Silicon Valley

Wednesday, 19 December, 08:44

Nyheter om Silicon Valley

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 27 nov 18 kl. 08:30

Google köper fastighet för 9 miljarder

Alphabetägda Google har gjort en storaffär i fastighetsbranschen. Bolaget betalar 1 miljard dollar, motsvarande 9,1 miljarder kronor, för en kontorstomt nära sitt huvudkontor i Mountain View, i kaliforniska Silicon Valley..

Nyteknik - 23 nov 18 kl. 09:03

Silicon Valley-bolaget vill driva raketmotorer med kvicksilver

Tanken övergavs av Nasa för decennier sedan. Men nu vill det amerikanska uppstartsföretaget Apollo Fusion använda kvicksilver för att driva sina raketmotorer..

DN - 25 nov 18 kl. 05:00

Så tog piratkopieringens huvudstad upp kampen med Silicon Valley

Han är mannen som kopierade den första Ipaden på 60 dagar.  – Jag är en gräsrotstekniker som började med att lära mig av andra, säger Robin Wu från megastaden Shenzhen i södra Kina. Här var piratkopiering en dygd.

DN - 23 nov 18 kl. 14:47

Martin Gelin: Skandalerna får världens teknikjättar att svaja

NEW YORK. Under hösten har de fem ledande amerikanska teknikföretagen förlorat mer än 800 miljarder dollar i marknadsvärde. Apple, Amazon, Facebook och Netflix har fallit med nästan 20 procent, och Googles moderbolag Alphabet med 15 procent.

Dagensanalys.se - 15 nov 18 kl. 12:52

Schibsted Future Report 2019: Början till slutet för mobiltelefonernas era

Schibsteds årliga framtidsspaning inom ny teknologi, samhälle och affärstrender. För femte året delar koncernens medarbetare och utvalda vänner med sig av sin kunskap och sina tankar samt idéer om fenomen som de tror kommer att påverka framtiden. ”Schibsted är en drivande kraft i den digitala utvecklingen och Future Report fokuserar på hur teknikutvecklingen påverkar vår framtid och vilka möjligheter den ger.

DI - 15 nov 18 kl. 22:19

Ikeabolagets vd: Mitt liv har präglats av diskriminering

Från ett fattigt område i Detroit till techstjärna – Taskrabbits vd Stacy Brown-Philpot är närmast unik i Silicon Valley. Nu vill hon visa att det går att bygga bolag med mångfald. ”Att säga att det är svårt är ett otroligt dåligt svar.

Affärsvärlden - 14 nov 18 kl. 22:00

Silicon Valley mot Wall Street

Öst är öst och väst är väst. Kulturkriget fortsätter..

YLE - 13 nov 18 kl. 18:00

Silicon Valley-magnat finansierar forskning med hallucinogena svampar – forskare kritiska till vinstintresset

I en färsk artikel i webbtidsskriften Quartz kritiseras det bolag, Compass pathways, som finansierar den planerade psilocybinforskningen i Finland. Bolaget i sin tur har fått finansiering av riskkapitalisten Peter Thiel. Nu säger en del forskare att projektet framskrider för fort..

DN - 22 okt 18 kl. 10:38

Den psykedeliska forskningen söker nyckeln till våra medvetanden

Har den kontroversiella psykedeliska forskningen fått en renässans? Antalet studier växer explosionsartat, samtidigt som teknikentrepenörer från Silicon Valley mikrodoserar LSD för att frigöra kreativiteten. Leonidas Aretakis har läst två nya böcker som kartlägger drogernas historia och dagens forskningsläge.

DI - 30 okt 18 kl. 05:50

9000 miljarder borta i tech-raset

Över 9 000 miljarder kronor i börsvärde har raderats ut i de största tech-bolagen sedan i somras. Den snabba omvärderingen visar hur stor fallhöjden är när investerarna börjar se mer nyktert på Silicon Valley..

Expressen - 07 nov 18 kl. 11:55

Har skapat hemlöshet – techjättar tvingas betala

Explosionen av techbolag i San Francisco och Silicon Valley har piskat upp bostadspriserna till orimliga nivåer vilket kraftigt ökat andelen hemlösa.Nu införs en skattehöjning som innebär att storföretagen får betala dyrt för utvecklingen..

GöteborgsPosten - 31 okt 18 kl. 05:00

Kampen om framtiden har bara börjat

Karin Petterssons och Martin Gelins augustnominerade Internet är trasigt spårar demokratins kris till Silicon Valley. Sinziana Ravini läser en fackbok som är som ett Orwellskt thrillerdrama..

Skånskan - 22 okt 18 kl. 18:00

Debutromanen kan bli en Augustvinnare

På måndagen avslöjades årets Augustnomineringar. Tidningens Gunilla Wedding och Pernilla Ekdahl har pratat med några av författarna.Samtliga Augustnominerade 2018:
Augustpriset, detta den svenska litteraturens mest prestigefyllda och uppmärksammade pris, firar i år 30-årsjubileum.

