Sk��netrafikens

Sunday, 19 August, 13:24

Nyheter om Sk��netrafikens

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 23 jul 18 kl. 17:00

Olycka: Kvinna skadades vid sjukresa

En kvinna skadade foten när chauffören från Skånetrafikens serviceresor slog igen dörren för snabbt. Nu har händelsen anmälts av anhöriga till Inspektionen för vård och omsorg..

YA - 26 jul 18 kl. 01:01

Insändare: Samordna bussar och tåg

Det måste bli bättre samordning vid byte med Skånetrafikens tåg och bussar..

Skånskan - 23 jul 18 kl. 10:51

Problem med långa väntetider för färdtjänst

Hässleholm I sommar har Skånetrafiken jobbat intensivt för att lösa problemen med långa väntetider i telefon vid beställning av sjukresor och färdtjänst.
Många anställda har fått avbryta sin semester på grund av bristen personal.Efter återkommande problem med serviceresor och färdtjänst tog Skånetrafiken över servicen i egen regi i år.

Helsingborgs Dagblad - 12 jul 18 kl. 08:38

Så gick det för resenären som inte hade Skånetrafikens app

1 000 kronor i böter, eller kliva av tåget vid nästa station..

YA - 21 jul 18 kl. 00:01

Personalbrist kan stoppa bussar och tåg

Personalbrist tvingar Skånetrafiken att ställa in turer med såväl buss som tåg. – När vi får akut sjukdom i semestertid kan vi inte alltid lösa det, säger Theresia Swanholm på Skånetrafikens presstjänst..

Skånskan - 17 jul 18 kl. 08:13

Buss krockade med bryggeribil

En av Skånetrafikens lokalbussar krockade med en bryggerilastbil utanför köpcentret Caroli på tisdagsmorgonen.Larmet om olyckan, som inträffade på Östergatan, precis utanför entrén till Caroli, kom in till SOS Alarm 07.51 på tisdagsmorgonen.

Expressen - 21 jul 18 kl. 23:15

Man gripen efter bråk på Skånetrafikens tåg

Två män började bråka ombord på ett av Skånetrafikens tåg som körde mot Lund.En av männen har nu gripits för misshandel.– Vi åkte dit och grep honom när tåget körde in på Lund C, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region Syd..

Sydsvenskan - 25 jun 18 kl. 18:20

Allianspartierna söker klarhet om Skånetrafikens nya dubbeldäckartåg

"Politiken får inte behandlas som ett rundningsmärke", säger Carl Johan Sonesson (M)..

Helsingborgs Dagblad - 25 jun 18 kl. 18:20

Allianspartierna söker klarhet om Skånetrafikens nya dubbeldäckartåg

"Politiken får inte behandlas som ett rundningsmärke", säger Carl Johan Sonesson (M)..

Skånskan - 22 jun 18 kl. 05:00

Ingen lösning på parkeringsproblem

SMYGEHUK Husbilar och husvagnar fortsätter att stanna över natten vid välbesökta Köpmansmagasinet, trots att det är förbjudet.
Nu ger Trelleborgs kommun upp försöken att få till stånd en långsiktig lösning på parkeringsproblemen vid Skandinaviens sydligaste udde.Mellan den 25 juni och 19 augusti kanden som inte är bilburen ta sig fritt med dubbeldäckad Londonbuss mellan Trelleborg och Smygehuk.

Skånskan - 14 jun 18 kl. 18:44

Thysells tömda lokaler får nytt liv

ANDERSLÖV Planerna för Thysells tidigare möbelvaruhus håller på att ta sig allt konkretare former.
Om allt går vägen ska de tomma lokalerna stå inflyttningsklara 2020 med vårdcentral, bibliotek, förskola och ett särskilt boende.Service flyttar in i tidigare möbelvaruhus1906 grundades Thysells av Hans Thysell under namnet Tullaboda.

Skånskan - 13 jun 18 kl. 16:44

Elbussar börjar rulla i Ystad 2019

ystad Region Skånes kollektivtrafiknämnd har gett grönt ljus för elbussar i Ystad med start nästa år.I Skånetrafikens miljöprogram finns en rad mål uppsatta för att exempelvis minska användningen av fossilbränsle och bullernivån i kollektivtrafiken.
I måndags var det dags för kollektivtrafiknämnden i regionen, den politiska församlingen för Skånetrafiken, att ta ställning till ett genomförandeavtal mellan Skånetrafiken och kommunen om elbussar i Ystad.

