Skånska

Saturday, 20 July, 23:55

Nyheter om Skånska

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 30 jun 19 kl. 15:13

Doktor Glas som landsbygdsläkare

Teater
Doktor Glas.
Bearbetning, regi och rollinnehavare:
Fredrik Gunnarsson.
Teknik och scen: Martin Liljegren.

Expressen - 30 jun 19 kl. 04:30

Ylva, 76, startade sexskola mitt på skånska landsbygden

”Bästa sättet att lära känna en man är att ligga med honom”. Det är ett av erotikpedagogen Ylva Franzéns inte alldeles okontroversiella levnadsråd.Hennes egna erfarenheter är många och rika.

Trelleborgs Allehanda - 30 jun 19 kl. 05:00

Ny duo driver lantbod i Böste

Den 1 juni tog Catarina Isacsson och Ingela Haraldsdotter över grönsaksförsäljningen i Böste. I Böste grönsakers gamla lokal erbjuder de närodlade, Skånska grönsaker..

Expressen - 29 jun 19 kl. 19:30

”Sommar med Ernst” välkomnas – men delar tittarna i två läger

Ernst Kirschsteiger brukar entusiastiskt säga att hus talar till honom.I sommar pratar huset Skånska..

Kristianstadsbladet - 29 jun 19 kl. 14:36

En marsch i militärstadens ”bortglömda” anda

25 år har gått sedan Norra Skånska Regementet (P6) lades ned och Wendes Artilleriregemente (A3) flyttades ifrån Kristianstad. – De flesta har glömt bort att Kristianstad byggdes upp som en militär befästning, säger Tommy Stjernqvist i Kamratföreningen Norra Skåningar..

Trelleborgs Allehanda - 29 jun 19 kl. 14:00

Hammarlövsdagen lockade folk från alla håll och kanter

På lördagen var det återigen dags för den traditionsenliga Hammarlövsdagen. Utöver den populära loppisen bjöds det på fantastiskt väder, livemusik från duon Skånska visor och nytt för i år var matförsäljning..

SmålandsPosten - 29 jun 19 kl. 12:11

Stjärnornas hälsningar inför VM-rysaren

Här är hälsningarna som kan lyfta Sverige i kvällens VM-rysare mot Tyskland: Jag vill önska dem ett stort lycka till! säger Charlotte Kalla. När damerna spelar så har man höga förväntningar, säger Sarah Sjöström..

GöteborgsPosten - 29 jun 19 kl. 09:57

Stjärnornas hälsningar inför VM-rysaren

Här är hälsningarna som kan lyfta Sverige i kvällens VM-rysare mot Tyskland: Jag vill önska dem ett stort lycka till! säger Charlotte Kalla. När damerna spelar så har man höga förväntningar, säger Sarah Sjöström..

Sydsvenskan - 29 jun 19 kl. 08:44

Stjärnornas hälsingar inför VM-rysaren

Här är hälsningarna som kan lyfta Sverige i kvällens VM-rysare mot Tyskland: – Jag vill önska dem ett stort lycka till! säger Charlotte Kalla. – När damerna spelar så har man höga förväntningar, säger Sarah Sjöström.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 19 kl. 08:44

Stjärnornas hälsingar inför VM-rysaren

Här är hälsningarna som kan lyfta Sverige i kvällens VM-rysare mot Tyskland: – Jag vill önska dem ett stort lycka till! säger Charlotte Kalla. – När damerna spelar så har man höga förväntningar, säger Sarah Sjöström.

SVT - 29 jun 19 kl. 08:59

Stjärnornas hälsningar inför VM-rysaren

Här är hälsningarna som kan lyfta Sverige i kvällens VM-rysare mot Tyskland: – Jag vill önska dem ett stort lycka till! säger Charlotte Kalla. – När damerna spelar så har man höga förväntningar, säger Sarah Sjöström..

YA - 29 jun 19 kl. 06:00

Låt ljuset leda dig fram – fyra fina fyrar att besöka

För sjömän som färdades längs kusten på stormigt hav kunde förr en fyr vara skillnaden på liv och död. Många är det som till exempel förlist på Sandhammaren när de försökt ta sig genom Bornholmsgattet, så till den grad att bönen ”För Sandhammaren bevare oss du milde herre Gud” fick spridning. I dag är de flesta fyrar som står längs den Skånska kusten inte viktiga redskap, när modern teknologi varnar på andra sätt.

Skånskan - 29 jun 19 kl. 05:00

Toppcheferna flyr Hörby

HÖRBY 19 chefer inom Hörby kommun har slutat, eller sagt upp sig, sedan i höstas då SD tog över makten. Den ena chefen efter den andra meddelar sin avgång.
Senast i raden att sluta är chefen för kultur-, fritids- och utbildningsförvaltningen Tomas Ringberg.

