Skapar

Tuesday, 19 February, 19:43

Nyheter om Skapar

Sortering: Relevans | Senaste
Nyteknik - 30 jan 19 kl. 09:45

Forskarna: Koldioxidnivån kommer öka 2019

När varmt ytvatten i Stilla havet Skapar torka så absorberar skogarna mindre av våra koldioxidutsläpp. Nu tror forskare att fenomenet kommer ge en av de kraftigaste ökningarna av koldioxid hittills under 2019..

Skånskan - 30 jan 19 kl. 15:57

Tågpendlare skapar p-kaos i Svarte

ystad Allt fler Ystadsbor utanför Svarte väljer att ta pågatåget i byn. Det innebär att behovet av att bygga ut pendlarparkering har blivit akut.Situationen förvärras i höst om den nya parkeringen inte hinner bli klar när Svarte kommer att fungera som ändhållplats för alla tåg från Malmö fram till 2020.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 19 kl. 15:13

Massvarslet skapar oro bland landets arbetsförmedlare

Mer än 400 anställda kan drabbas i Skåne.

Länstidningen i Jämtland - 30 jan 19 kl. 12:35

ÖIK:s viktiga match mot Boden flyttas fram – skapar superlördag för sportpubliken

Lördag 16 februari såg ut att bjuda på en ordentlig krock mellan tre stora sportevenemang i....

Kristianstadsbladet - 30 jan 19 kl. 11:26

Lokala chefen för Arbetsförmedlingen: "Skapar naturligtvis oro"

Arbetsförmedlingen i landet tvingas genomgå ett stålbad efter att 4500 anställda har varslats. "Inte helt oväntat", säger Mats Hartman, chef för arbetsförmedlingen i Kristianstad, Östra Göinge och Bromölla..

Ekonomistas - 25 jan 19 kl. 12:02

Behöver Sverige en ny skattereform?

Talet om skattereform i Sverige har hörts allt oftare på senare tid. Men vad menas egentligen med ”skattereform”? Är det fråga om en genomgripande förändring eller handlar diskussionen snarare om marginella förändringar inom ramen för det befintliga systemet?

Barometern - 29 jan 19 kl. 12:28

Oenighet om äldrevårdens framtid

Den beredning som gjorts om kommunens äldrevård Skapar två läger i kommunstyrelsen. Majoriteten vill ha ytterligare utredning..

UNT - 30 jan 19 kl. 09:55

"Beslutet skapar många frågor"

Var tredje anställd ska bort från Arbetsförmedlingen..

Skånskan - 30 jan 19 kl. 08:30

Apokalyps och kvinnlig frustration

Just nu pågår Sveriges största filmfestival.
Skånskans Ingela Brovik har besökt den 42:a Göteborg Film Festival som visar 400 filmer från drygt 80 länder.Nästan lite tumult utbryter då alla vill komma in på biografen samtidigt.

Helsingborgs Dagblad - 30 jan 19 kl. 09:00

Rustin Man skapar storslagen fast ändå närgången konstrock

Årets hittills bästa album, skriver Håkan Engström och ger högsta betyg..

SmålandsPosten - 30 jan 19 kl. 06:50

Framtidsfabriken som skapar världens möbeltrender

Det är Västergatan i Älmhult som gäller för att sprida Ikea-konceptet över världen. På kommunikationsavdelningen presenteras morgondagens vardagsrum och framtidens kök. Det är också det globala företagets mest globala lokalavdelning..

SVT - 30 jan 19 kl. 06:45

Experten om Kallas kamp för att hitta VM-form: ”En väldig utmaning”

Charlotte Kallas form Skapar oro och frågetecken. Nu har svenskan en månad på sig att hitta den absoluta toppformen till VM – en uppgift SVT:s expert Anders Blomquist tror att hon fixar. – Det är en ny uppgift att lösa, men hon har gjort liknande saker tidigare, säger han..

DN - 11 jan 19 kl. 12:01

Pengar till vittne i Kulturprofilen-rättegången skapar bråk inom Akademien

I slutet av december blev det känt att en författare, som är bosatt utomlands, fått ett stipendium på 60.000 kronor ur Stina och Erik Lundbergs stiftelse. Pengarna delas ut av Svenska Akademien.

Skånskan - 29 jan 19 kl. 20:00

Baldersskolan tar bort sina mentorer

STAFFANSTORP Mentorer tillsattes för att skapa lugn på Baldersskolan och låta lärarna fokusera på undervisningen.
Men när läsåret tar slut i vår är satsningen på mentorer slut. Orsaken är att skolan måste spara pengar.

