Roseng��rd

Tuesday, 18 September, 23:50

Nyheter om Roseng��rd

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 26 aug 18 kl. 22:30

SD sist ut i Malmedalen – fick ris och ros av besökarna

Danskar på besök i Malmö hyllar den politiska festivalen i Vänskapsparken i Rosengård..

Skånskan - 26 aug 18 kl. 21:31

Debattglädje på Malmedalen

MALMÖ
Polisen stärkte säkerheten när Malmedalen skulle avslutas med SD:s dag på temat Trygghet och insatser. Men inga hot kom och det enda som märktes i Vänskapsparken på Rosengård var den stora debattglädjen. I de flesta av de politiska partiernas tält pågick det heta diskussioner under hela eftermiddagen och kvällen.

Expressen - 23 aug 18 kl. 12:29

”De har haft mycket turbulens – tar kraft”

FC Rosengård kross av Kalmar gav eko i Fotbollssverige. Laget är fyllt av självförtroende efter den starka starten av höstsäsongen. – Vi har gjort mycket mål och har bra målskillnad, säger Nathalie Björn.

GT - 26 aug 18 kl. 20:44

Skrällen i damallsvenskan: ”Varje match en seriefinal”

Vilket höstdrama i damallsvenskan.Efter Kristianstads skräll i Piteå är det helöppet i den heta guldstriden.Kampen står mellan Kopparbergs/Göteborg FC, FC Rosengård och Piteå IF.

Helsingborgs Dagblad - 22 aug 18 kl. 20:14

Rosengårds cupskräll mot BoIS

Sopi: Jag ber om ursäkt..

Skånskan - 27 aug 18 kl. 20:38

Så vill S bryta segregation

MALMÖ Alla barn i förskolan, centrala högstadieskolor, bygg fler hyresrätter, insats inom två veckor för den som blir arbetslös och kvarterscoacher för kvinnor.
Det är några av de åtgärder som Socialdemokraterna i Malmö vill införa under kommande mandatperiod.I en rapport som presenterades på måndagen listade partiet den inriktning man har för att bryta segregationen och öka jämlikheten inför kommande mandatperiod 2018-2022.

Skånskan - 27 aug 18 kl. 16:16

Boende negativa till förtätning

MALMÖ Boende på Botildenborgsvägen tycker att hela området påverkas negativt om de aktuella förtätningsplanerna genomförs.”Vi hade hellre sett att planförslaget bestod av cirka 3-4 villor istället för 30-50 lägenheter samt centrumverksamhet. Vi tror att detta planförslag kommer att bidra till en demobilisering av villaområdet och öka centrumlivet i ett villaområde”, skriver fastighetsägarna bland annat i sitt yttrande till stadsbyggnadsnämnden.

Expressen - 27 aug 18 kl. 09:55

Häst på rymmen – sprang längs trafikerad väg

En förrymd häst skapade mindre kalabalik i Malmö under måndagsförmiddagen.Hästen ska ha sprungit längs med den vältrafikerade Amiralsgatan, med sulky, men utan kusk.– Flera uppringare såg den springa längs Amiralsgatan mot Rosengård, säger Stephan Söderholm, presstalesperson på polisens ledningscentral i region syd..

SVT - 17 aug 18 kl. 07:20

Almedalen i ny form i Rosengård

Almedalen är till för eliten. Det är de som kan vara på plats, vilket är väldigt sorgligt och tråkigt – bara grejen att det är ute på en ö och kostar skjortan, säger Malmedalens festivalgeneral Christian Glasnovic till TT..

SR - 26 aug 18 kl. 17:19

Malmös nya politikervecka ses som en framgång hos arrangörerna

I Malmö avslutas i dag stadens nya politikervecka, som arrangeras i stadsdelen Rosengård..

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 18 kl. 16:01

Piteå bjöd in Kristianstad i guldstriden

Piteå hade chansen att återta serieledningen i damallsvenskan. Men i och med förlusten hemma mot Kristianstad är laget kvar på tredje plats – och man bjöd dessutom in skåningarna i guldstriden. Göteborgs seger mot LB07 och Rosengårds oavgjorda resultat.

GöteborgsPosten - 26 aug 18 kl. 05:00

Kopparberg/Gbg och Asarum möts i Svenska spel F 19 södra

Kopparberg/Gbg möter Asarum hemma på Valhalla Konstgräs i Svenska spel F 19 södra. Båda lagen vann senast, Asarum med 4–2 mot Kristianstad och Kopparberg/Gbg med 3–0 mot Rosengård..

