SEB

Tuesday, 25 June, 00:20

Nyheter om SEB

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 04 jun 19 kl. 08:33

Här är tisdagens aktieanalyser

Danske Markets höjer rekommendationen för Swedbank till köp från behåll, medan Nordea sänks till behåll från köp. Det framgår av ett morgonbrev efter en sektoranalys gjord av Danske Banks nya bankanalytiker Andreas Håkansson. Han var tidigare på Exane BNP Paribas.

DI - 03 jun 19 kl. 21:23

Fondsparande når rekordhöjder – här är vinnarna och förlorarna

Med drygt 4.600 miljarder kronor når den svenska fondmarknaden nya rekordhöjder. Årets snabbväxare är Danske Bank, Swedbank Robur och Handelsbanken.

DI - 13 jun 19 kl. 19:46

SEB inleder bevakning av Duni med en köprekommendation

SEB har inlett bevakning av konsumentproduktbolaget Duni med en köprekommendation. Riktkursen spikas till 160 kronor. Det framgår av Bloomberg.

DI - 03 jun 19 kl. 18:25

Strategen: Köp norska jätten – ”nedkörd och billig”

Det stormar på börsen och det gäller att vara försiktig just nu. Men ska du plocka någon aktie så blicka västerut och köp en norsk jätte som slaktats rejält, säger SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall:   ”Aktien är nedkörd och billig.”.

PrivataAffärer - 03 jun 19 kl. 11:20

Här är månadens bästa och sämsta fonder

Handelskriget mellan USA och Kina intensifierades under maj vilket fick många börser att rasa. När det gäller månadens förlorarfonder domineras listan av just Kinafonder som fick en rejäl smäll. Men det var inte bara Kinafonder som föll.

Dagens PS - 03 jun 19 kl. 10:56

Börsen backar för femte dagen i rad

Stockholmsbörsen är ned omkring en procent på måndagsförmiddagen.  Det rapporterar Omni. Hela OMXS30 är ned, och bland annat SSAB, H&M och Tele2 backar i dag.

Cornucopia - 11 jun 19 kl. 14:40

SEB tar 2500:- för skuldfritt lägenhetsköp - lånelöften tas tillbaka av banker

En läsare, som bytt ner sig från en prestigevåning i centrala Stockholm till en mindre lägenhet och därmed fått skuldfritt boende rapporterar att SEB tog 2500:- SEK i avgift för bostadsköpet, när det inte togs något bolån. Beskedet från mäklare i samband med köpet är också att banker nu ofta drar in sina tidigare lånelöften och köpare tvingas hoppa av lägenhetsköp.
Visning pågår på Södermalm.

YA - 31 maj 19 kl. 20:07

Två fordon har kolliderat utanför SEB

En lastbil och en personbil har kolliderat på Östergatan i Trelleborg..

Trelleborgs Allehanda - 31 maj 19 kl. 20:07

Två fordon har kolliderat utanför SEB

En lastbil och en personbil har kolliderat på Östergatan i Trelleborg..

PrivataAffärer - 29 maj 19 kl. 08:55

Här är onsdagens färska analyser

DNB Markets höjer sin rekommendation för Lundbergs till köp från behåll. Riktkursen höjs till 360 från 300 kr. Det framgår av Bloomberg.

DI - 27 maj 19 kl. 11:31

Strategen: Köp en säker börsstjärna – ”23 procents uppsida kvar”

Trots en uppgång på över 30 procent sedan årsskiftet ser SEB köpläge i defensiva storbolaget.  ”Jag tycker det är ett utsökt tillväxtbolag och dessutom en trygg hamn”, säger Esbjörn Lundevall, aktiestrateg på SEB. .

Realtid - 28 maj 19 kl. 10:18

“Riskerna är påtagliga”

Förhållandet mellan priserna på guld och silver har utvecklats på ett sätt som innebär en ökad risk för recession i den amerikanska och globala ekonomin, enligt Johan Javeus, analytiker på SEB..

VA - 28 maj 19 kl. 10:24

Prispressen på bolån gynnar två banker – men storbankerna halkar efter

Både SBAB och Länsförsäkringar tog en betydligt större del av nyutlåningen i april än sina marknadsandelar. Bland de fyra storbankerna är det bara SEB som gör samma sak..

PrivataAffärer - 27 maj 19 kl. 07:04

SBAB: Färre tror egna bostaden kommer att sjunka i pris

  ”Det är en tydlig nedgång i andelen hushåll som tror på fallande bostadspriser på 1 års sikt jämfört med när vi ställde samma fråga i februari. En trolig förklaring till det är att Riksbanken sedan dess justerat ned utsikterna för kommande höjningar av reporäntan”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. På ett års sikt tror 47 procent av de hushåll som äger en bostad att den egna bostaden kommer att öka i värde, medan 7 procent tror att priset kommer att minska.

