RoRo

Wednesday, 23 January, 17:31

Nyheter om RoRo

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 01 okt 18 kl. 15:36

Det kan bli färre blixtjobb i hamnen

Efter förra veckans kris då bara drygt en handfull timanställda hamnarbetare, blixtar, ville jobba kväll, funderar nu RoRo-terminalens ledning istället på bemanningsföretag..

GöteborgsPosten - 27 sep 18 kl. 10:31

Personalkris i hamnen – bara tre ville jobba

Konflikten i Göteborgs hamn fortsätter. RoRo-terminalens vd hävdar att Hamnarbetarförbundet ligger bakom en pågående protestaktion – något facket bestämt förnekar..

GöteborgsPosten - 27 sep 18 kl. 17:30

Oro stor efter personalbrist i hamnen

Efter flera kvällar med extremt lite arbetskraft i Göteborgs RoRo-hamn vittnas om oro bland kunderna.
– Vi för samtal med kunder om hur vi ska undvika produktionsstopp för lastbils- och bilfabriker, säger Morgan Olausson, vd för DFDS Seaways..

GöteborgsPosten - 18 jul 18 kl. 13:15

Stena gör miljardinvestering i nya färjor

Stena Line har beställt två nya, stora bilfärjor – en miljardinvestering för rederiet. Samtidigt har Stena RoRo lagt option på ytterligare fyra större bilfärjor. Och Stena Bulk har också nyligen utökat flottan med sex större oljetankers..

Sydöstran - 01 jun 18 kl. 08:00

Full rulle i glassbranschen

Värmen sätter gör också avtryck när det gäller glassätandet. Roger Karlsson på RoRo Glass har fullt upp. – Vi kör ut för nästan en miljon mer än förra året vid den här tiden..

DI - 18 jan 18 kl. 16:00

Digitalt dop av Stena Immortal och invigning av nytt Stena-kontor i Köpenhamn

Det digitala dopet av IMOIIMAX-tankern Stena Immortal ägde rum igår på det nyetablerade Stena-kontoret i Hellerup i norra Köpenhamn. Ca 200 gäster hade samlats för att bevista fartygsdopet och se gudmor Jane Olsson Thorburn digitalt krossa champagneflaskan mot bogen på Stena Immortal. Gästerna fick också en rundtur och förplägnad på det av Stena Rederi AS nyöppnade kontoret där även Stena Bulk, Stena Line, Stena RoRo och Northern Marine Management kommer att finnas representerade..

Cornucopia - 14 jan 18 kl. 11:37

Svenska armén har aldrig varit bättre än nu - Holmström ägnar sig åt nederlagsdoktrinen

Dagens Nyheters försvarsreporter Mikael Holmström publicerade igår en artikel med ett mycket tivelaktigt budskap - att svenska armén är chanslös. Han kallar en stor del av armén för ett B-lag, trots att de övas oftare än forna värnpliksförsvaret. Även om det existerar problem som behöver åtgärdas, så ska man inte, i en tid där försvarsberedningen säger att ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas, föra fram nederlagsdoktrinen och i praktiken uppmana till att det är meningslöst att göra motstånd, för vi är ändå chanslösa.

Nyan - 25 jul 17 kl. 10:00

Godby-fartyg till Stena Line

Godby Shippings fartyg Misana och Misida ska utöka Stena Lines kapacitet på Nordsjön, rapporterar Sjöfartstidningen. Fartygen är chartrade till Stena RoRo men är för närvarande i trafik för Transfennica. I dagsläget har Stena Line två mindre fartyg på linjen Rotterdam-Harwich men i och med att Misida och Misana Fartygen ersätter dem i januari 2018 höjs Stena Lines kapacitet på linjen med 20 procent.

GöteborgsPosten - 14 mar 18 kl. 22:13

Roro-terminalen bryter med Hamnfyran

RoRo-terminalen i Göteborg kommer att avsluta alla samverkan med Hamnfyran från sista mars, uppger fackförbundet. Upp till 250 hamnarbetare ställs utan fackligt inflytande..

GöteborgsPosten - 15 mar 18 kl. 08:33

Roro-terminalen bryter med Hamnfyran

RoRo-terminalen i Göteborg kommer att avsluta alla samverkan med Hamnfyran från sista mars, uppger fackförbundet. Upp till 250 hamnarbetare ställs utan fackligt inflytande..

