Rutger

Tuesday, 18 February, 20:58

Nyheter om Rutger

Sortering: Relevans | Senaste
Realtid - 21 jan 20 kl. 07:41

Rutger Arnhults bolag emitterar obligationer om halv miljard

”Emissionerna i januari om 500 mkr visar på ett tydligt fortsatt stöd från investerarna”, uppger Mia Arnhult vd för M2 Asset Management..

DN - 17 jan 20 kl. 14:30

Uppfinningen som löser alla problem och förstör livet

Bröderna Rutger och Valter bor tillsammans och har det ganska bra, tills Rutger en dag uppfinner den optimala maskinen:.

DI - 20 jan 20 kl. 08:54

Rutger Arnhult har tankat nästan 3 procent i Catella under kvartalet

Fastighetsinvesteraren och finansmannen Rutger Arnhult har under det fjärde kvartalet köpt nästan 2,5 miljoner aktier i….

Dagens PS - 19 nov 19 kl. 16:41

Ex-politikerns investering lyfter Odd Molly

Modebolaget Odd Molly aviserar på tisdagen stora satsningar. Bland annat köper de logistiklokaler för 75,6 miljoner från fastighetsentreprenören Ilija Batljan, som därmed blir största ägare i bolaget. Klädkedjan Odd Molly meddelar i dag två stora steg i sin kommande utveckling.

YA - 10 okt 19 kl. 06:00

Nybörjarkurser ska locka fler till Priffespel

Kortspelarna som varje onsdag ägnar sig åt Priffe på Restaurang Rutger har blivit allt färre de senaste åren. Med hjälp av nybörjarkurser hoppas nu SPF kunna fylla på med nya krafter och öka deltagarantalet..

Skånskan - 03 okt 19 kl. 05:00

Miljoner till slotten i EU-projekt om historia

Svaneholm Svaneholms slott och Christinehofs slott får dryga två miljoner att dela på i projektet ”South Baltic Manors”.
Nästa år kan man köpa en biljett till två utställningar, skolelever får mer undervisning och en karta till en lång kulturrunda tas fram.Både Svaneholms museiförening och Kulturföreningen Christinas wänner är ideella organisationer som värnar om att sprida bygdens historiska kulturarv.

Skånskan - 04 okt 19 kl. 15:30

Biblioteksfilialer gick före

Skurup Så sent som i juni månad röstade kommunstyrelsens politiker mot instiftandet av ett medborgarcentrum – till förmån för att bevara biblioteksfilialerna.I samband med planeringen för neddragning av ”Information Skurup” föreslog tjänstemän i en skrivelse att lägga ned filialerna i Rydsgård, Skivarp och Abbekås. Personalkostnaden om cirka 800 000 kronor skulle istället satsas på att anlita personal som skulle ta hand om alla frågor som kommer till ett medborgarkontor, framgår av ett mötesprotokoll.

Skånskan - 03 okt 19 kl. 18:00

Huset på Södergatan 48 i Skurup sålt för andra gången på kort tid

Skurup Ibrahim och Edina Khattab, 36 och 34 år, är nya ägare till fastigheten på Södergatan 48 i Skurup. Köpet gjordes klart i september 2019 och priset på huset blev 2 775 000 kronor. Den tidigare ägaren köpte huset så sent som så sent som i mars i år för 1 400 000 kronor.

YA - 02 okt 19 kl. 19:00

Tillsammans ska de lyfta den skånska historien

Christina Piper och Rutger Macklean – tillsammans ska de historiska kändisarna lyfta den skånska historien. De två slotten Christinehof och Svaneholm får vardera dryga en miljon kronor i EU-projektet South Baltic Manors..

Skånskan - 28 sep 19 kl. 05:00

Kan bli ”vardagsrum” för alla Skurupsbor

Skurup Det finns ett princip- beslut fattat om att biblioteket ska flyttas till Restaurang Rutger.
– Det finns en väldig rymd och ljusinsläpp och med snygg och funktionell inredning kan det bli ett vardagsrum för Skurupsborna, säger förvaltningschef Eva-Marie Engström.Kommunstyrelsen har tagit ett principbeslut om att göra verksamhetsrockader för att kunna säga upp privata aktörers lokaler och använda kommunens egna fastigheter som blev tomma i och med byggnationen av nya Prästa- mosseskolan.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 05:00

De protesterar mot flytt

Skurup Bibliotekarierna på huvudbiblioteket i Skurup är upprörda över den planerade flytten till Restaurang Rutger.
Ytan blir mindre än i dag men ska delas av fler aktörer.
– Just nu är det inte jättekul för oss som jobbar här och för besökarna, säger bibliotekschef Maria Christensen.

