog också att den allmänna fastighetsskatten skulle hållas på 0,5 procent.

SmålandsPosten - 16 nov 17 kl. 16:37

Ingen planerad skattehöjning nästa år

Inför nästa år planeras samma Skattesats som är idag kvarstå..

Nerikes Allehanda - 16 nov 17 kl. 15:31

En enig fullmäktige fastslog oförändrad skattesats och övergångsställe

Laxås kommunalskatt har sedan 2015 legat på 22,18 kronor och föreslogs i onsdagens kommunfullmäktige att förbli oförändrad inför 2018. Förslaget klubbades igenom..

YLE - 13 nov 17 kl. 22:03

Oförändrad skattesats i flera kommuner

Flera österbottniska kommuner bibehåller Skattesatserna på nuvarande nivå nästa år..

BT - 13 nov 17 kl. 16:52

S och L vill höja skatten ytterligare

Socialdemokraterna och Liberalerna vill höja skatten med mer än vad som tidigare sagts. En Skattesats på 22,25 röstades fram som huvudförslag till kommunfullmäktige..

YLE - 29 okt 17 kl. 16:04

Partierna i Helsingfors enades om sänkt skattesats

Partierna i Helsingfors stadsstyrelse har nått enighet om att sänka kommunalskatten i enlighet med borgmästare Jan Vapaavuoris förslag..

SmålandsPosten - 24 okt 17 kl. 08:22

Vårdköerna halverades med Alliansen

Socialdemokraterna Åsa Karlsson Björkmarker och Tomas Thornell har rätt. Vid senaste fullmäktige borde jag ha varit tydligare och sagt att kristdemokraterna är det enda partiet som med trovärdighet driver frågan om att sluta glappet i Skattesats mellan löntagare och pensionärer. Trovärdighet är nyckelordet..

Dagens PS - 11 okt 17 kl. 07:37

8.100.000.000.000 kr – Ja, du läste rätt Tim

Apple kan nå sanslös siffra redan nästa år – tack vare det här. Apple kan nå ett marknadsvärde på en biljon dollar, alltså cirka 8 100 miljarder kronor, under nästa år – tack vare president Donald Trump. Det enligt ett scenario som analytikerna på RBC Capital Markets lägger fram i sin senaste analys av Apple.

Dagens PS - 20 sep 17 kl. 08:18

Pensionärer skattejagas i utländskt paradis

Svenska seniorer hotas av en ny skattesmäll.  Som DagensPS.se tidigare skrivit om har Portugal blivit ett populärt säte för svenska pensionärer eftersom man kan ta ut tjänstepension från privata arbetsgivare helt skattefritt.

YLE - 19 sep 17 kl. 06:45

SDP i Jakobstad vill ha gratis barndagvård

Socialdemokraterna i Jakobstad vill att staden inför avgiftsfri barndagvård. En motion kommer att lämnas in på fullmäktigemötet den andra oktober. Avgiftsfri småbarnspedagogik är inget nytt.

Ekonomistas - 12 sep 17 kl. 09:27

Den konstiga debatten om ISK

Regeringens meddelade om att den beskattningsbara schablonavkastningen på sk investeringssparkonton, ISK, ska höjas (med 0,25%-enheter) har väckt kritik. Men oavsett kritikens bärkraft så är det besynnerligt att så få uppmärksammar det faktum att ISK är en sparform som skapar oreda i svensk kapitalbeskattning och därför borde avskaffas helt. För fem år sedan infördes den nya sparformen, ISK, vilket regeringens budgetproposition motiverade så här: “Dagens regler för beskattning av kapitalvinster är komplicerade.

YLE - 15 sep 17 kl. 11:25

Timo Haapaniemi tillbaka på toppost i Kyrkslätt: "Det har sagts att jag är omutbar"

Timo Haapaniemi (Saml) låter sig inte påverkas av historien kring det misstänkta mutbrottet - som han friades från - och han är igen ordförande för kommunstyrelsen i Kyrkslätt. Polisen misstänkte Haapaniemi för grovt tagande av muta och grovt missbruk av tjänsteställning. Åklagaren beslöt i november 2015 att inte väcka åtal eftersom det inte fanns sannolika skäl till att Haapaniemi är skyldig.

Sydöstran - 08 aug 17 kl. 16:59

Besvikelse över besked om avveckling

Flera Kyrkhultsbor reagerar med besvikelse över att seniormottaggningen lämnar orten. – Allting försämras, trots att vi har samma Skattesats, säger Sven-Gunnar Månsson..

Dagens PS - 18 apr 17 kl. 08:38

Vårbudgeten: Nu får du betala hennes kalas

Nu på morgonen presenterade regeringen vårbudgeten, som privatekonomerna beskriver som klassisk fördelningspolitik. Pensionärer – även förtidspensionärer – och låginkomsttagare är vinnare och får sänkta skatter medan de som tjänar bra är förlorare och drabbas av skattehöjningar. ”Det är tredje året i rad som regeringen tar till den åtgärden för att finansiera utgiftsökningar”, rapporterar TT.

