Situation

Tuesday, 11 August, 01:58

Nyheter om Situation

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens Medicin - 21 jul 20 kl. 07:00

”Vården behöver inga fler riktlinjer och ramverk”

Om alla ska vänta på riktlinjer och uppdrag uppifrån uppstår den Situation vi nu bevittnar, skriver Lars Jacobsson..

Expressen - 20 jul 20 kl. 09:00

Kina manipulerar och påverkar svensk politik

Efter den friande domen mot Anna Lindstedt kommer Kina att fortsätta på samma spår.Magnus Fiskesjö ser en oroväckande Situation utveckla sig på storpolitisk nivå. .

Cornucopia - 17 jul 20 kl. 09:40

Pappavårdscentralen - PVC

Så du har förvandlats från bäst i världen, livspartner, älskare och utvald hovleverantör av multipelorgasmer till en 24/7/365 oavlönad fullpensions hotell- och restaurangpersonal, städare, sopgubbe, säkerhetsvakt, juridiskt ombud och vaktmästare, som alltid kommer i sista hand. Gratulerar, du har blivit pappa för första gången. 
Det här inlägget är tillägnat alla förstagångspappor, som har behov av det.

GlobeNewswire - 16 jul 20 kl. 12:15

Delårsrapport januari-juni 2020

Andra kvartalet i sammandrag • Nettoomsättningen för andra kvartalet uppgick till 107 MSEK (144), en minskning med 25,7% (-9,3). • Rörelseresultatet för andra kvartalet uppgick till 2,3 MSEK (4,5), rörelsemarginal 2,2% (3,1). • Resultatet för andra kvartalet uppgick till 1,5 MSEK (2,4).

Expressen - 29 jul 20 kl. 07:01

”Det kommer att bli en helt omöjlig situation”

En ny sko har revolutionerat löpningen.Men också skapat problem.Inför SM i halvmaraton på onsdag har en ”helt omöjlig Situation” uppstått – och arrangören varnar för att löpare kan diskas i efterhand.

GlobeNewswire - 16 jul 20 kl. 08:20

CellaVision AB: God lönsamhet trots negativ covid-19-effekt

Informationen lämnades för offentliggörande 2020-07-16 kl 08.20
1 april–30 juni 2020 Nettoomsättningen ökade med 5% till 118,0 MSEK (112,4).Organiskt minskade omsättningen med 15% (+18).

PrivataAffärer - 16 jul 20 kl. 10:44

Hur man hanterar oro under en nedgång på marknaden

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Det är helt normalt att känna ångest och oro under turbulenta tider på börsen eller när en björnmarknad når sin botten.

GlobeNewswire - 16 jul 20 kl. 07:45

Bergman & Beving AB: Kallelse till Bergman & Bevings årsstämma den 26 augusti 2020

Pressmeddelande Kallelse till Bergman & Bevings årsstämma den 26 augusti 2020 Aktieägarna i Bergman & Beving AB (publ), org.nr 556034-8590 (”Bolaget” eller ”Bergman & Beving”), kallas härmed till årsstämma den 26 augusti 2020 klockan 16:00 på IVA Konferenscenter, Grev Turegatan 16 i Stockholm. Inregistrering till stämman påbörjas klockan 15:15.

UNT - 14 jul 20 kl. 20:14

Rydströms svar - därför spelar inte stjärnvärvningen

Han har bara fått starta en match i allsvenskan och de senaste matcherna har han inte fått lämna bänken. Nu berättar Henrik Rydström om Kennedy Igboananikes Situation..

Expressen - 14 jul 20 kl. 16:28

”Tror inte att nån gått igenom detta tidigare”

Henrik Lundqvist, 38, är tillbaka i New York – i en Situation han aldrig varit förut.– Det här är en omstart. Jag tror inte att någon har gått igenom det här tidigare, säger den svenske målvaktsstjärnan till New York Post..

Ekonomistas - 14 jul 20 kl. 14:58

Till försvar för de ”sparsamma fyra”

I slutet av veckan väntas stats- och regeringschefer samlas i Bryssel för vad som kan bli ett maratonmöte om förslagen om dels en stor återhämtningsfond för att stödja den ekonomiska återhämtningen efter coronakrisen, dels en långtidsbudget för perioden 2021-2027. Särskild uppmärksamhet riktas mot de ”sparsamma fyra” (”frugal four”) som motsätter sig att återhämtningsfonden finansieras med lån och sedan delar ut pengar som bidrag samt att den nya långtidsbudgeten blir större i förhållande till EU:s ekonomi än den var tidigare. De anklagas för att vara osolidariska och för att motsätta sig åtgärder som är nödvändiga för att rädda jobb, rädda den inre marknaden och hålla ihop euroområdet.

Länstidningen i Södertälje - 14 jul 20 kl. 10:57

Upp till 200 personer kan få jobb igen på Scania – men företaget ser orosmoln i framtiden: ”En en märklig situation”

När corona gjorde entré stängde Scania sina fabriker. Men i takt med underleverantörernas....

