SHB

Saturday, 22 September, 20:22

Nyheter om SHB

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 28 aug 18 kl. 07:36

SHB höjer Inwido

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Inwido till köp från öka. Riktkursen höjs till 87 från 80 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt..

PrivataAffärer - 07 sep 18 kl. 14:30

SHB-fonder dumpar bettingbolagen

”Bettingsektorn samt sådant som alkohol, tobak, pornografi och krigsmaterial får inte ingå i sådana fonder. Sedan har vi andra fonder som får äga exempelvis betting-relaterat. Då försöker dessa fonder påverka bolagen att ta ansvar för sina kunder genom dialog, om bolag inte är villiga att genomföra sådant arbete så skulle det kunna vara en grund till att sälja av”, säger Magdalena Alveskog, ställföreträdande vd på Handelsbanken Fonder, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 04 sep 18 kl. 10:33

Intrum byts mot Sampo i SHB:s Aktieportföljen

SHB:s analysteam har rekommendationen öka för Intrum samt köp avseende Sampo. ”Vi ser Sampo som en högutdelande aktie och räknar med en potentiell tillväxt i koncernbolagets utdelningar”, framhåller Handelsbanken Capital Markets som räknar med en genomsnittlig direktavkastning på 6,9 procent för 2018-2019.  .

DI - 10 aug 18 kl. 15:26

SHB Fonder har ökat till strax över 5 procent i Immunovia

Handelsbanken Fonder har ökat innehavet i Immunovia till 5,03 procent av kapital och röster.  Det framgår av ett flaggningsmeddelande. .

Affärsvärlden - 24 jul 18 kl. 10:57

SHB lyfter Oriflame

Kosmetika-aktien stiger sedan Handelsbankens analytiker bytt råd från minska till öka..

Affärsvärlden - 23 jul 18 kl. 09:39

SHB gillar CLX

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för CLX till köp från minska. Riktkursen höjs från 73 kronor till hela 115 kronor..

Dagens PS - 19 jul 18 kl. 08:59

Di: Jobbslakt hotar storbanken – vd nekar

“Tusentals jobb står på spel” på svenska storbanken, enligt initierade källor. Onsdagens rapport från Handelsbanken, SHB, blev en besvikelse då kostnaderna fortsätter att skena i högre takt än intäkterna. För att råda bot på den allt större kostnadskostymen – ett välkänt problem i branschen enligt en artikel i Di:s torsdagsutgåva – ska banken nu digitaliseras, där framförallt administrativt arbete ska överföras från bankpersonal till datorer.

DI - 18 jul 18 kl. 19:57

Tusentals jobb på spel – ny besvikelse hotar SHB

Tusentals jobb står på spel när Handelsbanken vill sänka kostnaderna genom att digitalisera och effektivisera bankens kontor. Men effektiviseringsprogrammet riskerar att bli ett misslyckande eftersom banken inte tvingar överflödig personal att sluta. "Vi ska inte säga upp någon", säger vd Anders Bouvin..

DI - 20 jul 18 kl. 06:47

SHB höjer Gränges efter rapportfallet

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Gränges till köp från öka..

DI - 18 jul 18 kl. 06:33

SHB i linje med förväntningarna

Handelsbankens rörelseresultat blev 6.220 miljoner kronor i det andra kvartalet. Det kan jämföras med förväntade 6.

DI - 18 jul 18 kl. 06:53

SHB: så mycket kostar utvecklingen av den brittiska delen

Handelsbankens tidigare bedömning om kostnader på 300 miljoner kronor för 2018 års arbete med att utveckla den brittiska verksamheten kvarstår. Det framgår i halvårsrapporten..

DI - 10 jul 18 kl. 08:04

SHB sänker Wihlborgs rekommendation till minska

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Wihlborgs till minska från köp. Riktkursen sänks till 105 från 119:50 kronor..

Affärsvärlden - 19 jun 18 kl. 10:28

SHB:s nya småbolagsfavoriter

Leo Vegas, Lifco och Scandic Hotels letar sig in på Handelsbankens småbolagslista, som består av åtta små och medelstora favoritbolag, på bekostnad av Kindred, Addtech och Bravida som alla petas..

DI - 12 jun 18 kl. 20:08

Besvikelse efter SHB:s inställda tradition - "Som att ställa in julafton"

Handelsbanken med vd Anders Bouvin ställde i år plötsligt in bankens kanske viktigaste interna möte, som har varit en central del i bygget av bankens framgångsrika kultur ända sedan legendariske Jan Wallanders tid som vd.  ”Jag känner inte längre igen vår bank”, säger en källa till Di..

