SEB

Thursday, 26 April, 07:41

Nyheter om SEB

Sortering: Relevans | Senaste
Dagens PS - 04 apr 18 kl. 09:46

Byggkedjor får stryk – aktierna i nya fall

Stockholmsbörsen har öppnat med en dragning nedåt på onsdagen, i linje med nedgångar på de stora Europabörserna.  Efter ungefär 30 minuters handel var det utdelningsjusterade OMXS30-indexet ned 0,28 procent. Största förloraren är butikskedjan Byggmax som tappade stort redan under tisdagen efter en vinstvarning föll ytterligare drygt 3,5 procent under onsdagen inledande handel efter en kapad riktkurs från SEB på 32 kronor (45) och har sedan dess fallit ytterligare till -5,3 procent vid 11.

Affärsvärlden - 05 apr 18 kl. 09:54

Analytiker spår vinstlyft i Swedish Match

SEB Equities tror nu att Swedish Match amerikanska snusverksamhet vänder till vinst fortare än tidigare beräknat tack vare en stark utveckling för den tobaksfria nikotinprodukten ZYN..

Affärsvärlden - 04 apr 18 kl. 12:44

SEB: Mycket inprisat i Spotify-aktien

Spotify har etablerat sig som en global musikplattform som är i sin linda. Genom att utveckla fler tjänster och funktioner för både lyssnare och artister kan Spotifys position stärkas och hålla konkurrenter på avstånd. Men på nuvarande kursnivå är mycket redan intecknat i kursen..

PrivataAffärer - 03 apr 18 kl. 10:01

Svagaste kronan sedan 2009

Kronan fortsätter att försvagas och valutaparet euro/svenska kronan, EUR/SEK, handlas under förmiddagen till 10.32. Det är den svagaste kronkursen sedan slutet av 2009, konstaterar chefstrategen Johan Javeus i ett Morning Alert från SEB....

DI - 04 apr 18 kl. 11:29

Byggmax rasar vidare – blankarna gnuggar händerna

Byggmax fortsätter kräftgången på onsdagen efter att ha fått sin riktkurs rejält nedskruvad av storbanken SEB För blankarna – som tycks ha lyckats med tajmingen – är det ljuv musik. .

DI - 04 apr 18 kl. 09:25

SEB: Byggmax hårda vinter inte enda huvudvärken

Tisdagens vinstvarning från Byggmax - en försäljningsminskning på 15 procent under det första kvartalet - var inte särskilt oväntad givet den kalla vintern. Däremot kan vikande efterfrågetrender inklusive minskande antal bygglov dväljas..

VA - 28 mar 18 kl. 08:54

SEB: H&M-aktien inte värd ens en hundring

Redan på tisdagen sänkte bland annat JP Morgan och RBC sina riktkurser..

PrivataAffärer - 03 apr 18 kl. 11:23

SEB: Nästa bud blir på D Carnegie

Starwoods bud på Victoria Park visar på intresset för svenska hyresbostäder från internationella fastighetsgiganter. Det kan endast tänkas vara en tidsfråga innan det kommer ett nytt bud på D Carnegie....

Affärsvärlden - 03 apr 18 kl. 11:13

SEB: D Carnegie nästa uppköpskandidat

Starwoods bud på Victoria Park visar på intresset för svenska hyresbostäder från internationella fastighetsgiganter. Det kan endast tänkas vara en tidsfråga innan det kommer ett nytt bud på D Carnegie..

Expressen - 03 apr 18 kl. 06:58

Annika Falkengren hyllas på nya arbetsplatsen - "Det är en dröm"

Det är stressigt på banken SEB. De kostymklädda bankherrarna saknar nämligen en färgstark kvinna som tar plats och syns utåt.Det har helt enkelt blivit gråare på banken sedan Annika Falkengren dragit till Schweiz.

PrivataAffärer - 19 mar 18 kl. 10:56

Nya bolåneerbjudandet kan skaka om marknaden

Enklas nya bolåneerbjudandet med 0,95 procents ränta till kan få ”betydande inverkan på marknaden”. Det menar SEB:s bankanalytiker....

VA - 19 mar 18 kl. 13:27

Storbankens analytiker om nya hotet mot storbankerna

SEB:s analytiker tar nya ko.

Expressen - 27 mar 18 kl. 15:10

Seb i hemligt möte – med allsvensk klubb

SEBastian Larsson kopplas ihop med såväl Djurgården som AIK.Nu skriver FotbollDirekt att landslagsspelaren har träffat AIK:s sportchef Björn Wesström i ett "hemligt möte".– Han har karaktär och egenskaper att lyfta vilken allsvensk toppklubb som helst, säger Wesström till sajten..

DI - 11 apr 18 kl. 09:10

SEB höjer Industrivärden

SEB höjer riktkursen för Industrivärden till 210 kronor (205), upprepar behåll..

