SEB

Saturday, 20 January, 04:34

Nyheter om SEB

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 09 jan 18 kl. 07:35

SEB slutar analysera Fingerprint

SEB lägger ned sin bevakning av Fingerprints aktie....

DI - 09 jan 18 kl. 07:10

SEB lägger ned analys av Fingerprint

Storbanken SEB lägger ned sin analysbevakning av biometriföretaget Fingerprint Cards..

DI - 30 dec 17 kl. 07:08

Muntert i Tyskland – men varning för överhettning

Ovanligt stark tillväxt, en ännu ovanligare politisk kris och en sedvanligt stark börs präglar starten på 2018 för Tyskland. ”Nyckeltalen är de bästa på många årtionden”, säger SEB-strategen Marius Daheim..

Dagens PS - 28 dec 17 kl. 08:04

Oklart om Volvo-affären har kronpåverkan

Det är oklart om Geelys beslut att köpa in sig i verkstadsbolaget Volvo genom att ta över Cevians aktier har någon kronpåverkan. Det skriver SEB i ett morgonbrev på torsdagen. ”Spekulationen nu är om de bägge Volvobolagen blir återförenade efter 19 års separation och om Volvo AB köps ut från Stockholmsbörsen.

DI - 22 dec 17 kl. 15:07

Rekommendationssänkning och tunn handel sänker Avanza

Aktieägare i Avanza får en sur julklapp. Detta då aktien faller med över 7 procent efter en sänkt rekommendation från SEB..

DI - 22 dec 17 kl. 14:19

Avanza faller efter sänkt rekommendation

SEB Equities sänker sin rekommendation för Avanza till behåll från köp. Riktkursen sänks till 345 från 355 kronor. Aktien var klockan 14.

DI - 21 dec 17 kl. 20:00

Makrorådet: Bitcoin ska ses som digitalt guld

2018 har förutsättningar att bli året då kryptovalutor på allvar etablerar sig som en tillgångsklass. Snarare än betalningsmedel ska framför allt bitcoin ses som "digitalt guld". Det säger SEB:s analyschef Johan Javeus i Di-podden Makrorådet..

PrivataAffärer - 21 dec 17 kl. 11:11

Här finns högutdelarna nästa år

SEB:s placeringsstrateg Roger Törnkvist lyfter fram bank, bygg och telekom som de branscher som väntas ge hög utdelning 2018. Här är hans utdelningsfavoriter i sektorerna....

Realtid - 21 dec 17 kl. 08:44

Chefs-rotation på SEB

IR-chefen Jonas Söderberg har utnämnts till regionchef för region Norr inom division Företag & Privatkunder. Samtidigt sker fler utnämningar på banken..

PrivataAffärer - 20 dec 17 kl. 14:07

"Arjo förtjänar ett bättre öde"

Getinge-avknoppade Arjo har en för låg värdering och förtjänar ett bättre öde. Det menar SEB Equities i en inledande analys med köprekommendation och riktkurs 30 kronor, en rekommendation som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen....

Affärsvärlden - 20 dec 17 kl. 12:07

SEB: Arjoaktien är undervärderad

Getinge-avknoppade Arjo har en för låg värdering och förtjänar ett bättre öde..

Cornucopia - 19 dec 17 kl. 14:03

Regeringen slaktar BNP-prognosen för i år - tror på återhämtning 2018

Regeringen med finansminister Magdalena Andersson (s) slaktar BNP-prognosen för 2017, men tror på ökad tillväxt 2018 och höjer sin prognos för 2018. Att bostadspriserna ska fortsätta falla avfärdar finansministern.
Allmänheten göre sig icke besvär.

DI - 19 dec 17 kl. 13:14

Här är storbankernas nya favoritaktier

SEB har hittat en ny favoritaktie bland storbolagen och lägger till den i sin lista Swedish Stars. Samtidigt lägger Handelsbanken till en rad aktier i sin lista över småbolagsfavoriter..

Dagens PS - 19 dec 17 kl. 09:48

Intrum straffas på dagens Stockholmsbörs

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat oregelbundet på tisdagen. Här är dagens vinnare och förlorare. Även på storbörserna i Europa ses mindre förändringar.

