Söderort

Tuesday, 31 May, 00:08

Nyheter om Söderort

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 21 jan 16 kl. 07:19

Upp till kamp mot invandrande hipsters

Gentrifiering: Anna Hellgren hör ett svårartat performancevrål från Stockholms Söderort..

SvD - 18 dec 15 kl. 14:34

”Ge söderort lika bra hjärtvård som norrort”

Enligt hälso- och sjukvårdslagen ska vården vara jämlik. Det är inte hjärtsjukvården i Stockholm i dag. Stockholms hjärtsjukvård har utvecklats åt fel håll.

SvD - 25 dec 15 kl. 12:00

”En jämlik hjärtsjukvård är möjlig”

Vi samarbetar gärna med den styrande landstingsalliansen för att få fram en mer likvärdig vård i Stockholm. Skillnaden mellan norrort och Söderort är en växande hälsoklyfta som kräver förändring, skriver Dag Larsson (S), oppositionssjukvårdslandstingsråd..

Nyheter 24 - 26 okt 15 kl. 12:47

9 saker som visar att ditt hjärta är svart och gult

1. Du kommer aldrig att glömma årtalet 1937Då invigdes den finaste arenan som någonsin har funnit. Råsunda stadion.

Expressen - 15 sep 15 kl. 18:23

Trafikpolisens text till sminkande kvinnan

Här sminkar sig kvinnan bakom ratten - i 70 kilometer i timmen. Men det trafikfarliga beteendet observerades av en civil trafikpolis och har uppmärksammats i ett Facebook-inlägg. – Jag kommer upp bredvid och ser att där sitter människan och sminkar sig.

SvD - 18 aug 15 kl. 09:07

Stockholm drabbat av inbrottsvåg i sommar

Inbrottstjuvarna har varit aktiva i Stockholm i sommar. På många håll har det varit fler bostadsinbrott än på flera år. Värst drabbat är City, Västerort, Söderort och Södertörn.

Expressen - 13 aug 15 kl. 09:30

Polisen varnar för maskerad man

Polisen varnar nu allmänheten för en man som försöker få barn att hoppa in i hans bil i Hagsätra i södra Stockholm. Mannen uppges ha mask över ansiktet. – Vi prioriterar det här framför andra händelser, säger Anders Gartén, stationsbefäl i Söderort..

Sydsvenskan - 30 aug 15 kl. 05:38

Poliser: Tillståndet bättre för knivskuren

Tillståndet för en 37-årig man som knivskars i Skärholmen i södra Stockholm i går kväll beskrivs inte längre som kritiskt. I morse vårdades han nedsövd på sjukhus.— Vårdpersonal har berättat för oss att läget nu är stabilt och inte livshotande, säger Pia Karlsson, stationsbefäl på polisen i Söderort.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 15 kl. 05:38

Poliser: Tillståndet bättre för knivskuren

Tillståndet för en 37-årig man som knivskars i Skärholmen i södra Stockholm i går kväll beskrivs inte längre som kritiskt. I morse vårdades han nedsövd på sjukhus.— Vårdpersonal har berättat för oss att läget nu är stabilt och inte livshotande, säger Pia Karlsson, stationsbefäl på polisen i Söderort.

Cornucopia - 09 dec 15 kl. 08:24

Prepper från Söderort om att fastna på strömlöst SJ-tåg

Bloggaren Prepper Söderort råkade vara en av de som fastnade på ett strömlöst tåg 20 minuter från Stockholm under stormen Helga. Vederbörande satt dessutom vägg i vägg med lokföraren och fick en hel del överskottsinformation.

Blogginlägget torde vara obligatoriskt för alla som reser med SJ och ännu inte tar med sig ett nödkit för att hantera nedrivna kontaktledningar eller andra stopp och större förseningar.

Expressen - 05 feb 15 kl. 10:30

Kan ha samband med mystiskt mordförsök

Polisen undersöker nu samband mellan morgonens blodiga skottdrama i Sundbyberg och mordförsöket på en 45-årig busschaufför vid Älvsjöbadet i södra Stockholm. I fallet i Söderort finns det misstankar om en pistolbeväpnad våldspsykopat. – När man inte får något motiv finns förstås det med i bilden, säger Hans Strindlund, utredare vid Söderortspolisen..

