Sårbart

Wednesday, 21 November, 05:09

Nyheter om Sårbart

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 30 okt 18 kl. 11:08

Ahlstrom-Munksjö förbättrade lönsamheten i tredje kvartalet

Pappersproduktbolaget Ahlstrom-Munksjö rapporterar en 4,4 procent högre nettoomsättning i tredje kvartalet jämfört med samma period i fjol. Jämförbart resultat före avskrivningar, ebitda, ökade med 12,7 procent. .

DI - 25 okt 18 kl. 08:33

Flygbolaget Finnair justerar ned helårsprognoserna

Finnair justerar sina prognoser för helåret. Jämförbart rörelseresultat 2018 kommer att bli något lägre fjolårets nivå på 170 miljoner euro. Denna prognos inkluderar positiv engångspost om cirka 11 miljoner euro från att bolaget inte fortsätter med långsiktigt incitamentsprogram för piloter..

Kristianstadsbladet - 17 sep 18 kl. 16:05

Carolin Dahlman: Håll bättre koll vid gränsen - porta vapen, jihadister och tjuvar

Fri rörlighet är bra som princip, men ett land som inte riktigt vet vem som befinner sig där blir Sårbart, för tyvärr är det ju inte bara trevliga backpackers som rör sig över gränserna. Och du har rätt att känna dig trygg..

Expressen - 03 sep 18 kl. 17:50

Annie Lööfs yrvakna feminism imponerar inte

Annie Lööf måste läsa på om löneskillnaderna. Hennes vallöfte är varken genomtänkt eller genomförbart..

YA - 10 okt 18 kl. 00:01

Ingen hyvling för ökad tillgänglighet

Att tillgänglighetsanpassa i naturen är inte alltid genomförbart. Det svaret får en kvinna som hört av sig till kommunen, med önskemål om att plana ut en backe i Rydsgård..

DI - 09 okt 18 kl. 05:48

Lägre tryck i brittiska detaljhandeln

Omsättningen i den brittiska detaljhandeln, mätt i jämförbart butiksbestånd, minskade 0,2 procent i september, jämfört med motsvarande månad förra året. .

Blekinge Läns tidning - 28 sep 18 kl. 06:00

Växtbaserad mat är framtiden

Sommarens torka och värmebölja, som forskare till och med anser är kopplat till den globala uppvärmningen, visade hur Sårbart vårt nuvarande jordbruk faktiskt är. En tydligare signal kan vi inte få om att det är dags att ställa om produktionen till mer växtbaserade alternativ. Här kan offentliga verksamheter som kommuner fylla en viktig roll..

Dagens PS - 26 okt 18 kl. 11:21

Riksbanken varnar för ”sårbart samhälle”

Oron grundar sig att endast ett fåtal privata aktörer styr det kontantlösa samhället. Digitala, moderna betalningstjänster i all ära, men det är samtidigt inte en riskfri utveckling, konstaterar Riksbanken, som i 350 år försett allmänheten med pengar. Riksbanken ger uttryck för sina farhågor i en första delrapport, som refereras av SVT Nyheter, och oron handlar om de moderna betalningstjänsterna helt drivs i privat regi av bara ett fåtal kommersiella aktörer.

Dagens PS - 14 sep 18 kl. 08:06

Riksbankschefen: Sverige är sårbart

Landets sårbarhet är större nu än under finanskrisen, anser Stefan Ingves. I en TT-intervju, tio år efter Lehman Brothers-kraschen, pekar riksbankschefen Stefan Ingves ut de områden som oroar honom mest: Bostadsmarknaden med räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll, arbetsmarknaden med dålig matchning, bankerna och skolan. ”Vi tenderar alltid att säga att det är annorlunda nu.

Nya Wermlands Tidningen - 27 sep 18 kl. 06:00

Vegomat vägen framåt

Sommarens torka och värmebölja, som forskare till och med anser är kopplat till den globala uppvärmningen, visade hur Sårbart vårt nuvarande jordbruk faktiskt är. En tydligare signal kan vi inte få om att det är dags att ställa om produktionen från resurskrävande och klimatbelastande animalier till mer växtbaserade alternativ. Här kan kommuner och övriga offentliga verksamheter fylla en viktig roll..

Sydöstran - 19 sep 18 kl. 14:48

Växtbaserad mat är framtiden

Sommarens torka och värmebölja, som forskare till och med anser är kopplat till den globala uppvärmningen, visade hur Sårbart vårt nuvarande jordbruk faktiskt är. En tydligare signal kan vi inte få om att det är dags att ställa om produktionen från resurskrävande och klimatbelastande animalier till mer växtbaserade alternativ. Här kan kommuner och övriga offentliga verksamheter fylla en viktig roll..

Nyan - 28 sep 18 kl. 09:10

Månadens gallup väcker diskussioner

Båda huvudfrågor i månadens Åland gallup har väckt diskussioner. Den första frågan ställdes av Åländsk demokrati och den andra av Nya Åland.
I månadens Åland gallup ställer partiet Åländsk demokrati en fråga om mottagande av flyktingar.

