Saker

Saturday, 20 April, 00:16

Nyheter om Saker

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 26 mar 19 kl. 00:00

Varför har ni tagit ifrån mig min kontaktperson?

Vi träffades en till två timmar i veckan och gjorde så många roliga Saker tillsammans. Jag blev stark av henne. Ni borde skämmas, Funktionsstödsförvaltningen..

NSD - 23 mar 19 kl. 06:30

”Jag bekymrar mig inte om småsaker längre”

Efter 40 år som polis har Per Karlsson klivit av chefsstolen men träder då och då och leder arbetet vid större händelser..

Blekinge Läns tidning - 29 mar 19 kl. 19:00

Henrik Flemming: Dags att ställa saker och ting till rätta

Vi kan i alla fall vara överens om detta: Det kan bara bli bättre. För sämre går inte..

GT - 30 mar 19 kl. 14:09

”Det är att kliva över gränsen – faktiskt”

GÖTEBORG. Roger Rönnberg och Peter Andersson rök ihop ordentligt på presskonferensen efter Frölundas 5–3-seger i Malmö.Dagen efter kommenterar Frölundas huvudtränare händelsen – där han tycker att Andersson gick över gränsen.

Kristianstadsbladet - 27 mar 19 kl. 05:00

Tommy Svensson: Till slut fick min ”tantkörda” Kadett nytt liv

Har haft skåpstädning hemma och hittade då lite Saker jag inte längre trodde fanns. Till exempel några gulnade bilder på min ”tantkörda” Opel Kadett 1964. Men jag tar det från början..

Skånskan - 30 mar 19 kl. 15:00

V-politiker hyllar friskoleelever

Höör Elever i Höörs friskolor är mer väluppfostrade än eleverna i den kommunala skolan. Det tycker i alla fall Olle Krabbe (V) – en åsikt som fick hårt mothugg från Krabbes politiska motståndare.Det var under onsdagens kommunfullmäktigesammanträde när ledamoten Olle Krabbe (V) skulle kommentera förra årets revisionsberättelse som han kom in på sina upplevelser från höstens valkampanj då han stod i Vänsterpartiets valstuga på Nya torg och fick besök av flertalet skolklasser.

Skånskan - 30 mar 19 kl. 12:52

Frågor för stora för att ställas

Ska vi gråta för Josefin Nilsson? Ja, det ska vi, och det gör vi, jag har tappat räkningen på alla som vittnat om tårar och förtvivlan i samband med SVT-d okumentären ”Älska mig för den jag är”, om hur Ainbusksångerskan levde med en djupt destruktiv man som, i både bildlig och bokstavlig bemärkelse, slog hennes liv i spillror. Tårar, förtvivlan – och vrede.

Länstidningen i Jämtland - 30 mar 19 kl. 10:00

Facebook i Åre – om året som skakade bolaget: "Vi måste se annorlunda på saker"

Facebooks Sverigechef Sam Rihani framhöll nyttan av alla de grupper där användare hittar varandra....

Skånskan - 30 mar 19 kl. 09:00

Vårmys i Skrylle

LUND Spännande grävlinggryt, vårens första nyckelpiga, knoppar på väg att vakna och massor av pinnar.Våren kom även till Skryllegården där Naturum varje fredag, från 22 mars till 7 juni 10-11, anordnar Natur för de minsta. Ett omtyckt arrangemang som oavsett väder alltid lockar många, säger naturvägledare Marie Sager.

Expressen - 12 mar 19 kl. 00:13

Greta Thunberg om sin väg ur depressionen

16-åriga Greta Thunberg lyckades så småningom övertyga sina föräldrar om klimatförändringarnas allvar. Då insåg hon att hon kunde göra skillnad – efter oroskänslorna om framtiden.– Jag tog mig ur depressionen genom att tänka att det var slöseri med tid att tänka så här för jag kan göra så många bra Saker med mitt liv, säger hon i en intervju med The Guardian.

DI - 30 mar 19 kl. 07:29

Kaos i Swedbank och jubel i H&M – här är veckans viktigaste nyheter

Veckan har dominerats totalt av kaoset i Swedbank. Här följer en snabbrepris av alla osannolika turer. Men det har även hänt andra stora Saker på börsscenen..

Skånskan - 22 mar 19 kl. 05:00

Rånvåg vid Trollsjön bryter danstradition

ESLÖV Nio somrar i rad har dansglädjen fått blomma ut under danskvällarna vid Trollsjön.
I år går den epoken i graven efter att utmaningarna blivit övermäktiga för arrangören Rasmus Gerdin.
Myndighetskrav, sviktande besöksintäkter och den sista tidens rånvåg har gjort att han tappat sugen att fortsätta.

