Silicon Valley

Friday, 22 February, 17:44

Nyheter om Silicon Valley

Sortering: Relevans | Senaste
VA - 30 jan 19 kl. 08:36

Historiskt svagt kvartal för Apple när Iphone-försäljningen rasar 15% – ändå stiger aktien

Marknaden tar fasta på ljusglimtar i Silicon Valley-jättens rapport..

DI - 08 jan 19 kl. 13:30

Har börsen blivit korkad?

Silicon Valley-aktiernas uppgång och fall under 2018 väcker en fråga av inte oväsentlig betydelse för världsekonomin: Har aktiemarknaden blivit korkad?.

VA - 03 jan 19 kl. 13:28

Hon siktar på att bli första kvinnan att resa en riskkapitalfond på över 1 miljard dollar

Silicon Valley-legendaren Mary Meekers nya riskkapitalfond har fått ett namn – och har klargjort sin målsättning..

DN - 09 jan 19 kl. 10:08

Danmark vill bygga nio företagsöar

Danska regeringen vill bygga nio konstgjorda företagsöar. Projektet beskrivs som ett slags europeiskt Silicon Valley, men finansieringen av byggplanerna är oklara. .

Sydöstran - 30 jan 19 kl. 06:00

Studenter kan vinna resa till Silicon Valley

En idé som kombinerar AI och energieffektivisering kan leda till att studenter vinner 10 000 kronor och en resa till Silicon Valley. I februari startar tävlingen AI Com2petition..

Nyteknik - 07 jan 19 kl. 12:55

Danmark vill bygga nio konstgjorda öar: ”Europas Silicon Valley”

Den danska regeringen vill bygga nio konstgjorda öar strax söder om Köpenhamn som ska bli hem för företag med 12.000 arbetsplatser..

DN - 06 dec 18 kl. 05:00

Ett mörkt samförstånd om barn och skärmtid träder fram i Silicon Valley

SAN FRANCISCO. Människorna närmast en företeelse är ofta mest försiktiga kring den. Teknologer vet hur telefoner egentligen fungerar och många har kommit fram till att de inte vill ha sina barn i närheten av dem.

VA - 28 jan 19 kl. 16:37

Åk snålskjuts på Ubers affärsmodell – som förklarar Silicon Valley-bolagets storhet

Bra affärsmodeller är viktigare än digitala lösningar och gjorde Silicon Valley-bolagen Uber, Slack och Pinterest till enhörningsbolag. Det hävdar Mark W. Johnson som är strategikonsult och författare..

DI - 20 dec 18 kl. 16:53

Closing Bell om dagens stora börshändelser

I Closing Bell går programledaren Jon Åsberg igenom torsdagens stora marknadshändelser och följer stängningen av Stockholmsbörsen. I dag deltar även Andreas Cervenka, Di:s korrespondent i Silicon Valley, och Agnetha Jönsson, analytiker på Di. Programmet börjar klockan 17.

GöteborgsPosten - 15 dec 18 kl. 12:00

Chattande robotar sköter marknadsföringen

Under ett besök i Silicon Valley förstod Axel Hellström och Oliver Young att chatbottar var på väg att bli en het global AItrend. Sedan har det gått snabbt. Med bolaget Dialogtrail vill de hjälpa andra företag att marknadsföra sig via Messenger..

Sydsvenskan - 12 dec 18 kl. 06:55

Silicon Valley-veteran ska hjälpa Malmöbolag till börsen

Har erfarenhet av både börsnoteringar och försäljning av it-lösningar till stora koncerner..

Sydsvenskan - 30 nov 18 kl. 15:00

Orbital nobbar Silicon Valley – lånar av EU istället

Orbital Systems klimatsmarta duschar får 150 miljoner i lån från EU-bank..

Affärsvärlden - 13 dec 18 kl. 10:01

Ica positionerar sig inför Amazons intåg

Icas ledning har under hösten spenderat en vecka i Silicon Valley för att vara bättre rustade inför framtida konkurrens..

DI - 11 dec 18 kl. 06:58

1984-samhället har anlänt

Experter varnar för att artificiell intelligens redan används på ett sätt som hotar människors integritet. Systemen utvecklas av en liten klick i Silicon Valley som drivs av tron på att teknik kan lösa allt.  ”Världen lider av techchauvinism”, säger forskaren Meredith Broussard till Di.

Affärsvärlden - 16 jan 19 kl. 18:00

Verktygsbolaget i Silicon Valley

Vad har ett företag som tillverkar verktyg att vinna på digitalisering? Seco Tools bestämde sig för att åka till Silicon Valley och ta reda på det..

