Sara

Sunday, 01 May, 19:22

Nyheter om Sara

Sortering: Relevans | Senaste
SvD - 20 mar 16 kl. 13:19

Känslostark hyllning till Selma Lagerlöf

När Moment:teater ger sig i kast med ”Kejsaren av Portugallien” blir uppsättningen en hyllning till Lagerlöf själv. Josefin Ankarbergs regi placerar handlingen i nutid och låter de starka känslorna visa vägen till allvaret, skriver Sara Granath..

YLE - 30 mar 16 kl. 17:06

Flygvärdinnan: Så här gör vi om någon försöker kapa planet

Flygvärdinnan Sara Henriksson berättar om situationen som ingen flygvärdinna vill vara med om, men som alla måste förbereda sig på. En kapning. I tisdags kapade en man ett egyptiskt plan och tvingade det att nödlanda på Cypern.

Skånskan - 10 apr 16 kl. 04:00

Vart för Ebba KD?

Opinion I två dagar har 800 kom­mun­po­li­ti­ker från KD varit sam­lade för kon­fe­rens. De har länge varit lutt­rade med svaga opi­ni­ons­siff­ror, men nu har lä­get varit dys­tert sär­skilt länge. I tio mät­ningar i DN/Ipsos se­rie har par­tiet legat un­der fyra pro­cent.

Expressen - 09 apr 16 kl. 08:56

"Ville inte avsluta med en så dålig säsong..."

Förra säsongen kunde ha blivit den sista för Göteborg FC-veteranen Sara Lindén, 32. Men med ytterligare en försäsong i benen ser hon med ny energi fram mot sin tolfte raka allsvenska säsong. – Jag ville inte avsluta med en så dålig säsong som den förra, säger Lindén, som har öst in mål i träningsmatcherna..

Sydsvenskan - 08 apr 16 kl. 04:00

Magin uteblir i tråkig och våldsam uppföljare till sagan

"Snow white and the huntsman" från 2012, det första nydiktade filmäventyret om Snövit med avstamp i Bröderna Grimms klassiska saga, hade både spänning och charm. Inte minst briljerade och värmde en lysande skara brittiska skådespelare som dvärgarna.Uppföljningen är betydligt tråkigare med en krånglig intrig och mycket fokus på stridsscener.

Dalarnas tidningar - 08 apr 16 kl. 13:38

Föreläsning om stress hålls på Sagateatern – ingår i kommunens hälsotema

Vad är stress? Vad kan orsaka stress? Och vad kan vi göra för att förebygga, förhindra och hantera stress?

DalaDemokraten - 08 apr 16 kl. 13:38

Föreläsning om stress hålls på Sagateatern – ingår i kommunens hälsotema

Vad är stress? Vad kan orsaka stress? Och vad kan vi göra för att förebygga, förhindra och hantera stress?

YLE - 05 apr 16 kl. 14:32

Studerande i gymnasierna i Raseborg skeptiska till sammanslagning

Studerande i såväl Ekenäs gymnasium som Karis-Billnäs gymnasium ser inte sammanslagningen av de två svenska gymnasierna i Raseborg som en särskilt bra idé. De studerande Yle Västnyland har pratat med är öppna för ett bredare samarbete. Elevkåren vid Ekenäs gymnasium reagerade snabbt på planerna och höll ett möte på måndagen.

Skånskan - 08 apr 16 kl. 08:28

Odla glasrabarber

webb-tv I vår webbtv-serie tipsar Sara Bäckmo om hur man får det att gro på bästa sätt. Glasrabarber är enkel att odla och kan skördas i april. Hur långt har våren kommit i din trädgård eller på din balkong?

Expressen - 06 apr 16 kl. 09:19

Ondskans stadier på stadsteatern i Malmö

Sara Berg ser en smärtsam monolog om mobbning i Malmö..

Dagen - 13 apr 16 kl. 03:05

Brevvännen Sara skriver till Astrid igen

Mariannelund. Den plats som Astrid Lindgrens brevvän, Sara Schwardt trodde hörde till sagorna har blivit hennes hem.– Av eländiga saker kan det bli något bra.

Nerikes Allehanda - 05 apr 16 kl. 10:25

Efterlyser fotografier på 1900-tals frisyrer

Sara Rothstrand efterlyser hår i dess olika former till sommarutställningen. – Vi vill ha in fotografier, tidningar, ”hårminnen”, säger Sara Rothstrand, kultursekreterare..

Expressen - 06 apr 16 kl. 11:59

Efter succén - Hjorting kan bli årets spelare

Hon har tagit Pixbo till SM-final. Nu kan succémålvakten Sara Hjorting även bli årets spelare i svensk innebandy. – Vi har verkligen haft en fantastisk säsong försvarsmässigt, säger hon till innebandy.