DI - 26 maj 19 kl. 11:29

Experterna osams om tidigare börsraketen: ”platt som en pannkaka”

Experterna i veckans Börsrådet på DiTV är osams om potentialen i en tidigare börsraket där försäljningen bromsat in på senare tid. ”Nu är det nio kvartal i rad när det ligger platt som en pannkaka”, säger Henrietta Theorell, förvaltare på SEB..

DI - 25 maj 19 kl. 13:56

Förvaltaren: Dags för rotation – här är aktien att vända sig till

Henrietta Theorell, förvaltare på SEB, räknar med en sektorrotation från verkstad till konjunkturstabila aktier - och lyfter en aktie som hon tror blir i ropet framöver. ”Det kommer att vara ordentliga skiften från verkstad in i konjukturstabilt”, säger hon..

Expressen - 24 maj 19 kl. 11:28

Oväntat starkt byggande av bostäder under våren

Bostadsbyggandet under det första kvartalet blev lite starkare än väntat, vilket tyder på att byggandet inte kommer att minska fullt lika mycket i år som tidigare väntat och på samma sätt kommer bostadsinvesteringarna inte tynga BNP fullt lika mycket som beräknat.Det säger Olle Holmgren, ekonom vid SEB, till Nyhetsbyrån Direkt..

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 11:33

Hernhag: Fyra intressanta aktier som tagit stryk i rekylen

Missa inte Marcus nya bok: Häromdagen kom Marcus femte aktiebok ut - ”Att lyckas med aktiesparande”. Boken är skriven tillsammans med Jan Sterner och är något av en guide in i aktiernas underbara värld. En enkel väg till klokt långsiktigt sparande och till ett rikare liv.

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 11:02

Trading Direkt: Börsen, teknisk analys och den svenska kronan

Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ossdsign Tobbe Rosén tekniska analyser: Nordea, Handelsbanken, SEB, Swedbank Index: OMXS30, S&P500 Tittarönskemål: SCA, Patriot One Technologies, Ortivus B, Itech, Kontigo Care, ÅAC, Kindred, Litium, Genovis, Aspire Global, Stillfront, Castellum, Kappahl, Stora Enso, ISR Holding, Telia, Gravity, Enquest  .

Affärsvärlden - 24 maj 19 kl. 10:13

SEB: Bostadsbyggandet starkare än väntat

Bostadsbyggandet under det första kvartalet blev lite starkare än väntat, vilket tyder på att byggandet inte kommer att minska fullt lika mycket i år som tidigare väntat och på samma sätt kommer bostadsinvesteringarna inte tynga BNP fullt lika mycket som beräknat..

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 08:55

Här är fredagens färska analyser

Nordea Markets höjer riktkursen för THQ Nordic till 270 kr från 255 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Skånskan - 24 maj 19 kl. 09:26

Personkryssa på söndag

”Valrörelser brukar innehålla beskrivningar av Sverige som är halvsanna. En och annan överdriver”, utropade den dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldt i sitt uppmärksammande sommartal i slutet av sommaren 2014.
Det gäller också, naturligtvis, denna EU-valrörelse.

DI - 24 maj 19 kl. 07:38

Morgan Stanley ser guldkantade utdelningar i flera nordiska banker

De nordiska storbankerna DNB, SEB och SHB erbjuder samtliga guldkantade utdelningar, liksom Lloyds, HSBC, KBC och Julius Bär..

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 07:43

Morgan Stanley: Guldkantade utdelningar i banksektorn

  ”Vår högsta tilltro för guldkantade utdelningar är från Lloyds, DNB, KBC och HSBC”, skriver investmentbanken. I rådande lågräntemiljö torde banker med stadiga och säkra utdelningar tilltala investerare, anser Morgan Stanley. ”Vår guldkantade utdelningslista fokuserar på starka affärsmodeller där vår tilltro till utdelningsnivåerna är som högst”, skriver investmentbanken även.

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 11:16

Nordea: Danske ny favorit i ny nordisk banksektoranalys

”Vi anser att risken för ytterligare negativa nyheter nu bör vara begränsad. Vi upprepar vår köprekommendation och lyfter samtidigt fram Danske Bank som ny favorit i sektorn med en riktkurs på 160 danska kronor”, fortsätter Nordea som samtidigt medger att utvecklingen i Danske Bank under det gångna året har varit sämre än Nordeas förväntan. Nordea pekar på att penningtvättsproblemen har visat sig ”vara mycket större än vad vi kunde förutse”.

PrivataAffärer - 23 maj 19 kl. 13:00

Bli inte nollad av storbankerna

Enligt Svenska Bankföreningen har storbankerna en marknadsandel på 62 procent på inlåningsmarknaden i Sverige. Störst är Swedbank med en marknadsandel på 20 procent följt av Handelsbanken (18 procent), Nordea (13 procent) och SEB (12 procent). Men att kontospara hos dessa banker är ofta en usel affär.