Barometern - 29 jan 19 kl. 20:04

Jobbmässa skapar kontakt

I början av mars är det dags för jobbmässa igen. Enligt Lucas Lodge, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen som arrangerar, är mässan ett bra sätt att föra samman företag och arbetssökande..

Skånskan - 28 jan 19 kl. 17:24

Wihlborgs varnar för barriäreffekt

MALMÖ Wihlborgs ser fram emot en utveckling av det nya området Nyhamnen men poängterar att det är viktigt att säkerställa att de pågående detaljplanerna inte äventyrar den framtida stadsmiljön.Det konstaterar företaget i sitt yttrande över detaljplanen för Nyhamnen som man yttrat sig över.
Wihlborgs ställer sig frågande till att en byggnad som är 150 meter lång faller inom ramen för den stadsbild som Malmö stad förespråkar.

Barometern - 28 jan 19 kl. 06:00

Miljögifter har nått ner till grundvattnet: ”Skapar givetvis oro”

I många år har gifter från det gamla sågverket i Bockara långsamt sipprat ut i marken och även nått grundvattnet. Föroreningarna klassas som högst allvarliga, men trots det finns ingen sanering i sikte. – Det är så sorgligt att allt bara har blivit stående, säger Billy Olsson som är uppvuxen i trakten..

Skånskan - 21 dec 18 kl. 09:18

Sveriges Rysslandspolitik styrs utifrån

På många sätt är jag en vanlig svensk familjefar. För två år sedan förändrades mitt liv. Utrikespolitiska institutet (UI) gav då ut en rapport, i vilken jag och en rad kända och okända svenskar utnämndes till agenter för Kreml.

Blekinge Läns tidning - 29 jan 19 kl. 04:00

Fruset konstgräs skapar problem

Kylan har gjort att konstgräset på Brunnsängens idrottsplats blivit fyllt med is. Kommunen är i full gång att undersöka hur problemet ska övervinnas..

Skånskan - 14 jan 19 kl. 10:20

Hamburgerkedja skapar 30 nya jobb

eslöv Hamburgerkedjan Burger King etablerar sig på nya handelsområdet Flygstaden. Restaurangen väntas ge cirka 30 nya jobb.– Det är ett väldigt attraktivt läge för oss att etablera oss i.

Barometern - 25 jan 19 kl. 06:00

Förvirring kring ny parkering vid flyget

Nya parkeringen på flygplatsen Skapar förvirring bland vissa besökare. Nya bommar och otydlig skyltning orsakar köer. – Vi har inte riktigt gjort det vi ska när det gäller information och skyltning, säger flygplatschefen Ronny Lindberg..

VA - 17 jan 19 kl. 12:56

Vd med diagnosen ADD: ”Tydlighet är viktigast i ledarskapet”

Var tydlig, ge frihet att lösa uppgifter på olika sätt och träna dig på att förstå andra. Då blir du bästa ledaren för människor med neuropsykiatriska diagnoser, menar Erika Malmberg, vd för Intechrity som Skapar en inkluderande miljö för människor med eller utan diagnos..

YLE - 28 jan 19 kl. 12:57

"Ett omklädningsrum är ett skört ekosystem" – tränarsöner, ägarsöner och "döda ankor" skapar olika problem

Inom ishockeyligalaget Helsingfors IFK visste spelarna inte vem de skulle fjäska för och i längden blev situationen ohållbar. Fotbollsligaklubben SJK har däremot både en ägar- och en tränarson i spelartruppen inför fotbollsligastarten och harmonin kan lätt komma att rubbas – där några av slutsatserna i Yle Sportens podd, avsnitt 43..

Dagens Media - 28 jan 19 kl. 13:05

Branschpressen skapar gemensam arena i Almedalen

Varmt välkommen till Dagens Medias, Resumés och Medievärldens gemensamma trädgård i Visby under Almedalsveckan 2019. Här bjuds bland annat på seminarium intervjuer och poddinspelningar..

GöteborgsPosten - 18 nov 18 kl. 05:00

Livet är summan av de dagar jag lever

Jag var en av alla som valde att vaccinera mig mot svininfluensan 2009. Ett beslut som drastiskt har förändrat mitt liv. Drabbad av narkolepsi har mitt liv halverats, men det är inte min största ångest, det som Skapar mest oro handlar om det vardagliga livet.

