Seng

Saturday, 31 October, 17:43

Nyheter om Seng

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 15 sep 20 kl. 07:26

Osäker återhämtning på Nasdaq - men Tesla rusade - guldpriset upp

Det har skett viss återhämtning på Nasdaq-börsen, men den är spretig och kanske inte alls så kraftfull som man tro, även om Tesla-aktien återigen rusade. Guldpriset har dock tagit ett kliv uppåt, vilket talar för stigande oro.Bulls on parade(?

Cornucopia - 14 sep 20 kl. 07:32

Positiv börsvecka utom för USA avslutad - ny positiv vecka inledd i Asien

Veckan som gick var generellt en positiv börsvecka, utom för de amerikanska börserna. Den nyss påbörjade veckan inleder även den positivt i de asiatiska tidszonerna.Kära Bullen ...

Cornucopia - 10 sep 20 kl. 07:31

Nasdaq rekylerade upp igen - tjurfälla på gång?

Teknikbörsen Nasdaq rekylerade upp igen igår och aktier som Tesla och Apple tog igen en stor del av tisdagens krasch. I de asiatiska tidszonerna är det mestadels svagt positivt på morgonen.Dagschart Nasdaq CompositeNasdaq-börsen rekylerade alltså upp igen igår, och Nasdaq Composite gick +2.

Cornucopia - 08 sep 20 kl. 07:58

Börserna stiger i de asiatiska tidszonerna

Det är uppåt som gäller på börserna i de asiatiska tidszonerna under morgonen och det ser positivt ut efter gårdagens börsrusning i Europa när husse i USA hade stängt.Sydney.

Australien går +0.

Cornucopia - 07 sep 20 kl. 07:39

Nedåt på börserna i Asien

Börserna generellt faller något i Asien under morgonen. De amerikanska marknaderna har stängt idag, och resten av världen får alltså klara sig utan husse.Chinatown, Melbourne.

Cornucopia - 04 sep 20 kl. 08:01

Kraftigt ras på Nasdaq - nedgångarna fortsätter i Asien - risk för black friday vid långhelg?

Teknikbörsen Nasdaq rasade kraftig från börsrekordet i onsdags, och med amerikansk Labor Day på måndag finns det en risk för en black friday om aktörer vill ur marknaden inför långhelgen. I Asien fortsätter nedgångarna, men det finns positiva tecken på att detta än så länge är isolerat till teknikaktierna.Tjuren och björnen?

Cornucopia - 03 sep 20 kl. 06:43

Dollarstödet höll - liksom börsmotståndet i Stockholm

Dollarstödet har återigen hållit och dollarn vänder upp mot den svenska kronan. Och motsvarande fast tvärt om gäller på Stockholmsbörsen, där motståndet håller emot och börsen svängde ner igen efter att ha testat detta under gårdagen. Dagschart USDSEK.

Cornucopia - 01 sep 20 kl. 07:55

God börsmorgon

Varit lite krispigt i natt, vilket kanske stämmer väl överens med en seg börsutveckling.God morgon.Stockholmsbörsen backade igår med -0.

Cornucopia - 31 aug 20 kl. 06:23

Uppåt i Asien efter positiv börsvecka

Efter förra veckans positiva börs är det generellt uppåt som gäller i Asien under morgonen. Dollarn är runt sin lägsta kurs mot kronan i år, men har ännu inte kraschat genom denna botten.Bladerunner Melbourne.

Cornucopia - 28 aug 20 kl. 07:36

Ner på Stockholmsbörsen, men upp i USA och Asien - dollarn faller

Stockholmsbörsen backade igår, men i USA stängde S&P-500 positivt, och börserna stiger i Asien, samt dollarn faller mot kronan under morgonen.Dagschart USDSEK.

Att kronan stärks igen är kanske inte så mycket att hetsa upp sig över.

Cornucopia - 27 aug 20 kl. 07:58

Börsen upp - men kvar vid motståndet

Gårdagen bjöd på en stark Stockholmsbörs, men index är fortfarande kvar vid motståndet. Med dålig utveckling i de asiatiska tidszonerna så kan motståndsområdet hålla även idag.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 26 aug 20 kl. 07:17

Fortsatt segt för börsen vid motståndet - nedåt i Asien

Rörelserna på börsen är fortsatt relativt lugna under morgonen efter en svag utveckling under gårdagen. Stockholmsbörsens motstånd på 1800 verkar fortfarande hålla. Dagschart OMXS30
Rörelserna på marknaderna är negativa under morgonen med generella nedgångar i de asiatiska tidszonerna.

