Sänkte

Friday, 17 August, 09:05

Nyheter om Sänkte

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 26 jul 18 kl. 20:22

Mardrömsminuterna som sänkte Häcken

LEIPZIG. Det blev en tung start för Häcken i Europa League-dubbelmötet mot Leipzig. Efter 0–4-förlusten mot Bundesligalaget väntar nu en minst sagt tuff utmaning i returen hemma i Göteborg om en vecka.

GT - 19 jul 18 kl. 10:18

Misstanken: Avlossade 14 skott i bostadsområde

En 30-årig man avlossade 14 skott mot två andra män i en bilMen skotten missade och de tilltänkta offren körde i stället på skytten, efter en biljakt.Händelsen kopplas till en pågående gängkonflikt på Hisingen.Under torsdagen kommer domen mot den misstänkte skytten..

Nyan - 26 jul 18 kl. 10:11

Narkotika i stadshusbacken och nattklubb

På onsdagskvällen fick polisen rycka ut på två narkotikabrottslarm. Det första var anmält av personal från Rockoff som reagerat på misstänkt narkotikalukt ifrån stadshusbacken i Mariehamn. Polisen begav sig till källan av röken och kunde där påträffa ett gäng varpå en av personerna i gänget var påverkad samt hade med sig narkotika i sin egendom.

Sydöstran - 25 jul 18 kl. 06:00

Till Paris på cykel – ”Det var en häftig upplevelse”

Med blå bak och ett antal skrubbsår nådde hon Paris efter 120 mil på tvåhjulingen. Målet var att samla in pengar till barncancerforskningen tillsammans med Team Rynkebys övriga 1 900 cyklister från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna och Island. – När det var tungt, tänkte jag på syftet, säger Anneli Svensson..

SR - 27 jul 18 kl. 17:35

Transsexuella Julijas fosterbarn togs tillbaka till barnhemmet

I Jekaterinburg i Ryssland kämpar en familj sedan ett år för att få tillbaka vårdnaden om två små fosterbarn. Barnen togs tillbaka till barnhemmet efter att mamman opererat bort brösten, eftersom myndigheterna ansåg det som ett tecken på att hon tänkte byta kön..

Skånskan - 27 jul 18 kl. 14:00

Han forskar om brus och adhd

FORSKAR. Kan brus hjälpa barn med ADHD att fungera bättre? Peik Gustafsson, forskare i Lund och Malmö, har fått en dryg miljon kronor för att forska om det.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 11:13

Smygfilmade barn på brygga

BJÄRRED Runt halv tio under torsdagskvällen greps en man på Långa bryggan i Bjärred, misstänkt för att ha smygfilmat barn,
Sydsvenskan rapporterar att den misstänkte mannen blev påkommen av badgäster. När de konfronterade honom, slängde mannen kameran i vattnet och gjorde ett försök att lämna platsen, men blev kvarhållen av badgästerna tills dess att polisen kunde gripa honom.
Till Sydsvenskan säger Mattias Edahl, inre befäl vid polisen, att den filmade flickan är i 10-årsåldern, och att man i dagsläget inte vet om det finns fler målsäganden.

Nyan - 20 jul 18 kl. 16:55

VM-tipsvinnare vann hybridcykel

Linnea Lundberg från Lemland Söderby är vinnaren i Nyans VM-tips. Hon vann en hybridcykel från Sportcenter. – Min man Börje vann en cykel i Nyans tips för 22 år sedan, säger hon.

Skånskan - 23 jul 18 kl. 17:46

Ordningsvakt hade 34 kilo amfetamin

MALMÖ I sin bostad i centrala Malmö förvarade ordningsvakten 34 kilo amfetamin och en mindre mängd kokain.
Polisen har dessutom i hans förråd, bil och lägenhet hittat dopningsmedel motsvarande totalt över 628 300 enheter.Nu står Malmöbon åtalad för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt dopningsbrott.

Skånskan - 19 jul 18 kl. 12:25

Pristagare vill att fler ska handla second hand

Höör Frida Moberg som driver en second hand-butik på Storgatan i Höör tilldelas i år kommunens miljöpris.Frida Moberg fick upp ögonen för second hand när hennes äldsta son, som i dag är 13 år, var bebis.
– De första två åren byter barn storlek åtta gånger.

SVT - 23 jun 18 kl. 21:55

Tung tysk frispark sänkte Sverige i 95:e minuten

Sverige var på väg mot 1-1 mot världsmästaren Tyskland efter en stormatch men i slutsekunderna av den fem minuter långa tilläggstiden vräkte Marco Reus in 2-1 efter en tung frispark. Ridå för Sverige som spelade med en spelare mer i slutminuterna..

Barometern - 26 jul 18 kl. 23:46

Misstänkte förskingraren har sagt upp sig från sin arbetsplats

Det var en anställd på socialförvaltningen som erkänt stölder om 300 000 kronor från sin arbetsplats. Personen har sagt upp sig och jobbar inte längre kvar i kommunen..

