Säkerhet

Sunday, 17 February, 12:33

Nyheter om Säkerhet

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 22 jan 19 kl. 06:02

Rådgivaren: Se upp för obligationer

När jag jobbade i USA var obligationsmarknaden stor för att kontrollera risken i portföljer. Tillgängligheten på obligationer av hög kvalitet var god även för mindre investerare, men i Sverige kräver oftast obligationer med lägre risk en större investering (1 miljon kr eller mer). Många konsumenters innehav i obligationer består ofta av motsatsen, obligationer med väldigt hög risk och ofta betydligt högre risk än många aktier.

Västerbottens Folkblad - 28 jan 19 kl. 09:07

Facket: Brist på tandsköterskor kan ge längre köer

Det råder brist på tandsköterskor i region Västerbotten. Det konstaterar fackförbundet Vision i en ny rapport. Bristen riskerar att leda till längre tandvårdsköer och sämre patientSäkerhet, enligt facket.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 08:20

Järnmalmspriset stiger efter Vale-dammens kollaps

Järnmalmsterminen på råvarubörsen i kinesiska Dalian handlades 3,7 procent högre, enligt Bloomberg, efter att tidigare ha varit upp med som mest 6 procent. Dammkollapsen som skedde utanför den brasilianska staden Belo Horizonte fick katastrofala följder. En flodvåg tog med sig en bro och raserade byggnader.

PrivataAffärer - 27 jan 19 kl. 23:55

Konjunktur och halvledare i fokus inför rapporten

Till skillnad från i höstas är Atlas Copco inte först ut av de svenska verkstadsbjässarna – Sandvik har redan släppt sitt bokslut och kommit med ledtrådar om industrikonjunkturen. Atlas Copco väntas redovisa ett rörelseresultat på 5,2 miljarder kronor för kvartalet, enligt ett genomsnitt av 19 analytikers estimat som Infront Data har sammanställt. Det vore en vinstökning med 7 procent från samma kvartal året innan.

DI - 06 feb 19 kl. 12:30

Storbritanniens näringsminister varnar för osäkerhet vid försenad brexit

En försening av brexit skulle innebära större oSäkerhet. Det säger Storbritanniens näringsminister Greg Clark under en utfrågning i det brittiska parlamentet på onsdagen..

Expressen - 07 jan 19 kl. 17:09

Väktare bands fast vid rån – nu får företaget hård kritik

Den ensamma väktaren bands fast, misshandlades och rånades vid en värdetransport i Ystad på söndagen.Nyligen vann värdetransportbolaget Loomis en rättslig tvist om att kunna skicka ut väktare på enmansjobb. Företaget kritiseras nu för bristande Säkerhet.

PrivataAffärer - 23 jan 19 kl. 10:00

Carnegie: Se upp för höjda kapitalskatter

Med den nya regeringen försvinner ett antal politiska risker som investerarna har fått leva med. Vinst i välfärdssektorn blir nu accepterat, och risken för ett extraval som helt kan förändra alla förutsättningar är nu betydligt mindre, menar Henrik von Sydow. I den nya politiska plattformen som statsministern presenterade i måndags finns en omfattande skattereform som ska föregås av en skatteöversyn.

Nyteknik - 15 jan 19 kl. 13:20

Hacka Tesla – vinn en bil

Miljoner i prispengar samt en sprillans ny bil. För att möta problemet med cyberSäkerhet kommer Tesla öppna plånboken samt ge bort en Model 3 till den hackare som hittar Säkerhetsbrister i bilen..

DI - 25 jan 19 kl. 18:03

Så ska Kina kunna slängas ut från näten: "Man har varit lite naiv"

Sveriges nationella Säkerhet måste väga tyngre i hanteringen av radiofrekvenser för till exempel mobiltelefoni. ”Man ska vara mer noggrann med just Säkerhetsintressen”, säger Sven-Erik Österberg, som utrett frågan, till Di..

