Skapar

Tuesday, 16 October, 20:18

Nyheter om Skapar

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 26 sep 18 kl. 17:06

Generalförsamlingen skrattar och ler

En sittande amerikansk president blev skrattad åt i FN:s generalförsamling. Det är en unik händelse som berättar något om hur USA:s ställning håller på att förskjutas i världen. Dessa diplomater är vana vid att lyssna på skrytsamma ledare, så det är intressant att de kollektivt tappade självbehärskningen.

Skånskan - 26 sep 18 kl. 17:06

Generalförsamlingen skrattar och ler

En sittande amerikansk president blev skrattad åt i FN:s generalförsamling. Det är en unik händelse som berättar något om hur USA:s ställning håller på att förskjutas i världen. Dessa diplomater är vana vid att lyssna på skrytsamma ledare, så det är intressant att de kollektivt tappade självbehärskningen.

Skånskan - 25 sep 18 kl. 05:00

Lokala argument mot en anstalt ifrågasätts

SVEDALA Inriktningen för att etablera en anstalt någonstans i Svedala fortsätter. Men nu ställer sig Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg frågande till motståndet mot en etablering baserat på att Svedalas varumärke riskerar att skadas.– Det här är verkligen något jag behöver förstå.

Skånskan - 23 sep 18 kl. 18:32

Skördefesten växer för varje år

Lund 2011 anordnades den första skördefesten i Stadsparken. Ett evenemang som har växt till en både omtyckt och populär helg för lundaborna som går man ur huse för att fynda höstens goda.Ett av höstens måsten är förstås grönsakerna och trots att sommaren har varit svår så blev det ändå grönsaker som under helgen såldes på Skördefesten.

GöteborgsPosten - 25 sep 18 kl. 20:40

Gemensam lösning skapar fler p-platser

Dagvattendammen vid Lokstallarna grävs ned för att ge plats åt 60 nya parkeringsplatser..

SVT - 25 sep 18 kl. 16:45

Kina-satiren skapar reaktioner internationellt

Satiren om kinesiska turister i SVT-programmet Svenska nyheter är inte längre något som bara Sverige och Kina bryr sig om. Historien har blivit omskriven i bland annat brittiska, ryska och amerikanska medier..

DN - 25 sep 18 kl. 14:09

Malmström: USA skapar akut kris i WTO

USA:s blockering av tillsättning av domare i WTO:s skiljedomstol är världshandelsorganisationens mest akuta kris, enligt EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström. Om ett år kan domstolen sluta fungera. Även tyska förbundskanslern Angela Merkel är orolig..

SVT Debatt - 09 sep 18 kl. 23:21

Steijer: ”C och L är valets vinnare”

”Det nya parlamentariska läget Skapar nya möjligheter att driva igenom borgerlig politik. En stor del av makten ligger nu hos C och L, i ett läge som kräver pragmatiker”, skriver Siri Steijer..

SmålandsPosten - 24 sep 18 kl. 19:16

Så ska kommunen slippa vite på en halv miljon

Fler avdelningar och mer personal. Plus inrättande av en förste fritidspedagog. Det är några av åtgärderna som Skapar bättre fritids i Älmhult efter Skolinspektionens beska rapport..

DN - 24 sep 18 kl. 16:51

”Den hårda gränsen för godkänt skapar onödig utslagning”

REPLIK DN DEBATT 18/9. Isak Skogstads förslag är bra, men kan bli betydligt bättre. Den skarpa gränsen mellan godkända och icke godkända betyg leder till att det sociala uppdraget blandas med kunskapsuppdraget.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 17:13

Lokala argument mot en anstalt ifrågasätts

SVEDALA Inriktningen för att etablera en anstalt någonstans i Svedala fortsätter. Men nu ställer sig Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg frågande till motståndet mot en etablering baserat på att Svedalas varumärke riskerar att skadas.– Det här är verkligen något jag behöver förstå.

Dagens PS - 24 sep 18 kl. 12:29

Tung expert dömer ut kryptovalutor

”Vad fan får vi för pengarna?” skriver SvD:s Peter Benson. Svaret på det ger han själv: ”En väldig massa förväntningar”, slår Benson fast.

Expressen - 22 sep 18 kl. 20:24

Mästarnas dystra facit – andra raka förlusten

Baksmällan för förra säsongens guldlag Växjö Lakers fortsätter.Efter premiärens förlust mot Timrå blev det ännu en mot Linköping när Nick Sörensen avgjorde i förlängning.Och laget har bara ett mål på 76 (!

