Söderort

Sunday, 20 May, 23:22

Nyheter om Söderort

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 30 mar 18 kl. 15:11

Dibba: "Det var fegt av media"

Konkurrensen i Hammarbys anfall är tuffare än på länge - men Pa Dibba triggas av snarare av den tuffa anfallsuppsättningen.För SportExpressen berättar Dibba om Hammarbys identifieringsarbete i Söderort, ryktena om IFK Göteborg och att media tippat Bajen på en niondeplats.– Det var lite fegt av media, säger han..

DN - 27 feb 18 kl. 09:41

”Mycket besvärligt väglag” på flera stora vägar

Snöfallet, blåsten och kylan har inneburit stopp i pendeltrafiken och färre avgångar. Nu varnar Trafikverket för mycket besvärligt väglag på flera vägar i länets norra och nordöstra delar under morgonen – och svåra förhållanden i Söderort och Södertörn väntas senare under dygnet. .

DI - 26 feb 18 kl. 08:29

Fastsam bygger 300 hyreslägenheter i Stockholm

Fastsam, som består av 14 mindre fastighetsägare, bygger 300 hyreslägenheter i Söderort, enligt ett pressmeddelande..

DN - 21 nov 17 kl. 08:40

Den mördade var gängledare från Söderort

Den var en 28-årig, utpekad gängledare från södra Stockholm som sköts till döds i går i Mariehäll, Bromma. Mycket tyder på att mordet var en hämnd på bland annat mordet i Östberga den 15 augusti i år. Sent i går kväll kunde en man gripas, misstänkt för mordet..

DN - 27 sep 17 kl. 12:36

Man åtalas för att ha kastat kattunge mot fönsterruta

En man i Söderort ska ha slagit och skakat en kattunge. Därefter kastade han katten mot en fönsterruta. Nu åtalas mannen för djurplågeri..

DN - 28 sep 17 kl. 07:00

Grilla gärna fläskkarré men låt mig behålla cykeln

Söderort 22.06.  .

Cornucopia - 22 aug 17 kl. 14:52

"Det kommer aldrig mer byggas billiga hyresrätter"

"Det kommer aldrig mer byggas billiga hyresrätter." - undertecknad 2013, 2015Hyrorna på nybyggda hyresrätter kryper nu upp mot 22 000:- SEK för en femrummare åt en familj. Detta är helt i linje med tidigare påtalanden om att det aldrig kommer byggas billiga hyresrätter igen, speciellt inte där du vill bo.

Expressen - 11 jul 17 kl. 01:44

Kraftig smäll kring Hagsätra – polis på väg till platsen

Flera uppringare har slagit larm till polisen om en kraftig smäll i Söderort.Personer i Ävlsjö, Hagsätra och Rågsved har hört ljudet.– Vi tror att det har hänt i närheten av Hagsätra torg, säger Carina Andersson, befäl vid regionledningscentralen..

Polisen - 06 apr 17 kl. 14:58

Rånserie i Söderort

Ett antal personrån har skett kring Kärrtorp och Johanneshov i Stockholm. Under ett av rånen knivhöggs en person i ryggen, vilket gör att brottet utreds som försök till mord..

Cornucopia - 27 mar 17 kl. 16:06

Icke-inflationen: Trygg-Hansa höjer hemförsäkringspremie med 19%

Den förträffliga icke-inflationen fortsätter skörda sina segrar. En läsare rapporterar att vederbörandes hemförsäkring hos Trygg-Hansa höjts med 19% utan några som helst förändringar.
Senaste försäkringsbrevet.

Dagens PS - 09 mar 17 kl. 11:23

Bostadsrally i förorten – city får storstryk

Svensk Mäklarstatistik har på uppdrag av Di tagit fram statistik över prisutvecklingen på bostäder baserad på församlingar i de tre storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Siffrorna visar att det är i storstädernas ytterområden som priserna rusar mest. I exempelvis Hässelby i västerort och Skärholmen i Söderort – om vi koncentrerar oss på Storstockholm – har priserna på bostadsrätter fördubblats mellan 2011 och 2016.

Expressen - 11 feb 17 kl. 16:53

Planen för att lösa bristen på idrottshallar

På måndag får alla idrottsintresserade hålla tummarna. Då kan kommunfullmäktige i Stockholm säga ja till tre fullstora idrottshallar, en konstgräsplan samt en bandyhall. Samtliga kommer att hamna i Söderort..

SvD - 17 jan 17 kl. 19:02

18-åringar med automatvapen greps i Stockholm

Under helgen beslagtog polisen ett tiotal automatvapen vid två tillslag. Fyra personer har begärts häktade för synnerligen grovt vapenbrott. Polisen uppger att de gripna är i 18-årsåldern.

Expressen - 20 nov 16 kl. 22:05

Familj rånad i hemmet i Farsta – tejpades

En familj i Farsta rånades under söndagskvällen. Gärningsmännen bröt sig in i villan och utgav sig för att vara pizzabud. Därefter bands familjemedlemmarna.

