Skatten

Friday, 18 January, 10:15

Nyheter om Skatten

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 27 dec 18 kl. 19:00

Tv-skatten, Hyséns och Vår tid är nu eldade upp oss i tv-sofforna

Johanna Hagström sammanfattar det bästa och det sämsta från tv-året 2018..

Expressen - 27 dec 18 kl. 12:22

Artistens skattebråk avgjort – efter miljonbeloppen

En känd svensk artist dömdes till att betala 280 000 kronor i skatteböter i maj, efter otillåtna överföringar mellan bolag.Nu har artistens överklagan avslagits i kammarrätten.– Vi har ingen kommentar egentligen.

Cornucopia - 26 dec 18 kl. 13:42

Elpriserna för hushållen i EU och Europa

Elpriserna skiljer sig stort mellan olika europeiska länder. I exempelvis Sverige betalade man under första halvåret 2018 0.1519 EUR per kWh vid en förbrukning på mellan 5 000 och 15 000, alltså som för en modern villa, medan priset var 0.

DN - 11 dec 18 kl. 12:52

Sänkt skatt med 500 kronor för en person som tjänar 42 000 kronor i månaden

Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag väntas med stöd av Sverigedemokraterna röstas igenom riksdagen på onsdagen och resultera i skattesänkningar från årsskiftet. Gränsen för när den statliga Skatten börjar tas ut ska höjas från 40.600 till 42.

BT - 15 dec 18 kl. 06:34

Slopade flygskatten kan ge fler avgångar från Landvetter

När flygSkatten infördes så försvann planerna på en direktlinje mellan Göteborg och New York. När Skatten nu slopats så öppnar både flygplatsen och bolagen för nya linjer. –  Att flygSkatten försvinner gör det enklare för oss att både behålla och få fler flygbolag till Landvetter i framtiden, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren..

Ekonomistas - 20 dec 18 kl. 08:15

Radikalt reformpaket till jul?

Nationalekonomer anklagas ibland för att huvudsakligen vara försvarare av rådande marknadsliberala ordning. Och visst stämmer det att nationalekonomer framförallt ägnar sig åt analysera justeringar av det kapitalistiska systemet snarare än mer revolutionära idéer. Tidigare i år kom dock boken Radical Markets som argumenterar för att ekonomer såsom Adam Smith och John Stuart Mill förespråkade marknadsliberala idéer som var väldigt radikala för sin tid och innebar ett uppbrott mot tidigare system med nedärvda priviliger.

Dagens PS - 13 dec 18 kl. 07:54

Nu får alla som jobbar sänkt skatt

Så här mycket mer får du i plånboken med M/KD-budgeten. Jobbskatteavdraget som införs nästa år gör att Skatten som mest sänks med 210 kronor, förutsatt att du tjänar över 30.000 kronor i månaden.

Dagens PS - 21 dec 18 kl. 10:20

SAS följer beslut – skrotar flygskatten

Flygbolaget SAS följer riksdagens beslut att avskaffa flygSkatten. Riksdagens beslutade den 12 december att flygSkatten ska avskaffas med start den 1 juli 2019. Det innebär att SAS nu tar bort flygSkatten på biljetter med avresa från den 1 juli och framåt, från och med den 1 januari 2019.

SR - 23 dec 18 kl. 11:36

Oförändrad kommunalskatt i många kommuner

Nya siffror från SCB, Statistiska Centralbyrån, visar att kommunalSkatten i majoriteten av Sveriges kommuner varken höjer eller sänker Skatten det kommande året..

Västerbottens Folkblad - 23 dec 18 kl. 07:00

Så blir skatten nästa år

Västerbottens län har i snitt högst skatter i landet. Till viss del beror det på glesbygdens utmaningar. Dorotea kommun har högst skatt i hela landet.

Trelleborgs Allehanda - 14 dec 18 kl. 18:00

MP föreslår skattehöjning och p-avgifter

Precis som Socialdemokraterna vill Miljöpartiet göra stora satsningar på skolan. MP vill dock finansiera satsningen genom att bland annat införa p-avgifter och höja Skatten..

Nyan - 22 dec 18 kl. 15:41

Fel i skattekort lätt att åtgärda

Ett antal skattekort har skickats ut med felaktiga uppgifter om utlandsinkomster. Men skattebyrån ger lugnande besked: det är enkelt åtgärdat.
Flera ålänningar med pensioner och andra inkomster från Sverige hickade till när de såg sina skattekort för 2019.