Skånskan - 29 jun 19 kl. 05:00

”Toppstyrningen gör att tjänstemännen sticker”

HÖRBY Chefsavhoppen är förödande för kommunen och riskerar att stå skattetalarna dyrt, varnar S. Renaldo Tirone (S) tror inte alls att det är en tillfällighet att så många chefer har valt att sluta sedan SD klev upp på tronen.
– Den politiska toppstyrningen gör att de duktiga tjänstemännen sticker, säger Renaldo Tirone (S).

Skånskan - 29 jun 19 kl. 05:00

Följ med på en exposé över godsets historia

bjärsjölagård För över 400 miljoner år sedan låg Bjärsjölagård granne med New York.
Om det och mycket annat berättar den nya guiden Anna Gunnert under fyra tillfällen i juli.På platsen där slottet ligger i dag fanns ett tropiskt hav och det var också då som Bjärsjölagård var granne med New York, för sisådär 420 miljoner år sedan.

Expressen - 28 jun 19 kl. 20:12

Missade barnbarnets bröllop – när färdtjänsten inte kom

Eslövsborna Siv och Karl-Erik Schönström, 84, var väl förberedda när den bokade färdtjänsten skulle ta dem till bonusbarnbarnets bröllop.Färdtjänsten kom aldrig – och de missade hela vigseln, vilket Skånska Dagbladet var först med att skriva.– Man kan ju inte lita på färdtjänsten längre, säger Carina Christersson, 58..

Sydsvenskan - 28 jun 19 kl. 18:00

”Den skånska hiphopen allt större”

Hiphop-artisten från Lomma är aktuell med sin debut-EP..

Skånskan - 28 jun 19 kl. 15:30

Missnöje med hög värme på Orup

orup Fastighetsägaren Pelle Skerup har stora planer för Orupssjukhuset. Men personalen som jobbar på sjukhuset är inte nöjd med den dåliga luften i fastigheten. Det framkom på ett informationsmöte i förra veckan.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 11:14

Sophög bortforslad

Abbekås. För två veckor sedan var miljöinspektör Erik Torkelsson i Abbekås och konstaterade att larmet om en jättestor hög med sopor på en fastighet var korrekt. En vecka senare var han i Abbekås igen och kunde konstatera att soporna var borta.

Skånskan - 28 jun 19 kl. 12:44

Kultur- och nöjesredaktionens bästa sommartips

Pernilla Ekdahl listar sina favoriter. Konsert: Laleh startar sin sommarturné på Sofiero slott i Helsingborg den 28 juni. Artisten som alltid har gått sin egen väg är tillbaka med nytt album.

DI - 28 jun 19 kl. 11:48

Effektbrist kan stoppa Ecoleans byggplaner i Landskrona

Listan blir allt längre över Skånska företag som hejdas i sina utbyggnadsplaner av den skriande elbristen. Också förpackningsföretaget Ecolean, ägt av Tetra Pak-legendaren Hans Rausing med familj, riskerar att drabbas av bristande elkapacitet..

DI - 28 jun 19 kl. 11:54

Skånska inkubatorn summerar ett framgångsrikt första halvår

Förra året drog Smiles Inkubatorbolag totalt in 728 miljoner kronor i riskkapital. Sex månader in i 2019 har Smile-bolagen attraherat 595 miljoner kronor. ”En rejäl kvalitetsstämpel på bolagen”, kommenterar inkubatorns vd Ebba Fåhraeus..

YA - 28 jun 19 kl. 00:01

Don Giovanni blir filmbolagsmogul på Bäckaskog

I skuggan av metoo-revolutionen, och förvisso också i skuggan av Bäckaskogs imponerande slott, så sätter nu Skånska Operan upp Mozarts allra maffigaste klassiker: Don Giovanni. Men i ett högst samtida (skam)grepp — så ut med dammiga peruker och in med glittrande filmstjärnor..

Kristianstadsbladet - 28 jun 19 kl. 00:01

Don Giovanni blir filmbolagsmogul på Bäckaskog

I skuggan av metoo-revolutionen, och förvisso också i skuggan av Bäckaskogs imponerande slott, så sätter nu Skånska Operan upp Mozarts allra maffigaste klassiker: Don Giovanni. Men i ett högst samtida (skam)grepp — så ut med dammiga peruker och in med glittrande filmstjärnor..

Skånskan - 27 jun 19 kl. 17:24

Unga mötte stjärnspelare

Skurup Tennisstjärnorna spelade både tennis och padel med lokalbefolkningen under torsdagen.
Vädret höll i sig och arrangörerna är helnöjda.Under förmiddagen spelade Jonas Björkman, Mark Woodforde, Cedric Pioline och Goran Ivanisevic padel med åtta duktiga padelspelare i Skurup.