Affärsvärlden - 06 dec 19 kl. 11:03

Rutger Arnhult växlar upp i Castellum

Fastighetsbolaget Corem Property, där finansmannen och fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult är klart största ägare, har köpt drygt 2,5 miljoner aktier i fastighetsbolaget Castellum, motsvarande 0,9 procent av kapitalet i Castellum..

Realtid - 06 dec 19 kl. 10:45

Rutger Arnhult ökar i Castellum

Ny data från ägartjänsten Holdings visar att huvudägaren Rutger Arnhult stärker greppet om fastighetsbolaget Castellum..

DI - 06 dec 19 kl. 09:48

Rutger Arnhult stärker greppet om Castellum

Rutger Arnhult stärker greppet om Castellum. Under november har Corem Property Group som kontrolleras av finansmannen….

Skånskan - 17 sep 19 kl. 20:00

De letar elixir för åldrandets krämpor

Skurup SPF:s kurs i livskvalitet och hälsa fick så många deltagare att det blev kö.
Nu betar pensionerade distriktssköterskan Inga Chrisén av tredje omgången.
Dagens snackis är att njurkapaciteten sjunker med åldern.

Skånskan - 09 sep 19 kl. 20:00

Påminner om löftet om pensionärshus

SKURUP Prästamosseskolan har tagits i bruk, lokalerna i Rutger- och Mackleanskolan är överflödiga och kommer att få nya kommunala hyresgäster.
Skurups pensionärer vill inte bli bortglömda i flyttdiskussionerna utan påminner nu om planerna på ett Seniorernas hus.– Med de rockader som pågår med skolorna och alla lokaler som frigörs där så kanske vi kan komma med i den här omgången.

Skånskan - 11 sep 19 kl. 05:00

Elever får skarpare verktyg för inflytande

Skurup Ett 30-tal unga politiska företrädare intog Restaurang Rutger i går.
De hade kickoff för Buf och på schemat stod att lära sig använda barnkonventionen på vuxnas motioner.Runt borden slog sig barnen ned från kommunens olika skolor, elever i olika åldrar.

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 10:41

Bornold om Oscar Properties: Dags för vd att öppna plånboken

Läs även: Oscar Properties söker stöd för nyemission Samtidigt som rapportsläppet kallade bolaget till en extrastämma den 23 september där styrelsen vill få bemyndigande att upp till fyrfaldiga antalet aktier. För att visa att Oscar Properties har en framtid som bolag skulle det vara lämpligt att Oscar Engelbert själv visar hur han ska bidra till återkapitaliseringen av bolaget, säger Joakim Bornold. – Det finns många utestående frågetecken och rapporten skingrar tyvärr inte molnen.

Skånskan - 09 aug 19 kl. 05:00

En hållbar vecka väntar

Skurup Skolinvigning, kocktävling och skräpsamling. Det är några av aktiviteterna på årets hållbarhetsvecka.
– Vi vill visa på att vi kan minska klimatpåverkan, säger Sara Östberg, energi- och klimatrådgivare.

Skånskan - 25 jul 19 kl. 15:25

Blade Runner-skådis död

Den nederländske skådespelaren Rutger Hauer, har avlidit i en ålder av 75 år.
Han var född i Breukelen och efter en tid i flottan gjorde han debut som skådespelare i tv-serien Floris (1969). Genombrotten kom med Blade runner (1982) mot Harrison Ford.

Expressen - 24 jul 19 kl. 19:24

JUST NU: Filmstjärna död – efter kort tids sjukdom

Filmstjärnan Rutger Hauer – främst känd från ”Blade Runner” – är död. Den nederländska skådespelaren avled efter en kort tids sjukdom i sitt hem. Han blev 75 år.

PrivataAffärer - 15 jul 19 kl. 04:00

Här är miljardärernas favoritaktier

10 miljarder kr i aktieförmögenheten. En ofattbar summa för en vanlig sparare. Men det finns 13 personer och/eller familjer som har så mycket.

YA - 13 jul 19 kl. 00:01

”Atmosfären finns redan här – resten fixar vi”

Inte långt från Skurup, men ändå mitt ute på landet ligger en gård som fått namn av självaste Rutger Macklean. På Gåsaflod har Victor Johansson och Hanna Svahn börjat ge nytt liv åt ödehuset. YA följer med på resan..

Skånskan - 11 jul 19 kl. 20:00

Allmänheten frågade ut politiker om tryggheten

Skurup I onsdags kväll samlades människor för att tala trygghet i kommunen, politiker, tjänstemän och allmänhet.
– Det var ett bra arrangemang. Jag hade givetvis önskat att det kommit fler människor som deltagit i diskussionen, säger kommunpolis Sara Schön.

