Säkerställs

Saturday, 22 February, 05:01

Nyheter om Säkerställs

Sortering: Relevans | Senaste
NT - 31 jan 20 kl. 15:58

SD: "Det är graverande kritik"

Hur Säkerställs att medarbetare i kommunen ska kunna framföra kritik utan risk för repressalier?.

Cornucopia - 27 jan 20 kl. 15:43

MÖP-måndag: Specialförbanden utvecklas för nationellt försvar - och 31:a bataljon ska stödja

Dags för lite MÖP-måndag igen. De svenska specialförbandsystemet ska utvecklas för ökad förmåga inom nationellt försvar. Samtidigt ska 31:a lätta (luftburna) infanteribataljonen på K 3 Livregementets husarer ombildas till en jägarbataljon och inriktas för att stödja just specialförbanden på den sk Udden.

Skånskan - 22 jan 20 kl. 05:00

Riktlinjer skärps för skolpliktsbevakning

Skurup Nya riktlinjer för skolpliktsbevakning har antagits av kommunstyrelsen.
– Vi behöver ha ett mer systematiskt sätt att arbeta så att det som hände med barnen i Ystad inte upprepas, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M).Han berättar att skol- och utbildningsförvaltningen hade tagit fram nya riktlinjer för skolpliktsbevakning, men så kom Sydsvenskans avslöjande i juni om att fem barn i en familj i Ystad kommun aldrig gått i skolan.

Cornucopia - 21 jan 20 kl. 16:17

Gästinlägg: Vad krävs för att tävla i Sydney-Hobart?

Nedanstående är ett gästinlägg signerat den professionelle äventyraren Lena Wilderäng adrenalena.se.

Nu har jag hunnit komma tillbaka hem och rodda lite, och till och med posta om tävlingen på egen blogg – en rapport om seglatsen och en kompilering av skepparens meddelanden.

Skånskan - 15 jan 20 kl. 20:00

HR-chefen lämnar – går med halv miljon

SVEDALA Efter drygt ett år som Svedalas HR-chef avslutar kommunen anställningen och låter Annika Borg gå med ett avgångsvederlag på 435 000 kronor.
Kommunen står även för ett inköpt coachningstöd värt 90 000 kronor.– Vi har olika bild av hur HR-arbetet ska skötas i Svedala kommun, säger Johan Lundgren, Svedalas kommundirektör.

Sydöstran - 14 jan 20 kl. 10:27

Berg & Berg: 49 arbetstillfällen säkerställs

Merparten av de anställda får behålla jobbet hos golvtillverkaren Berg & Berg..

Politologerna - 18 dec 19 kl. 07:38

Lucka #18: Hur omfattande är diskrimineringen mot utrikesfödda och vilka möjligheter finns att minska den?

Detta är ett gästinlägg författat av Kåre Vernby, Statsvetenskapliga institutionen, Stockholms universitet. Under de senaste 30 åren har Sverige haft en betydande invandring. Idag är cirka 19 procent av befolkningen född utomlands, medan motsvarande siffra för 30 år sedan var ungefär 9 procent.

Skånskan - 27 nov 19 kl. 14:15

Slut på långflygningar med Norweigan

Inrikes Flygbolaget meddelar att samtliga långflygningar från Stockholm och Kastrup till USA och Thailand kommer att ställas in från och med till våren.
Åtgärden är ett försök att gå från tillväxt till lönsamhet, skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen. ”Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Skånskan - 15 nov 19 kl. 14:30

”Ser allvarligt på alla sådana här fall”

HÖRBY Caroline Åkesson Larsson, tillförordnad chef för kultur-, fritids- och utbildningsförvaltningen i Hörby kommun, säger att kommunen ser allvarligt på alla former av kränkningar och alltid sätter in åtgärder för att komma tillrätta med problemen när de får kännedom om dem.Det har gjorts flera anmälningar till Skolinspektionen de senaste månaderna om missförhållanden och kränkningar mot elever på den aktuella skolan.
Caroline Åkesson Larsson vill dock inte berätta vilka åtgärder som har satts in med anledning av anmälningarna, och säger att hon inte kan kommentera några enskilda fall.

Cornucopia - 15 nov 19 kl. 09:19

Missnöjet gror på ett fortfarande orkanskadat Sint Maarten

"Vi har klarat oss utan nederländska pengar tidigare, och vi kommer klara oss utan dem även denna gång." - Kvinnan"Varje år vid Sankt Martin-festivalen träffas de franska och nederländska politikerna vid gränsövergången, käkar frukost och bestämmer hur de ska rövknulla vanligt folk det kommande året." - TaxichaufförenEffekterna från orkanen Irma märks fortfarande på nederländska Sint Maarten, och missnöjet särskilt hos den generellt fattigare lokalbefolkningen gror.