Skånskan - 07 jun 18 kl. 16:50

Hållplatsen ska provköras

Lund Efter ett möte med de inblandade parterna blir det nu provkörning av den stängda busshållplatsen vid Bantorget.– Det ska ske så snart som möjligt, helst den här veckan, så att vi kan skaffa oss en gemensam bild av situationen, säger kommunens tekniske direktör Håkan Lockby.
Samtidigt uppger han att kommunen, Skånetrafiken och trafikoperatören Nettbuss rett ut sina meningsskiljaktigheter.

Skånskan - 07 jun 18 kl. 09:31

Kritiserar Skånetrafiken efter pressmeddelande

Skånetrafikens kritik av den nya busshållplatsen på Bantorget har fått kommunen att reagera.Tidigare i veckan gick Skånetrafiken ut med ett pressmeddelande om att kommunens nya busshållplats på Bantorget bedöms som en trafikfara. Hållplatsen anses även kunna orsaka trafikstockningar och stängs därför av.

Helsingborgs Dagblad - 15 maj 18 kl. 17:39

Spårfel vid Knutpunkten – flera tåg inställda

Ett spårfel har inträffat vid Knutpunkten i Helsingborg och sex av Skånetrafikens tåg har ställts in..

Skånskan - 16 maj 18 kl. 12:57

Skånepolitiker vill ha kriskommission

– I förra veckan stod all tågtrafik i Skåne still under flera timmar på grund av ett elfel utanför Lund. Närmare 100 000 tågresenärer blev strandade på stillastående tåg och perronger över hela Skåne. Problem med nedrivna kontaktledningar och andra fel är återkommande och skapar stora problem för våra pendlare, säger Cristina Glad (L) andre vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Kristianstadsbladet - 25 apr 18 kl. 06:00

Region Skåne ifrågasätts för allt dyrare färdtjänst

Kostnaderna för färdtjänst har ökat kraftigt. Kristianstads kommun ifrågasätter nu effektiviteten i Skånetrafikens trafikplanering och efterlyser större möjligheter att påverka..

Skånskan - 16 apr 18 kl. 16:23

Stärkt stöd till skånsk biogas

Skåne Regeringen stärker stödet till biogas med ytterligare 270 miljoner kronor utöver dagens 60 miljoner under innevarande år.– Skåne är ledande biogasregion och står för en femtedel av hela produktionen i landet. Här producerades 440-kilowatttimmar 2016 mot bara hälften i Stockholm, som miljöpartist är jag naturligtvis mycket nöjd med regeringens besked, kommenterar regionrådet Anders Åkesson (MP).

Sydsvenskan - 06 apr 18 kl. 18:00

Skånetrafikens chef: Bygg bort tågkaoset med vinsterna från Öresundsbron

Tät trafik och eftersatt underhåll gör att järnvägarna i Skåne slits mer än i andra delar av landet..

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 18 kl. 10:09

Nu kan du köpa biljett till Danmark i Skånetrafikens app

I dag lanseras funktionen som flest resenärer efterfrågat..

Helsingborgs Dagblad - 06 apr 18 kl. 18:00

Skånetrafikens chef: Bygg bort tågkaoset med vinsterna från Öresundsbron

Tät trafik och eftersatt underhåll gör att järnvägarna i Skåne slits mer än i andra delar av landet..

Sydsvenskan - 04 apr 18 kl. 10:09

Nu kan du köpa biljett till Danmark i Skånetrafikens app

I dag lanseras funktionen som flest resenärer efterfrågat..

Expressen - 04 apr 18 kl. 20:03

Skånetrafiken lanserar ny funktion – resenärer jublar

Efter en stor efterfrågan kan man nu köpa sin biljett till Danmark i Skånetrafikens app.Funktionen har saknats sen deras nya app lanserades, men är nu tillbaka.– Det har varit en jättestor efterförfrågan, säger Camilla Bunke, försäljningschef på Skånetrafiken.

Skånskan - 03 apr 18 kl. 12:23

Stökigt hos Skånetrafiken

LUND En anställd vid Skånetrafiken tvingades i helgen trycka på överfallslarmet när en besökare var stökig och försökte slå till den anställde.
Det var i måndags vid halv elva på förmiddagen som den 30-årige mannen av okänd anledning stökade runt på Skånetrafikens mottagning vid Lunds central. Han slog också sönder delar av inredningen.

Kristianstadsbladet - 24 mar 18 kl. 06:00

Oklart om trafiksatsningen blir av

Skånetrafikens trafiksatsning på 36 miljoner kräver att regionfullmäktige skjuter till pengar. Därmed är det oklart om den blir av..

