Skagern

Monday, 28 May, 03:09

Nyheter om Skagern

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 07 jul 17 kl. 06:00

Badhytt

Badhytt i Skagersbrunn då det var extremt låg vattennivå i sjön Skagern..

Nya Wermlands Tidningen - 16 mar 17 kl. 09:03

Här dras Karlstadbåten av grundet

Karlstadrederiet Ahlmarks båt M/S Skagern, som i förra veckan gick på grund i Göta älv, drogs på onsdagen loss och nu undersöks skrovet i Trollhättan..

Nya Wermlands Tidningen - 20 jul 16 kl. 13:56

Skagern anses bäst

"En väldigt fin badsjö som har många små och även större badplatser att välja på".

Nerikes Allehanda - 11 maj 16 kl. 05:04

Oenighet kring förslag om strandskydd

Ska kommunen yttra sig om ett eventuellt utökat strandskydd kring sjön Skagern? Om det kunde inte kommunstyrelsen enas vid senaste sammanträdet, och frågan slutade med votering..

SvD - 17 mar 17 kl. 06:31

Skagern är loss från sitt grund i Trollhättan

Lastfartyget Skagern som gick på grund i Göta älv utanför Trollhättan är till slut loss. I dag ska fartyget inspekteras..

Nerikes Allehanda - 03 jul 15 kl. 13:38

Nytt avtal klart för Skagern familjecamping

Efter en lång förhandling är nu ett nytt avtal undertecknat för den fortsatta campingverksamheten vid Skagerns familjecamping..

Nya Wermlands Tidningen - 28 nov 14 kl. 06:00

Avloppsanläggningar ska utredas

Samtliga vatten- och avloppsanläggningarna i fritidshusområdena vid Vänern och Skagern utreds nu. 1 500 fastigheter berörs av inventeringen som beräknas kosta en miljon kronor..

Nya Wermlands Tidningen - 08 nov 14 kl. 06:00

Riksintressestatus stryks

Energimyndigheten föreslår nu att området som kallas Trysslingen, vid Skagern, inte längre ska utgöra område för riksintresse för vindbruk. Den planerade Trysslingen vindkraftpark ligger i stort helt utanför det område som har riksintressestatus..

Nerikes Allehanda - 10 okt 14 kl. 05:33

Utökat strandskydd vid naturskön sjö

Utökat strandskydd vid sjön Lilla Trehörningen och borttaget utvidgat strandskydd vid Skagern. Det föreslår Sydnärkes byggförvaltning till länsstyrelsen..

DalaDemokraten - 08 okt 14 kl. 09:42

Ninnas höstlandskap sprakar av färg

Ninna Lagerberg debuterade redan 1973 och rivstartade med en utställning i Frankrike. Därefter i Skagern på danska Jylland. Kanske för att hon alltid älskat att måla vatten och piskande hav med bränningar och svängiga vågor.

Nerikes Allehanda - 22 jul 14 kl. 15:06

Stöld av båt vid hem för ensamkommande

Ansvarig för boende för ensamkommande barn i Laxå, har polisanmält att boendets båt har stulits. Båten låg i strandkanten i skogen vid sjön Skagern i Finnerödja och var fastlåst med kedja och hänglås. Låset har kliptts upp.

Nya Wermlands Tidningen - 18 mar 14 kl. 06:00

Planerad vindkraftpark katastrof för området

Det blev ett bra och välbesökt informationsmöte om den tänkta vindkraftparken mellan Skagern och Toften enligt många på plats. Åsikter fanns det också, och de flesta som kommit till Folkets hus i Degerfors var av samma åsikt. Vindkraft är bra men lägg det på rätt plats.

Nya Wermlands Tidningen - 13 mar 14 kl. 06:00

Vill få politiker att säga nej

Degerfors Naturskyddsförening ser det själva som ett fem-i-tolv-projekt, men vill samtidigt försöka påverka kommunpolitikerna till att säga nej. För när man en gång har gjort en vindkraftpark i mellan Skagern och Toften, så kan man aldrig mer återställa naturen där..

Nya Wermlands Tidningen - 26 aug 13 kl. 16:07

Algblomning har observerats

Under helgen har algblomning observerats i sjön Skagern. Kristinehamns kommun går därför ut med information om att kraftiga algblomningar kan vara giftiga för både människor och djur..

Nya Wermlands Tidningen - 21 apr 13 kl. 09:02

Sanering efter oljeutsläppet

Firman som sanerar i älven och Skagern efter oljeutsläppet vid Åtorps kraftstation för ett par veckor sedan har jobb även hela nästa vecka med att få bort oljan..

BT - 13 aug 12 kl. 09:54

Ny storflundra fångad i Norge

Det fortsätter att fångas stora hälleflundror på de nordnorska fiskecamperna. Senast i raden av lyckliga fångstmän är rutinerade Benny Sääf från Viskafors som varit på Vaeröy och fångat en hälleflundra på 67kg. Norgefångad havsfisk/ Hälleflundra 67000 g, 169 cm, tagen på jiggfiske vid Vaeröy av Benny Sääf, Viskafors.

Nya Wermlands Tidningen - 22 aug 13 kl. 15:30

Skagern sjunker

Vattennivån i sjön Skagern kommer att sjunka en meter än vad som är normalt för årstiden. Orsaken är att Gullspångs kraftverk ska renoveras..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Våga gå mot strömmen

En dröm. För åtta år sedan valde jag och min livs kärlek att bygga vår framtid i ett hus i Rudskoga. Vi köpte ett vackert hus vid Skagern med mycket potential och med drömmar och hopp om framtiden började vi bygga vårt liv tillsammans..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Simskola i Skagern trots busvädret

Kyla, blåst och solfrånvaro har saboterat för simskolan vid Gottbols badplats, men tomt på barn har det ändå inte varit i Skagern.– Det har varit 15,8 grader som mest och då är det en bedrift att bara komma hit, tycker jag, säger Gunilla Persson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.