Dagens PS - 11 jun 18 kl. 08:38

Missnöje i storbanken efter börsfiasko

Anställda ser ut att bli utan avkastning på konvertibellånet. Och det är inte det enda problemet… Dagens Industri berättar att det jäser internt på Handelsbanken. Bakgrunden är en svag utveckling för både konvertibellånet och personalstiftelsen Oktogonen.

PrivataAffärer - 11 jun 18 kl. 11:57

Här är måndagens färska analyser

Goldman Sachs har höjt sin rekommendation för SEB till neutral från sälj. Riktkursen höjs till 91 från 86 kr. Goldman Sachs har höjt sin rekommendation för SHB till neutral från sälj.

Dagens PS - 07 jun 18 kl. 08:59

Fingerprint slängs ut ur börsens finrum

In åker i stället Ola Rolléns bolag Hexagon. Mätteknikbolaget Hexagon, där Ola Rollén är vd, är ny medlem i storbolagsindexet OMXS30. Det uppger Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till ett pressmeddelande från Stockholmsbörsen och förklarar att Hexagons börsvärde uppgår till cirka 187 miljarder kronor.

DI - 01 jun 18 kl. 09:55

SHB: Lönerna är på väg upp

Löneökningarna växlade upp i mars och även om det delvis beror på tillfälliga effekter är lönerna i en uppgående trend. Med tanke på att produktivitetstillväxten är lägre än tidigare kan redan något högre löneökningar ge ett rejält ökat kostnadstryck i företagen, vilket kommer att få dem att höja priserna..

DI - 30 maj 18 kl. 11:48

Fingerprint placeras på Light Coverage-lista

Handelsbanken (SHB) har placerat Fingerprint Cards på sin så kallade Light Coverage-lista, där banken upprätthåller någon form av bevakning av bolaget men inte har någon rekommendation eller riktkurs för aktien. Det uppger banken för Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 25 maj 18 kl. 10:47

Bankjättens analys: Di:s rapportering sänker Handelsbanken

Den relativt svaga utveckling som SHB har haft gentemot den närmaste sektorkollegan Swedbank under den senaste tiden är delvis en följd av rapporteringen om bristerna inom den brittiska verksamheten. Det skriver RBC i ett marknadsbrev på fredagen och kallar det ytterligare "ofördelaktigt regleringsbrus"..

PrivataAffärer - 21 maj 18 kl. 08:24

FI-kritik mot SHB:s kreditgivning

Den svenska finansinspektionen, FI, har i en skrivelse i april i år riktat kritik mot Handelsbankens sätt att sköta kreditgivningen i den brittiska verksamheten. Det skriver Dagens industri i måndagens tidning....

DI - 20 maj 18 kl. 20:02

SHB:s brittiska bygge får kritik av Finansinspektionen

Di kan avslöja att tillsynsmyndigheter har upptäckt ytterligare allvarliga brister i Handelsbankens brittiska verksamhet där bankens nuvarande koncernchef Anders Bouvin tidigare var högste chef..

DI - 18 maj 18 kl. 11:25

SHB mäklar storpost i Mekonomen

Handelsbanken har mäklat drygt 940.000 aktier i Mekonomen, vilket motsvarar cirka 2,6 procent av bildelskedjan, till kursen 120 kronor per aktie under fredagsförmiddagen. Det framgår av Infronts avslutsstatistik..

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 08:08

Så många bankkontor har gått i graven

Dagens Industri skriver i dag om bankkontorsdöden i Sverige. De svenska storbankerna har på tre år lagt ned en fjärdedel av sina kontor. Nordea utmärker sig med att ha halverat sitt kontorsnät medan Handelsbanken i viss mån går mot trenden och i dag har nästan lika många svenska bankkontor som de andra tre storbankerna tillsammans, berättar Di där Handelsbankens presschef Johan Wallqvist förklarar varför banken i relativt hög utsträckning har kvar sin service med kontor – SHB har endast krympt antalet kontor med tio procent de senaste tio åren.

DI - 15 maj 18 kl. 15:54

Morgan Stanley: SHB är fullvärderad

Handelsbanksaktien förefaller vara fullvärderad i spåren av bostadsmarknadsoro och försvagade intäktstrender. Det anser Morgan Stanley som på tisdagen upprepat undervikt av aktien med ny riktkurs om 99 kronor (105)..