Vimmerby Tidning - 20 mar 18 kl. 20:00

En kollektiv biljettlösning

Han gör ingen hemlighet av att det råder något av revirtänkande och fastlåsta ståndpunkter när det gäller biljettsystem inom kollektivtrafiken. -Därför känns det extra bra nu när vi äntligen kommit till en lösning, som går ut på att tre olika länstrafikföretag samarbetet kring ett gemensamt biljettsystem, nämligen Skånetrafikens modell..

Skånskan - 20 mar 18 kl. 07:00

S och V vill se fler bussar på helgerna

Sjöbo Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill att det ska gå fler bussar på helgerna. Partierna vill därför att kommunen tar reda på vad det kostar att köpa till fler avgångar till de närliggande storstäderna samt till byarna inom kommunen. ERWP.

Skånskan - 15 mar 18 kl. 06:51

Uppdaterat avtal kan ge Öresundståg AB ny roll

Ett nytt samverkansavtal mellan de sex länstrafikbolag som äger Öresundståg AB väntas ge bolaget en mer strategisk roll. Fler operativa ansvarsuppgifter kan då läggas ut på ägarna. Efter sommaren flyttas kontoret från Malmö till Hässleholm där även Skånetrafikens finns och den nya underhållsdepån byggs.

Kristianstadsbladet - 17 mar 18 kl. 00:02

Skånetrafikens system används av fler

Skånetrafiken har tecknat avtal med Blekingetrafiken och Östgötatrafiken om ett gemensamt biljettsystem..

Skånskan - 08 mar 18 kl. 09:14

Snön ställer till det i trafiken

Skåne Det har varit besvärligt väglag i trafiken på flera håll runt om i Skåne, dock värst i norra delen där det har kommit upp emot två decimeter snö på torsdagsmorgonen. ERWP.fif(0)Enligt SMHI rör sig snöfallet norrut, och efterhand med allt mer inslag av blötsnö och regn.

Kristianstadsbladet - 11 feb 18 kl. 19:00

Buss till IFK:s match i arenan dök aldrig upp

Jens Persson och ett 50-tal andra fans hade sett fram emot lördagens match i arenan där IFK mötte Nantes i Champions League. Men Skånetrafikens buss dök aldrig upp..

Expressen - 31 jan 18 kl. 08:17

JUST NU: Inställda tåg – tiotusentals drabbade

Inställda och försenade tåg – det råder kaos i morgontrafiken, enligt Sydsvenskan.Ett signalfel på Kastrup och ett spårfel i Kristianstad gör att tiotusentals sydsvenskar väntar på sina tåg.– Vi har ingen prognos för hur snart signalproblemen på Kastrup kan bli lösta.

Kristianstadsbladet - 28 dec 17 kl. 11:35

Britt Svensson: Om det kommer en lös hund springandes måste jag släppa

Dagens spalt bjuder på återkommande ämnen: kopplade hundar, fyrverkerier och Skånetrafikens tidtabeller..

Kristianstadsbladet - 14 dec 17 kl. 15:15

Skånetrafikens skyltning förvillar

Busshållplatsen Medspårsvägen i Everöd har fel tabeller anslagna..

Sydsvenskan - 02 dec 17 kl. 07:00

Fakturabedrägerier genom Skånetrafikens app: ”Det är ju biljetter till ett helt fotbollslag!”

Tre Svedalabor fick fakturor för över tusen kronor för resor de aldrig köpt..

Kristianstadsbladet - 05 dec 17 kl. 10:23

Så förändras buss- och tågtrafiken i nordöstra Skåne

Från och med den 10 december gäller en ny tidtabell för resor med Skånetrafikens buss och tåg..

Helsingborgs Dagblad - 05 dec 17 kl. 11:00

Fler avgångar och två nedlagda linjer – här är nyheterna i Skånetrafikens nya tidtabell

Tätare trafik över Öresundsbron och två nedlagda linjer väntar den 10 december..

Sydsvenskan - 05 dec 17 kl. 11:00

Fler avgångar och två nedlagda linjer – här är nyheterna i Skånetrafikens nya tidtabell

Tätare trafik över Öresundsbron och två nedlagda linjer väntar den 10 december..

Expressen - 11 apr 18 kl. 18:04

Skånetrafikens app låg nere under två timmar

Under två timmar på onsdagseftermiddagen var det omöjligt att köpa biljetter i Skånetrafikens nya app.Systemet slogs ut av okänd anledning..

Kristianstadsbladet - 02 dec 17 kl. 00:01

Cistern för HVO-diesel i Broby

Skånetrafikens regionbussar ska vara helt fossilfria 2018. Nu vill Bergkvarabuss sätta upp och använda en cistern, gärna före årsskiftet, för den fossilfria dieseln HVO 100 på Bastholmen i Broby..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.