Skånskan - 12 nov 19 kl. 20:00

Oro för urlakning i Öresund

Lund/Barsebäck Mångåriga störningar för närboende och oro för urlakning av gifter i grundvattnet och i Öresund, men ingen som ifrågasatte att Barsebäcksverket ska få rivas. Så kan tisdagens förhandling i mark- och miljödomstolen sammanfattas.Dagligen hålls förhandlingar vid tingsrätten i Lund.

YA - 11 nov 19 kl. 06:00

Ny chef på Capio ska styra upp verksamheten

Sedan mitten av september är Susanne Persson tillförordnad verksamhetschef på Capio Novakliniken Marinan. Hon har tillsatts för att säkerställa att vårdcentralen lever upp till de krav som ställs på verksamheten..

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 12:53

Låneportföljen som sprider riskerna med fastighetsinvesteringar

Om Tessin: Tessin är Nordens största investeringsplattform för fastigheter med uppåt 50 000 registrerade medlemmar. Företaget tar avstamp i att det finns många potentiella lukrativa fastighetsprojekt som inte genomförs eftersom det saknas finansiering. Samtidigt finns det gott om kapital som investerare vill placera till rimliga avkastningsnivåer.

Nyan - 23 okt 19 kl. 15:05

Löfström vice ordförande i riksdagsgrupp

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström valdes i dag till vice ordförande i riksdagens maritima grupp, en förening i riksdagen som berör både sjöfart och Östersjöfrågor

Kristiina Salonen, SDP, valdes till ordförande. Gruppen har 19 riksdagsledamöter som medlemmar. – Jag är väldigt glad att få vara aktiv och vice ordförande i gruppen.

Nyan - 09 okt 19 kl. 11:58

1492 väljare drabbade av inställd i-röstning

På en presskonferens på onsdagen beklagade valadministratör Casper Wrede att internetröstningen ställts in. Nu uppmanar man de 1492 utomlandsboende väljarna att snabbt beställa material för brevröstning – men tiden är knapp. Orsaken till att internetröstningen ställs in är att man i sena tester inte kunnat säkerställa att icke-röstberättigade inte kan delta i valet utan att upptäckas.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 05:00

Slakteri hotas av vite – riskmaterial hittat

HÖRBY Livsmedelsverket slår ner på en lång rad brister på KLS Ugglarps slakteri i Hörby.
Det gäller bland annat dåligt rengjorda redskap och arbetsytor, mögelangrepp i lokalerna där köttet hanteras, och fynd av SRM (specificerat riskmaterial) i några av djurkropparna.
Nu föreläggs Ugglarps att snarast åtgärda bristerna.

Skånskan - 21 sep 19 kl. 17:13

Här är listans 34 punkter

Inrikes Regeringen presenterade 34 åtgärder i arbetet mot gängkriminaliteten.
Ta del av varje punkt på listan.Verktyg i brottsbekämpningen 1.

Skånskan - 11 sep 19 kl. 16:41

Regionmuseet med i nödrop till staten

kristianstad Nedskärningar väntar på flera av Sveriges länsmuseer nästa år. Grundfinansieringen är inte säkerställd. Regionmuseet i Kristianstad deltar i Länsmuseernas nödrop till staten och kulturdepartementet om hjälp.

Skånskan - 06 sep 19 kl. 05:00

”Intern ordning med sekretess”

ESLÖV Skånskan har upprepade gånger varit i kontakt med Sverigedemokraterna centralt för att få någon kommentar och fler uppgifter om de många uteslutna medlemmarna.Ingen på Sverigedemokraterna vill dock ställa upp på en intervju om detta.
Skånskan mejlar artikeln där uteslutne Göran Granberg i Eslöv berättar vad han tycker om partikulturen till SD-kansliet i Stockholm.

Skånskan - 05 sep 19 kl. 17:07

Använder bordssalt för att mäta strålning

lund Forskare från Lunds universitet använder vanligt bordssalt för att mäta strålning från radioaktiva ämnen.
På torsdagen gjordes en mätning samt en internövning inför forskarnas besök till Vitryssland nästa vecka.Forskare och doktorander träffades på torsdagen utanför Möllargården i Brunnshög för att mäta strålning.

Dagens Media - 05 sep 19 kl. 09:30

”Slut för cookie-tekniken – men bör globala techbolag diktera framtiden?”