Nyteknik - 05 okt 18 kl. 11:23

3d-bolaget Spotscale tar plats i superaccelerator

Svenska Spotscales vd Ludvig Emgård packar just nu resväskorna. Destinationen: Silicon Valley. Där väntar den prestigefyllda acceleratorn Plug and play..

Expressen - 16 okt 18 kl. 06:00

Därför göder internet högerextremismen

Hat och polarisering på nätet ses allt mer som ett samhällsproblem, där nätjättarna ytterst har makten.Isobel Hadley-Kamptz läser en ny bok som bara bitvis lyckas förklara varför vår tids största demokratihot finns i Silicon Valley..

SVT - 12 okt 18 kl. 22:30

Facebook erkänner: ”Bara” 30 miljoner drabbade – så kollar du om du är en av dem

I slutet av september skakades återigen Facebook av en skandal, med 50 miljoner användare som potentiellt kunde ha drabbats av en allvarlig säkerhetsläcka. Beskedet följdes av nära två veckors tystnad, men under fredagen har nu Silicon Valley-kolossen offentliggjort fler detaljer kring de senaste veckornas interna undersökningar..

VA - 12 okt 18 kl. 13:53

Silicon Valley-ekonomen: ”Distributionseran är här och framtidens stora fråga blir vem som får access till vad”

AI skapar inte bara stora utmaningar för arbetsmarknaden, utan kommer tvinga oss att tänka på hur vi fördelar ekonomiska resurser.  Det hävdar ekonomen och AI-experten Brian Arthur..

Dagensanalys.se - 26 sep 18 kl. 15:40

Cloudberry bakom initiativet #Nordicmade to Hong Kong

12 nordiska startups får genom Nordiska Ministerrådets fond Rising North finansiering på 380 000kr för att slå sig in på den asiatiska marknaden. Det svenska bolaget Cloudberry står bakom initiativet och startup-resan #Nordicmade to Hong Kong. Stockholmsbolaget Cloudberry Communications grundades av Madelene Kornfehl (t.

DN - 05 okt 18 kl. 13:30

”Internet är trasigt” – läs utdrag ur Martin Gelins och Karin Petterssons nya bok

Vilka är de egentligen - teknikpopulisterna som styr en allt större del av våra liv? Var kommer de ifrån och vart vill de föra oss? Boklördag publicerar i dag ett avsnitt ur Martin Gelins och Karin Petterssons reportagebok  “Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris”..

DI - 12 okt 18 kl. 17:09

Closing Bell sammanfattar dagens stora börshändelser

Stockholmsbörsens plusöppning blev till minussiffror på eftermiddagen. i Closing Bell sammanfattar och analyserar programledaren Jon Åsberg med gäster fredagens största börshändelser. I dag medverkar Sonja Laud, aktiechef på Fidelity International, Di:s Silicon Valley-korrespondent Andreas Cervenka och Handelsbankens Martin Jansson..

Sydsvenskan - 14 sep 18 kl. 13:00

USA-succé lyfter Sigma Connectivity över halvmiljarden

IT-jättarna i Silicon Valley håller 150-200 personer sysselsatta i Lund.

DI - 04 okt 18 kl. 05:03

Möt världens första tech-ambassadör

Google och Facebook har blivit mäktigare än många länder. Danmarks svar: en ambassad mitt i Silicon Valley.  ”Vi ser gärna att Sverige gör samma sak”, säger Casper Klynge, världens första techambassadör.

DI - 01 okt 18 kl. 05:08

Spioncentral för alla – här är it-företagens drömstad

Silicon Valley har redan förändrat världen och hur vi lever våra liv. Nu vill it-företagen förvandla våra städer till teknikpalats.  Är det en smart idé?.

DI - 07 nov 18 kl. 06:37

Tencent drar igång självkörande bil-projekt i Silicon Valley

Ny konkurrens för Veoneer: den kinesiska techjätten rekryterar personal inom självkörande bilar i Silicon Valley..

VA - 27 sep 18 kl. 09:50

Var finns Silicon Valley-drottningarna?

Theranosgrundaren Elizabeth Holmes har fallit och efterträdarna lyser med sin frånvaro. Nu kommer ännu en rapport som visar på ojämlikheten i techbranschen..

