SKL

Tuesday, 23 October, 22:53

Nyheter om SKL

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 01 okt 18 kl. 17:08

Kommunen kan stå med Svarte Petter

Unga ensamkommande lever hemlösa i väntan på den nya gymnasielagen som kan ge dem uppehållstillstånd. Sveriges kommuner och landsting, SKL, är kritiska till lagens otydligheter kring kommunernas ekonomiska ansvar när lagen genomförs..

SR - 29 sep 18 kl. 19:59

Granskning: SKL:s statistik om sjukvården har stora brister

En granskning som tidningen Sjukhusläkaren har gjort visar allvarliga fel i den statistik som Sveriges kommuner och landsting presenterar om sjukvården i Sverige..

NSD - 29 sep 18 kl. 05:00

Socialtjänsten: "Vi följer SKL:s tolkning"

Drygt 20 ungdomar som berörs av den nya gymnasielagen är hemlösa och kommunen hjälper inte med ny bostad: ”Det är ingen kommunal fråga”, säger Thomas Utterström, verksamhetsområdeschef..

DN - 01 sep 18 kl. 22:15

Personalbristen riskerar leda till mångmiljardnota

Bristen på hundratusentals offentliganställda väntas kosta samhället många miljarder kommande år. Men ingen kan svara på exakt hur mycket pengar det rör sig om.  – Läget är mycket bekymmersamt, säger Agneta Jöhnk, chef för avdelning för arbetsgivar­politik på Sveriges Kommuner och landsting, SKL.

DI - 20 sep 18 kl. 18:49

Nytt läraravtal ska möta lärarbristen

Lärarnas Samverkansråd, där de båda lärarfacken ingår, är överens med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och arbetsgivarförbundet Sobona om ett nytt avtal för lärarna i kommunal sektor för att klara skolans kompetensförsörjning. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Dagens Medicin - 03 okt 18 kl. 16:14

SKL i blåsväder för friserade siffror

I somras gick SKL ut med nyheten att väntetiderna i Sverige står sig bra gentemot andra jämförbara EU-länder, men rapporten visar sig nu vara ett hafsverk..

Barometern - 18 sep 18 kl. 16:36

Ny rapport visar på snabb vård i länet

Strokevården i Kalmar län är bättre än rikssnittet. Det visar en ny rapport från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Snabbast vård i länet får patienterna i Oskarshamn..

DN - 25 sep 18 kl. 13:45

SKL om gymnasielagen: ”Hel del otydligheter”

Migrationsöverdomstolen ger grönt ljus åt den omdiskuterade gymnasielagen. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) väntar nu på regeringens besked hur de praktiska frågorna ska lösas. De handlar bland annat om vilka utbildningar ungdomarna kan gå och hur de ska försörja sig..

UNT - 03 sep 18 kl. 06:00

Knivsta är en ovanligt säker plats

Enligt SKL är Knivsta Sveriges fjärde säkraste kommun, något som bekräftas av polisens statistik..

Dagens PS - 20 aug 18 kl. 08:37

Ekonomiprofessorn får inte kalkylen att gå ihop

”Jag har svårt att se hur det hela ska gå ihop”, säger Lars Calmfors till TT. Kalkylen svajar, enligt Calmfors, när regeringen budgeterar för ökade statsbidragen på 20 miljarder kronor till kommunerna – utan att höja skatterna; plus ytterligare så kallade riktade bidrag till vad som beskrivs som ”specifika ändamål”. Pengarna behövs bland annat till hundratals nya äldreboenden, skolor och vårdcentraler; dessutom måste kommunerna anställa runt 215.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 14:00

En äldrepeng – för valfrihet av omsorg

Skurup En äldrepeng, bestämda nypor vid upphandling av färdtjänsten och stopp till flyktingar går Skurupspartiet till val på.Skurupspartiet vill öka valfriheten för äldre som behöver omsorg. De vill införa en äldrepeng, en variant av Loven, fast denna gång handlar det om att man som 80 år fyllda har rätt till en plats på särskilt boende.

UNT - 27 aug 18 kl. 16:36

Kommunen klättrar i rankning

Enköpings kommun har förbättrat sitt resultat i SKL:s kvalitetsmätning kommunkompassen..

Skånskan - 23 aug 18 kl. 14:55

Skola och äldre i centrum

SVALÖV Vård, omsorg, förskola, skola, boende och kollektivtrafiken stod i centrum när den sedvanliga utfrågningen av politiker arrangerades på Folkets hus i onsdags kväll.
Fullsatt gällde och frågorna blev många under kvällen – inte minst om Liberalernas utspel att spara in tio miljoner kronor på hemtjänsten i kommunen.Det fick Trolleholmsbon Kristina Backe att fråga hur man egentligen tänkt sig hur det skulle genomföras.

Blekinge Läns tidning - 17 aug 18 kl. 18:54

"Det finns större problem än pensionsskulder”

SKL menar man det finns betydligt större utmaningar för kommunerna än pensionsskulderna och på Karlskrona kommuner menar ansvarig chef att läget är under kontroll. Statistik visar att kommunens soliditet blivit allt bättre sedan 2015..