Sydsvenskan - 07 feb 17 kl. 18:41

En miljöjätte till havs – första fartygsdopet i Malmö på mer än 30 år

RoRo-fartyget som drivs med flytande gas ska stärka Malmö som Östersjöns största bilhubb..

Cornucopia - 25 feb 17 kl. 11:08

Okunskap om "ubåtshamn" i Fårösund

Flera källor är frågande kring varför media titulerar den gamla Marinhamnen i Fårösund för ubåtshamn. Enligt Dagens Industri ska den gamla hamnen köpas av den ryske och Putinvänlige bankoligarken Vladimir Antonov, som är efterlyst i EU för olagligheter i samband med en bankkris i Litauen. Försvarsmakten vill köpa tillbaka hamnen som Göran Persson-regeringen tvingade försvaret att sälja för vad en finare villa med sjötomt kostade i Stockholm på den tiden.

Cornucopia - 21 feb 17 kl. 18:24

Norra flottan omgrupperar till Östersjön 30:e juli

Nu har ni ett datum att arbeta mot för era prepps. Den 30:e juli kommer i princip hela den ryska Norra Flottans ytstridsfartyg, inklusive robotkryssaren Peter den Store, att vara omgrupperade till Östersjön. Officiellt är det för en parad, men med tanke på utvecklingen i Vitryssland kan det finnas andra baktankar.

Cornucopia - 31 jan 17 kl. 17:53

Vilken borgerlig kommun är först att sälja mark till en NATO-bas?

Nu när det är avgjort att kommunalt självstyre går före nationell säkerhetspolitik, så är frågan vilken borgerligt styrd kommun som blir först att sälja mark till en NATO-bas, eller kanske amerikansk militärbas? Vi har trots allt kommunalt självstyre, och staten kan inte hindra att USA eller något annat NATO-land upprättar baser på svensk mark i samarbete med kommunerna. Med vissa begränsningar dock.

Nyan - 16 jan 17 kl. 06:00

Borefartyg räddade besättning i sjönöd

Borefartyget Norstream var först på plats och räddade sju besättningsmän när ett fraktfartyg sjönk vid Englands kust natten till söndagen.
Det Barbadosregistrerade fraktfartyget Fluvius Tamar var cirka 26 sjömil från Margate på Englands sydöstra kust när Mayday-nödmeddelandet sändes ut.

Fartyget som hade 3 800 ton magnesiumoxid i lasten, sjönk snabbt.

YLE - 21 apr 16 kl. 09:29

Bores saga i Finland är all - rederiet säljs till Holland

Rettig Group säljer RoRo-rederiet Bore till det holländska rederiet Spliethoff’s. Det säger Rettig i pressmeddelande. Hela Bores affärsverksamhet övergår till Spliethoff, inklusive hela personalen och de nio RoRo-fartygen.

Nyan - 21 apr 16 kl. 09:01

Rettig group säljer Bore till Hoolland

Rettig Group säljer Bore till holländska rederiet Spliethoff. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande i dag.

I och med försäljningen övergår hela Bores affärsverksamhet övergår till Spliethoff, inklusive hela Bores personal, hela Bores flotta på nio RoRo-fartyg och Bores starka varumärke.

YLE - 21 apr 16 kl. 09:29

Bore säljs till holländskt rederi

Rettig Group säljer RoRo-rederiet Bore till det holländska rederiet Spliethoff’s. Det säger Rettig i pressmeddelande. Hela Bores affärsverksamhet övergår till Spliethoff, inklusive hela personalen och de nio Ro-Ro-fartygen..

Nyan - 14 jan 16 kl. 15:42

Sålda fartyg har överlåtits

Eckerö Shippings före detta RoRo-fartyg Trader och Carrier heter nu Finnmaster och Finncarrier och ligger i Tallinn.
Fartygen såldes redan för ett år sedan till Finnlines och överläts enligt avtalet vid årsskiftet.

– RoRo-fartyget Transporter såldes innan årsskiftet till en köpare som inte är offentliggjord.

