SEK

Wednesday, 21 October, 23:38

Nyheter om SEK

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 15 sep 20 kl. 11:48

Trading Direkt: Om H&M efter omvända vinstvarningen

  Teknisk analys av Tobbe Rosén: S&P500, DAX, OMXS30, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Balco, Softronic, Biovica, Klövern, Minesto, BHG, Kancera, Millicom, Neonode, Avensia, Tomra, EQT, Nobia, Fortnox, Saxlund.  .

Cornucopia - 15 sep 20 kl. 14:01

Höjd elbilspremie - och höjd malus-straffskatt på fossilbilar i höstbudgetens gröna återhämtning

Igår presenterade regeringen med Per Bolund (MP) i spetsen den så kallade gröna återhämtningen i höstbudgeten. Den innebär bland annat höjd straffskatt på de allra flesta Volvobilar, samt höjd elbilspremie för de utlandstillverkade elbilarna. En genomgång av övriga förslag i omställningen nedan.

Cornucopia - 15 sep 20 kl. 07:26

Osäker återhämtning på Nasdaq - men Tesla rusade - guldpriset upp

Det har skett viss återhämtning på Nasdaq-börsen, men den är spretig och kanske inte alls så kraftfull som man tro, även om Tesla-aktien återigen rusade. Guldpriset har dock tagit ett kliv uppåt, vilket talar för stigande oro.Bulls on parade(?

Cornucopia - 12 sep 20 kl. 11:39

Kronofogden börjar utmäta SAS

Dagens Industri uppger att Kronofogden börjar utmäta SAS. Dels för fordringsägande kunder, där SAS inte betalat tillbaka uteblivna biljetter, och dels på grund av skadestånd från en dom i tingsrätten där SAS vägrar betala ut det lagstiftade skadeståndet för inställt flyg.  Tom självincheckning hos SAS på Kastrup.

Sydsvenskan - 15 sep 20 kl. 04:21

Ny massgrav hittad efter sekträd

Polis i Panama har hittat en ny massgrav i det avlägsna område i landets nordvästra del där kvarlevor av sju personer hittades i januari i år. Den nya graven har likheter med den som hittades i januari, men polis tror att det inte är samma religiösa SEK.

News55 - 15 sep 20 kl. 04:21

Ny massgrav hittad efter sekträd

Polis i Panama har hittat en ny massgrav i det avlägsna område i landets nordvästra del där kvarlevor av sju personer hittades i januari i år. Den nya graven har likheter med den som hittades i januari, men polis tror att det inte är samma religiösa SEK….

Cornucopia - 14 sep 20 kl. 07:32

Positiv börsvecka utom för USA avslutad - ny positiv vecka inledd i Asien

Veckan som gick var generellt en positiv börsvecka, utom för de amerikanska börserna. Den nyss påbörjade veckan inleder även den positivt i de asiatiska tidszonerna.Kära Bullen ...

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 13:47

Trading Direkt: Betsson eller Kindred?

  I avsnittet ställdes bettingbolagen Betsson och Kindred mot varandra ur ett tekniskt perspektiv, även norska oljebolagen Aker BP och DNO ställdes fick utstå liknande prövning. Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent), Aker BP, DNO, NOK/SEK, Betsson, Kindred, Alfa Laval, Byggmax, Cloetta, Evolution Gaming, IAR Systems, Loomis, Maha Energy, Nobina, SKF, Smart Eye.  .

GlobeNewswire - 11 sep 20 kl. 13:14

Acarix offentliggör slutgiltigt utfall i övertecknad företrädesemission


Pressmeddelande
Malmö, Sverige, 11 september 2020 Acarix offentliggör slutgiltigt utfall i övertecknad företrädesemission
Acarix AB ("Acarix" eller "Bolaget") har avslutat den nyemission av högst 86 156 738 aktier med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare som beslutades av extra bolagsstämman den 11 augusti 2020 ("Företrädesemissionen"). Acarix offentliggör idag det slutgiltiga utfallet av Företrädesemissionen som visar, i linje med vad som kommunicerades den 9 september 2020, att Företrädesemissionen har övertecknats. Företrädesemissionen uppgick totalt till cirka 56 MSEK före avdrag för kostnader relaterade till Företrädesemissionen.

