Robotrådgivare

Monday, 20 January, 19:53

Nyheter om Robotrådgivare

Sortering: Relevans | Senaste
Realtid - 18 dec 19 kl. 08:11

Robotrådgivare fyller på kassan men ratar riskkapital

Opti fyller på kassan men ratar riskkapital, Volvokoncernen och Isuzu Motors bildar strategisk allians och Klarna i storbråk med regeringen om kreditköp. det är tre av flera nyheter i morgonens nyhetssvep..

Realtid - 05 dec 19 kl. 16:45

June bäst i robotklassen

Danske Banks Robotrådgivare June tar täten i kampen mellan Robotrådgivare på den svenska marknaden.  "En noga genomtänkt portföljkonstruktion utgör grunden," säger affärsutvecklingschef Martin Hagman..

Realtid - 15 nov 19 kl. 06:00

Svensk robotrådgivare drar ned förvaltningsavgifterna

Pentech, ett kapitalförvaltningsbolag, som bygger på en egenutvecklad riskhanteringsalgoritm har utvecklat tjänster för B2B och massmarknaden. Bolaget satsar i Malta, Latinamerika och Sverige..

Sydsvenskan - 31 okt 19 kl. 09:27

Robotrådgivare tar in miljoner från ängelinvesterare

”Nu vill vi slå igenom i Sverige”..

VA - 10 jul 19 kl. 14:19

Nu vill investmentbanken lansera robotrådgivare till låg kostnad

Tar inte ut avgifter på samma sätt som konkurrenterna Morgan Stanley och Wealthfront. .

Cornucopia - 06 jul 19 kl. 11:48

Tidsaspekten - "Börsen går alltid upp på sikt"

Vad många missar när de snällt tänker sitta kvar i den så kallade bankbåten, eftersom börsen alltid går upp på 30-40 års sikt, är tidsaspekten, och varför man sparar och investerar. Att det tog några decennier för börsen att återhämta sig efter kraschen 1929 var en klen tröst om man behövde pengarna innan dess. Och Hexagon sägs vara första offret för handelskriget.

Affärsvärlden - 26 jun 19 kl. 18:00

Sparrobotar vinner mark

Robotrådgivare och sparrobotar har snabbt ökat i popularitet även om volymerna fortfarande är rätt så blygsamma. Knäckfrågan är förstås om det lönar sig att låta en robot sköta portföljen..

Realtid - 22 maj 19 kl. 06:15

"Vi är världens största robotrådgivare på skuldsidan"

Fintechbolaget Bofink, som har flera välkända namn i ägarlistan, tittar nu på att ta in fler ägare. Bolaget ska växa ytterligare, bland annat genom att bli bostadkreditsinstitut, berättar vd och grundare Joachim Ronneback Thomson i en intervju med Realtid..

Affärsvärlden - 10 jul 19 kl. 13:43

JP Morgan lanserar robotrådgivning till låg kostnad

Den amerikanska investmentbanken lanserar en Robotrådgivare i lågkostnadsklassen för att locka bankkunder att sätta in sparkapital i firman, rapporterar CNBC..

Dagensanalys.se - 05 dec 17 kl. 11:14

Kairos Future kallar 2018 för det stora uppvaknandets år

Analysföretaget Kairos Future har blickat in i 2018 och plitat ned de trender som kommer att prägla våra liv under nästa år. Nedan följer 10  exempel på uppvaknande, inom områden från energi till personliga förhållningssätt. De fem första är mer övergripande och allomfattande och de fem senare handlar om mer avgränsade aspekter av uppvaknande.

Dagens PS - 03 dec 18 kl. 09:00

Robotrådgivarna står emot skakig börs

De så kallade robotrådgivarna, det vill säga automatiserade sparlösningar som i allt större utsträckning används av kapitalförvaltare för att kundanpassa utbudet efter bland annat riskvilja, har stått emot den senaste tidens börsfall relativt väl. Det framgår av en genomgång som affärstidningen Dagens Industri låtit göra. En av pionjärerna på den svenska marknaden, Lysa, har sett sin typiska högriskportfölj med 100 procent globala aktiefonder backa med 7,5 procent på tre månader.

PrivataAffärer - 30 nov 18 kl. 10:55

Svenska placerare misstror robotrådgivning

Undersökningen var global och omfattade 16 810 investerare i 17 länder, varav 1 000 personer var svenska placerare. Bland dem var mång tveksamma till att ersätta personliga tjänster i finansbranschen med artificiell intelligens. Trots det kan varannan svensk tänka sig att sköta alla sina investeringar i en mobilapp, enligt undersökningen.

Realtid - 09 nov 18 kl. 07:15

Robotrådgivare erbjuder ansvarsfulla portföljer

Den två år gamla Malmöbaserade Robotrådgivaren och digitala portföljförvaltningstjänsten Betterwealth satsar på ESG-fonder i sitt utbud av sparprodukter..

Dagens PS - 31 aug 17 kl. 07:25

Nordnets ”robot” ska göra dig rik på aktier

Nordnet lanserar på torsdagen Robosave, som är nätmäklarens egenutvecklade Robotrådgivare. Robosave som automatiskt investerar i börshandlade fonder, eller ETF:er, uppges bli den största aktören inom robotrådgivning i Sverige. Avgiften för Robosave är 0,5 procent per år med tillkommande avgifter för fondbolagen för ETF:erna på 0,15-0,23 procent.