Skånskan - 08 aug 18 kl. 17:03

Välfärden hotas

I många år har det slagits larm om att det saknas pengar till att långsiktigt upprätthålla välfärden i vårt land. Det har skett genom den tvärpolitiska Borgkommissionen, ledd av Pär Borg, och vid upprepade tillfällen av Sveriges kommuner och landsting, (SKL). Samma varningar har gång på gång också kommit från den ansedde kommunekonomen Hans Jensevik.

Dagens PS - 10 aug 18 kl. 09:35

Ledarkollen: Liberalismens kris

Idag handlar ledarkollen om liberalismens kris, om svenska företag och sanktionerna, om demokratihotet från vänster och om valfärdens kärna.  Och så lite om valaffischerna. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

DI - 14 sep 18 kl. 15:34

SKL: Regeringskaos ger snålbudget

Väljarna förföljdes ända in i vallokalen av en störtskur med vallöften. Men det infekterade regeringsbråket kan resultera i motsatsen - en budget som skramlar tomt. ”Kommuner kan tvingas höja skatten”, säger SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog.

UNT - 05 aug 18 kl. 00:00

Vi kräver rättvisa villkor

Vi anser att ersättningen till utförare av daglig verksamhet bör räknas upp med SKL:s vård- och omsorgsprisindex, skriver Stefan Lahti och Karl Rydå från Vårdföretagarna..

GöteborgsPosten - 01 aug 18 kl. 08:12

Digitalt livsviktigt för vården

Användningen av digitala vårdtjänster har ökat snabbt det senaste året och det är en utveckling som måste fortsätta, ser SKL. – Vi uppmanar alla att utveckla digitaliseringens möjligheter. Vi kommer inte klara välfärdsnivån om vi inte gör det, säger Åsa Sandgren-Åkerman på SKL..

Dagens Medicin - 18 jul 18 kl. 12:44

Han tar över på SKL

Fredrik Lennartsson tar över efter Hans Karlsson som chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting..

NSD - 01 aug 18 kl. 05:00

Vårdens ödesfråga: Personalbristen

SKL pekar ut kompetensförsörjningen som välfärdens viktigaste framtidsfråga..

SR - 30 jul 18 kl. 11:41

Hälften av besluten i Norrbotten påverkas av EU

I kommun- och regionfullmäktige är ungefär hälften av besluten påverkade av EU, visar en rapport från SKL. Trots detta saknar många politiker tillräcklig kunskap för att prata om EU med sina väljare..

NT - 29 jul 18 kl. 19:00

SKL: Lagen kan behöva ses över

Trafikverkets förslag att väg 801 ska dras in från allmänt underhåll har kritiserats från flera håll..

YA - 28 jul 18 kl. 02:32

Insändare: Inte vänsterstyrets förtjänst att det går bra förskolorna

Sylve Qvillberg (S) och vänsterstyret tar åter åt sig äran för Skurups kommuns framskjutna placering i SKL jämförelse kring grundskolan..

Dagens Medicin - 26 jul 18 kl. 13:22

Smer vill prata etik med SKL

Statens medcinsk-etiska råd vill ha mer ordning i de etiska diskussionerna och föreslår samordning vid Sveriges Kommuner och Landsting..

Dagens Medicin - 27 jul 18 kl. 13:17

Värmen tvingar fram möte om vården

Socialdepartementet bjuder in vårdmyndigheter och SKL till veckovisa möten så länge värmen håller i sig..

Dagens Medicin - 17 jul 18 kl. 11:57

Patientskador i vården ökar igen

Antalet lindriga patientskador på sjukhusen ökar igen efter en tidigare minskning, visar en femårsrapport från SKL..

DN - 19 jul 18 kl. 05:46

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om..

Dagens Medicin - 13 jul 18 kl. 14:10

Landsting trotsar råd om nekad vård till tillståndssökande

Flyktingar som sökt tillstånd för att fullfölja sina studier bör nekas subventionerad vård, enligt Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Men flera landsting går emot inrådan..

Skånskan - 20 jul 18 kl. 04:00

Digital vård med för­stånd

Den di­gi­tala ut­veck­lingen ger nya möj­lig­heter ock­så för vården. Den har ut­nyttjats un­der flera år men pro­cessen är ändå bara i en första fas. Det har ex­em­pel­vis gans­ka länge gått att förnya re­cept via nätet i många lands­ting, och lä­ka­re kan få hjälp att ana­ly­sera rönt­gen­bilder på di­stans, till och med från Au­stra­li­en där vår natt är dag.

Helsingborgs Dagblad - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om. – Jag kan bekräfta att äldreministern bjudit in Socialst.

BT - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om.(TT).

YA - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om.(TT).

Kristianstadsbladet - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om.(TT).

Blekinge Läns tidning - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om.(TT).

SmålandsPosten - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om.(TT).

Barometern - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om.(TT).

Sydöstran - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om.(TT).

UNT - 18 jul 18 kl. 22:54

Äldreministern kallar till möte om värmen

Äldreminister Lena Hallengren (S) har bjudit in två myndigheter och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) till ett möte om äldres situation i värmeböljan, vilket Aftonbladet först rapporterade om..

Sydsvenskan - 18 jul 18 kl. 17:44

Chef på Region Skåne lämnar för topptjänst på SKL

Så sent som i januari i år tog han över som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Skåne..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.