Dagens Media - 30 jan 15 kl. 10:03

Sveriges Radio blir mer lokala

SR förstärker bevakningen i Stockholm med fyra lokalreportrar i Södertälje, Söderort, Norrort och Järvafältet..

Cornucopia - 01 feb 15 kl. 10:02

Betongsossar vill ha mindre lokal demokrati och mer centralism

Finansborgarrådet Karin Wanngård (s) i Stockholm vill att lokalt inflytande och demokratiskt medbestämmande ska minska, då demokrati kostar pengar. Istället vill hon att politikerna ska distansera sig ytterligare från befolkningen genom att vi minskar antalet kommuner.
"Sverige har i dag 290 kommuner.

UNT - 23 dec 14 kl. 03:42

22-åring död efter gängattack

22-åringen, som misshandlades grovt av ett gäng på ett tiotal personer i Skärholmen i Stockholm i helgen, har avlidit, Det kan innebära att misstankarna mot fyra anhållna män graderas upp, uppger polisen i Söderort..

Expressen - 05 nov 14 kl. 16:46

Hon förföljs - innan det blodiga knivdådet

Här är övervakningsfilmen som visar när den 26-åriga småbarnsmamman förföljs in i porten av en mystisk man. Efter bara några minuter smiter han ut ur huset – samtidigt kämpar den unga kvinnan för sitt liv i en pöl av blod på golvet. – Det som vi först trodde var ett brutalt rån har genom utredningen visat sig kunnat ha ett annat motiv, säger Magnus Sohlén, kriminalinspektör vid polisen i Söderort.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 10:09

Välkänd historia i ny tappning

Relationer i centrum. Det har Bokens dags sex böcker gemensamt. I en artikelserie möter du författarna som på tisdag besöker Smålandspostens arrangemang på Växjö teater.

Kristianstadsbladet - 19 sep 14 kl. 02:26

Rattfyllesmäll i Västberga


En misstänkt rattfyllerist körde natten mot fredagen in i en annan bil efter att Söderortspolisen i Västberga i södra Stockholm försökt stoppa honom när han vägrade stanna vid en poliskontroll. Händelsen inträffade i samband med att polisen på torsdagen inledde en dygnslång trafikkontroll längs E4:an.Polisen har valt att punktmarkera den plats, som enligt statistiken är mest olycksdrabbad i Söderort, rapporterar SVT:s regionala nyhetsprogram ABC.

BT - 19 sep 14 kl. 02:26

Rattfyllesmäll i Västberga

En misstänkt rattfyllerist körde natten mot fredagen in i en annan bil efter att Söderortspolisen i Västberga i södra Stockholm försökt stoppa honom när han vägrade stanna vid en poliskontroll. Händelsen inträffade i samband med att polisen på torsdagen inledde en dygnslång trafikkontroll längs E4:an. Polisen har valt att punktmarkera den plats, som enligt statistiken är mest olycksdrabbad i Söderort, rapporterar SVT:s regionala nyhetsprogram ABC.

Polisen - 19 sep 14 kl. 10:14

Resultat från trafikinsatsen på E4:an

Under 24 timmar genomförde polisen en hastighetskontroll på E4:an vid Västberga och rapporterade 369 förare. Det är den mest olycksdrabbade platsen i Söderort enligt statistiskt underlag..

Polisen - 08 sep 14 kl. 14:42

Explosionen vid Nytorpsbadet Söderort

Den explosion som hördes i de södra delarna av Stockholm på söndagen kom från en någon form av sprängladdning som apterats på en dörr till ett förråd vid Nytorpsbadet..

ÖstersundsPosten - 20 aug 14 kl. 15:53

Tre fall av bisjukdom konstaterad

Den allvarliga bakteriesjukdomen amerikansk yngelröta har konstaterats på ett bisamhälle på Gotland och på två ställen i Södermanlands län, rapporterar SR:s P4 Gotland och tidningen Mitt i Söderort..

