Sänker

Thursday, 19 September, 10:22

Nyheter om Sänker

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 30 aug 19 kl. 19:04

Putin är på väg in i värmen – tänker Löfven agera?

Se upp i svenska riksdagen, nu laddar franske presidenten Macron om – och den här gången är hans mål att göra Ryssland till vän i stället för fiende.Det vore dumt att inte ta honom på allvar..

Skånskan - 29 aug 19 kl. 20:30

Skånepolitiker leder Europas veteraner

VETERAN. I slutet på juni var Rune Rydén värd för ett fint besök i Lund. Före detta parlamentariker från hela Europa besökte staden för ett seminarium om klimatkrisen.

Skånskan - 30 aug 19 kl. 16:08

Omtyckt att läsa på lovet

Genarp Många barn dök upp när Genarps bibliotek arrangerade sommarboksavslutning i veckan.
Barnen har varit flitiga och läst sex böcker var under sommarlovet. Som en uppmuntran fick de välja en bok, som skänks av Folkbiblioteket.

Blekinge Läns tidning - 30 aug 19 kl. 14:19

På PLX känner sig även 73-åringar välkomna

Västeråsbon Sandra Fonnisson var en av deltagarna under årets upplaga av konst- och musikfestivalen PLX på Tjärö. Festivalen var det tredje i ordningen, men den första för Sandra, som tänker återvända nästa år..

Kristianstadsbladet - 30 aug 19 kl. 14:21

Regionens affärer med IBM ska granskas

Ett it-system i Region Skåne har blivit betydligt dyrare än tänkt. Nu tänker regionen låta en granskare genomlysa hela projektet och se om det har levererats utifrån kraven, och vilka nyttoeffekter som har nåtts..

Trelleborgs Allehanda - 30 aug 19 kl. 14:21

Regionens affärer med IBM ska granskas

Ett it-system i Region Skåne har blivit betydligt dyrare än tänkt. Nu tänker regionen låta en granskare genomlysa hela projektet och se om det har levererats utifrån kraven, och vilka nyttoeffekter som har nåtts..

YA - 30 aug 19 kl. 14:21

Regionens affärer med IBM ska granskas

Ett it-system i Region Skåne har blivit betydligt dyrare än tänkt. Nu tänker regionen låta en granskare genomlysa hela projektet och se om det har levererats utifrån kraven, och vilka nyttoeffekter som har nåtts..

DI - 30 aug 19 kl. 12:45

Danske Bank: Då sänker Riksbanken reporäntan

Som första svenska bedömare räknar Danske Bank med att Riksbankens nästa steg blir en räntesänkning..

DI - 30 aug 19 kl. 11:44

Redeye sänker basvärde för Immunicum efter studieresultat

Redeye uppger i en analyskommentar på fredagen att det är för tidigt att dra några slutsatser från Mereca-studien, forskningsbolaget Immunicums explorativa fas 2-studie med….

DI - 30 aug 19 kl. 12:16

Då kan det bli minusräntor på bolån

Det är inte uteslutet att svenska bolåneräntor rör sig ned i negativt territorium. Vid ett försämrat konjunkturläge skulle Riksbanken kunna rikta åtgärder som Sänker….

VA - 30 aug 19 kl. 12:14

”Inte otänkbart” att du snart får betalt för att låna pengar

Vid ett försämrat konjunkturläge skulle Riksbanken kunna rikta åtgärder som Sänker bolåneräntorna under noll..

Expressen - 30 aug 19 kl. 11:02

Vi tänker inte se på när kommuner slits sönder

Vad som en gång var en fullt fungerande kommun där medborgarna kände en trygghet i att det offentliga fanns där som ett skyddsnät existerar inte längre. Nu frågar sig etablissemanget hur det kunde bli så här. Det kan vi tala om för er, skriver Jimmie Åkesson och Oscar Sjöstedt (SD)..

PrivataAffärer - 30 aug 19 kl. 11:21

Ekonomer: Minusränta på bolån inte uteslutet i Sverige

Vid ett försämrat konjunkturläge skulle dock Riksbanken kunna rikta åtgärder som Sänker bolåneräntorna under noll. Annars skulle det nog krävas ett införande av minusräntor på sparkonton innan det blir aktuellt med negativa bolåneräntor. Närmare till hands kan det vara att vissa bostadsrättsföreningar får betalt för att låna.

Expressen - 30 aug 19 kl. 08:39

”Jag kommer bära med mig det resten av livet”

Pär Hansson tackas av på Olympia innan matchen mot Östersund men hoppas mest på tre poäng kvällen till ära. – Det är en sjukt viktig match, jag tänker mer på det, säger målvakten som också berättar om känslorna efter beslutet, den nya vardagen, hyllningen från Henrik Larsson och Helsingborgs tuffa höst.  .

