Samlingspartiets

Wednesday, 27 May, 11:18

Nyheter om Samlingspartiets

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 21 feb 20 kl. 06:58

MT: Antti Häkkänen vill inte leda Samlingspartiet

Antti Häkkänen tänker inte utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval, rapporterar Maaseudun Tulevaisuus..

YLE - 23 jan 20 kl. 13:25

Sannfinländarna vill sänka bränsleskatterna och låta andra ta ansvar för att minska utsläppen

Regeringen Marins klimatmål påverkar finländarna på olika sätt. Det var budskapet hos Sannfinländarna på torsdagen. Enligt partiet förlorar Sannfinländarnas, Samlingspartiets och Centerns anhängare, medan De grönas och Vänsterförbundets anhängare vinner på regeringens planerade åtgärder..

YLE - 22 jan 20 kl. 10:52

Petteri Orpo: det behövs 120 000 nya sysselsatta för att få ekonomin i balans

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo säger att det behövs 120 000 nya sysselsatta för att den offentliga ekonomin ska vara i balans år 2023. Det betyder i praktiken en sysselsättningsgrad på 77 procent..

YLE - 04 dec 19 kl. 04:30

De två stora oppositionspartierna Sannfinländarna och Samlingspartiet är inne på olika linje om hur en ny regering ska bildas

Sannfinländarnas Jussi Halla-aho räknar med att nuvarande regeringskoalition fortsätter, medan Samlingspartiets Petteri Orpo kräver regeringssonderingar med alla partier..

YLE - 19 nov 19 kl. 14:10

Samlingspartiet vill sänka inkomstskatten, köpa nya bilar och anställa lärare

“Samlingspartiet presenterar metoderna, med hjälp av vilka minst 60 000 nya arbetsplatser skapas”. Så står det i Samlingspartiets skuggbudget, som enligt partiordförande Petteri Orpo är ett modigt alternativ till regeringens politik..

YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 25 okt 19 kl. 17:32

Samlingspartister pressar regeringen om spelberoendet – Anna-Maja Henriksson: Veikkaus ger guldkant i vardagen

Samlingspartiets riksdagsledamöter ifrågasätter Veikkaus spelmonopol och regeringens förmåga att sköta penningspelpolitiken..

YLE - 22 sep 19 kl. 13:07

"Några euro hit eller dit" - grönt uttalande om bränsleskatten får samlingspartist att se rött

Samlingspartiets riksdagsledamot Heikki Vestman riktar hård kritik mot inrikesminister Maria Ohisalos (De gröna) nonchalanta inställning till medelklassens skattevåndor..

YLE - 21 sep 19 kl. 20:45

Samlingspartiet slår tillbaka efter Halla-Ahos påstående om import av billig arbetskraft

Villkoren för anställande av utländsk arbetskraft har blivit en stötesten i samarbetet mellan oppositionspartierna. Sannfinländarna valde på fredagen att inte ansluta sig till Samlingspartiets interpellation mot regeringens ekonomi- och sysselsättningspolitik..

YLE - 20 aug 19 kl. 11:41

Orpo pikar regeringen för att satsningar på utbildning dröjer

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo gick hårt ut mot regeringen Rinnes politik då han öppnade Samlingspartiets lednings sommarmöte i Åbo på tisdagen..

YLE - 21 aug 19 kl. 05:00

Minister Li Andersson: "Hansaförbundets storhetstid är över" - nu vill hon ändra på Finlands finanspolitiska linje i EU

Undervisningsminister Li Andersson menar att Hansasamarbetets storhetstid är förbi. Det är frågan om ett nordeuropeiskt samarbete som motsätter sig inkomstöverföringar i EU. Det här oroar Samlingspartiets ordförande, före detta finansminister Petteri Orpo..

YLE - 13 aug 19 kl. 12:29

Petteri Orpo om statsbudgeten 2020: Sänk inkomstskatten

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo sågar regeringens planer på att öka på de statliga utgifterna. Oppositionsledaren säger att regeringen först borde se till att sysselsättningen och köpkraften ökar..

YLE - 18 jun 19 kl. 22:56

Petteri Orpo vill fortsätta leda Samlingspartiet - "Jag är redo att mäta mitt stöd"

Petteri Orpo vill fortsätta som Samlingspartiets partiordförande. Samlingspartiet väljer ordförande år 2020 i samband med partiets partikongress..

Nyan - 14 jun 19 kl. 18:01

Riksdagen gav regeringen sitt förtroende

Riksdagen har gett regeringen sitt förtroende med rösterna 113 för och 75 mot. Elva ledamöter var frånvarande. Antti Rinnes (SDP) regeringsprogram har debatterats i riksdagen i två dagar.

YLE - 13 jun 19 kl. 09:00

Ska staten betala för att kvinnor och barn i IS-läger får komma hem till Finland? Nja, säger finländarna men anser ändå att staten bör agera på något sätt

Frågan om finska staten ska betala för och arrangera hemresor för de finska barnen och kvinnorna i IS-läger i Syrien delar finländarna. Sannfinländarnas och Samlingspartiets anhängare är mest kritiska i frågan, medan kvinnor är mer tillmötesgående än män..