SvD - 09 apr 17 kl. 07:15

Esbjörn Nordesjö: Finansministern ”glömmer” effekter av politiken

Regeringen fick backa från sitt första förslag till nya så kallade 3:12-regler. Reglerna tillhör de mest tekniskt komplicerade. Nu kallas den tidigare versionen för ”utredarens förslag” och det nya heter ”regeringens förslag”.

Dagens PS - 03 apr 17 kl. 10:32

Finansmannen är rasande: ”Helt vrickat”

I morse berättade DagensPS.se med hänvisning till SvD Näringsliv om den långdragna process som Skatteverket driver mot riskkapitalister, och som kan bli en dyr affär personligen för landets tyngsta aktörer i branschen om Kammarrätten gör som Förvaltningsrätten och ger skattemyndigheten rätt. För delägarna på Nordic Capital kan skattesmällen bli högre än för de andra riskkapitalisterna om Skatteverket går segrande ur striden, uppger nu Svenska Dagbladet.

DN - 31 mar 17 kl. 11:13

Ministern om spellicenser: Reformerna borde genomförts för länge sedan

Det svenska spelmonopolet är snart ett minne blott. Redan nästa år räknar regeringen med att lägga fram ny lagstiftning kring ett licenssystem, som framför allt syftar till att öka konsumentsäkerheten. En uppdelning av Svenska Spel och en 18-procentig Skattesats på licensbolagens överskott är några av förslagen..

Skånskan - 23 mar 17 kl. 06:00

Nej till både MUF och skattesänkning

SJÖBO En av de viktigaste uppgifterna för en moderat är att sänka skatten.
Det påpekar Moderata ungdomsförbundet som nu kallat bland andra Sjöbos kommunstyrelseordförande Magnus Weberg till ett möte med krav på skattesänkningar. ERWP.

SmålandsPosten - 21 mar 17 kl. 07:45

Principer till historien

För tredje året i rad ökar beskattningen av arbete. Principen om hälften kvar vid en inkomstökning har nu definitivt gått till S-historien Skattehöjningarna sker enligt ett bekant mönster. De är tekniskt komplicerade och svåra att konkret förstå.

YLE - 17 mar 17 kl. 20:46

Hårdare skattekonkurrens kan sänka företagsskatten i framtiden

Brexit och Donald Trumps politik kan på sikt öka pressen att sänka företagsbeskattningen i Finland. Speciellt Storbritannien har hotat med ökad skattekonkurrens. Om företagen beskattas lindrigare kommer löntagarna sannolikt att tvingas betala mera skatt.

YLE - 05 mar 17 kl. 06:23

Sipiläs regering halvvägs – redan nu klart att målen inte nås

I april kommer regeringen att se över läget i ekonomin och den ekonomiska politiken. Många av de mål som ställdes upp i regeringsprogrammet kommer inte att uppfyllas under valperioden. Det gäller i synnerhet sysselsättningen.

LV - 13 jan 17 kl. 14:40

Kindaborna är inte uppskattade

Kindaborna uppskattas inte. Tvärtom är Kinda den enda kommun i hela Östergötland, som har sänkt sin kommunala Skattesats. Ja, förutom storstadskommunen Linköping förstås..

Dagens PS - 29 dec 16 kl. 16:26

Kommunen med högst skatt

DagensPS.se har tidigare berättat om skattehöjningarna nästa år, kommun för kommun i linje med regeringens förslag på höjd inkomstskatt. Dorotea i Västerbotten utmärker sig från och med nästa år med landets högsta Skattesats: 35,15 procent.

Nya Wermlands Tidningen - 27 dec 16 kl. 06:00

Föreslår samma skattesats

Kristdemokraterna har alltid värnat alla människors lika värde, oavsett ålder..

Skånskan - 30 nov 16 kl. 21:59

”Det här är en återhållsam budget”

höör Onsdagskvällens fullmäktige bekräftade en första spricka i Höörmodellen. Frågan är vad oenigheten kring budgeten betyder för det fortsatta samarbetet. ERWP.

YLE - 26 okt 16 kl. 16:53

Reformpessimism i kommunerna

Kommun- och reformminister Anu Vehviläinen (C) anser att det måste informeras bättre om de stora reformerna som berör kommunfältet. Över hälften av de som besvarade Yles enkät till kommunala beslutsfattare tror att den egna kommunens service försämras, då vård- och förvaltningsreformen träder i kraft. Det var inget hoppingivande svar Yle fick av de 450 kommunala makthavare som svarade på enkäten.