Blekinge Läns tidning - 30 mar 19 kl. 06:00

Kilströmskaj: bluff in i det sista

I ett sista desperat ryck försöker man nu sälja lägenheter på Kilströmskaj med påståenden som är tveksamma, okontrollerbara eller felaktiga. Här är några Saker för den som är spekulant att fråga om..

Skånskan - 29 mar 19 kl. 12:00

Glöm inte ställa om klockan till sommartid

Inrikes Natten till söndag är det dags igen att ställa fram klockan från 02.00 till 03.00.

Sydöstran - 25 mar 19 kl. 14:43

Kilströms kaj en bluff in i det sista

I ett sista desperat ryck försöker man nu sälja lägenheter på Kilströms kaj med påståenden som är tveksamma, okontrollerbara eller felaktiga. Här är några Saker att fråga om man är spekulant..

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 07:16

Så får du högre avkastning med klimatsmart sparande

Köp boken här: Du som läser Privata Affärer kan köpa boken "Guld och gröna skogar - investera klimatsmart och bli rik" för specialpris i vår butik.  Klicka här för att beställa. De flesta av oss sopsorterar, pantar burkar och letar lite extra efter ekologiska grönSaker i matbutiken.

Skånskan - 29 mar 19 kl. 07:00

Dokumentär som tog en egen väg

De träffas, blir förälskade, gör slut, blir vänner och pratar om precis allt. I dokumentären Parning, som får biopremiär i dag, följer regissören Lina Mannheimer 90-talisterna Naomi Carter och Edvin Kempe under ett år för att få svar på frågor kring den digitala generationens syn på relationer.
– Jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att det här projektet skulle sluta med en romcom-dokumentär, säger Lina Mannheimer med ett skratt.

SmålandsPosten - 29 mar 19 kl. 21:01

De vill locka tjejer till teknikyrken

Fem tjejer får en genomgång av olika tillverkningstekniker inom industrin. – Det är roligt, man får lära sig mycket om olika Saker, säger Jasmine Mansour. Men någon övertygad ingenjör har hon inte blivit, åtminstone än..

Barometern - 29 mar 19 kl. 20:13

KFF:s starka statistik – kommer till avslut på varannan hörna

Vissa Saker kan lätt bli en myt. Men nu är det dokumenterat. Kalmar FF är starka på fasta situationer..

Sydöstran - 29 mar 19 kl. 19:00

Henrik Flemming: Dags att ställa saker och ting till rätta

Vi kan i alla fall vara överens om detta: Det kan bara bli bättre. För sämre går inte..

Skånskan - 28 mar 19 kl. 16:52

Döms för sexbrott

MALMÖ
Den 33-årige mannen försökte få en 10-årig flicka att fotografera sitt nakna underliv och använde grovt sexuellt språk.
Nu döms han för försök till sexuell posering och sexuellt ofredande till villkorlig dom och 50 dagsböter à 50 kronor. Det började med att 10-åringen kontaktade den 33-årige mannen på Musical.

Skånskan - 29 mar 19 kl. 15:00

Han tar täten för sin bygd

HÖÖR Vissa veckor springer han 100 kilometer i veckan, han jobbar 60 timmar i veckan och han tävlingskör motorcykel i 300 kilometers knyck. Men årets Höörsambassadör Lars Hektor beskriver sig ändå som en katt som latar sig så fort han får chansen.Det är löpintresset som lett fram till att den 46-årige Tjörnarpsbon Lars Hektor fått kommunens pris som Årets Höörsambassadör 2018.

Blekinge Läns tidning - 29 mar 19 kl. 14:00

Därför ska snyltarna stoppas

Det är få Saker som är gratis. Det är alltid någon som betalar. Är det inte du så är det någon annan.

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 19 kl. 09:00

"Jag vill fortsätta att förändra saker"

Nu fyller Martin Lorentzon 50 år..

DN - 29 mar 19 kl. 12:18

Erik de la Reguera: Sju saker du bör veta om Brexitomröstningen

LONDON. Theresa May ska på fredagen göra ett tredje försök att få igenom sitt utträdesavtal i det brittiska parlamentet.  DN:s korrespondent Erik de la Reguera svarar på sju viktiga frågor om omröstningen..

Sydsvenskan - 29 mar 19 kl. 09:00

"Jag vill fortsätta att förändra saker"

Nu fyller Martin Lorentzon 50 år..

Sydsvenskan - 21 mar 19 kl. 16:31

"Jag fick en tumör och jag lärde mig absolut ingenting av det."

Det är mänskligt att försöka hitta mening i Saker som sker..