DI - 03 jan 18 kl. 14:13

SEB mäklar storaffär i SCA

SEB mäklade på onsdagen en storpost om 10 miljoner B-aktier i skogsjätten SCA. Posten motsvarar cirka 1,4 procent av antalet aktier i bolaget..

Affärsvärlden - 03 jan 18 kl. 14:28

SEB mäklar storaffärer i SCA

SEB mäklade på onsdagen en storpost om 10 miljoner B-aktier i skogsjätten SCA. Posten motsvarar cirka 1,4 procent av antalet aktier i bolaget..

DI - 18 dec 17 kl. 16:27

Storbanken spår: H&M rapporterar nettoskuld för första gången

H&M:s styrelse kommer troligen att upprätthålla den etablerade utdelningsnivån och därmed öka skuldsättningsgraden i balansräkningen. Det tror SEB enligt en analys på måndagen där banken, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat om, sänker riktkursen från 175 till 150 kronor och upprepar sin säljrekommendation..

PrivataAffärer - 18 dec 17 kl. 16:22

SEB: H&M lär behålla utdelningsnivån

Banken sänker riktkursen från 175 till 150 kronor och upprepar sin säljrekommendation. "Det innebär att vi nu förväntar oss att H&M i sin rapportering kommer att ha en nettoskuld i slutet av 2017, för första gången i bolagets historia. Den....

DI - 18 dec 17 kl. 10:40

Esbjörn Lundevall: H&M ska inte värderas som tillväxtbolag

H&M bör inte värderas som ett tillväxtbolag nu när försäljningen faller och därför är dagens värdering fortsatt för hög trots fredagens kursras. Det säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall i Börsmorgon på måndagen..

Dagens PS - 18 dec 17 kl. 11:04

Analyshusen ratar H&M-aktien

Aktieproffsen råder placerare att sälja och minska. Kepler Cheuvreux gor dock mot strömmen och upprepar köprekommendationen på H&M-aktien – dock justeras riktkursen ned från 175 kronor till 150 kronor, konstaterar Nyhetsbyrån Direkt. UBS sänker däremot sin rekommendation på det svenska klädbolagets aktie till behåll från köp.

DI - 18 dec 17 kl. 08:39

Följ måndagens Börsmorgon

Dagens Börsmorgon är fullspäckad med aktietips. Di:s Ulf Petersson och Oskar Ekman, mäklarchef på Erik Penser kommenterar de senaste nyheterna. SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall tipsar om ett storbolag där han ser köpläge.

PrivataAffärer - 15 dec 17 kl. 12:30

Här är finansproffsens julklappstips

En bunt dollarsedlar är årets julklapp, åtminstone om du frågar aktörerna på penningmarknaden, rapporterar SEB. Banken har för fjärde året i rad ställt frågan i en enkät inför senaste riksbanksmötet....

Mobil - 15 dec 17 kl. 10:14

Garmin Pay nu i Sverige

Är du bankkund hos SEB och har en Garmin Vivoactive 3 kan du nu betala med klockan..

Dagens PS - 13 dec 17 kl. 11:46

Fondproffsen börsvarnar: ”Döda pengar” i tio år

Experter ser ”skräckutveckling” i rallyt på USA-börserna. Och även på Stockholmsbörsen finns anledning att se upp. Rusningen på amerikanska index fortsätter och nu har tekniktunga Nasdaq-börsen stigit 28 procent sedan årsskiftet.

DI - 14 dec 17 kl. 11:35

Hushållen lånefestar med allt större risker

Konsumtionslånen ökar i raskt takt, något som bland annat belysts av Riksbanken i veckan. "Det kan vara ett problem för både hushållen och samhället", säger SEB:s privatekonom Jens Magnusson..

IDG - 14 dec 17 kl. 13:32

Ännu en betaltjänst till handleden: Garmin Pay lanseras i Sverige


Den hälsofokuserade smartklockan Vivoactive 3 får tillskott i form av Garmin Pay, som fungerar med SEB och Eurocard..

Dagens PS - 14 dec 17 kl. 09:43

Dystert, Munters – rasar 7,2 procent

Faller tungt i börsstarten på vinstvarning. Munters aktie har alltså ingen munter utveckling på Stockholmsbörsen i den inledande handeln. Efter bolagets vinstvarning är aktien, efter en knappt halvtimmes handel, ned med hela 7,2 procent.

