Så gör den det

Tuesday, 21 February, 08:26

Nyheter om Så gör den det

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 02 feb 17 kl. 10:22

Facken varnar för ohållbar personalsituation

HÖRBY Både Kommunal och Vårdförbundet riktar skarp kritik mot sparpaketet, och varnar för en ohållbar situation för personalen. ERWP.fif(0)När förslaget MBL-förhandlades yrkade Kommunal att arbetsmiljön ska prioriteras och att politikerna ska ta sitt ansvar som arbetsgivare och ge medarbetarna möjlighet att uppfylla satta mål och riktlinjer.

YLE - 03 feb 17 kl. 11:01

Justitiekansler prickar Migrationsverket

Justitiekanslern klandrar Migrationsverket för hur asylansökningar hanterades i början av fjolåret. För ett år sedan beslöt överdirektören vid Migrationsverket att personalen under våren inte skulle behandla asylansökninghar där humanitärt skydd kunde tillämpas som grund för asyl, enligt den dåvarande lagstiftningen. Orsaken var en lagändring som regeringen ville ha och som trädde i kraft i maj.

GöteborgsPosten - 03 feb 17 kl. 12:07

Dom nästa vecka i Långshyttemordet

Nästa fredag, den 10 februari, kommer domarna i det uppmärksammade mordfallet i Långshyttan. Åklagarna yrkar på långa fängelsestraff för alla sex huvudmisstänkta..

LV - 03 feb 17 kl. 13:10

Alternativ till ny södra infart i Västervik

Diskussionen om att bygga en ny södra infart till Västervik har pågått under många år, i både media och i Västerviks kommunhus. Men nu verkar det som att den sittande majoriteten och särskilt dess ledande politiker har bestämt sig för att den nu skall bli verklighet inom en snar framtid. Med eller utan Trafikverkets medfinansiering!.

Dagensanalys.se - 03 feb 17 kl. 12:39

Reform Act startar dansk byrå

Svenska kampanjbyrån Reform Act expanderar nu och startar byrå i Danmark. Reform Act Denmark ska jobba med digitala engagemangsdrivna kampanjer för danska intresseorganisationer. Tillsammans med danska strategibyrån Deltager Denmark startas nu Reform Act Denmark.

YLE - 03 feb 17 kl. 12:54

Fazer gör Runebergstårtorna i Lettland – Facket: Underlig present till 100-åriga Finland

Finlands Livsmedelsarbetareförbund fördömer Fazers beslut att i år tillverka Runebergstårtorna i Lettland. Det är en underlig present till det 100-åriga Finland, skriver förbundet i ett pressmeddelande. Det står på tårtorna att de är tillverkade i Lettland, men förbundet anser att det inhemska familjeföretaget Fazer säljer sina Runebergstårtor under ett starkt fosterländsk varumärke och att många kanske inte ens märker att bakverken är gjorda i Lettland.

Barometern - 03 feb 17 kl. 15:25

Missionskyrkan renoveras

I år är det hundra år sedan missionskyrkan på Norra Fabriksgatan byggdes. Nu genomgår den en renovering för miljoner..

Regeringen - 03 feb 17 kl. 15:12

Sveriges medlemsskap i FN:s säkerhetsråd - V 5

Det svenska ordförandeskapets sista dagar blev händelserika. I tisdags genomfördes först sedan tidigare inplanerade överläggningar om den politiska utvecklingen i Syrien..

DN - 12 feb 17 kl. 13:05

Under den rosa mössan

En skär huvudbonad har snabbt blivit symbolen för det feministiska motståndet mot Donald Trump. Författaren Anita Goldman skriver om varför nationalister alltid velat kontrollera kvinnokroppen..

Skånskan - 03 feb 17 kl. 07:00

Hotel Stenssons nattklubb stängs – troligtvis i juni

ESLÖV Hotel Stensson i Eslöv stänger nattklubben som varit Mellanskånes nöjescentrum sista fredagen i varje månad sedan 1994. Sista kvällen blir 9 juni – om allt går som planerat. I värsta fall blev sista festkvällen redan juldagen.

