SVT V��st

Friday, 22 September, 10:09

Nyheter om SVT V��st

Sortering: Relevans | Senaste
SVT Debatt - 15 aug 17 kl. 09:59

”Låt Sveriges vinbönder sälja sin egen alkohol”

”Gårdsförsäljning vore ett naturligt och rimligt litet steg till, även i vårt försiktiga land”, skriver Mattias Svensson..

SVT - 28 aug 17 kl. 20:37

Sociala medier blir larmcentral i översvämningens Texas

”Snälla skicka hjälp!” Medan myndigheterna i Texas kämpar med tusentals nödsamtal i stormen Harveys spår kliver sociala medier in som ställföreträdande larmcentral. Men myndigheterna varnar för ryktesspridning och felaktig information..

SVT - 02 sep 17 kl. 23:11

”Finns inga bevis för Obamaavlyssning”

Det finns inga bevis för att Trump Tower i New York avlyssnades under valrörelsen förra året. Det framgår i domstolsdokument som det amerikanska justitiedepartementet har lämnat in, rapporterar CNN..

SVT - 03 sep 17 kl. 09:17

Expert om Nordkoreas kärnvapentest: Kommer fördömas hårt av omvärlden

Ett nytt nordkoreanskt kärnvapentest kommer att fördömas hårt av omvärlden, inklusive Kina, enligt Niklas Swanström, Asienforskare och chef för Institutet för säkerhets- och utvecklingspolitik..

SVT - 05 aug 17 kl. 19:47

Så blev pappan från Texas en kämpe för transpersoners rättigheter

Acceptera ditt barn, eller ta risken att få besöka en gravsten. Ken Ballard, en tystlåten pappa från Little Elm i Texas, hade aldrig trott att han skulle gå i täten i kampen för transpersoners rättigheter. Men en lag som hotar att ta ifrån hans son rätten att själv få välja vilken toalett han vill använda – förändrade allt..

SVT - 15 aug 17 kl. 17:38

Stora brister i kommunernas IT-säkerhet

Trots kommunernas allt större ansvar för samhällsviktig verksamhet är informationssäkerheten alldeles för dålig. Det visar flera rapporter. Och det är de små kommunerna som har det särskilt tufft..

SVT - 29 aug 17 kl. 15:50

Konteramiralen Anders Grenstad om Nordkorea: En upptrappning men ingen krigsförklaring

Om Nordkoreas robotskjutning över Japan.

SVT - 25 aug 17 kl. 11:20

David Batra: ”Det är en förlust för partiet”

Till Kulturnyheterna säger David Batra att man får ta saker som de kommer och hitta den roliga vinkeln, apropå hustrun Anna Kinberg Batras (M) avgång, men om föreställningen blir bättre kan han inte svara på. – Om man är intresserad av mitt liv och tror att jag kan framställa det här på ett roligt sätt, då kommer det bli bra, säger David Batra..

SVT - 03 sep 17 kl. 07:59

Japan: Nordkoreas agerande kan inte tolereras

Japans premiärminister Shinzo Abe fördömer i skarpa ordalag Nordkoreas förmodade kärnvapentest. –Vi kan absolut inte tolerera det och protesterar skarpt, sade han i ett tv-uttalande..

Norrtelje Tidning - 24 aug 17 kl. 08:57

Linnéa tvingades åka till Västerås för att föda barn – debatterar förlossningsvården i tv

I kväll medverkar Linnéa Tankred, Norrtälje, i SVT-programmet Opinion live. Hon är förgrymmad över den roadtrip som hon råkade ut för när sonen Jamie skulle födas.
– För jäkligt att de inte kan planera bättre.

SVT - 01 sep 17 kl. 08:54

Sofia Coppola om historiska priset: ”Stolt över erkännandet”

För sin senaste film ”De bedragna”, blev Sofia Coppola andra kvinnan i Cannes-festivalens historia att vinna pris för bästa regi. Kulturnyheterna träffade henne för att prata om det kvinnliga perspektivet. Och om varför hon i sin film – som baseras på Thomas P.

SVT - 03 sep 17 kl. 05:49

Skalv i Nordkorea

Ett skalv med magnitud 5,6 har inträffat i Nordkorea, enligt USA:s geologiska myndighet USGS..

Expressen - 23 jul 17 kl. 09:46

Sarah Sjöström var överlägsen i försöken

Sarah Sjöström ser ut att ha prickat VM-formen.På 100 meter fjärilsim slog Sjöström till med 55.96 redan i försöken.

Expressen - 29 aug 17 kl. 15:06

Här är alla deltagarna i "Tro, hopp och kärlek"

SVT:s dejtingprogram "Tro, hopp och kärlek" - där kyrkliga personer letar kärleken – har premiär under tisdagen.Här är årets kärlekstörstande deltagare..