PrivataAffärer - 14 dec 17 kl. 10:35

Här är torsdagens färska analyser

Analyshusen inleder bevakning av några nya bolag, bland annat börjar SEB bevaka Rovio....

Cornucopia - 13 dec 17 kl. 20:02

Föreläsning för stort fastighetsbolag

Igår höll jag en föreläsning för ledningsgruppen och styrelsen i ett av Sveriges största fastighetsbolag. Ämnet var bostadsbubblan och de demografiska utmaningarna för den svenska bostadsmarknaden. Föreläsningen var en kundanpassad och utökad version av den föreläsning jag tidigare höll på Fastighetsvärldens Bostadsdag i Göteborg, något jag kommer upprepa i Malmö i mars.

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 08:37

Banker avslöjar: Så många drabbas av amorteringskrav

Så kommer bankerna faktiskt agera från och med första mars nästa år, visar nya siffror. När Svenska Dagbladet intervjuade Per Bolund (MP) i samband med att det nya, skärpta amorteringskravet presenterades var finansmarknadsministern föga oroad över att de nya bolånereglerna skulle innebära ett eventuellt boprisras. Dessutom, underströk han, har bankerna laglig rätt att göra undantag i amorteringskravet för vissa kunder, framför allt för de som köper nyproduktion.

DI - 13 dec 17 kl. 11:05

Vinstvarning rubbar inte storbankens syn på NCC

Byggbolaget NCC:s varning för innevarande kvartal drar ned prognosen för innevarande års nettoresultat med 29 procent. Vinstestimaten för kommande två år förändras dock inte. Det skriver SEB i en analys där rekommendationen behåll upprepas tillsammans med riktkursen 195 kronor, efter luciamorgonens vinstvarning..

DI - 12 dec 17 kl. 13:56

Hedgefondjätte blankar Ericsson – "värderingen är för hög"

Amerikanska hedgefondjätten AQR Capital Management har tagit en stor blankningsposition i Ericsson.”Vi instämmer med den, värderingen är för hög”, säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall.  .

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 10:43

Nordea jumbo när kunderna sätter betyg

Storbanken skvalpar i bottenträsket. Varje år kollar Svenskt kvalitetsindex, SKI, hur nöjda kunderna är med sina banker på fyra områden: Privatlån, sparande, bolån och fastighetslån. Nordea får stämpeln sämst i klassen i samtliga kategorier, skriver Expressens Dina Pengar.

DI - 11 dec 17 kl. 15:19

Aktiestrategen: Miljötrenden gynnar förpackningstillverkaren

SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall rekommenderar sparare att investera i förpackningstillverkaren som drar nytta av rådande miljötrender.  ”En lovande långsiktig utsikt för hela branschen”, säger han i Börsmorgon..

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:42

Hälften av mäklarna tror på boprisfall

Det visar en ny rapport. Nästan varannan mäklare, 47 procent, tror på fallande bostadspriser de kommande tre månaderna, enligt den Mäklarpanel som Valueguard tagit fram i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, rapporterar TT. Närmare 200 uppges ha svarat på enkäten och av dessa tror endast 14 procent på en prisuppgång medan fyra av tio räknar med att priserna står stilla.

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 09:22

JUST NU: Handicare faller tungt på säljråd

Aktien för högt värderad, enligt Di. Kursen backar 8,6 procent. Dagens Industri skriver i dag, måndag, att värdet på Handicare-aktien är för högt uppskruvat och rekommenderar aktiespekulanter att sälja pappret.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 17 kl. 06:58

Majoritet spår fallande bopriser

En majoritet av svenskarna spår nu fallande bostadspriser. Det är första gången på fem år. Samtidigt tror hälften av mäklarna att bopriserna sjunker.

Cornucopia - 09 dec 17 kl. 09:18

Krasch i boprisförväntningarna enligt Erik Olsson

Mäklarbyrån Erik Olsson håller sig med en egen bostadsindikator i stil med SEB:s dito. Nyhetsbyrån Direkt rapporterar nu att indexet har kraschat och gått från +44 i augusti till -37 i november.Bostadspriserna drivs av psykologi och går i den riktning som folket förväntar sig.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.