Situation

Tuesday, 23 July, 02:30

Nyheter om Situation

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 02 jul 19 kl. 20:02

Gotland rustas med superrobot: ”Redo”

VISBY. Gotland rustas med en superrobot som kan skjuta ner attackflyg på långt håll.I ”CNN Talk” med Robyn Curnow berättar Micael Bydén om den strategiskt viktiga satsningen.

Skånskan - 01 jul 19 kl. 18:40

Chefen får inte fortsätta

Sjöbo Det finns ingen framtid på stadsbyggnadsförvaltningen för dess chef Joel Tufvesson som stängts av till följd av allvarliga arbetsmiljöproblem på sin avdelning.Joel Tufvesson stängdes av till följd av en utredning som påbörjades av kommunens HR-avdelning för tre veckor sedan. Nu har den utredningen resulterat i en rapport.

Corren - 01 jul 19 kl. 18:54

Vems var ansvaret för mannen?

Bräcke Diakoni hävdar att de har tagit kontakt med ansvariga myndigheter om mannens Situation..

Skånskan - 30 jun 19 kl. 21:15

Skön seger för Borgeby

FOTBOLL Borgey tog revansch för poängtappet borta mot Assi senast och spelade hem tre friska poäng på hemmaplan i returmötet.– Äntligen! Det är verkligen så det känns, sade Borgebytränaren Patrik Persson efter matchen.

DI - 30 jun 19 kl. 21:19

Fotbollsklubben passar på: “Jobbar från morgon till kväll”

För Gotlands föreningsliv utgör politikerveckan en viktig möjlighet för att dra in pengar.  ”Vi brottas med en något knepigare ekonomisk Situation”, säger Annelie Blixt, från Dalhem IF.  .

SR - 30 jun 19 kl. 17:44

F1: Verstappen avgjorde sent – vann Österrikes GP

Efter en omdiskuterad Situation med bara två varv kvar kunde nederländske Max Verstappen säkra segern i söndagens Formel 1-lopp..

Expressen - 30 jun 19 kl. 16:15

Mållöst i stormötet – två omstridda domslut

AIK-Malmö FF slutade mållöst – efter två tveksamma Situationer. Enligt Anders Christiansen skulle MFF ha en given straff i den första halvleken. – Klart det är straff.

Expressen - 30 jun 19 kl. 09:14

Tysk ilska: ”Oschysst av svenska spelarna”

RENNES. Tyskland förlorade kvartsfinalen mot Sverige och är utslaget ur VM. Efteråt var besvikelsen stor – men också ilskan över den Situation som föranledde Sveriges segermål.

Blekinge Läns tidning - 30 jun 19 kl. 05:00

Därför har Miljöpartiet inte tjänat på Greta Thunberg

I dag är det Miljöpartiets dag i Almedalen. Men att vara Miljöpartiet är i sig inte längre en fördel. Det är en Situation som ställer nya och högre krav på förmågan att tänka såväl grönt som pragmatiskt kring politiska lösningar..

Skånskan - 29 jun 19 kl. 09:00

Dyslektiker förlorade diskrimineringsmål

MALMÖ Landets barn med dyslexi förlorade i första instansen när ett diskrimineringsmål avgjordes i Huddinge i veckan.
Domen kan påverka det dysleximål om det ska vara tillåtet med läshjälp vid nationella prov, som avgörs i Malmö tingsrätt i september.– Det här är ett principiellt viktigt mål som påverkar skolelever med dyslexi i Sverige.

Skånskan - 29 jun 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetång – Det ligger nånting i det. Och du tror att döden innebär slutet? Jonas skrattade.

Expressen - 28 jun 19 kl. 15:23

Blev bestulen på 17 500 kronor av falskt barnbarn

En äldre kvinna i Helsingborgstrakten trodde att hon hjälpte sitt barnbarn i en akut Situation.I stället blev hon bestulen på sitt kontokort och blev av med 17 500 kronor, rapporterar Helsingborgs Dagblad. – Det är fruktansvärt lågt, säger Richard Glantz, områdeskommunikatör vid polisen i Nordvästra Skåne till HD..

DN - 28 jun 19 kl. 14:37

”Lätt att skratta åt Danderyds situation”

Amanda Sokolnicki: Kommunalskatten gör dock att skadeglädjen fastnar i halsen..