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 12:19

Analytikernas fokus inför H&M:s rapport

Temperaturen inför H&M:s rapport har onekligen skruvats upp efter att aktien klättrat 20 procent de senaste åtta handelsdagarna. En bättre försäljning än väntat i kombination med nya mediauppgifter om familjen Perssons påstådda önskan om att köpa ut bolaget från börsen har utgjort en bra mix för att få fart på den pressade klädaktien. De siffror H&M släppte i förra veckan vittnade om en försäljningsökning i det tredje kvartalet (juni-augusti) i lokala valutor på 4 procent.

Nyan - 18 sep 18 kl. 19:05

Turistföretag satsar på middag i havet

Rundbergs stugor provkörde nyligen den nya turistsatsningen ”Dinner in the Sea”. Vad är ”en middag i havet”? – Faktum är att vi just och just landat i det själva.

Expressen - 22 aug 18 kl. 06:00

Här blåser polisen Bandidos-männen

Framför polisens kameror grävde Bandidosmedlemmarna upp knarkgömman i skogen utanför Mölnlycke. Helt ovetandes om att innehållet – närmare ett kilo amfetamin, värt 125 000 kronor – hade bytts ut mot ett vitt ofarligt pulver. Och att alla som rörde vid paketet fick ett osynligt, spårbart ämne på händerna.

UNT - 01 sep 18 kl. 10:00

Fukushimas hav jämförbart med norrlandsmjölk

Göran Bryntses upprepade påståenden om kärnkraft stämmer inte med verkligheten, skriver kärnfysikern Mattias Lantz..

SVT - 15 sep 18 kl. 19:24

Hur väl rustat står Sverige inför nästa kris?

Ingen vet när nästa ekonomiska kris kommer. Därför gäller det att stå rustad med starka statsfinanser. Men Sverige är enligt riksbankschef Stefan Ingves mer Sårbart idag än för tio år sedan.

PrivataAffärer - 14 sep 18 kl. 07:26

Ingves: Sverige mer sårbart nu än under finanskrisen

”Det vill till att vi balanserar detta och att man på den politiska sidan förr eller senare är villig att vidta de åtgärder som behövs, så att skulderna inte ökar så mycket och så att vi får en fungerande bostadsmarknad”, säger Stefan Ingves. Han säger också att en arbetsmarknad där matchningen är ett stort problem. Och skolan, ”som måste hålla en utbildningsnivå som är sådan att vi kan stå oss i konkurrensen”.

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 17:59

”Vi måste tänka om kring skog och mark”

”Risken för skogsbrand kan minska genom att anpassa rätt trädslag till lämplig mark, öka inslaget av lövskog och genom att restriktioner för maskinkörning i skogen vid stark torka”, skriver Stina Bergström, miljöpolitisk talesperson för Miljöpartiet. Sommarens torka och bränder har påmint oss om de pågående klimatförändringarna och om vårt beroende av skog och jordbruksmark. Torka, bränder och extremväder blir vanligare till följd av klimatförändringar.

DI - 14 sep 18 kl. 07:07

Ingves varnar: Sverige mer sårbart nu än under finanskrisen

Sverige är mer Sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves. En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och vår stora banksektor oroar mest..

Skånskan - 29 aug 18 kl. 10:00

Skåning med ett nationellt uppdrag

TILLFÖRSIKT – Nu får vi visa att vi menar allvar med det här uppdraget. Det finns hur mycket som helst vi vill och kan göra.
Stefan Hansen är Malmökillen som efter många år på bland annat Teater Sagohuset i Lund i höst tar över som vd för Unga Klara i Stockholm, som nu har blivit nationalscen.

SmålandsPosten - 11 okt 18 kl. 04:00

Modernt är sårbart

Det var mitt på dagen och det var varmt och soligt. Det strömavbrott som i går drabbade Växjö kunde inte ha kommit ”lägligare”. Ändå var det en brännande påminnelse om hur skört det moderna samhället är - och hur onödigt Sårbart vi har gjort det i Sverige..

DI - 04 sep 18 kl. 05:51

Ökad omsättning i brittisk detaljhandel

Omsättningen i den brittiska detaljhandeln, mätt i jämförbart butiksbestånd, ökade 0,2 procent i augusti, jämfört med motsvarande månad förra året.  Det uppger British Retail Consortium, BRC. .

Nyan - 29 aug 18 kl. 13:00

Landskapet sågar snabbrutten

Landskapets tjänstemän har synat Ålands natur och miljös alternativ, snabbrutten, till förnyad skärgårdstrafik. Tjänstemännen sågar förslaget vid fotknölarna. Man menar att det inte är tekniskt genomförbart, att det inte leder till mindre koldioxidutsläpp eller sänker driftskostnaderna.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 20:34

Inte acceptabelt med kontantfritt Sverige

Varuhuskedjan Åhlens har gjort tre av sina butiker kontantfria. Det sker förstås för att se om företaget senare skall gå vidare och införa kontantfritt i stor skala.
Åhlens är inte ensamt om att införa kontantfritt.