DN - 26 jul 18 kl. 21:57

Missad straff och sumpat friläge sänkte AIK

Norrmannen Tarik Elyounoussi var AIK:s olyckligaste spelare i bortamötet med Nordsjälland. Först missade han en straff och sedan ett friläge..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 14:00

De guidar bland krukor och fat

PARHÄSTAR. Alice Bindby och Anna Gunnert upptäckte att de jobbar bra tillsammans. En sak de gör ihop är att de tar hand om besökarna på Elfstrands krukmakeri i Sjöbo.

PrivataAffärer - 26 jul 18 kl. 11:33

Ökade råvarukostnader sänkte Ahlstrom-Munksjö

Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett justerat ebitda-resultat på 70 miljoner euro. Försäljningen uppgick till 588 miljoner euro. Väntat var en försäljning på 591 miljoner.

BT - 26 jul 18 kl. 07:42

Kvinna misshandlad i Mark under natten

Det var strax innan klockan 05 i morse som polisen larmades om en misstänk misshandel i Mark. När polisen kom till platsen fann de en kvinna med skador i ansiktet – den misstänkte mannen hade då lämnat platsen..

Nyan - 18 jul 18 kl. 10:22

Full person ville ha skjuts till Sverige

Under natten till onsdagen fick polisen in en anmälan om en mycket berusad person som ville ha skjuts till Vällingby i Sverige. Detta var dock inget som gick att ordna med så kort varsel, skriver polisen i ett pressmeddelande. Personen trodde sig befinna sig i Sverige och kunde enligt polisen knappt stå på benen eller orientera sig i tid och rum.

Expressen - 07 jun 18 kl. 10:20

Ebbas pappa: ”Det skulle ha varit hennes lyckligaste dag”

Den 7 april förra året dog Ebba Åkerlund i lastbilsattacken på Drottninggatan. Klockan 13 faller domen mot terrormisstänkte Rakhmat Akilov - samma dag som Ebba skulle ha fyllt 13 år. – Idag skulle varit hennes lyckligaste dag, hennes 13-årsdag, säger Ebbas pappa Stefan.

Expressen - 24 jul 18 kl. 14:07

Misstänkte bombmannen har släppts ur häktet

I början av juli fann polisen 150 kemikalier hemma hos en man i Uddevalla. Han häktades senare misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.Nu är han försatt på fri fot..

Expressen - 03 jul 18 kl. 22:00

Petra Marklunds stora babylycka

För två år sedan fick popartisten Petra Marklund och sambon Niklas Bergvall tillökning.Nu berättar Petra från Allsångsscenen att hon är gravid på nytt med parets andra barn.– Jag tänkte att det är svårt att dölja när man är med i allsången så tänkte att jag tar på mig något som hyllar den kvinnliga kroppen i stället, säger Petra Marklund.

Länstidningen i Jämtland - 25 jul 18 kl. 10:26

Bildextra: Branden inringad kring Lillåsen - brandmännen inne på nionde dygnet

På tisdagen följde vi med brandbefälet Pärra Jönsson bakom avspärrningarna. Vi ville veta hur förstörelsen ser ut, och tänkte att det vill säkert våra läsare också. Här är några bilder från området vid Lillåsen, som brandmännen nu har under kontroll..

Nyan - 23 jul 18 kl. 10:04

Minderårig ljög för polisen om sin ålder

Helgens stökigheter fortsatte under natten till måndagen. En person hade olovligen tagit sig in i en bostad. Detta anmäldes till polisen, som meddelar att personen fick tillbringa natten på polisstationen.

Nya Wermlands Tidningen - 25 jul 18 kl. 20:39

75-åring lurades av "Elgiganten-bedragarna"

Han sa sig ringa från Elgiganten och misstänkte att den 75-åriga kvinnan utsatts för bedrägeri. I själva verket var bedrägeri precis vad hon skulle bli utsatt för..

Sydöstran - 24 jul 18 kl. 18:00

Affärsmannen har fått dubbla försvarare

I måndags häktades den misstänkte mångmiljonsvindlaren. Efteråt insåg mannens advokat att det behövs dubbelt försvar. Nu har den misstänkte affärsmannen två advokater..

YA - 25 jul 18 kl. 18:00

Åklagare begär mer tid innan åtal väcks

Den rånmisstänkte yngling som suttit häktad för två rån i Tomelilla får sitta frihetsberövad ett tag till. Då förundersökningen inte är klar har åklagare Titti Malmros begärt förlängning..