VA - 11 dec 18 kl. 14:52

Silicon Valley-legendaren Mary Meeker leder jätterunda till fintechrevolutionens underleverantörer

Den amerikanska fintech-startupen Plaid har tagit in 250 miljoner dollar till en värdering av 2,7 miljarder dollar. Det rapporterar CNBC..

Dagensanalys.se - 06 dec 18 kl. 16:14

Bildbevis på en kinesisk klickfarm med över 10 000 mobiler

Ja, det finns klickfarmar och ja de tjänar stora summor pengar för att se till att appar och sajter får önskad trafik. Det går nämligen att beställa likes, även från Kina. Det är tidningen Mirror i England som fått tag i bilder från en kinesisk klickfarm som visar hur mobil efter mobil – hela tiotusen – hänger på ställningar, redo att lajka ditt inlägg på Instagram.

Dagens PS - 04 dec 18 kl. 11:00

Ressugen? Här är tio trendiga städer 2019

Gissa vilken stad som toppar listan? Kanske blir du glatt överraskad. Bakom tio-i-topplistan står Lonely Planet och Köpenhamn rankas högst med sina gourmérestauranger, Tivoli och andra nöjen och myllrande promenadstråk.

DI - 03 dec 18 kl. 20:56

Förarlösa bilar är långt borta

Hajpen kring självkörande bilar har förvandlat Silicon Valley till det nya Detroit. Men ingenjörernas visioner har stött på en motståndare: verkligheten. ”Det är mer komplicerat än vad många har trott”, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars..

SVT - 12 nov 18 kl. 05:02

Här är 15-åringen som spås bli framtidens tech-stjärna

Nyss fyllda 15 år och redan vd för ett teknikföretag och sponsrad av Microsoft. Är Sabarish Gnanamoorthy nästa stora stjärna i Silicon Valley? Se hans tips på hur du också kan bli tech-stjärna i videon!.

DI - 27 nov 18 kl. 08:30

Google köper fastighet för 9 miljarder

Alphabetägda Google har gjort en storaffär i fastighetsbranschen. Bolaget betalar 1 miljard dollar, motsvarande 9,1 miljarder kronor, för en kontorstomt nära sitt huvudkontor i Mountain View, i kaliforniska Silicon Valley..

Nyteknik - 23 nov 18 kl. 09:03

Silicon Valley-bolaget vill driva raketmotorer med kvicksilver

Tanken övergavs av Nasa för decennier sedan. Men nu vill det amerikanska uppstartsföretaget Apollo Fusion använda kvicksilver för att driva sina raketmotorer..

Skånskan - 07 jan 19 kl. 13:09

Grönt Silicon Valley på konstgjorda öar

Köpenhamn Nio konstgjorda öar utanför Köpenhamn ska ge plats till de gröna näringarnas Silicon Valley.Fakta: nya öar ska ge utrymme för Storköpenhamn att fortsätta växa Holmene: Nio konstgjorda öar skapas enligt planerna utanför Avedøre Holme söder om Köpenhamn i Hvidovre kommun. Öarna ska ge utrymme till 12 000 arbetsplatser med inriktning mot högteknologiska arbetsplatser, ny natur samt Köpenhamns vattenreningsverk som idag finns vid Lynetten.

DN - 23 nov 18 kl. 14:47

Martin Gelin: Skandalerna får världens teknikjättar att svaja

NEW YORK. Under hösten har de fem ledande amerikanska teknikföretagen förlorat mer än 800 miljarder dollar i marknadsvärde. Apple, Amazon, Facebook och Netflix har fallit med nästan 20 procent, och Googles moderbolag Alphabet med 15 procent.

DI - 04 jan 19 kl. 20:54

Jättarnas partaj är över – nio heta trender i Silicon Valley 2019

Hur länge pågår festen? I flera år har det varit den stora frågan i Silicon Valley. Nu vet vi svaret: till hösten 2018.

Dagensanalys.se - 15 nov 18 kl. 12:52

Schibsted Future Report 2019: Början till slutet för mobiltelefonernas era

Schibsteds årliga framtidsspaning inom ny teknologi, samhälle och affärstrender. För femte året delar koncernens medarbetare och utvalda vänner med sig av sin kunskap och sina tankar samt idéer om fenomen som de tror kommer att påverka framtiden. ”Schibsted är en drivande kraft i den digitala utvecklingen och Future Report fokuserar på hur teknikutvecklingen påverkar vår framtid och vilka möjligheter den ger.

DI - 15 nov 18 kl. 22:19

Ikeabolagets vd: Mitt liv har präglats av diskriminering

Från ett fattigt område i Detroit till techstjärna – Taskrabbits vd Stacy Brown-Philpot är närmast unik i Silicon Valley. Nu vill hon visa att det går att bygga bolag med mångfald. ”Att säga att det är svårt är ett otroligt dåligt svar.