YLE - 03 jun 19 kl. 12:20

Petteri Orpo beskyller regeringen för önsketänkande i fråga om ekonomin - "En fin villa som byggts på sand"

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo anser att regeringsprogrammet är som en fin villa som byggts på sand. Samlingspartiet kommer att höra till oppositionen under nästa regeringsperiod..

YLE - 03 jun 19 kl. 12:20

Petteri Orpo beskyller regeringen för önsketänkande i fråga om ekonomin - Sannfinländarna befarar att köpkraften drabbas

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo anser att regeringsprogrammet är som en fin villa som byggts på sand. Samlingspartiet kommer att höra till oppositionen under nästa regeringsperiod..

YLE - 07 maj 19 kl. 03:49

Analys: Antti Rinne och Petteri Orpo må prata men ännu är det långt ifrån klart att SDP och Samlingspartiet bildar regering

Socialdemokraternas ordförande Antti Rinne fortsätter idag på förmiddagen samtalen med Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo. Det tyder på att bägge partierna har en genuin vilja att förhandla om ett regeringsprogram men ännu kan dagen bjuda på överraskningar, skriver Magnus Swanljung.

YLE - 18 apr 19 kl. 15:14

Antti Rinne utlovar en jämställd regering före slutet av maj

Socialdemokraternas ledare Antti Rinne säger att nästa regering ska ha en jämn könsfördelning, men några krav på vilka partier som kan sitta i den har han inte. Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo spelade inte särskilt svårfångad idag..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 19 kl. 17:46

Samlingspartiet redo för villkorat närmande

Socialdemokraternas Anti Rinne, som leder det parti som fick flest röster i finländska riksdagsvalet, sitter nu och kliar sig i huvudet när det gäller snickrandet av en möjlig regeringskoalition. Nu säger sig moderata Samlingspartiets ledare Petteri Orp.

Sydsvenskan - 16 apr 19 kl. 17:46

Samlingspartiet redo för villkorat närmande

Socialdemokraternas Anti Rinne, som leder det parti som fick flest röster i finländska riksdagsvalet, sitter nu och kliar sig i huvudet när det gäller snickrandet av en möjlig regeringskoalition. Nu säger sig moderata Samlingspartiets ledare Petteri Orp.

YLE - 16 apr 19 kl. 12:24

Orpo: Samlingspartiet redo att delta i regeringsförhandlingar

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo säger att Samlingspartiet tror att det är möjligt att enas om ett regeringsprogram tillsammans med Socialdemokraterna under Antti Rinne..

YLE - 16 apr 19 kl. 12:24

Orpo: Samlingspartiet redo att delta i regeringsförhandlingar "men vi går inte med för att vara kamrer"

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo säger att Samlingspartiet tror att det är möjligt att enas om ett regeringsprogram tillsammans med Socialdemokraterna under Antti Rinne..

YLE - 15 apr 19 kl. 13:02

Konservativa centerpartister och vänstersinnade samlingspartister, liberala kvinnor och konservativa män - här är den nya riksdagen på den politiska kompassen

Av Samlingspartiets kandidater var det de längst till vänster som valdes in i riksdagen. Centerns väljare ville ha traditionella centervärderingar. I vår politiska kompass kan du se var de invalda kandidaterna finns ideologiskt..

YLE - 15 apr 19 kl. 01:24

SFP störst i Sjundeå, i övrigt jämnt mellan de stora partierna

Anders Adlercreutz (SFP) fick mest röster i Sjundeå, 318 stycken, följd av Thomas Blomqvist (SFP) med 190 röster. Samlingspartiets Elina Lepomäki kom på tredje plats med 90 röster..

Expressen - 08 apr 19 kl. 21:55

Flera finska partiledare skippar svenska debatten

Under den stora tvåspråkiga partiledardebatten i svenska Yle saknas tre partiledare – med mindre än en vecka kvar till finska riksdagsvalet. Sannfinländarnas ledare Jussi Halla-aho sa nej på grund av förkylning och brydde sig inte om att skicka en ersättare. Även Centerns ordförande, statsminister Juha Sipilä, och Samlingspartiets ledare lyste med sin frånvaro.

YLE - 28 mar 19 kl. 04:32

Petteri Orpo försöker vända trenden för Samlingspartiet - fokus på jobben och ekonomin

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo står inför sin hittills största utmaning som partiledare, då det gäller att vända den nedåtgående trenden i partimätningarna och leda in partiet i nästa regering. Därför vill Orpo vifta bort de obekväma vårdfrågorna och istället fokusera på jobben, skatterna och ekonomin..

Nyan - 25 feb 19 kl. 05:00

Nya förhandlingar väntar om Finlands reform faller

Finlands vård- och landskapsreform tog ett steg framåt i fredags när grundlagsutskottet fick sitt utlåtande klart. Ännu återstår ändå mycket arbete innan allt är klart och ovissheten är stor. För Åland väntar nya förhandlingar om avräkningsgrunden om den finländska reformen faller.

