SVT

Wednesday, 21 November, 01:03

Nyheter om SVT

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 24 okt 18 kl. 21:56

Så kan Arbetsförmedlingen delas upp i framtiden

Arbetsförmedlingen kan genomgå omfattande förändringar. Enligt SVT föreslår regeringens utredare att kommuner får nya uppgifter samtidigt som A-kassorna ansvarar för att kontrollera arbetslösas aktiviteter. Dessutom föreslår utredarna en ny myndighet: Myndigheten för kompetensförsörjning.

SVT - 28 okt 18 kl. 13:44

Sébastien Loeb vinnare i spanska VM-rallyt

Två deltävlingar kvar – tre förare hade chansen. Då fick ledande Thierry Neuville punktering och tvingades avbryta när Sébastien Loeb tog hem Spaniens VM-rally. Avslutningen i årets rally-VM ser nu ut att bli en riktig rysare..

SVT - 31 okt 18 kl. 16:39

Kulturfestival bjöd in Horace Engdahl – kritiseras av Vänsterpartiet

Helsingborgs arena & scen har bjudit in den omstridde akademiledamoten Horace Engdahl till evenemanget Kultur-wknd. Något som upprört Ingrid Mattiasson Saarinen, gruppledare för Vänsterpartiet i kommunen, som menar att Engdahl är en olämplig gäst..

SVT - 01 nov 18 kl. 22:26

Ekholm utslagen ur SOC

Sverigeettan Matilda Ekholm föll i en rysare i första omgången av världselitfyllda bordtennisturneringen SOC som avgörs i Stockholm..

SVT - 18 okt 18 kl. 14:24

Stefan Löfven: ”Hade många fina samtal med Lisbeth Palme”

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven möter nyheten om Lisbeth Palmes bortgång genom att hylla henne i ett skriftligt meddelande. ”Det är med stor sorg jag tagit emot beskedet om Lisbeth Palmes bortgång” skriver han, rapporterar TT..

SVT - 01 nov 18 kl. 21:54

Skellefteå kom igen efter sju sorger

Sju raka förluster fick räcka för Skellefteå som vann mot Färjestad i sudden med 3-2 och bröt trenden i Karlstad. Det blev inte åtta bedrövelser..

Skånskan - 01 nov 18 kl. 22:33

Bilister störde tv-inspelning

Lomma Strax före klockan 18 på torsdagskvällen stängdes Kungsgårdsvägen till Lomma av. Detta för att en scen till SVT-produktionen ”Tsunami” skulle spelas in.Det var under stort hemlighetsmakeri som tv-produktionen tog sig in och spelade in några viktiga scener.

SVT - 01 nov 18 kl. 21:28

Frölunda nollade serieledaren – nytt mål av stortalangen

Malmös fina svit med fick ett abrubt slut i Göteborg. Frölunda och en storspelande Johan Mattsson nollade serieledarna. 18-årige Samuel Fagemo tryckte in och fastställde slutresultatet 3-0.

SVT - 01 nov 18 kl. 21:37

Djurgården vann toppmötet igen – målkungen avgjorde

Linköping skulle ta revansch för tisdagsförlusten. Men skyttekungen Daniel gjorde som en skyttekung gör – stänkte upp det avgörande målet i taket. Djurgården vann med 2-1 – förlusten var Linköpings fjärde raka.

SVT - 01 nov 18 kl. 22:05

Rögle lämnar jumboplatsen efter vinst mot mästaren

Rögle lämnar botten av SHL-tabellen. Tre powerplaymål mot Växjö bäddade för hemmasegern med 6–3. – Jättebra energi i matchen.

SVT - 21 okt 18 kl. 13:17

Saudiarabiens nya version: Khashoggi ströps och rullades in i matta

Det så kallade dödsteamet som misstänks ha tagit livet av Jamal Khashoggi använde otillåtet våld när de försökte övertala journalisten att återvända till Saudiarabien, säger en saudisk källa till Reuters. Landet har ännu en gång ändrat sin version av vad det var som hände på konsulatet och säger nu att Khashoggi ströps..

SVT - 29 okt 18 kl. 15:35

Filmstadens nya logga utskälld – här är andra kontroversiella logotypbyten

SF:s logga byts ut efter ett ägarbyte och missnöjet hos landets cineaster pyr. Men det är inte första gången ett byte av logga upprör..

SVT - 01 nov 18 kl. 14:09

Turkiet väntar ännu på svar om kvarlevor

Turkiet vill att Saudiarabien berättar var den saudiske journalisten Jamal Khashoggis kvarlevor finns. – Vi söker efter svar på frågan om var kroppen finns, säger den turkiske justitieministern Abdulhamit Gul..