Dagens PS - 03 sep 18 kl. 13:32

H&M-vd:n storägare i robotrådgivare

Förutom den före detta finansministern Anders Borg och finansmannen Christer Gardell finns H&M-vd:n Karl-Johan Persson med på ägarlistan till Robotrådgivaren Lysa. Det framgår av en Breakit-artikel. Enligt nyhetssajten har Karl-Johan Persson genom sitt bolag Phillian 9 procent av aktierna i Lysa.

VA - 29 aug 18 kl. 15:44

Ser "begränsad" potential – storbanken stänger ned sin robotrådgivare

UBS lägger ned sin Robotrådgivare i Storbritannien och säljer teknologin. Den kommersiella potentialen är begränsad, menar storbanken..

DI - 13 maj 18 kl. 17:57

Finansinspektionen granskar robotrådgivarna

Finansinspektionen, FI, är på väg att sjösätta en granskning av Robotrådgivare. ”Håller man vad man lovar?”, säger Magnus Björkman, biträdande avdelningschef på FI..

DI - 08 jul 16 kl. 08:55

Två nya robotfirmor startar i Sverige

För ett år sedan fanns inte en enda Robotrådgivare i Sverige. Nu har tre bolag klivit in på marknaden som fått sitt internationella genombrott. .

DI - 08 jul 16 kl. 08:55

Fyra nya robotfirmor startar i Sverige

För ett år sedan fanns inte en enda Robotrådgivare i Sverige. Nu kliver fyra nya bolag in på den allt hetare marknaden..

DI - 14 maj 16 kl. 09:00

Doldisbolagets robot ska rädda sparare från dåliga fonder

Loppet om Sveriges första godkända Robotrådgivare är avgjort. Vinnare blev fintechbolaget Prisma med finansproffset Ann Grevelius och mannen bakom Jaycut, Jonas Hombert, som medgrundare. Bolagets robot ska styra småsparare bort från dåliga fonder..

PrivataAffärer - 29 mar 16 kl. 15:05

Kinnevik storinvesterar i robotrådgivare

Kinnevik investerar 65 miljoner dollar, motsvarande 540 miljoner kr, i Betterment, som uppges vara den största oberoende leverantören av automatiserade investeringstjänster i USA....

DI - 29 mar 16 kl. 14:12

Kinnevik investerar halv miljard i robotrådgivare

Investmentbolaget Kinnevik satsar drygt en halv miljard i det amerikanska fintech-bolaget Betterment. Ett bolag som skapat robotar för sparrådgivning. .

Realtid - 16 mar 16 kl. 03:16

RBS fortsätter sin jobbslakt

Kapar 448 jobb inom investment banking. Nyligen stod det också klart att 550 rådgivare ska bort när banken satsar på robotrådgivning. .

Realtid - 16 mar 16 kl. 03:16

RBS kapar 448 jobb inom investment banking

Nyligen stod det också klart att 550 rådgivare ska bort när banken satsar på robotrådgivning. .

Realtid - 25 jan 16 kl. 10:16

Storbanker satsar på robotrådgivare

Barclays, Royal Bank of Scotland, Lloyds och Santander är några av aktörerna..

Realtid - 15 jan 16 kl. 11:11

Vinnova investerar i svensk robotrådgivare

"Känns som vi ligger bra till tidsmässigt.".

Realtid - 02 dec 15 kl. 15:52

Robotrådgivare köper upp konkurrent

Wealthsimple tar över Shareowner Investments..

Affärsvärlden - 14 dec 17 kl. 11:45

Hemberg: ”Många fler robotrådgivare lär lägga ner”

Att Tieless har lagt ner är inte överraskande, berättar Avanzas sparekonom Claes Hemberg. Han säger att flera av marknadens nya Robotrådgivare kommer att vara borta inom några år..

DI - 24 jan 16 kl. 10:10

Storbanker satsar på robotrådgivare

De ledande brittiska bankerna siktar på att lansera Robotrådgivare till tusentals konsumenter..

Affärsvärlden - 25 jan 16 kl. 08:08

Brittiska banker ska lansera robotrådgivare

De ledande brittiska bankerna siktar på att lansera Robotrådgivare till tusentals konsumenter..

DI - 15 jan 16 kl. 06:30

Vinnova investerar i robotrådgivare

Finansiell robotrådgivning har fått luft under vingarna i USA men det saknas större aktörer i Norden. Nu investerar Vinnova drygt 2 Mkr i svenska Primepilot som ska lansera en automatiserad spartjänst i år..

Realtid - 13 jan 16 kl. 12:02

Invesco köper robotrådgivare

"Särskilt utformad för finansiella rådgivare"..

Realtid - 07 jan 16 kl. 15:09

Robotrådgivare förvaltar över 5 miljarder

Fidelity och Blackrock satsar också på robotrådgivning..

Affärsvärlden - 06 nov 15 kl. 14:21

Bank of America skaffar robotrådgivare

Storbanken Bank of Americas finansrådgivare hos den egna divisionen Merrill Lynch kommer att få sällskap av en robot. Det skriver Bloomberg på fredagen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.