Expressen - 28 nov 16 kl. 15:18

Rune Andersson: "Det är helt galet"

Det nya spelbolaget Legolas är allt närmare lansering. Nu kommenterar delägaren Rune Andersson projektet – och riktar återigen skarp kritik mot ATG:s nuvarande Skattesats. – Det är helt galet att staten tar 35 procent av spelnettot, säger Rune Andersson till Dagens Industri..

Västerbottens Folkblad - 28 nov 16 kl. 16:28

Dorotea kommun sänker skatten

På fullmäktige i Dorotea i dag beslutades att kommunen sänker skatten. Det var vid punkten Skattesats för 2017 som kommunalråd MatsErik Westerlund (DKL) föreslog en skattesänkning med 10 öre till 23,85 kronor. – Vi måste försöka bli en attraktivare kommun, sade Westerlund.

DI - 24 nov 16 kl. 21:00

Tobias Wikström: Dags att förbereda sig för ett skattevärldskrig

LEDARE. Storbritanniens premiärminister Theresa May vill sänka bolagsskatten. Häromdagen sa hon sig till och med vilja ha lägst Skattesats bland OECD-länderna..

Sydsvenskan - 24 nov 16 kl. 20:16

Votering om skatten avslutade budgetdebatten i Malmö

S-MP-styret fick stöd av L för oförändrad Skattesats..

Barometern - 23 nov 16 kl. 14:42

Stor majoritet för oförändrad kommunalskatt år 2017

Det blev oväntat stor majoritet för oförändrad Skattesats i kommunen..

GöteborgsPosten - 21 nov 16 kl. 16:24

Brittisk bolagsskatt på väg ned

Det kan bli rejäla sänkningar av bolagsskatten i Storbritannien i kölvattnet på det brittiska EU-utträdet. Premiärminister Theresa May siktar på lägst Skattesats bland OECD-länderna, för att få med sig näringslivet på brexit..

YLE - 02 nov 16 kl. 08:22

Skatten lägst i Larsmo, högst i Kaskö

I Larsmo undrades det i kommunstyrelsen om man rentav kunde sänka Skattesatsen, men någon större diskussion blev det inte, utan man beslöt köra på som tidigare med 19,5 procent. I Kaskö är läget ett annat. Stadsdirektör Marlene Svens föreslog en höjning till 22,25 procent, men stadsstyrelsen nöjde sig med en Skattesats på 22 procent.

YLE - 09 nov 16 kl. 16:17

Ingå satsar på gator och kommunalteknik

Gator, vatten och avlopp är de enskilt största posterna i Ingå kommuns budgetförslag för år 2017. Budgeten kännetecknas i övrigt av strama tyglar. - Vi lever i en tid med många öppna frågor.

YLE - 01 nov 16 kl. 19:13

Skatten lägst i Larsmo, högst i Kaskö

I Larsmo undrades det i kommunstyrelsen om man rentav kunde sänka Skattesatsen, men någon större diskussion blev det inte, utan man beslöt köra på som tidigare med 19,5 procent. I Kaskö är läget ett annat. Stadsdirektör Marlene Svens föreslog en höjning till 22,25 procent, men stadsstyrelsen nöjde sig med en Skattesats på 22 procent.

YLE - 27 okt 16 kl. 18:52

Kyrkan kan sälja bostadshus i Karis

Kyrkan överväger att sälja största delen av sina bostäder i Karis. Det handlar om ett stort flervåningshus i Tallmo och ett tvåvåningshus vid Lärkkullavägen. De två husen vid Tallmogatan 4 och Lärkkullavägen 8 bildar numera tillsammans Fastighetsaktiebolaget Katarina.

Skånskan - 27 okt 16 kl. 06:00

Skatten i Eslöv föreslås höjas

Eslöv Den styrande politiska majoriteten i Eslöv föreslår en skattehöjning med 30 öre nästa år.
– Det är nödvändigt för att klara en bra vård och omsorg, klara kvalitetssatsningar i skolan och volymkompensera verksamheterna samtidigt som Eslöv fortsätter att växa, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson (S). Fler punkter i budgeten
Arbetena med stationsområdet i Marieholm fortsätter.

YLE - 23 okt 16 kl. 16:05

Kommundirektörens beredning väcker frågor i Ingå

En dyrare investeringsplan som inte har behandlats av nämnderna får en styrelsemedlem att ryta till i Ingå. Samlingspartisten Marko Rautakoura, förste viceordförande i kommunstyrelsen, kritiserar beslutsgången och resurseringen i kommunen. Kritiken riktar sig främst mot kommundirektör Jarl Boström.

YLE - 12 okt 16 kl. 19:13

Det här händer inte ofta: Grankulla vill höja skattesatsen

Finlands lägsta Skattesats ser ut att höjas. Grankullapolitikerna diskuterar nu en höjning av kommunalskatten från 16,5 procent till 16,75. Orsaken är bland annat att antalet pensionärer ökar.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.