Cornucopia - 10 sep 20 kl. 13:53

"Går det bra att swisha?"

Restaurang Ströget på Hotel Nissastigen i Gislaved kör stenhårt med betalning via Swish. Inte bara minskar det smittorisken så här under coronapandemin, utan Swish är också avsevärt billigare som företag än de förlegade betalkorten.Havets Wallenbergare med potatispuré, pepparrot och smörsky på Ströget i Gislaved.

Cornucopia - 11 sep 20 kl. 13:35

Fredagsmys: Det blev IKEA för USB-laddning

Dags för lite fredagsmys. Angående tidigare frågeställning om ny laddningslösning för USB på skrivbordet, så landade jag faktiskt till slut på prylar från IKEA. Prisvärt, och de trådlösa laddare jag har från IKEA sedan tidigare har aldrig strulat.

GlobeNewswire - 09 sep 20 kl. 08:00

Acarix offentliggör preliminärt utfall i övertecknad företrädesemission


Pressmeddelande
Malmö, Sverige, 9 september 2020 Acarix offentliggör preliminärt utfall i övertecknad företrädesemission INSIDERINFORMATION: Det preliminära utfallet i företrädesemissionen i Acarix AB (”Acarix” eller “Bolaget”), vars teckningsperiod avslutades den 8 september 2020, visar att totalt 105 414 911 aktier tecknats och anmälts för teckning i företrädesemissionen, vilket motsvarar cirka 122 procent av företrädesemissionen. Det preliminära utfallet visar således att företrädesemissionen är övertecknad. Det preliminära utfallet i Acarix företrädesemission, vars teckningsperiod löpte från och med den 21 augusti 2020 till och med den 8 september 2020, visar att 66 052 303 aktier tecknats med stöd av teckningsrätter, vilket motsvara

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 11:27

Trading Direkt: Ica – eller Axfood?

  Tisdagens avsnitt handlade i övrigt om dagens börsnyheter, samt bestod även av en intervju med utrikesredaktör Joakim Rönning. Programmet inleddes med en titt på dagens börsnyheter som motiverat kursreaktioner i bland annat Soltech, Powercell och Scandic Hotels. Slutligen gästade utrikesredaktör Joakim Rönning, som tog tittarfrågor om bland annat händelseförloppet kring Aleksej Navalnyj, Ryssland och de eventuella sanktionerna från Tyskland.

Cornucopia - 10 sep 20 kl. 09:35

Coronapandemin visar på de lokala bibliotekens betydelse

"Har ni fått in några nya böcker, jag behöver något att läsa?" "Vi fick in 2 000 nya böcker i förrgår.""Bra, jag kommer in direkt.

Cornucopia - 10 sep 20 kl. 07:31

Nasdaq rekylerade upp igen - tjurfälla på gång?

Teknikbörsen Nasdaq rekylerade upp igen igår och aktier som Tesla och Apple tog igen en stor del av tisdagens krasch. I de asiatiska tidszonerna är det mestadels svagt positivt på morgonen.Dagschart Nasdaq CompositeNasdaq-börsen rekylerade alltså upp igen igår, och Nasdaq Composite gick +2.

Nyteknik - 10 sep 20 kl. 06:00

Sätter standarden för framtidens elektroteknik

På uppdrag av regeringen ansvarar SEK Svensk Elstandard för all standardisering inom det elektrotekniska området. Ett viktigt uppdrag som driver på utvecklingen – inte minst när det gäller digitalisering och smart industri..

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 14:27

Investera i guld: en råvara som får din portfölj att glimma?