Nyan - 05 aug 18 kl. 11:33

Misstänkte försök till att släppa ut djur

Natten mellan lördag och söndag fick polisen in en anmälan om att två personer ska ha uppträtt avvikande i närheten av en djurhage i Mariehamn. Anmälaren misstänkte att personerna försökte släppa ut djuren ur hagen genom att ha sönder stängslet. Polisen påträffade ingen på platsen och såg inte heller några skador på stängslet.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 16:34

Stal maskiner för 40 000

Skurup Natten till onsdag slog tre unga män sönder rutan till XL-bygg och stal handverktyg för närmare 40 000 kronor.Klockan tjugo i tre på natten mot onsdag ljöd larmet från XL-bygg Hans Anders butik på Mårtensgatan.
Tre unga män hade slagit sönder en fönsterruta och var i full färd med att plocka på sig eldrivna handmaskiner.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 13:11

En festival uppåt väggarna

Ett skådespel längs en lodrät projektionsduk, akrobatik i luften, dans på lina och i en gatukorsning.
Det är återigen dags för gatuteaterfestivalen Passage i Helsingborg, Helsingör och lite varstans däromkring; en festival som i år testar nya grepp.På fredag drar Nordens största gatuteaterfestival igång på båda sidor sundet.

GöteborgsPosten - 20 jul 18 kl. 17:19

Kvinna rånad på guldhalsband – sju gripna

En kvinna blev rånad på sitt guldhalsband av en okänd man i Slätta Damm. Den misstänkte mannen flydde sedan från platsen i en bil. Ungefär en halvtimme senare hittades bilen vid Rambergsvägen och polisen kunde gripa sju personer..

Skånskan - 25 jul 18 kl. 12:13

Rån vid Mackleanskolan

Skurup En 15-årig pojke är misstänkt för att ha rånat en 17-årig pojke vid Mackleanskolan i tisdags. Det var strax före midnatt som 15-årigen hotade med våld om inte 17-årigen lämnade ifrån sig telefon och de 200 kronor i kontanter han hade på sig. Enligt polisens uppgifter ska 15-årigen också ha haft kompisar med sig vid råntillfället.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 11:23

Misshandel på hotell

Lund Under tisdagen blev en föreståndare misshandlad en gäst på hotellet Djingis Khan på Margaretavägen.
Den misstänkte gärningsmannen är 35 år gammal, och ska ha slagit målsägaren i bröstet. 35-åringen blev därefter gripen på platsen.

Skånskan - 24 jul 18 kl. 12:02

Tänkte gömma sig 24 timmar i butik

MALMÖ Två 17-åriga pojkar planerade att gömma sig 24 timmar i en stor butikslokal på Svågertorp.
Men efter stängningsdags på måndagskvällen började de att röra på sig. Och då gick larmet.

NT - 19 jul 18 kl. 14:30

Företag skänkte sina fläktar till barnen

Tack vare Norrköpingsföretaget Golv&Byggterminalen kan barnen vid Lekeberga förskola fläkta sig i den heta sommaren..

Länstidningen i Jämtland - 24 jul 18 kl. 18:45

Knarkbråk bakom mordförsöket mot Östersundsbo i Hudiksvall – angriparen trodde att offret stulit knark av honom

Utredningen av det misstänkta mordförsöket mot en 32-årig östersundare i Hudiksvall fortsätter. Kammaråklagare Christer Sammens berättar nu vad som ligger bakom brottet: den misstänkte mannen ska ha trott att offret stulit narkotika av honom..

YA - 24 jul 18 kl. 10:51

Kommunhusattacken: Misstänkte 30-åringen häktad

Den 30-årige man som misstänks för dådet i kommunhuset i fredags har häktats misstänkt för grov mordbrand. Inom 14 dagar ska åtal väckas..

Skånskan - 24 jul 18 kl. 11:12

Far och son hotade med pistol

TRELLEBORG En man i 30-årsåldern och hans 65-årige far har polisanmält att de under pistolhot av en tidigare vän till sonen tvingats ta ut tusentals kronor i en bankomat.
Enligt polisen, som inte vill uppge den exakta summan, ska den misstänkte mannen vid ett tillfälle förra året ha kommit fram till 30-åringen och sagt att han hade en pistol i handen, men gömd under kläderna. Under hot krävde att den tidigare vännen skulle återbetala en påstådd skuld på ett fyrsiffrigt belopp.

Sydöstran - 24 jul 18 kl. 11:07

Dom: 21 000 liter öl i lasten - döms till fängelse

I förra hösten gjorde tullen i Karlskrona ett fynd på bland annat 21 000 liter öl i en lastbil. Den misstänkte mannen har nu dömts till fängelse för grov smuggling i Blekinge tingsrätt..

UT - 24 jul 18 kl. 08:24

Knäskadan knäckte inte Johanna

Förra collegeåret förstördes helt på grund av en allvarlig knäskada som gjorde att hon missade hela säsongen. Ett tag funderade hon på att ge upp helt. – Det var stunder när jag bara tänkte ”ska jag åka hem?

YA - 04 aug 18 kl. 19:30

Ystad jazzfestival: Elin Larssons nya septett spelade så sältan stänkte

De har aldrig spelat tillsammans förut. Åhörarna på Ystad Saltsjöbad fick bevittna när saxofonisten Elin Larsson med sex musiker gav sig ut på en jungfrufärd så att sältan stänkte, skriver YA:s recensent Henric Tiselius..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.