SVT - 22 aug 17 kl. 15:55

Regeringen fick rapport om säkerhetsrisker av Transportstyrelsen

Regeringskansliet fick redan 2015 en rapport om att projektet där Transportstyrelsens IT-drift skulle läggas ut på entreprenad till IBM innebar säkerhetsrisker. Det skriver Dagens nyheter som tagit del av säkerhetsrapporten..

SVT - 01 sep 17 kl. 17:19

Nöjesveteraner i Kristallens nomineringstopp

I kväll går Kristallengalan av stapeln och det är ”Mandelmanns gård”, ”Wahlgrens värld” och Filip och Fredrik som toppar nomineringslistan med tre nomineringar var..

SVT - 27 aug 17 kl. 15:37

Uppgift: M väljer ny ledare 8 oktober

Den 8 oktober samlas moderaterna till en extra partistämma för att utse den som ska efterträda Anna Kinberg Batra. Det uppger Svenska Dagbladet..

SVT - 29 aug 17 kl. 09:58

Migrationsverket fortsätter utvisa till Afghanistan

Fortsätter utvisa asylsökande afghaner.

DI - 31 aug 17 kl. 17:26

Tre MP-toppar nobbar riksdagsvalet

De tre miljöpartisterna Carl Schlyter, Valter Mutt och Annika Lillemets kommer inte att ställa upp i riksdagsvalet i september nästa år. En av anledningarna är att de inte kan acceptera den linje som partiet har tagit, rapporterar SVT Nyheter..

SVT - 02 sep 17 kl. 18:04

Trumps världskända ”last night in Sweden”-uttalande

Efter fyra veckor som USA:s president nämnde Donald Trump överraskande nog Sverige i ett tal. ”Ni såg vad som hände i Sverige i går kväll”, sade Trump. Uttalandet blev världskänt och fick hela världen att undra vad som egentligen hänt i Sverige..

SVT - 30 aug 17 kl. 09:34

Annie Lööf om Trump: ”Han har ett märkligt morgonhumör”

Vad tycker Centerpartiets partiledare Annie Lööf om USA:s president Donald Trump? Det undrade tittaren Elias, 8 år. Och Lööf berättade att hon var bekymrad av flera anledningar..

SVT - 31 aug 17 kl. 18:57

USA stänger ryska konsulatet i San Fransisco

Tonen hårdnar mellan USA och Ryssland efter att Moskva nyligen fattat ett beslut som tvingar hundratalas amerikanska diplomater att lämna Ryssland..

SVT - 01 sep 17 kl. 09:59

Nya regler för partier i skolan

Regeringen vill ändra i skollagen inför valåret, så att reglerna kring hur politiska partier kan bjudas in till skolor blir tydligare. Rektorn på skolan ska nu få större makt över vilka partier som är välkomna till skolan..

Expressen - 31 jul 17 kl. 12:01

Regeringen frågade myndigheter om outsourcad IT

Regeringskansliet ska ha skickat mejl till flera myndigheter där de frågar om de outsourcat sin IT-drift, skriver SVT Nyheter.Detta ska ha skett i samband med att försvarsutskottet kallades till ett extrainsatt möte om Transportstyrelsens IT-skandal.– Det är bisarrt.

SVT - 01 sep 17 kl. 12:42

Konsumentverket: ”Få konsumenter läser avtal”

Konflikten mellan Com Hem/Boxer och Discovery Networks fortsätter. Parterna har fortfarande inte lyckats komma överens om ett nytt distributionsavtal och miljontals tv-tittare kan missa helgens VM-kvalmatch. Konsumentverket uppmanar nu berörda kunder att vara mer noggrann vid tecknandet av avtal med operatörer..

SVT - 28 jul 17 kl. 19:09

SvD får böter för att ha publicerat ”järnrörsfilm”

Idag dömde Lunds tingsrätt Svenska dagbladet till böter på 18.000 kronor till SD-toppen Kent Ekeroth. Detta till följd av nyhetsmediets publiceringar ur den så kallade järnrörsfilmen.

Cornucopia - 26 aug 17 kl. 13:37

Kommande förslag: Höginkomsttagare ska betala mer för SVT och SR

Så ser det ut att komma. Den statliga politiskt kontrollerade statstelevisionen och statsradion ska skattefinansieras och även de utan vare sig TV eller TV-tittande ska nu vara med och betala. Enligt mediauppgifter ska skattefinansieringen av den politiska radion och teven vara progressiv, så höginkomsttagare ska betala mer för skiten.