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Vissa investerare anser att ädla metaller som guld och silver är säkra investeringar när det blåser på marknaden.

Cornucopia - 08 sep 20 kl. 12:47

Dags planera installation av solenergi - skatteavdrag föreslaget från årsskiftet - väntat SOL-avdrag fås direkt

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige, som gjort min solkraftanläggning.
Det kan vara dags att börja planera din installation av solenergi, då leverans- och ledtiderna att få en anläggning inkopplad kan dra ut på tiden. Regeringen har föreslagit att installationsstöden ändras till skattereduktioner från årsskiftet, och det är inte osannolikt att detta genomförs som en del av höstbudgetens satsning på grön omställning.

Cornucopia - 09 sep 20 kl. 06:24

Fortsatt teknikkrasch på Nasdaqbörsen - index -4.11%, Apple -6.73% och Tesla -21.06

Kraschen på teknikbörsen Nasdaq fortsatte i USA igår, efter att handeln återigen kommit igång sedan ledigheten under måndagens Labor Day. Utmärkande för kraschen var förstås det kraftigt övervärderade Tesla som kraschade med 21.06%, samt jätten Apple med -6.

Realtid - 08 sep 20 kl. 10:52

Qred genomför riktad nyemission om 40 miljoner kronor

Fintech-bolaget Qred har genomfört en nyemission om 400 000 stamaktier till en teckningskurs om SEK 100 per aktie..

Cornucopia - 08 sep 20 kl. 07:58

Börserna stiger i de asiatiska tidszonerna

Det är uppåt som gäller på börserna i de asiatiska tidszonerna under morgonen och det ser positivt ut efter gårdagens börsrusning i Europa när husse i USA hade stängt.Sydney.

Australien går +0.

Cornucopia - 07 sep 20 kl. 07:39

Nedåt på börserna i Asien

Börserna generellt faller något i Asien under morgonen. De amerikanska marknaderna har stängt idag, och resten av världen får alltså klara sig utan husse.Chinatown, Melbourne.

GlobeNewswire - 03 sep 20 kl. 08:00

Saniona meddelar att nyttjandeperioden för teckningsoptioner av serie TO 2 inleds den 7 september 2020

PRESSMEDDELANDE 3 september 2020                                                      Saniona (OMX: SANION), ett biofarmaceutiskt företag med klinisk utveckling fokuserad på sällsynta sjukdomar, meddelade idag att nyttjandeperioden för teckningsoptioner av serie TO 2, vilka emitterades i samband med Sanionas företrädesemission och riktade emission under det första kvartalet 2020, inleds den 7 september. Nyttjandeperioden löper från och med den 7 september till och med den 21 september 2020. Innehavare av teckningsoptioner av serie TO 2 äger rätt att för varje teckningsoption teckna en (1) ny aktie i Saniona till en kurs om 25,00 SEK per aktie.

Cornucopia - 04 sep 20 kl. 13:43

Västtrafik gör om 70 zoner till tre - men hur överlever kollektivtrafiken coronapandemin ekonomiskt?

Västtrafik förenklar zonindelningen i Västra Götaland från dagens 70 zoner till tre, vilket man säkert kan ha åsikter om. Mer relevant och som gäller hela Sverige är hur kollektivtrafiken ska klara av coronapandemin rent ekonomiskt. Enligt källor med insyn så blöder kollektivtrafiken rejält när resandet gått ner och den ungefärliga halva av intäkterna som är biljettintäkter kommer behöva ersättas med skattepengar, eller så måste man kraftigt dra in på antalet linjer och turtäthet.

PrivataAffärer - 04 sep 20 kl. 11:24

Trading Direkt: Bästa bankaktien enligt tekniska analysen

Tobbe Rosén fokuserade på bankSEKtorn i den tekniska analysen, men hann även med ett antal tittarönskemål. Teknisk analys i fredagens avsnitt: Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea, DNB, Danske Bank, OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, GBP/SEK, Guld, Silver, Koppar, Olja (BRENT), AegirBio, Cavotec, Enlabs, Fortum, Kaffe, Karo Pharma, Net Insight, PEAB, Qliro, Sinch.  .