Västerbottens Folkblad - 26 jan 19 kl. 13:25

Civil polis övervakar E4

Polisen genomför under lördagen civil övervakning av trafiken på E4 i Skellefteåområdet. – Arbetet är en del i polisens arbete att öka trygghet och Säkerhet för alla trafikanter längs våra vägar, säger Mattias Hållström, yttre befäl vid polisen. Bland annat kommer polisen att kontrollera trafikbeteende, hastighet och nykterhet.

Blekinge Läns tidning - 22 jan 19 kl. 05:00

Rikets säkerhet måste gå före plakatpolitik

Regeringens egen utredare avråder från att ratificera FN:s kärnvapenförbud. Det är en totalsågning av utrikesminister Margot Wallströms (S) och Magnus Manhammars (S) naiva Säkerhetspolitik..

DI - 05 feb 19 kl. 16:50

Pundet tappar på fortsatt brexitosäkerhet

Europaräntorna steg svagt på tisdagen samtidigt som börserna var upp. Dollarn stärktes något mot euron medan pundet tappade på fortsatt brexitoSäkerhet. .

Barometern - 25 jan 19 kl. 15:43

Stor evakuering efter bombhot i Tyskland

Omkring 500 passagerare har efter ett bomhot evakuerats från ett tåg i Tyskland, meddelar polisen, som också uppger att flera perronger på tågstationen i Frankfurt har stängts. Samtliga evakuerade passagerare befinner sig i Säkerhet, enligt den tyska polisen.(TT).

Kristianstadsbladet - 25 jan 19 kl. 15:43

Stor evakuering efter bombhot i Tyskland

Omkring 500 passagerare har efter ett bomhot evakuerats från ett tåg i Tyskland, meddelar polisen, som också uppger att flera perronger på tågstationen i Frankfurt har stängts. Samtliga evakuerade passagerare befinner sig i Säkerhet, enligt den tyska polisen.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 19 kl. 12:34

Datorer stals vid nytt inbrott i Stadshuset

Flera åtgärder för ökad Säkerhet hjälpte inte..

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 19 kl. 09:36

Vodafone pausar Huawei-inköp

Teleoperatören Vodafone, med säte i Storbritannien, har pausat installationer av utrustning från den kinesiska telekomtillverkaren Huawei i sina mobilnät runt om i världen, enligt koncernchefen Nick Read. Vodafonechefen hänvisar till politisk oSäkerhet.

Sydsvenskan - 25 jan 19 kl. 09:36

Vodafone pausar Huawei-inköp

Teleoperatören Vodafone, med säte i Storbritannien, har pausat installationer av utrustning från den kinesiska telekomtillverkaren Huawei i sina mobilnät runt om i världen, enligt koncernchefen Nick Read. Vodafonechefen hänvisar till politisk oSäkerhet.

Expressen - 31 dec 18 kl. 07:04

Tvingas till start: ”Alla hatar det”

TOBLACH. Åkarna har försökt stoppa tävlingen som de anser är rent farlig för deras Säkerhet.– Jag låter kanske som en fjant: Men vi åkare måste få känna sig säkra när vi åker ett världscuplopp, säger Marti Jylhää, åkarrepresentant i Internationella skidförbundet (Fis).

DI - 25 jan 19 kl. 08:35

Efter IAG-beskedet: ”Ökad osäkerhet för Norwegian i svår tid”

Flygkoncernen IAG:s val att inte lägga bud på skandinaviska Norwegian ökar oSäkerheten för lågprisaktören under en redan svår tid..

YLE - 12 jan 19 kl. 18:03

President Niinistö om misstankarna om sexualbrott i Uleåborg: "Det är outhärdligt att vissa asylsökande själv har fört med sig osäkerhet"

I Uleåborg har det på fredag uppdagats nya fall av sexuealbrott mot minderåriga. De misstänkta är utländska män. Republikens president Sauli Niinistö säger att det är outhärdligt att det kommit fler misstänta fall av sexualbrott..