Dagens Media - 21 sep 18 kl. 11:02

IQ skapar fejkade bakfyllor i ny kampanj

3D-printad bakishjälm ska få studenter att festa smartare..

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 09:31

Upplevelse allt viktigare näring

Intresset för hummer och fiske överlag Skapar en växande marknad för turism. Ingemar Granqvist märker att allt fler kontaktar honom från utlandet utan att boka via hotell..

Skånskan - 24 sep 18 kl. 09:42

Avskaffa härskartekniker

Hur avskaffar vi härskartekniker på jobbet? Härskartekniker handlar om att på olika sätt hävda sig själv genom att förminska andra. På en modern arbetsplats – som är beroende av medarbetarnas samarbete – är sådana metoder destruktiva för alla inblandade.

DN - 24 sep 18 kl. 10:13

Bonnier slår ihop magasinsverksamheter

Mediekoncernen Bonnier slår ihop sina två svenska magasinsverksamheter och Skapar en magasinsjätte. .

GöteborgsPosten - 24 sep 18 kl. 06:41

Upplevelse allt viktigare näring

Intresset för hummer och fiske överlag Skapar en växande marknad för turism. Ingemar Granqvist märker att allt fler kontaktar honom från utlandet utan att boka via hotell..

Sydöstran - 24 sep 18 kl. 06:00

De skapar kulturminnen med färg och ord

Paret Urban och Maria har allt de behöver i Nebbeboda skola. Där skriver och målar de om gamla byggnader och naturen, som så småningom ska bli två böcker där kulturhistorien kan leva vidare för evigt. Sydöstran möter dem på en kopp kaffe..

GöteborgsPosten - 22 sep 18 kl. 20:54

Facket om hemtjänstens Iphones: Skapar mer stress

Hemtjänstanställda vittnar om att det nya mobila arbetssättet, som utförs med Iphones utrustade med en rad extratjänster, Skapar mer stress. En syn som facket delar.
– Personal känner sig stressade och kontrollerade, säger Anna Skarsjö, ordförande för Kommunal väst..

Realtid - 12 sep 18 kl. 16:58

“Vi skapar helt nya juristtjänster”

En tredubbling av personalstyrkan inom loppet av tre år. Det är prognosen när Avtal24 i morgon lanserar en stor rekryteringskampanj..

BT - 22 sep 18 kl. 14:42

JUST NU: Hästar på R40 hindrar trafiken

Hästar som rör sig på R40 i höjd med Bollebygd Skapar långsamtgående trafik..

Länstidningen i Jämtland - 04 okt 18 kl. 06:52

Singeolycka på E14 väster om Krokom skapar trafikproblem

En singelolycka har inträffat på E14 mellan Ytterån och Kingsta. Enligt Trafikverket Skapar det....

YLE - 09 sep 18 kl. 11:28

Jens Berg: Församlingarna skapar den offentliga bilden av kyrkan

Snart går tiden ut för att nominera kandidaterna till höstens församlingsval. För att lyckas vända det låga valdeltagandet uppåt och för att få till stånd ett större engagemang kring valet krävs en betydligt större mångfald av kandidater, skriver Jens Berg..

Sydöstran - 22 sep 18 kl. 12:09

Sabrina skapar konst på 30 minuter

Målarkniven dansar över duken i Sabrina Tafuros hand. Ett drag här, ett streck där och så några färgklickar som sticker ut. En halvtimme senare är verket klart..

Skånskan - 22 sep 18 kl. 08:46

Vuxenvärlden i barnboksögon

Cikada bara jobbar. Kontorsarbetarna kommer och går, Cikada sover i en skrubb. Cikada knuffas, osynliggörs.

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 18 kl. 21:51

SMHI varnar för högt vattenstånd i Skälderviken

Fredagens hårda blåst Skapar höga vattennivåer..

Alingsås tidning - 21 sep 18 kl. 16:23

Serneke Årets grundare

Alingsåssonen Ola Serneke har tilldelats utmärkelsen Årets Grundare Sverige 2018. Han tog emot den i går, torsdag, på Entreprenörsgalan i Stockholm. Ola Serneke, VD och grundare av Serneke-koncernen, var en av tre nominerade till priset som delas ut entreprenörsnätverket Founders Alliance och deras 600 medlemmar.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 21:01

Stormen Knud skapar oordning på västkusten

På fredagen utfärdade SMHI en klass 2-varning inför stormen Knuds ankomst till Sverige.Nedfallna träd, strömavbrott samt inställda tåg och färjor plågade Bohuslän, Halland, Västra Götaland och delar av Småland under dagen då stormen drog in med kraftiga vindar från havet. Byarna uppnådde en styrka på omkring 22 m/s vid Hallands väderö utanför Laholm.