Nyan - 22 dec 15 kl. 10:00

Transfennica hyr tre Godby-fartyg

Godby Shippings Misida, Misana och Miranda chartras av Transfennica från fartygens befraktare, svenska Stena RoRo. Stena hyrde i somras in fartygen på ett långtidskontrakt från Godby Shipping. Miranda är nu i trafik på västra Medelhavet medan Stena RoRos charter av de två andra inleds först i januari.

Nyan - 03 dec 15 kl. 13:45

Hoburgen såld till Grekland

Rederiet Lillgaards RoRo-fartyg Hoburgen har sålts.
Hoburgen som varit upplagd i Mariehamn sedan 2010 bogserades bort på torsdagen.

Lillgaards vd Anders Nordlund är knapphändig med informationen bortsett från att köparen finns i Grekland.

Cornucopia - 06 nov 15 kl. 13:13

Region Gotland stoppar sprängkistor i nya hamnar

Medan Försvarsmakten genomför en beredskapsövning för att besätta Gotland med luftvärn och aktivera stridsvagnskompaniet kommer beskedet att Region Gotland vill avslå en motion om att sprängkistor ska byggas i RoRo-hamnen i Slite och den kommande kryssningskajen.

När Ryssland finansierade RoRo-hamnen i Slite för bygget av den ryska gaspipelinen Nordstream, så byggdes det inte några sprängkistor i hamnen, för att enkelt kunna förstöra anläggningen vid invasionhot. Trots allt rådde den eviga fredens illusion vid tillfället.

Nyan - 06 jul 15 kl. 10:03

Tre Godbyfartyg hyrs in av Stena

Stena RoRo hyr in tre RoRo-fartyg från det åländska rederiet Godby Shipping. Det uppger Sjöfartstidningen. Stena RoRo har avtalat med Godby Shipping om långtidscharter av RoRo-fartygen Misida, Misana och Miranda.

Cornucopia - 26 jun 15 kl. 09:58

Ryska trojanska hästar eller dockor?

Fd generalmajor Karlis Neretnieks har spekulerat lite i hur ett ryskt angrepp med trojanska hästar kan ske mot Gotland. Fast mer passande kanske vore en rysk docka, där man hittar fler och fler inuti?

Med rubriken "De kan ta Gotland på bara sex timmar" kommer Neretnieks (en mycket påläst, kunnig och trevlig herre jag träffat och pratat med en stund efter Midvintermörker gavs ut) med följande uttalande hos Aftonbladet.

Cornucopia - 14 feb 15 kl. 15:06

Senvintermörker - hela Gotland strömlöst

Hela Gotland är utan ström sedan en stund tillbaka. Så var det med den saken.

Gotlands Energi felsöker och har än så länge ingen aning om varför strömmen försvunnit eller när den är tillbaka.

YLE - 15 jan 15 kl. 17:56

Nytt rederi trafikerar Hangö hamn

På måndag (19.1) inleder Finnlines RoRo-trafik mellan Hangö och Rostock i Tyskland. Det nya fartyget Finnmerchant kommer att ha två avgångar i veckan från Hangö.

YLE - 20 jan 15 kl. 16:28

Finnmerchant första gången i Hangö

Idag inledde rederiet Finnlines RoRo-trafik mellan Hangö och Rostock i Tyskland då fartyget Finnmerchant anlöpte Hangö hamn i förmiddags. - Det betyder mycket, jag ser det jättepositivt den här tillväxten. Det betyder arbete, möjligtvis nya arbetsplatser vilket ju är välkommet i den här regionen idag.

Cornucopia - 12 jan 15 kl. 11:34

Rysk amfibiekapacitet i Östersjön

I en debattartikel hos Schibsted/SvD hävdas det inte bara att värnplikt måste införas för de som bor på Gotland, utan det sägs också att ryska flottan bara har åtta landstigningsfartyg totalt, alla flottor. Detta senare är fel. Enbart i Östersjön har man idag sju landstigningsfartyg och totalt har man 23 landstigningsfartyg idag och kommer ha ytterligare sex inom kort, oräknat eventuella leveranser av de franska Mistralskeppen.

Nyan - 05 dec 14 kl. 10:13

Miranda fortsätter i Medelhavet

Godby Shipping har fått förlängd charter för RoRo-fartyget Miranda. Det skriver Sjöfartstidningen på sin hemsida..