Dagens PS - 03 feb 17 kl. 08:25

Stockholm nytt Silicon Valley?

Enligt Ronit Gose, Citis globala chef för bankanalys, som står bakom en ny amerikansk City-rapport, har Sveriges huvudstad potential att bli ett Silicon Valley i miniformat. Europa är totalt sett ordentligt på efterkälke när det gäller investeringar i fintech – jämfört med Kina och USA – men enligt rapporten och Ronit Gose utgör alltså Stockholm ett undantag. ”Det är en kombination av flera saker som möjliggjort det.

Dagens PS - 03 feb 17 kl. 08:52

SD-toppen åtalas för våldsbrott

Kent Ekeroth anklagas för att slagit en annan man i kön till en krog i centrala Stockholm i slutet av november förra året. För det åtalas den framträdande riksdagspolitikern för Sverigedemokraterna nu för ringa misshandel. ”Idag, fredag, lämnade chefsåklagare Lena Kastlund in stämningsansökan till Stockholms tingsrätt”, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Cornucopia - 03 feb 17 kl. 09:47

Spotify skjuter upp börsnotering - riskerar missa fönstret

Uppgifter till Techcrunch hävdar att Spotify skjuter upp sin börsnotering till nästa år. Därmed riskerar man missat fönstret av positiv börs och förlustbolaget riskerar att få gå ner i pris för en börsintroduktion.
Techcrunchs artikel är fördömligt lång och påläst, så jag ska inte kommentera den i sig.

YLE - 03 feb 17 kl. 10:37

SDP:s ordförandeval: De osäkra väljarna kan avgöra

Kampen om SDP:s ordförandeskap står mellan sittande ordföranden Antti Rinne och utmanarna Tytti Tuppurainen och Timo Harakka. De osäkra väljarna avgör valet. Dagen före lördagens ordförandeval är läget spännande.

YA - 03 feb 17 kl. 10:53

Hon blir kulturråd i Sydafrika

Regeringen har utsett regissören, dramaturgen och producenten Hedda Krausz Sjögren till kulturråd i Pretoria i Sydafrika. Det är första gången Sverige inrättar en kulturrådspost på den afrikanska kontinenten och Krausz Sjögren tillträder sin tjänst den 16 mars.(TT).

Länstidningen i Jämtland - 03 feb 17 kl. 11:37

Trots usla säsongen – Northug kommer till VM: "Vet vad han kan göra i mästerskapsform"

Petter Northug gör en av sina sämsta säsonger i karriären.
Trots det är han med i den norska VM-truppen. Det avslöjar norska TV2.

ÖstersundsPosten - 03 feb 17 kl. 11:37

Trots usla säsongen – Northug kommer till VM: "Vet vad han kan göra i mästerskapsform"

Petter Northug gör en av sina sämsta säsonger i karriären.
Trots det är han med i den norska VM-truppen. Det avslöjar norska TV2.

Sydöstran - 03 feb 17 kl. 14:07

Expert: Trump saktar in efter kritik

För mycket kaos och stora inrikespolitiska kostnader. Det kan förklara de senaste överraskande turerna i den amerikanska utrikespolitiken, enligt en expert. USA:s president Donald Trump har lovat en nya era i relationerna mellan USA och Ryssland.

SvD - 03 feb 17 kl. 14:14

Expert: Trump saktar in efter kritik

För mycket kaos och stora inrikespolitiska kostnader. Det kan förklara de senaste överraskande turerna i den amerikanska utrikespolitiken, enligt en expert..

Skånskan - 03 feb 17 kl. 14:08

Stal verktyg värda 130 000 kronor

SVEDALA Verktyg till ett värde av 130 000 kronor har stulits från tre byggcontainrar. ERWP.fif(0)Inbrottet upptäcktes i onsdags.

