Sitt

Tuesday, 11 December, 05:23

Nyheter om Sitt

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 16 nov 18 kl. 15:02

Regeringen vill begränsa demonstrationer och hänvisar till säkerheten – finländare är ändå lugna demonstranter: "Kan hota förtroendet mellan medborgare och polisen"

På torsdag avslutades remissrundan för regeringens kritiserade förslag om att göra ändringar i sammankomstlagen. För tillfället ska polisen meddelas muntligt eller skriftligt minst sex timmar innan en demonstration inleds. Men justitieministeriet vill med Sitt lagförslag förlänga anmälningstiden till tre dygn..

Mobil - 21 nov 18 kl. 14:21

Facebook har börjat rulla ut sitt verktyg för skärmtid

Facebook avslöjade redan i somras att man hade ett verktyg för skärmtid på gång, och nu har det sociala nätverket till slut börjat rulla ut funktionen..

Cornucopia - 21 nov 18 kl. 18:40

Nya Polismyndigheten gör att poliser säger upp sig - får inte byta placeringsort

Den nya enda Polismyndigheten har lett till att allt fler poliser säger upp sig på grund av att de inte kan byta placeringsort. Tidigare var det olika myndigheter i olika delar av landet, och man kunde alltså byta arbetsgivare. Nu vägrar arbetsgivaren ofta tillåta en flytt inom landet, vilket leder till att poliser säger upp sig för att få ihop Sitt privat- och familjeliv.

Kristianstadsbladet - 22 nov 18 kl. 08:00

Globetrotter-tjuv stal resväska

En boende på Fäladsvägen i Bromölla fick inbrott i Sitt lägenhetsförråd någon gång mellan söndags kväll klockan 17 och tisdagen..

Skånskan - 22 nov 18 kl. 08:00

Han ska dirigera kulturskolan

Kävlinge För många Kävlingebor är Kristofer Wåhlander känd som dirigent för Lundalands Filharmoniska orkester.
Nu ska han hålla i taktpinnen på helt andra scener. Sedan ett par veckor är Kristofer Wåhlander ny chef för Kulturskolan i Kävlinge.

SmålandsPosten - 22 nov 18 kl. 08:27

Åtalas: Kvinna slutade på jobbet – behöll dator och mobil

En kvinna i 45-årsåldern bosatt i Växjö behöll en dator och en mobil när hon slutade på Sitt gamla jobb. Nu åtalas hon misstänkt för olovligt förfogande..

Dagens PS - 22 nov 18 kl. 08:44

Miljardärens revansch i Köpenhamn

Stordalen bygger lyxhotell i anrika Posthuset. Det blir inte lönsamt men ”fantastiskt”, säger den norske hotellkungen. Petter Stordalen, som står bakom hotellkedjan Nordic Choice, berättar för Berlingske om Sitt drömprojekt, Villa Copenhagen, som väntas gå lös motsvarande ungefär två svenska miljarder kronor och som är en form av revansch för norrmannen.

GöteborgsPosten - 22 nov 18 kl. 08:40

Handelsbranschen i Kungsbacka får tillskott – nytt företag startar

Robgeo, som har Sitt säte i Kungsbacka, ska enligt verksamhetsbeskrivningen jobba med "huvudsakligen att bedriva internethandel där det främst kommer att säljas kläder (till en början kommer det att fokuseras på kvinnokläder men sedan breddas ut även till män)". Innehavare är Robert Georgiev, 22 år..

GöteborgsPosten - 22 nov 18 kl. 08:40

Nystartat entreprenadföretag i Kungsbacka

Den 21 november registrerades det nya bolaget Andreas Lundblad Entreprenad AB hos Bolagsverket. De har Sitt säte i Kungsbacka och ska enligt deras uppgifter syssla med "godsleveranser med entreprenad trädgårdsskötsel"..

GöteborgsPosten - 22 nov 18 kl. 08:40

Nytt handelsföretag startar i Laholm

Luspudel AB, som har Sitt säte i Laholm, ska enligt verksamhetsbeskrivningen syssla med "butikshandel med djurtillbehör och foder"..

GöteborgsPosten - 22 nov 18 kl. 08:40

Aven Lantbruk AB – nytt företag startar i Tvååker

Aven Lantbruk AB, som har Sitt säte i Varberg, ska enligt verksamhetsbeskrivningen syssla med "jord- och skogsbruk"..

Expressen - 06 nov 18 kl. 16:20

Prinsens succé med bolaget – hyllas av prestigefylld tidning

Prins Carl Philips designföretag Bernadotte & Kylberg hyllas i en ny intervju med Architectural Digest. Prinsen lade kronan på hyllan för att i stunden prata om Sitt stora designintresse.– De flesta av våra designer är objekt som vi tror att konsumenterna skulle ha skapat själva om de hade chansen, säger han till tidningen..

