Så gör den det

Tuesday, 25 April, 06:37

Nyheter om Så gör den det

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 26 feb 17 kl. 09:00

Utan el och vatten i fem år

I fem år har Mathias Smulter och Tova Christoffersson levt i en stuga på 15 kvadratmeter i de jämtländska skogarna. I stugan finns inte rinnande vatten eller el. Tillammans med sina djur lever de det perfekta livet i den tysta och stressfria skogen.

Sydsvenskan - 27 feb 17 kl. 22:22

Postnord begär fem miljarder i krisstöd

Förlustdrabbade Postnord begär fyra miljarder danska kronor, motsvarande cirka fem miljarder svenska kronor, i kapitaltillskott från den danska och svenska staten. Utöver krisstödet ska upp emot 4 000 anställda i Danmark sägas upp de kommande åren, rapp.

SVT - 28 mar 17 kl. 02:25

Amnesty: Mosulattacker kan vara krigsbrott

Familjer i Mosul lydde regeringsstyrkornas uppmaning och stannade i sina hem i stället för att fly undan striderna. Det blev en dödsfälla, när den USA-ledda alliansen bombade bostadsområden i jakten på IS-krigare, enligt Amnesty International..

Skånskan - 29 mar 17 kl. 14:00

Lantbrukare tror på ljus framtid

Lövestad Framtidstron är stark bland svenska lantbrukare – fyra av tio upplever att det går bättre än för några år sedan.
Skånska bönder är inget undantag och det gäller framförallt mjölk- och köttbönder. ERWP.

YLE - 03 apr 17 kl. 05:52

Kasköborna aktiva förhandsröstare

15,2 procent av befolkningen har förhandsröstat i kommunalvalet. I Kaskö ligger man i topp, där har 34,2 procent röstat. Kvinnorna har varit aningen mer aktiva än männen: 16,1 procent av kvinnorna har förhandsröstat, motsvarande siffra för männen är 14,2.

DN - 03 apr 17 kl. 20:00

Bestörtning efter EU:s svängning om Gibraltar

EU kommer hädanefter att stödja Spaniens anspråk på Gibraltar. Det uppger högt uppsatta EU-diplomater för den brittiska tidningen The Guardian..

UNT - 06 apr 17 kl. 15:15

UIF siktar på stortävlingar

Upsala IF siktar på att bli den ledande friidrottsföreningen i Sverige och som ett led i detta planerar man för SM utomhus 2020 och det finns lösa tankar på ett junior-VM i Uppsala..

Skånskan - 07 apr 17 kl. 05:00

Marksanering kostar 28 miljoner

Sjöbo 28 miljoner kronor. Så mycket beräknas saneringen kosta av marken där den gamla Trelleborgsfabriken tidigare låg och där det nu planeras för 750-900 lägenheter. ERWP.

Dagensanalys.se - 07 apr 17 kl. 10:31

Google startar nära samarbete med Leadfeeder

Den finska starupen Leadfeeder blev nyligen inbjudna till Googles högkvarter i Kalifornien för att skapa den första gemensamma marknadsföringsvideon. Samarbetet syftar till att hjälpa säljare inom B2B att nå bättre resultat. Leadfeeder är den idag snabbast växande starupen i Norden, och hjälper idag över 30.

Dagens PS - 07 apr 17 kl. 11:13

Okända techdrottningens nya jobb

Ulrika Hagdahl var en av skaparna bakom it-succén Orc Software, som tog klivet in på börsen hösten 2000. I dag har den så kallade teknikdrottningen, mångmiljonären och entreprenören sålt sin andel av bolaget och verkar som investerare och styrelseproffs – och nu får hon en stol i styrelsen i snabbväxande spelbolaget Starbreeze, berättar Breakit. Inför kallelsen till stämman, som hålls den 11 maj, har valberedningen föreslagit att Ulrika Hagdahl väljs in i styrelsen, framgår det liksom att Michael Hjorth är föreslagen som ordförande i styrelsen.

Jmini.se - 07 apr 17 kl. 11:17

Lisa Ekdahl tillbaka - Mysigt och hemtrevligt

Så står hon där på den stora scenen i Jönköpings konserthus Lisa Ekdahl. Det var ett tag sedan hon gjorde en större turné på hemmaplan och sjöng på svenska, men det känns som igår. Och precis som för många kollegor så har intresset för hennes per.....