Expressen - 30 aug 19 kl. 08:03

Närodlade snittblommor ger större klimatpåverkan

Bloggare och influencers har gjort snittblommor till en statusmarkör. Och försäljningen ökar. Ofta efterfrågas närodlat av kunder som tänker på klimatet, men när det gäller blommor är det snarare tvärtom.

Helsingborgs Dagblad - 30 aug 19 kl. 07:45

Nathell tänker paddla milen i Örkelljunga

Hela svenska eliten ska tävla på Hjälmsjön..

Affärsvärlden - 30 aug 19 kl. 08:07

Danske: Då sänker Riksbanken räntan

Som första svenska bedömare räknar Danske Bank med att Riksbankens nästa steg blir en räntesänkning..

Skånskan - 30 aug 19 kl. 05:00

Kommunen går in och betalar busslinje

lund Sedan mitten av månaden har Lunds stadsbussnät försämrats. Linje 3 går inte längre till Stångby och linje 9 är helt borta.
Kommunledningen ger nu besked att den kommer att ta hela kostnaden för att återställa sträckningen för linje 3.

Skånskan - 29 aug 19 kl. 21:00

”Girighet och dåligt omdöme lär finnas i framtiden också”

Det som sker i Fartblinda skulle aldrig kunna hända idag, fick huvudregissören Jens Jonsson höra från bankfolk när han började arbeta med serien.
– Till slut sa vi, fuck it, vi utgår från att det fortfarande finns banker som trasslar och fuskar. Och medan vi satt och klippte serien gjorde Finansinspektionen ett tillslag mot Swedbank.

Dagensanalys.se - 29 aug 19 kl. 19:47

Snart kan du dela dina klipp på Instagram till Facebook

Om du främst har Instagram som plattform och samtidigt underhåller Facebook ska det snart bli enklare att publicera klipp på båda. Det är teknikern Jane Manchun Wong som tittat på koden i kommande releaser av Instagram och hittat att de tänker lägga till en knapp som heter ”make visible on Facebook” när du laddar upp klipp. Smart sätt att få videoinnehåll på båda plattformar och samtidigt göra det enklare för användare.

Skånskan - 29 aug 19 kl. 20:00

”Vi vill skapa effektivare kollektivtrafik”

Malmö Linje 8 som trafikerar Lindängen-Hyllie C är först ut att bli nästa snabbusslinje i Malmö. Snitthastigheten är i dag 14,1 kilometer i timmen vilket Skånetrafiken inte tycker är acceptabelt.– Vi vill skapa effektiv och attraktiv kollektivtrafik i Malmö, påpekar Jens Listrup som är ställföreträdande trafikdirektör på Skånetrafiken.

SR - 29 aug 19 kl. 19:06

Farc återupptar den väpnade kampen

Flera före detta ledare för Farc-gerillan i Colombia meddelade i dag i en video att de tänker återuppta den väpnade kampen. Farc-gerillan skrev under ett kontroversiellt fredsavtal med regeringen för tre år sedan..

YA - 29 aug 19 kl. 18:48

Får Gärsnäs fira i helgen? ”Tänker bara på nästa match”

Gärsnäs har gått som tåget i division 5 och är bara en seger ifrån att säkra seriesegern. På söndag har man första matchbollen, men motståndet är svårast tänkbara – nämligen tabelltvåan Ystads IF. – Vi försöker undvika att tänka på läget i tabellen, nästa match är den enda som gäller.

Blekinge Läns tidning - 29 aug 19 kl. 18:00

Kerstin Porshed: Jag ryser fortfarande när jag tänker på det

Dottern ringer från Australien och berättar att hon har varit med om ett drunkningstillbud. ”Jag har inget batteri kvar i telefonen, men allt är ok med mig”, säger hon. Så bryts samtalet.

Expressen - 29 aug 19 kl. 16:57

Dynamit kan ha använts vid explosionerna i Linköping

Minst 25 personer skadades i en kraftig explosion i Linköping i juni. Drygt en månad senare totalförstördes polisförråd för beslagtaget gods i samma stad efter ny explosion. Polisen misstänker att dynamit användes vid båda explosionerna.

Dagens PS - 29 aug 19 kl. 14:12

Ericsson investerar i polsk 5G-produktion

Ericsson bekräftar att bolaget tänker investera i 5G-produktion i polska Tczew. Detta enligt ett mejlat uttalande till Bloomberg News. Polska tidningen Rzeczpospolita var först ut att rapportera om detta.

Cornucopia - 29 aug 19 kl. 14:12

BREAKING: Oscar Properties backar - korrigerar sin delårsrapport

Oscar Properties backar nu om sin felaktiga halvårsrapport, som uppmärksammades först av Twittraren Bostadspriserna, och sedan lyftes av bloggen. Man medger att korrekt försäljningsgrad är de 55% som bloggen uppgav, och inte angivna 90%. Därtill har man angett kostnader för central adminstration fel med en faktor tio.