DI - 14 maj 18 kl. 09:48

SHB höjer rekommendationen för Autoliv

Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv har goda förutsättningar för den kvarvarande verksamheten inom passiv säkerhet såväl som för det avknoppade bolaget Veoneer, inom aktiv säkerhet. Det skriver Handelsbanken i en analys på morgonen där de höjde Autoliv till köp från tidigare öka, och höjde riktkursen till 175 dollar från tidigare 162 dollar. .

DI - 08 maj 18 kl. 18:31

SHB-stiftelse köper Industrivärden-aktier för 200 miljoner

Handelsbankstiftelsen Jan Wallander och Tom Hedelius Stiftelse har köpt 1 miljon A-aktier i Industrivärden den 7 maj till kursen 199 kronor. Affären var således värd 199 miljoner kronor. .

DI - 01 maj 18 kl. 20:06

Per Boman om problemen i SHB: ”Självklart har jag ett ansvar”

I sin första större intervju på flera år ger Handelsbankens ordförande Pär Boman sin syn på bankens kris i Storbritannien, vd Anders Bouvins ansvar och framtidens banker. ”Många har anledning att fundera på vad man hade kunnat ha gjort annorlunda”, säger Pär Boman om penningtvättshärvan. .

DI - 30 apr 18 kl. 08:02

SHB tonar ner positivt omdöme om Ahlsell-aktien

Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Ahlsell till öka från köp. Riktkursen sänks till 62 från 68 kronor..

DI - 30 apr 18 kl. 08:01

SHB höjer riktkursen för Electrolux

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Electrolux till öka från minska. Riktkursen sänks till 260 från 265 kronor..

DI - 25 apr 18 kl. 05:00

Detta händeronsdag 25 april

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - SHB (kl 6.30), Nordea (kl 7.00), Enea (kl 7.

Affärsvärlden - 26 apr 18 kl. 15:38

SHB-toppar tankar aktier

Både Handelsbankens vd och styrelseordförande tankar aktier efter kvartalsrapporten..

Dagens PS - 26 apr 18 kl. 07:56

Bankbossen köper aktier – trots resultatmissen

Pär Boman börstankar portföljen för över 6,6 miljoner kronor. Handelsbankens styrelseordförande gjorde aktieköpet i går, onsdag, enligt Finansinspektionens insynslista, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Boman shoppade då 70.

DI - 25 apr 18 kl. 22:01

Pär Boman köper SHB-aktier för 6,65 miljoner kronor

Handelsbankens ordförande Pär Boman har den 25 april via närstående bolaget Hulabo köpt 70.000 A-aktier i banken. Aktierna köptes till kursen 95,03 kronor per aktie, en affär på 6,65 miljoner kronor.

DI - 25 apr 18 kl. 13:50

Raset i SHB – en dundersmäll för Lundberg

Handelsbanken faller tungt efter sin rapportbesvikelse. För storägaren Fredrik Lundberg innebär raset en mångmiljonsmäll..

DI - 25 apr 18 kl. 09:30

SHB: Bolåneprocessen kommer bli helt digitaliserad

Handelsbanken, liksom marknaden i stort, kan förväntas komma att bli helt digitaliserad vad det gäller bolåneprocessen med ansökningar och lånelöften..

Kristianstadsbladet - 25 apr 18 kl. 09:32

Ras för SHB och Atlas Copco

Stockholmsbörsen inleder med fallande kurser, hårt pressad av Atlas Copco och Handelsbanken som rasar efter sina delårsrapporter. Även fallande USA-börser under gårdagen påverkar. Efter en knapp halvtimmes handel har det breda OMXS-indexet backat med en procent, ungefär i linje med de ledande Europabörserna.

Helsingborgs Dagblad - 25 apr 18 kl. 09:32

Ras för SHB och Atlas Copco

Stockholmsbörsen inleder med fallande kurser, hårt pressad av Atlas Copco och Handelsbanken som rasar efter sina delårsrapporter. Även fallande USA-börser under gårdagen påverkar. Efter en knapp halvtimmes handel har det breda OMXS-indexet backat med en.

Barometern - 25 apr 18 kl. 09:32

Ras för SHB och Atlas Copco

Stockholmsbörsen inleder med fallande kurser, hårt pressad av Atlas Copco och Handelsbanken som rasar efter sina delårsrapporter. Även fallande USA-börser under gårdagen påverkar. Efter en knapp halvtimmes handel har det breda OMXS-indexet backat med en procent, ungefär i linje med de ledande Europabörserna.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.