UNT - 07 apr 17 kl. 13:09

80-tal brandmän bekämpar batteribrand

Den kraftiga branden i en industribyggnad på A6-området i Jönköping är ännu inte under kontroll..

SR - 07 apr 17 kl. 13:14

Fyra nya i Tre Kronor-trupp – bland annat Viktor Fasth och Johan Ryno

Fyra nya spelare plockas in - två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan..

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 17 kl. 13:30

Daniel Lanois till Göteborg

Som musikproducent har kanadensiske Daniel Lanois arbetat med storheter som Bob Dylan, Neil Young, U2 och Emmylou Harris. När han kommer till Göteborg i sommar blir det dock som artist och låtskrivare. Den 8 augusti uppträder Lanois på Pustervik för si.

YLE - 07 apr 17 kl. 13:45

IL: Klassvärvning av HIFK – Thorell lämnar TPS

Svensken Erik Thorell fortsätter att spela hockey i Finland, men flyttar bort från Åbo. Thorell, som stod för hela 47 poäng i TPS-tröjan under säsongen, har gjort klart med HIFK, skriver Iltalehti. Thorells sejour i Åbo blev en säsong lång, om man får tro Iltalehti.

Corren - 07 apr 17 kl. 13:55

Programmet klart för folkfesten i påsk

Snart är det dags för den årliga hemvändarfesten i Folkets park..

Skånskan - 01 apr 17 kl. 08:00

Lärare misstänks ha slagit tioårig elev

Staffanstorp Den 10-årige eleven fällde en retlig kommentar om läraren. Detta gjorde att läraren ska ha sprungit efter eleven, dragit av denne jackan och slagit honom i nacken. ERWP.

Skånskan - 04 apr 17 kl. 18:31

Arbetsförmedlingens bil kördes till Stockholm

MALMÖ Under semestern bokade den anställde arbetsförmedlingens poolbil, avlägsnade dekalerna och körde den till huvudstaden, där han lämnade fordonet.
Tilltaget kostade hans arbetsgivare 10 606 kronor. ERWP.

ÖstersundsPosten - 05 apr 17 kl. 14:35

Statens haverikommission utreder bussolyckan i Härjedalen

Statens haverikommission har inlett en haveriutredning om den svåra bussolyckan söder om Sveg i söndags. Det skriver P4 Jämtland..

Expressen - 06 apr 17 kl. 15:53

Så påverkas trafiken under Hammarbymarschen

Hammarbymarschen med den efterföljande fotbollspremiären på Tele2 Arena, innebär inte bara en stor folkfest på söndag. Det innebär också en del besvär i kollektivtrafiken, enligt SL. – Det här är en årligt förekommande marsch och det brukar bli väldigt mycket människor på terminalen.

YLE - 07 apr 17 kl. 05:51

Morgonkollen: Finländarna betalar dyrt för vindkraftens stela stödsystem, USA har avfyrat kryssningsmissiler mot Syrien trots rysk varning

Statens revisionsverk prickar stödsystemet för vindkraft och säger att systemet är stelt uppbyggt så att risken faller på skattebetalarna. USA har under natten avfyrat minst 59 kryssningsmissiler mot syriska regeringsstyrkor som hämnd för giftgasattacken för några dager sedan - trots ryska varningar. På flera håll i Sydafrika planeras i dag demonstrationer mot landets president Jacob Zuma.

Västerbottens Folkblad - 07 apr 17 kl. 07:30

Baby-bossen visar traumat i att få en till familjemedlem

Visst är det babyn som bestämmer. Det vet alla som välsignats med en superkrävande liten gulleplutt. I den här fantasifulla historien, om det traumatiska i att få ett syskon, är det bokstavligen en boss som dimper ner.

Expressen - 07 apr 17 kl. 08:26

Gymkedjan Actics gör entré på börsen

I Börsmorgon i dag sänder vi direkt från Stockholmsbörsen, där vi tar ett grepp om hur det första kvartalet sett ut gällande nynoteringar på börsen. Vi får dessutom reda på hur det ser ut i pipelinen framöver. Vi får bita i ett nytt aktiecase och vi med när gymkedjan Actics vd ringer i den berömda klockan och i och med det gör sin entré på börsen.