Expressen - 05 dec 18 kl. 23:57

Macron backar om höjd bensinskatt

Minst tre personer har dött i samband med att över 100 000 demonstrerat mot höjda skatter.Nu backar president Emmanuel Macron – och slopar planerna på att höja Skatten för bränsle. – Regeringen är redo för dialog och visar det genom att denna skattehöjning har strukits från lagförslaget om statsbudget för 2019, säger premiärminister Édouard Philippe i parlamentet enligt TT.

Sydsvenskan - 22 dec 18 kl. 07:00

Läsartext: Rimligt att behålla skatten för längre flygresor

En kännbar skatt har också ett signalvärde och kunde i bästa fall få välbeställda pensionärer, skriver Greger Ahnlund..

Helsingborgs Dagblad - 22 dec 18 kl. 07:00

Läsartext: Rimligt att behålla skatten för längre flygresor

En kännbar skatt har också ett signalvärde och kunde i bästa fall få välbeställda pensionärer, skriver Greger Ahnlund..

DI - 17 dec 18 kl. 16:04

Kommunerna som får höjd kommunalskatt 2019

I sju kommuner sänks den totala kommunalSkatten nästa år, samtidigt som Skatten höjs i hela 53 kommuner, visar färska siffror statistik från SCB. I kommunen med lägst skatt får invånarna tusenlappar mer i plånboken jämfört med kommunen med högst skatt. .

Barometern - 12 dec 18 kl. 17:36

Kalmarbor om budgeten: ”Borde sänka skatten mer”

Ett par hundralappar mer i plånboken. Och kanske sänkt dieselskatt och slopad flygskatt. KD:s och M:s budget får blandat betyg av Kalmarborna..

DI - 11 dec 18 kl. 16:50

Välkommen återgång till alliansens arbetslinje

LEDARE. Den här onsdagen får Sverige en statsbudget. Eftersom C och L gett besked att de ska lägga ned sina röster i slutvoteringen kommer Moderaternas och Kristdemokraternas budgetalternativ att vinna.

Cornucopia - 18 dec 18 kl. 10:05

Nya skattetabellerna ute - så mycket sänks din skatt

Skatteverket har nu publicerat de nya skattetabellerna för 2019, utifrån förra veckans demokratiska riksdagsbeslut om budget för 2019. Därmed kan du se exakt hur din skatt blir på månadslönen nästa år.Bland annat skatteverket.

Sydöstran - 16 dec 18 kl. 14:00

Det finns ingen hejd på girigheten

Så fick Moderaterna och Kristdemokraterna igenom sin budget häromdagen. Låt oss ta en titt på vad den innebär. De utökar jobbskatteavdraget och sänker Skatten direkt.

Sydsvenskan - 14 nov 18 kl. 16:09

Tv-avgiften slopas efter nyår

Riksdagen har beslutat att ersätta nuvarande radio- och tv-avgift med en ny avgift, public service-avgiften. Det blir i realiteten en skatt som ska tas ut av alla över 18 år, som har en beskattningsbar inkomst. Skatten blir 1 procent av den beskattnings.

Skånskan - 15 dec 18 kl. 15:00

Liberaler utan både platser och arvoden

STAFFANSTORP Liberalerna blir utan platser i nämnderna och därmed även utan arvoden.
Orsaken är att partiet fick för få mandat och inte ingår i någon valteknisk samverkan.Som SkD tidigare berättat har M och KD ingått en sådan samverkan och likaså S, MP, V och C.

Nyan - 10 dec 18 kl. 09:16

Wiklöf till HBL: Arvsskatten snudd på stöld

Kommerserådet Anders Wiklöf är besviken över att medborgarinitiativet om slopad arvsskatt inte gick till omröstning i riksdagen. Han säger till Hufvudstadsbladet att Finland borde följa Sveriges exempel och slopa arvsSkatten. I stället beskattas man när och om man säljer tillgångarna.

Skånskan - 15 dec 18 kl. 12:00

SD vill höja skatten för en tryggad ekonomi

SVALÖV En skattesänkning ser till att trygga ekonomin och satsningar framöver.
Därför går Sverigedemokraterna fram med en skattehöjning med 20 öre i Svalöv.Så vill SD satsa: Fler fältarbetare.

PrivataAffärer - 13 dec 18 kl. 07:14

Skattetips för företagare inför årsskiftet

Läs också: Skattetips för inkomster och avdrag inför årsskiftet Optimera Skatten på värdepappersaffärer innan årsskiftet Enskild firma Har du planer på att bli företagare kan ett alternativ vara att testa företagsidén i en enskild firma. Går firman bra är det enkelt att ombilda den till ett aktiebolag. Håller inte affärsidén blir det i regel ett underskott.