Affärsvärlden - 28 mar 18 kl. 09:38

Storbanken trotsar H&M-konsensus

SEB Equity spår en dyster vinstutveckling i H&M..

Dagens PS - 28 mar 18 kl. 09:37

Dyster inledning på Stockholmsbörsen

Nedgången är över 1 procent. Här är aktierna som faller tyngst. Efter 20 minuters handel på Stockholmsbörsen är breda OMXSPI-index ned med 1,1 procent medan OMXS30 backar 1,2 procent, rapporterar Di TV:s Börsmorgon.

DI - 27 mar 18 kl. 16:00

Chefsstrategen: "Oron är ju att det här bara är början"

Mer försonliga tongångar mellan USA och Kina de senaste dagarna har fått marknaden att dra en lättnadens suck.  Läget förblir dock mycket ovisst, varnar experter.  ”Det kan komma nya signaler från Donald Trump närsomhelst”, säger SEB:s chefsstrateg Johan Javeus.

Dagens PS - 27 mar 18 kl. 10:32

JUST NU: Aktien rasar efter dagens börsdebut

Bygghemma, ett e-handelsbolag inom hemförbättring, faller i premiärhandeln på Stockholmsbörsen på tisdagen den 27 mars. Bolaget är 2018 års första nyintroduktionen på Stockholmsbörsen. Teckningskursen sattes till 47,50 kronor per aktie, vilket var mitt i det aviserade intervallet på 45 till 50 kronor per aktie.

Dagensanalys.se - 26 mar 18 kl. 13:01

Årets viktigaste konferens för dig som vill förbättra kundupplevelsen

Den 8 maj arrangerar NOWBiZ konferensen Customer Experience Management 2018. Konferensen hålls för andra året i rad och har lockat till sig många intressanta praktikfall och duktiga talare som representerar företag som SEB, SAS, ICA, Telia med flera. Dessutom medverkar Erik Modig och Göran Adlén som keynote-speakers.

Dagens PS - 23 mar 18 kl. 07:54

Världens börser skakar – ekonom manar till lugn

Börserna fortsatte ned på bred front under gårdagen i både USA och Kina efter aviseringen av amerikanska strafftullar mot Kina samt begränsningen av kinesiska direktinvesteringar, vilket har följts av motåtgärder från Kina. Risken för handelskrig ska dock inte överdrivas, skriver SEB-ekonomen Elisabet Kopelman i ett morgonbrev. Detta då åtgärderna är ännu relativt begränsade där tullarna på kinesisk import inte motsvarar mer än ett par procent av USA:s totala import, vilket ”inte får några stora direkta konsekvenser på vare sig ekonomin eller inflationen”.

BT - 25 mar 18 kl. 05:00

Experten om vad som startade krisen: ”Då spred sig paniken”

Värdepapper med bolån som säkerhet bildade en uppochnedvänd pyramid som hösten 2008 kollapsade över hela den globala ekonomin. Klas Eklund, senior ekonom på advokatbyrån Mannheimer Swartling, var vid den tiden chefsekonom på SEB. För BT berättar han om orsakerna bakom krisen och följderna som blev efteråt.

Dagens PS - 09 apr 18 kl. 10:36

SEB: Boprisindikatorn fortsätter svagt uppåt

Uppgången är 3 enheter jämfört med föregående  månad och indikatorn hamnar nu på plus 7. Bland regionerna är det endast Stockholm som ligger kvar på minus denna månad. Stockholm ligger på minus 4 och övriga regioner i spannet 2 till 15.

DI - 09 apr 18 kl. 12:08

SEB:s Jens Magnusson om bopriserna: Skakiga nivåer

SEB:s boprisindikator visar att en liten majoritet tror på stigande priser. Men i Stockholm är det fortsatt prisfall, enligt indikatorn ”Priserna är på väg uppåt men det är fortfarande skakiga nivåer”, säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson i Börsmorgon..

Cornucopia - 09 apr 18 kl. 11:33

SEB: Stigande boprisindikator - allt fler tror på stigande bostadspriser

SEB:s boprisindikator fortsätter att stiga, trots att allt talar för fallande bostadspriser i mars. Rätt intressant att psykologin och riktningen på priserna nu börjat gå åt olika håll, då de normalt följs åt.
SEB:s boprisindikator som mörk linje, staplar nedåt är de som tror på fallande priser, staplar uppåt är de som tror på stigande priser och ljus linje är Valueguards HOXSWE-index.

Dagens PS - 22 mar 18 kl. 09:30

Förmögenheten krymper med boprisfallet

Samtidigt fortsätter hushållens skulder att öka. Det visar SEB:s Sparbarometer för fjärde kvartalet, som presenteras nu på torsdagen. De svenska hushållens brutto- och nettoförmögenhet sjönk under fjärde kvartalet 2017.