Expressen - 27 jun 19 kl. 18:30

Domstolen om kvinnans död: Hon var med på det

Minst 123 slag. Hjärnskador från kvävning. En pinne med bådas DNA på.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 14:48

Maskrosbarn öppnar upp stödverksamhet i Malmö

MALMÖ Det finns 500 000 barn i Sverige som som lever med minst en förälder som har missbruk, psykisk ohälsa eller utsätter dem för våld. Nu har barnorganisationen har beslutat att öppna upp fler verksamheter i landet . Maskrosbarn har som drivkraft att alla barn i Sverige ska få sina rättigheter tillgodosedda och erbjuda stöd för Situationen som dem befinner sig i.

BT - 27 jun 19 kl. 08:01

Hon kom ut som transsexuell på jobbet: ”Det blev mest kramar”

Elektrikern Madeleine Eklund anställdes som Nicklas på Elcenter AB i Borås. Att komma ut som transsexuell på jobbet gick för henne oväntat smidigt tack vare stöttande chefer och förstående kollegor. Med Borås Pride igång vill hon dela med sig av sina erfarenheter till andra i samma Situation..

SVT - 27 jun 19 kl. 06:28

Norge i VM-kvart – utan världens bästa: ”Komplicerat”

Utanför Norges landslag vet ingen exakt varför. Innanför de rödblåa väggarna vill ingen låta frågan ta energi. Nu står Norge i en VM-kvartsfinal – trots att världens bästa spelare Ada Hegerberg inte är med.

Skånskan - 27 jun 19 kl. 05:00

Biblioteket och museet kan flyttas

HÖRBY Kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) svarade på frågor om Bil-Månssontomten på fullmäktiges senaste möte.
Bland annat flaggade hon för en flytt av biblioteket och museet till det tänkta kulturcentrumet, som kommunen planerar att bygga på fastigheten där Bil-Månsson håller till.Liberalernas Hans Frank (L) hade i likhet med Susanne Meijer (S) lämnat in en interpellation om avsiktsförklaringen som kommunen har skrivit med Bil-Månsson.

NT - 26 jun 19 kl. 18:30

Skräms inte att ta över Dolphins

Föreningens Situation och klubbens digra historia skrämmer inte Mikko Riipinen, 31..

SVT - 26 jun 19 kl. 13:18

Vänersborg sista estetiska gymnasieprogram läggs ner

Från och med höstterminen 2020 läggs de estetiska gymnasieprogrammen ned i Vänersborg ned. Ett av de program som försvinner är den riksrekryterande spetsutbildningen inom kammar-, orkester- och körmusik. Orsaken är en utsatt ekonomisk Situation, menar Kunskapsförbundet Väst.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 08:00

Farligt hot – avsnitt 4

Sommarföljetong Han vände sig mot Francine och log uppmuntrande.
– I nära samarbete med polisen, sköt Ylva Kronholm snipigt in, markerade sitt revir.
– Tack.

Dagens PS - 26 jun 19 kl. 07:28

Svenska bilköpare åker på tung skattesmäll

Om ett halvår träder den nya och ”betydligt högre” fordonsskatten i kraft, uppger Ekot. Den nya skatten beräknas på hur mycket koldioxid bilarna släpper ut. ”Väldigt få har koll på det.

SVT - 26 jun 19 kl. 06:31

183 000 barn har minst en förälder med skulder hos Kronofogden

En ny undersökning från Kronofogden visar att 183 000 barn i Sverige bor i hushåll där minst en förälder har skulder hos Kronofogden. Flera av dem känner både skam och skuld för familjens ekonomiska Situation..

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:00

Färre skolledare till hösten

Skurup Det blir färre skolledare i Skurup när höst- terminen drar igång på grund av besparingar.
Christine Stigborg lämnar kommunen och Carolina Thornström blir rektor även för Slimmingeby skola.Skånskan har i en tidigare artikel berättat att kommunen spar in på tjänster i både serviceförvaltningen, den övergripande kommunala staben samt inom skolförvaltningen.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 05:00

Besparingar tar resurser från tinget

Malmö För första gången på flera år har Malmö tingsrätt inte några sommarnotarier, något chefsrådman Lennart Strinäs är kritisk till.
– Det är en klar försämring, säger han.I vanliga fall får Malmö tingsrätt fyra sommarnotarier, det vill säga juridikstudenter som genom att arbeta på tingsrätten under sommaren skaffar sig värdefulla erfarenheter, och under tiden gör faktiska arbetsuppgifter.

SmålandsPosten - 26 jun 19 kl. 04:00

Hotade handlare

Som vi nämnde här på sidan igår är det mindre angenämt att driva butik i dagens Sverige. En mätning från branschorganisationen Svensk Handel visar att var fjärde handlare den senaste månaden råkat ut för brott och att var femte utsatts för hotfullt beteende på sin arbetsplats. Andelen som drabbats av brott är oförändrad sedan den förra undersökningen, medan andelen handlare som upplevt en hotfull Situation gått upp med ett par procent..