YLE - 05 okt 19 kl. 12:39

Samlingspartiets Orpo: Regeringen lurar folket i vårdarfrågan - vårdarna kommer inte att räcka till

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo kritiserar i hårda ordalag den vårdarresursering som den SDP-ledda regeringen nu planerar. Orpo intervjuades i Yles program Morgonettan på lördagen..

YLE - 07 sep 19 kl. 12:32

Kristiina Kokko Samlingspartiets nya partisekreterare - efterträder Janne Pesonen

Kristiina Kokko är Samlingspartiets nya partisekreterare. Kokko, som är utvecklingschef på akademikercentralen Akava, har bland annat arbetat som specialmedarbetare för den samlingspartistiska ministergruppen..

YLE - 27 nov 18 kl. 16:45

Helsingfors, Esbo och Vanda betalar miljoner till Kommunförbundet – ledande politiker ifrågasätter nyttan: "Esbo och Pyhäjärvi är helt olika"

Ledande politiker i Samlingspartiet i Esbo, Helsingfors och Vanda ifrågasätter nyttan med att årligen betala hundratusentals till miljoner euro i medlemsavgift till Kommunförbundet. Samlingspartiets gruppordförande i Esbo vill att staden listar plus och minus med medlemskapet. Kristina Wikberg vid Kommunförbundet anser utspelen vara oroväckande..

YLE - 26 nov 18 kl. 04:54

KD:s Peter Östman vill stoppa facket med skatter - “Man fokuserar på att försvara den starkes rätt”

Kristdemokraterna vill väcka diskussion om hur facket använder medlemmarnas och samhällets pengar. Därför föreslår partiet en halvering av fackmedlemmarnas skatteavdrag. Samlingspartiets unga vill ha bort avdraget helt och hållet..

YLE - 01 nov 18 kl. 10:02

Sibbos röstmagnet Heikki Vestman ställer upp i riksdagsvalet - stöder företagsamhet och en levande tvåspråkighet

Sibbos kommunfullmäktigeordförande Heikki Vestman ställer upp i riksdagsvalet på Samlingspartiets lista..

Nyan - 18 okt 18 kl. 19:04

Ingen EU-plats till Åland

Det blir ingen EU-plats för Åland. Det rapporterar Yles svenska nyheter. – I och med brexit ökar Finlands mandat i Europaparlamentet från 13 till 14.

YLE - 22 sep 18 kl. 12:06

Sipilä upprörd över Samlingspartiets agerande vid förtroendeomröstningen om Soini: "Jag är en lugn man, men också jag har en gräns"

Fredagens förtroendeomröstning om utrikesminister Timo Soini skapade sprickor mellan regeringspartierna. Statsminister Juha Sipilä tycker att Samlingspartiet betedde sig osolidariskt..

YLE - 14 sep 18 kl. 09:15

Inrikesminister Mykkänen: Den som fått uppehållstillstånd borde genast förpliktigas att söka jobb

Den som fått uppehållstillstånd i Finland borde genast börja söka jobb och också vara tvungen att ta emot arbete. Det tycker inrikesministern, Samlingspartiets Kai Mykkänen..

YLE - 26 jun 18 kl. 16:51

Samlingspartiets gruppmöte bekräftar: Regeringen håller ihop

Samlingspartiet godkänner de riktlinjer statsministern föreslår för att skjuta fram landskapsreformen. Regeringen hålller alltså ihop tillsvidare..

YLE - 22 jun 18 kl. 15:04

Veera Ruoho får nu hatpost efter domen mot Hakkarainen som försökte kyssa henne med våld

Riksdagsledamoten Veera Ruoho (Saml) har fått ta emot hatpost efter domen mot riksdagskollegan Teuvo Hakkarainen (Sannf) som med våld försökte kyssa henne i riksdagens café. Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo stöder Ruoho och säger att det är obegripligt att man först trakasseras på jobbet, sedan får man hatpost..

YLE - 09 jun 18 kl. 10:10

Samlingspartiet vill skrota Alkos monopol - Alla alkoholdrycker bör få säljas i matbutiker

Samlingspartiet vill skrota Alkos monopol och låta finländarna köpa alla slags alkoholdrycker i matbutiken. Vid Samlingspartiets kongress i Åbo beslöt man att arbeta för en stegvis avveckling av monopolet. Kongressen omvalde även partiordförande Petteri Orpo..

YLE - 08 jun 18 kl. 20:19

Analys: Lamt uppror mot vårdreformen vid Samlingspartiets kongress

Samlingspartiet lär skakas av uppror mot vård- och landskapsreformen. Av partikongressen i Åbo att döma är det i så fall ett tyst och beskedligt uppror. Få vill som Helsingfors borgmästare Jan Vapaavuori blåsa av reformen direkt, snarare försöker man nu vinna tid..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.