Siemens Healthineers

Monday, 26 October, 22:42

Nyheter om Siemens Healthineers

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 24 aug 20 kl. 08:02

Budglädje med bismak

Siemens Healthineers jättebud på Elektas amerikanska ärkerival Varian har livat upp stämningen och gjutit nytt mod i tålamodsprövande….

PrivataAffärer - 19 aug 20 kl. 07:36

SEB fortfarande skeptiska till Elekta

”Även om Siemens Healthineers förvärv av Varian troligen kommer att sätta igång spekulationer om att Elekta står på tur för ett potentiellt förvärv, håller vi oss fortsatt försiktiga vad gäller de fundamentala förutsättningar för Elekta”, skriver SEB i analysen. Aktien stängde på drygt 97 kronor på tisdagen.  .

PrivataAffärer - 03 aug 20 kl. 08:08

Megaaffär i medicintekniksektorn

Siemens kommer att betala motsvarande 177:50 dollar per aktie, och det motsvarar en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Siemens AG:s ägarandel i Siemens Healthineers, som är noterat, kommer att minska från 85 till cirka 72 procent i och med att Siemens Healthineers tar in kapital från andra aktörer i samband med finansiering av affären. Transaktionen väntas slutföras under första halvåret av 2021.

PrivataAffärer - 03 aug 20 kl. 10:08

Carnegie: Köpläge i Elekta efter Varian-affären

Under helgen har tyska Siemens Healthineers startat en process att förvärva Elektas amerikanska huvudkonkurrent Varian för 16,4 miljarder dollar, motsvarande en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Carnegie konstaterar att det kortsiktigt finns en del osäkerhet med tanke på Covid-19, men menar att Varian-affären kommer att flytta marknadens fokus mot de mer långsiktiga faktorerna och en potentiell fortsatt konsolidering i branschen i vilken Elekta kan bli ett tänkbart förvärvobjekt. ”Det har funnits spekulationer om att diagnostikbolag ska gå in på strålterapimarknaden genom förvärv”, skriver Carnegie.

DI - 03 aug 20 kl. 10:16

Carnegie köpstämplar Elekta: Kan bli ett tänkbart förvärvsobjekt

Elekta rusar över 11 procent på Stockholmsbörsen efter att Siemens Healthineers lagt ett jättebud på värsta konkurrenten Varian..

PrivataAffärer - 03 aug 20 kl. 08:55

Här är måndagens analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Elekta till köp från behåll. Riktkursen höjs till 105 från 95 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

DI - 02 aug 20 kl. 15:21

Analytikern räknar med Elektalyft på börsen: ”Gynnas av affären”

Siemens-avknoppningen Healthineers förvärv av marknadsledaren inom strålterapi, Varian Medical, ger möjligheter för den svenska….

DI - 02 aug 20 kl. 10:49

Elekta-konkurrenter slås samman i storaffär

Siemens Healthineers förvärvar Elekta-konkurrenten Varian Medical Systems för omkring 16,4 miljarder dollar. .

GöteborgsPosten - 02 aug 20 kl. 15:07

Siemens gör miljardaffär för cancerbehandling

Tyska Siemens Healthineers offentliggjorde under söndagen en överenskommelse för att köpa Varian Medical Systems, ett amerikanskt företag specialiserat på utrustning för cancerbehandling. Affären värderas till 16,4 miljarder dollar, motsvarande ungefär 145 miljarder kronor..

DI - 24 jun 19 kl. 10:13

Mentice inleder samarbete med Siemens Healthineers

Medicinteknikbolaget Mentice kommer att samarbeta med Siemens Healthineers. Syftet är att integrera Mentice virtuella patientlösningar i Siemens Healthineers angiografilösningar (avbildningar av insidan av blodkärl och organ, framför allt artärer) för endovaskulära behandlingslösningar..

DI - 08 jan 19 kl. 08:58

CLS tecknar avtal med Siemens

Det First North-listade medicinteknikbolaget CLS, Clinical Laserthermia Systems, har tecknat ett avtal som ger bolaget rättighet att licensiera Siemens Healthineers Access-i-mjukvara för att göra det möjligt att koppla samman CLS Tranberg-produkter med Siemens Healthineers MRI Magnetom scanners..

DI - 15 mar 18 kl. 19:32

Så mycket kommer Siemens hälsoenhet kosta

Priset vid särnoteringen av Siemens hälsoenhet Healthineers har bestämts till 28 euro per aktie..

DI - 19 feb 18 kl. 08:22

Siemens planerar särnotering – Tysklands största på över 20 år

Siemens planerar att särnotera sin hälsodel Siemens Healthineers på Frankfurtbörsen under det första halvåret i år..

DI - 02 dec 17 kl. 10:02

Siemens sätter jätte på tyska börsen

Facket hjälpte Frankfurt att vinna över New York i kampen om börsintroduktionen av Siemens medicinteknikbolag Healthineers. Bolaget värderas till uppemot 300 miljarder kronor och blir därmed den största nyintroduktionen i Tyskland på två decennier..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.