Sydsvenskan - 02 sep 17 kl. 04:29

Värktablett kan hämma muskeltillväxt

Läkemedel med ibuprofen, som Ipren, är vanligt att använda vid värk och feber. Ny forskning visar att den sortens medicin kan hämma effekterna av träning, rapporterar SVT Nyheter. Att äta höga doser medicin med ibuprofen under lång tid kan hämma muske.

Expressen - 02 sep 17 kl. 21:27

Daniel Majstorovic lämnar storklubben

Daniel Majstorovic lämnar sitt uppdrag som sportchef för AEK Athen. Enligt uppgifter till SVT Sport väljer 40-åringen att inte förlänga sitt kontrakt och lämnar med omedelbar verkan.Enligt uppgifter i England kan han vara aktuell för Wolverhampton.

SVT - 21 jul 17 kl. 17:26

Anna Kinberg Batra (M) om it-skandalen: ”Löfven måste svara på vad han visste”

IT-skandalen kring Transsportstyrelsen växer. Under fredagen kunde SVT Nyheter avslöja att uppgifter ur det militära fordonsregistret lämnades till utlandet. – Jag ser mycket allvarligt på det här, säger Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra..

SVT - 01 aug 17 kl. 11:39

KDU-politikern om Pride: ”Perversa veckan”

Adam Davidsson, som sitter i förbundsstyrelsen för Kristdemokraternas ungdomsförbund, skrev på Twitter att ”perversa veckan dragit igång i Stockholm” och syftade på Stockholm Pride som inleddes på måndagen. Efter tweeten har han meddelat att han inte kommer att ställa upp för omval. – Han har fått en skarp tillsägelse, säger KDU:s generalsekreterare Fredrik Bergström..

SVT - 26 aug 17 kl. 00:49

Nordkorea avfyrar ”oidentifierbar projektil”

Nordkorea ska tidigt på lördagen ha avfyrat en oidentifierbar projektil i havet öster om landet, uppger Sydkoreas militär..

SVT - 02 sep 17 kl. 02:05

Storm slog till mot turistort

Minst tre människor har omkommit efter de kraftiga skyfall som stormen Lidia fört med sig i Mexiko. Området kring den populära turistorten Los Cabos har drabbats av översvämningar..

SVT - 01 sep 17 kl. 06:00

Recension: ”City of Ghosts”

”En gripande insyn i terrorismens avtrubbande kraft”. Kulturnyheternas filmkritiker Kristoffer Viita har sett en skräckfylld dokumentär om terrorsekten Isis..

SVT - 02 sep 17 kl. 19:04

Kenyattas vrede mot HD: ”Det kan inte fortsätta så här”

Dagen efter att Högsta domstolen i Kenya överraskande beslöt att underkänna förra månadens presidentval på grund av fusk börjar valets segrare, den sittande presidenten Uhuru Kenyatta surna till allt mer..

BT - 02 sep 17 kl. 20:14

"Jag trodde inte att vi skulle vinna"

– Det är ett fantastiskt erkännande, säger Sanna Klinghoffer, reporter på SVT som stod bakom dokumentären "Ensamma mot IS", som tog hem kategorin Årets granskning under gårdagens Kristallengala..

SVT - 25 aug 17 kl. 19:31

Rosa Parks hus flyttas till USA – från Tyskland

Medborgarrättsaktivisten Rosa Parks hus räddades från att rivas av konstnären Ryan Mendoza, som flyttade det från USA till Tyskland. Men efter den senaste tidens diskussion kring offentliga monument med sydstatskopplingar ser det ut som om huset får flytta tillbaka – detta då konstnären som köpte huset hävdar att USA i dagsläget saknar minnesmärken över medborgarrättsrörelsen..

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 17 kl. 19:27

Matos tömde Dreamhack

Mitt under e-sporteventet Dreamhack utlöstes brandlarmet och Malmö Arena fick utrymmas. Mellan 6 000 och 7 000 personer fick lämna lokalerna, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Efter en halvtimme kunde räddningstjänsten konstatera att det inte rörde sig om.

Kristianstadsbladet - 02 sep 17 kl. 19:27

Matos tömde Dreamhack

Mitt under e-sporteventet Dreamhack utlöstes brandlarmet och Malmö Arena fick utrymmas. Mellan 6 000 och 7 000 personer fick lämna lokalerna, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Efter en halvtimme kunde räddningstjänsten konstatera att det inte rörde sig om någon brand och publiken kunde återvända.

SmålandsPosten - 02 sep 17 kl. 19:27

Matos tömde Dreamhack

Mitt under e-sporteventet Dreamhack utlöstes brandlarmet och Malmö Arena fick utrymmas. Mellan 6 000 och 7 000 personer fick lämna lokalerna, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Efter en halvtimme kunde räddningstjänsten konstatera att det inte rörde sig om någon brand och publiken kunde återvända.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.