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 16:21

Svenska fonderna med guldbetyg

Morningstar har lanserat ett nytt framåtblickande fondbetyg i Sverige, MQR. MQR står för Morningstar Quantitative Rating och baseras på över 180 underliggande datapunkter som analyseras för varje fond. Datorer med AI förutspår sedan vilket betyg en mänsklig analys skulle ge.

Cornucopia - 05 sep 20 kl. 13:14

God litterär smak? Perfekt tillflyktsort till salu

Om du har god litterär smak finns nu en perfekt tillflyktsort till salu med insynsskyddat läge i Ullervad utanför Mariestad. På en stor insynsskyddad tomt om 4 324 m2 hittar du en nyrenoverad tvårums villa på 50 m2, komplett med utomhusspabad som nödhygienvatten när krisen kommer. Mariestad är dessutom en charmig småstad med ett rikt krogliv, med hög kvalitet, och är vackert beläget invid Vättern.

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 11:30

Trading Direkt: Makrochefen om Feds inflationsmål

  Makrochefen Mikael Sandbladh gästade för att tala om FED:s nya inflationsmål och vilka signaler det skickade till marknaden. Länk till avsnittet: https://youtu.be/ZEy2sE2Gf_k Teknisk analys i tisdagens avsnitt: S&P500, DAX, OMXS30, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Olja (Brent), Cellink, Clas Ohlsson, Creades, Invisio, Nitro Games, Oncopeptides, Powercell, SOBI, Soltech, SSAB, Stockwik, Touchtec, Transtema Group, Veoneer.

Cornucopia - 03 sep 20 kl. 06:43

Dollarstödet höll - liksom börsmotståndet i Stockholm

Dollarstödet har återigen hållit och dollarn vänder upp mot den svenska kronan. Och motsvarande fast tvärt om gäller på Stockholmsbörsen, där motståndet håller emot och börsen svängde ner igen efter att ha testat detta under gårdagen. Dagschart USDSEK.

GlobeNewswire - 02 sep 20 kl. 08:30

Hövding Sverige AB: Utfall i företrädesemissionen - tecknad till 174 procent

Information från Hövding Sverige AB (publ) Pressmeddelande, Malmö 2020-09-02 Hövding Sverige AB (publ) offentliggör utfall i företrädesemissionen Teckningsperioden för företrädesemissionen i Hövding Sverige AB (publ) avslutades den 28 augusti 2020 och sammanräkningen visar att emissionen tecknades till knappt 174 procent. Teckning med stöd av teckningsrätter motsvarade drygt 97 procent av de erbjudna aktierna. Företrädesemissionen tillför Bolaget cirka 60,9 MSEK före emissionskostnader.

GlobeNewswire - 02 sep 20 kl. 08:15

Acarix två största aktieägare överlåter teckningsrätter i företrädesemissionen vederlagsfritt - förlänger teckningsperioden


Pressmeddelande
Malmö, 2 september 2020 Acarix två största aktieägare överlåter teckningsrätter i företrädesemissionen vederlagsfritt  - förlänger teckningsperioden En extra bolagsstämma i Acarix AB ("Acarix" eller "Bolaget") beslutade den 11 augusti 2020, efter styrelsens beslut den 15 juli 2020, att godkänna styrelsen beslut om nyemission av högst 86 156 738 aktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare till en teckningskurs om 0,65 SEK, som högst kan tillföra Bolaget cirka 56 MSEK före avdrag för kostnader relaterade till företrädesemissionen ("Företrädesemissionen"). Inom ramen för Företrädesemissionen har Bolagets två största aktieägare Sunstone LSV Fund II K/S och SEED Capital DK II K/S överlåtit samtliga teckningsrätter de t

Cornucopia - 30 aug 20 kl. 12:11

Uppföljning Beirut - 181 döda, 30 saknade över 6000 skadade - näst största konventionella explosionen på 2.3 kiloton

Katastrofen i Beirut har bleknat från svenska medier, men kvarstår. 181 personer har än så länge dött, 30 saknas och över 6000 skadades. 300 000 har blivit hemlösa.