Trelleborgs Allehanda - 06 apr 16 kl. 03:00

Branden tog deras hem

På ett par minuter hade den helt vanliga fredagseftermiddagen hemma hos familjen Gerdrup förvandlats till en mardröm. Från att barnen ropade till mamma Sara att det brann tog det inte lång stund innan hela huset var övertänt och de miste i stort sett allt de ägde..

Skånskan - 28 mar 16 kl. 21:21

Svensson nordisk mästare i boxning

Sport BOXNING
Sara Svensson imponerade stort när hon boxade hem 54-kilosklassen vid nordiska mästerskapen i Göteborg i helgen.
– Det känns otroligt roligt, säger Skurupsboxaren. Boxare från Sverige, Finland, Norge, Island och Danmark fanns på plats i Ale utanför Göteborg under påskhelgen för att tävla i nordiska mästerskapen.

Dagen - 04 mar 16 kl. 03:05

Värna asylrätten, slakta inte!

Asylrätten är ingen helig ko att slakta, den är en mänsklig rättighet att bevara. Det skriver Lennart Bondeson, kommunalråd i Örebro (KD), i kritik till Sara Skyttedals utspel..

SR - 01 apr 16 kl. 04:47

Sverige gruppsegrare i VM

Sverige vinner sin grupp i ishockey-VM, sedan Schweiz besegrats med 2-1 efter ett straffdrama. Anna Borgqvist satte den avgörande straffen och Sara Grahn blev matchvinnare efter det att ha räddat två straffar. Schweiz sista straff gick utanför..

YA - 05 apr 16 kl. 03:00

Tavla stals från skolans utställning

Konstskolan Swedish Academy of Realist Art, Sara, hade en välbesökt första utställning under årets konstrunda. Men veckan fick ett tråkigt slut när det upptäcktes att ett av konstverken stulits..

Dagen - 29 feb 16 kl. 10:01

Sara Skyttedal: Asylrätten helig ko som kommer att slaktas

KDU-ordföranden är på tapeten efter sina ord om att vi inte till varje pris kan "värna asylrätten"..

GT - 31 mar 16 kl. 22:01

Pixbo övertygade – går mot SM-final

Pixbo vann stabilt över Endre med 6-2 – och tog sig ett steg närmare en SM-final. Men spelarna vill inte låta tankarna flyga i väg. – Jag har varit med när vi ledde med 2-0 i matcher mot Mora och ändå åkte ur.

Sydsvenskan - 02 apr 16 kl. 21:00

Pixbo på väg mot final

Pixbo är bara en seger från final i damernas SM-slutspel i innebandy. Endre såg ut att gå mot seger i den andra semifinalen i bäst av fem, men Pixbo kvitterade till 4—4 när mindre än en minut återstod av matchen genom Isabell Krantz.Det krävdes till slut sudden death-straffar för att skilja lagen åt, och där var Pixbo vassast.

LV - 04 apr 16 kl. 15:26

Frukostmöte med Sara Schwardt

Kulturakademien i Mariannelund arrangerade i samverkan med Centrumkyrkan ett frukostmöte i Centrumkyrkan i lördags morgon. 50 intresserade hade kommit och det var fler än de hade förväntat sig. I sista stund dukade de några extra bord och så fick alla plats..

DI - 04 apr 16 kl. 13:54

Blogg: IQ säljs snart som molntjänst

Nyligen gick den omtalade digitala festivalen South by Southwest av stapeln i Austin, Texas. Under en vecka förvandlas staden till ett epicentrum för allt som rör ny teknik. Årets upplaga präglades av att internet har vuxit upp, skriver Sara Öhrvall..

Sydsvenskan - 03 apr 16 kl. 05:00

Lugi har chansen att rycka ifrån mot H65

En extra krydda till SM-kvartsfinalserien.H65 Höör har en kvartett med förflutet i Lugi: Caroline Friberg, Anna Olsson, Julia Andrejic och Jessica Ryde.– Det kan vara en fördel för H65, men också en nackdel rent psykiskt, att man är övertaggad och vill för mycket, då lossnar det inte, säger Lugitränaren Dragan Brljevic.

Nya Wermlands Tidningen - 03 apr 16 kl. 11:30

120 flyktingar flyttade in

På fredagskvällen kom den första busslasten med 27 personer till det nya asylboendet Frykenstrand i Sunne. Totalt flyttade 120 asylsökande in under helgen.– Lokalerna är väldigt fräscha, säger Sara Stolth, boendeansvarig på Nuvida AB..

GT - 30 mar 16 kl. 15:07

Helin: "Gör vi det vi ska går vi till final"

GÖTEBORG. Pixbo släppte in minst antal mål i årets SSL. Gotländska Endre näst minst.

ÖstersundsPosten - 03 apr 16 kl. 15:21

Dubbla SM–medaljer till Biathlon Östersund i stafett

Damerna var inte mycket sämre utan efter en väl genomförd stafett körde de hem ett SM-brons till klubben och för den bedriften svarade Sara Nordstrand, Frida Gustafsson och Felicia Lindqvist..