Blekinge Läns tidning - 20 nov 18 kl. 18:00

Thomas Strand: Mötet med patienterna inspirerar

Att komma från Rumänien till Sverige var inte nog för Thomas Strand. Känslan av frihet kom först efter något år, när han fick Sitt första jobb. – Jag ville klara mig själv och kunna planera mitt liv, säger han.

Dagens PS - 22 nov 18 kl. 06:51

Affärsvärlden tipsar om köpvärd kvartett

Affärsvärlden rekommenderar köp av ÅF, Gränges, Danske Bank och Securitas i den senaste utgåvan av tidningen. Teknikkonsulten ÅF utvecklas starkt operationellt med bra skjuts i tillväxten, inte minst organiskt. Värderingen är tillräckligt attraktiv för en köprekommendation, anser Affärsvärlden som sätter riktkursen till 220 kronor.

DI - 22 nov 18 kl. 07:55

Upp till bevis för Annie Lööf

Både Ulf Kristersson och Stefan Löfven har misslyckats med sina försök att bilda en ny regering. Nu på torsdagen är det Annie Lööfs tur att redovisa hur hon har lyckats med Sitt sonderingsuppdrag..

Blekinge Läns tidning - 22 nov 18 kl. 08:00

Nu drar julen i gång i centrum

Redan i samband med Black Friday kickar Karlshamn i gång julhandeln. Då satsar handlarna för att invånarna ska se Karlshamn som Sitt första shoppingalternativ..

DN - 14 nov 18 kl. 17:27

Fox News stöder CNN i kampen mot Trumps beslut

Fox News gav på onsdagen Sitt stöd till konkurrenten CNN:s stämning av Vita huset sedan president Donald Trump beslutat att dra in en CNN-reporters tillstånd att rapportera från Vita huset..

Skånskan - 21 nov 18 kl. 17:07

af Ugglas upp på teatern scen

LANDSKRONA Flera kända artister gillar att uppträda i Landskrona.Härnäst väntar Caroline af Ugglas som kommer till Landskrona teater lördagen den 1 december klockan 19.
Uppträder gör hon med Sitt band, Galleri Gamla staden har en utställning av just Ugglas och vernissage blir det efter spelningen på kvällen.

Jönköpingsnytt - 18 nov 18 kl. 19:08

Dalen föll – efter utvisningskaos

Patrik Magnusson gjorde Sitt första mål i HC Dalen-tröjan. Men det räckte inte för att besegra Mörrum på bortais. Hemmalaget vann den viktigt matchen med 5–1 efter en kraftigt utvisningsdrabbad match i Jössarinken.

Jönköpingsnytt - 21 nov 18 kl. 19:40

”Bygger på alliansens förslag”

I kommunstyrelsen presenterades den nya Koalition för Jönköping, som består av S, C, MP och L, Sitt gemensamma förslag till verksamhets- och investeringsplan (VIP) för 2019-2021 med budget för 2019. Koalitionens förslag klubbades igenom.
.

YA - 22 nov 18 kl. 06:00

Lars Hansson: ”Att ha det bra är inte detsamma som att ligga på sofflocket”

Han har prisats för att ha utvecklat turismen. Och nominerats till årets företagare för Sitt arbete med boendeanläggningar. Samtidigt som Lars Hansson är omtalad för sin driftighet är hans främsta mål ett lugnt och harmoniskt liv i Ystad..

Kristianstadsbladet - 22 nov 18 kl. 06:00

Kammarrätten: Ska inte behöva ta studielån för sitt uppehälle

Kommunen sa nej till socialbidrag och menade att Bromöllabon istället skulle söka studielån. Kammarrätten slår fast att den bedömningen är fel..

DI - 21 nov 18 kl. 19:08

Svaga prestationer till trots - därför behåller von Koskull jobbet

Nordeas vd Casper von Koskull har en räddningsplanka som innebär att han troligen för behålla Sitt jobb trots bankens svaga prestationer..

Dalarnas tidningar - 22 nov 18 kl. 05:15

Norström om Leksands GM-val – därför blev det Johansson: "Personer utifrån har ett nytänk"

Omkring 16-17 stycken anmälde Sitt intresse för uppdraget som general manager i Leksands IF.....

Skånskan - 22 nov 18 kl. 05:00

Bussbolagen går emot skyddsombuden

Skåne Bussbolagen som trafikerar Universitetssjukhuset i Lund ser ingen anledning till att upphöra med den på grund av vägarbetena.
Detta som svar på den så kallade 66A-anmälan som bussbolagens skyddsombud lämnade in till Arbetsmiljöverket förra onsdagen.Skyddsombuden krävde i sin anmälan att sträckan framför sjukhuset skall enkelriktas för att garantera säkerheten för passagerare och arbetsmiljön för bussförarna.

YLE - 14 nov 18 kl. 08:54

Ålänningar väntar längst med att gifta sig - österbottningar är snabbast till altaret

I Österbotten gifter man sig tidigare än i andra landskap. Statistikcentralen rapporterar att genomsnittsåldern för kvinnor att ingå Sitt första äktenskap var i fjol 29,7 år i Mellersta Österbotten..