Expressen - 21 jan 16 kl. 07:19

Upp till kamp mot invandrande hipsters

Gentrifiering: Anna Hellgren hör ett svårartat performancevrål från Stockholms Söderort..

SvD - 18 dec 15 kl. 14:34

”Ge söderort lika bra hjärtvård som norrort”

Enligt hälso- och sjukvårdslagen ska vården vara jämlik. Det är inte hjärtsjukvården i Stockholm i dag. Stockholms hjärtsjukvård har utvecklats åt fel håll.

SvD - 25 dec 15 kl. 12:00

”En jämlik hjärtsjukvård är möjlig”

Vi samarbetar gärna med den styrande landstingsalliansen för att få fram en mer likvärdig vård i Stockholm. Skillnaden mellan norrort och Söderort är en växande hälsoklyfta som kräver förändring, skriver Dag Larsson (S), oppositionssjukvårdslandstingsråd..

Nyheter 24 - 26 okt 15 kl. 12:47

9 saker som visar att ditt hjärta är svart och gult

1. Du kommer aldrig att glömma årtalet 1937Då invigdes den finaste arenan som någonsin har funnit. Råsunda stadion.

Expressen - 15 sep 15 kl. 18:23

Trafikpolisens text till sminkande kvinnan

Här sminkar sig kvinnan bakom ratten - i 70 kilometer i timmen. Men det trafikfarliga beteendet observerades av en civil trafikpolis och har uppmärksammats i ett Facebook-inlägg. – Jag kommer upp bredvid och ser att där sitter människan och sminkar sig.

SvD - 18 aug 15 kl. 09:07

Stockholm drabbat av inbrottsvåg i sommar

Inbrottstjuvarna har varit aktiva i Stockholm i sommar. På många håll har det varit fler bostadsinbrott än på flera år. Värst drabbat är City, Västerort, Söderort och Södertörn.

Expressen - 13 aug 15 kl. 09:30

Polisen varnar för maskerad man

Polisen varnar nu allmänheten för en man som försöker få barn att hoppa in i hans bil i Hagsätra i södra Stockholm. Mannen uppges ha mask över ansiktet. – Vi prioriterar det här framför andra händelser, säger Anders Gartén, stationsbefäl i Söderort..

Sydsvenskan - 30 aug 15 kl. 05:38

Poliser: Tillståndet bättre för knivskuren

Tillståndet för en 37-årig man som knivskars i Skärholmen i södra Stockholm i går kväll beskrivs inte längre som kritiskt. I morse vårdades han nedsövd på sjukhus.— Vårdpersonal har berättat för oss att läget nu är stabilt och inte livshotande, säger Pia Karlsson, stationsbefäl på polisen i Söderort.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 15 kl. 05:38

Poliser: Tillståndet bättre för knivskuren

Tillståndet för en 37-årig man som knivskars i Skärholmen i södra Stockholm i går kväll beskrivs inte längre som kritiskt. I morse vårdades han nedsövd på sjukhus.— Vårdpersonal har berättat för oss att läget nu är stabilt och inte livshotande, säger Pia Karlsson, stationsbefäl på polisen i Söderort.

Expressen - 05 feb 15 kl. 10:30

Kan ha samband med mystiskt mordförsök

Polisen undersöker nu samband mellan morgonens blodiga skottdrama i Sundbyberg och mordförsöket på en 45-årig busschaufför vid Älvsjöbadet i södra Stockholm. I fallet i Söderort finns det misstankar om en pistolbeväpnad våldspsykopat. – När man inte får något motiv finns förstås det med i bilden, säger Hans Strindlund, utredare vid Söderortspolisen..

Dagens Media - 30 jan 15 kl. 10:03

Sveriges Radio blir mer lokala

SR förstärker bevakningen i Stockholm med fyra lokalreportrar i Södertälje, Söderort, Norrort och Järvafältet..

Cornucopia - 01 feb 15 kl. 10:02

Betongsossar vill ha mindre lokal demokrati och mer centralism

Finansborgarrådet Karin Wanngård (s) i Stockholm vill att lokalt inflytande och demokratiskt medbestämmande ska minska, då demokrati kostar pengar. Istället vill hon att politikerna ska distansera sig ytterligare från befolkningen genom att vi minskar antalet kommuner.
"Sverige har i dag 290 kommuner.

UNT - 23 dec 14 kl. 03:42

22-åring död efter gängattack

22-åringen, som misshandlades grovt av ett gäng på ett tiotal personer i Skärholmen i Stockholm i helgen, har avlidit, Det kan innebära att misstankarna mot fyra anhållna män graderas upp, uppger polisen i Söderort..

Expressen - 05 nov 14 kl. 16:46

Hon förföljs - innan det blodiga knivdådet

Här är övervakningsfilmen som visar när den 26-åriga småbarnsmamman förföljs in i porten av en mystisk man. Efter bara några minuter smiter han ut ur huset – samtidigt kämpar den unga kvinnan för sitt liv i en pöl av blod på golvet. – Det som vi först trodde var ett brutalt rån har genom utredningen visat sig kunnat ha ett annat motiv, säger Magnus Sohlén, kriminalinspektör vid polisen i Söderort.