UNT - 29 aug 19 kl. 14:20

Misstänkt mord i Kungsbacka

En man som hittats död i sin bostad i Kungsbacka kan ha blivit mördad, misstänker polisen..

Skånskan - 28 aug 19 kl. 15:30

Vill bygga tätt, högt och stationsnära

STAFFANSTORP Att bygga tätt och stationsnära, mer stadsliknande och även högre för att kunna växa men samtidigt spara den värdefulla jordbruksmarken.Det är, förenklat, den röda tråden i den nya översiktsplanen för Staffanstorp, Framtidens kommun – Livsoas 2039, som nu är ute på samråd. På tisdagen hölls det första av flera öppna samrådsmöten och kommunen hoppas nu få in många synpunkter.

Expressen - 29 aug 19 kl. 12:07

Man hittad död – polis misstänker mord

En man har hittats död i en bostad i Kungsbacka. Mannen har skador på kroppen varför det inleds en förundersökning om mord alternativt dråp..

PrivataAffärer - 29 aug 19 kl. 09:27

Här är torsdagens analyser

JP Morgan höjer rekommendationen för norska DNB till övervikt (neutral) samt Sänker Danske Bank till neutral (övervikt). Det rapporterar Bloomberg News, liksom att Nordea har sänkts till neutral samtidigt som riktkursen sänks till 70 från 80 kr. För SEB justeras riktkursen ned till 87 kr från 90 kr.

Affärsvärlden - 29 aug 19 kl. 07:42

JP Morgan höjer storbank

JP Morgan höjer en nordisk storbank till övervikt och Sänker två andra till neural..

GT - 29 aug 19 kl. 06:52

Restaurang totalförstörd i brand – misstänks vara anlagd

En restaurang i Vänersborg totalförstördes i en brand i Vänserborg, natten mot torsdag. Polisen misstänker att branden är anlagd, rapporterar Ttela..

Sydöstran - 29 aug 19 kl. 06:00

Inget förbud mot tiggeri

Olofströms kommun tänker inte ansluta sig till de kommuner som infört ett allmänt tiggeriförbud. – Vi ser inte detta som ett problem, säger kommunstyrelsens ordförande Morgan Bengtsson (S)..

BT - 29 aug 19 kl. 04:00

Tokigt med skatt på bioenergi från skogen

Detta är ett exempel på hur tokigt det kan bli om man sitter på sin kammare och tänker utan att ha riktig kontakt med hur det fungerar i praktiken, menar Torbjörn Rydfalk..

Sydsvenskan - 28 aug 19 kl. 19:00

Gör klimatfrågan dig till pessimist eller optimist?

Hur tänker besökarna på The Conference kring framtiden?.

Skånskan - 28 aug 19 kl. 18:10

Antonsson åter i MFF-truppen

FOTBOLL Marcus Antonsson är tillbaka i MFF-truppen efter sin skada och det är därmed troligt att han spelar den avgörande kvalmatchen till Europa League i Tel Aviv på torsdagskvällen.När MFF presenterade truppen visade det sig att både Marcus Antonsson och Jo Inge Berget var uttagna och att den enda som därmed är kvar på skadelistan är Franz Brorsson. MFF åkte till Tel Aviv med en 20-mannatrupp.

PrivataAffärer - 28 aug 19 kl. 13:00

Två aktiefynd i handelskonfliktens skugga

Den första aktien är den finska verkstadskoncernen Valmet, vars aktiekurs gått ned dramatiskt på sistone. ”Efter den dramatiska aktiekursnedgången sedan Q2-rapporten, ser vi nu värde i Valmet och uppgraderar till Köp men Sänker riktkursen till 19 EUR (24)”, skriver Swedbank / Kepler Cheuvreux i analysen och fortsätter: ”Efter en aktiekursnedgång på 34 procent från den högsta aktiekursen är värderingen nu på historiskt låga nivåer relativt DJ STOXX samt jämfört med konkurrenten Andritz, vilket i stora drag reflekterar svagare utsikter. Detta innebär dock goda möjligheter för att köpa detta bolag med 40-60 procent globala marknadsandelar för deras utrustning med höga inträdesbarriärer, men med tillväxtmöjligheter inom deras lönsamma serviceverksamhet, dä

DI - 28 aug 19 kl. 13:17

Snålare turister och Hongkongprotester slår mot anrika juvelerarbolaget

Turister som spenderar mindre pengar och protesterna i Hongkong slår mot juvelerarbolaget Tiffanys. Bolaget Sänker nu prognosen för den jämförbara försäljningen resten av året. .


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.