BT - 19 nov 18 kl. 04:37

Matresterna får snart sin egen plats i Tranemo

Tranemoborna har tidigare uppmuntrats att kompostera Sitt matavfall, men nu finns det bättre sätt att ta hand om matavfallet på menar kommunen. Nästa år införs Tranemos nya sopsystem där matrester slängs i en separat brun tunna och skickas iväg för att bli till näring och bränsle..

Blekinge Läns tidning - 21 nov 18 kl. 08:57

Black Friday början till slutet för konkursande butiken

I morgon, Black Friday, går en hantverksepok mot Sitt definitiva slut. Då börjar utförsäljningen av varorna på konkursade Linslöjden i Bräkne Hoby..

DI - 05 nov 18 kl. 12:23

Kristersson redo ta makten - men SD kräver garantier

Moderatledaren Ulf Kristersson är nu redo att pröva Sitt stöd som ny statsminister, och KD har redan meddelat att de vill ingå i hans regering.  Samtidigt kräver Jimmie Åkesson garantier om inflytande - men hur en M och KD-regering ska förhålla sig till SD är höljt i dunkel..

NSD - 18 nov 18 kl. 12:00

Bästa utsikten: Omväxlande utsikt på Porsön

Årstidsväxlingarna och vyn över Björsbyfjärden gör Sitt för att skapa en vacker utsikt för Sara Persson..

Expressen - 30 okt 18 kl. 07:12

Bad om ursäkt i natt: ”Jag är inte stolt...”

Sebastian Larsson har bett om ursäkt för Sitt målfirande.På Sitt Instagram-konto skrev AIK-stjärnan i natt:”Jag är inte stolt".

Expressen - 13 nov 18 kl. 17:07

Kallas rival kan stängas av – förlorade med flit

OS-hjälten Krista Pärmäkoski förlorade en kvartsfinal med flit för att slippa tävla.Nu utreds hon av Sitt eget skidförbund – och blir sågad.– Det var skandalöst, arrogant, barnsligt och onödigt, säger den tidigare landslagstränaren Kari-Pekka Kyrö till Ilta-Sanomat..

Expressen - 19 nov 18 kl. 16:03

”Man får acceptera att man blir äldre...”

Den 30 april 1966 i Rättvik vann Olle Goop Sitt första lopp. I söndags berättade han att han kört Sitt sista. Ett beslut som enligt Goop själv inte var speciellt svårt.

Kristianstadsbladet - 19 nov 18 kl. 14:40

Ovetande mångmiljonär svarar inte i telefon – ”De brukar bli ganska stumma”

Den man i Kristianstad som i helgen vann 8,5 miljoner vet fortfarande ingenting. Han lämnade in Sitt spel på Coop City i Kristianstad, men svarar inte när Svenska Spel ringer..

Västerbottens Folkblad - 20 nov 18 kl. 13:18

Löven sparkar sportchefen

Björklöven ändrar om. Under tisdagen kom beskedet att sportchefen Fredrik Grönberg lämnar Sitt uppdrag. – Vi har haft ett 1-års avtal med Fredrik med möjlighet till förlängning.

DN - 19 nov 18 kl. 17:45

SSU Skånes vice ordförande avgår

I söndags lämnade Mansour Ahmed Sitt ordförandeskap i SSU Skåne. Nu avgår även SSU Skånes vice ordförande, Khloe Abdel Wahab, rapporterar SVT. .

Barometern - 21 nov 18 kl. 19:30

Peter Ahlén: ”Teern har inte förstått sitt uppdrag”

Richard Teern har alltid varit en frifräsare, lite udda, jobbat hårt och skapat något av egen kraft, och han har definitivt gått sin egen väg, men nu har han gått för långt. Hög tid att avgå..

Sydöstran - 26 nov 18 kl. 15:49

Övergrepp på skola: 6-åring bakbands med sitt hopprep

Den 6-åriga flickan bakbands med Sitt hopprep, och rullades sedan så brutalt nedför en slänt att hon fick näsblod..

Sydsvenskan - 01 dec 18 kl. 01:24

96-åring rånad i sitt hem

En 96-årig dam har rånats och utsatts för våld i Sitt hem i Eskilstuna, rapporterar Sveriges Radio P4 Sörmland. – Den yngre damen ringde på hos 96-åringen och sa att hon skulle byta batteri i brandvarnaren. Med våld tvingade den yngre damen sedan till s.

Sydsvenskan - 01 dec 18 kl. 07:59

Newkid delar sitt uppbrott i två kollektioner

I "SS18" behandlade Newkid Sitt uppbrott med en hoppfull ton. Inför den kommande ep:n har mörkret kommit ikapp r'n'b-artisten. – Det finns en massa känslor som man behöver bearbeta, säger han.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.