Skånskan - 14 dec 18 kl. 16:01

Tyskar undvek flera miljoner i skatt

Malmö I maj stoppade tullen en lastbil på Lernacken. Förarna uppgav att lasten var tom, men i kontroll påträffades tre miljoner cigaretter. Nu åtalas männen.

Sydsvenskan - 14 dec 18 kl. 11:28

Kolla skatten i din kommun

Här kan du kolla vilka Skattenivåer som kommer att gälla där du bor..

Helsingborgs Dagblad - 14 dec 18 kl. 11:28

Kolla skatten i din kommun

Här kan du kolla vilka Skattenivåer som kommer att gälla där du bor..

PrivataAffärer - 11 dec 18 kl. 07:12

Skattetips för inkomster och avdrag inför årsskiftet

Läs också: Optimera Skatten på kapitalinkomster innan årsskiftet Skattefri arbetsinkomst Studerar du eller har du av annan anledning endast tillfälliga arbetsinkomster under året kan du i år tjäna upp till 19 246 kr utan att du behöver betala någon skatt eller allmän pensionsavgift. Tjänar du 19 247 kr eller mer beräknas Skatten på hela beloppet, inte bara den del som överstiger 19 246 kr. Men det är ingen nackdel att tjäna mer.

Cornucopia - 12 dec 18 kl. 08:05

Budgetvotering idag

Idag med start 0900 är det budgetvotering i Riksdagen. Eventuellt också lite debatt innan. Även om det inte är helt säkert väntas M+KD:s budget gå igenom, vilket innebär ökade anslag till Försvarsmakten och rättsväsendet, och sänkt skatt för alla med jobb eller pension.

DN - 27 nov 18 kl. 15:00

”Höj skatten kraftigt på koldioxid för att rädda klimatet”

Rejäl skatt på koldioxid, höjd flygskatt och dyrare kött är tre åtgärder som krävs för att rädda klimatet. Modiga politiker måste agera kraftfullt innan det är för sent, skriver läsaren Anika Agebjörn..

SVT - 03 dec 18 kl. 21:27

Hittad guldskatt kan ha gömts för korsriddare

Arkeologer har hittat en bronsbehållare med guldmynt och en öronring i guld i ett gömställe i staden Caesarea i norra Israel. Möjligen har Skatten legat gömd sedan korsriddarna invaderade området för över 900 år sedan..

Cornucopia - 09 dec 18 kl. 18:17

MP: Kärnkraft för dyrt - subventionerar solkraft med 79 öre per kWh

Miljöpartiets Isabella Lövin menade i sin intervju med Aftonbladet att pengar är viktigare än att rädda klimatet. Kärnkraften är nämligen ett för dyrt sätt att enligt henne. Istället subventionerar partiet solkraft med hela 79 öre per kWh.

Dagens PS - 10 dec 18 kl. 12:00

Entreprenörstips: Så rundar du av året

En bra början på det nya året som egenföretagare är att avsluta det gamla med rätt planering och förberedelser. Här är en guide i nio steg. Det finns en rad nya regler och beslut som du bör ha koll på inför årsskiftet.

BT - 05 dec 18 kl. 04:00

Den ”dolda” skatten på arbete behöver sänkas

En dominerande del av arbetsgivaravgifterna, den allmänna löneavgiften, är en skatt. Den bör därför kallas just skatt, anser Svenskt Näringsliv..

DI - 10 nov 18 kl. 10:53

Nya tv-skatten bingo för ensamhushåll

Ingen kan undkomma den nya tv-avgiften. Men för hushåll med endast en inkomst sänks kostnaden med 1.100 kronor eller mer jämfört med i dag.

DN - 07 dec 18 kl. 19:10

Viktors val: Regeringsfrågans logiska lösning

Lösningen är nära: S får regera, M får sänka Skatten och C får ta avstånd. Sveriges ledande samhällsmagasin hittar den ultimata kompromissen..

Skånskan - 27 nov 18 kl. 15:48

Kulturluckorna ska snart börja öppnas

lund Varje dag från den 1 december till julafton bjuds Lundabor och tillresta på en kulturupplevelse genom skyltfönstret i den tomma butikslokalen på Vårfrugatan.
Professionella och amatörer deltar och bjuder på något lite extra.–Årets tema, Vår glömda skatt, är fritt för tolkning.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.