Skånskan - 23 aug 18 kl. 21:31

Dominant FCR tappade poäng

FOTBOLL FC Rosengård tryckte på hade kontroll och var överlägsna. Ändå slutade bortamatchen mot Eskilstuna 1-1.
– Ibland är fotboll brutalt orättvist, säger FCR:s tränare Jonas Eidevall.

GT - 23 aug 18 kl. 10:00

Nyförvärvet ser fram mot guldstriden

GÖTEBORG. Julia Zigiotti, 20, lämnade Hammarby för Göteborg FC mitt under säsongen.Två egna mål och tre matcher senare spelar hon i ett av de tre lagen i toppstriden.

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 19:01

Limhamn Bunkeflo ny serieledare efter seger i toppmötet med Rosengård

Limhamn Bunkeflo tog över serieledningen i Svenska spel F 19 södra i fotboll efter seger på hemmaplan i toppmötet mot Rosengård på onsdagen. Rosengård petades därmed ner på andra plats i tabellen. Matchen slutade 5–3..

Trelleborgs Allehanda - 29 aug 18 kl. 22:00

TFF-damer skrällde – ställs nu mot Rosengård

Låt vara att det inte var så många A-lagsspelare med i LB07. Men ändå. TFF-damerna besegrade det allsvenska gänget med 1–0 sedan Viktoria Persson gjort matchens enda mål i 89:e minuten.

Helsingborgs Dagblad - 24 aug 18 kl. 20:27

Angeldal sköt Linköping närmare toppen

Filippa Angeldal blev matchhjälte med sina två mål för Linköping – mot sin gamla klubb Hammarby. Segern med 2–1 gör att Linköping närmar sig topplagen i tabellen. Linköping är nu fem poäng bakom Rosengård och Piteå i tabelltoppen – och tre bakom Götebor.

Expressen - 23 aug 18 kl. 12:20

”Det är ingen chock för oss”

Tre topplag har genom säsongen utkristalliserat sig i damallsvenskan. Rosengård i söder, Kopparbergs Göteborg i väst och Piteå i norr – och det är västerbottningarna som sitter i förarsätet. – Att vi ligger etta just nu är ingen chock för oss, säger Nina Jakobsson.

Barometern - 24 aug 18 kl. 06:00

Nye tränaren petar lagkaptenen

Nya tränare, nytt spelsystem och en förändrad struktur. Martin Sjöstrand har fått jobba hårt i veckan. – Jag är glad att vi inte möter Rosengård..

GöteborgsPosten - 05 sep 18 kl. 05:00

I kväll möts Limhamn Bunkeflo och Rosengård på Limhamns IP

Limhamn Bunkeflo möter Rosengård i kväll i Svenska spel F 19 södra. Båda lagen vann senast, Rosengård mot KIF Örebro och Limhamn Bunkeflo mot Växjö DFF, båda med samma slutresultat (4–0)..

Expressen - 23 aug 18 kl. 21:44

Rosengårds blytunga poängtapp

På väg mot tre poäng och ensam serieledning.Då klev Eskilstunas Felicia Karlsson fram och kvitterade på stopptid.Därmed har Piteå ett gyllene tillfälle att överta serieledningen hemma mot Kristianstad på söndag..

Sydsvenskan - 23 aug 18 kl. 18:30

Tv: Se Eskilstuna–FC Rosengård

Matchen kan ses av premiumprenumeranter. Inga övriga kostnader tillkommer..

SR - 23 aug 18 kl. 19:00

Just nu: MFF i Europa League-playoff

Sportextra torsdag bjuder på Malmö FF-Midtjylland i Europa League-playoff och damallsvenska mötet Eskilstuna-Rosengård – och en hel del annat..

Skånskan - 23 aug 18 kl. 18:57

Smalare gator och 3 700 nya bostäder

MALMÖ En oenig stadsbyggnadsnämnd sade ja till att fortsätta arbetena med att omvandla både Lorensborgsgatan och Amiralsgatan till stadshuvudgator. Gatorna ska smalnas av, få tusentals nya bostäder och anpassas efter dem som vill cykla, gå eller åka kollektivt.För Lorensborgsgatan blev beslutet att gå vidare med planprogramarbetet som beräknas kunna vara klart för beslut i nämnden i juni nästa år.

The Local - 17 aug 18 kl. 07:31

Malmedalen: New political festival launched in troubled Swedish suburb

A Swedish social entrepreneur will this Saturday launch a new rival to Sweden’s giant political festival Almedalen in Rosengård, a district of Malmö known for segregation, unemployment, shootings and riots..

Sydsvenskan - 23 aug 18 kl. 09:31

Tre cuptitlar inte nog: ”Vinna serien väger tyngre”

Iva Landeka jagar sitt första SM-guld med FC Rosengård..