SVT - 01 nov 18 kl. 20:22

Rosengård fullbordade floppsäsong med uttåg ur Champions League

I lördags var Rosengård en ribbträff och någon centimeter från SM-guld men blev till slut trea och blåsta på Champions League nästa säsong. I dag åkte Malmölaget ur Champions League redan i åttondelen efter att ha spelat 0-0 mot Slavia i Prag. Tjeckiskorna vann det första mötet med Malmö med 3-2 och avancerar nu till kvartsfinalen..

SVT - 01 nov 18 kl. 21:07

Storseger för MFF – har häng på Europa

Malmö FF reste sig efter det tumultartade poängtappet mot AIK senast. Skåningarna vann med klara 4–0 hemma mot Örebro och har fortsatt häng på en Europaplats..

SVT - 01 nov 18 kl. 21:10

Storvreta vann osannolikt målkalas – Stenberg fyramålsskytt

Det blev mål mest hela tiden. Totalt 22 stycken – mål var tredje minut. 14 av dem gjorde Växjö – fyra av dem gjorde Storvretas Henrik Stenberg som blev matchhjälte.

SVT Debatt - 01 nov 18 kl. 06:00

”Tjockisar är de sista vi får göra oss lustiga över”

”Är det tabu att kalla någon för tjockis? Nej. Det borde vara det, men det är det inte.

SVT - 01 nov 18 kl. 20:22

Rosengård fullbordade floppsäsong med uttåg i Champions League

I söndags var Rosengård en ribbträff och någon centimeter från SM-guld men blev till slut trea och blåsta på Champions League nästa säsong. I dag åkte Malmölaget ur Champions League redan i åttondelen efter att ha spelat 0-0 mot Slavia i Prag. Tjeckiskorna vann det första mötet med Malmö med 3-2 och avancerar nu till kvartsfinalen..

SVT - 01 nov 18 kl. 20:30

Djokovic om sin resa: ”Fenomenal prestation”

I juni var han rankad som nummer 22 i världen. Fyra månader senare är han återigen på toppen av tennistronen – Novak Djokovic. Han är också vidare till kvartsfinal i Paris Masters.

SVT - 02 okt 18 kl. 13:32

Efter bakslaget – Ebba Andersson tränar för fullt

Ebba Andersson missade längdlandslagets träningsläger i Toblach på grund av ett krånglande knä. Men nu tränar hon för fullt igen..

SVT - 01 nov 18 kl. 18:34

Hon hängde ut påse med kläder till Malmös hemlösa

Sofia Fredricks hängde en påse med kläder på en stolpe i allén vid Kungsgatan i Malmö. På en lapp skrev hon: ”Fryser du? Ta den här påsen med jacka, tröja, sockor och underställ!

SVT - 01 nov 18 kl. 19:09

Dramatik i guldstriden: AIK:are utvisad efter fyra minuter

AIK-fansens tiforök hade knappt blåst bort innan AIK fick Enoch Kofi Adu utvisad med ett direkt rött kort innan det ens gått fyra minuter mot Östersund..

Sydsvenskan - 08 nov 18 kl. 14:42

Odlare kritiska till SVT-program

SVT:s nya programserie om matsvinn, "Maträddarna" som leds av kocken Paul Svensson och journalisten Anne Lundberg, irriterar grönsaksodlare, skriver ATL, Lantbrukets affärstidning. I det första programmet besöktes en morotsodlare som hade ett svinn på t.

SVT - 08 okt 18 kl. 12:20

Henrik såg hur himlen blev grön – förevigade det magiska norrskenet över Vättern

När Henrik Berglind från Huskvarna läste att det var gynnsamma förhållanden för norrsken tog han sig snabbt ner till Vätterstranden för att försöka fotografera det mytomspunna himlaskådespelet. När bilderna var tagna och han hade packat ihop ökade plötsligt intensiteten kraftigt i norrskenet. – Jag är glad att jag hade tålamod och stannade kvar, säger Henrik Berglind till SVT Nyheter..

SVT - 31 okt 18 kl. 16:10

Kulturnyheterna listar: Skildringar av mörk materia vi minns

Den 31 oktober firas den Mörka materiens dag. En dag där forskare världen över tar tillfället i akt att uppmärksamma och upplysa om universums oupptäckta materia. Kulturnyheterna listar därför ett par tillfällen då den mörka materiens sett sig representerad i kulturen och getts spelrum inom dess obegränsade ramar..

SVT - 23 okt 18 kl. 15:36

Stefan Löfven om Khashoggi: “Jag vill se en utredning”

Statsminister Stefan Löfven (S) vill se en grundlig utredning när det kommer till den saudiske journalisten Jamal Khashoggis död. – Men jag vill ha en utredning och fakta på bordet om vad som faktiskt skett här innan vi tar ställning till slutsatserna, säger han till TT..