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 10:55

SEB: Därför höjer vi Intrum till köp

Det skriver SEB i den analys där rekommendationen dras upp till köp (behåll) med ny riktkurs om 271 kronor (269), vilken Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på fredagen. Köprekommendationen motiveras i första hand med att den spanska marknaden kan förväntas vända upp efter innevarande halvår, medan affären med den grekiska banken Piraeus ger tillväxtpotential från 2020 och framåt, anser SEB. Utöver risken för ett sänkt vinstmål, från 35 kronor per aktie medan SEB räknar med 28:20 kronor under 2020, pekar banken även på en koncentrationsrisk från den stora affären med den italienska storbanken Intesa.

Helsingborgs Dagblad - 23 maj 19 kl. 09:30

Stor musikfest i Helsingborg: ”Det är sex häpnadsväckande band”

På lördag är det dags för Dimmans musikfestival på GåSEBäck..

DI - 23 maj 19 kl. 10:08

Aktierna att köpa i handelspaniken – ”på tok för billig”

Optimismen är som bortblåst och handelsoron kastar långa skuggor över börsen.  ”Det är svårt att överskatta betydelsen av handelskriget”, varnar SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall.  Di har pratat med tre aktieproffs om vilka aktier som säkrar portföljen på en skakig börs.

Dagens PS - 22 maj 19 kl. 15:33

Storm kring Adaktusson och ekonomins mörka moln

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Adaktusson i blåsväder – har röstat emot abort
Den före detta EU-ledamoten för Kristdemokraterna ska enligt Dagens Nyheters granskning under sin tid i Europaparlamentet ha röstat emot kvinnors rätt till abort – vid 22 tillfällen. Nu får han stark kritik från flera håll.

Dagens PS - 22 maj 19 kl. 15:33

Ekonomiskt oväder och KD:s abortstorm

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Adaktusson i blåsväder – har röstat emot abort
Den före detta EU-ledamoten för Kristdemokraterna ska enligt Dagens Nyheters granskning under sin tid i Europaparlamentet ha röstat emot kvinnors rätt till abort – vid 22 tillfällen. Nu får han stark kritik från flera håll.

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 08:31

Läkemedelsjätte lägger bud på Nuevolution

Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 1 610 miljoner kr och rekommenderas enhälligt av Nuevolutions styrelse. – Vi har genomfört en omfattande analys för att säkerställa att vi agerar i företagets och aktieägarnas bästa intresse. I ljuset av den höga premien och åtagandena från de tre största aktieägarna att acceptera erbjudandet är vår slutsats att erbjudandet är skäligt och vi står enhälligt bakom beslutet att rekommendera budet på 32,50 kr per aktie, säger Nuevolutions styrelseordförande Stig Løkke Pedersen.

Affärsvärlden - 07 jun 19 kl. 10:59

SEB: Köpläge i Intrum

SEB Equities höjer sin rekommendation för Intrum till köp från behåll. Riktkursen höjs till 271 från 269 kronor..

Realtid - 17 maj 19 kl. 16:50

"Kronförsvagningen vi ser nu har gått för långt"

Fastighet- och finansbubblan, bakkrisen, en lång stabil period under 00-talet till finanskrisen 2008. De senaste fem åren har kronan sjunkit gradvis. Richard Falkenhäll, valutastrateg på SEB, berättar om kronans utveckling från 1990 fram till i dag..

Affärsvärlden - 17 maj 19 kl. 11:04

SEB mot strömmen på fallande börs

Stockholmsbörsen rörde sig tydligt nedåt när handeln inleddes på fredagen i likhet med de stora börserna på kontinenten..

Affärsvärlden - 17 maj 19 kl. 10:36

SEB: Finanschefernas oro är befogad

Finanscheferna i svenska företag är mindre optimistiska kring affärsläget än tidigare. Färre planerar för investeringar och anställningsviljan minskar..

DI - 17 maj 19 kl. 08:29

Storbankernas riktkurs kapas rejält – här är dagens rekar

Barclays sänker rekommendationerna både Nordea och Swedbank till jämvikt och kapar riktkurserna rejält. Samtidigt har Deutsche Bank höjt SEB till köp..

PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 08:55

Här är fredagens färska analyser

Deutsche Bank höjer sin rekommendation för SEB till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 106 kr från 103 kr. Det framgår av en analys daterad 17 maj.

DI - 04 jun 19 kl. 19:26

SEB: Oljan på farlig nivå - ras på 17 procent hotar

Priset på Brentolja befinner sig nu vid ett farligt vägskäl, enligt SEB:s analyschef för råvaror, Bjarne Schieldrop. Priset ligger nu nära en teknisk stödnivå, och om den bryts kan fallet bli riktigt tungt. ”Det är en luftficka precis under.

Affärsvärlden - 15 maj 19 kl. 18:00

100 miljarder skäl att inte lämna Baltikum

Baltikum är rena guldgruvan för de två svenska storbankerna Swedbank och SEB. Värdet på deras baltiska dotterbolag summerar nu enligt Affärsvärldens beräkning till nivån 100 miljarder kronor – och tillväxtmöjligheterna är stora..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.