SVT - 17 aug 18 kl. 15:54

Drömlottning för svensklagen i Champions League

Rjazan-VDV och WFC Charkiv. De blir motstånden för Rosengård respektive Linköping i sextondelsfinalerna i Champions League. Två lag svenska lag har komfortabel plusstatistik mot..

SVT - 17 aug 18 kl. 14:39

Otäcka scener i Champions League-lottningen

Det som skulle bli en spännande lottning för svensklagen Rosengård och Linköping utvecklades till en helt annan dramatik. Lottningen fick avbrytas när en av Uefa-representatörerna kollapsade på scenen. Linköping har ännu inte fått sin lott..

Barometern - 22 aug 18 kl. 11:12

Se IFK Kalmars bortamöte mot Djurgården

Förra helgen förlorade IFK Kalmar borta med FC Rosengård med 10-0, och på måndagen kom beskedet att tränaren Jonas Walfridsson lämnar IFK Kalmar med omedelbar verkan. Nu har 28-årige Martin Sjöstrand tagit över som tränare och första prövningen blir Djurgården borta på lördag. Se matchen direkt på Barometern.

Sydsvenskan - 10 aug 18 kl. 12:31

Badvärd räddade livet på medvetslös fyraåring på Rosengårdsbadet

Pojkens föräldrar är polisanmälda för bristande tillsyn..

Skånskan - 20 aug 18 kl. 16:43

Alliansen presenterade stora förändringar

Malmö Lägg ner Arbetsförmedlingen, ge nyanlända med hög utbildning ett eget visum och sätt nyanlända barn i obligatorisk språkförskola. Alliansen presenterade flera stora förslag under sitt besök i Malmö.Med doften av nybakat bröd i lokalen anlände Alliansen till Malmö och sitt besök hos Boost by FC Rosengård som ligger granne med Pågen.

Skånskan - 21 aug 18 kl. 14:00

Tillbaka till arbetslinjen

Alliansens partiledare presenterade sin integrationspolitik på det framgångsrika arbetsmarknadsprojektet Boost by FC Rosengård i bostadsområdet med samma namn, som verkar skrämma rikspolitiker så mycket. Kanske berodde det på platsen och att man var omgiven av utlandsfödda, men till och med Ulf Kristersson var sparsam med ”hårda tag”- retoriken. Eller så har Moderaterna insett att man inte får bilda någon regering om man sänker sina allianskamrater i kapplöpningen om att vara tuff i migrationsfrågan.

Sydsvenskan - 20 aug 18 kl. 17:35

Kriminaliteten, jobben och skolan viktiga valfrågor i Malmedalen

Sydsvenskan intervjuade politikfestivalens besökare i Rosengård..

SVT - 17 aug 18 kl. 22:23

Sjögran: ”Man vet aldrig vad som väntar i Ryssland”

Målet är kvartsfinal. Då måste Rosengård först och främst ta sig förbi den ryska serieettan Rjazan i sextondelsfinal i Champions Leaguue. – Det är väl en hyfsad lottning.

BT - 20 aug 18 kl. 19:53

Sparkas efter 0-10

Efter hemska 0-10 mot Rosengård sparkar damallsvenska jumbon IFK Kalmar sin tränare Jonas Walfridsson. I stället tar klubbens F19-tränare Martin Sjöstrand över resten av säsongen. - Vi var en enig styrelse, 9-0 i röster, som tog det här beslutet.

Blekinge Läns tidning - 20 aug 18 kl. 19:53

Sparkas efter 0-10

Efter hemska 0-10 mot Rosengård sparkar damallsvenska jumbon IFK Kalmar sin tränare Jonas Walfridsson. I stället tar klubbens F19-tränare Martin Sjöstrand över resten av säsongen. - Vi var en enig styrelse, 9-0 i röster, som tog det här beslutet.

Sydöstran - 20 aug 18 kl. 19:53

Sparkas efter 0-10

Efter hemska 0-10 mot Rosengård sparkar damallsvenska jumbon IFK Kalmar sin tränare Jonas Walfridsson. I stället tar klubbens F19-tränare Martin Sjöstrand över resten av säsongen. - Vi var en enig styrelse, 9-0 i röster, som tog det här beslutet.

Kristianstadsbladet - 20 aug 18 kl. 19:53

Sparkas efter 0-10

Efter hemska 0-10 mot Rosengård sparkar damallsvenska jumbon IFK Kalmar sin tränare Jonas Walfridsson. I stället tar klubbens F19-tränare Martin Sjöstrand över resten av säsongen. - Vi var en enig styrelse, 9-0 i röster, som tog det här beslutet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.