DI - 03 feb 17 kl. 14:18

Väntad miljardsmäll för italienska storbanken

Den italienska banken Intesa Sanpaolo hade avsättningar för kreditförluster om 1,17 miljarder euro i det fjärde kvartalet..

Dagen - 03 feb 17 kl. 14:30

Tal på bönefrukost oroar amerikaner

Donald Trump inledde den traditionella bönefrukosten i Washtington med att be för ett tv-program med Arnold Schwarzenegger. Men mest uppmärksamhet fick löftet om att göra det lättare att ta med religionen in i politiken..

Västerbottens Folkblad - 03 feb 17 kl. 14:39

Anmäler trasig röntgenapparat

Sköterskan tvingades använda nödstoppet för att stänga av röntgenapparanetn. Nu anmäls händelsen. Det är personal vid Skellefteå lasaretts operationsavdelning som har anmält händelsen till Ivo (Inspektionen för vård och omsorg).

BT - 03 feb 17 kl. 14:49

Huset som ska lyfta Norrby

Den gamla fritidsgården har rustats upp och blivit Norrbyhuset. Det ska nu bli en mötesplats för både unga och vuxna..

DN - 11 feb 17 kl. 17:26

Erik Ohlsson: Det är för tidigt att döma Löfven för passivitet

Beträffande statsminister Stefan Löfvens resa till Iran kunde det vara frestande att citera den gamle revolutionären Bertolt Brecht: ”Först kommer käket, sedan moralen” (Erst kommt das Fressen, dann kommit die Moral)..

SvD - 16 jan 17 kl. 17:08

Pungen som fick Ryssland att balla ur lämnar landet

Aktivisten och performancekonstnären Pjotr Pavlenskij, som i protest mot den ryska staten tidigare har spikat fast pungen på Röda torgets kullerstenar, uppges söka asyl i Frankrike med sina barn och sambon Oksana Sjalygina. Det rapporterade oberoende tv-kanalen Dozjd på måndagen..

SVT - 31 jan 17 kl. 05:20

Jakt på spindlar ska ge mer kunskap

Spindelblitz – ett evenemang där deltagare söker igenom ett område på jakt efter spindlar. Det är en del av vad som händer på den internationella biologiska mångfaldens dag..

Helsingborgs Dagblad - 01 feb 17 kl. 08:35

Kjell och Erik först ut i norsk kyrka

Nästan på sekunden när nya kyrkoregler trädde i kraft i Norge vigdes det första homoparet i Eidskog kirke. Den norska kyrkan, tidigare statskyrkan i landet, hade vid sitt årliga möte godkänt att samkönade par ska kunna gifta sig i kyrkan från och med fe.

Barometern - 01 feb 17 kl. 10:21

OS-silvermedaljör i London dopad

Omtester av dopningsprov från OS har gett tre nya dopningsfall. Det är ryskorna Vera Ganejeva, diskus, och Antonina Krivosjapka, 400-meterslöpare, samt den turkiska boxaren Adem Kilicci vars prover från OS i London 2012 var positiva. Det skriver Internationella olympiska kommittén på sin webbplats.

Kristianstadsbladet - 02 feb 17 kl. 21:46

Växjö vann toppmötet - kvar i topp

Åttonde raka segern på hemmais. Den kom i toppmötet med Frölunda. Växjö vann med 3-2 efter straffar och är fortsatt etta i SHL.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 17 kl. 10:52

Hon blir kulturråd i Sydafrika

Regeringen har utsett regissören, dramaturgen och producenten Hedda Krausz Sjögren till kulturråd i Pretoria i Sydafrika. Det är första gången Sverige inrättar en kulturrådspost på den afrikanska kontinenten och Krausz Sjögren tillträder sin tjänst den.