SmålandsPosten - 09 okt 14 kl. 10:09

Välkänd historia i ny tappning

Relationer i centrum. Det har Bokens dags sex böcker gemensamt. I en artikelserie möter du författarna som på tisdag besöker Smålandspostens arrangemang på Växjö teater.

Kristianstadsbladet - 19 sep 14 kl. 02:26

Rattfyllesmäll i Västberga


En misstänkt rattfyllerist körde natten mot fredagen in i en annan bil efter att Söderortspolisen i Västberga i södra Stockholm försökt stoppa honom när han vägrade stanna vid en poliskontroll. Händelsen inträffade i samband med att polisen på torsdagen inledde en dygnslång trafikkontroll längs E4:an.Polisen har valt att punktmarkera den plats, som enligt statistiken är mest olycksdrabbad i Söderort, rapporterar SVT:s regionala nyhetsprogram ABC.

BT - 19 sep 14 kl. 02:26

Rattfyllesmäll i Västberga

En misstänkt rattfyllerist körde natten mot fredagen in i en annan bil efter att Söderortspolisen i Västberga i södra Stockholm försökt stoppa honom när han vägrade stanna vid en poliskontroll. Händelsen inträffade i samband med att polisen på torsdagen inledde en dygnslång trafikkontroll längs E4:an. Polisen har valt att punktmarkera den plats, som enligt statistiken är mest olycksdrabbad i Söderort, rapporterar SVT:s regionala nyhetsprogram ABC.

Polisen - 19 sep 14 kl. 10:14

Resultat från trafikinsatsen på E4:an

Under 24 timmar genomförde polisen en hastighetskontroll på E4:an vid Västberga och rapporterade 369 förare. Det är den mest olycksdrabbade platsen i Söderort enligt statistiskt underlag..

Polisen - 08 sep 14 kl. 14:42

Explosionen vid Nytorpsbadet Söderort

Den explosion som hördes i de södra delarna av Stockholm på söndagen kom från en någon form av sprängladdning som apterats på en dörr till ett förråd vid Nytorpsbadet..

ÖstersundsPosten - 20 aug 14 kl. 15:53

Tre fall av bisjukdom konstaterad

Den allvarliga bakteriesjukdomen amerikansk yngelröta har konstaterats på ett bisamhälle på Gotland och på två ställen i Södermanlands län, rapporterar SR:s P4 Gotland och tidningen Mitt i Söderort..

BT - 20 aug 14 kl. 15:53

Tre fall av bisjukdom konstaterad

Den allvarliga bakteriesjukdomen amerikansk yngelröta har konstaterats på ett bisamhälle på Gotland och på två ställen i Södermanlands län, rapporterar SR:s P4 Gotland och tidningen Mitt i Söderort. Bina i de drabbade samhällena har avlivats och kuporna bränts upp för att förhindra spridning av den mycket smittsamma och seglivade sjukdomen.Sverige drabbas då och då av sjukdomen, som inte sprids till människor.

SN - 20 aug 14 kl. 15:56

Tre fall av bisjukdom konstaterad

Den allvarliga bakteriesjukdomen amerikansk yngelröta har konstaterats på ett bisamhälle på Gotland och på två ställen i Södermanlands län, rapporterar SR:s P4 Gotland och tidningen Mitt i Söderort. Bina i de drabbade samhällena har avlivats och kuporna bränts upp för att förhindra spridning av den mycket smittsamma och seglivade sjukdomen. Sverige drabbas då och då av sjukdomen, som inte sprids till människor.

Trelleborgs Allehanda - 26 jul 14 kl. 15:08

Musik och utanförskap i Falks sommarprat

På lördagen sände P1 den bortgångne musikern Christian Falks sommarprat.Musiken och utanförskapet var två centrala teman, och Falk berättade även att cancerdiagnosen känts "som en befrielse".
Det var en människa tydligt märkt av sin sjukdom som talade ut i etern klockan 13.

Kristianstadsbladet - 26 jul 14 kl. 15:08

Musik och utanförskap i Falks sommarprat

På lördagen sände P1 den bortgångne musikern Christian Falks sommarprat.Musiken och utanförskapet var två centrala teman, och Falk berättade även att cancerdiagnosen känts "som en befrielse".
Det var en människa tydligt märkt av sin sjukdom som talade ut i etern klockan 13.

Cornucopia - 17 jul 14 kl. 07:31

68 000:- per kvadratmeter i Björkhagen - 15 000:- SEK i månaden för en tvåa

Lägenheten i ekobyn i Björkhagen i söderförort gick för drygt 68 000:- SEK per m2, eller 3 950 000 MSEK. 
I prisintervallet 3 800 000 till 4 000 000:- SEK finns det nu 42 villor till salu i Stor-Stockholm (Booli).
Så förutom en kontantinsats på nästan 592 500:- SEK, har lägenheten en klubbmedlemsavgift på 3 800:- SEK per månad, och ovanpå det en uppvärmningskostnad om ca 800:- SEK i månaden.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.