GT - 13 jul 20 kl. 21:03

Sean Banan om flytten från Göteborg: ”Flydde”

Sina Samadi är mer känd som den folkkäre artisten Sean Banan. I podden Värvet berättar han nu om uppväxten i Göteborg, mammans cancer och hoten som fick honom att fly till huvudstaden.– Jag hade hamnat i strul med lite folk och hamnade i en jätteknipig Situation så jag flydde upp till Stockholm, säger Sean Banan i podden.

UNT - 13 jul 20 kl. 21:25

Viktig poäng – trots märklig utvisning

Dalkurd tryckte på för ett segermål när Willie Clemons blev utvisad efter en märklig Situation. Då blev det inga fler mål och matchen mot Öster slutade 1–1..

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 20 kl. 09:15

Junibacken tar emot besökare igen

Med digitalt bokningssystem, färre besökare och noggrann städning öppnar Junibacken i Stockholm efter en historiskt lång stängning. – Det känns jättekul men vår Situation är fortfarande ganska oviss, säger vd Kajsa Medin Hansen. Hur hårt besökstrycket b.

PrivataAffärer - 10 jul 20 kl. 22:20

Det här ska du veta om lån utan UC

Så hänger det ihop För att förstå varför det kan vara bra eller mindre bra att ta lån med eller utan UC behöver man förstå vad en UC är. När man lånar pengar från en långivare i Sverige hör det till vanligheten att man tar en kreditupplysning. En kreditupplysning kan alltså göras både på en privatperson och på ett företag, båda kan ju vara i behov av att låna pengar vid olika tillfällen.

Expressen - 12 jul 20 kl. 20:05

Poya om straffen: ”Det känns som de skämdes”

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Djurgården fick en tveksam straff i den första halvleken när Djurgårdens Kalle Holmberg föll i straffområdet – en Situation IFK Göteborgs tränare reagerade på. – Det känns som Djurgårdsspelarna skämdes när straffen blev till, säger Poya Asbaghi.

SR - 12 jul 20 kl. 19:11

Nya råd för coronasäker hjärt-lungräddning

På grund av coronaviruset och risken för att smittas har Svenska Rådet För Hjärt-Lungräddning, HLR Rådet, tagit fram rekommendationer för hur man ska tänka om man hamnar i en Situation där hjärt-lungräddning måste utföras..

Expressen - 12 jul 20 kl. 12:58

Sandy, 33, räddade pojke från drunkning

Sjuksköterskan och HLR-instruktören Sandy Kuzal grep in när en pojke var nära att omkomma i en drunkningsolycka – och han överlevde.– Man blir väldigt berörd av en sådan Situation. Det är otroligt viktigt att kunna HLR och starta i gång tidigt.

ÖstersundsPosten - 12 jul 20 kl. 07:45

Niclas Åkerström: Burchnall fick ett värdigt avslut på en ovärdig situation

Det finns många ord att använda för att beskriva Ian Burchnalls tränarsejour i Östersunds FK.....

Länstidningen i Jämtland - 12 jul 20 kl. 07:45

Niclas Åkerström: Burchnall fick ett värdigt avslut på en ovärdig situation

Det finns många ord att använda för att beskriva Ian Burchnalls tränarsejour i Östersunds FK.....

SVT - 10 jul 20 kl. 20:43

Kraftig ökning av corona i Sydafrika: ”Panikartad situation”

I Sydafrika ökar antalet coronafall lavinartat. Det senaste dygnet har nästan 13 800 nya fall rapporterats in och den totala siffran närmar sig en kvarts miljon..

Expressen - 10 jul 20 kl. 19:17

Ny rapport: Svenskarna följer inte restriktionerna

Svenskarna håller inte avstånd – trots pandemin.Främst är det på serveringsställen under kvällstid som problemen uppstår, enligt en ny rapport. – Några turisttäta kommuner rapporterar om en besvärlig Situation, säger Ola Melin vid länsstyrelsen i Skåne till Sveriges Radio..

SVT - 10 jul 20 kl. 16:46

Liverpoolkaptenen borta resten av säsongen

Engelska mästarna Liverpool får klara sig utan kaptenen Jordan Henderson resterande fyra omgångar. – Vi lider med honom, en hemsk Situation. ”Hendo” är ett djur han slåss för allt.

PrivataAffärer - 10 jul 20 kl. 10:23

Vice Riksbankschefen: Negativa inlåningsräntor inget hinder

Läs även: Riksbanken utesluter inte ny räntesänkning ”I ett tal 2018 argumenterade jag för att reporäntans nedre gräns, enkelt uttryck, inträffar när privatpersoner börjar möta negativa räntor på sina inlåningskonton”, påminde Per Jansson. Synen från 2018 var inte primärt en följd av oro att allmänheten då skulle välja att tömma sina bankkonton utan snarare ”för att det skulle vara svårt att få förståelse för en penningpolitik som innebär att vanliga medborgare måste ‘betala för att spara

GöteborgsPosten - 10 jul 20 kl. 06:04

Så ska Göteborg säkra elen för södra Sverige

Göteborg Energi: ”Det är en speciell Situation som har uppstått”.