Hur Säkerställs objektivitet, transparens och integritet men också relevans för annonsörer likväl som för den digitala ekonomin när branschen söker efter en ny standard som ska ersätta cookies? Det frågar sig Kristina Juhlin, vd på Dentsu Data Services i en analys av Googles initiativ ”Privacy Sandbox”..

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:30

Måste göda magra kaniner

Sjöbo Länsstyrelsens djurskyddsenhet har förelagt en djurhållare i kommunen att förbättra sin djurhållning så att den lever upp till djurskyddslagstiftningens krav.
Främst gäller det kaninbesättningen.Länsstyrelsen genomförde en oanmäld i mitten av juni en kontroll av djurhållningen efter en anmälan som inkommit.

Skånskan - 24 jul 19 kl. 15:30

Löberödsbo får varning för sina misskötta katter

LÖBERÖD Länsstyrelsen i Skåne griper nu in mot en Löberödsbo, vars katthållning man inte tycker är bra.Enligt föreläggandet ska mannen se till att katterna ges tillräcklig tillsyn och vård när de behöver.
Länsstyrelsen genomförde den 23 maj en oanmäld kontroll i mannens bostad och fann då att det hölls ett tjugotal katter på där.

Skånskan - 05 jul 19 kl. 14:51

Inspektion visade på flera brister

Teckomatorp Efter en tillsyn av Dunderklumpens förskola i Teckomatorp stod det klart att verksamheten hade en lång rad brister. Bildningsnämnden kräver nu att förskolan vidtar åtgärder.
Annars finns en risk för att det kan komma att bli aktuellt med beslut om vite.

Skånskan - 26 jun 19 kl. 16:04

Bajsande vandaler förorenade pool

BARA Vid två tillfällen den senaste veckan har vandaler tagit sig in på Barabadet och bajsat i den stora bassängen.
Nu installeras värmekameror tillsammans med ytterligare säkerhetsåtgärder.Efter stängning natten mot midsommarafton samt även natten mot söndagen har en eller flera okända personer tagit sig in på Bara badsjös område och lämnat efter sig avföring i den stora bassängen.

Skånskan - 19 jun 19 kl. 10:00

Maskingruppen och Wallins satsar ihop

På landet MaskinGruppen och Wallins Traktor gör en gemensam satsning i Eslöv. De båda Massey Ferguson-återförsäljarna flyttar ur sina befintliga lokaler i Eslöv och Hörby och flyttar in i gemensamma lokaler i Eslöv.
– Vi ser stora synergieffekter med ett samarbete, både på kort och lång sikt säger Björn Ekdahl, VD och ägare av Wallins Traktor AB.

Skånskan - 06 jun 19 kl. 10:17

Vårt dricksvatten läcker bort

Stora delar av dricksvattnet i de svenska kommunala vattenledningarna når aldrig fram till hushållen.
För att lyfta frågorna om vår gemensamma vattenförsörjning ur nationellt perspektiv startar vi nu ett tvärpolitiskt va-nätverk i riksdagen. Även om kommunernas roll är stor i sammanhanget behöver frågorna belysas också på riksnivå.

Skånskan - 30 apr 19 kl. 05:30

Särskola kan öppna 2020

SVEDALA En kommunal grundsärskola kan bli verklighet i Svedala från och med höstterminen 2020.
Politikerna är positiva med vill ha ett tydliggörande av de ekonomiska förutsättningarna liksom elevunderlaget.141 Svedalabor stöttade förra året ett så kallat e-förslag från familjen Torgelsson i Törringe som vill se en satsning på en grundsärskola i kommunen.

Cornucopia - 28 apr 19 kl. 14:56

Därför behövs kött - hållbart jordbruk och mer mat - förutsättning för vegetarisk produktion

Köttproduktion är en nödvändighet i ett hållbart jordbruk, som inte utarmar jorden och mänsklighetens långsiktiga överlevnad, och gör också att det produceras mer kalorier och mat än utan köttproduktion - inte mindre. Nedan följer en lång rad anledningar till detta.
Svenskt jordbruk.

YA - 20 apr 19 kl. 21:00

Hotande badgäst får myndighet att kräva åtgärder

Med anledning av det olaga hot som polisanmäldes på Österlenbadet i mitten av mars i år har Arbetsmiljöverket gjort en tillsyn på arbetsplatsen. Nu ställs krav på åtgärder för att säkerställa en god arbetsmiljö..

DI - 15 apr 19 kl. 12:01

Råvaruhandelsjätte blir största ägare i Boliden-konkurrent

Råvaruhandlaren Trafigura blir största ägare i belgiska Nyrstar efter att ha gett ett brygglån på 250 miljoner dollar för att säkerställa att verksamheten hålls igång samt en omstrukturering av bolagets skulder. Det framgår av ett pressmeddelande. .