BT - 20 aug 14 kl. 15:53

Tre fall av bisjukdom konstaterad

Den allvarliga bakteriesjukdomen amerikansk yngelröta har konstaterats på ett bisamhälle på Gotland och på två ställen i Södermanlands län, rapporterar SR:s P4 Gotland och tidningen Mitt i Söderort. Bina i de drabbade samhällena har avlivats och kuporna bränts upp för att förhindra spridning av den mycket smittsamma och seglivade sjukdomen.Sverige drabbas då och då av sjukdomen, som inte sprids till människor.

SN - 20 aug 14 kl. 15:56

Tre fall av bisjukdom konstaterad

Den allvarliga bakteriesjukdomen amerikansk yngelröta har konstaterats på ett bisamhälle på Gotland och på två ställen i Södermanlands län, rapporterar SR:s P4 Gotland och tidningen Mitt i Söderort. Bina i de drabbade samhällena har avlivats och kuporna bränts upp för att förhindra spridning av den mycket smittsamma och seglivade sjukdomen. Sverige drabbas då och då av sjukdomen, som inte sprids till människor.

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 14 kl. 15:08

Musik och utanförskap i Falks sommarprat

På lördagen sände P1 den bortgångne musikern Christian Falks sommarprat.Musiken och utanförskapet var två centrala teman, och Falk berättade även att cancerdiagnosen känts "som en befrielse".
Det var en människa tydligt märkt av sin sjukdom som talade ut i etern klockan 13.

Kristianstadsbladet - 26 jul 14 kl. 15:08

Musik och utanförskap i Falks sommarprat

På lördagen sände P1 den bortgångne musikern Christian Falks sommarprat.Musiken och utanförskapet var två centrala teman, och Falk berättade även att cancerdiagnosen känts "som en befrielse".
Det var en människa tydligt märkt av sin sjukdom som talade ut i etern klockan 13.

Cornucopia - 17 jul 14 kl. 07:31

68 000:- per kvadratmeter i Björkhagen - 15 000:- SEK i månaden för en tvåa

Lägenheten i ekobyn i Björkhagen i söderförort gick för drygt 68 000:- SEK per m2, eller 3 950 000 MSEK. 
I prisintervallet 3 800 000 till 4 000 000:- SEK finns det nu 42 villor till salu i Stor-Stockholm (Booli).
Så förutom en kontantinsats på nästan 592 500:- SEK, har lägenheten en klubbmedlemsavgift på 3 800:- SEK per månad, och ovanpå det en uppvärmningskostnad om ca 800:- SEK i månaden.

BT - 14 jul 14 kl. 18:49

EU-migranters tält skars sönder

Polisen har tagit emot två anmälningar om skadegörelse mot tältläger i södra Stockholm. Enligt dessa ska okända personer ha gått in och skurit sönder ett flertal tält, uppger polisen i Söderort. Föreningen Hem, som hjälper hemlösa EU-migranter, skriver om vandaliseringen på Facebook och enligt dem handlar det, utöver tälten, även om sönderskurna bildäck.

Polisen - 23 jun 14 kl. 12:37

Med nöjeslivet kom trafikinfarkten

Sedan Tele2 Arena byggdes tvingas trafikpolisen i Söderort att hantera en stor trafikinfarkt i området varje gång det är ett stort evenemang på någon av Globenområdets arenor..

SvD - 17 apr 14 kl. 12:51

Moderat splittring om Ikea på Slakthusområdet

Ikeas etablering vid Globen ifrågasätts nu även inom Moderaterna. Ett av partiets främsta namn i Söderort säger nej till ett varuhus så länge Ikea inte är tydligare med vad man vill..

SvD - 17 apr 14 kl. 12:51

Moderat splittring om Ikea på Slakthusområdet

Ikeas etablering vid Globen ifrågasätts nu även inom Moderaterna. Ett av partiets främsta namn i Söderort säger nej till ett varuhus så länge Ikea inte är tydligare med vad man vill..