Affärsvärlden - 23 mar 18 kl. 14:32

SEB sänker klädkedjan

Vinsttillväxten och utdelningskapaciteten hotas av den sena anpassningen till onlinekanalerna..

GöteborgsPosten - 23 mar 18 kl. 11:25

Sex veckor som avgör handelskriget

En orosvåg sveper över börser och valutamarknaden med världens två största ekonomier på väg in i ett handelskrig. De kommande sex veckorna blir avgörande för hur det går, enligt SEB:s Asienstrateg Melody Jiang..

BT - 23 mar 18 kl. 10:14

Sex veckor som avgör handelskriget

En orosvåg sveper över börser och valutamarknaden med världens två största ekonomier på väg in i ett handelskrig. De kommande sex veckorna blir avgörande för hur det går, enligt SEB:s Asienstrateg Melody Jiang..

GöteborgsPosten - 23 mar 18 kl. 09:26

Sex veckor som avgör handelskriget

En orosvåg sveper över börser och valutamarknaden med världens två största ekonomier på väg in i ett handelskrig. De kommande sex veckorna blir avgörande för hur det går, enligt SEB:s Asienstrateg Melody Jiang..

PrivataAffärer - 22 mar 18 kl. 13:05

Storbanker håller fast vid högt minimicourtage

Swedbank och Handelsbanken har inga planer på att sänka minimicourtaget på 99 kr trots att SEB sänkt till 20 kr vid årsskiftet och Nordea ännu lägre sedan ett år tillbaka....

DI - 22 mar 18 kl. 16:06

Trendbrottet – svenskarnas förmögenhet minskar

För första gången på två år minskar de svenska hushållens förmögenhet. Det visar SEB:s sparbarometer för fjärde kvartalet 2017.  Nettoförmögenheten minskade totalt med 76 miljarder kronor till 14.

PrivataAffärer - 22 mar 18 kl. 10:40

Trendbrott: Nu minskar nettoförmögenheten

De svenska hushållens nettoförmögenhet minskade med 76 miljarder kr, eller 0,5 procent, under fjärde kvartalet, till 14 060 miljarder kr. Det visar SEB:s Sparbarometer....

Affärsvärlden - 22 mar 18 kl. 09:44

Trendskifte i hushållens förmögenhet

"Det är första gången förmögenhetsutvecklingen varit negativ för hushållens samlade tillgångar sedan början på 2016", säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson..

Affärsvärlden - 22 mar 18 kl. 08:59

Ytterligare en sänkning för Getinge

SEB Equities sänker riktkursen för Getinge till 102 kronor från 110 kronor. Rekommendationen behåll upprepas..

DI - 20 mar 18 kl. 19:30

Vd ska inte bygga stora semesterberg

Di skrev i går måndag att Annika Falkengren fick ut 7,4 miljoner kronor i ersättning för tolv års sparad semester som vd för SEB..

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 10:40

Folkaktien stoppad – föll brant på börsen

Stockholmsbörsen har stoppat handeln i Fingerprint Cards aktier och andra instrument kopplade till aktien. Orsaken som uppges är insiderinformation som inte har publicerats av bolaget. Samtidigt rusar Pledpharma på en köprekommendation.

Kristianstadsbladet - 20 mar 18 kl. 00:01

De vill synas - valde kontor på gatuplan

Även SEB:s kontor i Kristianstad har flyttat till nya lokaler. För dem var dock synligheten viktig och därför prioriterade de att ligga på gatuplan..

Cornucopia - 17 mar 18 kl. 17:42

Fortsatt stärkt psykologi - fler tror nu på stigande bostadspriser än fallande

SEB:s psykologiska boprisindikator rapporterade i veckan att allt fler trodde på stigande bostadspriser under februari månad. Indikatorn är nu återigen positiv sedan 38% av hushållen tror på stigande priser och 34% på fallande.SEB boprisindikator till och med februari 2017.

DI - 18 mar 18 kl. 13:22

Iskallt läge för detaljhandeln: ”Blir bara ännu tuffare”

Trots låga förväntningar rapportrasar klädbolagen med MQ som fredagens börssänke. ”Det finns inget som tyder på att de negativa effekterna av konkurrensen från e-handeln är på väg att ebba ut, snarare tvärtom”, säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. Härnäst i tur: Kapp-Ahl, som kommer med kvartalsrapport om en vecka..

DI - 05 apr 18 kl. 09:44

SEB: Tobaksfria produkten kommer lyfta Swedish Match

SEB Equities tror nu att Swedish Match amerikanska snusverksamhet vänder vinst fortare än tidigare beräknat tack vare en stark utveckling för den tobaksfria nikotinprodukten ZYN..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.