Barometern - 29 mar 19 kl. 08:14

”Jag säger vad jag vill och är trygg med det”

För Viktor Banke finns egentligen bara två Saker i livet – yrket som försvarsadvokat och hans barn. ”Jag är nästan sjukligt besatt av det här jobbet. Att då ha barn är otroligt skönt.

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 10:37

Vad du ska göra – och inte – vid pensionsinvestering

Ladda ner aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Kristianstadsbladet - 28 mar 19 kl. 17:00

Louisiana som ett personligt Ville Villekulla

Pipilotti Rist är en pionjär inom videokonsten, och när Louisianas konstmuseum gör en bred presentation av hennes rörliga bildvärldar förvandlas museet till ett stort vardagsrum, fullt av Saker att upptäcka. Att ta del av Rists verk aktiverar hela kroppen, och den som är uppmärksam belönas, anser kulturskribenten Thomas Kjellgren..

YA - 28 mar 19 kl. 17:00

Louisiana som ett personligt Ville Villekulla

Pipilotti Rist är en pionjär inom videokonsten, och när Louisianas konstmuseum gör en bred presentation av hennes rörliga bildvärldar förvandlas museet till ett stort vardagsrum, fullt av Saker att upptäcka. Att ta del av Rists verk aktiverar hela kroppen, och den som är uppmärksam belönas, anser kulturskribenten Thomas Kjellgren..

Skånskan - 26 mar 19 kl. 17:41

Förskola à la 2019 invigd

SVEDALA Bara backar är invigd med sång, dans och bubbel. Det i lokaler som kostat Svedala kommun 85 miljoner kronor och är byggda utifrån en förskolas perspektiv 2019.– Det har verkligen blivit jättebra.

Nyheter 24 - 27 mar 19 kl. 14:51

Här är allt du behöver veta om Annelie Pompe

I år syns Annelie Pompe i tv-rutan när hon tävlar med och emot andra kändisar i SVT:s tävlingsprogram Mästarnas mästare. Men vem är egentligen den energiska äventyraren? Världsrekord i fridykning Annelie föddes 25 februari 1981 i Göteborg och i sin repertoar har hon en hel del spännande Saker.

Dagens PS - 26 mar 19 kl. 08:24

SVT: Swedbank teg om rysk penningtvätt

”Vi har många Saker i huset som vi offentligt inte kan prata högt om.” Det säger Swedbanks vd i Estland, Robert Kitt, till SVT angående uppgifterna om att det gjordes en intern utredning 2013 om att banken var inblandad i den så kallade Magnitskij-affären. Swedbanks vd Birgitte Bonnesen, som då var chef för Swedbanks baltiska verksamhet, fick information om det här då.

Skånskan - 28 mar 19 kl. 13:54

Glöm inte ställa om klockan till sommartid

Inrikes På söndag är det dags igen att ställa om klockan för då är det sommartid som gäller. EU beslutade tidigare i veckan att det skulle bli upp till varje EU-land att själva bestämma om sommar- och vintertid. Men detta gäller inte förrän 2021.

VA - 27 mar 19 kl. 13:12

Spotifyveteranen om innovation: ”Inte säkert det ska handla om att skapa mer saker – kan vara att göra smartare saker”

Veckans gäst i podcasten Heja Framtiden är innovationsexperten Sofie Lindblom..

Skånskan - 26 mar 19 kl. 11:24

Klart med extrapengar till Lågehallsprojektet

HÖRBY Lågehallsprojektet får extrapengarna som krävs för att slutföra bygget. Det beslöt kommunfullmäktige efter lång debatt på måndagskvällen.
Från talarstolen ifrågasattes det bland annat varför takpriset inte har följts, och varför det inte har skett någon återrapportering om merkostnaderna.

DI - 24 jan 19 kl. 11:51

Ta av de ideologiska skygglapparna, MP

SLUTREPLIK. Miljöpartiets klimatpolitiska talesperson Lorentz Tovatt har rätt i att klimatet är viktigt. Just därför är det också avgörande att de skattepengar som satsas används på rätt sätt och till rätt Saker.

Alingsås tidning - 22 mar 19 kl. 05:30

Två fälls för stöld från företag

Under vintern ertappades två män på bar gärning när det stal skrot från ett företag i Sollebrunn – nu fälls männen för stöld.
Det var i februari som två män avslöjades när de var i färd med att stjäla metallskrot från ett företag i Sollebrunn. När personal upptäckte männen stod en av dem i en container med skrot.

Sydöstran - 28 mar 19 kl. 06:00

Nu är det vinna eller försvinna för OIBK

För Olofströms IBK är det två Saker som gäller inför den andra kvalmatchen mot Munka-Ljungby IBK. Seger – då blir det ett tredje och avgörande möte i matchserien. Förlust – då är säsongen över..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.