Dagens PS - 07 apr 17 kl. 08:43

”Farligare för freden än någon annan i världen”

USA avfyrade i natt missiler mot en syrisk flygbas. (Foto: TT) På fredagsmorgonen vaknar svenskar upp till nyheten att USA och Donald Trump har avfyrat 59 kryssningsrobotar mot den syriska Shayrat-flygbasen i Homs-provinsen som ett svar på tisdagens kemgasattacken. Den amerikanska attacken väcker både förvåning och förskräckelse i världen, skriver TT som talat med Rysslandexperten Kristian Gerner som kallar Trump-regeringen för den farligaste av alla för världsfreden.

SVT - 07 apr 17 kl. 09:06

Efter London-attacken: Kvinna avliden av sina skador

En kvinna har avlidit av skador som hon fick i samband med terrordådet i London den 22 mars..

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 09:55

ETA lämnar ifrån sig vapnen i morgon

Den baskiska separatistgerillan ETA har nu bekräftat att den lämnar ifrån sig vapnen. Det ska ske i Bayonne i Frankrike i morgon..

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 17 kl. 09:59

Vi på Pålsjö park vill inte att politikerna kastar tärning och flyttar runt oss

Som spelpjäser i ett spel, i ett politiskt spel, ja som Fia med knuff. En efter en försvinner, kanske ersätts någon …eller inte. Vem vet?

Expressen - 07 apr 17 kl. 11:59

Blondinbella: Män hade inte fått frågan

Isabella "Blondinbella" Löwengrip Spångberg får frågor om sina barn, något hennes manliga kolleger inte får. Nu hyllas bloggaren av sina läsare för att hon lyfter problemen. "Min första reaktion var att tänka "Hade en man fått den här frågan?

SvD - 07 apr 17 kl. 12:20

Maktskifte i Gambias parlament

Det officiella valresultatet, som presenterades av den oberoende valkommissionen på fredagen, visar att UDP vunnit 31 av totalt 53 platser i parlamentet. APRC som tidigare hade 48 platser får nu endast fem..

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 12:37

Man häktad för medhjälp i Ahmed Obaid-mordet

Åklagarens bevisning höll för att häkta en 23-årig man på sannolika skäl misstänkt för inblandning i det uppmärksammade mordet på 16-årige Ahmed Obaid. Tonårspojken blev ihjälskjuten vid en busshållplats i Malmö och den häktade mannen förnekar brott..

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 17 kl. 12:47

Fyra nya i Tre Kronor-trupp

Fyra nya spelare plockas in – två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan. Målvakten Viktor Fasth, CSKA Moskva, ba.

Barometern - 07 apr 17 kl. 12:47

Fyra nya i Tre Kronor-trupp

Fyra nya spelare plockas in - två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan.(TT).

Kristianstadsbladet - 07 apr 17 kl. 12:47

Fyra nya i Tre Kronor-trupp

Fyra nya spelare plockas in - två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan.(TT).

BT - 07 apr 17 kl. 12:47

Fyra nya i Tre Kronor-trupp

Fyra nya spelare plockas in - två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan.(TT).

ÖstersundsPosten - 07 apr 17 kl. 13:02

Efter VM-guldet – historiskt JVM-guld för Sandra Näslund: "Mer nervös nu"

Sandra Näslund vann VM-guld på seniorsidan nyligen.
I dag tog hon JVM-guld – något som gör henne historisk till den förste någonsin att lyckas med bedriften.
– Det är givetvis en fantastisk dag, säger sportchefen Joar Båtelson till SVT Sport..

Länstidningen i Jämtland - 07 apr 17 kl. 13:02

Efter VM-guldet – historiskt JVM-guld för Sandra Näslund: "Mer nervös nu"

Sandra Näslund vann VM-guld på seniorsidan nyligen.
I dag tog hon JVM-guld – något som gör henne historisk till den förste någonsin att lyckas med bedriften.
– Det är givetvis en fantastisk dag, säger sportchefen Joar Båtelson till SVT Sport..

SmålandsPosten - 07 apr 17 kl. 12:47

Fyra nya i Tre Kronor-trupp

Fyra nya spelare plockas in - två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan.(TT).

YA - 07 apr 17 kl. 12:47

Fyra nya i Tre Kronor-trupp

Fyra nya spelare plockas in - två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 07 apr 17 kl. 12:47

Fyra nya i Tre Kronor-trupp

Fyra nya spelare plockas in - två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan.(TT).

Blekinge Läns tidning - 07 apr 17 kl. 12:47

Fyra nya i Tre Kronor-trupp

Fyra nya spelare plockas in - två får lämna. Det valet gör Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till nästa veckas landskamper mot Lettland jämfört med segermatcherna mot Ungern och Österrike den här veckan.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.