NT - 25 jun 19 kl. 20:00

Ny rapport: Hoten mot handlare ökar

Svensk Handel varnar för en tuffare Situation för handlare med mer brottslighet..

SmålandsPosten - 25 jun 19 kl. 19:21

Tingsryd resort ser positivt på ny arena i Mårdslycke

Två byggentrepenörer har visat intresse för att bygga en ny arena i Mårdslycke. Tingsryd resorts vd Jan-Olof Colleen beskriver detta som en ”win win-Situation”..

NT - 25 jun 19 kl. 14:45

Iwung: Ohållbar situation – rätt att dra

Den sista samlade fokuseringen..

Sydöstran - 25 jun 19 kl. 10:28

”Vi träffar gärna Gary Moore i ett personligt möte”

Qstar tillbakavisar kritiken som de fått av Gary Moore. De säger också att de har full förståelse för hans oro och Situation..

Skånskan - 24 jun 19 kl. 23:51

Asllani gjorde hela skillnaden

Bästa halvleken i VM och Sverige är i kvartsfinal efter en fantastiskt underhållande mästerskapsmatch mot Kanada. Det är bara att gratulera laget och förbundskaptenen Peter Gerhardssons smarta matchning mot USA som gav utvilade nyckelspelare i åttondelsfinalen.
Fast i den första halvleken såg jag faktiskt inte någon skillnad mellan den här blågula startelva och den som mötte USA.

Expressen - 24 jun 19 kl. 19:56

USA vidare – efter ny VAR-situation

USA är vidare till kvartsfinal i dam-VM. Det efter en 2-1 seger mot Spanien – efter två straffmål från Megan Rapinoe..

Blekinge Läns tidning - 24 jun 19 kl. 17:25

Svårt att få fram besked om Ålycke

Beslutet att stoppa ombyggnationen av äldreboendet Ålycke har lett till en osäker Situation för både boende och personal. Klart är att det kommer att krävas omflyttningar inom boendet när nödvändiga renoveringar ska göras..

Skånskan - 24 jun 19 kl. 05:30

Sofielundsmodell får en efterföljare

MÖLLEVÅNGEN Framgången på Sofielund har varit stor och nu inleds ett arbete för att skapa mera trygghet i området Möllevången/Rådmansvången. Boende, fastighetsägare, föreningar med flera arbetar tillsammans med Malmö stad i ett nytt så kallat BID-projekt.Arbetsmodellen heter BID, Business improvement districts.

Jönköpingsnytt - 23 jun 19 kl. 18:58

"Allvarligt läge" på bostadsmarknaden

Det råder underskott på bostäder i 11 av 13 kommuner i Jönköpings län. Enligt länsstyrelsen är det "en allvarlig Situation".
.

GöteborgsPosten - 23 jun 19 kl. 05:10

Det råder en ovärdig situation på fritidshemmen

Situationen i fritidshemmen är katastrofal efter år av nedprioriteringar. Nedskärningar i skolan har blivit samma sak som stora nedskärningar i fritidshemmet..

Expressen - 22 jun 19 kl. 19:57

Hells Angels-mördaren: ”Han var en fara för mig”

Han sköt ihjäl värsta fiendens president. Nu berättar Hells Angels-veteranen Jørn ”Jønke” Nielsen om hur han utförde det mest kända mc-mordet i dansk kriminalhistoria.– Han var en fara för mig och de mina.

YA - 22 jun 19 kl. 06:00

Ge-Ma livs kan bli dubbelt så stor och få servering

På torsdagen träffades Ge-Ma livs ägare och tjänstemän i kommunen. Ett positivt möte. – Det kändes mycket bra och det verkar som de förstår min Situation bättre nu, sade Peter Nilsson efter mötet..

Skånskan - 20 jun 19 kl. 20:41

Församling fick 40 miljoner

Malmö På 1970-talet hade judiska församlingen i Malmö närmare 3 000 medlemmar. I dag har antalet sjunkit till 380.
Nu har två av stadens största näringslivsprofiler gått samman och donerar vardera två miljoner årligen i tio år till församlingen.

Nyan - 21 jun 19 kl. 16:04

Strålande start på vallskörden

Den första vallskörden ser lovande ut för stora delar av Åland. På Gräggnäs gård är det bättre än man kunnat hoppas.
– Det är otroligt.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.