SVT - 25 feb 14 kl. 06:58

Polis slog rådjur med batong

När ett rådjur kördes på och skadades svårt i Söderort i Stockholm i början av veckan kallades polis till platsen. Vanligtvis brukar viltvårdare ta hand om skadade djur, men eftersom det inte fanns någon i närheten fick polisen ta saken i egna händer, skriver Metro..

Helsingborgs Dagblad - 25 feb 14 kl. 06:47

Polis slog rådjur med batong

När ett rådjur kördes på och skadades svårt i Söderort i Stockholm i början av veckan kallades polis till platsen. Vanligtvis brukar viltvårdare ta hand om skadade djur, men eftersom det inte fanns någon i närheten fick polisen ta saken i egna händer, skriver Metro. Först provade en av poliserna att slå rådjuret i huvudet med batongen.

SvD - 25 feb 14 kl. 06:45

Polis slog rådjur med batong

När ett rådjur kördes på och skadades svårt i Söderort i Stockholm i början av veckan kallades polis till platsen. Vanligtvis brukar viltvårdare ta hand om skadade djur, men eftersom det inte fanns någon i närheten fick polisen ta saken i egna händer, skriver Metro..

Kristianstadsbladet - 25 feb 14 kl. 06:45

Polis slog rådjur med batong


När ett rådjur kördes på och skadades svårt i Söderort i Stockholm i början av veckan kallades polis till platsen. Vanligtvis brukar viltvårdare ta hand om skadade djur, men eftersom det inte fanns någon i närheten fick polisen ta saken i egna händer, skriver Metro.Först provade en av poliserna att slå rådjuret i huvudet med batongen.

BT - 25 feb 14 kl. 06:46

Polis slog rådjur med batong

När ett rådjur kördes på och skadades svårt i Söderort i Stockholm i början av veckan kallades polis till platsen. Vanligtvis brukar viltvårdare ta hand om skadade djur, men eftersom det inte fanns någon i närheten fick polisen ta saken i egna händer, skriver Metro. Först provade en av poliserna att slå rådjuret i huvudet med batongen.

Polisen - 05 feb 14 kl. 10:03

Stockholm får nytt barnahus

På tisdagen skrev socialtjänst, polis, landsting och åklagare under avtalet att öppna upp ett gemensamt barnahus för Stockholms stad. De polismästardistrikt som berörs är City, Söderort och Västerort..

Nyheter 24 - 13 jan 14 kl. 08:50

Klottrande nazister tagna på bar gärningSMR och Kärrtorp

STOCKHOLM. Kärrtorp i södra Stockholm har varit omskrivet som en plats där nazister gått till attack mot en manifestation och där tiotusentals samlades för att protestera mot nazism och rasism.Nazisterna verkar dock inte släppa sin aktivitet i förorten – men de kanske borde vara lite mer diskreta om de inte vill åka fast.

Sydsvenskan - 19 dec 13 kl. 06:30

Alla ska våga

Journalisten och författaren Henrik Arnstad trivdes aldrig i 1970-talets Kärrtorp – det berättar han i en debattartikel på SVT:s sajt – men pappa Lennart, som dog för några år sedan, fann kärlek till förorten under sin livstid och skrev Sången till Kärrtorp:”Det är inget Samarkand och det är inte mycket flärd/men det är i alla fall vår egen trygga lilla värld.”I söndags attackerades en fredlig demonstration i Kärrtorp av nazister, vilket fick chockade barn att söka skydd i närbutiken.På flera håll i landet genomförs nu demonstrationer till följd av händelserna i Stockholmförorten, och till söndag planeras en ny demonstration i Kärrtorp av antinazistnätverket Linje 17, med avsikten att ta ställning emot rasism och visa att demonstranterna inte låter s

BT - 24 dec 13 kl. 00:20

Värdebil rånades och sattes i brand

Rånare slog på måndagskvällen till mot en värdetransport i södra Stockholm. Polisen larmades om överfall mot en värdebil i stadsdelen Örby slott, samtidigt som det kom uppgifter om att ett fordon stod i lågor på samma adress. Värdetransporten var övertänd när polisen anlände och väktaren hittades en bit från platsen.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.