Cornucopia - 24 aug 20 kl. 06:33

Kronan faller efter neutral börsvecka

Morgonen inleds blandat på börserna i de asiatiska tidszonerna efter att Stockholmsbörsen i princip stått stilla veckan som gått. Morgonens stora rörelse är istället ett kraftigt fall för den svenska kronan mot världsvalutorna, särskilt dollarn.Faller

Veckan som gick bjöd på -0.

Cornucopia - 21 aug 20 kl. 08:27

Uppåt på de asiatiska börserna efter stigande amerikanska börser

Gårdagen bjöd på en negativ börs i Stockholm, men USA stängde på plus och det är nu positivt i Asien, så vi kanske kan vänta oss en positiv börsdag även i Sverige.God morgon!Läget verkar ganska lugnt på finansmarknaderna, inga anmärkningsvärda rörelser när det gäller valutor, annat än att det brittiska pundet stärks mot euro, dollar och den svenska kronan.

Cornucopia - 20 aug 20 kl. 07:44

Börserna ner i USA och faller hårt Asien - dollarn rekylerar upp

Stockholmbörsen stängde på plus igår, men husse i USA stängde  negativt och generellt är börserna hårt ner i Asien på morgonen, så det ser kanske mörkt ut för börsdagen. Dollarn nådde ett nytt årslägsta,  men kan fortfarande anses vara i ett stödområde och rekylerar upp kraftigt nu på morgonen. God morgon!

Cornucopia - 18 aug 20 kl. 07:26

Positiv utveckling i Asien efter positiv måndagsbörs - ädelmetallerna stiger återigen

Utvecklingen är positiv i Asien under morgonen, trots en svagt positiv måndagsbörs i USA. Ädelmetallerna tog återigen ett ordentligt kliv igår.Silvertacka.

Sydsvenskan - 18 aug 20 kl. 05:37

Svaga rörelser i Asien

Efter måndagens stigande kurs fortsatte Hang Seng-börsen i Hongkong uppåt på tisdagsmorgonen. Under de förta timmarnas handel steg index med en halv procent. I övrigt var det små rörelser på de större asiatiska börserna.

NT - 18 aug 20 kl. 05:40

Svaga rörelser i Asien

Efter måndagens stigande kurs fortsatte Hang Seng-börsen i Hongkong uppåt på tisdagsmorgonen..

Corren - 18 aug 20 kl. 05:40

Svaga rörelser i Asien

Efter måndagens stigande kurs fortsatte Hang Seng-börsen i Hongkong uppåt på tisdagsmorgonen..

Vimmerby Tidning - 18 aug 20 kl. 05:40

Svaga rörelser i Asien

Efter måndagens stigande kurs fortsatte Hang Seng-börsen i Hongkong uppåt på tisdagsmorgonen..

UNT - 18 aug 20 kl. 05:40

Svaga rörelser i Asien

Efter måndagens stigande kurs fortsatte Hang Seng-börsen i Hongkong uppåt på tisdagsmorgonen..

UNT - 18 aug 20 kl. 05:40

Svaga rörelser i Asien

Efter måndagens stigande kurs fortsatte Hang Seng-börsen i Hongkong uppåt på tisdagsmorgonen..

DI - 18 aug 20 kl. 05:48

Svaga rörelser på Asienbörser

Efter måndagens stigande kurs fortsatte Hang Seng-börsen i Hongkong uppåt på tisdagsmorgonen..

Cornucopia - 17 aug 20 kl. 07:03

Blandat i Asien efter måttligt positiv börsvecka - små rörelser i valutor och ädelmetaller

Börsveckan inleds blandat i de asiatiska tidszonerna, med positivt i Kina och negativt hos övriga. Valutarörelserna är än så länge små, liksom rörelserna i ädelmetallerna. God morgon!

Cornucopia - 14 aug 20 kl. 07:58

Segt på börserna - eller lugnt och positivt?

Är glaset halvtomt eller halvfullt? Börserna blir allt segare med allt svårare att gå uppåt. Eller så har de blivit lugnare och kris och panik är över, vilket är vad som långsiktigt leder till uppgång.

Sydsvenskan - 14 aug 20 kl. 05:01

Svagt nedåt på börserna i Asien

Tokyobörsen rörde sig sidledes i öppningen på handelsveckans sista dag. Nikkei 225 klättrade 0,3 procent, medan det bredare Topix sjönk 0,2 procent. Hongkongs Hang Seng tappade 0,6 procent i den tidiga handeln.

Cornucopia - 13 aug 20 kl. 06:42

Kronan stärks igen - börserna upp

Kronkursen stärks igen mot de stora världsvalutorna, och börserna stiger i Asien. Faller igen.
I stort sett hela de senaste dagarnas uppgång i dollarn mot kronan har nu utplånats, och SEK stärks mot GBP, EUR och förstås USD under morgonen.