Aftonbladet - 09 jul 20 kl. 18:56

Lars-Ola, 76, hittad misstänkt mördad – hyllas av polisen

▸ Det misstänka mordet på Situation Stockholm-försäljaren Lars-Ola, 76, har satt djupa spår hos polisen..

UNT - 09 jul 20 kl. 15:14

"Vi kan inte planera vår verksamhet”

Hockeyallsvenskan ska starta elfte september – om publik tillåts. Frågan ska diskuteras igen i augusti men Almtuna vill se ett tidigare beslut. ”Olycklig Situation”, säger Almtunas klubbchef Robert Lif..

GöteborgsPosten - 09 jul 20 kl. 12:34

Slipper bli tredjemålvakt: "Bra situation"

Hon fick ont om speltid i Wolfsburg. Men i Atlético Madrid riskerar Hedvig Lindahl inte att bli tredjemålvakt..

SVT - 09 jul 20 kl. 10:37

Lindahl: ”Kommer inte dit och blir tredjemålvakt”

I tisdags blev det klart att Hedvig Lindahl går till Atlético Madrid. För SVT Sport berättar nu den svenska landslagsmålvakten om valet av klubb. – Det är en väldigt bra Situation för mig, att komma dit och hjälpta till och inte komma dit och bli tredjemålvakt, säger hon..

Världen Idag - 08 jul 20 kl. 18:46

”Sommaren är bättre i Sverige än i Egypten”

Egyptens somrar med 40-gradig värme är inget som pastorn Merzek Botros saknar. Då föredrar han Gotlands grönska och historiska byggnader. För Världen idag berättar han om den svåra Situation som många invandrare upplever nu när de har svårt att hälsa på i sina hemländer..

Expressen - 07 jul 20 kl. 15:31

Tidningsförsäljaren Lars-Ola mördad

Lars-Ola var en välkänd och omtyckt profil på Södermalm där han under tio år sålde Situation Sthlm. Förra veckan firade han sin 76-årsdag, och fick besked att han blivit frisk från cancern. Men i fredags hittades han mördad.

Expressen Dina Pengar - 08 jul 20 kl. 04:30

”Min svärmor vill göra min make arvlös – kan hon det?”

När en förälder och ett barn kommer så mycket på kant med varandra att föräldern vill göra barnet arvlöst – vad gäller då egentligen? Vad säger lagen?En hel del, visar det sig.

DN - 07 jul 20 kl. 11:33

”Tyvärr måste många vänta på återbetalning”

SAS kundsystem är inte utformade för att hantera en extrem Situation..

SVT - 06 jul 20 kl. 16:09

Sjöstrand: ”Förstår att det är en pressad situation”

Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet, svarar nu på den kritik som riktats från den avstängde allsvenska domaren Martin Strömbergsson som anser att han inte fått den hjälp han behövt. – Vi tog kontakt med honom direkt och har haft en kontinuerlig dialog, säger han till SVT Sport..

DI - 06 jul 20 kl. 15:00

A3s nya försäljningsstruktur inom affärsområdet Telekom avslutar första halvåret 2020 med stora framgångar!

Trots rådande Covid-19 Situation, har A3 sett positiva resultat inom flera affärssegment, och slagit rekord i orderingångsvärde för en….

Länstidningen i Jämtland - 06 jul 20 kl. 15:01

Vart fjortonde barn i Jämtland växer upp med föräldrar som har skulder hos Kronofogden: "Många familjer står inför en tuff situation"

Mer än 1900 barn i Jämtland har minst en förälder som har skulder hos Kronofogden eller som....

Expressen - 06 jul 20 kl. 05:00

Artisterna ska granskas – efter kritiken om krisstöd

Artister med miljoninkomster via sina bolag har kunnat ansöka om krisstöd och stipendier för att täcka inkomstbortfall under coronapandemin. Nu meddelar Kulturrådet att de kommer att utföra stickprovskontroller bland de artister som har fått ta del av pengarna. – Det är här en exceptionell Situation, ett helt annorlunda stöd än vi vanligtvis fördelar, därför är det en viktig del att följa upp med kontroller så att pengarna används på ett korrekt sätt, säger generaldirektör Kajsa Ravin till Sveriges Radio.

Helsingborgs Dagblad - 05 jul 20 kl. 21:12

Guidettis tränare sparkas

Efter fem raka förluster väljer Deportivo Alavés att sparka tränaren Asier Garitano. John Guidetti får därmed bekanta sig med en ny tränare när han återvänder till Spanien. "På grund av klubbens nuvarande Situation och de senaste resultaten har Alavés f.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.