Expressen - 27 jun 19 kl. 10:26

JUST NU: Sökinsats efter försvunna Cathrine, 69

Under onsdagseftermiddagen försvann Cathrine Engström, 69, från sitt boende i Skånska Sjöbo. Hon är fortfarande inte anträffad och polisen söker med stora resurser efter henne. – Vi är väldigt angelägna om att hon hittas, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisens ledningscentral för region syd..

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:00

Äldre dementa lämnades utan personal på natten

Svalöv Äldre som lider av demenssjukdom är några av de allra svagaste medborgarna i vårt land. Personer i ständigt behov av vård och uppsyn.
Men inom Svalövs demensvård har dementa lämnats ensamma.

Skånskan - 25 jun 19 kl. 10:31

Don Giovanni i Metoo-tider

Är han ett svin eller bara osympatisk?
Don Giovanni har något att säga även oss i samtiden. Under sommaren spelar Skånska Operan Mozarts opera runt om i regionen.

YA - 27 jun 19 kl. 00:01

Flera möllor att besöka på söndag

Skånska mölledagen håller många väderkvarnar öppet för besökare..

SR - 26 jun 19 kl. 18:24

Torkan hett samtalsämne på mässa

Idag inleds Nordens största lantbruksmässa i Skånska Borgeby. Efter förra sommarens torka är temat vatten..

Blekinge Läns tidning - 26 jun 19 kl. 18:11

Skolinspektionen prövar inte anmälan mot Karlshamns kommun

Lärarnas riksförbund anmälde, tillsammans med två Skånska kommuner, Karlshamns kommun till Skolinspektionen för misstänkt brott mot skollagen. Nu beslutar Skolinspektionen att inte pröva ärendet..

Trelleborgs Allehanda - 26 jun 19 kl. 17:08

Nytt team ska underlätta för BUP Trelleborg

Ett regionalt tillgänglighetsteam som vid behov ska bistå ordinarie personal på de Skånska barn- och ungdomspsykiatrimottagningarna kommer att bli verklighet. Beslutet klubbades igenom under onsdagens möte i Region Skånes psykiatrinämnd..

SR - 26 jun 19 kl. 16:09

Årets värmerekord är här

I dag, klockan ett, uppmättes årets hittills högsta temperatur, 31,3 grader, i Skånska Hörby..

Expressen - 26 jun 19 kl. 15:56

Fyndet på skånsk ödegård: 300 kilo amfetamin

Ödegården i Landskrona saknar både elektricitet och rinnande vatten.Trots det misstänks två män för att ha tillverkat 300 kilo amfetamin på den platsen, skriver Skånska dagbladet.Männen åtalas nu för synnerligen grovt narkotikabrott..

Kristianstadsbladet - 26 jun 19 kl. 11:13

Regementsstaden Kristianstad – så kunde det se ut

Den här veckan - den sista innan ett välbehövligt sommarlov – är helt inriktad på Norra Skånska Infanteriregementet, det vill säga I 24 som blev I 6 som blev P 6..

Expressen - 26 jun 19 kl. 10:44

Polisen efterlyser vittnen till olyckan i Lomma

Nu söker polisen vittnen till påkörningen av en ung flicka i Lomma, skriver Skånska Dagbladet. Föraren smet från platsen efter olyckan..

Sydöstran - 26 jun 19 kl. 09:00

Lennart Nygren: ”Raggare med specialkunskap”

I svensk raggarkultur, som jag upplevde den via en kompis storebror på 60-talet, förekom i Skånska trakter en person som tillmättes kunskaper bortom motorer och oktantal..

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:30

Stoppa nya vårdskatten

Om bara några dagar, den 1 juli, börjar Skatteverket tillämpa en ny momstolkning för vård och omsorg.
Det innebär att det läggs moms – en 25-procentig ökad kostnad – på privata vårdföretag. På inhyrd vårdpersonal från bemanningsföretag, på vårdtjänster från läkare och annan legitimerad vårdpersonal som verkar som konsulter hos andra vårdgivare samt på många underentreprenörslösningar.

SmålandsPosten - 26 jun 19 kl. 06:00

Marie Blomster Petersson: Är det något fel med ljudet, eller?

Sommar. Jordgubbar. Fågelkvitter.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:00

”Bussförslag redan på gång”

ESLÖV Vänsterpartiet i Eslöv har lämnat in två motioner till kommunfullmäktige om att införa gratis kollektivtrafik för äldre och att förlänga busslinje 436 Eslöv-Löberöd så att den går vidare även till Harlösa.
S-M-L majoriteten säger dock inte ja trots att V-motionerna ligger i linje med Socialdemokraternas vallöften.– Vi nöjer oss med att besluta att motionerna ska anses besvarade.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.