SVT - 25 okt 18 kl. 13:00

Nytt avhopp från rallycross-VM – svenska OMSE lämnar

Först Peugeot. Nu lämnar även det svenska OMSE-stallet rallycross-VM efter årets säsong. – Det är ett tråkigt beslut men vi måste göra detta för att säkra framtiden för företaget, säger stallägaren Andreas Eriksson..

SVT - 01 nov 18 kl. 17:23

Begravning på Leicesters matchdag

På lördag spelar Leicester sin första match efter att ägaren Vichai Srivaddhanaprabha omkom i en helikopterolycka. Det är samma dag som Vichais begravning inleds i Thailand..

SVT - 24 okt 18 kl. 14:38

Indiskt universitet erbjuder kurs om juridiken i Harry Potter-böckerna

Harry Potter på schemat för juridikstuderande kommer bli verklighet för studenter vid ett universitet i Indien. Kursen kommer dra paralleller mellan riktiga händelser och fiktiva situationer i böckerna med anknytning till juridik, och syftar till att uppmuntra studenterna till kreativt tänkande..

SVT - 30 okt 18 kl. 15:11

Raplåten som utmanar den thailändska regeringen

”Mitt land sätter pistolen mot din hals, de hävdar att vi är fria, men ger ingen frihet att välja själv” så går refrängen i den kontroversiella raplåt som utmanar den Thailändska militärjuntans regering och har vänt upp och ned på allmängiltiga regler om censur i landet..

SVT - 31 okt 18 kl. 18:25

Experten: De har tagit på sig bombningar i Iran

En paraplyorganisation som vill att en provins i Iran ska bli självständig. Det är gruppen som dansk säkerhetspolis pekat ut som måltavla för det misstänkta iranska attentatsförsöket i Danmark..

SVT - 01 nov 18 kl. 16:30

Sparkades och stämde Uppsala – nu är han tillbaka i klubben

Odin Lindell har tagits till nåder av Uppsala Basket. Centern som sparkades av Uppsala Basket i december 2016 och sedan stämde klubben är nu tillbaka. Han är licensierad till matchen mot Borås på fredag..

SVT - 17 okt 18 kl. 13:16

Flera döda på skola på Krim

Minst tio personer har dött i en explosion på en skola på Krim..

SVT - 18 okt 18 kl. 11:01

VW vill skrota gamla dieselbilar – erbjuder 100 000 kr för byte

I Tyskland kan ägare till äldre dieselbilar få mellan 40 000 och 100 000 kronor i premier av Volkswagen för att byta till miljövänligare modeller. VW vill nu skrota de äldre dieselbilarna..

SVT - 20 okt 18 kl. 17:47

17-åring glänste i Luleåseger

Noel Gunler hade kul som sjutton i sin hemmadebut för Luleå. Den 17-årige forwarden gjorde sitt första SHL-mål och spelade dessutom fram till ett i 3–1-segern över Malmö. – Grymt skönt och fantastiskt, säger Gunler till C More..

SVT - 27 okt 18 kl. 11:16

Flera olyckor i landet efter snöfall – SMHI varnar

Halka och blåst i södra Sverige har ställt till det på vägarna. På småländska höglandet kanade bilar i diket, och träd föll över vägarna efter kraftig blåst. – Det har varit ett besvärligt läge, säger Björn Öberg, presstalesperson för polisregion Öst..

SVT - 01 nov 18 kl. 15:51

Världsmästaren klar för Sweden International Horse Show

Världsmästaren Isabell Werth och Weihegold OLD är klart för start i Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show..

SVT Debatt - 24 sep 18 kl. 15:20

”Släpp fram SD och stödet kommer att falla som en sten”

”Demokratin värnas aldrig bäst genom att sätta demokratin på undantag. Resultatet när så ändå sker? Moralism, hyperkänslighet och allmän intellektuell lättja.

SVT - 14 okt 18 kl. 04:04

Värmerekord för oktober uppmätt på flera håll i landet

Det var ovanligt varmt i stora delar av landet under lördagen och flera värmerekord slogs. Varmast var Målilla, som nådde 24 grader..

SVT - 18 okt 18 kl. 03:05

Banksy efter konstkuppen: Auktionshuset visste ingenting

Närmare två veckor efter konstnären Banksys kupp på auktionshuset Sotheby’s i London kommer han nu med en mer utförlig förklaring. Han har publicerat ett nytt längre videoklipp som visar hur den, enligt honom, misslyckade kuppen var tänkt att det skulle gå. ”Vissa tror att auktionshuset var med på det, det var de inte”, skriver han på Instagram..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.