Sjöbobornas

Saturday, 19 October, 03:46

Nyheter om Sjöbobornas

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 12 sep 19 kl. 10:41

Nu tar Patrik hand om Sjöbobornas cyklar

Kedjans cykelverkstad lever vidare – och håller öppet hela dagarna. Patrik Larsson tog över företaget förra veckan, och är överväldigad av gensvaret bland Sjöboborna..

YA - 11 sep 19 kl. 06:00

Nu tar Patrik hand om Sjöbobornas cyklar

Kedjans cykelverkstad lever vidare – och håller öppet hela dagarna. Patrik Larsson tog över företaget förra veckan, och är överväldigad av gensvaret bland Sjöboborna..

YLE - 03 jul 19 kl. 11:10

Åbos alla elsparkcyklar låses in under Ruisrockhelgen

De populära elsparkcyklarna försvinner från Åbos gator till helgen. Med det vill man trygga åbobornas säkerhet i samband med Ruisrock..

Skånskan - 15 apr 19 kl. 13:22

Studenter studerar Sjöbobors resvanor

Sjöbo Hur ser Sjöbobornas resvanor ut? Det vill en grupp internationella studenter ta reda på genom en fältstudie.
Studenterna kommer från Azerbajdzjan, Brasilien, Holland, Kina och Sverige och går först året på masterprogrammet Masters of applied cultural analysis (MACA) på institutionen för kulturvetenskaper i Lund.

YA - 15 apr 19 kl. 00:01

Internationella lundastudenter gör fältstudie på Sjöbobornas resande

Studenter från Lunds universitet vill göra en studie kring Sjöbo kommuns resevanor och resebeteende. De kommer göra intervjuer med Sjöbobor under april månad..

Skånskan - 30 aug 18 kl. 18:25

Miljonbidrag till privatskolan?

Sjöbo Ska Engelska skolan få fler miljoner kronor i extra hyresbidrag för att de bygger en ny skola på Sjöbo väst?
Det undrar Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i en interpellation till kommunalrådet Magnus Weberg (M).Engelska skolan öppnade en nybyggd skola på ett nytt område i Landskrona för ett år sedan.

YA - 02 jan 19 kl. 00:01

Maria är Sjöbobornas guide till det förflutna – ”man måste vara lite galen för att vara arkivarie”

En halv trappa ner i kommunhuset, bakom en tung järndörr, döljer sig nyckeln till dagens Sjöbo. Sedan i våras härskar Maria Karlsson här – Sjöbobornas guide till det förflutna..

YA - 28 dec 17 kl. 20:00

En skattgömma som berättar om Sjöbos historia

Skolbetyg från 1800-talet, ransoneringskort från krigstiden och så mängder av protokoll. Kommunens arkiv är en skattgömma för alla som vill veta mer om Sjöbos och Sjöbobornas historia..

YA - 14 nov 17 kl. 19:00

Rusning till däckfirma: "Samma sak varje år"

Veckans morgonkyla satte fart på Sjöbobornas däcksamveten. Det ringde 30-40 kunder bara på morgonen och på Sjöbo gummiverkstad blev det snabbt fullbokat..

YLE - 03 sep 17 kl. 12:49

190 år sedan katastrofen - Åbo återhämtade sig aldrig efter branden 1827

I år är det 190 år sedan Åbo brand. Tre fjärdedelar av staden förstördes i branden som härjade i Åbo i början av september 1827. Åbo har under sin 800 år långa historia brunnit många gånger, men branden 1827 är den som har präglat staden mest.

YLE - 21 aug 17 kl. 05:01

Marockan i Åbo: ”Jag är sorgsen”

Mustafa Rafik är en, i den lilla grupp marockaner, som är bosatt i Åbo. Rafik, 31 år, är på samma sätt som resten av Åboborna, chockad och sorgsen över knivdådet som krävde två liv och skadade åtta. Då han hörde att det var en landsman som stod bakom dådet, kändes det ännu värre.

YLE - 22 aug 17 kl. 05:03

Åbopolitiker vill ordna stort minnesevenemang - "Det här kommer att förena oss"

Åbo behöver ett evenemang där man hedrar offren för fredagens knivattack, och dem som försökte skydda sina medmänniskor. Det tycker initiativtagarna Seppo Lehtinen och Berhan Ahmadi som tar sin motion till stadsfullmäktige. Redan nu har många varit i kontakt och vill samarbeta.