DN - 24 jan 19 kl. 18:35

Australisk författare och bloggare gripen i Kina

Kina har gripit den australiska medborgaren Yang Hengjun misstänkt för att äventyra Kinas Säkerhet. Hengjung är en av flera uppmärksammade gripanden av utlänningar i Kina på senare tid..

SVT - 07 jan 19 kl. 12:38

Thailand: Tvingar inte ut saudisk tonåring

En saudisk 18-åring som barrikaderat sig på ett hotell i Bangkok för att slippa sändas tillbaka till familjen, får stanna för stunden. Anledningen är oro för hennes Säkerhet, meddelar thailändska myndigheter..

Corren - 17 jan 19 kl. 16:00

Catarina Kärkkäinen: Värt att försvara

Den tillträdande regeringen måste ta ansvar för landets Säkerhet..

DI - 24 jan 19 kl. 18:02

Enkät: Stålbranschen blickar framåt

Efter ett starkt 2018 väntar ett stålår präglat av minskad efterfrågan och oSäkerhet. Det säger fyra bransch-vd:ar som Di har talat med..

SVT - 24 jan 19 kl. 15:03

Kinesisk-australisk författare frihetsberövad i Kina

Författaren, bloggaren och den tidigare kinesiske diplomaten Yang Hengjun är frihetsberövad i Kina. Nu meddelar Kina att det beror på att han ska ha deltagit i kriminella aktiviteter som hotar Kinas nationella Säkerhet..

DI - 24 jan 19 kl. 11:30

Ny grön obligation från SBAB

Enligt SBAB rör det sig om den största gröna obligationen emitterad på den svenska marknaden och den i Sverige första säkerställda gröna obligation med bolån som Säkerhet.  .

Skånskan - 21 jan 19 kl. 16:20

Viktiga reformer för Skåne med i paketet

Efter fyra månaders diskussioner har Sverige äntligen fått en regering.
Vi fyra gick till val med en förhoppning om att kunna skapa en stabil alliansregering, men har fått acceptera att alliansen inte vann valet. De senaste månader har Centerpartiet kämpat för att få till en alliansregering med stöd över blockgränserna, men det har tyvärr stoppats av andra partier.

Sydsvenskan - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka? Det ska Riksrevisionen nu ta reda på i en granskning vars resultat redovisas senare i år. "Förutsättningarna för Säkerhetsarbetet vid kärnteknisk verksamhet har förändrats under senare år,.

SmålandsPosten - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka? Det ska Riksrevisionen nu ta reda på i en granskning vars resultat redovisas senare i år.(TT).

UNT - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka?.

DI - 24 jan 19 kl. 08:46

Sdiptech köper brittsikt bolag med GG Mkr i omsättning

First North-noterade teknikbolaget Sdiptech har köpt Redspeed, en leverantör av lösningar för trafikSäkerhet, med en omsättning på cirka 5,6 miljoner pund och ett rörelseresultat om cirka 1,6 miljoner pund..

YA - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka? Det ska Riksrevisionen nu ta reda på i en granskning vars resultat redovisas senare i år.(TT).

BT - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka? Det ska Riksrevisionen nu ta reda på i en granskning vars resultat redovisas senare i år.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka? Det ska Riksrevisionen nu ta reda på i en granskning vars resultat redovisas senare i år. "Förutsättningarna för Säkerhetsarbetet vid kärnteknisk verksamhet har förändrats under senare år,.

Barometern - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka? Det ska Riksrevisionen nu ta reda på i en granskning vars resultat redovisas senare i år.(TT).

Kristianstadsbladet - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka? Det ska Riksrevisionen nu ta reda på i en granskning vars resultat redovisas senare i år.(TT).

Blekinge Läns tidning - 24 jan 19 kl. 08:39

Riksrevisionen granskar kärnkraftssäkerhet

Klarar Sverige av att hantera och förebygga en kärnkraftsolycka? Det ska Riksrevisionen nu ta reda på i en granskning vars resultat redovisas senare i år.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.