Skånskan - 02 jul 19 kl. 09:00

Hus på 155 kvadratmeter i Skurup sålt till ny ägare

Skurup Huset på Södergatan 48 i Skurup har fått en ny ägare. Köpare är Ronny Jörgen Mikael Billman, 51, som köpte huset efter en exekutiv auktion. Köpet blev klart i mars 2019 och priset blev 1 400 000 kronor.

DI - 22 jun 19 kl. 15:54

Mångkultur ökar styrkan

GÖTEBORG. Efter 25 år i arkitektbranschen startade Maya Iwdal sin egen arkitektbyrå Dreem Arkitekter med fokus på mångfald. Med kunder som Rutger Arnhults Klövern och Petter Stordalens Nordic Choice Hotels har byrån vuxit från noll till 17 anställda på fem år..

Skånskan - 14 jun 19 kl. 16:22

Sista avslutningen på Rutgerskolan

skurup Det var känslosamt på fredagen när eleverna sprang ut på trappan under skolans sista avslutning någonsin.Först ut under utsparken var skolans förskoleklass och därefter följde resterande klasser. Det sjöngs bland annat om att Rutger är en skola dit alla vill gå och ”en skola man kan lita på”.

PrivataAffärer - 07 jun 19 kl. 11:06

Hernhag: Tre aktier för sommarportföljen

Sune: Hej Marcus! Äntligen fredag (och äntligen sommar). Kan du lista tre aktier att köpa och behålla över sommaren?

Realtid - 07 jun 19 kl. 10:13

Två ledamöter får lämna Tobins styrelse

Klöverns vd, Rutger Arnhult, och finanschef Jens Andersson blir kvar i styrelsen liksom advokat Patrik Essehorn som kvarstår som styrelseordförande. Två tidigare ledamöter tvingas dock lämna, enligt en kallelse till extrastämma i bolaget..

DI - 09 okt 19 kl. 15:34

Rutger Arnhult har sålt sina Swedbank-aktier: ”Bra affär”

Finansmannen och fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult sålde i september sina Swedbank-aktier för närmare 120 miljoner….

Skånskan - 29 maj 19 kl. 05:00

Sista kvällen på Mötis

Skurup Sista kvällen på Mötis pratade besökarna om språkträning, läxhjälp och vänskap.
Stämningen var låg ända tills folkhögskolelärare Gunnel Ottersten reste sig upp och välkomnade alla att fortsätta träffas på folkhögskolan.I går var det sista kvällen på den öppna mötesplatsen på Restaurang Rutger.

YA - 28 maj 19 kl. 22:00

Känslosamt på Skurups allra sista Mötis

Många var på plats, men stämningen var dyster. På tisdagen hade det blivit dags för allra sista Mötis på restaurang Rutger. ”Jag känner mig ledsen, vi har varit här varje vecka”, säger Skurupsbon Sabiha Khoja..

Barometern - 16 maj 19 kl. 22:10

Brandmän hyllades med pris: ”Jättekul att få en bekräftelse”

Kristdemokraternas årliga Vitsippspris delades på torsdagskvällen ut till Ölands deltidsbrandmän. – Det är jättekul att få en bekräftelse på att det vi gör här uppskattas, säger räddningschefen Rutger Thuresson..

Affärsvärlden - 25 sep 19 kl. 08:46

Rutger Arnhult ökar i Castellum

Finansmannen och fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult har via bolaget M2 Asset Management köpt fler aktier i Castellum..

Skånskan - 17 apr 19 kl. 20:30

Visionära idéer för slottets utveckling

Svaneholm Hur ska ett byggnadsminne från 1500-talet vara användbart och möta framtiden?
Frågan gäller Svaneholms slott och planerna är bland annat att återskapa delar av vallgraven och bygga en hiss på borggården.
– Vi vill skapa ett öppet slott som är tillgängligt för alla, som vi kan stå för både moraliskt och lagmässigt, säger Bertil Nilsson.

DI - 12 apr 19 kl. 15:39

Maria Lopez utses till ny vd för Integrum

Styrelsen för det First North-listade bioteknikbolaget Integrum har utsett Maria Lopez till ny vd. Hon efterträder Rutger Barrdahl som varit tillförordnad vd sedan augusti 2018..

Realtid - 09 apr 19 kl. 11:23

Arnhults bror ny storägare i Klövern

Rutger Arnhults bror Urban Terling har, via Gårdarike, ökat sitt innehav i Klövern till 23,4 procent av rösterna och 9,6 procent av kapitalet. .

Affärsvärlden - 09 sep 19 kl. 14:22

Rutger Arnhult ökar rejält i Castellum

Finansmannen Rutger Arnhult har köpt fler aktier i Castellum varefter ägarandelen har ökat till 10,3 procent av kapital och röster..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.