Länstidningen i Jämtland - 03 apr 16 kl. 15:21

Dubbla SM–medaljer till Biathlon Östersund i stafett

Damerna var inte mycket sämre utan efter en väl genomförd stafett körde de hem ett SM-brons till klubben och för den bedriften svarade Sara Nordstrand, Frida Gustafsson och Felicia Lindqvist..

ÖstersundsPosten - 03 apr 16 kl. 15:21

Medaljregn över Jämtland i skidskytte–SM

Det blev för övrigt en stor jämtländsk stafettdag i Sollefteå. För in på silverplats körde Jämtland Biathlon med Victor Olsson, Tio Sölderhielm och Niclas Forsberg och dessutom blev det ett brons för Biathlon Jämtland i damstafetten genom Sara Nordstrand, Frida Gustafsson och Felicia Lindqvist..

Länstidningen i Jämtland - 03 apr 16 kl. 15:21

Medaljregn över Jämtland i skidskytte–SM

Det blev för övrigt en stor jämtländsk stafettdag i Sollefteå. För in på silverplats körde Jämtland Biathlon med Victor Olsson, Tio Sölderhielm och Niclas Forsberg och dessutom blev det ett brons för Biathlon Jämtland i damstafetten genom Sara Nordstrand, Frida Gustafsson och Felicia Lindqvist..

GT - 12 mar 16 kl. 23:06

Karebys guldläge – tog sig till SM-final

Kareby är i SM-final i bandy. Efter att ha vunnit med klara 8-2 mot Sandviken i semifinalen har de skaffat ett utmärkt läge att vinna sin andra raka titel. – Vi har som mål att försvara guldet, så vi skulle bara vinna i dag, säger den 25-åriga försvarsspelaren Sara Bergvall..

Skånskan - 01 apr 16 kl. 10:29

Hon blir ny konstnärlig ledare för Unga Teatern

Kultur och Nöje Den 1 september kommer Sara Cronberg att tillträda tjänsten som ny konstnärlig ledare för Unga Teatern på Malmö Stadsteater. Cronberg har en gedigen bakgrund inom barn- och ungdomsteater. I femton år har hon jobbat som regissör på olika teatrar i Sverige och Danmark.

Sydsvenskan - 02 apr 16 kl. 15:47

Gipsad Richardsson fyra i långlopp

Med högerhanden i gips blev Daniel Richardsson fyra och bäste svensk efter tre norrmän i Årefjällsloppet som avslutade långsloppsserien Ski Classics.— Jag var på fjället i går och ramlade. Ledbandet i tummen gick av, säger Daniel Richardsson till Östersunds-Postens nätupplaga.

Sydsvenskan - 18 mar 16 kl. 10:28

18 favoriter på konstrundan

Christine Antaya Christine Antaya rekommenderar Josefin Rasmusons guldverk.   Eva Magnusson, Viken
Efter Konstfackstudier hamnade Eva Magnusson på 70-talet i en småländsk by, och sedan dess har den miljön varit ett återkommande motiv. Skogen, kullarna och de små husen är målade i en stil som skiftar från ren illustration till mer tvetydiga myller.

Sydsvenskan - 16 apr 16 kl. 05:00

Sara Björk Gunnarsdottir: ”Det är tuffheten som utmärker oss”

Hur lyfter man sig efter att ha missat en avgörande straff i Champions League?
Man ger igen i den allsvenska premiären.
– Jag skulle inte vilja vara Kristianstad i dag, säger Sara Björk Gunnarsdottir..

Expressen - 01 apr 16 kl. 06:24

Sverige vann gruppen – nu väntar Ryssland

ISHOCKEY. Sverige vann B-gruppen efter straffseger mot Schweiz. Nu väntar kvartsfinal mot Ryssland i ishockey-VM.

GT - 21 mar 16 kl. 16:47

Pixbos kärleksbråk: "Organiserat kaos"

Pixbo kan under tisdagen bli klart för semifinal. Om inte kapten Julia Larsson glömmer sina och poängdrottningen Sara Helins klubbor vill säga. – Julia är ett organiserat kaos, säger Sara Helin.

Skånskan - 01 apr 16 kl. 14:24

Dags att rota i trädgården

Webb-tv Nu när våren kommit på allvar börjar det också spira i våra trädgårdar. I vår nya webbtv-serie tipsar Sara Bäckmo om hur man får det att gro på bästa sätt..

Expressen - 18 feb 16 kl. 12:55

SJ:s larm ombord: Tåget är beskjutet

Ett tåg har stoppats i närheten av Vingåker norr om Katrineholm – enligt SJ:s tågvärdar efter att det beskjutits. Två hål ska ha hittats i tåget som stoppats för att polisen ska kolla av terrängen kring vagnarna och loket. En som påstår detta är bland andra KDU:s ordförande Sara Skyttedal.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.