Posh24 - 18 sep 18 kl. 19:20

Vinnarna och de nominerade från The Emmy Award 2018

Dramaserie

The Americans (FX)
The Crown (Netflix)
VNNARE: Game of Thrones (HBO)
The Handmaid's Tale (Hulu)
Stranger Things (Netflix)
This Is Us (NBC)
Westworld (HBO)

Komediserie
Atlanta (FX)
black-ish (ABC)
Barry (HBO)
Curb Your Enthusiasm (HBO)
GLOW (Netflix)
VNNARE: The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon)
Silicon Valley (HBO)
Unbreakable Kimmy Schmidt (Netflix)

Skådespelerska Dramaserie
VNNARE: Claire Foy, The Crown (Netflix)
Elisabeth Moss, The Handmaid's Tale (Hulu)
Sandra Oh, Killing Eve (BBC America)
Keri Russell, The Americans (FX)
Evan Rachel Wood, Westworld (HBO)
Tatiana Maslany, Orphan Black (BBC America)

Skådespelare Drama Serie
Sterling K. Brown, This I

DI - 17 sep 18 kl. 21:30

Japansk visionär ska köpa framtiden med 900 miljarder

HONGKONG Den japanska miljardären Masayoshi Son har blivit teknik- och investeringsvärdens hetaste namn med sin enorma Vision Fund. Men frågan är om hans fond kan leverera avkastning på sina vilda investeringar. Målet är att skapa ett virtuellt Silicon Valley..

SVT - 17 sep 18 kl. 11:10

Time magazine köps upp av Silicon valley-chef

Det kaliforniska it-företaget Salesforces koncernchef köper Time magazine, men har inga planer på att på något sätt påverka innehållet i den ikoniska tidningen..

Sydsvenskan - 14 sep 18 kl. 13:00

Tunga USA-kunder dubblar Sigma Connectivity

IT-jättarna i Silicon Valley håller 150-200 personer sysselsatta i Lund.

Computer Sweden - 06 sep 18 kl. 13:25

Nu kommer nästa hajpade molnbolag till Sverige


Den nystartade molnbolagen, som blir allt ivrigare att utmana de klassiska it-jättarna, ploppar upp i Sverige ett efter ett. Senast i raden är Silicon Valley-bolaget Okta..

IDG - 06 sep 18 kl. 13:25

Nu kommer nästa hajpade molnbolag till Sverige


Den nystartade molnbolagen, som blir allt ivrigare att utmana de klassiska it-jättarna, ploppar upp i Sverige ett efter ett. Senast i raden är Silicon Valley-bolaget Okta..

VA - 25 okt 18 kl. 13:50

Kan Silicon Valley avvänja sig från "Saudi-miljarderna"?

De täta banden mellan Silicon Valley och Saudiarabien kritiseras allt mer efter det misstänkta mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Men techsajten Recode ställer sig frågande till huruvida techbolagen kommer kunna neka miljarderna från kungadömet..

DI - 22 aug 18 kl. 10:40

Internets fader om hoten mot teknikgiganterna ”De kommer att falla”

Dagens giganter i Silicon Valley lever på lånad tid. Det säger Vint Cerf, känd som ”pappa” till internet i en intervju med Di.  Han berättar också vad som oroar honom mest med teknikrevolutionen och avslöjar vad han skulle ändra om han fick bygga om nätet från början..

DI - 13 aug 18 kl. 22:41

Yale-professorn: ”Försök inte bli Silicon Valley”

Med hjälp av ett tvärvetenskapligt angreppssätt förklarar Yale-professorn Olav Sorenson varför sociala nätverk gör att vissa regioner lyckas bättre än andra med att skapa nya företag. Men han varnar svenska politiker för att bara se fördelar med mycket nyföretagande på ett och samma ställe..

SVT - 06 aug 18 kl. 06:48

30-åring tog första WTA-titeln

För ett år sen var hon 142-rankad – nu kan Mihaela Buzarnescu titulera sig vinnare av WTA-turneringen Silicon Valley Classic. Rumänskan besegrade Maria Sakkari med 6-1, 6-0..

VA - 03 aug 18 kl. 15:19

Biohackaren som inte skyr några (illegala) medel för att bli mer effektiv

Att prestera på topp är en nödvändighet inte bara i Silicon Valley och på Wall Street. Serge Faguet optimerar både sin kropp och sitt psyke med biohacking..

DN - 04 aug 18 kl. 15:38

Venus Williams utslagen – igen

Venus Williams har förlorat mot 49-rankade Maria Sakkari i kvartsfinalen av tennisturneringen Silicon Valley Classic på WTA-touren..

Länstidningen i Jämtland - 02 aug 18 kl. 11:51

Södra Storsjöbygden hyllade sin snillen: "Vill att fler ska upptäcka och lära sig om dessa personer"

Jämtlands Silicon Valley ligger i södra Storsjöbygden, Sveriges historiskt mest uppfinningstäta....

SR - 04 aug 18 kl. 11:42

Venus Williams utslagen - igen

Världsstjärnan Venus Williams är utslagen ur Silicon Valley Classic på WTA-touren..

Expressen - 04 aug 18 kl. 09:48

Venus Williams utslagen – igen

Venus Williams har förlorat mot 49-rankade Maria Sakkari i kvartsfinalen av tennisturneringen Silicon Valley Classic på WTA-touren..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.