Cornucopia - 13 apr 19 kl. 09:05

Så lite påverkas Spiltan Högräntefond av en konkurs i Oscar Properties

Spiltan Fonder har accepterat en förlängning av Oscar Properties (OP) obligationslån. Hur mycket skulle en konkurs i OP påverka fonden Spiltan Högräntefond påverkas av det? Bloggen ställde frågan till Spiltan Fonder.

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 10:37

Kurskollaps i Oscar Properties preferensaktier

Preferensaktien serie A handlas ner 54 procent medan preferensaktien serie B faller 64 procent. Stamaktien handlas samtidigt 5 procent ned. Förslaget innebär att utdelning till preferensaktier och preferensaktier av serie B ställs in på obestämd tid och att ingen inlösen av preferensaktier av serie B, vilka anmälts för inlösen, kommer att ske.

NT - 25 mar 19 kl. 10:39

Svar dröjer om hemtjänsten

Hur Säkerställs stabilitet och goda arbetsvillkor inom hemtjänsten?.

PrivataAffärer - 04 mar 19 kl. 15:35

DNB spår fusion mellan Lundbergs och Industrivärden

”Vår analys pekar på att det finns flera tecken på att detta kan vara Fredrik Lundbergs drag för schackmatt, något som potentiellt skulle ta familjesfärens inflytande till nya nivåer”, skriver den norska banken i analysen. DNB menar att denna möjlighet inte är diskonterad i Lundbergs aktiekurs fullt ut, men eftersom banken förväntar sig att fusionen inte kommer att genomföras förrän om ytterligare 3-5 år behålls rekommendationen behåll och den gäller i ett tolvmånadsperspektiv. Banken konstaterar att Lundbergssfären (inklusive familjemedlemmars direktinnehav) redan kontrollerar drygt 29 procent av rösterna i Industrivärden och att Lundbergssfären kan bli den största ägaren i samtliga kärninnehav i portföljen, inklusive Handelsbanken.

Cornucopia - 03 mar 19 kl. 14:28

EU-valet 2019: Piratpartiets återkomst? Modeaterna skatteslösande betongparti

I maj är det ett ödesval till EU-parlamentet. Eventuellt utan Storbritannien på grund av Brexit, vilket ger Sverige ett mandat till. Samtidigt kan man fråga sig om Piratpartiet inte har ett guldläge att göra sin återkomst som politisk kraft för svensk del tack vare EU:s nya copyrightdirektiv (artikel 11 och 13) och nedmontering av ett fritt Internet.

Skånskan - 02 mar 19 kl. 20:00

Musikcheck klubbad

lund För den styrande kvintetten var det en stor kväll på torsdagen när det nya systemet med en kulturcheck röstades igenom i kommunfullmäktige.
Oppositionen var inte lika nöjd.Beslutet kunde tas efter en lång tids politiskt rabalder kring förslaget.

Dagens PS - 26 feb 19 kl. 08:25

Swedbank backar efter pinsamt avslöjande

Storbanken, som anklagas för penningtvätt, slänger ut kritiserad utredare. Swedbank hade anlitat revisionsbjässen EY för att gå till botten med misstankarna om penningtvätt i Baltikum efter det uppseendeväckande avslöjandet i SVT:s Uppdrag granskning. Men då kom nästa bomb.

Skånskan - 27 dec 18 kl. 09:36

”Mandatpingis” det nya ordet

Inrikes Aquafaba, mikrotrohet och VAR är kanske ord ni känner igen? Språkrådet presenterade sin nyordslista under torsdagsmorgonen där hela 32 nya ord har kvalat in under 2018. Årets nya ord Aquafaba Spad från baljväxter, oftast kikärtor, som kan användas i stället för äggvita i matlagning   Beslutsblindhet Oförmåga att upptäcka manipulering av åsikter och ställningstaganden   Bokashi Metod där matavfall komposteras genom fermentering   Cyberhygien Rutiner för sund IT-säkerhet   Digifysisk Som kombinerar digital närvaro och fysisk närvaro   Dm:a Skicka direktmeddelande på exempelvis Instagram, Facebook och Twitter   E-krona Föreslagen digital centralbanksvaluta som allmänheten ska kunna handla med som ett komplement till kontanter   Explainer Kort film el

SR - 14 nov 18 kl. 17:15

Barnombudsmannen: Behövs genomgripande utredning

Det behövs en genomgripande utredning kring om dagens system räcker för att säkerställa att sexualbrottsdömda inte anställs i skolan, säger Barnombudsmannen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.