UNT - 26 jan 19 kl. 07:00

De skapar sitt drömliv i Enköping

”Många drömmer, men vågar inte försöka..

Barometern - 27 jan 19 kl. 06:00

Tomt rum ska ge levande verksamhet på länsmuseet

Ett tomt öppet rum där besökarna, med lite hjälp, själv Skapar verksamhet. Denna lite annorlunda satsning sker på Kalmar läns museum under våren..

Kristianstadsbladet - 25 jan 19 kl. 13:52

Klougart skapar litteratur för ”specialintresserade”

I den hyllade danska författaren Josefine Klougarts senaste roman ”New Forest” ställer sig det pretentiösa bildspråket i vägen för hennes stora talang, anser recensenten Andrés Stoopendaal.

Corren - 07 feb 19 kl. 05:00

De renoverar – och skapar nya bostäder

Vadstena och Dals församlingar satsar på att ha kvar församlingshem på landsbygden och Skapar samtidigt två nya hyresbostäder..

Dagens PS - 25 jan 19 kl. 07:55

Zuckerberg slår tillbaka mot kritiken

Facebooks vd Mark Zuckerberg har i en debattartikel skrivit om bolagets affärsmodell. Den har fått utstå kritik för att det rapporteras att man säljer människors data till annonsörer, men detta stämmer inte enligt Zuckerberg eftersom man saknar ekonomiska skäl för det. ”I själva verket skulle försäljning av människors information till annonsörer vara kontraproduktivt för våra affärsintressen eftersom det skulle reducera det unika värdet av våra tjänster för annonsörerna.

Barometern - 26 jan 19 kl. 06:00

Nytt företag skapar jobb och hjälper unga

Nystartade Virserums Behandlingshem räknar med att sysselsätta ett tiotal personer när verksamheten är fullt utbyggd. Man riktar in sig på att hjälpa ungdomar som riskerar att hamna i svårigheter..

Kristianstadsbladet - 26 jan 19 kl. 05:00

Debatt: Vem får jobb när byggtakten avtar?

Det är med spänning vi har kunnat följa utvecklingen för byggbranschens aktörer när Kristianstad vågat satsa under en längre tid. Att politiken förstått att byggande Skapar arbete och livsmöjligheter till och med över mandatperioder och vallöften, om man gör breda politiska handslag. Detta har varit en välkomnad vuxen politisk ordning från det tidigare majoritetsstyret S+L+C..

DI - 25 jan 19 kl. 19:30

Sverige och EU bör delta i batteriracet

LEDARE. På fredagen berättade Di om de stora möjligheter som omställningen till elbilar och behovet av batterier Skapar för svensk gruvnäring..

NSD - 24 jan 19 kl. 20:46

Dörrproblem i Smedjan: "Händer varje vinter"

Kylan Skapar bekymmer i centrala Luleå och rotationsdörrarna till Smedjan galleria var sönder i flera dagars tid..

GöteborgsPosten - 05 jan 19 kl. 05:00

Att vända ett tankfartyg

Att se till att utsläpp kostar är den mest effektiva metoden för att få ned klimatskadliga utsläpp. Men det måste göras på ett sätt som Skapar legitimitet hos befolkningen..

SR - 25 jan 19 kl. 15:47

Facket: De anställda är oroliga för sina jobb

Fyrpartiuppgörelsen om att på tre år göra om Arbetsförmedlingen i grunden Skapar oro internt på myndigheten. Från fackligt håll efterlyser man nu förtydliganden om vad reformen innebär för myndighetens framtid..

BLT - 25 jan 19 kl. 13:52

Klougart skapar litteratur för ”specialintresserade”

I den hyllade danska författaren Josefine Klougarts senaste roman ”New Forest” ställer sig det pretentiösa bildspråket i vägen för hennes stora talang, anser recensenten Andrés Stoopendaal.

BT - 25 jan 19 kl. 13:52

Klougart skapar litteratur för ”specialintresserade”

I den hyllade danska författaren Josefine Klougarts senaste roman ”New Forest” ställer sig det pretentiösa bildspråket i vägen för hennes stora talang, anser recensenten Andrés Stoopendaal.

SmålandsPosten - 25 jan 19 kl. 13:52

Klougart skapar litteratur för ”specialintresserade”

I den hyllade danska författaren Josefine Klougarts senaste roman ”New Forest” ställer sig det pretentiösa bildspråket i vägen för hennes stora talang, anser recensenten Andrés Stoopendaal.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.