Cornucopia - 12 aug 20 kl. 07:51

Nedåt i USA och Asien - guldet rasar på vaccinrykten

Börserna föll i USA och faller vidare i Asien. Även guldet faller hårt på nya rykten om vaccin mot coronaviruset, och dollarn stärks.Inget vidare.

Cornucopia - 11 aug 20 kl. 06:29

Positiva börser i Asien - nytt årshögsta för silver - Goldman Sachs rekommenderar miljöaktier på grund av EU:s massiva stimulanspaket

Börserna är positiva i Asien nu på morgonen. Silverpriset når årets högsta nivå, medan det är någorlunda lugnt på valutamarknaderna. Den amerikanska banken Goldman Sachs har gått ut med en rekommendation att köpa miljöaktier som långsiktig strategi eftersom EU kommer pumpa in runt 1 000 miljarder euro i sektorn via stimulanspaketen.

Sydsvenskan - 11 aug 20 kl. 05:36

Mest uppåt på börserna i Asien

De flesta asiatiska börserna inledde tisdagen uppåt, där Tokyos Nikkei 225 stigit med 1,7 procent när handlarna tog paus. Det bredare Topix steg ännu mer, och stannade för lunch på 2,1 procent upp. I Hongkong höll sig Hang Seng omkring 2 procent över st.

Helsingborgs Dagblad - 11 aug 20 kl. 05:36

Mest uppåt på börserna i Asien

De flesta asiatiska börserna inledde tisdagen uppåt, där Tokyos Nikkei 225 stigit med 1,7 procent när handlarna tog paus. Det bredare Topix steg ännu mer, och stannade för lunch på 2,1 procent upp. I Hongkong höll sig Hang Seng omkring 2 procent över st.

Cornucopia - 10 aug 20 kl. 08:02

Blandat i Asien på morgonen - dollarn stärks

I de asiatiska tidszonerna är det blandat under morgonen, är Australien går mycket starkt. Dollarn stärks och guldet faller tillbaka.Sydneys operahus.

Helsingborgs Dagblad - 10 aug 20 kl. 03:54

Hongkongbörsen stiger i öppningen

Hongkongbörsen inleder börsveckan i dur, när Hang Seng-indexet stiger 0,6 procent i öppningen. Det är även uppåt på börserna i Shanghai och Shenzhen, vars respektive kompositindex stiger 0,4 procent. Även i Seoul är det mungiporna uppåt, där Kospi efter.

NT - 10 aug 20 kl. 03:55

Hongkongbörsen stiger i öppningen

Hongkongbörsen inleder börsveckan i dur, när Hang Seng-indexet stiger 0,6 procent i öppningen..

Cornucopia - 07 aug 20 kl. 08:57

Nedåt i Asien - silverpriset rusar - kronan faller

Börserna är ned i de asiatiska tidszonerna och kronan faller. Silverpriset rusade igår och är tillbaka runt toppnivåerna från 2011.Silvertackor.

Cornucopia - 05 aug 20 kl. 08:25

Nytt guldprisrekord i både SEK och USD - över 2000 dollar

Natten bjöd på nytt prisrekord i guld, både i svenska kronor och i dollar där priset passerade den siffermagiska nivå 2000 USD. I övrigt föll Stockholmsbörsen, steg i USA och är ner i Asien.Guld.

Sydsvenskan - 05 aug 20 kl. 04:04

Små rörelser på Asiens börser

Hongkongbörsen ökade något vid öppning medan den i Tokyo gick ner. I Tokyo backade både Nikkei 225-indexet och det bredare Topixindexet 0,5 procent efter uppgångar tidigare i veckan. Hang Seng i Hongkong påverkades av utvecklingen på Wall Street och för.

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 20 kl. 04:04

Små rörelser på Asiens börser

Hongkongbörsen ökade något vid öppning medan den i Tokyo gick ner. I Tokyo backade både Nikkei 225-indexet och det bredare Topixindexet 0,5 procent efter uppgångar tidigare i veckan. Hang Seng i Hongkong påverkades av utvecklingen på Wall Street och för.

Cornucopia - 04 aug 20 kl. 07:59

Uppåt på alla börser och starkare krona

Gårdagen och morgonen bjöd på positiva börser över hela linjen, utan en enda röd siffra i de index jag följer. Det ser således positivt ut även idag och kronan stärks återigen.Dagschart OMXSPI.

Sydsvenskan - 04 aug 20 kl. 04:10

Uppåt på Asiens börser

De ledande börserna i Asien följer utvecklingen både i Europa och på Wall Street och inleder handelsdagen uppåt. I Tokyo öppnade Nikkei 225-indexet på nära 1 procent plus, medan det bredare Topix steg 1,2 procent. I Hongkong ökade Hang Seng-indexet 0,9.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.