Blekinge Läns tidning - 24 aug 18 kl. 15:57

M vill satsa på räddningstjänsten

Efter år av neddragningar och en färsk påminnelse i sommar om hur Sårbart samhället kan vara, vill Moderaterna satsa på räddningstjänsten..

Skånskan - 21 aug 18 kl. 16:59

”Kaos kan hota med nya busslinjer i stan”

lund Moderaterna i Lund är missnöjda med Skånetrafikens förslag till nytt stadsbussnät i centrum.
De menar av flera skäl att Boltulfsplatsen även fortsättningsvis ska vara navet för trafiken, och inte Lund C som Skånetrafiken är inne på.
Partiet får stöd av Socialdemokraterna, som också är tveksamma till förslaget.

Skånskan - 17 aug 18 kl. 10:31

Trygghetsvärd skadad av banger i Stadsparken

Svedala En av Svedala kommuns trygghetsvärdar skadades av en banger när flera politiska partier var ute för att informera sin väljare under torsdagskvällen.– Mannen har fått huvudvärk och stor smärta i öronen, berättar kommunpolisen i Svedala som Skånskan pratat med.
Det var i Stadsparken i Svedala som partierna under torsdagskvällen var på plats för att informera och pratar med sin väljare inför det kommande valet.

DI - 14 aug 18 kl. 16:51

Hård strid väntar om ekonomin i kvällens debatt

Sverige är ytterst Sårbart inför nästa lågkonjunktur och regeringen har ”slarvat bort högkonjunkturen”. Det säger M-ledaren Ulf Kristersson, men får hårt mothugg av statsminister Stefan Löfven inför den stora partiledardebatten i Di TV och Expressen. .

DN - 09 aug 18 kl. 16:09

Sofia Nerbrand: Moderat classic är på modet igen

Ulf Kristersson går till val på klassisk moderat politik. Nya Moderaternas mjukare politiska profil är borta och Alliansen är försvagad. Men ytterst avgör väljarna vad som är populärt, och därmed genomförbart.

DI - 07 aug 18 kl. 05:42

Ökad omsättning i brittisk detaljhandel

Omsättningen i den brittiska detaljhandeln, mätt i jämförbart butiksbestånd, ökade 0,5 procent i juli, jämfört med motsvarande månad förra året. .

Sydsvenskan - 02 aug 18 kl. 10:00

Vårt sårbara samhälle kräver energi

Den moderna människans levnadssätt är mycket Sårbart.

GöteborgsPosten - 02 aug 18 kl. 04:00

Få namn på valsedeln gör SD sårbart

Som enda parti i höstens kommunval i Falkenberg har Sverigedemokraterna valt att inte låsa sin namnlista, vilket kan öppna för oväntade inval i fullmäktige..

Västerbottens Folkblad - 28 jul 18 kl. 07:00

Detta spelar SD rakt i händerna

Jag är beredd att starta en insamling och erbjuda Jan Björklund, Annie Lööf och inte minst socialdemokraterna en grundkurs i ämnet demokrati. Orsaken är deras ovillighet att acceptera utfallet i kommande val som grund för tillsättandet av ordföranden i riksdagens utskott. (L) med en fjärdedel, (C) med ca hälften och (S) nu snart jämförbart med […].

Affärsvärlden - 14 sep 18 kl. 07:01

Ingves: Sverige har blivit mer sårbart

Sverige är mer Sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves..

Länstidningen i Jämtland - 20 jul 18 kl. 19:47

Torka och nya bränder väntar – brandkåren har ingen chans: ”Endast regn kan släcka bränderna”

Brandkåren kommer inte kunna släcka de stora skogsbränderna i länet. Bara begränsa. – Att släcka är ogörbart, säger insatsledaren Johan Wickenberg..

Nyan - 19 jul 18 kl. 19:48

Inte tropisk värme – ännu

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Vad alla har talat om de senaste dagarna är värmen. Vi har dock inte tropisk värme då det även under natten skall vara minst 20 grader.

Skånskan - 11 jul 18 kl. 14:00

Stationen får ny hiss och ny perrong

eslöv Trafikverket satsar 20 miljoner på att bygga en ny hiss och rusta upp en av perrongerna på järnvägsstationen i Eslöv.Det handlar om spår två som inte används alls för persontrafik idag. Endast en del godståg passerar här.

BT - 12 jul 18 kl. 10:04

Regeringen vill se allmän prostatakontroll

Regeringen vill se en allmän screening av män för att upptäcka prostatacancer. När det blir genomförbart är en fråga om när det finns en metod som stödjs av forskning.(TT).

YA - 12 jul 18 kl. 10:04

Regeringen vill se allmän prostatakontroll

Regeringen vill se en allmän screening av män för att upptäcka prostatacancer. När det blir genomförbart är en fråga om när det finns en metod som stödjs av forskning.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.