Sydsvenskan - 11 aug 18 kl. 13:55

L: Utvisning för hedersrelaterad brottslighet

Liberalerna vill se en lagförändring när det gäller hedersrelaterade brott. Den som inte är svensk medborgare och som begår ett brott med hedersmotiv ska som huvudregel utvisas ur landet. Liberalerna vill även se att man Skapar en särskild brottsrubrice.

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 18:50

Halmstad förenas i smak och dryck

Det kan vara en burk av Kronans leverpastej, en skiva Östras eller en nytappad lokal lager. Smakerna Skapar minnen som fastnar – oavsett om Knud försöker sänka stämningen..

Kristianstadsbladet - 05 sep 18 kl. 17:10

Avskaffa EBO så fort som möjligt

Att de som lever på bidrag har haft rätt att bosätta sig var de vill i landet har inte varit bra för Sverige och Kristianstad. Integration Skapar trygghet för alla, men segregationen som ebo-lagen orsakar leder till det motsatta..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 14:19

”Gör din plikt, kräv din rätt”

Det är inte riktigt klarlagt vem som är upphovsmannen till uttrycket ”gör din plikt, kräv din rätt”. Men troligen har det sina rötter i arbetarrörelsen, och den vanligaste teorin är att det var August Palm som myntade begreppet.
Orden har sin giltighet även i dag.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 17:05

Tre ställer ut på Galleri Nordica

YSTAD
Allan Madsen, Gunilla Maria Åkesson och Louise Villa ställer ut sina verk på Galleri Nordica i Ystad. Allan Madsen är en internationellt välkänd konstnär och har haft utställningar i bland annat USA, Kanada, Spanien, Irland och Sverige. 1981 flyttade han till Paris och utvecklade där sin konst.

GöteborgsPosten - 21 sep 18 kl. 17:14

Laholm skapar nya hål att stoppa avfallet i

Små men miljöfarliga sopor hamnar lätt i slasken. Det vill Laholms kommun råda bot på med nya insamlingsskåp för farligt avfall. I går placerades skåpen ut på fyra platser..

Expressen - 16 jul 18 kl. 18:57

Bedragare härjar under torkan: ”Tjänar massor”

Foderbristen Skapar stor bedrövelse hos djurägare, något som bedragare tjänar stora pengar på.I sin förtvivlan går köpare med på förskottsbetalning av fodret – men leveransen uteblir och djuren står fortsatt utan mat.– Folk är för desperata för att tänka klart, de gör vad som helst, säger lantbrukaren Emma Juhlin, 23..

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 18 kl. 16:10

Nytt larm – vasst föremål i australisk mango

Efter rapporter om instuckna synålar i australiska jordgubbar kommer ett nytt larm om livsmedelssabotage. Polisen bekräftar att en mangofrukt med ett vasst föremål har sålts, vilket Skapar ny oro hos landets frukt- och bärodlare, rapporterar CNN. Fallet.

DN - 21 sep 18 kl. 16:15

Nytt larm – vasst föremål i australisk mango

Efter rapporter om instuckna synålar i australiska jordgubbar kommer ett nytt larm om livsmedelssabotage. Polisen bekräftar att en mangofrukt med ett vasst föremål har sålts, vilket Skapar ny oro hos landets frukt- och bärodlare, rapporterar CNN..

BT - 21 sep 18 kl. 16:10

Nytt larm - vasst föremål i australisk mango

Efter rapporter om instuckna synålar i australiska jordgubbar kommer ett nytt larm om livsmedelssabotage. Polisen bekräftar att en mangofrukt med ett vasst föremål har sålts, vilket Skapar ny oro hos landets frukt- och bärodlare, rapporterar CNN.(TT).

YA - 21 sep 18 kl. 16:10

Nytt larm - vasst föremål i australisk mango

Efter rapporter om instuckna synålar i australiska jordgubbar kommer ett nytt larm om livsmedelssabotage. Polisen bekräftar att en mangofrukt med ett vasst föremål har sålts, vilket Skapar ny oro hos landets frukt- och bärodlare, rapporterar CNN.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.