Blekinge Läns tidning - 03 feb 17 kl. 10:53

Hon blir kulturråd i Sydafrika

Regeringen har utsett regissören, dramaturgen och producenten Hedda Krausz Sjögren till kulturråd i Pretoria i Sydafrika. Det är första gången Sverige inrättar en kulturrådspost på den afrikanska kontinenten och Krausz Sjögren tillträder sin tjänst den 16 mars.(TT).

Sydöstran - 03 feb 17 kl. 10:53

Hon blir kulturråd i Sydafrika

Regeringen har utsett regissören, dramaturgen och producenten Hedda Krausz Sjögren till kulturråd i Pretoria i Sydafrika. Det är första gången Sverige inrättar en kulturrådspost på den afrikanska kontinenten och Krausz Sjögren tillträder sin tjänst den 16 mars.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 03 feb 17 kl. 10:53

Hon blir kulturråd i Sydafrika

Regeringen har utsett regissören, dramaturgen och producenten Hedda Krausz Sjögren till kulturråd i Pretoria i Sydafrika. Det är första gången Sverige inrättar en kulturrådspost på den afrikanska kontinenten och Krausz Sjögren tillträder sin tjänst den 16 mars.(TT).

Barometern - 03 feb 17 kl. 10:53

Hon blir kulturråd i Sydafrika

Regeringen har utsett regissören, dramaturgen och producenten Hedda Krausz Sjögren till kulturråd i Pretoria i Sydafrika. Det är första gången Sverige inrättar en kulturrådspost på den afrikanska kontinenten och Krausz Sjögren tillträder sin tjänst den 16 mars.(TT).

SmålandsPosten - 03 feb 17 kl. 10:53

Hon blir kulturråd i Sydafrika

Regeringen har utsett regissören, dramaturgen och producenten Hedda Krausz Sjögren till kulturråd i Pretoria i Sydafrika. Det är första gången Sverige inrättar en kulturrådspost på den afrikanska kontinenten och Krausz Sjögren tillträder sin tjänst den 16 mars.(TT).

Dagensanalys.se - 03 feb 17 kl. 11:17

Facebook tvingas böta miljardbelopp

Sociala mediejätten Facebook har förlorat en rättegång mot speltillverkaren Zenimax. Nu måste man betala över 4,4 miljarder svenska kronor (500 miljoner dollar) i skadestånd för att på olagligt vis ha kopierat VR-teknologi. Den amerikanska domstolen konstaterar att Facebooks VR-företag Oculus gjort sig skyldigt till kontraktsbrott kring utvecklingen av VR-teknologi.

YLE - 03 feb 17 kl. 13:21

Lagar preciseras på grund av dubbelt medborgarskap

Riksdagen tar itu med den aktuella frågan om dubbelt medborgarskap i vår, då nya preciseringar i statstjänstemannalagen och säkerhetsutredningslagen ges till riksdagen. I och med lagändringarna ska man allt bättre kunna säkerställa att de som väljs till arbetsuppgifter som är väsentliga för statens säkerhet är pålitliga och lojala mot Finland, uppger kommun- och reformminister Anu Vehviläinen (C). Vehviläinen säger att man i lagstiftningen beaktar grundläggande och mänskliga rättigheter, och statstjänstemannalagen kommer inte att förses med något anställningsförbud baserat på nationalitet.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 17 kl. 13:42

Stort gasfynd av Statoil

Statoil har gjort ett stort gasfynd i Nordsjön. Fyndet beräknas kunna innehålla omkring 20-50 miljoner fat oljeekvivalenter. "Det är två år sedan Valemon Vest-fältet kom i drift.

Blekinge Läns tidning - 03 feb 17 kl. 14:07

Expert: Trump saktar in efter kritik

För mycket kaos och stora inrikespolitiska kostnader. Det kan förklara de senaste överraskande turerna i den amerikanska utrikespolitiken, enligt en expert. USA:s president Donald Trump har lovat en nya era i relationerna mellan USA och Ryssland.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.