Nyan - 23 dec 16 kl. 14:56

Roro-fartyg sålt till Färörarna

Bore-rederiet i Mariehamn säljer RoRo-fartyget Auto Baltic till Smyril Line Cargo på Färöarna, rapporterar Ålandsk Sjöfart. Fartyget som nu går mellan Puerto Rico och Dominikanska republiken sätts nästa år in på linjen Rotterdam–Torshavn på Färöarna-Thorlakshofn på Island. Fartyget byggdes 1996 i Norge för Bror Husell Chartering..

Sydsvenskan - 09 okt 14 kl. 05:30

Var är bruden?

Det är ett traditionellt javanesiskt bröllop, belamrat med obegripliga ceremonier. Bröllopsgästerna – bland dem flera lokala tjänstemän – samlades i förrgår i den Sekaralas utanför Ngawi på Östjava. Brudgummen Eko Kodok var där men det var värre ställt med bruden, RoRo Setyowati.

GT - 20 sep 14 kl. 12:03

90 personer varslas i Göteborgs hamn

Göteborgs hamn skakas av ännu ett varsel. Den här gången handlar det om Gothenburg RoRo terminal i Älvsborgshamnen som ska göra sig av med 90 personer. – Det finns ingen verklighetsförankring i det.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 14 kl. 12:56

Startmotor orsakade fartygsbrand

Det var ett fel i en startmotor på en lastbil som orsakade storbranden ombord på RoRo-faryget Corona Seaways i vintras..

Helsingborgs Dagblad - 20 sep 14 kl. 14:26

90 hamnanställda varslas i Göteborg

Det belgiska rederiet Cldn Ro-Ro SA byter terminal från Gothenburg RoRo i Älvsborgshamnen till Logent Port & Terminals AB i Skandiahamnen i Göteborg. Konsekvensen blir att 75 hamnarbetare och 15 tjänstemän vid Gothenburg RoRo varslas, skriver gp.se.

Kristianstadsbladet - 20 sep 14 kl. 14:23

90 hamnanställda varslas i Göteborg


Det belgiska rederiet Cldn Ro-Ro SA byter terminal från Gothenburg RoRo i Älvsborgshamnen till Logent Port & Terminals AB i Skandiahamnen i Göteborg. Konsekvensen blir att 75 hamnarbetare och 15 tjänstemän vid Gothenburg RoRo varslas, skriver gp.se.

BT - 20 sep 14 kl. 14:23

90 hamnanställda varslas i Göteborg

Det belgiska rederiet Cldn Ro-Ro SA byter terminal från Gothenburg RoRo i Älvsborgshamnen till Logent Port & Terminals AB i Skandiahamnen i Göteborg. Konsekvensen blir att 75 hamnarbetare och 15 tjänstemän vid Gothenburg RoRo varslas, skriver gp.se.

DN - 20 sep 14 kl. 14:45

90 hamnanställda varslas i Göteborg

Det belgiska rederiet Cldn Ro-Ro SA byter terminal från Gothenburg RoRo i Älvsborgshamnen till Logent Port & Terminals AB i Skandiahamnen i Göteborg. Konsekvensen blir att 75 hamnarbetare och 15 tjänstemän vid Gothenburg RoRo varslas, skriver gp.se..

DI - 20 sep 14 kl. 14:54

90 hamnanställda varslas i Göteborg

Det belgiska rederiet Cldn Ro-Ro SA byter terminal från Gothenburg RoRo i Älvsborgshamnen till Logent Port & Terminals AB i Skandiahamnen i Göteborg. Konsekvensen blir att 75 hamnarbetare och 15 tjänstemän vid Gothenburg RoRo varslas, skriver gp.se..

SvD - 20 sep 14 kl. 14:23

90 hamnanställda varslas i Göteborg

Det belgiska rederiet Cldn Ro-Ro SA byter terminal från Gothenburg RoRo i Älvsborgshamnen till Logent Port & Terminals AB i Skandiahamnen i Göteborg. Konsekvensen blir att 75 hamnarbetare och 15 tjänstemän vid Gothenburg RoRo varslas, skriver gp.se..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.