Affärsvärlden - 14 nov 18 kl. 22:00

Silicon Valley mot Wall Street

Öst är öst och väst är väst. Kulturkriget fortsätter..

YLE - 13 nov 18 kl. 18:00

Silicon Valley-magnat finansierar forskning med hallucinogena svampar – forskare kritiska till vinstintresset

I en färsk artikel i webbtidsskriften Quartz kritiseras det bolag, Compass pathways, som finansierar den planerade psilocybinforskningen i Finland. Bolaget i sin tur har fått finansiering av riskkapitalisten Peter Thiel. Nu säger en del forskare att projektet framskrider för fort..

DN - 22 okt 18 kl. 10:38

Den psykedeliska forskningen söker nyckeln till våra medvetanden

Har den kontroversiella psykedeliska forskningen fått en renässans? Antalet studier växer explosionsartat, samtidigt som teknikentrepenörer från Silicon Valley mikrodoserar LSD för att frigöra kreativiteten. Leonidas Aretakis har läst två nya böcker som kartlägger drogernas historia och dagens forskningsläge.

DI - 30 okt 18 kl. 05:50

9000 miljarder borta i tech-raset

Över 9 000 miljarder kronor i börsvärde har raderats ut i de största tech-bolagen sedan i somras. Den snabba omvärderingen visar hur stor fallhöjden är när investerarna börjar se mer nyktert på Silicon Valley..

Expressen - 07 nov 18 kl. 11:55

Har skapat hemlöshet – techjättar tvingas betala

Explosionen av techbolag i San Francisco och Silicon Valley har piskat upp bostadspriserna till orimliga nivåer vilket kraftigt ökat andelen hemlösa.Nu införs en skattehöjning som innebär att storföretagen får betala dyrt för utvecklingen..

GöteborgsPosten - 31 okt 18 kl. 05:00

Kampen om framtiden har bara börjat

Karin Petterssons och Martin Gelins augustnominerade Internet är trasigt spårar demokratins kris till Silicon Valley. Sinziana Ravini läser en fackbok som är som ett Orwellskt thrillerdrama..

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Debutromanen kan bli en Augustvinnare

På måndagen avslöjades årets Augustnomineringar. Tidningens Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl har pratat med några av författarna.Samtliga Augustnominerade 2018:
Augustpriset, detta den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris, firar i år 30-årsjubileum.

Nyteknik - 05 okt 18 kl. 11:23

3d-bolaget Spotscale tar plats i superaccelerator

Svenska Spotscales vd Ludvig Emgård packar just nu resväskorna. Destinationen: Silicon Valley. Där väntar den prestigefyllda acceleratorn Plug and play..

Expressen - 16 okt 18 kl. 06:00

Därför göder internet högerextremismen

Hat och polarisering på nätet ses allt mer som ett samhällsproblem, där nätjättarna ytterst har makten.Isobel Hadley-Kamptz läser en ny bok som bara bitvis lyckas förklara varför vår tids största demokratihot finns i Silicon Valley..

SVT - 12 okt 18 kl. 22:30

Facebook erkänner: ”Bara” 30 miljoner drabbade – så kollar du om du är en av dem

I slutet av september skakades återigen Facebook av en skandal, med 50 miljoner användare som potentiellt kunde ha drabbats av en allvarlig säkerhetsläcka. Beskedet följdes av nära två veckors tystnad, men under fredagen har nu Silicon Valley-kolossen offentliggjort fler detaljer kring de senaste veckornas interna undersökningar..

DI - 18 dec 18 kl. 17:29

Världen borde hålla andan och inse vad som driver Silicon Valley

2018 har Silicon Valleys jättar avslöjats med en dåligt utvecklad känsla för etik och moral.  I debatten om vad som ligger bakom haveriet verkar många blunda för det mest uppenbara. .

VA - 12 okt 18 kl. 13:53

Silicon Valley-ekonomen: ”Distributionseran är här och framtidens stora fråga blir vem som får access till vad”

AI skapar inte bara stora utmaningar för arbetsmarknaden, utan kommer tvinga oss att tänka på hur vi fördelar ekonomiska resurser.  Det hävdar ekonomen och AI-experten Brian Arthur..

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 15:40

Cloudberry bakom initiativet #Nordicmade to Hong Kong

12 nordiska startups får genom Nordiska Ministerrådets fond Rising North finansiering på 380 000kr för att slå sig in på den asiatiska marknaden. Det svenska bolaget Cloudberry står bakom initiativet och startup-resan #Nordicmade to Hong Kong. Stockholmsbolaget Cloudberry Communications grundades av Madelene Kornfehl (t.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.