GlobeNewswire - 31 aug 20 kl. 08:00

DelÅrsrapport januari ? juni 2020

Andra kvartalet 2020 Nettoomsättningen under kvartalet uppgick till 15 MSEK (28)Bruttomarginalen minskade till 35 procent (45 procent)Rörelseresultatet uppgick till -21 MSEK (-14)Resultat per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,12 SEK (-0,03)Den 18 maj godkände bolagsstämman enhälligt styrelsens förslag att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, under tiden fram till nästa bolagsstämma besluta om nyemission av stamaktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Antalet aktier som ska kunna emitteras och antal aktier som konvertering ska kunna ske till, ska sammanlagt högst uppgå till 34 000 000 aktier, motsvarande en utspädning med cirka 20 procent av aktiekapital och röster efte

Cornucopia - 01 sep 20 kl. 07:55

God börsmorgon

Varit lite krispigt i natt, vilket kanske stämmer väl överens med en seg börsutveckling.God morgon.Stockholmsbörsen backade igår med -0.

Cornucopia - 29 aug 20 kl. 15:48

God litterär smak - perfekt bostad för det hemarbetande paret - eller familjen

Har du god litterär smak? Vill du bo nära till Sverigetäckande kommunikationer? Jobbar du och din partner hemma och vill ha var sitt arbetsrum, alternativt letar du en utrymmeseffektiv bostad åt din barnfamilj?

GlobeNewswire - 31 aug 20 kl. 12:55

VD Johan Sandström köper aktier i Hedera Group AB

Stockholm den 31 augusti 2020 PRESSMEDDELANDE VD Johan Sandström köper aktier i Hedera Group AB. Johan Sandström, VD, har privat köpt 100.000 aktier i Hedera Group AB till ett genomsnittligt pris om 4,00 SEK per aktie.

Cornucopia - 31 aug 20 kl. 06:23

Uppåt i Asien efter positiv börsvecka

Efter förra veckans positiva börs är det generellt uppåt som gäller i Asien under morgonen. Dollarn är runt sin lägsta kurs mot kronan i år, men har ännu inte kraschat genom denna botten.Bladerunner Melbourne.

GlobeNewswire - 28 aug 20 kl. 08:30

Rapport andra kvartalet Hedera Group AB

Perioden 1 april – 30 juni 2020 Nettoomsättningen uppgick under andra kvartalet till 50,2 MSEK (43,7 MSEK) vilket är en ökning med 15%.Resultatet efter skatt för andra kvartalet uppgick till -1,5 MSEK (1,0 MSEK).Rörelseresultatet uppgick under andra kvartalet till -0,9 MSEK (1,3 MSEK).

GlobeNewswire - 28 aug 20 kl. 08:00

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2020

STABIL OPERATIV UTVECKLING, FÖRVÄRV AV ADMIT, GENOMFÖRD FÖRETRÄDESEMISSION
Det andra kvartalet var händelserikt. Verksamheten och portföljbolagen stod alla på tå för att möta pandemin med så begränsade effekter som möjligt. Som koncern räknat har Stockwik klarat sig mycket bra.

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 11:50

Trading Direkt: Bornold om Odd Molly

Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, DAX, S&P500, USD/SEK, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Brent (Olja) XMreality, H&M, Oncopeptides, Duroc, Calmark, Zutec, Carasent, Hoist Finance, Divio, Generic, EQT, Tomra, Wallenius Wilhelmsen, Zutec Holding  .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.