YLE - 29 mar 17 kl. 14:41

Valstatistik i Åbo visar: De gröna stadigt uppåt, SDP stadigt neråt

Statistiken från tidigare val visar på tydliga förändringar i vem Åboborna vill att ska bestämma i staden. De grönas understöd går stadigt uppåt från kommunalval till kommunalval, medan allt färre vill att socialdemokraterna ska bestämma i Åbo. Det visar statistik från tidigare kommunalval som Egentliga Finlands förbund har sammanställt.

YLE - 14 mar 17 kl. 15:53

Åbo ska lysa som Hollywood

På samma vis som alla känner till Hollywoods ljusskylt ska nu Åbo också få ljusbokstäver, men med texten "Kiss My Turku". Åbo stad planerar att skaffa två uppsättningar av Kiss My Turku-ljusbokstäver. De ska vara ett kännetecken för staden, ett marknadsföringsverktyg samt öka Åbobornas stolthet över sin egen stad, säger staden i ett pressmeddelande.

YLE - 10 feb 16 kl. 16:00

Årets Åbobo 2015 är fribrottaren Makwan Amirkhani

Åboborna har valt den professionella fribrottaren Makwan Amirkhani till Årets åbobo 2015. I tävlingen avgavs drygt 5200 röster och Amirkhani samlade drygt en tredjedel av rösterna, totalt över 1900 röster. Makwan Amirkhani, född 1988, är en av Finlands mest kända professionella fribrottare.

Skånskan - 16 sep 14 kl. 09:09

SD kan bli större än S i fullmäktige

SD har chansen att gå om Socialdemokraterna som andra största parti i fullmäktige. Först på onsdag är alla Sjöbobornas röster räknade..

YA - 01 sep 14 kl. 12:14

V vill sänka avgifter och höja lönerna

Foto: Britt Risberg
Låglönesatsningar och heltidsjobb i vården, ekologisk mat och sänkta avgifter på kulturskolan och badet. Det är några av de frågor som Vänstern lovar att genomföra om de får Sjöbobornas stöd i valet.
Sedan flera år har Vänstern bara två av de 49 mandaten i kommunfullmäktige, men nu är partiets företrädare övertygade om att de får fler platser.

YA - 02 mar 14 kl. 08:00

Gym kan ta över tom lokal i Bruket

Foto: Matz Jönsson
Den stora tomma lokalen i före detta Sjöbo bruk kan bli ett gym innan sommaren. Isa Olsson vill satsa på att förbättra Sjöbobornas hälsa.
Lokal för lokal har det gamla bruket fyllts med nya verksamheter.

YA - 13 jan 14 kl. 10:07

Granar blir till flis i dubbel bemärkelse

Foto: Sprisse Nilsson
Lagom till tjugondedag Knut förvandlas Sjöbobornas granar till flis – i dubbel bemärkelse.
Sin vana trogen samlade Frilufsarna i Sjöbo in Sjöbobornas granar under söndagen.– Vi har lagt lappar i alla brevlådor och bett folk sätta ut sin gran vid tomtgränsen.

YLE - 14 sep 12 kl. 09:53

?Tyvärr påverkar rädslorna oss mycket?

Våld och kriminalitet oroar i huvudstadsregionen medan farlig trafik bekymrar mest bland dem som bor på andra håll i Svenskfinland, det visar Svenska Yle:s kartläggning av otrygghet bland våra webbanvändare. Rädslorna i trafiken kan exempelvis handla om farliga korsningar eller platser där barn ska röra sig och bilister kör för fort. Bland dem som svarat i huvudstadsregionen skapade gäng av alkohol- eller drogpåverkade personer oro.

YLE - 14 sep 12 kl. 10:20

Känsla av otrygghet ska inte begränsa livet

Våld och kriminalitet oroar i huvudstadsregionen medan trafik bekymrar dem som bor på andra håll i Svenskfinland. Det visar Svenska Yle:s kartläggning av otrygghet bland våra webbanvändare. De fritt formulerade svaren på webbenkäten går att dela in i tre kategorier för orsaken till otrygghetskänslan: trafik, våld och kriminalitet samt mörker och ödslighet.

YLE - 14 sep 12 kl. 10:26

Otrygghet ska inte begränsa livet

Våld och kriminalitet oroar i huvudstadsregionen medan trafik bekymrar dem som bor på andra håll i Svenskfinland. Det visar Svenska Yle:s kartläggning av otrygghet bland våra webbanvändare. De fritt formulerade svaren på webbenkäten går att dela in i tre kategorier för orsaken till otrygghetskänslan: trafik, våld och kriminalitet samt mörker och ödslighet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.